fusmateusz 16.06.09, 21:35 ta pani małą zobowiązanie z tytułu zaciągniętego kredytu a nie należność Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tkj Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma problem IP: *.net-serwis.pl 16.06.09, 22:49 zdecydownaie odradzam polbank...a tym bardizej odradzam placowke na zana tam pracuje najgorzej wykwalifikowany personel...ludzie zupelnie nie maja pojecie co oni tam robia...acha...zaraz na wejsciu po lewej stronei siedzi taka grubsza kobietka...do niej bym poszedl chyba tylko jak byloby trzesienie ziemi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 23:04 Bo bank to taka ku...ka instytucja im dłużej trzymasz tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alladyn Oliwkożercy wykręcą numer lokatodawcom. IP: *.aster.pl 17.06.09, 22:00 To dopiero będzie rwetes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ub Re: Oliwkożercy wykręcą numer lokatodawcom. IP: *.netpoint.pl 17.06.09, 22:49 Kredyt hipoteczny na oliwki? Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Podstawowa zasada załatwiania czegokolwiek 18.06.09, 09:43 Zrób ze swojego problemu problem pracownika banku. A to oznacza - rozmawiaj TYLKO z jedną osobą. Weź wizytówkę, zapisz imię i nazwisko i uderzaj zawsze do tej samej osoby. Jak za każdym razem rozmawiasz z kims innym to sprawa zawsze jest na początku załatwiania. Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob 17.06.09, 20:39 Ja też miałem niezłą jazdę z Polbankiem, wpłaciłem ratę z terminem płatności do 15.04 w dniu 30.03. no i zaczeło sie, ponaglenia, monity, więc wpłaciłem jeszcze raz 05.05, potem okazało sie że wysłali informacji do BIK-u, reklamacje rozpatrywali 3 tygodnie, mając własny wydruk o zaksięgowaniu kasy, bo nie mogli dojść do tego co sie stało. Parę miesiecy temu jak bankomat nie zaksięgował mi 4000 wpłaty, to wyjaśnianie i zwrot kasy trwał 27 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.09, 22:30 a kto rozsądny trzyma kasę w greckim banku który mieści się w atenach , a w polsce ma tylko oddzialiki? bez możliwości jakiegokolwiek działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: *.nplay.net.pl 02.10.09, 17:05 Ja ODRADZAM pracowników Polbanku na Jana Sawy w Lublinie!! Szok, zakładają tam konta pod pretekstem załatwiania kredytu gotówkowego, a tak na prawdę zarabiają na kontach, które zakładają niedoinformowanym ludziom-niestety należałam do tego grona. Piszę skargę na konkretnego pracownika. PORAŻKA! Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma problem 16.06.09, 23:19 Obecnie nie orientuję się w polskiej bankowości, ale np. w Irlandii za wcześniejsze spłacenie kredytu można dostać karę... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob 16.06.09, 23:48 funkenschlag napisał: > Obecnie nie orientuję się w polskiej bankowości, ale np. w Irlandii za wcześnie > jsze spłacenie kredytu można dostać karę... ************************** Jak na razie Polbank uznał fakt wcześniejszej spłaty. Ma tylko problem z terminem, formą i osobą, która ma je wystawić. To jednak skutek nieprawdopodobnego bałaganu, jaki musi tam panować, a nie regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
8y Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob 17.06.09, 19:53 W IE to jest tak, ze kara to 3krotnosc obecnych odsetek. Za pozostale miesiace zwracaja. Gdy ja mialem odsetek 1900euro i splacilem wczesniej (dostalem 'kare') to i tak zwrocili mi >600euro. Odpowiedz Link Zgłoś
wiseandclever szwankujące bankomaty i bankowość elektroniczna 17.06.09, 11:50 1. często zdarza się, że bankomaty Polbanku zdejmują kwotę z konta, a potem jej nie wypłacają - spróbujcie potem odzyskać te pieniądze - jedni twierdzą, że trzeba załatwiać przez centralę i infolinię, a inni wypłacą Ci gotówkę bez problemu 2. od kiedy założyłem konto w zeszłym roku - ciągle słyszę, że ich bankowość elektroniczna lada moment zacznie współpracować z Vistą 3. niedoinfomowani pracownicy to standard - jeden stwierdził, że nie mogę u niego podwyższyć limitu przelewu jednorazowego przez internet - odesłał na infolinię - stamtąd odesłali z powrotem do banku, a w tym samym banku koleżanka z sąsiedniego biurka bez problemu wykonała te operację, takie przykłady można niestety mnożyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donald Dusk Disko-polbank greckich pastuchów! IP: 212.180.160.* 17.06.09, 18:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: szwankujące bankomaty i bankowość elektronicz IP: *.kielce.vectranet.pl 18.06.09, 09:05 chcialabym wyjasnic, ze ja mam konto w polbanku i bez problemu obsluguje je w Viscie, przez internet explorera (w innych przeglądarkach nie działa)... Moze masz problem z komputerem? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Klientom polbanku dziękujemy :-) 18.06.09, 09:30 Klientom polbanku dziękujemy :-) Gość portalu: gosc portalu napisał(a): > chcialabym wyjasnic, ze ja mam konto w polbanku i bez problemu > obsluguje je w Viscie, przez internet explorera (w innych > przeglądarkach nie działa)... Moze masz problem z komputerem? Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Re: szwankujące bankomaty i bankowość elektronicz 18.06.09, 11:34 > chcialabym wyjasnic, ze ja mam konto w polbanku i bez problemu > obsluguje je w Viscie, przez internet explorera (w innych > przeglądarkach nie działa)... Moze masz problem z komputerem? Czy ważne są też godziny logowania? czy wystarczy o dowolnej, akceptowanej przez MicroSoft? Odpowiedz Link Zgłoś
wiseandclever Re: szwankujące bankomaty i bankowość elektronicz 19.06.09, 14:25 co rozumiesz przez "obsługuję" ? czy wykonujesz przelewy, mając zainstalowany certyfikat cyfrowy pod Vistą czy tylko sprawdzasz stan konta ? Odpowiedz Link Zgłoś
kuballa Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma problem 17.06.09, 18:26 Bardzo mi sie podoba stwierdzenie OD REKI w ciagu 7 dni in nastepne od reki na drugi dzien. polski jezyk wiecznie zywy i caly czas sie zmienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 19:58 Tam jest napisane DO ręki..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 20:21 Umiesz czytać, cvzy tylko chcesz sobie popluc ? Przeczytaj powoli, kilka razy ten fragment:"... W Banku Pekao S.A. w tzw. tempie ekspresowym jest ono wystawiane albo od ręki albo na drugi dzień...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genek z Łazienek Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: *.pekao-fs.com.pl 18.06.09, 10:26 "...w tzw. tempie ekspresowym jest ono wystawiane albo od ręki albo na drugi dzień..." "Polska język - trudna język". Szczególnie jeśli się nie umie czytać. Wszystko na temat Twojej "wypowiedzi". Odpowiedz Link Zgłoś
freemarsjanin Fakt. Pomylil sie. Ale polska natura to od razu 18.06.09, 12:10 obsobaczyc, opluc, zwyzywac od durni. Nigdy nie bedzie w tym kraju dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 16:39 Ja tam widzę stwierdzenie do ręki w ciągu 7 dni, ale może ty jesteś tegorocznym maturzystą, od was nikt nie wymaga znajomości czytania, pisania, matematyki, ani inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
gregmi mam dla was zla wiadomosc 17.06.09, 18:42 w cywilizacji takie problemy w ogole nie istnieja nie ma zadnych zaswiadczen ani PODAN o nie wszystko jest od reki, na miejscu, w ciagu MINUTY, gora 10 sekund wszystko jest zcentralizowane ZADEN zawszony urzedniczyna nie odmowi pomocy TU i TERAZ raczej wyjdzie ze skory ci "bankowcy" nie wyszli jeszcze z pieczar a teraz smiejcie sie w glos z wlasnego premiera, ktory WPROST mowi wam, nieudacznicy, o doscignieciu cywilizacji tych dwoch dekad niestety nie starczy a dwie juz przepierniczyli.scie, efektow zero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipa Re: mam dla was zla wiadomosc IP: 193.22.252.* 18.06.09, 13:41 Te zmywak.Jakie banki zostały dofinansowane i uratowane przed bankructwem przez rząd.Te u Ciebie czy te w Polsce cywilizacyjny PISdzielcu z Małopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma problem IP: *.olsztyn.mm.pl 17.06.09, 18:44 "Od tego czasu bezskutecznie staram się zdobyć od banku zaświadczenie potwierdzające spłatę należności" Nic dziwnego że kobietka nie może się doprosić zaświadczenia. Jeżeli to ma być zaświadczenie o spłacie należności to powinna wystawić je ta pani dla banku. Bank może wystawić jedynie zaświadczenie o spłacie zobowiązania. pozdrawiam dziennikarzyno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: *.128.75.234.static.crowley.pl 18.06.09, 09:28 to ty się doucz. z punktu widzenia banku twój dług to jego należności (a odsetki to przychód), zobowiązanie to dla tej pani. można wystawić zaświadczenie o spłacie zobowiązań pani x wobec banku y lub spłóacie należności banku y Odpowiedz Link Zgłoś
incipit To bank ma problem. Właśnie go odst rzeliłem 17.06.09, 19:29 To bank ma problem. Właśnie go odst rzeliłem. I nie będę płakał jak takie palanty zbankrutują. A polityków ostrzegam, żeby moimi pieniędzmi nie ratowali takich me nd w razie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: To bank ma problem. Właśnie go odst rzeliłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 19:51 miałem to samo spłaciłem wcześniej kredyt, napisałem grzecznie podanie o wydanie zaświadczenia odczekałem regulaminowe 30 dni ale po 45 moja cierpliwość się skończyła, poszedłem zj!@#łem i było po 2 dniach i nawet nie skasowali jakiejś tam opłaty więc wybaczyłem hehehe bank do kitu, odsetki lichwiarskie, odradzam ps. jeszcze dodam że oprocentowanie w ciągu 1,5 roku zmienili z 3 razy oczywiście na niekorzyść a przecież wibor spadał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku IP: *.kolornet.pl 17.06.09, 20:24 Ja też miałem z nimi problem bez powiadomienia zwiększyli mi ratę o kredytu o prawie 80 zł następnie wydzwaniali że nie wpłaciłem należnej raty i chcieli odsetki..zawsze regularnie wpłacam należną ratę Jednym słowem oszuści i złodzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
12jarek12 polbank ??? żenada 17.06.09, 19:46 co chwila im się wiesza system i klient stoi kwadransami przy okienku... W latach 1970. obsługiwano szybciej ! A tu posadzili jakąś blondynkę i robi cielęce oczy. Koszmarnie niudaczny bank. Po roku cierpień przyszło zrobić z tym porządek Odpowiedz Link Zgłoś
krisz1tof Po prostu, po ludzku... 17.06.09, 20:03 Wątpliwe to hasło, jakim Polbank się szczyci od samego początku obecności na polskim rynku. Odpowiedź na moją reklamację otrzymałem po 5(!)interwencjach i po 3 miesiącach. Draństwo! Rozstanę się niedługo z nimi i każdemu powiem żeby to coś omijać wielkim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meehow Tak szybko Ci się udało? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.06.09, 21:21 Ja czekam na rozpatrzenie reklamacji od lutego, dodam że 2008 (dwa tysiące ósmego) roku. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Spox że na takich forach piszecie prawdę o bankach 18.06.09, 00:56 Spox że na takich forach piszecie prawdę o bankach-chciałem otworzyć konto w Polbanku, ale teraz już tylko chciałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bornholm Re: Spox że na takich forach piszecie prawdę o ba IP: *.spray.net.pl 18.06.09, 07:42 Polecam Ci bank NORDEA ale warto też przyjrzeć się Allior bankowi (nie wiem czy dobrze napisałem nazwę.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Reklama aliora kłamie bo płacisz za kartę do ROR, 18.06.09, 09:28 Reklama aliora kłamie bo płacisz za kartę do ROR, a więc konto nie jest "za darmo" lub "darmowe". Kłamców nie poważam wogóle. Karta jest integralną częścią tego konta - bo to karta do tegoż rachunku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekos Re: Reklama aliora kłamie bo płacisz za kartę do IP: *.globalconnect.pl 19.06.09, 12:52 Reklamy Allior banku powinny byc zakazane - przecież łżą w żywe oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhu Re: Po prostu, po ludzku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 01:19 Czyli bank ma uczucia np. czuje nienawiść do klienta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fw20.info uh 17.06.09, 20:20 Tyle sie naczytalem o tym banku ostatnio (kredyty, renegocjonowanie umow, itp itd teraz ten artykul), ze chyba nigdy mi nie przyjdzie do glowy zeby wejsc do ich placowki. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Polbank to nie bank! 17.06.09, 21:18 Jak nawet redaktorzyna moze tak pisac???? Wg polskiego prawa bankowego - Polbank nie jest bankiem. To firma dzialajaca se na rynku finansowym, ot i tyle. Wziac w czyms takim kredyt na kilkadziesiat tysiecy - to trzeba byc ryzykantem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banking Re: Polbank to nie bank! IP: 94.254.232.* 17.06.09, 21:23 Polbank jest bankiem posiadającym siedzibę za granicą. Nie pisz głupot proszę Odpowiedz Link Zgłoś
business3 A ile siedzib ma w kraju ??? 18.06.09, 00:57 A ile siedzib ma w kraju ??? Gość portalu: banking napisał(a): > Polbank jest bankiem posiadającym siedzibę za granicą. Nie pisz głupot proszę Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Polbank to nie bank! 18.06.09, 08:36 Wg polskiego prawa Polbank nie jest bankiem i tyle tematu. A to ze w PL nikt nie wie jak interpretowac taki twor to i utrzymuje sie stan taki jaki jest - jest to po prostu firma, jakies przedstawicielstwo stworzone przez zagraniczny bank. Nawet sejm mial sie zbierac zeby jakos zinterpretowac toto, ale ostatecznie to olali, bo przeciez to nie jest ich problem a problem tego tlumu bezmozgow ktorzy bawia sie w takie instytucje para-bankowe. Polbank nie jest bankiem w swietle polskiego prawa, cokolwiek tacy "madrzy" pisaliby na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamO Re: Polbank to nie bank! IP: *.drkw.com 18.06.09, 11:44 Bredzisz. Polbank dziala na podstawie europejskiego paszportu. Jest to polski oddzial banku zagranicznego. Wszystko jest jasno opisane w ustawie Prawo Bankowe. Wyraznie jest tam tez napisane o raczej ograniczonych uprawnieniach KNF wzgledem bankow dzialajacych na podstawie notyfikacji - glowny nadzor sprawuje wowczas instytucja nadzorcza kraju macierzystego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Polbank to nie bank! IP: *.siedlce.vectranet.pl 17.06.09, 21:52 poczytaj sobie co to jest w UE "instytucja kredytowa" - i nie pisz głupot, że Polbank to nie bank, Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Polbank to nie bank! 18.06.09, 08:37 owszem, Polbank to moze se byc bank - ale na pewno nie w Polsce. W Polsce nie jest bankiem - zreszta nawet nie ma prawa uzywac slowa Bank w bazwie. Co firma obeszla w sposob niezauwazalny dla "madrych" klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy wytłumaczenie jest bardzo proste.. 17.06.09, 21:19 dzieci wzięły proecenta za sprzedaż kredytu szanownej pani i teraz te dzieci pilnują aby tych procąt nie zwracać bankowi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmm1 polbank dziala troche chyba poza polskim prawem cz IP: *.chello.pl 17.06.09, 21:27 emu nikt nie kontroluje tej instytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Nikt nie kontroluje? IP: 95.171.196.* 17.06.09, 21:35 kontroluje,tylko nie polski nadzór a grecki ;] jak zakładałem lokatę,to 2 razy system się im zwiesił! Odpowiedz Link Zgłoś
mariakazm Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma problem 17.06.09, 21:48 Mam podobny problem. Nie przyjęłam nowych, gorszych warunków Kredytu na miarę, co potraktowane zostało jako moje wypowiedzenie umowy. Spłaciłam w lutym ustnie podaną w Oddziale Polbanku kwotę zadłużenia br. (12tys. zł) i nie mogę uzyskać rozliczenia jak i zwrotu 5/6 składki ubezpieczenia kredytu. Na razie nawet reklamacja w Centrali w Warszawie nie pomogła. W marcu otrzymałam pismo, że jest "konieczność podjęcia dodatkowych czynności wyjaśniających". Może jednak Nadzór Bankowy włączy się i pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarenka166 Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: *.cdma.centertel.pl 17.06.09, 22:35 Chyba nie w tym problem. Pracownicy banków (nie tylko Polbanku) rozliczani są z pozyskania klienta, kredytobiorcy czy wpłacającego lokatę. Na etapie zdobywania klienta pracownicy banku sa uprzejmi, błyskawicznie przynoszą podpisane papiery, nie każą czekać zbyt długo na decyzję. Kiedy klient jest już "złowiony", wówczas przestaje on interesowac pracowników. Byleby regularnie spłacał raty lub zwiekszał lokaty. Miałem podobny problem z innym bankiem, mniejsza o to którym. Chciałem przenieśc zabezpieczenie kredytu z jednej nieruchomości na drugą (dwa razy więcej wartą) w związku z planami sprzedazy tej pierwszej. Sprawę załatwiałem rok. Miesiącami czekałem na decyzję banku, potem na wydanie dokumentu, wcześniej jeszcze na rozpatrzenie złożonych papierów. Wiele razy żądano ode mnie tego samego dokumentu. Totalny brak kontaktu, nie ma z kim porozmawiac, kontakt tylko przez infolinię. Centrala banku znajduje sie w Łodzi, ale nawet wycieczka do Łodzi nie przyspieszy załatwienia sprawy. Na pytanie, jak to jeszcze długo potrwa, standardowa odpowiedź brzmiała: pracownicy banku maja dużo podań, prosze czekac na swoja kolej. Jak długo? Zwykle to trwa dwa tygodnie, ale po dwóch tygodniach odpowiedź brzmi: miesiąc, a po miesiącu: dwa miesiące. I tak w koło Macieju. Wygląda na to, że gdy bankowi nie zależy na zdobyciu nowego klienta, bo już go ma w swoich sidłach, wówczas traktuje go jak niewolnika, jak śmiecia, kaząc czekac pokornie w przedpokoju. Załatwiłem sprawe dopiero wtedy, gdy znalazłem znajomego, który znał kogoś w centrali, kto sprawę "popchnął". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bty Bo mBank ma ostatnio w głębokim poważaniu klientów IP: *.ecommercelogic.com 18.06.09, 11:29 Mnie z kolei kosi na ustalanych według widzimisię zarządu, wysokości rat. www.mstop.pl www.nabiciwmbank.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adamscy2000 Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma problem 17.06.09, 22:31 W GRUDNIU 2008R ZŁOŻYŁAM WNIOSEK O KARTĘ KREDYTOWĄ, PO KILKU DNIACH KURIER DOSTARCZYŁ UMOWĘ, KTÓRĄ PODPISAŁAM. KARTY NIE OTRZYMAŁAM. PO KILKUNASTU TELEFONACH BANK PRZYJĄŁ REKLAMACJĘ I CAŁY CZAS JĄ ROZPATRUJE (PÓŁ ROKU - 6 MIESIĘCY). OSTRZEGAM PRZYSZŁYCH KLIENTÓW PRZED TAKIMI LUDŹMI- PRZED TAKIM BANKIEM. EWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 23:51 "klient dostaje do ręki potwierdzenie o spłacie kredytu w ciągu siedmiu dni od daty złożenia w oddziale placówki wniosku o jego wydanie" - to dostaje od ręki, czy po tygodniu? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldis Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: 193.138.110.* 18.06.09, 08:26 Przeczytaj jeszcze raz DOkładne to co napisałeś/aś... Odpowiedz Link Zgłoś
mark211 Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma problem 17.06.09, 23:57 Przynajmniej wiadomo, że należy takie psie gó... jak Polbank omijać szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Dominet podobny problem IP: 80.55.154.* 18.06.09, 00:23 tylko że wpisali mnie do BIK jako nieżetelnego klienta. Wpłaciłem im ponad 16000 zł aby splacic kredyt lichwiarski (wplata z gory na ponad ok 20 rat.) i mimo ze niezglosilem pisemnie wg.umowy wniosku o rozliczenie kredytu i zamkniecie kredytu, oni dali info do BIK ze jestem niezetelny!!!!! Jestem wkurzony mocno bo niemoge zalatwic wielu spraw firmowych z powodu tego wpisu. Malo tego na infolinii powiedzieli mi ze aktualizuja info do BIK co miesiac. Sprawdzilem to dzis tzn 17.06.2009 ostatnia oktualizajca w BIK z ich strony to 30.04.2009. a kredyt splacony !!!!!!!!!!!!!! w maju oczywiscie z pisemnym zleceniem o zamkniecie i rozliczeniem kredytu. SZUJE. Po rozmowach telefonicznych a bylo ich ojojojoj masa powiedzieli mi ze bank do bledu sie nieprzyzna i kropka. Jedynie dupiate zaswiadczenie o splacie kredytu mi dali z informacja o usunieciu w bik historii kredytowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Lukas Bank też naciaga klientów 18.06.09, 07:20 spłaciłem wcześniej pożyczkę, nie wydali kwitu o rozliczeniu , a po pół roku przysłali zawiadomienie ,ze nie spłaciłem kredytu, ponieważ nie była to jakaś powalajaca kwota /50 zł/ zapłaciłem dla świętego spokoju , tym bardziej, ze wyrzuciłem pokwitowania wpłat, a w skrzynce znalazłem list od firmy windykacji długów KRUK. Pomimo wyłudzonej dopłaty wraz z odsetkamio do spłaconego kredytu, od Kruka nadal przychodzą wezwania do zapłaty. Moja cierpliwość się skończyła , gdy po nowym roku dostałem pismo z Lukas Banku o niespłaconym kredycie i naliczonych karach. Nakręciłem się okrutnie, ale łykłem tabletkę i udałem się tam na spokojnie. Oczywiście , nikt nie liczy straconego czasu, na dojazdy i czekanie w kolejce do stanowiska. Ponownie napisałem raklamację i miałem czekać na jej roztrzygnięcie. W końcu rozliczono mój kredyt i służbowo przeproszono, ale.. Okazało się,ze to moja wina, bo po nadpłacie bank obciążył mnie obowiązkiem powiadomienia telefonicznego swojej centrali we Wrocławiu, gdzie nawet dzwoniłem, ale niestety centrala łączyła z jakimś biurem , tam się okazywało ,ze żle połączyli, i tak kilka razy bez skutku. Stwierdziłem wtedy, że to przegięcie, abym jeszcze miał płacić za telefony zamiejscowe kiedy w komuterze widnieje ,ze kredyt spłaciłem ,więc uznałem sprwawę za zakończoną, a to był jak się okazało mój błąd i grzech zaniechania. Banki bezczelnie wyłudzają pieniądze, wiedząc ,ze klienci i tak nie pójdą do Sądu , bo trzeba mieć na to czas i pieniądze. Nie polecam korzystania z usłuG Lukas Bank, a szczególnie z placówki w Krakowie przy ul.Prądnickiej. Przepraszam pracowników tego banku za zabieranie zbędnego czasu , a szczególnie tą paskudę, która odmówiła mi przyjęcia reklamacji, gdyż nie miałem dowodu osobistego, a Prawo Jazdy , nie było dla niej dokumentem. Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 PKO BP - taki sam bank oszustów!!! 18.06.09, 07:57 spłaciłem kredyt przed terminem po wcześniejszym uzgodnieniu z bankiem zgodnie z regulaminem, po roku okazało się, że bank wpisał mnie do big'u - zaległość 150 pln - okazało się, że pracownica tega para-banku nie zaksięgowała spłaty kredytu na odpiowiednim koncie po wpłacie i powstały odsetki - ewidentnie niedouczony pracownik popełnił błąd za który ja musiałem zapłacić bo bank odpowiedział mi, że to moja wina bo niedopilnowałem czy ich pracownik zaksięgował wpałtę na odpowiednim koncie - ha! mam to na piśmie! - niestety, pozostaje tylko droga sądowa, z której oczywiście skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mille Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma problem IP: *.acn.waw.pl 18.06.09, 07:59 Ja na podobny kwitek w Millenium czekałem 6 tygodni i też nie obyło się bez ponagleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet Dajcie premię marketingowi. dobra robota tak trakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 08:09 ować klientów. W sumie gratuluję polbankowi, na pewno tam nigdy nie pójdę, dobra robota.ciekawe ile premii dostanie dyrektor marketingu? Odpowiedz Link Zgłoś
erin32 Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma problem 18.06.09, 08:14 Kobietka powinna napisać skargę do UOKiK oraz do Komisji Nadzoru Bankowego. Chyba innego wyjścia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsfs Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 08:28 Dokładnie, bez patyczkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 A polbank podlega pod KNB ??? Oto jest pytanie... 18.06.09, 09:33 A polbank podlega pod KNB ??? Oto jest pytanie... erin32 napisała: > Kobietka powinna napisać skargę do UOKiK oraz do Komisji Nadzoru Bankowego. > Chyba innego wyjścia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony-co jest Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 09:47 Musze przyznac, ze jestem zaskoczony tak negatywnymi opiniami o Polbanku. Mam tam konto oszczednosciowe, do tego niewielki kredyt na 35 tys. zl. Wszystko sprawnie, dzwonia co jakis czas, informuja, wszystko profesjonalnie i tak jak ma byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasiu Re: Za szybko spłaciła kredyt w Polbanku. Ma prob IP: *.waw.cdp.pl 18.06.09, 10:17 > Musze przyznac, ze jestem zaskoczony tak negatywnymi opiniami o Polbanku. Mam > tam konto oszczednosciowe, do tego niewielki kredyt na 35 tys. zl. Wszystko > sprawnie, dzwonia co jakis czas, informuja, wszystko profesjonalnie i tak jak m > a > byc. Bardzo ciekawe, co piszesz. Ja ZA KAŻDYM RAZEM jak jestem w jednej placówce Polbanku widzę scenkę, w której niezadowolony, sfrustrowany klient coś wykrzykuje do obsługi. W drugiej placówce do której zdarza mi się chodzić jestem ZAWSZE jedynym klientem (w placówce jest 3-4-osobowa obsługa i ja:)). Podsumowując: - bankowość internetowa w której raz na jakiś czas wyskakuje "SQL error", uruchomić dostęp do konta można tylko przez IE - załatwienie nowego hasła do konta internetowego w moim wypadku trwało 1,5 m-ca - w placówkach w połowie Warszawy nie mieli kopert z hasłami jednorazowymi - przelanie transz kredytu hipotecznego na konto dewelopera było dokonywane z opóźnieniem - ogólny bałagan itd., itp. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Greckie klimaty to są dobre ale na wakacje... 18.06.09, 10:40 Greckie klimaty to są dobre ale na wakacje... a nie żeby tam forsę ryzykować... Odpowiedz Link Zgłoś
1000kg Ten grecki bank Polbank EFG omijam wielkim łukiem! 18.06.09, 09:54 ... i jeszcze parę innych też omijam:-) Odpowiedz Link Zgłoś