Dodaj do ulubionych

ul. Grodzka

IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 15:58
Ulica Grodzka to dalej tylko wygodny skrót do dworca PKS-u.
Nie ma tam szewca, punktu xero, fryzjera, adwokata .......
Obserwuj wątek
    • Gość: wandad Re: ul. Grodzka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.02.02, 23:43
      Jak ktos tak traktuje te piekna ulice , no to trudno. To nie jest skrot, to jest nasze lubelskie cudo. I tak
      dobrze, ze sie ta renowacja wreszcie ruszyla, ze jest tyle kawiarenek, knajpek, ze policja tego
      wszystkiego pilnuje. Ja osobiscie mam nadzieje, ze dozyje czasu, kiedy ze Starego Miasta znikna
      wszystkie menele i bedzie to super ekskluzywna dzielnica. I wtedy moze wroce do Lublina, kupie tam
      sobie jakas mansarde i bede sie na co dzien tym "skrotem" zachwycac. Zreszta w Lubline, zwlaszcza
      w srodmiesciu, wszedzie jest tak blisko, wiec mozna podejsc jeszcze te pare krokow dalej do fryzjera,
      szewca czy adwokata.
      Kiedys byl fryzjer, w Rynku, rog Grodzkiej, na przeciwko Bramy Rybnej. Teraz jest tam ksiegarnia. I to
      jaka fajna!
      • Gość: Valdi Re: ul. Grodzka IP: *.globaldial.com 04.02.02, 00:18
        Gość portalu: wandad napisał(a):

> Jak ktos tak traktuje te piekna ulice , no to trudno. To nie jest skrot, to je
        > st nasze lubelskie cudo.

Absolutnie masz moj zupelny poklask.
        Jest to przepiekne miejsce, tyle ze niestety zaniedbane po wielu latach bez
        gospodarza.
        Lubelska starowka nalezy do najladniejszych jakie udalo mi sie odwiedzic (a nie
        bylo ich malo). Zarowno pod wzgledem usytuowania jak i zabudowy stanowi absolutny
        rarytas.
        Jak juz na niej zamieszkasz, bedziemy sie mijac na Grodzkiej witajac usmiechem
        (tym pelnym zrozumienia).
        Cudze chwalicie...

• eor Re: ul. Grodzka 04.02.02, 23:03
          Znowu zarzuca mi zbytnia ugodowosc, ale co ja na to poradze:))) W pelni zgadzam
          sie z Wanda i z Valdim. Ulica jest sliczna, a przy odpowiednich nakladach, jej
          piekno ma okazje zostac wyeksponowane. Szkoda tylko, ze nie udaje sie tego
          dokonac szybciej. Pieniadze, koniecznosc eksmisji lokatorow, kwestie wlasnosci
          to wszystko pewnie stoi na przeszkodzie aby wyremotowac wiecej kamienic. Wielka
          szkoda.

Podobnie jak Wanda obiecalem sobie, ze kiedys, kiedy ulica odzyska swoj blask,
          wykupie tam mieszkanko, by moc do Lublina zagladac..... Bedziemy sasiadami:))
          • lucy_z Re: ul. Grodzka 05.02.02, 19:44
            eor napisał(a):

> Znowu zarzuca mi zbytnia ugodowosc, ale co ja na to poradze:))) W pelni zgadzam
            >
            > sie z Wanda i z Valdim. Ulica jest sliczna, a przy odpowiednich nakladach, jej
            > piekno ma okazje zostac wyeksponowane. Szkoda tylko, ze nie udaje sie tego
            > dokonac szybciej. Pieniadze, koniecznosc eksmisji lokatorow, kwestie wlasnosci
            > to wszystko pewnie stoi na przeszkodzie aby wyremotowac wiecej kamienic. Wielka
            >
            > szkoda.
            >
            > Podobnie jak Wanda obiecalem sobie, ze kiedys, kiedy ulica odzyska swoj blask,
            > wykupie tam mieszkanko, by moc do Lublina zagladac..... Bedziemy sasiadami:))

Dzisiaj tam byłam, patrzyłam, Ach jak tam jest pięknie. Policjanta nie
            spotkałam ale i menela też nie;)
            Nad niektórymi kamienicami płakać się chce. Tynki odpadają, farba pozłaziła.....
            Ale tam jest taki szczególny klimat. Sama bym tam sobie mieszkanko kupiła, gdyby
            mnie było stać.
            • ulv Re: ul. Grodzka 12.02.02, 16:19
              Aha, platałem się Grodzką w ostatni piątek.
              Padał deszcz, było szaro i ponuro, ale ulica swój
              niezprzeczalny urok ma. Czy chciałbym tam mieszkać to inna bajka.

A przy okazji : ostatnio gdzieś słyszałem że BAJM (to z Lublina)
              nagrał utwór tytułowany "Lublin-Grodzka 36a"
              Byłem tam i widziałem zwykłą kamienicę
              Czy Grodzka 36a w Lublinie to jakiś specjalny adres
              czy tylko autorka miała jakieś przeżycia ?
              • Gość: wandad Re: ul. Grodzka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.02.02, 01:33
                ulv napisał(a):

> Aha, platałem się Grodzką w ostatni piątek.
                > Padał deszcz, było szaro i ponuro, ale ulica swój
                > niezprzeczalny urok ma. Czy chciałbym tam mieszkać to inna bajka.
                >
                > A przy okazji : ostatnio gdzieś słyszałem że BAJM (to z Lublina)
                > nagrał utwór tytułowany "Lublin-Grodzka 36a"
                > Byłem tam i widziałem zwykłą kamienicę
                > Czy Grodzka 36a w Lublinie to jakiś specjalny adres
                > czy tylko autorka miała jakieś przeżycia ?

A czy tam przypadkiem nie miescilo sie kiedys Liceum Plastyczne? Za czasow mlodosci czlonkow
                Bajmu?
            • ziedrzec Re: ul. Grodzka 11.10.02, 07:50
              lucy_z napisał(a):

> Dzisiaj tam byłam, patrzyłam, Ach jak tam jest pięknie. Policjanta nie
              > spotkałam ale i menela też nie;)
              > Nad niektórymi kamienicami płakać się chce. Tynki odpadają, farba
              pozłaziła....
              > .
              > Ale tam jest taki szczególny klimat. Sama bym tam sobie mieszkanko kupiła,
              gdyb
              > y
              > mnie było stać.

To bylibyśmy sąsiadami, Lucy :-)
              I pożyczalibyśmy sobie mąkie, jajka i cukier ;-)
    • Gość: remik Re: ul. Grodzka IP: 212.182.117.* 12.02.02, 13:00
      Rzeczywiście to niezwykła ulica.
      W zeszłym roku widziałem tam nawet dwie wycieczki: z Frampola i z Janowa
      • eor Re: ul. Grodzka 18.02.02, 19:02
        Ale co chcesz przez to powiedziec, Remik. Ze malo wycieczek przyjezdza do
        Lublina? Pewnie malo. Troche w tym winy samego Lublina, ktory nie potrafil
        zareklamowac atrakcji miasta i okolicy. Na szczescie cos sie rusza i moze
        niedlugo bedzie wiecej.
        • usmiechnietakaska Re: ul. Grodzka 02.05.02, 09:22
          Wyciągam, bo ostatnio zapytano mnie o ten adres : Grodzka 26a. Własnie, co tam
          było?
          • lucy_z Re: ul. Grodzka 02.05.02, 09:57
            usmiechnietakaska napisał(a):

> Wyciągam, bo ostatnio zapytano mnie o ten adres : Grodzka 26a. Własnie, co tam
            > było?

Kasiu! Dowiem się i Ci napiszę! Chyba Wanda będzie wiedziała!
        • pepperoni78 Re: ul. Grodzka 11.10.02, 08:07
          eor napisał(a):

> Ale co chcesz przez to powiedziec, Remik. Ze malo wycieczek przyjezdza do
          > Lublina? Pewnie malo. Troche w tym winy samego Lublina, ktory nie potrafil
          > zareklamowac atrakcji miasta i okolicy. Na szczescie cos sie rusza i moze
          > niedlugo bedzie wiecej.

Istnieje w Lublinie instytucja zwana Biurem Promocji Miasta. Kilka lat temu
          (nie tak dawno) organizowałem pewną imrezę, która mogłaby choć na chwilę
          zwrócić uwagę ludzi z innych stron kraju na nasze miasto. Poprosiłem o pomoc
          BPR. Ich odpowiedź brzmiała mniej więcej w ten sposób: Dajemy wam 10 koszulek z
          Koziołkiem i napisem "Kocham Lublin", a wy umieszczacie informację na
          wszystkichulotkach, plakatach, w mediach itd, że Biuro Promocji Miasta jest
          głównym sponsorem imprezy... Niech żyje BPM...
          Dla porównania jedna z lubelskich firm dała kupę kasy i mnóstwo gadżetów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka