enteryk Re: Ta ciepła KUPA pije, to widać 19.04.09, 15:51 KUPA PO-PAPRANCÓW PO TO ĆPUNY Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec rzuciłes na niego klątwę? 19.04.09, 15:58 idze że w Pisie zostały już tylko wróżki, czarownice i inni popaprańce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: rzuciłes na niego klątwę? 19.04.09, 16:08 A w PO sami pakujący. Z pakowania mądrości nie przybywa, ale można rozładować negatywne emocje. Może byś popakował , zamiast męczyć klawiaturę ? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec sam się spakuj 19.04.09, 16:12 czyżbyś nie potrafił sobie tych flaszek nigdzie poupchać? to może kupuj w większych opakowaniach - bedzie taniej i poręczniej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: sam się spakuj 19.04.09, 16:15 No widzisz miałam rację, nie zrozumiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec hehehe to golnij sobie jednego z tej okazji 19.04.09, 16:17 poczuj się jak twoj prezydent ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: hehehe to golnij sobie jednego z tej okazji 19.04.09, 16:29 Proponuję to samo, poczuj się jak Palikot i jego fani z konferencji prasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec jak by nie patrzeć Palikot pije za swoje 19.04.09, 16:35 a Lechu pije na koszt państwa Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: jak by nie patrzeć Palikot pije za swoje 19.04.09, 16:41 Pije za swoje? Posłowie żyją z naszych podatków , a Palikot biedaczek podobno żadnego majatku już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie rozumiesz prostego faktu 19.04.09, 16:49 zarobił to pije - jak by Kaczyński zamawiał swoje flaszki z pensji prezydenta to też bym do niego nie mial pretesnsji, ale on musi zamawiać z pieniędzy państwowych argument że posłowie zyją z naszych podatków jest nieco chybiony bo tak prawdę mówiąc to cała budżetówka też zyje z naszych podatków i górnicy i rolnicy i Bóg wie kto jeszcze - wszyscy ( moze poza prywatnymi przedsiębiorcami) zyją z czyichś podatków, ale też podatki płacą na kogoś Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: nie rozumiesz prostego faktu 19.04.09, 16:54 Rozumiem więcej, niż proste insynuacje. Kancelaria premiera i ministerstwa też zamawiają alkohol, to znaczy,że premier i ministrowie piją? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec chyba nie przeczytałas dokładnie artykułu 19.04.09, 16:57 nie wiem skąd masz dane o tym co zamawia kancelaria premiera, ale w powyższym artykule wyraźnie pisze że zamawia TYLKO kancelaria prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: chyba nie przeczytałas dokładnie artykułu 19.04.09, 17:04 Czytaj także inne strony internetowe, gazety, słuchaj różnych stacji radiowych, oglądaj różne programy telewizyjne i myśl, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec ok podaj link chętnie przeczytam 19.04.09, 17:05 udowodnij swoja tezę - to też nie boli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: ok podaj link chętnie przeczytam 19.04.09, 17:08 A poszukaj sobie, masz dużo czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec wiedziałem - wmyśliłas sobie ;-))) 19.04.09, 17:12 nie wiem czemu wy jesteście zawsze tak przewidywalni i pierwsi w obrzucaniu błotem bez dowodów mogła byś chociaż powiedzieć że ktoś ci powiedział - jak Zyzak ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: wiedziałem - wmyśliłas sobie ;-))) 19.04.09, 17:19 To fakt znany do dawna i dziś potwierdzony. Ale za mnie nikt nie czyta i nikt mi nie wyszukuje informacji w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie wykręcaj się 19.04.09, 17:23 musisz się lepiej przygotowywać do dyskusji, wiesz, samo opluwanie nie wystarcza. Ale ja nikogo nie przekreślam, Popracuj nad sobą może jeszcze będą z ciebie ludzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: nie wykręcaj się 19.04.09, 17:30 Ty też..., bo argumentów wyraźnie Ci zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec a czym ty mówisz? 19.04.09, 17:32 jaki ja mogę mieć argument przeciwko twoim konfabulacjom? musiałbym napisac coś obraźliwego, ale ja nie zachowuję się jak Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
sulineczka Re: jak by nie patrzeć Palikot pije za swoje 19.04.09, 16:46 Obaj pija, jedza, niemal oddychaja za nasze pieniadze !!!!! Pensja poselska jest calkiem niezla i zycze kazdemu, zeby taka kase otrzymywal co miesiac. Tu chodzi o zwulgaryzowanie polityki przez Palikota, celowe, tendencyjne menelowanie i atakowanie wyraznie na zlecenie tego, kto niewygodny. Dla Po byla to Zyta Gilowska, Olechowski, Plazynski etc, etc, teraz jest prezydent. Cel uswieca srodki. Trzeba byc slepym, zeby tego nie widziec ! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie mogę się z tobą zgodzić 19.04.09, 16:55 pańtwo tak działa że poza prywatnymi przedsiębiorcami wszyscy zyją z czyichs podatków, a najbardziej to chyba rolnicy. co do zwulgaryzowania polityki - Palikot nie był pierwszy - większe zasługi na tym polu mają Kaczyńscy bo już w latach 90-tych atakowali swoich przeciwników w dosyć niewybredny sposób,co do menelowego stylu - to nazwać kogoś dziadem i kazać mu spieprzać, ewentulanie małpą w czerwonym itp. mieści się dokładnie w tej menelowej konwencji - więc Kaczyńsc mają dokładnie to cosobie sami wywołali. Odpowiedz Link Zgłoś
szarak54 Re: rzuciłes na niego klątwę? 19.04.09, 16:11 pakulec nie pytaj co PO zrobiła dla ciebie ale powiedz co TY zrobiłes dla PO.Wpłaciłeś już20 tys na kampanię wyborczą. Nie. No to leć w te pędy i wpłacaj bo twoim ulubieńcy mogą przerżnąć wybory!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec przed Pisdziecami stoi prawdziwe wyzwanie 19.04.09, 16:16 PO ograniczyło Kaczyńskim kasę a Jarek pokochał kręcić swoje reklamówki. I za co? Po fiasku akcji "oswojony moher" Pis będzie promowało nową akcję - "Zabierz babci rentę" (i oddaj Jarkowi ) Odpowiedz Link Zgłoś
signal zalany mlaskacz powinien już dawno być odwołany 19.04.09, 15:59 impeachment ! Odpowiedz Link Zgłoś
robertus64 Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na odwyk 19.04.09, 16:02 ha ha komorowski na prezydenta ale sie usmialem!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Po Lechu Aleksandrze Rajmundowiczu... 19.04.09, 16:07 KAZY BYLBY LEPSZYM PREZYDENTEM. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Po Lechu Aleksandrze Rajmundowiczu... 19.04.09, 16:12 Ty też? No to startuj w nastepnych wyborach . Edek 47 na prezydenta :) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec zdradziła byś Kaczyńskich? 19.04.09, 16:19 masz już tak dosyć tego pijaka że poprzesz każdego innego? to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: zdradziła byś Kaczyńskich? 19.04.09, 16:27 Zasiałeś wątpliwość .Nie wiem jaki stosunek ma potencjalny prezydent do alkoholu. Popija z "małpek" tak jak Palikot na zdjęciach powyżej, czy jest abstynentem. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: zdradziła byś Kaczyńskich? 19.04.09, 16:34 czyli im bardziej będzie pił tym będzie lepszym kandydatem? może Lechu też tak rozumuje i te małe flaszeczki to tak w ramach treningu zamawia? Ale jak by tak miało być to lewica by mogła wystawić Kwacha - mielibyśmy pojedynek dwóch gigantów Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: zdradziła byś Kaczyńskich? 19.04.09, 16:44 A kogo w tym pojedynku wystawiłoby PO ? Kto ma najbardziej opuchniętą twarz, wory pod oczami i czerwony nos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: zdradziła byś Kaczyńskich? IP: *.superkabel.de 19.04.09, 16:50 bec . takiego ryjka jak kaczynski nawet jelcyn nie mial . PO by przegralo z kretesem :( Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec myślę że pogromca meleksów- Karski 19.04.09, 16:59 Karski jest cyba bardziej spuchnięty od Kaczyńskiego, ale czy Po uda się go wystawić to wątpie Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: myślę że pogromca meleksów- Karski 19.04.09, 17:07 PO bierze teraz każdego, kto chce, ale prezydent w PO jest jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: myślę że pogromca meleksów- Karski IP: *.superkabel.de 19.04.09, 17:08 a w pisie dwoch :) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie każdego -Libickiego nie chcieli ;-) 19.04.09, 17:14 za to Pis ściąga takich tytanów intelektu jak Nelly Rokita i Ryszard Czarnecki - pogratulować ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: nie każdego -Libickiego nie chcieli ;-) 19.04.09, 17:23 A PO pozbywa się wszystkich inteligentnych i myslących samodzielnie , albo sami odchodzą - Płażyński, Olechowski,Gilowska, Rokita. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec sami odeszli 19.04.09, 17:28 o ile wiem to nikt ich na siłę nie trzymał, co do inteligentnych i myslących to nie mów że zaliczasz do nich Rokitę? wiesz , normalny inteligentny i myslący facet nie trzymałby w domu Nelly, co do Gilowskiej - cóż, trzymała standardy Pisowskie - wszędzie wpychała swoją rodzinę. Może to i inteligentne ale na dłuższą metę szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Chory człowiek Palikot-guru Tuska 19.04.09, 16:12 Jesli Tusk zostanie Prezydentem Polski,palikot bedzie jego konsulem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus tylko za co kaczynski bedzie wtedy pil ? IP: *.superkabel.de 19.04.09, 16:53 sprzeda butelki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Re: Chory człowiek Palikot-guru Tuska IP: *.pools.arcor-ip.net 19.04.09, 16:21 Jezeli Prezio ma czyste sumienie niech udowodni ze niejest Alko. I wtedy pod Sad posla Palikota. Czy to takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Chory człowiek Palikot-guru Tuska 19.04.09, 16:31 Lepszy ten uklad od aktuanego LAK + jego brat ... Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na odwyk 19.04.09, 16:17 Bawicie się, nieszczęśnicy, jak dzieci. Co za cymbały wybrały was na te stanowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leniak Pani Małgorzato Bielecka-Hołdo - WSTYD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 16:21 po prostu WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec to wyjaśnia czemu Lechu nie moża spać w nocy 19.04.09, 16:22 pewno straszą go białem myszki i Alik strasznie tupie Odpowiedz Link Zgłoś
nom-is Brawo PO, wiecie, że większość Polaków 19.04.09, 16:26 to chamy, więc sami jestecie chamscy. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Oby ON zakąszał !!!! 19.04.09, 16:29 To bardzo ważne. Dla zdrowia. I w ogóle ... . Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Brawo PO, wiecie, że większość Polaków 19.04.09, 16:33 > to chamy, więc sami jestecie chamscy. Brawo! znasz to prawda? :) Cham na chamie... Po drugie, dlaczego chamski, jeśli pis bez dowodów wygaduje takie pierdy w swoich spotach, to dlaczego on nie może na prezydenta, wszak to jedna rodzina on i pis ;) Odpowiedz Link Zgłoś
platfusyf art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać mandat 19.04.09, 16:32 art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać mandat za wykroczenie Zakaz spożywania alkoholu na ulicy ale on sobie z prawa robi jaja jak całe peło. Błazen i nierób. Jego aktywność polityczna ogranicza się do paradowania ze sztucznym penisem w dłoni i świeceniem swoim świńskim ryjem. Palikot jesteś żenujący. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać m 19.04.09, 16:35 > art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać mandat za wykroczenie to biegnij i mu go wlep. Błazen i nierób. dorobił sie więcej niż cały pis razem z rydzykiem :D jak sądzisz, z kogo wolimy (Polacy) brać przykład, z rydzyka i kaczek-sraczek, czy z palikota. A że szalony, to jeszcze ciekawiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
platfusyf Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać m 19.04.09, 16:39 zieew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać m IP: *.superkabel.de 19.04.09, 16:40 paw :P Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Dlaczego prezio nie chce sie przyznac, ze chleje?? 19.04.09, 17:40 przeciez w Polsce to normalka a chlejacy prezio to swoj chlop! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Dlaczego prezio nie chce sie przyznac, ze chl IP: *.superkabel.de 19.04.09, 17:41 Moze boi sie mamy ? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek ciekawe co jselkami palikota chce przykryc 19.04.09, 18:42 POverein?Gradobicie? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec skup się i napisz to jeszcze raz 19.04.09, 18:45 tym razem po polsku- twoja wolszczyzna jest niezrozumiała Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil Re: skup się i napisz to jeszcze raz 19.04.09, 18:53 POlitycznym POmiotom zdjęto kagańce i już ujadają? www.pardon.pl/artykul/5678/schetyna_do_mlodziezowki_po_macie_kadzic_nam_w_sieci/wszystkie_______________________________________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec co to zmieniłes nick? 19.04.09, 18:55 myślisz że jak zrobisz więcej nicków to będzie wam raźniej i zaatakujecie mnie kupą? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Pis zaczyna krucjatę dziecięcą? 19.04.09, 19:11 twoje posty zdają sie potwierdzać tą teze - z tym że wprzypadku Pidzielców mamy zdiecinniłych ze starości ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: Pis zaczyna krucjatę dziecięcą? 19.04.09, 19:13 Twój problem polega na tym, że jesteś zbyt głupi, żeby sformułować opinię, której nie dałoby się dokładnie rozjechać. Wypisujesz tu prymitywne inwektywy, więc inny sposób dyskutowania z tobą nie jest możliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec ja nie mam problemu 19.04.09, 19:17 to ty masz problem braku argumentów - więc uciekasz w inwetywy - mnie to się nawet podoba jak widze taki poziom wyborców Pisu Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: ja nie mam problemu 19.04.09, 19:20 Braku argumentu za czym lub przeciw czemu? Nie zauważyłem, żebyś gdziekolwiek zdołał wykszesać z siebie jakąś tezę, więc nie bardzo wiem, z czym miałbym tu dyskutować. Co do moich preferencji politycznych, to głosowałem na PSL (chociaż to pewnie przekaracza zdolność pojowania takich typków jak ty). Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec teraz wszyscy głosowali na PSL;-)))) 19.04.09, 19:23 co to Pis sam się wybrał? wiesz, mnie nie interesuje na kogo głoowałeś -to juz twoj problem Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: teraz wszyscy głosowali na PSL;-)))) 19.04.09, 19:26 Czyli słusznie przewidziałem, że tego nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: jak na to wpadłeś szerloku? 19.04.09, 19:34 Poczytałem trochę twoich postów i doszedłem do wniosku, że mam do czynienia z osobnikiem na poziomie karalucha - niezbyt błyskotliwym, ale za to niestrudzonym z przebieraniu krótkimi odnóżami po klawiaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec uważasz że na forum piszą karaluchy? 19.04.09, 19:37 a białe muszki też? hm... skoro tak presonifikujesz zwierzęta to może już czas na odwyk? Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: uważasz że na forum piszą karaluchy? 19.04.09, 19:37 Twoje skretynienie jest chyba nieuleczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec uważasz że karaluchy są kretynami? 19.04.09, 19:40 hm.. to powazniejsze niż myślałem - a w domu rozmawiasz z pralką? Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: uważasz że karaluchy są kretynami? 19.04.09, 19:51 A ty się modlisz do partretu Tuska, prosząc o rozum? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec i modlisz się do obrazów? 19.04.09, 20:00 zaprawdę zadziwiasz mnie powiem ci - cieszę się że popierasz Pis Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: co to zmieniłes nick? 19.04.09, 19:12 levi-levi napisał: > Pikulec - srulec. Aleś mu dowalił, to teraz takie dowcipy macie w tym PiSie... Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: co to zmieniłes nick? 19.04.09, 19:15 Jak znam życie, to zaraz się tu zjawi twój przyjaciel Wielgas. A może z Pikulcem też do siebie piszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: co to zmieniłes nick? 19.04.09, 19:22 levi-levi , znasz kawał o kolesiach jadących w pociągu? Meritum dotyczy miszcza riposty :D Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: co to zmieniłes nick? 19.04.09, 19:15 witaj trafnie go zdiagnozowałeś - dowalił mi aż miło - chyba z tego rozpędu nabrudzil sobie w pampersa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: co to zmieniłes nick? 19.04.09, 19:19 witaj, zauważyłeś, że coraz bardziej infantylnych debili przysyłają, a ten to jeszcze w rymowanki się bawi... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: co to zmieniłes nick? 19.04.09, 19:24 piSS-jungen, niedługo stworzą oddziały waffenpiSS Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: co to zmieniłes nick? 19.04.09, 19:30 Ale będzie ich bardzo mało, reszta spieprza aż miło popatrzeć, jak nie odchodzą, to mają nadzieję na przytulenie się do PE, tak że Jarosława będzie mogła powołać co najwyżej WAFELpiSS... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: co to zmieniłes nick? 19.04.09, 19:40 No, nie, normalnie miszcz ciętej riposty, po prostu berety z głów... Znasz jeszcze jakieś rymowanki? Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: co to zmieniłes nick? 19.04.09, 19:43 I nie szczekać! A ty sobie daruj te odzywki, bo to nie Onet i nie Jasiu Śmnietana. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec moherowy erudyta ;-) 19.04.09, 19:46 chyba po Rydzykowej szkole wyższej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: moherowy erudyta ;-) 19.04.09, 19:51 To pewnikiem ekster, taki niedouczony biedaczek, jemu się wydaje że my ze sobą rozmawiamy... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: moherowy erudyta ;-) 19.04.09, 19:52 ciekawe, czy levi-levi, to od nie spełnionego pragnienia, posiadanie spodni levi's :D Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: moherowy erudyta ;-) 19.04.09, 19:56 Ciekawe, czy ciulan1 to od niespełnionego pragnienia bycia ciulniętym jeden raz. Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: moherowy erudyta ;-) 19.04.09, 19:53 Najwyraźniej nie rozumiesz znaczenia niektórych wyrazów. Otóz "moherowy" odnosi się do słychaczy, a zwłaszcza słuchaczek Radia Maryja. Ja owego radia nie słucham, jestem też agnostykiem. Nie śmiem przypuszczać, skąd w twojej głowie lęgną się takie skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie wstydż się 19.04.09, 20:03 mnie jest zupełni obojętne co słuchasz a czego nie słuchasz i że wstydzisz się poparcia dla Pisu, powaznie głupota twoich postów sama świadczy o tobie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: nie wstydż się 19.04.09, 20:10 A, bo to zaprzaniec jest, Jarosławy się wyrzec, Fe, po trzykroć, Fe! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: moherowy erudyta ;-) 19.04.09, 20:08 ciulian, nie znam ;) jak chcesz być miszczem riposty, to pomyśl :D Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: moherowy erudyta ;-) 19.04.09, 20:11 O niczym innym nie marzę, tylko żeby jakiś forumowy partyjny dureń uznał mnie za mistrza. Poza tym już mi się znudziło gadanie z gamoniami. Życzę miłego wieczoru na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: moherowy erudyta ;-) 19.04.09, 20:13 Miszcza, pszenno-buraczany chłopcze, na Mistrza to trzeba zasłużyć... Odpowiedz Link Zgłoś
levi-levi Re: moherowy erudyta ;-) 19.04.09, 20:17 Masz rację, przepraszam za ten błąd. Wśród partyjnych idiotów można być tylko "miszczem". Ale tak czy owak nie pretenduję. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: moherowy erudyta ;-) 19.04.09, 20:36 > Masz rację, przepraszam za ten błąd. nawet ironii nie kumasz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: występuje trio egzotyczne z Platformy 20.04.09, 00:43 Niesiołowski czy Paliknot i kilku innych prominentnych polityków tej partii powinno się wozić po jarmarkach , aby tam zabawiali rozczarowanych wyborców PO. Odpowiedz Link Zgłoś
wawa_wawa_wawa Re: moherowy erudyta ;-) 20.04.09, 04:08 ty podstawówkę wieczorowa skończył ciesz się ze matka cie w domu jeszcze trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA HA HA Re: co to zmieniłes nick? IP: 80.185.172.* 20.04.09, 02:32 pakulec ty jesteś sierota... takich jak ty i tobie podobnych to szkoda... jak większy wiatr powieje... s....j błaźnie-y ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA HA HA Re: co to zmieniłes nick? IP: 80.185.172.* 20.04.09, 02:36 jesteś TUMANEM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA HA HA Re: co to zmieniłes nick? IP: 80.185.172.* 20.04.09, 02:38 pakulec i tobie podobni jesteś-cie TUMAN-Y.............. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: skup się i napisz to jeszcze raz 20.04.09, 01:03 Wypiłeś NIE PISZ! Piszesz - WYPIJ! Ale nie mózgojeba made in Palikot! VIVAT PREZYDENT! FU! Polityczny skunks Palikot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać ? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 19.04.09, 16:44 "platfusyf'ie"... Czy wszystkie swoje posty pisujesz z glowka calkowicie zanurzona w PiSuarze??? Odpowiedz Link Zgłoś
platfusyf Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać ? 19.04.09, 16:55 zieeew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać ? IP: *.superkabel.de 19.04.09, 16:57 paw Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: platfusyf 20.04.09, 03:44 platfusyf napisał: > Palikot powinien dostac > zieeew TUSKASZENKA, TUSKMENISTAN Lepiej pasuje TUSKUBEKISTAN. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać ? 20.04.09, 01:12 Gdzie on ma główkę w POmyjach! Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać ? 20.04.09, 01:24 Żeby mieć ją w pomyjach to trzeba ja w ogóle mieć !! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać m 19.04.09, 16:44 buuum!!!!! pajacyku ;) Mam nadzieję, że się nie ze...ś. Może sieknij małpeczkę, wszak sporo ich macie, może jakiś rabat dostanę? :D Odpowiedz Link Zgłoś
platfusyf Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać m 19.04.09, 16:57 zieeew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać m IP: *.superkabel.de 19.04.09, 16:58 paw . jak ja kocham haftowc na pis ) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać m 19.04.09, 17:13 > zieeew coś mi się zdaje, że to dla ciebie te małpki były :D tylko nie pisz ziew, bo pomyślę, że jesteś ograniczony i znasz tylko to słówko (właściwie nie znasz, tylko potrafisz wklepać) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA HA HA Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać m IP: 80.185.172.* 19.04.09, 17:11 drugi czerniak z Podkarpacia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA HA HA Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać m IP: 80.185.172.* 19.04.09, 17:14 s...j cillian1 to ty z Podkarpacia i zmywaka... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać m 19.04.09, 17:18 > s...j cillian1 to ty z Podkarpacia i zmywaka... wiesz gdzie twoje miejsce, pod biurkiem szefa, tylko dlaczego ręce cię nie bolą?! Widocznie wszystko robisz ustami :D Na następny post wymyśl coś super, bo już takie epitety mnie nie ruszają "HA HA HA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA HA HA Re: art 43'u1 u.w.t.p.a Palikot powinien dostać m IP: 80.185.172.* 20.04.09, 02:17 cillian1 u nas w Hameryce to nawet czyścibutem byś nie został.... kmiotku.... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec bardzo siędzisiaj rozhasałeś marku 19.04.09, 17:55 może napisz jak ci francuz ukradł rower albo zjadł bagietkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA HA HA Re: bardzo siędzisiaj rozhasałeś marku IP: 80.185.172.* 20.04.09, 02:15 pkulec co na Podkarpaciu tez nasz rower i bagietkę... smutnys ... co stać cie na zapłacenie internetu kilka godzin na miesiąc .. dostajesz gratis na dyżury żebyś pisał głupoty bzdury małolacie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bill Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na odwyk IP: 213.134.185.* 19.04.09, 16:33 Milioner bez własnego majątku, politycznie utrzymywany przez studentów ze sprawami cywilnymi oraz z prokuraturą na karku jest wykładnią moralności PO. Raz oddałem głos na Platformę i więcej tego błędu nie zrobię, bo zdecydowanie wolę Kaczyńskich z ich całą masą wad niż cwaniaków w barwach PR żyjących z układów polityczno-biznesowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od IP: *.superkabel.de 19.04.09, 16:41 amen . <tylko po co o tym piszesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od 19.04.09, 16:47 widzicie pajace z pisiarni, musiał się pozbyć majątku, bo kaczki-sraczki kąsały by go bez opamiętania ;) Zazdrość to czysto polska "zaleta". Zupełnie jak za komuny odbieracie ludziom prawo do pieniędzy i własności. Różnica jest taka, że was można olewać :D Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od 19.04.09, 16:56 > oddałem głos na Platformę i więcej tego błędu nie zrobię Mniej wiecej tak samo jak ja zaglosowalam na PiS i wiecej tego nie zrobie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od 19.04.09, 17:15 > > oddałem głos na Platformę i więcej tego błędu nie zrobię oj, kłamać to was uczono chyba na ostatnim kongresie PiS, ale.... jaki nauczyciel tacy uczniowie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bill Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od IP: 213.134.185.* 19.04.09, 21:11 To że żyjesz w własnym wirtualnym świecie to kogo to obchodzi. Efekt rządów obecnie jest gorszy od AWS i SLD, więc chyba ci zostanie razem z Palikotem wódę pod mostem ciągnąć, a potem sobie nawzajem pociągniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus No jest alkoholikiem i co z tego ? IP: *.superkabel.de 19.04.09, 16:37 30% polakow i jakies 80% pisu to nalogowcy . W czym problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: No jest alkoholikiem i co z tego ? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 19.04.09, 16:41 Coz... do wladz licznych krajow Europy Srodkowej i Wschodniej trafiali pijacy (najbardziej "znany" to chyba Jelcyn...) i fakt, ze jakos nic sie nie zawalilo! Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: No jest alkoholikiem i co z tego ? 20.04.09, 01:08 W tym, że 99,9 PO to sztajmesy i brenole! Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: No jest alkoholikiem i co z tego ? 20.04.09, 01:23 maciekgr napisał: > W tym, że 99,9 PO to sztajmesy i brenole! Takiś mądrala ?? Umiecie cos oprócz niszczenia ?? Ludzi, gospodarki, Państwa, czy narodu ?? Pokaż co stworzyliście oprócz pracy doktorskiej piejącej z zachwytu nad Leninowskimi założeniami do praw pracowniczych !! Dzięki tym prawom nie ma już Stoczni Polskich !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
takikushi Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na odwyk 19.04.09, 16:37 czysz abysz przypadkiem spożywanie alkoholu w miejscu publicznym zakazanym nie jest? pis-manów i tak już nie uchroni przed klęską, po co się nad nimi pastwić, jak ma klon takie problemy to musi je topić, ciekawe czy do lustra czy siadają visavie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATe Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na odwyk IP: *.netia.pl 19.04.09, 16:43 Od kiedy tylu PISowców na tym forum? Koniec świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od IP: *.superkabel.de 19.04.09, 17:06 oni to uwielbiaja . jak sami mowia "kochaja tarzac sie w GW-nie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwindel Staliniątka przystąpiły do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 16:44 "Polityka miłości" uprawiana przez "dzieciątka Stalina" z Palikotem w głównej roli jest skierowana do tępactwa stanowiącego główny elektorat PO. Brakuje tylko starych, sprawdzonych haseł tj. "zapluty karzeł reakcji" itp., aby antypolskie bydło wpadło w ekstazę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Staliniątka przystąpiły do ataku ... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 19.04.09, 16:47 Oj, "szwindel" szwindel! Piszesz, ze "dzieciątka Stalina"? A jak blizej sie przyjrzec to owych "dzieciatek" i "wnuczkow" w PiSie znajdziesz duzo wiecej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwindel Re: Staliniątka przystąpiły do ataku ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 17:38 A w której partyjce nie ma Staliniątek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Staliniątka przystąpiły do ataku IP: *.superkabel.de 19.04.09, 16:48 czy "kochaj blizniego" i "nadstaw drugi policzek" to nie domena katolikow (czytaj pisu) . PO ma tepic chamow a nie zajmowac sie biblijnymi bzdetami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwindel Czyli Staliniątka z PO mają tępić katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 17:40 Jesteś przynajmniej szczery. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Staliniątka przystąpiły do ataku 19.04.09, 16:51 > "Polityka miłości" uprawiana przez "dzieciątka Stalina" z Palikotem te, uczony Szwindel! - umiesz czytać ze zrozumieniem dane (OBOP) kto głosuje na PO? W większości są to ludzie ze średnim wykształceniem, a na pewno wiedzący, że palikot nie może być dzieciątkiem Stalina, za kaczki-sraczki są dzieciątkami swojego ojca sprzedawczyka i rydzyka, nie wiem które z tych dwóch jest gorsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwindel Re: Staliniątka przystąpiły do ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 17:49 cillian1 napisał: > > "Polityka miłości" uprawiana przez "dzieciątka Stalina" z Palikotem > te, uczony Szwindel! - umiesz czytać ze zrozumieniem dane (OBOP) kto głosuje na PO? W większości są to ludzie ze średnim wykształceniem, a na pewno wiedzący, że palikot nie może być dzieciątkiem Stalina, za kaczki-sraczki są dzieciątkami swojego ojca sprzedawczyka i rydzyka, nie wiem które z tych dwóch jest gorsze ; Te, cillian1 czy jak ci tam. Krów z tobą nie pasałem młodzieńcu. Poza tym reszta twojego wpisu jest jakimś bełkotem pozbawionym sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Staliniątka przystąpiły do ataku 19.04.09, 18:16 > Poza tym reszta twojego wpisu jest jakimś bełkotem pozbawionym Równam do przedmówcy ;) > Te, cillian1 czy jak ci tam. Jak nie wiesz z kim piszesz, to po kiego piszesz. Cillian1, już napisałeś, albo mniej małpek, albo więcej myślenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwindel Ty jesteś jak taki forumowy Palikot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 18:52 cillian1 napisał: > Jak nie wiesz z kim piszesz, to po kiego piszesz. Cillian1, już napisałeś, albo mniej małpek, albo więcej myślenia ;) Bełkoczesz jakbyś opróżnił skrzynkę palikotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ty jesteś jak taki forumowy Palikot 19.04.09, 18:58 > Bełkoczesz jakbyś opróżnił skrzynkę palikotówki. a co to jest? To też macie na stanie?! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na odwyk 19.04.09, 16:46 Panie premierze, Porsze sie zastanowic, czy Palikot naprawde jest Platformie potrzebny. Niech on sobie szaleje jako niezalezny posel, nieh wszczyna swoje sledztwa, interpeluje, bada, miota sie... Takie bzdurki nie sa w waszym stylu, panie premierze. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od 19.04.09, 16:53 ktoś musi odwalać brudną robotę, "oni" mają pieska kurskiego, PO ma palikota, i jakoś się to kręci, jak to w polskim piekiełku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA HA HA Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od IP: 80.185.172.* 20.04.09, 02:24 cillian1 a jak tam na budowie zmywaku lub śmietniku... żyjesz jeszcze tylko wypić nie masz za co.... chodzisz po ludziach i kolońska wypijasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość117 Kim jest ten palikot?? IP: *.chello.pl 19.04.09, 20:24 GDZIE ŻYJE WSZYSTKICH OBRAŻA,TO CHORY ALKOHOLIK ,KTÓRY SAM NIE WIE CO ROBI I PO CO , W JAKIM CELU ,KTO MU ZA TO PŁACI???????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Kim jest ten palikot?? 19.04.09, 20:31 Gość portalu: gość117 napisał(a): > GDZIE ŻYJE WSZYSTKICH OBRAŻA,TO CHORY ALKOHOLIK ,KTÓRY SAM NIE WIE CO ROBI I PO > CO , W JAKIM CELU ,KTO MU ZA TO PŁACI???????????????/ Hahaha w odróżnieniu od pijaka z Pałacu to Palikotowi nikt nie płaci !! Stać go na to by dawać pracę takich pacanom jak Ty ale stwierdził że lepiej je wydać na pierdoły niż na Twoja pensje !!:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz,.,, Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na odwyk IP: *.belchatow.msk.pl 19.04.09, 16:58 p. palikot czy pan nie rozumiesz, że taki kurdupel nie może wypić tyle co normalny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palimstoł Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na odwyk IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.04.09, 17:02 kiedy wreszcie uwolnimy się od tego matoła z lublina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od IP: *.superkabel.de 19.04.09, 17:04 a nie wiem . pewnie pis w nastepnych wyborach nie wejdzie do sejmu wiec z palikotem nie bedziecie mieli do czynienia Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od 19.04.09, 17:03 safed napisał: > Zemsta Słońca Peru za spot PiSu? Ale błazen już nieco wypłowiały i się powtarza > ... Dlaczego prezydent lech kaczynski mialby sie w ten sposob mscic na PO, twierdzisz, ze jest az tak glupi, ze naraza swoje stanowisko, panstwo i jego obywateli oraz swoje zdrowie i zycie dla brata i jego partii ? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
snooka Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od 19.04.09, 17:05 Palikot nawet do 13-tej nie potrafi wytrzymać bez kielicha. Ale żeby przed kamerami telewizyjnymi walić gołdę? Z nim musi być naprawdę kiepsko. Te 3 tysie mógł na dentystę przeznaczyć, może by przestał mlaskać na wizji. Na fryzjera już się szarpnął i nie wygląda jak podstarzały Blechacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od IP: *.superkabel.de 19.04.09, 17:07 a kaczynski o ktorej zaczyna popijawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od 19.04.09, 17:12 kap0 napisał: > ty durna szmato i twoi durni czytelnicy, kogo obchodzi co ma do > powiedzenia ten oszut Za obraze prezydenta chamie grozi ci kara wiezienia...;DDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Re: Palikot: niech prezydent ustąpi i idzie na od IP: *.wpie.agh.edu.pl 20.04.09, 06:33 a jeżeli to prawda (schowana pod dywan) to co powiesz. Jeżeli moje życie ma zależec od takiej osoby upodlonej nałogiem - tego sobie i mojej rodzinie oraz przjaciołom nie życzę. Palikot ma rację w tym względzie, że żąda konkretnych danych i podpisu pod nimi zarówno głowy naszego (nie tylko Kaczyńskich)państwa ale równiez specjalisty medycznego - który powinien odpowiadać prawnie w swoich ocenach.Uważam, że w takich sytuacjach powinno się stawiać pod ścianę biegłych sądowych - spieprzyłeś robotę - wieczność Odpowiedz Link Zgłoś
punter Harcownik i dziad jarmarczny w akcji 19.04.09, 17:13 Trudno lubić Kaczyńskiego ale dla takich pojeb.. jak Walikoń to miejsce jest w Tworkach. Nieudana krzyżówka posła Misztala z Gabrielem Janowskim z domieszką szczypty debilizmu i prymitywizmu przecwelonego filozofa. No ale z Donkiem Podróżnikiem musi być źle, skoro Szetyna wysłał tego małego fiutka do boju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Re: Harcownik i dziad jarmarczny w akcji IP: *.wpie.agh.edu.pl 20.04.09, 06:46 po pierwsze obrażasz sam osobiście konkretną osobę. Ja już bym wniósł wniosek o ściganie ciebie (piszę z małej litery bo uważam, że na taką pisownię zasługujesz) o obrazę i pomówienie. Jakie Masz materiały i dane dowodowe, które moga uratować twoją d... przed zasądzeniem kilkumilionowego odszkodowania - jeśli się coś mówi to trzeba mieć podstawy i brać pełną odpowiedzialność za swoje słowa - nie tylko powoływać się na dyrektywy wszechmocnego o. Rydzyka, który zniszczył nie tylko moją wiarę ale i rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo Naród : niech prezydent ustąpi i idzie na odwyk 19.04.09, 17:15 a palikot jest tylko wyrazicielem woli narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Naród : niech prezydent ustąpi i idzie na odw IP: 83.13.200.* 19.04.09, 23:20 Coś jak I sekretarz PZPR. Oni też niby byli głosem narodu i przewodnią siłą narodu. Jeden przygłup nie ma prawa mówić za naród. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Naród : niech prezydent ustąpi i idzie na odw 20.04.09, 01:10 Wypiłeś - NIE PISZ! Ty narodnyj durak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Re: Naród : niech prezydent ustąpi i idzie na odw IP: *.wpie.agh.edu.pl 20.04.09, 06:48 to do cholery, kto będzie pisał? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec hm.. co za bogata argumentacja 19.04.09, 17:24 prawie jak Kaczyński - czy jak to wymysałeś to też musiałes sobie golnąć jak on? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA HA HA Re: hm.. co za bogata argumentacja IP: 80.185.172.* 20.04.09, 02:28 pkulec.. ty pijesz kolońska jak cie ktoś z litości wpuści do srocza Odpowiedz Link Zgłoś
gamon1 Ależ ten poseł PO pan Palikot jest śmieszny :))))) 19.04.09, 17:25 boki zrywać :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec tylko się nie posikaj z tego smiechu 19.04.09, 17:30 pampersy dla osób dorosłych podobno strasznie drogie są Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Widzę że kolegoa z młodzieżówki PO dyżur ma 19.04.09, 18:23 Przynajmniej dobrze płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie to u was 19.04.09, 18:26 wam klncelaria płaci w małpkach ;-) i nie dziwota trzeba być zdrowo nawalonym by popierać Kaczyńskiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Lepiej tego co ziło pali i żonę leje 19.04.09, 18:29 popoieraj popieraj, a ja w żadnej bandzie nie byłęm i nie jestem. A ty pewnie w PZPR zaczynałeś, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec lepiej tego co żonie leje ;-) 19.04.09, 18:32 czemu od razu PZPR a nie PPR, czy KPP? lub SDKPil? ty skoro popierasz Pis to pewno donosiłeś na SB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Re: Lepiej tego co ziło pali i żonę leje IP: *.wpie.agh.edu.pl 20.04.09, 06:52 lepiej naucz się języka polskiego bo nie jestem w stanie zrozumieć co napisałeś Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: tylko się nie posikaj z tego smiechu 20.04.09, 01:06 Uważaj na okna w Bydgoszy! Bo może ktoś z nich Cię...! PALIKOT POLITYCZNY SKUNKS DO ZOO! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ależ ten poseł PO pan Palikot jest śmieszny : 19.04.09, 17:31 fakt :D niektórzy jak usłyszą prawdę reagują głupim śmiechem, ew. piją małpki ;) Odpowiedz Link Zgłoś