folkatka 16.04.09, 10:42 No proszę!!! Ledwo dwa dni temu zadałm tu pytanie o konserwatora, a juz jest rozstrzygniecie:)) Forum to jednak potega i basta:DDD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
_aaa_ Re: Mamy miejskiego konserwatora 17.04.09, 00:21 folkatka napisała: > Kto to jest? Zna go ktoś Zna. Maciek Paszke - kolega mojego ex. Onegdaj związany z firmą Arcus. Prywatnie, nie wiem jak teraz, facet jednej z lepszych stomatologów w tym mieście (to by tłumaczyło firmę medyczną. Monice poza talentem do łatania zębów, bozia dała też niezły zmysł handlowy:P) Antykwariat na rogu 3maja i Cichej to raczej jego była zona prowadziła, ale nie wnikam jak to wyglada teraz. Co do kompetencji, to pytajcie Kornackiego, bo przez wiele lat Maciek dla niego pracował. Poza tym facet nieduży, nieszczupły i bezwłosy za to w okularach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fulkato Re: Mamy miejskiego konserwatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 14:19 Facet bardzo miły, ludzki, mimo tuszy niesamowicie aktywny sportowo - zawsze wejdzie na jakąś górę, jeśli tylko będzie w zasięgu jego oczu. Kobieta? wcale nie dentystka, ale również przemiła babka (rozmawiałem z nią przez telefon i bardzo mi pomogła dobrą radą - ale wcale nie wstawiennictwem gdziekolwiek, bo potem się okazało że nawet nie pracuje tam, gdzie załatwiałem sprawę. Po prostu znała procedury i uspokoiła mnie między innymi, że nie są takie straszne, na jakie wyglądają). Raz z nim rozmawiałem o psach. Człowiek - dusza. Jak ktoś tak dobrze rozumie zwierzaki, to musi być dobry. I już. Antyki? Kiedyś przed wiekami, gdy była to dla mnie nieznana osoba, z nudów wstąpiłem tam do sklepu i byłem zaskoczony pozytywnym podejściem właścicieli, mimo że dałem do zrozumienia, że moja wizyta ma na celu raczej zabicie czasu niż kupowanie czegokolwiek. A jakieś 10 lat temu, jeśli wchodziło się do takiego sklepu, najczęściej spotykałem się z niechęcią, jeśli ktoś "się tylko kręcił" między drogimi eksponatami. Tak więc WIELKI POZYTYW ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Mamy miejskiego konserwatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 11:01 folkatka napisała: > No proszę!!! Ledwo dwa dni temu zadałm tu pytanie o konserwatora, a juz jest rozstrzygniecie:)) Forum to jednak potega i basta:DDD Widzisz co narobiłaś, był jeden konserwatora przez ciebie bedzie teraz dwóch! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chart Re: Mamy miejskiego konserwatora IP: *.resetnet.pl 16.04.09, 11:08 Folkatko, ja jednak nie jestem pewien, czy mamy się z czego cieszyć. Przy wszystkich (często słusznych) zastrzeżeniach do Landeckiej cały sens wojewódzkiego inspektora polega na tym, że jest on organem niezależnym od lokalnej władzy (bo nawet od wojewody tylko częściowo, o czym przekonał się Żukowski). Tzw. miejski konserwator będzie tylko podwładnym prezydenta, a więc ostatnią osobą zdolną do krytykowania czy powstrzymywania decyzji Ratusza. Te zaś - jak pamiętamy - nie zawsze bywają najmądrzejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: Mamy miejskiego konserwatora 16.04.09, 11:10 Skoro tak się Ciebie słuchają, to może napisz też, żeby w Lublinie były wyższe zarobki, lepsze drogi, więcej inwestycji, słowem, żeby Lublin rósł w siłę, a ludziom żyło się dostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Folkatko ,zapytaj czy na deptaku będzie czysto?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 11:19 Co ci zależy, może znowu podziała! A jak podziała to już my ci przygotujemy całą listę dalszych pytań :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piperek Miejski Konserwatorze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 17:32 Panie Miejski Konserwatorze. Jak rozumiem Pani Landecka nic nie ma od dzis do gadania w sprawie Placu Litewskiego. Ciekawe, czy Pan ma fobię na temat: "Pomnik Marszałka", bo Landecka ma i miała i dlatego nic do niej nie docierało: że cieszymy się z pomnika, że miejsce dobre, stoi sobie pomnik nieco w głębi, nikomu nie zawadza (oprócz Landeckiej i niedouczonym , młodym dyskutantom, niedouczonym bo w szkole ich niczego z historii nie nauczono. Czy Pan jest PATRIOTĄ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm... Re: Miejski Konserwatorze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 19:49 zle postawione pytanie!!! zapytaj, czy pan jest prawdziwszym patriota???? Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: Miejski Konserwatorze. 16.04.09, 19:55 Prawdziwym POLSKIM patriotą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Miejski Konserwatorze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 20:30 Prawdziwym POLSKIM patriotą Piłsudczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: Miejski Konserwatorze. 16.04.09, 21:24 Prawdziwym POLSKIM patriotą Piłsudczykiem Europejczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Miejski Konserwatorze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 23:20 Prawdziwym POLSKIM patriotą Piłsudczykiem Europejczykiem Środkowym Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: Miejski Konserwatorze. 17.04.09, 08:17 Prawdziwym POLSKIM patriotą Piłsudczykiem Europejczykiem Środkowym Katolikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Miejski Konserwatorze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 10:03 Prawdziwym POLSKIM patriotą Piłsudczykiem Europejczykiem Środkowym Katolikiem Świeckim (nie daj Boże prosowieckim!) Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: Miejski Konserwatorze. 17.04.09, 11:27 Prawdziwym POLSKIM patriotą Piłsudczykiem Europejczykiem Środkowym Katolikiem Świeckim (nie daj Boże prosowieckim!) heteroseksualnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Miejski Konserwatorze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 15:08 Prawdziwym POLSKIM patriotą Piłsudczykiem Europejczykiem Środkowym Katolikiem Świeckim (nie daj Boże prosowieckim!) heteroseksualnym prorodzinnym nie wychowanym na podwórku chodzącym od dziecka w mundurku Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: Miejski Konserwatorze. 17.04.09, 15:22 Prawdziwym POLSKIM patriotą Piłsudczykiem Europejczykiem Środkowym Katolikiem Świeckim (nie daj Boże prosowieckim!) heteroseksualnym prorodzinnym nie wychowanym na podwórku chodzącym od dziecka w mundurku do kościoła i pieniążek na tacę dającym nigdy mniej niż 2 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Poemat o PPPP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 16:03 Prawdziwym POLSKIM patriotą Piłsudczykiem rdzennie Środkowym Europejczykiem Katolikiem Świeckim (uchowaj Boże nie prosowieckim!) Heteroseksualnym i prorodzinnym dla patriotek niezmiennie uczynnym Nie wychowanym na byle podwórku, za to od dziecka w tym samym mundurku Na tacę zawsze dającym 2 złote najgłośniej ze wszystkich śpiewajacym Rotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydoda Re: Poemat o PPPP IP: *.mia.bellsouth.net 17.04.09, 18:22 maly i kosher levi,pora do lozek,skonczyc to brecdzlownie konserwatora,szkoda waszego czasu i kasy rodzicow na internet!!!!szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Poemat o PPPP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 18:50 Gość portalu: antydoda napisał(a): > maly i kosher levi,pora do lozek,skonczyc to brecdzlownie > konserwatora,szkoda waszego czasu i kasy rodzicow na > internet!!!!szalom Ależ droga(i) antypodo, pooemat który stworzylismy naprędce i na twoich oczach jest wyrazem naszego poparcia dla gościa tego forum podpisującego się tym razem zadziornie: "Piperek" który wiedziony obywatelską troską o poziom kwalifikacji nowego Miejskiego Konserwatora Zabytków nie zawahał się zadać mu publicznie pytanie podstawowe: "Czy Pan jest PATRIOTĄ???" PS: szalom mówimy zdecydowane bye,bye! Podobnie jak czapkom i rękawiczkom! U nas już dawno wiosna, antypodo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Poemat o PPPP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 13:59 Po za tym przykład Isadory Duncan dowodzi niezbicie że szale mogą byc bardzo niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Z szalom czy bez szala ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 15:09 Gość portalu: folkatka napisał(a): > Po za tym przykład Isadory Duncan dowodzi niezbicie że szale mogą > byc bardzo niebezpieczne. A co tu mówić o takiej współczesnej zmotoryzowanej Izie Dodzie! Nawet bez szala może być niebezpiecznie!!!! Szalenie niebezpiecznie!!!! image64.webshots.com/64/1/54/95/420215495bKjypD_ph.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: Miejski Konserwatorze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 01:25 Jeśli stosunek do pomnika Piłsudskiego ma być głównym kryterium oceny konserwatora zabytków dla miasta z tysiącami wartych ochrony zabytków nieruchomych i ruchomych, które świadczą o Lublinie jako jednym z najważniejszych polskich miast, drugim obok Krakowa tak dobrze zachowanym zbiorze oryginalnego polskiego dziedzictwa, to ja wysiadam... Marszałek takich "patryidiotów" to wysyłał kury szcz... prowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Miejski Konserwatorze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 08:57 Tam też za przytoczoną radą powinieneś sam się udać. Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: Miejski Konserwatorze. 19.04.09, 09:02 Piłsudski mawiał też o Polakach, że to wspaniały naród, tylko ludzie k... (zakręty po włosku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Miejski Konserwatorze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 20:35 I zerknąć w zwierciadełko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Miejski Konserwatorze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 11:24 Gość portalu: j23 napisał(a): > I zerknąć w zwierciadełko. Ty jesteś piękny jak słonko na niebie ale obronca pomnika jest Prawdziwszym Polakiem do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Miejski Konserwatorze. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.09, 23:36 -levi napisał: > Piłsudski mawiał też o Polakach, że to wspaniały naród, tylko ludzie k... (zakr > ęty po włosku). I ze kury im szczac prowadzac a nie poliytykę robic. Mam nadzieję, ze nie dotyczy to nowego pana konserwatora. W sensie kompetencji do kur prowadzania....:) Odpowiedz Link Zgłoś