Dodaj do ulubionych

Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić

07.04.09, 12:52
"Miesięcznie to zazwyczaj około 500 złotych. Za te pieniądze mają zapewnione
posiłki, rehabilitację i leki". Daj Boże za takie pieniądze całodzienne
wyżywienie, rehabilitacje na miejscu i jeszcze leki! Wszystkim w tym kraju
tego życze!
Obserwuj wątek
    • Gość: wiech5 Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 17:23
      Zapraszam aby p.dzonski spróbował tego szczęścvie w tym domy to by
      napewno miał inne zdanie,na temat wyżywienia,rehbilitacji,opieki to
      po pru tygodniach żyć by się panu odechciało.Może będzie p.miał
      jeszcze tego szczęści zaznać bo ja już zaznałem.
    • Gość: matriks Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.blue-net.com.pl 07.04.09, 17:58
      To po tym remoncie wiekszosc emerytowanych mieszkancow Lublina zechce sie tam
      przeniesc, za takie pieniadze calodobowy wikt i opierunek a zwlaszcza leki oraz
      rehabilitacja.
    • Gość: szpon Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 18:54
      Przecież na siłę nikt tych osób nie wypraszał z DPSu . Z własnej woli opuścili
      DPS na czas remontu i wiedzieli doskonale że nie ma zwrotu finansów. Dlatego
      teraz nie wiem do kogo mają pretensje . Powinni mieć do samych siebie. Ale cóż
      takie są osoby wiecznie pretensyjne , które przez takie oto zachowanie szukają
      wokół siebie sensacji.
    • Gość: szpon Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 18:56
      PANIE WIECH5 WSTYDŹ SIE
      • Gość: wiech5 Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 20:08
        Dlaczego mam się?Proszę mi odp.dlacaego mam się wstydzić,że na
        dzwonek opiekunka przycodzi po godzinie i pyta się co się stał,że
        dzwoniądz z komurki szukałem opiekunki,że mieszkańcy są okradani z
        posłków zamiast szejściu plasterków wędliny dostaje dwa,ona tym
        sposobem wyżywi całą rodzinę,kto zjada drugie dania?Że mieszkaniec
        nie jest karmiony w odpowiednim czasi bo persoklnel musi pierwszy
        się pożywić.Personel nie jest zaprowiantowany chce zjeść posiłek to
        niech sobie ołaci a nie żeruje na mieszkańcach.Ja jak praciowałem to
        do pracy szedłem ze swoją kanaką,po kąpieli siedzi się czasami do
        godziny bo nie ma kto przenieś na łóżko.Po rozdani śniadania przerwa
        bo personel je śniadanie mieszkńca,10.45 personel ma przerwę
        śniadaniową,któr zamiast 30 min.trwa czsami 60 min.po rozdaniu
        obiadu przerwa obiadowa,że dzwonki dzwonią to nikogo to nie
        obchodzi,nie sposób tego wszystkiego wymienić.Zapraszam choć na
        miesiąc pobytu to doświadczy Pan jak naprawdę jes tylko żeby Pan
        osbą leżącą żeby wszystko trzeba byłoby przy Panu zrobić.Niech Pan
        przyjdzi w odwiediny i zobaczy jak niektórzy ludzie wyglądają jak są
        ubrani czy uczesani itp.Takich nieprawidłowości pracy personelu
        można byłoby wymieniać d lugą listą.
        • Gość: szpon Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 20:29
          ( do wiech 5 )Jak panu nie wstyd. Niech Pan napisze kto i kiedy tak sie
          zachował, że na dzwonek po godzinie przyszedł, i kto Pana okradał. Jak czytam to
          już takie kolejne Pana takie bzdury. Wstydź się pan(pisze z małej litery , nie
          zasługuje pan za te bzdury panie wiech5 na P). Co za kłamstwa. Wiedz panie , że
          wiem co tam się dzieje panie wiech5
        • Gość: życziwy Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.09, 15:41
          Stworzenie Wiechu5
          Tak się sklada że jestem mieszkańcem tego domu i to ty krzyczysz za plecami innym żeby nie dolewali sobie zupy bo nie płacą więcej za wyżywienie, a z tego co wiem zupa jest nielimitowana. Przypominasz sobie jak mi wypomnialeś taką sytuację a ja oddalem ci drugie danie i kompot bo powiedziałeś że jesteś głodny. Przyjąłeś bez słowa a ja naprawdę byłem wtedy głodny. Nikt z personelu nie protestował (tylko ty) gdy dolewano mi zupy.
          życzliwy!
    • Gość: zadra Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! IP: 83.238.139.* 07.04.09, 19:57
      Do Wiech5. Z tego co wiem to nie jest zakład leczenia przymusowego. Jak komuś
      nie pasuje to siedzi w domu, opłaca opiekę (ok.700 zł), leki, wyżywienie-
      kolejne 300-400 zł, o dojazdach i innych rzeczach nie wspomnę. Wystarczy przejść
      na własny garnuszek od razu tyłek zmięknie. Mam w domu chorą osobę i wiem ile
      kosztuje utrzymanie. Ludzie zgroza, remontują wam dom, robią dobrze, a tu
      jeszcze marudzenie.Wygonić wszystkich niezadowolonych w cholerę i będzie po
      krzyku. I nie marudzić bo z moich podatków to wszystko
      • Gość: wiech5 Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 20:20
        Nkt tu zdobrej woli nie przychodz tylko z okoliczności
        losowych.Życie jest jedon i każdy chce go godnie przeżyć a niebyć
        wycieraczką i mieć go za głupka.Prawo i konstytucja jest dla
        wszystkich jednakowa i wszyscy powinni być jednakowo traktowani
        dlaczego innych się wywyższa a drugich poniża.
      • Gość: gość Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.09, 21:32
        do zadra: posłuchaj po pierwsze nie z Twoich podatków bo zgodnie z
        ustawą 75% świadczenia emerytalnego bądź renty mieszkańca takiego
        domu zostaje przeznaczona na jego utrzymanie w nim. Poza tym wydaje
        mi się, że znacznie "gorszą" rzeczą i bezsensowną jest przeznaczanie
        naszych pieniędzy na więźniów-zdrowych ludzi, którzy mogliby zarobić
        na swoje utrzymanie. Powiem Ci, że ja po części rozumiem tych ludzi
        są to często młode osoby-chore-a przecież nikt z nas nie chciałby
        chorować i wybrać sobie takiego losu i życia na wózku prawda??
        pamiętaj nikt z nas ani Ty ani ja nie wiemy czy kiedyś w przyszłości
        nie będziemy pootrzebowali pomocy takich domów włąśnie, nie wiemy
        czy nasze rodziny będą tak wspaniałmyślne i się nami zajmą prawda?
        Tak więc Twoje wypowioedzi o marudzeniu itd.wydaje mi się, że są nie
        na miejscu i należałoby się od nuch powstrzymać.Dopóki człowiek
        chodzi zdrowy i nie ma problemu w rodzinie pt. choroba nie jest w
        stanie zrozumieć chorego. Ja życzę wszystkim chorym wytrwałości,
        cierpliwości a z okazji zbliżających się Świąt nadzieji, wiary-która
        przenosi góry.A osobie do której piszę "zadra" zrozumienia, uśmiechu
        i wiele wyrozumiałości. Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: Rosomak Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! IP: *.lublin.mm.pl 07.04.09, 23:05
          Co do tych podatków, to jednak zadra ma rację. Co prawda 75% świadczenia
          emerytalnego bądź renty idzie na utrzymanie mieszkańca, ale generalnie lwia
          cześć osób przebywająca w DPS ma świadczenia bardzo niskie, i nie wystarczają
          one w żadnym wypadku na pokrycie kosztów ich pobytu. Resztę dokłada Państwo,
          więc de facto idą na to nasze podatki. Znam Pana o nicku wiech5 osobiście więc
          może zadam mu bardziej osobiste pytanie. Jeśli w DPS dzieje się taka krzywda
          mieszkańcom, to jak wytłumaczysz fakt, że podczas pobytu w w/w placówce przytyło
          Ci się w granicach 25-30 kG? Spasłeś się tak na tych "głodowych" racjach?
          Generalnie z tego co wiem jest to człowiek który nie może żyć bez pisania
          donosów, intrygowania, czuje się szczęśliwy będąc w centrum zainteresowania,
          najchętniej zgrywając ofiarę. Uprzedzając pytania: nie jestem pracownikiem DPSu.
        • Gość: zatrudniony Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! IP: *.nplay.net.pl 07.04.09, 23:42
          Panie Wiesławie ( Wiechu 5) powinien Pan się wstydzić bo to
          nieładnie szkalować bliźnich. Jeśli jest prawdą to o czym pan tu
          pisze czemu nie zmieni pan DPS-u? Jest wiele tego typu placówek w
          naszym województwie. Nie zrobi pan tego bo problem tkwi tylko i
          wyłącznie w panu. Panu zawsze będzie źle i wszędzie będzie pan czuł
          się pokrzywdzony.To na tych 2 plasterkach wędliny i samej zupie
          brzuch panu urósł i buźka zaokrągliła? Czy ktoś pozbawił pana
          kiedykolwiek posiłku? Pana zarzuty są tak absurdalne że aż ciężko
          się do nich ustosunkować. Ręce po prostu opadają. Nie twierdzę że
          wszystko działa bez zarzutu a DPS to raj na ziemi. Personel to tylko
          ludzie. Ani lepsi ani gorsi od pana a jedynie zdrowsi. Bardzo proszę
          nie robić z nas gestapowców i złodziei. Wiem że po remoncie pan do
          nas wróci I niech pan do nas wraca. Dobrze pan wie że....no gdzie
          panu będzie lepiej?:))) Tak, to jest pana miejsce, ten dom jest dla
          pana i ten remont jest po to aby lepiej się panu w nim mieszkało.
          Zapewniam pana że będę pomagał panu najlepiej jak tylko potrafię
          (choćby wylał mi pan na głowe kolejne wiadro pomyj) bo jest to mój
          obowiązek i za to mi płacą (marnie).Życzę wesołych swiąt pogody
          ducha i więcej życzliwości do świata i samego siebie
          • Gość: szakal Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! IP: 94.254.216.* 08.04.09, 12:20
            Jak wiem panie wiesławie na brak pieniędzy pan nie narzeka, jeżeli sprzedał pan
            laptopa którego otrzymał pan w tamtym roku z pfronu. I kto tu jest
            niesprawiedliwy. Tyklo to donieść do władz wyższych, ale nie bede taka .... jak pan
            • Gość: gość Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! IP: *.resetnet.pl 08.04.09, 13:44
              idąc dalej tym tropem w dps.jest spora grupa ludzi którzy dostali duże
              dofinansowanie z Pfron na dostosowanie mieszkań,domów i co nadal są
              mieszkańcami,którym nic nie pasuje.I to jest dla mnie skandal,bo blokują miejsca
              naprawdę chorym ludziom.
              • andread61 Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! 20.08.10, 21:39
                ale znalazło się na zamówienie uczciwych to z pomiotu
                jabłczynskich z komarówki czy bystrzycy
            • Gość: wiech5 Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 11:21
              Dziękuję za troskliwość przyjacielu,czas szybko mija więc śpiesz się
              zgłosić że sprzedałem laptop bo spr.będzie predawniona podaję Ci
              dane o jak naj.szbsze zgłoszenie: PFRON Oddział Lubelski
              ul. W. Kunickiego 59
              20-422 Lublin tel.: 0*81 744 16 47, 743 88 79, 745 30 55/56
              fax: 0*81 744 16 47, 743 88 79, 745 30 55/56 wew. 20
              e-mail: lublin@pfron.org.pl.Obiecuję Ci nagrodę 1000ZŁ jak to jest
              prawda.Zgłość pozostałych mieszkańców którzy też po spredawali
              komputery a jest ich 5 osób.Będę b. wdzięczny za zgłoszenie
            • andread61 Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! 20.08.10, 21:36
              kobieto jestes chora na głowe , zadługo przbywasz z jablczyńskim
              razem krecicie lody
              • empi netykieta 20.08.10, 22:16
                zdecyduj się czy piszesz jako "biegły" czy też andread61. W tym
                samym wątku pisz pod jednym nickiem.
                pzdr.
          • Gość: wiech5 Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 20:15
            Jeśli chodzi omnie to ja nie narzekam że mnie w DPS jest źle,tylko
            co mnie irytuje i to b. przeżywam czsami jak się patrzy na tą osobę
            to same łzy spływają po twarzy,jak inni są traktowani co nie mogą
            się sami bronić a rodziny też nie mają.To co napisałem to nie jest
            złoślwością tego nie wymyśliłem to jest prawda.Osób kture to spotyka
            obawijają sią mówić bo będą późnie zastraszani i prześladowani przez
            personel,mogo napisać bo sam to doświadczyłem.Dziękuję az życzenia a
            ze swej strony też życzę Panu,Radosnych,sokojnych,rodzinnych Świąt
            Wielkanocnych oraz smacznej święconki.
            • Gość: zona200 Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! IP: *.resetnet.pl 09.04.09, 08:03
              Jak widzę,ktoś nagle zmienił front!!Czyżby strach przed ujawnieniem pewnych
              jakże niewygodnych informacji.
              • Gość: wiech5 Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 11:18
                ul. W. Kunickiego 59
                komputery a jest ich 5 osób.
              • Gość: zastraszony Re: Nikt nikogo w tym domu nie trzyma na siłę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 11:37
                Jaki mogę mieć strach,przedkim?Że prawdę piszę,nikogo złośliwie nie
                oczerniam a to ciszę do doswiadczyłe sam.Mam nato dowody ja to
                przeżyle jak i inni.
    • Gość: zona200 Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.resetnet.pl 08.04.09, 08:18
      p.Wiech5 jak pan może narzekać na brak pieniążków na utrzymanie? A gdzie się
      podziały finanse za laptop(z pfron)który pan sprzedał,ja tym bym się przejmował
      bo mogą sprawdzić!
    • Gość: drzazga Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.cust.tele2.pl 08.04.09, 11:42
      Po przeczytaniu komentarzy, absolutnie zgadzam się z opiniami gości. To
      skandal,żeby tak narzekac i oczerniać ludzi. Pan wich nie musi wcale wracać do
      takiego "złodziejskiego" dps.Przecież może zostać w swoim domu, rodzina na pewno
      się bardzo cieszy z jego obecności,wszyscy usługują, masują chore ciało- duzo
      lepiej i skuteczniej, niż zawodowi rehabilitanci w dps, kadra medyczna pełni nad
      nim całodobową opiekę,a w razie potrzeby specjalistyczny VV zawozi Pana wiecha
      na umówione wizyty i dodatkowe zabiegi w placówkach medycznych (tak,jak to jest
      w dps), do tego łacze Internetowe za darmo (jak w dps) i jeszcze zapewne dzieci
      ze szkół,aktorzy teatrów i inne zespoły walą "drzwiami i oknami",aby zaserwować
      Panu domową rozrywkę! Po prostu rewelacja - nie ma więc powodu do powrotu do
      dps.Skandal! Obserwuję od lat gehennę sasiada na wózku z bloku, który nie miał
      takiej możliwości,jak Pan i takich ludzi w tym kraju sa setki. Niech Pan o tym
      tez pamięta!
    • Gość: dociekliwy Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.cust.tele2.pl 08.04.09, 13:43
      Ej, TO LAPTOPY Z PFRN-u MOŻNA SPRZEDAWAĆ?! MoŻE NIECH SIĘ TYM PISMAKI ZAINTERESUJĄ!
      • Gość: wiech5 Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 11:13
        ul. W. Kunickiego 59
        komputery a jest ich 5 osób.
        • Gość: prawnik Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 12:25
          Panie Wiesławie to czego się dowiedziałem w Pfron rok temu dostał Pan laptopa .
          Od mieszkańców dowiedziałem się , że Pan go sprzedał. Jestem stanowczy w
          działaniach i obiecuję Panu , że tą sprawą jak i też innymi Pana przekrętami
          zajmą się powołane do tego instytucje. Pozdrawiam. Przekręty Pana ujrzą światło
          dzienne Panie Wiesławie M.
          • Gość: prawnik Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 12:38
            Panie Wiesławie M sprawa odnośnie laptopa została zgłoszona do pfronu.
            Zastrzegłem że jeżeli nie zostanie wyjaśniona, sprawą tą jakże i Pana osobą
            zainteresują się media. Teraz to już Pana znajomy z pfronu nic nie wskóra .
            Widzi Pan przekręty wychodzą na jaw.
            • barbares.live Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić 09.04.09, 13:15
              Wszystkim pieniaczom i bohaterom walki o słuszną sprawę, gnidom
              forumowym życzę spędzenia późnej starości w DPS. Może takie
              traktowanie pensjonariusza tego DPS wynika z waszego poczucia winy
              wobec własnych rodziców? Czy odwiedzicie ich w Święta? Czy jest im
              tam tak dobrze, że Was nawet nie potrzebują. Może są szczęśliwsi bo
              wreszcie mogą żyć już bez was?
              Wesołych Świąt!
              • Gość: prawnik Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 18:14
                barbares czy pracowałaś chociaż 5 mni w tym dpsie i z Tą osobą czyli wiech5 .
                zapraszam i życze powodzenia
                • barbares.live Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić 09.04.09, 18:32
                  > barbares czy pracowałaś chociaż 5 mni w tym dpsie i z Tą osobą
                  czyli wiech5 .
                  > zapraszam i życze powodzenia
                  Nie narzekaj. Tam są ludzie którzy mają prawo do różnych zachowań.
                  Starość, choroby zwielokrotniają ludzkie wady i przywary. Ciebie to
                  też spotka, zapewniam. Jeżeli tam pracujesz to powinieneś o tym
                  wiedzieć. Łaski nie robisz. Wypełniasz obowiązek za który Ci płacą.
                  Jeżeli masz wielkie wymagania co do tego to zmień pracę na mniej
                  wymagającą poświęcenia od Ciebie. Więcej empatii.
                  Wiele lat mam do czynienia z ludźmi chorującymi, jako wolontariusz.Z
                  ludźmi niepełnosprawnymi intelektualnie. Zostałem nim z powodu
                  takiego, że ktoś bliski mi potrzebował opieki. Sam nie umiałem, nie
                  dawałem rady. Wielu mi pomogło. To są naprawdę przeżycia. Tego można
                  się nauczyć. Nawet dla szacunku do samego siebie.
                  Zdrowych Świąt.

• Gość: prawnik Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 18:55
                    Niestety nie pracuję w tym DPSie , ale znam sprawę tej placówki i tego Pana
                    wiecha5. Pozdrawiam
                  • Gość: biegły Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.um.lublin.pl 20.08.10, 20:27
                    mieszkam w tej chałupie cudów pan wiech ma rację , grzesiek idz do
                    szkoły
            • Gość: wiech5 Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:29
              Bardzo Panu dziękiję że zają się Pan moją sprawą.Wesołych Świąt
          • Gość: wiech5 Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:31
            Serdeczne Dzięki Ci
            • Gość: cwaniak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:08
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: prawnik Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 17:14
              Panie Wiesławie mam nadzieje , że wyświadczyłem Panu przysługę na którą Pan od
              dawna zasługuje. Pogodnych Świąt. Mam nadzieję, że Pfron dotrzyma słowa co do
              Pańskiej sprawy . Media czekają na takie atrakcje :)
    • Gość: wnerwiony Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: 94.72.118.* 09.04.09, 19:01
      Zawsze się znajdzie jakaś MENDA której nic nie pasuje!!Panie Wiech5 jeżeli się
      panu DEPEESIK nie podoba,bo w pana przekonaniu ten "nieludzki" system pana
      wykańcza to proponuję inną placówkę o bardziej "ludzkim" podejściu lub
      rozwiązanie ekstremalne-daleka emigracja na rosyjski step, gdzie będzie pan
      sobie żył sam w swoim szałasie(bo z tego co wiem,to jest pan typem wyjątkowo
      aspołecznym).Niech pan to sobie wyobrazi!Tyko pan a wokół czysta,dziewicza i
      niczym nie skażona natura,no i ŻADNYCH OPŁAT HA! HA! POZDROWIONKA!
      • levi-levi Do pracowników DPS: 09.04.09, 19:56
        Już po samych waszych wpisach pod adresem starego, schorowanego człowieka widać, jacy wy jesteście "empatyczni".
        • Gość: Bardzo Wdzięczna:) Re: Do pracowników DPS: IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.09, 21:19
          Dajmy spokój za chwile są Święta, tak nie można-bądźmy ludźmi:)Ja
          wszystkim życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt, w czasie których
          osiągniemy spokój,stabilizację. Jeżeli to co teraz napiszę komuś w
          jakikolwiek sposób się nie spodoba to bardzo przepraszam:)Może to
          nie miejsce ale ponieważ jestem od 9 lat "związana" z tym Domem
          (zaznaczam nie jestem w nim zatrudniona, jestem osobą codziennie
          odwiedzającą bardzo bliską mi osobę z mojej rodziny)chcę bardzo
          serdecznie podziękować chyba najwspanialszym i najczulszym Paniom
          pielęgniarkom jakie poznałam w swoim życiu:)nie chce pisać nazwisk
          nie o to chodzi ale chociaż imiona: Pani: KASIU, ANETKO, RENATO I
          IWONKO (jezeli kogoś pominęłam przepraszam) wielkie dzięki za
          okazywane każdego dnia serce za opiekę za dobro:)Takie osoby jak Wy
          zasługują na wszystko co najlepsze, i tego właśnie Wam życzę.
          JESZCZE RAZ WIELIKIE DZIĘKI:)
          • Gość: irwa Re: Do pracowników DPS: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:44
            Co do tych osób i jeszcze innych Pań np.Opiekunek w zupełnością się
            z Panią zgadzam.Ale co do niektórych można mieć wątpliwości-.
            • Gość: Bardz Re: Do pracowników DPS: IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.09, 20:57

Oczywiście ma Pan/i rację można miec wątpliwości i to ogromne ja mam
              i nie raz dałam temu wyraz bo nie mam zamiaru przytakiwać, że coś
              jest ok jak nie jest:)ja swoją pracę traktuję poważnie a i ona wcale
              nie jest łatwa jak to się niektórym wydaje kupa stresów i nerwów -
              jak każda ale oddaję się jej bo w końcu sama ją sobie wybrałam i za
              nią właśnie biorę pieniądze:)wiem, że praca opiekunki i pielęgniarki
              nie jest łatwa-wiem to doskonale i nie chciałabym pracować w tym
              zawodzie,który jak uważam jest bardziej powołaniem niż zawodem-ale
              cóż nie każda z Pań tak myśli:) dlatego dziękuję Bogu za te osoby
              wymienione przeze mnie w poprzedniej i tej wypowiedzi są to osoby,
              które ów powołanie posiadają w 100%:)Zapomniałam jeszcze w mojej
              poprzedniej wypowiedzi wymienić dwóch osób a są to też osoby
              serdeczne, ciepłe i miłe o wielkim sercu:)mówię o Pani ZDZISI i o
              Pani Opiekunce Anetce-jak dobrze, że jesteście:) Wam rówież bardzo
              dziękuję:)
    • Gość: zatrudniony Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.nplay.net.pl 11.04.09, 00:22
      Barbares napisał:

"Starość, choroby zwielokrotniają ludzkie wady i przywary. Ciebie to
      też spotka, zapewniam. Jeżeli tam pracujesz to powinieneś o tym
      wiedzieć. Łaski nie robisz. Wypełniasz obowiązek za który Ci płacą."

W 100% zgadzam się z tym. Tak to jest nasz obowiązek. Nie oznacza to jednak że nie mamy prawa się bronić gdy ktoś publicznie zarzuca nam podłość, złodziejstwo i zastraszanie ludzi. Często stosujemy wobec naszych mieszkańców taryfę ulgową gdy mówią źle na nasz temat.(czasami chwalą i dziękują). Czasami nawet mają rację. Nie jesteśmy doskonali. Jesteśmy tylko ludźmi. Tym razem jednak pan Wiech nie dość że pisze nieprawdę to jeszcze robi to publicznie. I w tym momencie nie może z naszej strony liczyć na taką taryfę. W następnej wypowiedzi pan Barbares napisał że zna pracę w takich placówkach bo był wolontariuszem i pomagał ludziom niepełnosprawnym intelektualnie. Drogi Barbaresie nie sądzę żeby pan Wiech chciał aby uważano go za osobę niepełnosprawną intelektualnie. Puki co nie jest osobą ubezwłasnowolnioną i odpowiada za to co robi, pisze i mówi. A my z naszej strony też mamy prawo do obrony. Być może niektóre osoby wypowiadające się na forum ponoszą emocje jednak jak sam by się Pan czuł gdyby ktoś powiedział publicznie że jest pan złodziejem i zastrasza schorowanych ludzi.

• barbares.live Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić 11.04.09, 07:48
        Prześledź cały wątek. Ile w ludziach zjadłości i braku zwykłych
        ludzkich odruchów. Pan wiech już taki będzie, jeżeli tak jest jak
        mówisz. On też ma prawo na swoje miejsce wśród nas. Jest trudnym
        człowiekiem, obraża innych itd.. To co? Podasz go do sądu? Zostanie
        ukarany? Czy uważasz, że kara odniesie swój resocjalizacyjny
        skutek?. Jeśli taki jest to już taki zostanie. To jego niesprawność,
        możesz nazwać ją intelektualną. Jako wolontariusz (od 29 lat) mam
        prawo tak sądzić i oceniać sytuację.
        >Drogi Barbaresie nie sądzę żeby pan Wiech chciał aby uważano go za
        osobę niepełnosprawną intelektualnie. Puki co nie jest osobą
        ubezwłasnowolnioną i odpowiada za to co robi, pisze i mówi.
        >
        Poczytaj wątek, zastanów się nad komentarzami, czym podpadł
        komentującym? Czy go znali by osądzać?. Z Kosmonautów znam
        niektórych pensjonariuszy, bywaliśmy razem na np. turnusach w ramach
        programów unijnych. Ich opinie o pracownikach są różne ale tylko co
        do niektórych. Też była mowa o nieprawidłowościach. Sam poznałem
        parę osób zacnych. Za mało wiem o tamtym środowisku by je oceniać.
        >Być może niektóre osoby wypowiadające się
        > na forum ponoszą emocje jednak jak sam by się Pan czuł gdyby ktoś
        >powiedział publicznie że jest pan złodziejem i zastrasza
        >schorowanych ludzi.
        Nie, nie poczułbym się urażonym. Powinieniem być przygotowany na
        takie sytuacje w takim miejscu wśród takich ludzi.
        Popatrz, ilu na forum nie znając tego człowieka, osądziło go,
        wypomniało mu tamtejszy chleb. Walczysz o swoją godność bo on,
        słabszy ją naruszył. Jego godność poniżono tu wiele razy. Obrońców
        brak. Tu nie chodzi tylko o niego. Poczytaj całe forum. Bardzo
        często są podobne opinie o słabszych. Wielu zakłada, że będą zawsze
        silni, młodzi, zdrowi. Nigdy nie będą potrzebujący a wszelcy chorzy,
        niepełnosprawni, renciści, emeryci to ich okradają. Nic nie robią a
        oni muszą ich utrzymywać. Dlatego niech siedzą cicho i nie skarżą
        się. Nie mają prawa.
        pozdrawiam
      • Gość: młody Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.tktelekom.pl 28.03.10, 21:25
        Nie wiem o co wam chodzi ale znam dyrektora,miałem okazję w dps-ie
        być i ja nie widzę powodów do takiego szkalowania ludzi,robią wam
        remonty,pokoje wyglądają pięknie czyściutko a jakiś idjota opowiada
        głupoty
    • Gość: była m. Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.09, 12:15
      Przeczytałam wszysztkie opinje i w zupełności z niektórymi się nie
      zgadzam.Mieszkałam w tym "bidulcu" ponad cztery lata i wiem jak tam
      wugląda życie bezbronej osoby.Są ludzie i ludziska którzy pracują z
      odanym sercem ale są i tacy co nieraz przeznich nie jedna łza mi po
      policzku spłyneła nie jedan raz byłam upokorzona.Co do wmienionych
      zarzutów tego Pan się zgadzam ,mieszkałam i widziałam jak niektórzy
      są poniżani.Ci są obrażeni co nie mają czystego sumienia ich prawda
      najbardziej boli.Zyjemy wolnym kraju i każdy ma prawo się do
      wpowiedzenia.Jestem szczęśliwa że nie muszę tam mieszkać i nie
      życzyłam bym największemu wrogowi zaznać tego szczęścia. Wesołego
      Alleluja!
      • empi netykieta 12.04.09, 13:55
        Nie pisz w tym samym wątku pod różnymi nickami. Nie wspieraj się w
        ten sposób. (wiech)
        pzdr.
        • Gość: zatrudniony Re: netykieta IP: *.nplay.net.pl 12.04.09, 16:12
          Empi. Jest to typowy styl działania pana Wiecha. Zazwyczaj pisze
          donosy do różnych instytucji na nieprawidłowe funkcjonowanie naszej
          placówki (prokuratura itp.) Tym razem podszył się pod kogoś innego.
    • Gość: były mieszkaniec Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.resetnet.pl 12.04.09, 22:51
      W dps-ie spędziłem 3lata i 8m-ce,widziałem różne rzeczy tak ze strony
      mieszkańców jak i personelu.Jednej rzeczy chyba nigdy nie zrozumiem my ludzie
      chorzy,niepełnosprawni ile w nas jest złości,wrogości (mnie z tego wyleczył
      dobry psycholog)do ludzi którzy nam pomagają niazapominajmy to oni dla nas,a nie
      my dla nich.P.Wiech5 ja widzialem jak pan poniża ludzi np.powiedział p.opiekunce
      że jest brzytka i p.jej nie lubi,mało tego jeszcze p.ją filmował dla
      szantażu,tak zachowuje się katolik za którego się p.uważa,wstyd i jeszcze raz wstyd
      • Gość: dekonspiracja Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 15:57
        Panie Wiech kiedy była ta afera z filmowaniem , żadna mieszkanka po prawie 4
        latach nie opuściła DPSu. Ha sam Pan się zdradził w Tym co robi na forum ,
        pisząc pod paroma nickami . Widzi Pan taka zabawa wymaga myślenia. I po raz
        kolejny robi Pan błędy w tych samych miejscach :)
        Po co Panu ta walka . Jestem znaną osobą w społeczności lokalnej i wiem co się
        dzieje w DPSie. Znam też Pana , fakt z widzenia. Wiem o Pana znajomościach w
        Pfronie. Dlatego Pan nie obawia się tej instytucji. Drogi Panie Wiesławie to
        jest pojedynek na słowa, lecz bitwa może mieć znacznie poważniejsze
        konsekwencje, nie dla mnie, wręcz przeciwnie. Czy nie warto zakończyć to
        wszystko, przeprosić te osoby , które na to zasługują. Panie Wiesiu zakończmy
        ten pojedynek. Pozdrawiam
    • Gość: Gopeł Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: 94.254.199.* 17.04.09, 00:42
      Panie Wiech5 jak pan się nie wstydzi pisać takie żeczy? Znam
      sytuację tego domu jak i pana. Wiem doskonale, że na każde zawołanie
      ma pan opiekunkę lub kogos innego z pracowników jeśli zachodzi taka
      potrzeba. Dlaczego? bo nikt nie chce mieć przez pana problemów! A
      mimo tego pan dalej narzeka, że jest nie tak. Czy w domu może pan
      liczyć na taką pomoc?
      Jeśli nikt nie chce przyjść do pana do pokoju i porozmawiać lub
      pożartowac to tylko i wyłącznie pana w tym wina! Jest pan poprostu
      zazdrosny! Jak i wielu innych mieszkańców w tym domu, którzy też z
      tego powodu sprawiają problemy personelowi! Ma się pan za w pełni
      sprawnego umysłowo? Wiec proszę zacząć myśleć jak dorosły i w pełni
      władz umysłowych człowiek. Co z tego, że zwróci pan uwagę na siebie
      tym, że pisze pan cały czas donosy czy skargi.Prosze tylko pomyśleć
      w jaki sposob maja pozniej po tym wszystkim postrzegac pana inni?
      jak panu bedzie nie wstyd wrócic do tego domu? popatrzec tym ludziom
      w oczy! Nie mówie tylko o pracownikach, ale również o mieszkańcach
      ktorzy tez maja pana humorów i wybryków serdecznie dość. Proszę
      pamiętać że niektórzy traktują ten DPS jako swój dom, a pan bardzo
      psuje i szkaluje opinie o nim. przez takich jak pan nie chce sie
      pracowac i człowiek zapada na taką chorobę jak znieczulica...
      • Gość: ande Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.lublin.eu 14.10.10, 11:57
        to co pisze i porusza W5 jest prawdą dlatego wy tak ujadacie na forum zawłaszcyliście nie tylko DPS ,ale całą politykę społeczną w lubline jesteś grupą karłowatych intelektuanie nierobów ,w innej pracy ,którą moglibyście podjąc po tygodniu wąt z waszymi wartościami jak wiedzą błyszczycie miedzy pampersami i to pOwinno wam nieuki z Sulasławickiej wystarczyć sorry i po Ulu przeceż to uczelnia
    • Gość: A za co te 500 zł??? IP: *.chello.pl 28.03.10, 23:24
      500 zł za posiłki, rehabilitację i leki. Ale przecież mieszkańcy jedza posiłki
      "w gościnie", nie wierzę, żeby rehabilitanci z dps jeździli do podopiecznych, a
      leki kupuje dps i dostarcza do obecnego miejsca zamieszkania, cy jak? Jakoś
      niejasno tu napisane. Chyba autor nie bardzo obeznany w tematyce. Chcę wiedzieć
      za co płaci się 500 zł, nie mieszkajac w dps-ie.
    • Gość: ande Re: Wyproszeni z Domu Pomocy, ale muszą płacić IP: *.lublin.eu 14.10.10, 11:46
      dznowski jestes po..ny jestes jednym z tych co d.. pe ślizgają na finansach publicznych KLAKIER hałł. hał czyli NAWIEDZONY
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka