Gość: christo.... IP: *.resetnet.pl 13.11.03, 20:54 Co za bzdurny pomysł nie wiem jakim sposobem chcą zmusić ludzi do takich zachowań? Proponuję ,żeby przesiąść do komunikacji prywatnej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MPK-STOP!!! Głupi, nowy pomysł MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 20:59 Pomysł wcale nie jest nowy, tylko ściągnięty z krajów Europy Zachodniej. Tylko, że tam komunikacja miejska rządzi się "trochę" innymi prawami (w Lublinie MPK robi co chce, tzn. bezprawie) a i bardzo ważna różnica, tam nie mają prezesa Miłosza!!! Pan prezes chyba juz zapomniał o "sieciówkach", które miały być przywrócone od grudnia, zamiast tego jak zwykle zajmuje się pierdołami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Nowy pomysł MPK IP: *.lublin.mm.pl 13.11.03, 21:19 brakuje tylko tego, żeby MPK zamiast sprzedawać bilety kasowało od każdego wsiadającego po złotówce i nie musiałbyś się nigdzie przesiadać. ciekawe jakbyś wtedy nazwał taki pomysł MPK - chyba "superbzdurny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by walk Re: Chory pomysł MPK IP: *.lublin.mm.pl 13.11.03, 21:45 Chore pomysły chorych ludzi.Czy ktoś o zdrowych zmysłach wymiśli taką bzdurę,a równie chory podpisze bzdurne zarządzenie? Do zachodu nam jeszcze daleko. Jak wsiądzie do pojazdu matka z dzieckiem w wózku lub inwalida (równie w wózku)? Ludzie są tak nauczeni,że gdy wejdzie do pojazdu,to nie ma mowy aby się przesuwał do tyłu.No i będzie raj dla kieszonkowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig Falkenstein Re: Nowy pomysł MPK IP: *.it 13.11.03, 22:20 Panie Miłosz. A nie zauwazyłeś pan, że w prywaciarzach kasę za przejazd zbierają dwie osoby? Kierowca i cieć przy srodkowych drzwiach? I nie zauważyłeś pan, że prywaciarze otwierają wszystkie drzwi? Zresztą mam nawet lepszy pomysł dla pana. Proponuję powrócić do pomysłu, że przyjezdni płacą cały bilet. Więcej powiem, nalezałoby go rozszerzyć. Przodem wsiadali by ci z Lublina, a tyłem to przyjezdne bydło. Dtlko jeszcze trzeba by dac taką gustowną tabliczkę NUR FUR LUBLINER. I wtedy bedzie Sehr Gut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzycho Re: Nowy pomysł MPK IP: *.pronet.lublin.pl / 192.168.0.* 13.11.03, 22:41 kolejny fenomenalny pomysl naszych wadz.wadza jak juz jest wybrana topmoze wszystko.panowie rajcy i panie prezydencie proponuje by rudzi i lysi za przejazd mpk placili 5 zl.w autobusach zalozyc kamery i wszystko nagrywac nie tak jak przy szopce.i jeszcze jedno oblozyc podatkiem nie tylko psy ale koty i chomiki oraz golebiena pl.litewski.oraz koniecznie usypac kopiec.cala polska smiala sie z zakazu rozmawiania przez telefo i za brak sieciowek.teraz bedzienowy temat.brawo nasza wadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Nowy pomysł MPK IP: *.lublin.mm.pl 14.11.03, 10:35 Pamietam czas, gdy autobusów było mało, a kolejki oczekujących gigantyczne, Pasażerów wpuszczał tylnym wejściem konduktor.Przednim kierowca wpuszczał matki z dzieckiem na ręku, kobiety ciężarne, inwalidów i starców. Gdy było pełno konduktor zamykał drzwi, a pozostali, już jako pierwsi czekali na następny pojazd MPK. Konduktor w czasie jazdy kasował ręcznym dziurkaczem sprzedawane przez siebie bilety. Były tanie bilety w bloczkach. Wychodzenie środkiem i przodem, jednocześnie wchodzenie tyłem. Kontroler sporadycznie przy wyjściu. Kto nie miał czasu na czekanie, chodził piechotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Nowy pomysł MPK IP: 212.182.95.* 13.11.03, 23:32 Pytanko: Czy Szanowny Pan Prezydent korzysta z usług MPK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Nowy pomysł MPK IP: *.chello.pl 14.11.03, 06:21 Wśród wielu kretyńskich pomysłów związanych z komunikacją w Lublinie ten akurat mi się podoba. W takim kulturalnym mieście z pewnością wszyscy chętnie będą ustawiać się w kolejki na przystankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demagog Re: Nowy pomysł MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 07:23 Pan prezes przeszedł burzę muzgu bo ma coraz leprze pomysły. Moze byś pan wsiadl przednimi drzwiami i pojechałdo ABRAMOWIC tam takie pomysły to normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzycho Re: Nowy pomysł MPK IP: *.pronet.lublin.pl / 192.168.0.* 14.11.03, 07:03 panie prezesie milosz a moze by tak przekaz kontrolowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boss Re: Nowy pomysł MPK IP: 212.182.122.* 14.11.03, 11:06 No to coraz milej, już dawno nic o sre-mpk nie było.I oczywiście jak się coś pojawia to kolejne genialne pomysly.Gratuluję panie prezesie!!!Jakby zmiana cennika biletów przyniosla zyski to by mpk nie kombinowało i tyle. A teraz obudził się Miłosz z ręką w nocniku bo było oczywiste i wszyscy o tym wiedzieli że te zmiany nic nie dadzą tylko nasz genialny Miłosz nie wiedział. Apropo wsiadania przodem to różnica pomiędzy nami a Anglią jest taka, że tam autobusy jerzdżą co 5 mini i na przystanku wsiadają 3- 4osoby a nie tak jak u nas 15-20 i oczywiście do spóźnionego, zapchanego, jeżdżącego średnio co 15 min.autobusu.a BILET KTO BĘDZIE CHCIAŁ TO I TAK PODA! I KIEROWCY OCZYWIŚCIE ZA DUŻO CZASU MAJĄ I BILETY BĘDĄ SPR. I PILNOWAĆ ŚRODKOWYCH I TYLNYCH DRZWI BĘDĄ ŻEBY NIKT PRZYPADKIEM NIE WSIADŁ, I BILETY BĘDĄ SPRZEDAWAĆ I JESZCZE JECHAĆ OCZYWIŚCIE.OBY AUTOBUS W OGÓLE RUSZYŁ Z PRZYSTANKU...... Odpowiedz Link Zgłoś
qavtan Re: Nowy pomysł MPK 14.11.03, 11:14 Mnie to zastanawia czy ktoś może mi ZABRONIĆ wsiadanie innymi drzwiami niż przednimi skoro są otwarte... Czy mogę wziąć bilet od wysiadających i wsiąść drzwiami środkowymi lub tylnymi? Jeżeli dostanę się do środka z ważnym biletem to nikt nie może mi nic zrobić, nie udowodnią mi, że nie skasowałem tego biletu w przednim kasowniku... A przecież ochroniaży przy wejściach nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Nowy pomysł MPK IP: *.powernet.pl 14.11.03, 11:56 Mnie tylko zastanawia taka rzecz: posługuję się MPK sporadycznie, i gdyby nie to, że przypadkiem przeczytałam ten artykuł nic bym nie wiedziała na temat pomysłu panów szwagrów, moja kuzynka, któea jaździ MPK codziennie też nic nie wiedziała, więc jak można wymagać od na srespektowania takiej bzdury. A jak wsiądę tylnymi drzwiami to co? wlepią mi karę, ciekawe na jakiej podstawie? A jak przyjedzie do mnie kumpela z W-wy, to skąd będzie wiedziała o obowiązkach pasażera MPK lublin, chyba trzeba będzie powiesić gigantyczne tablice informacyjne na wszystkich wjazdach do miasta, oraz na dworcach. I kto za to zapłaci, MY, bo z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Nowy pomysł MPK IP: *.powernet.pl 14.11.03, 11:57 Niedługo będą nas pokazywać w prasie zagranicznej jako miasto absurdów. Od jutra po Polsce będą krążyć dowcipy: Przychodzi Miłosz do Pruszkowskiego .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Nowy pomysł MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 16:03 Takie rzeczy co wymyśla pan Jacek M. to się do Wąchocka nadają. Więc spadaj pan tam, moze mieszkancy tegoz miasta mają większe poczucie humoru, bo nas lublinian to niezbyt pana pomysły bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachna Re: Nowy pomysł MPK IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 02:35 Gość portalu: Joanna napisał(a): > Niedługo będą nas pokazywać w prasie zagranicznej jako miasto > absurdów. Od jutra po Polsce będą krążyć dowcipy: Przychodzi > Miłosz do Pruszkowskiego .... dojeżdżanie na uczelnie kilka razy w tygodniu spoza lublina jest cholernie wyczerpujące, ale cieszę się, że nie muszę się wstydzić, że jestem z tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin ? IP: 212.182.30.* 14.11.03, 13:26 Sam nie wiem ,czy się śmiać,czy płakać,ale to coraz bardziej zakrawa na objawy ciężkiej choroby psychicznej u naszych kochanych władz.No cóż,wydumane podwyżki spaliły na panewce...A propos starałem się 3 razy przekazać bilet,ale nie dało rady- miejskimi jeździ tak mało osób,że nie było komu dać.Ja w każdym razie chodzę głównie na piechotę i czekam na sieciówki. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Teatrzyk Zielony Miłosz 14.11.03, 13:31 Autobus MPK Lublin zatrzymuje się na przystanku. KIEROWCA (otwierając drzwi tylne) - Dziękuję za skorzystanie z usług MPK Lublin... (otwiera drzwi przednie) - Zapraszam, witamy w MPK Lublin. PASAŻEROWIE - wchodzą. KIEROWCA - Bilecik, tak, dziękuję. Komóreczka wyłączona? A to co?! PASAŻER 1 (nieśmiało) - Bilet... KIEROWCA (gniewnie) - Widzę! Skasowany!! Podawać się zachciało?! WON!!! Bo policję wezwę!! (sprawdza dalej, w tym czasie kątem oka dostrzega jak tylnymi drzwiam ktoś wchodzi do autobusu) - Ty tam!! Którędy?! (biegnie na tył autobusu) - Wyp...aj do przednich drzwi!! PASAŻER 2 (padając na asfalt) - Aaarghh... KIEROWCA (wykopując w/w pasażera na przystanek, dostrzega, iż przednimi drzwiami ktoś wszedł bez kontroli) - No k..wa! Co to ma być?! (biegnie do przednich drzwi) - Do tyłu!! Bilety muszę sprawdzić!! No... BABCIA (z przystanku, nieśmiało) - Przepraszam... KIEROWCA (zniecierpliwiony) - Czego?! BABCIA (nadal nieśmiało) - Czy ja mogę... środkowymi? KIEROWCA (nieufnie) - A po co? BABCIA - Bo ja... o kulach muszę chodzić, panie kierowco szanowny... KIEROWCA (burczy) - Kule, kule... W domu siedzieć, nie MPK Lublin jeździć. (zamyka przednie i tylne drzwi, żeby nikt nie wsiadł, kiedy będzie wpuszczał babcię) - Niech włazi. Tego, witamy w MPK Lublin, zapraszamy. No. Szybciej, bo zamykam. BABCIA (wsiadając) - Dziękuję, dziękuję... KIEROWCA - Bilet niech da! BABCIA (potulnie) - Proszę... PASAŻEROWIE PRZY PRZEDNICH DRZWIACH (zniecierpliwieni) - Szybciej, szybciej... KIEROWCA - Cicho tam!! Bo w ogóle nie pojedziemy! (otwiera drzwi przednie) - Witamy w... No, szybciej. Bilet jest? Komórka wyłączona? Co?! Komórki nie masz? Gó..no prawda!! Torebkę pokaż!! I co, k..wa, komórki nie masz, tak?! Sabotażystka!!! WON!!! PASAŻEROWIE - wsiedli. KIEROWCA (zamyka drzwi) - Proszę państwa, razem z MPK Lublin opuszczają państwo przystanek przy Placu Wolności. Następny przystanek - ulica Hempla. Dziękujemy za skorzystanie z usług MPK Lublin... Odpowiedz Link Zgłoś
gen.franco Re: Teatrzyk Zielony Miłosz 14.11.03, 16:19 Śliczny tekścik!... Sprawa jest jasna - nie ma co liczyć na śladowe ilości wyobraźni i inteligencji u dwóch wspomnianych panów. Trzeba się przesiąść do prywatnych NA STAŁE - przekonuje mnie zwłaszcza argument o kieszonkowcach. Co się teraz zacznie... No, ale skoro Włodarze umiłowani i oświeceni wierzą, że Lublinianie będą kulturalnie stali w kolejce (czekając na jarmolące się babiny z laseczkami bądź siatami zakupów) to pogratulować!... SYF, PIER...ONY SYF TOTALNY TO MIASTO I JEGO LUDZIE. SYFILIZACJA NAMI WŁADA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Teatrzyk Zielony Miłosz CD IP: *.lublin.mm.pl 14.11.03, 16:38 showman nie dodales jeszcze ewentualnych czasow, KIEROWCA: prosze panstwa ruszamy z przystanku pl.wolnosci jedziecie panstwo z MPK Lublin linia nr 9, jest godzina 14:35 pojedziemy ulicami narutowicza, gleboka, wilenska ... itd. spodziewany czas dotarcia do przystanku koncowego na osiedlu poreba to godzina 17:52, dziekujemy za panstwa wyrozumialosc, w miedzyczasie mozecie sie panstwo spodziewac dwoch 'zapowiedzianych' kontroli biletowych oraz co najmniej 2 niezapowiedzianych, bilet przedarty przez kontrolera staje sie biletem niewaznym, tak wiec po kazdej kontroli prosimy o skasowanie nowego biletu, dziekujemy za wspolprace DING DONG ... z glosnikow rozlega sie glos prezesa ... Szanowni panstwo Witamy na pokladzie, jest nam niezmiernie milo ze zechcieliscie Panstwo skorzystac z naszych uslug, korzystajac z okazji chcialbym przypomniec Panstwu ze w ostatnim czasie zwiekszylismy punktualnosc naszych autobusow, obecnie pokonanie 2 przystankow zajmuje srednio 45 minut, wobec 57 minut w ubieglym miesiacu, chcialbym takze Panstwa zaprosic do odwiedzenia szopki na pl. lokietka, ktorej glownym sponsorem jest MPK Lublin, przypominam takze ze kazdy z autobusow zostal uroczyscie poswiecony, w zwiazku z czym z Nami nic Panstwu nie grozi, dziekuje i zapraszam do ponownego korzystania z naszych uslug DING DONG autobus dojezdza do kolejnego przystanku KIEROWCA: prosze Panstwa dojezdzamy do przystanku, przed nami w kolejce oczekuje jednynie 6 autobusow, spodziewany czas otwarcia drzwi to 14:48, teraz jest godzina 14:37, ten czas mozecie Panstwo wykorzystac do zapoznania sie z naszym nowym regulaminem, ja ze swojej strony przypomne jedynie ze wsiadajac nalezy powiedziec dzien dobry kierowcy i wspolpasazerom, wysiadajac zas nalezy pozegnac sie ze wszystkimi wspolpasazerami i podziekowac za podroz CDN Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Teatrzyk Zielony Miłosz CD 15.11.03, 01:56 Bardzo ładne. Może napiszemy wspólnie sztukę? Wydamy ją, zarobimy kupę kasy i ufundujemy darmowe linie autobusowe w Lublinie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachna Re: Teatrzyk Zielony Miłosz CD IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 02:43 shawman napisał: > Bardzo ładne. Może napiszemy wspólnie sztukę? Wydamy ją, zarobimy kupę kasy i > ufundujemy darmowe linie autobusowe w Lublinie. :) Ja to kupię. Nie tylko dla siebie. Będę rozdawać znajomym w prezencie na zdrowie. (no bo przecież śmiech to zdrowie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gapowicz Re: Teatrzyk Zielony Miłosz IP: *.it / *.it-net.pl 14.11.03, 23:07 Shawman! To nie jest śmieszne! Czy to będzie tak wyglądać!? Masz dar jasnowidzenia?? Wielkie dzięki za ujawnienie przepowiedni!! Kochani internauci! W związku z zapowiedzią tak idiotycznego pomysłu, proponuję uzmysłowienie jelonkom z MPK jak bardzo negatywnie wpływa to na czas przejazdu! Pomysł jest dość prosty. Czekając na wejście przednimi drzwiami proponuję sprawdzenie na rozkładzie o której godzinie powinien odjechać dany autobus i jeżeli wystąpiło choćby niewielkie opóźnienie należy poprosić kierowcę o nazwisko, numer służbowy (o ile takowy posiada?) spisać numer boczny pojazdu, numer lini, przystanek, godzinę oraz podać czas opóżnienia. Takie dane przesłać do MPK w formie oficjalnej skargi, na którą będą musieli udzielić odpowiedzi, również pisemnej! Tak przynajmniej mi się wydaje, obiecuję sprawdzić! Jeżeli będzie odpowiednio duża liczba takich skarg może ktoś się ocknie lub przynajmniej komuś się zrobi niedobrze od samego odpisywania. Lepsze to niż nic. Myślę, że niezłym pomysłem byłoby opracowanie gotowego druczka. Wpisywałoby się tylko powyższe dane i do skrzynki lub mailem? Będzie znacznie taniej! Ja osobiście nie będę miał problemów ani z wejściem ani z wyjściem bo jadę od początkowego do końcowego przystanku. Bardzo martwi mnie natomiast czas przejazdu! Obecnie przejazd całą trasą 28 z Felina na Kraśnickie zajmuje ok 40 minut. Bez takich szopek jakie będą się działy! Patrz tekst Shawmana!! Muszę się liczyć że zajmie mi to jakieś 20 minut więcej! Nie martwcie się jeszcze będę o tym pisał! Zacznę w poniedziałek od skargi! Pozdrawiam wszystkich oczekujących w kolejce na deszczu na wejście do autobusu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Teatrzyk Zielony Miłosz IP: *.lublin.mm.pl 15.11.03, 07:58 Czekając na wejście przednimi drzwiami proponuję > sprawdzenie na rozkładzie o której godzinie powinien odjechać dany autobus i > jeżeli wystąpiło choćby niewielkie opóźnienie należy poprosić kierowcę o > nazwisko, numer służbowy (o ile takowy posiada?) spisać numer boczny pojazdu, > numer lini, przystanek, godzinę oraz podać czas opóżnienia. Takie dane przesłać > > do MPK w formie oficjalnej skargi, na którą będą musieli udzielić odpowiedzi, > również pisemnej! Tak przynajmniej mi się wydaje, obiecuję sprawdzić! Jeżeli > będzie odpowiednio duża liczba takich skarg może ktoś się ocknie lub > przynajmniej komuś się zrobi niedobrze od samego odpisywania. Lepsze to niż > nic. Myślę, że niezłym pomysłem byłoby opracowanie gotowego druczka. > Wpisywałoby się tylko powyższe dane i do skrzynki lub mailem? Będzie znacznie > taniej! EEEE Na tyle co JA juz skarg wysłałem i wydzwoniłem nikt nie raczył mi odpisać - tam tego typu listy ( jak i te od komornika ) leca odrazu do maszynki na przemiał - bo rodzina która tam pracuje nie posiada umienia czytania i pisania. Ale troche by to zdezorganizowało ich prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_wilk Nowy pomysł MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 14:52 Ciekaw jestem jak wyobrażają sobie wpuszczenie kilkudziesięciu osób do przegubowego Ikarusa przednimi drzwiami... W prywatnych jednak jest jedna znacząca różnica - tam wsiada sie przednimi _i_ środkowymi drzwiami. uważam, że pomysl jest po prostu glupi. W Częstochowie już zmądrzeli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Nowy pomysł MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 15:49 Panu Miłoszowi kompletnie juz padło na mózg. A wspiera go w tych "inteligentnych" pomysłach szanowny pan prezydent, którego mieszkancy wybrali, by pomagał miastu i mieszkańcom. "Bez zwiększenia kosztów liczba kontrolerów wzrośnie do 750 - mówi (bystry jak cholera - przyp. mój) prezes Miłosz". Hahahaha, nie wiem czy się śmiać czy płakać. Ciekawe. Wyobrażmy sobie autobus linii "10" w godzinach szczytu na przystanku, powiedzmy Al. Racławickie. Do autobusu przednimi drzwiami wsiada ok 20 osób - czas: ok 5 min (delikatnie mówiąc); następnie kierowca stwierdza że oto jeden czy drugi pasażer nie skasował biletu, więc idzie to sprawdzic. Powiedzmy ze obaj pasażerowie jednak mają bilet. Kierowca wraca na swoje miejsce i rusza. Czas: 10 min. I tak oto dojeżdżamy do kolejnego przystanka, na którym owa sytuacja powtarza się... I tu pada pytanie: czy na butach nie byłoby szybciej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renomiarz Re: Nowy pomysł MPK IP: *.lublin.mm.pl 14.11.03, 16:16 Nie martw sie KUBA jesli kierowca wyjdzie z kabiny zeby sprawdzac bilety to po pierwsze juz tam nie wróci ,a jesli to mu sie uda NA PEWNO nie bedzie tam juz kierownicy lub podobnego elementu pan miłosz to tandetny cieć mam nadzieje ze juz niebawem ujrze go na taczce wyjezdzajacego z MPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Nowy pomysł MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 16:56 Renomiarz, nawet nie wiesz jak ja bym chetnie to zobaczył. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leopold Re: Nowy pomysł MPK IP: *.lublin.mm.pl 14.11.03, 17:04 To októrej podstawić taczkę pod MPK ?? czy może pierwsze pod ratusz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Nowy pomysł MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 17:10 Najlepiej i tu i tu jak masz dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Przychodzi Milosz do Pruszkowskiego... IP: *.tebo.net 14.11.03, 17:27 Nie dala Bozia rozumu, nie dala...? Dawala, ale wolalem wasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta co ma kota Re: Nowy pomysł MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 17:54 a jak ten pomysl sie sprawdzil w czestochowie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=9073751 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk jak dla mnie rewelacja........... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 21:26 teraz cale spoleczenstwo bedzie wstawac do pracy godzine wczesniej, bo bedzie troszke tloczno na przystankach......... "kto rano wstaje, temu MPK daje......." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Droow Problem z łamancami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 21:42 Hmm jedno mnie zastanawia. Jaką poprawke wprowadzi Pan miłosz odnosnie autobusów gdize sa 4 pary drzwi. Bo ok tam gdize 3 pary to dwie do wysiadania jedna wsiadania a jak cztery to sprawa sie komplikuje. Radze aby zwolac normalnei komisje nadzwyczajna w MPK, przeciez sprawa bardzo wazna i nie cierpiaca zwloki,. Proponuje alby 4 pare drzwi przeznaczyc dla studentow:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Droow Droow na prezesa :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 21:44 Jak zostane Prezesem MPK. obiecuej ze bedize sie kasowac opakowania po gumach orbit w listkach. Glosujcie na mnie, :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leopold Re: Droow na prezesa :D IP: *.lublin.mm.pl 14.11.03, 22:08 Ale nie wiem czy rodzina pewnej osoby Tobie pozwoli zająć takie poważne stanowisko - przecież do tego jest potrzebne wykształcenie ( nie będe mówił jakie obecny prezes ma , może sam się pochwali bo wiem że to forum on czyta , a jak nie to chociaż odlada te szlaczki, gdyż w jego umiejętnosci czytania i wypowiadania się ze zrozumieniem szczerze wątpie ). Zresztą w tym mieście jest się nikim i radze się cieszyć że wogóle Milosz pozwala nam wsiadać z zakupionym biletem do autobusu zakupionego ZA NASZE PIENIĄDZE. Bo czym są wyborcy jak sie ma władze ?? Liczy się tylko rodzina a szczególnie ta u szczytu władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leopold HM czas na olanie MPK na całej lini IP: *.lublin.mm.pl 14.11.03, 22:18 Właśnie przypomniałem sobie film jaki niegdyś oglądałem na HBO. Sytuacja była identyczna - czarni mieszkańcy mogli wsiadać do autobusu tylko tylnymi dżwiami. bla bla i jakoś bybuchł bunt - wszyscy czarni mieszkańcy zbojkotowali KM , co doprowadziło do przełomu. Widze że czas u nas zrobić to samo i należy dopilnować aby pan milosz NIGDZIE W TYM MIEŚCIE NIE ZNALAZŁ PRACY tak jak i jego rodzina z pewnego budynku na placu Łokietka. ( sorki za bardzo skrótowe streszczenie filmu ale jakoś więcej pisać mi się nei chce ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Nowy pomysł MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 22:19 A przepraszam, ze zapytam: Czy pan kierowca będzie tez sprawdzał ciapki na zmiane czy mam. Bo zeby podłogi nie pobrudzic. Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: Nowy pomysł MPK 14.11.03, 22:54 " Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien....." Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brodacz Re: Nowy pomysł MPK IP: *.telprojekt.pl 15.11.03, 00:16 Oj będzie niezła nerwówa przez ten debilny pomysł Miłosza :( , i dla pasażerów i kierowców MPK , wsród których napewno nie wszyscy są debilami . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Nowy pomysł MPK IP: *.lublin.mm.pl 15.11.03, 08:03 Wiem. Niech mpk zmieni rodzaj pasażerów na worki z kartoflami lub na czyjąś rodzinę ( brudne świnie ). Wtedy milosz będzie ich okradał ile wlezie petrzymywał na przystankach i robił co chciał. Ale podejrzewam ze świnie i tak by mu sie nie dały bo świnie są mądrzejsze od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tym Re: Nowy pomysł MPK IP: *.lublin.mm.pl 15.11.03, 09:37 Pomysł prezesa MPK to kompletna bzdura. Ciekawe kto i ile bierze za takie pomysły. Poprzednio komórki, teraz... Najlepiej pozbyć się pasażerów i nie będzie zadnych kłopotów. A może przywrócić bilety sieciowe? Jak pan myśli panie prezesie? Może to lepsze rozwiązanie niż kolejna kompromitująca legislacyjna bzdura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Nowy pomysł MPK IP: *.lublin.mm.pl 15.11.03, 10:04 Jaka szkoda, że do forum sięgaja tylko wybrani, którzy mają dostęp do internetu, a takich jest jeszcze niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Nowy pomysł MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.03, 10:27 osobiscie uwazam ze tak poowinno byc juz dawno.mieszkalem w szwecji a tam zwyczaj wsiadania przednimi drzwiami nalezy do dobrego tonu.ludzie czesto znaja kierowce z ktorym dojezdzaja do pracy wsiadajac zawsze sie witaja i bez wezwania okazuja bilet sieciowy(tego niestety w lublinie nie ma a caly nakaz wsiadania przednimi drzwiami wchodzi juz od poniedzialku.co wy na to?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Nowy pomysł MPK IP: *.lublin.mm.pl 15.11.03, 17:13 CZy w Szwecji tez autobusami o proanku jeździ tak dużo ludzi? Bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie takich praktyk np. w porannym 31 , które mimio, ze jeździ az co 10 minut juz na początkowym przystanku na porebie jest niemal pełne, tłok sie zageszcza , a na trzecim przystanku już mi ludzie siedzą na kolanach ( jestem szczęściara bo wsiadam na poczatkowym :-)....Nie wiem gdzie ci ludzie, którzy od trzeciego przystanku z trudem utykają sie w otwarte drzwi ( sztuk 3 ) pomieszczą się w wąskim przejściu ( sztuk 1) drzwi przednich.Wiadomo , że ludzie z tyłu skupią sie sami z siebie w mniejszym stopniu niż bezpośrednio dopchani przez wsiadających ( wiecei co mam na myśli:-) Druga rzecz - kierowca - kierowca siedzi tyłem, przodem do kierunku jazdy znaczy się - żeb inkasowac musi się odwrócić czekac , wziąc i jeszcze pilnowac czy skasowano i oglądac te skasowane. w autobusach prywatnych duża część pasażerów płaci w trakcjie jazdy, po tym jak autobus już ruszy. Pomysł uważam za beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś