Dodaj do ulubionych

Poseł Zygmunt Szymański odchodzi z SLD

02.12.03, 02:39
"Jestem zbyt prawicowy" - hehe, pan poseł stara sobie otworzyć furtkę do
Platformy Obywatelskiej... Teraz się okaże, że on tak naprawdę nie mógł się
odnaleźć w SLD, gdyż jego poglądy są bliższe prawicy. A tak w ogóle to od
początku chciał być w PO, tylko tak nie mógł się zdecydować, kiedy do niej
wstąpić. To z powodu niskich notowań lewicy? Ależ skąd! :P
Obserwuj wątek
    • Gość: stacho Poseł Zygmunt Szymański odchodzi z SLD IP: 213.25.4.* 02.12.03, 08:10
      Ciekawe czy jakakolwiek partia przyjmie tego (....) w swoje szeregi.
    • Gość: Rouverek Re: Poseł Zygmunt Szymański odchodzi z SLD IP: *.swidnik.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 08:08
      Dziwi mnie dlaczego za udzial w festynie zaczyna sie od razu lustrowac.
      Pewnie dlatego, ze to posel, zarabia mase kasy i nic nie robi. A do tego jest
      osoba publiczna, ktora powinna dawac przyklad. Wiec co z policjantami,
      nauczycielami i innymi. Tez powinni dawac przyklad. A poki co wszyscy w tym
      kraju zachowuja sie tak samo. Mamy jeden wielki bajzel, a ludzi ocenia sie nie
      po tym co zrobili dobrego, ale po rzeczach, ktorych nie zrobili, albo do
      ktorych mozna sie przyczepic.
      Szef zakladow futrzarskich zrobil niezla balange. Pewnie za pieniadze
      pracownikow. Wiec tenze szef, po rozmowie z pracownikami, wszystko zalatwil,
      przynajmniej na jakis czas. I tyle o nim slychac. Posel bedzie ciagany,
      publicznie, az zrezygnuje, albo w leb sobie strzeli. Bo posel nie zalatwil
      wyplat. I to wlasnie boli najbardziej. Bo gdyby posel siedzial w domu przed tv,
      a nie na imprezie, wszystko byloby w jak najlepszym porzadku. Nie byloby sie do
      czego przyczepic. Ale na jego nieszczescie Szymanski znalazl sie w
      nieodpowiednim czasie w nieodpowiednim miejscu. I teraz go beda gniesc az
      dostanie za swoje i odejdzie, zrzeknie sie poselstwa i zaszyje sie gdzies. Bo
      to posel. A im wyzej siedzimy, tym wiecej chetnych sie znajdzie, zeby nas
      zrzucic. Wiec kopmy tych co maja wiecej (rozumu)od nas. Zgodnie z chora polska
      mentalnoscia. Bo jak ktos smie miec lepiej i wiecej od przecietnego polskiego
      szaraka. Same ofermy w tym kraju zyja, a jak ktos troche oleju w glowie ma,
      zeby wybic sie ponad przecietna, to od razu z niego bandyte sie robi,
      zlodzieja, albo zly przyklad dla spoleczenstwa.
      Wiec lustrujmy wszystko i wszystkich. Mojego psa tez zaraz po pracy zlustruje.
      Moze ma jakas nieciekawa przeszlosc, albo zjadl te kanapki, ktorych nie
      dojadlem spieszac sie do roboty. Dlaczego on ma siedziec w domu, spac, jesc i
      lenic sie, kiedy ja zarabiam ciezko na utrzymanie nas dwoch. Tak go zlustruje,
      ze sam do roboty za mnie zacznie chodzic. I szczekac przestanie.
      Pozdrawiam i zycze rodakom wiecej ciekawych pomyslow.
      R
      • shawman Re: Poseł Zygmunt Szymański odchodzi z SLD 04.12.03, 14:41
        Rouverek, akurat tą lustrację Szymański zawdzięcza swoim kolegom z SLD. A poza
        tym, jeżeli go poważasz, to powinieneś być zadowolony, bo w wyniku
        tej 'weryfikacji' z Sojuszu odchodzą najlepsi ludzie, a zostają najgorsi - jak
        choćby Henryk Długosz czy Aleksandra Jakubowska. Co mnie zresztą wcale nie
        dziwi - ta partia zawsze promowała BMW - Biernych, Miernych, ale Wiernych.

A Szymańskiego też tak bardzo nie żałuj, już on sobie krzywdy zrobić nie da.
        Skoro bywa na takich 'festynach' - gdzie zresztą bawił się z posłem, nie
        świętej pamięci, Żywcem - to już on sobie miejsce znajdzie i na deptaku żebrał
        nie będzie... :>
    • mlody_komunista Re: Poseł Zygmunt Szymański odchodzi z SLD 04.12.03, 15:59
      Weryfikacja jest jak Temida - slepa. Dosiegnie wszystkich bez wzgledu na stan i
      majatek. Wiec zupelnie nie rozumiem tej calej hucpy z powodu wyrzucenia z
      partii ZJ Szymanskiego? Jest wdrozona stosowna procedura, on poddal sie i
      wystapil z partii na wlasny wniosek. To cala sprawe zamyka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka