Forum   arbuz

arbuz

(40 wyników)
  • Przez "ktosia" rozumiem kogoś ze stałych bywalców, przepisów (na dżem czy konfiturę) znalazłam kilka ale z oczywistych względów bardziej ufam znanym nickom :-) Bardzo polubiłam arbuza, chciałabym go jakoś utrwalić, może ktoś podpowie, czy warto i efekt jest wart nakładu pracy, będę wdzięczna.
  • i jeszcze chłopdnik arbuzowy - z dodatkiem malin oraz mleka skondensowanego i cukru waniliowego - niebo w gębie :-) Arbuz LOVE!
  • Witam! Czy ktoś orientuje się gdzie w Warszawie kupię teraz arbuza? W hipermarketach w których byłam, almie, piotrze i pawle, niestety brak.
  • Mam w domu wielki kawał arbuza, nikt nie ma siły jeść go samodzielnie. Nic mi nie przychodzi do głowy jak go spożytkować. No, może jako dodatek do kanapek z serem spleśniałkiem, ale ileż można? Proszę o jakieś inspiracje, najlepiej wytrawne.
  • mam dużo arbuza , proszę o jakies pomysły co oprócz sałatki owocej, mogę z nim zrobić. Proszę podeslijcie linki-pozdrawiam i z góry dziękuję
  • arbuzy(13)

    mrozicie arbuzy ? warto?
  • Co raku w lato zjadam ogromne ilości arbuza. Ponieważ przy zakupach nie bawię się w detal, najczęściej kupuję arbuza w całości. No i tu pytanie, jak rozpoznac czy zawartość jest już dojrzała? Zakupy w tym samym miejscu nie są dobrą metodą. Dziś w miejscu, jak sądziłam sprawdzonym, kupiłam 8 kilko kompletnej porażki, smak i konsystencja arbuziego środka przypomina niedogotowane katrofle :-((
  • kiedys jadlam takiego nasaczonego alkoholem arbuza. nie pamietam jednak ani jaki byl to alkohol (wodka, spirytus, rum????), ani w jaki sposob sie to przyrzadza. robi sie dziurke w arbuzie i w ten sposob aplikuje sie trunek? jak dlugo ma sie to "przegryzac"? z gory dziekuje za wszystkie rady
  • to bardziej pytanie do forum napoje, ale to chyba prezniej dziala. kiedys jadlam takiego arbuza, byl swietny, ale zapomnialam zapytac o technike przyrzadzania i gatunek alkoholu, jaki wlewa sie do srodka. kto pomoze?
  • Ałszałam, że można zrobić wodkę z arbuza:) Ponoć się wstrzykuje wódke do całego arbuza i zostawia na parę dni w lodówce. Alkohol rozmiękcza miąższ i powstaje taki gęsty napój procentowy:) Ale wydaje mi się, że przepis jest za prosty i dlatego chciałabym zapytać, czy nikt z Was nie zna sposobu jak przygotować pyszniutkiego arbuzowego drinka:) Pozdrawiam:)
  • mam pytanko, chce jutro zrobic sałatke wg Nigelli ktora składa sie z arbuza, fety, czerwonej cebuli polanej limonką i oliwek. wszystko jest ok tyle tylko ze nie mam i nigdzie nie dostane juz czerwonej cebuli. czy ktos z was sie orientuje czy mozna uzyc zwykłej cebuli polanej sokiem z limonki? czy to będzie ok?
  • Arbuzy niezwykle taniutkie, wielkie i soczyste, zajadam sie nimi codziennie, czasem miksuje z bananem i wypijam, czy macie jeszcze jakies inne pomyslyna jego konsumpcje?
  • Jak do tej pory się niespotkałem...
  • ... bo ja uwielbiam jeść Je siedząc w płytkiej wodzie jeziora, lub morza i nie bacząc na obyczjność oraz szaty: WŻERAĆ SIĘ W MIĄŻSZ mając pestki na uszach... :)
  • Jestem uzależniona od arbuzów dotychczas zjadałam połówkę dziennie , teraz tylko ćwiartkę , czuję się po tym "wypchana",niby to sama woda,ale........ Co sądzicie na temat arbuzów? mozna od tego utyć?proszę się nie śmiać z nieświadomej :)
  • wiele razy o tym słyszałem, ale nigdy nie robiłem czy ktoś wie jak to się robi, a zwłaszcza w jakich proporjach? tzn ile wódki na jednego arbuza? byłbym wdzięczny za pomoc
  • Zaznaczam-wyszukiwarka byla juz w ruchu:)Mam dwa olbrzymy,ktorych nie damy rady zjesc-prezent-do lodowki sie nie zmieszcza.Czy jest szansa jakos go przetworzyc-bo,ze z bialej czesci konfitury to tez wiem.Tylko co z ta ogromna iloscia czerwonego pysznego miazszu-no chyba,ze porozdaje:))
  • nie wiecie czy to jest do zrobienia nalac wodki do arbuza i zamrozic jak ktos to juz robil to niech da znac czy dobre i wogole
  • Czy znacie moze jakies ciekawe pomysly na polaczenie tych dwoch skladnikow? :) Mi chodzi po glowie cos takiego: wydrazyc arbuza (odcinajac czapeczke) z miazszu wyciagnac pestki, rozdrobnic dodać wódzię i wio! :-) hipolit
  • Przepis poznałam inwestując w ww. Miąższ arbuza miksujemy, dodajemy kostki lodu i cukier waniliowy. Ponoć przepyszne, choć jeszcze nie próbowałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?