Dodaj do ulubionych

przedszkole strumyk

18.02.09, 10:43
witam
szukam osób, które wiedzą czy warto oddać malucha do strumyka przy ul.
Kiepury. mamy blisko, są tam małe grupy ale wolałabym usłyszeć opinię kogoś,
kto tam miał swojego skarba...
z góry dziękuję
Ewa
Obserwuj wątek
    • aniutka99 Re: przedszkole strumyk 18.02.09, 11:04
      poszukaj tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47149
    • meduza9 Re: przedszkole strumyk 19.02.09, 23:55
      Mogę napisać na priv.
      • ewulaks1 Re: przedszkole strumyk 24.02.09, 23:38
        jeśli mozesz - to napisz na priv, rozumiem, że cos niefajnego....
      • pomiedzywierszami Re: meduza! 31.03.09, 09:38
        Czy ja też mogę prosić o opinię na prv? Chcemy zapisać tam syna.
        • anma6 ja mam synka 04.04.09, 20:59
          mam synka od 2 lat w strumyku, jak by co podaje nr Gg 6739744
          ania
    • matkapolka108 [...] 17.09.16, 16:29
      Treść postu jest niedostępna.
      • tata-niematkapolka Re: przedszkole strumyk 19.09.16, 19:04
        Jeżeli ma Pani takie nagrania to dlaczego nic z tym Pani nie zrobiła? I na czym to "prześladowanie" polegało? Fakt, przedszkole tanie nie jest, ale też nikt nie zmusza do zapisywania tam dziecka. Nie zauważyłem żeby mój synek był tam źle traktowany- przeciwnie- jest "problem" bo nie chce do domu wracać. Tu mam pytanie- czy wg "matkipolki" tak zachowuje się prześladowane przez nauczycielki dziecko? A może to mamusia ma jakiś problem? Może nauczycielka zwróciła mamusi uwagę i uraziła majestat- stąd też ten post? Ja zapisałem tam dziecko z polecenia znajomych i wcale nie żałuję. Innym tez polecam.
    • adriana_kucmin Re: przedszkole strumyk 19.09.16, 20:12
      Jestem mamą dwójki dzieci uczęszczających w minionym roku do Strumyka na Kiepury. Z przedszkola nie tylko jestem zadowolona, a wręcz zachwycona. Wiem jak dużo zrobiono tutaj dla mojego starszego dziecka przeniesionego na ostatni ("zerówkowy") rok - dziewczynka nabrała pewności siebie, zaufania do własnych kompetencji, ma świetne efekty z zakresie osiągnięć edukacyjnych (idąc do szkoły czyta książki, pisze i nieźle liczy).Wszystko to osiągnięto bez presji, za to z pasją i zaangażowaniem. Wiem to, bo prawie 7-letnie dziecko opowiada co działo się w przedszkolu, a ja sama widzę jakie emocje (głównie radość) towarzyszyły tym opowieściom i jak chętnie córka wraca wspomnieniami do "Strumyka". W bieżącym roku szkolnym do przedszkola uczęszcza młodsze dziecko i nie wyobrażam sobie bym mogła syna przenieść gdziekolwiek indziej. Jego chęć chodzenia do przedszkola a mój spokój i poczucie, że przebywa w bezpiecznym środowisku są bezcenne i warte nieco wyższej niż w publicznym przedszkolu opłaty. Syn chodzi do tej placówki już trzeci rok (zaczynał jako 2,5 latek) i nigdy nie miałam jakiegokolwiek zarzutu, również w kwestiach wymienionych we wcześniejszej wypowiedzi. Na szczegółowe pytania mogę odpowiedzieć osobiście - codziennie można mnie spotkać w przedszkolu, gdy zaprowadzam i odbieram swoje dziecko ze Strumyka.
    • wojciech_1981 Re: przedszkole strumyk 19.09.16, 21:36
      Mój synek uczęszcza drugi rok do przedszkola Strumyk na ulicy Kiepury. Został tu przeniesiony po bardzo nieudanym starcie w jednym z miejskich żłobków do którego synek w ogóle nie chce chodzić,ciągle płakał,wymiotowal z nerwów i przez to wszystko chorował:(Strumyk został nam polecony przez znajomego którego dzieci chodzą/chodziły do tego przedszkola. Synek po zajęciach adaptacyjnych bez problemu zaczął zostawać w przedszkolu,a gdy jest odbierany do domu zawsze jest uśmiechnięty i radosny. W weekend często pyta kiedy pójdzie już do przedszkola bo tęskni za dziećmi i ,,ciociami":) Porównując zachowanie dziecka z okresu żłobka i aktualne kiedy uczęszcza do Strumyka moge polecić wszystkim rodzicom to przedszkole.
    • anetkakm74 Re: przedszkole strumyk 22.09.16, 12:56
      Moje dziecko uczęszcza do Strumyka na ul. Juranda. Jestem zachwycona tym przedszkolem, a przede wszystkim kadrą. Córeczka trafiła do tego przedszkola mając 2 lata teraz ma 5. Było dużo obaw, jak się okazało niepotrzebnie. Panie czyli Ciocie są rewelacyjne. Mają świetny kontakt z dzieckiem, są opiekuńcze i bardzo kompetentne. Moje dziecko jak i inne dzieci nie chcą wychodzić z przedszkola. Jeżeli ktoś się zastanawia nad tym przedszkolem....GORĄCO POLECAM. Opieka jest rewelacyjna, przedszkole się powiększa ( placyk, dodatkowe sale) i nowe Ciocie. Co do rachunków.....nie ma z tym najmniejszego problemu. Jeżeli są jakieś niejasności natychmiast zostają one wyjaśnione z Panią Dyrektor. Przez trzy lata uczęszczania dziecka do przedszkola zdarzyło mi się 1raz wyjaśniać taki rachunek.
    • anetkakm74 Re: przedszkole strumyk 22.09.16, 13:27
      Aha a co do Pani Moniki... To nie wyobrażam sobie innego wychowawcy, nauczyciela mojej córki. Pani Monika jest od dwóch lat wychowawcą mojego dziecka. Jest rewelacyjna, ciepła, kontaktowa ( w stosunku do dzieci jak i rodziców). Moje dziecko jest zachwycone Ciocią ( ja również). Posiada dużą wiedzę dydaktyczną jak i wychowawczą. Jej zaangażowanie w tą pracę jest godne naśladowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka