Dodaj do ulubionych

Restauracje w Lublinie

20.07.09, 14:45
Kochani od nie dawna mieszkam w okolicach Lublina. Od czasu do czasu lubimy z mężem wyjść gdzieś do knajpki i zjeść coś dobrego (ale niekoniecznie drogiego). I tu mam pytanie do Was. Czy znacie jakieś fajne knjapki lub restauracje w Lublinie? Takie które są prztulne i się w nich nie pali? A lbo przynajmniej jest wydzielone jakieś miejsce dla niepalących? A może maciwe swoje ulubione? Kanjpki nie muszą być drogie. Aby było w nich przytulnie i spokojnie. Jeśli takie znacie to bardzo bym prosiła o nazwe i gdzie one mniej więcej się znajdują. Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: bosman "Piwnica u Biesów" IP: *.centertel.pl 20.07.09, 15:24
      Rynek 18. Smacznie, bogate menu, niezły wybór win chociaż ceny alkoholu nie są
      najniższe,ceny jedzenia przystępne, obsługa kompetentna.
      • smyk82 Re: "Piwnica u Biesów" 20.07.09, 16:27
        Dziękuję!
        • Gość: folkatka Re: "Piwnica u Biesów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 18:16
          Ja polecam Tart Yvonne (Tarteria Tart'Yvonne Lublin, ul. Królewska 3
          - w bramie) - może nie jest najtaniej ale z klimatem.
          tarty.com.pl/index.php
          oraz Pasikonika na Sądowej (wegetariańska) - może do wystroju mozna miec
          zastrzezenia, ale gotuja rewelacyjnie!!
          barpasikonik.pl/
      • hamlet25 Re: "Piwnica u Biesów" 28.03.15, 17:54
        Piwnice u Biesów to trochę niebezpieczny lokal. Byłam tam wczoraj po raz drugi z koleżanką i na głowę spadł mi spory kawałek drewna z kompozycji, dość ciężkiej, wiszącej pod sufitem na łańcuchach z dużym pająkiem oblepionym pajęczynami ( więc podejrzewam, że dawno było tam niesprzątane). Oprócz spadającego drewna posypało się na mnie próchno, takie jak po kornikach. Miałam tego pełno we włosach, na twarzy, na plecach i spodniach, nawet w bieliźnie. Pomijając fakt, że obydwie się wystraszyłyśmy, to uroczy wieczór skończył się nieoczekiwanie tuz po 19.00. Obsypana tym pyłem nie byłam w stanie usiedzieć ani chwili dłużej, wszystko mnie swędziało. Dziewczyny z obsługi tylko posprzątały i oznajmiły, że zgłaszały szefowi już dawno, że są korniki, ale on ma to gdzieś. A gdyby w tym miejscu siedziało dziecko? Nawet nie chcę myśleć!!! Skoro szef się nie przejmuje, to może Sanepid zainteresuje się stanem lokalu, albo straż pożarna? Jedzenie naprawdę jest tam dobre, ale trzeba uważać i liczyć się z ryzykiem utraty zdrowia i może nawet życia (gdyby spadła cała taka konstrukcja). Decyzja należy do Was!
    • Gość: a. Re: Restauracje w Lublinie IP: *.chello.pl 20.07.09, 18:21
      a ja polecam czeską pivnicę na grodzkiej - sale dla niepalących, drinki
      bezalkoholowe ;) i fajne jedzenie
      • smyk82 Re: Restauracje w Lublinie 20.07.09, 19:48
        Dziękuje i czekam na wicęj propozycji!
        • Gość: Cr Re: Restauracje w Lublinie IP: 77.223.210.* 21.07.09, 09:19
          Ulice Miasta tuż obok Bramy Krakowskiej i Magia na Starym Mieście. Smacznego:)
          • Gość: bosman osobiście "Ulice Miasta" odradzam. IP: *.centertel.pl 21.07.09, 11:38
            Rok temu zmienili się właściciele i od tamtej pory dno. Żarcie niesmaczne,
            porcje jak dla kotka, obsługa niemiła i byle jaka, podają zimne jedzenie. Kiedyś
            bywałem tam bardzo często, a po zmianie właściciela byłem dwa razy: pierwszy i
            ostatni.
            • qqbek Re: osobiście "Ulice Miasta" odradzam. 21.07.09, 13:24
              Przyłączam się do głosu odradzającego "Ulice Miasta".
              "U Biesów" dawno nie byłem, ale poza cenami napojów wyskokowych nie można im nic
              było ostatnio zarzucić (ma to jednak tą miłą cechę, że przynajmniej młodzież
              piwno-barową odstrasza od wizyt w lokalu).
              Do listy dołożyłbym "Chatę" na Nadbystrzyckiej.
              Z pizzerii polecam "Czerwony Październik" na Jasnej (obok jest też gospoda
              żydowska "U Jankiela", ale na warstwie marketingowej ta "koszerność" knajpy się
              kończy - dania są niezbyt tanie i niezbyt smaczne).
              • smyk82 Restauracje w Lublinie 22.07.09, 14:50
                Kochani bardzo Dziękuję za pomoc i szukam kolejnych knajpek i pizzeri!
                • Gość: bosman Polecam też: IP: *.centertel.pl 22.07.09, 15:33
                  "Złoty Smok" - chińszczyzna - deptak, Krakowskie Przedmieście 34 lub 36;
                  Naleśnikarnia "Zadora" - wejście od Rynku lub ul. Grodzkiej. Numerów nie
                  pamietam ale wejścia są dobrze oznakowane. Mistrzostwo świata to naleśniki ze
                  szpinakiem.
                  A`propos Biesów - polecam tartę ze szpinakiem z kurkami. Mniamniamniam.... jakie
                  to dobre :-))))))
                  PS: jak Ty znajdziesz coś godnego uwagi w Lublinie to daj znać.
                  Smacznego.
                  • Gość: Lublin ESK 2016 link IP: *.41.13.74.sub.mbb.three.co.uk 23.07.09, 11:59
                    mi smauje jedzenie w zlotym osle i u szewca knajpy legendy dla lbn

polecam strone

www.gastronauci.pl/
                    troche malo lublina tam jest ale mozna znalezc opinie odwiedzajacych
                    • qqbek Re: link 23.07.09, 13:38
                      Gość portalu: Lublin ESK 2016 napisał(a):

> mi smauje jedzenie w zlotym osle i u szewca knajpy legendy dla lbn

Ja "U Szewca" polecam na piwne wyprawy... ale jedzenia tam raczej bym nie polecał.
                      • folkatka Re: link 25.07.09, 12:07
                        Ja również nie polecam jedzenia "U szewców". Kiedyś ze znajomymi zamówilismy
                        przekąskę która nazywała sie "bukiet serów" czy jakos tak...było to raprem
                        kilkanascie plasterków...Za 18 zeta!
                        W ogóle chyba zaczne bojkotowac tę knajpę bo do białej gorączki doprowadza mnie
                        ta odprapana elewacja.
                    • Gość: niunia_27 Re: link IP: 91.200.94.* 24.07.09, 10:55
                      Złoty Osioł?? nigdy w zyciu... nieswieze jedzenie, na ktore czekalam
                      godzine czasu ! w reultacie sie podtrulam :( nigdy w zyciu juz tam
                      moja noga nie stanie... za to polecam jak ktos wczesniej wspomnial
                      Czeską Pivnice... szczegolnie salatki... mniam :)
                      • Gość: Lublin ESK 2016 Re: link IP: *.41.114.160.sub.mbb.three.co.uk 24.07.09, 13:00
                        mi golonka w zlotym smakowala moze troche za bardzo przyprawiona
                      • Gość: bosman czeskie piwnice OK IP: *.lublin.mm.pl 24.07.09, 13:05
                        ale trochę drogo. Mają też niezły wybór piwa i alkoholi. Ale też drogo.
                        • smyk82 Restauracje w Lublinie 24.07.09, 14:07
                          Bardzo dziekuje za restauracje! I jestem bardzo wdzięczna za tego linka! W jedynej restauracji(pizzeria) w jakiej byłam w Lublinie to: Alternatywa. Byłam też w Sphinx w plazie.
                      • Gość: folkatka Re: link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 14:37
                        NIer wypowiem sie co do jedzenia w Złotym Osle, natomiast uwazam że miejsce to
                        jest godne polecenia ze wzgledu na klimatyczne wnętrze.
    • echo1111 Re: Restauracje w Lublinie 25.07.09, 15:27
      Fajna klimatyczna knajpka z pysznym włoskim jedzonkiem - Oregano na
      ul. Kościuszki.
      Nieco większa ale też klimatyczna - U Alfreda - jeatomiastst sala
      dla niepalących.
      Natomiast odradzam knajpę na Starowce - U Sarmaty czy jakoś tak się
      nazywa: na jedzenie czekałam b. długo, podali nie to co zamówiłam i
      na dodatek było niesmaczne.
      • patriotazlublina Restauracja / Hotel Lwów 25.07.09, 20:41
        Świetny dojazd MPK ze wszystkich dzielnic na Fabryczną.

Polecam doskonałą sałatkę z kurczaka podaną z dużą ilością warzyw oraz gorącymi
        grzankami. Niezłe piwo "prosto ze Lwowa".

W okolicy oraz lokalu cicho i spokojnie.

• patriotazlublina Restauracja Bachus 25.07.09, 21:02

Jest niezła, ceny średnie, ale...

SZCZEGÓLNIE POLECAM sklep przy tej restauracji, gdzie można na wynos zakupić
          gotowy, smaczny, tani obiad.

Nie chciałbym robić kryptoreklamy, ale placki ziemniaczane, kotlety ziemniaczane
          (z papryką, zielonym groszkiem lub kukurydzą) w cenach 10,-/kg, a do tego
          klopsiki w sosie pieczarkowym-pycha...

Uwielbiam "nieśmiertelne", ale smaczne pierogi ruskie lub karpackie (kapusta z
          papryką i ketchupem) oraz w sezonie pierogi z różnymi owocami-ceny ok. 10,-/kg.

Są też kotlety (schabowy, mielony), wyśmienite kopytka, sałatki, surówki...
          Piszę to dlatego, że nie zawsze jest "kasa" na obiad w restauracji, a gotować
          "też nikt nie chce" - ale niestety jeść trzeba...

• Gość: Lublin ESK 2016 brak luksusowych restauracji niestety IP: *.197.99.205.threembb.co.uk 26.07.09, 13:09
            jedno jest pewne w lbn brak luksusowych restauracji nie mowie tu o
            pubo-restauracjach moze brak odpowiedniej liczby klientow

czy jakas lubelska knajpka jest w przewodniku pascala lub michelina?
            • Gość: magda Re: brak luksusowych restauracji niestety IP: *.chello.pl 28.07.09, 12:20
              Moje dwa ulubione miejsca na obiad :)
              "Atrium" - (tuż koło pizzerii Acerna, vis a vis Trybunału Koronnego) - kuchnia
              włoska, polecam szczególnie zawijasy z kurczaka w sosie szpinakowym z serem
              gorgonzola :) Pycha ;) Raczej omijać w weekendy, bo w porze obiadowej jest
              komplet i długo się czeka :(

"Zajazd Gościnny" - jadąc Aleją Kraśnicką do Konopnicy, po prawej stronie, adres
              Konopnica 163 D; mają dobre jedzenie, bufet z surówkami do samodzielnego wyboru
              ;) W soboty raczej trzeba omijać, bo to popularne miejsce na wesela! Menu
              urozmaicone, dużo dań typowo polskich, bardzo dobre kotlety schabowe i schab z
              grila ;)

Ulic Miasta też już nei polecam - kiedyś był bufet z surówkami - teraz brak,
              porcje mniejsze, menu też nei powala ;(
              • Gość: anna Re: brak luksusowych restauracji niestety IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.13, 15:04
                No, luksusowe to one raczej nie są:) O Atrium się nie wypowiadam, ale jeśli zachwycasz się Gościnnym, to chyba mamy różne pojęcie o dobrym jedzeniu. Tam jest przyzwoicie, ale nic więcej.
                • Gość: Karma1 Re: brak luksusowych restauracji niestety IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.11.13, 16:24
                  brak? no nie wiem, moim zdaniem w Luxorze mają luksusowa restaurację a skoro szef kuchin jest zdobywca kulinarnego kucharu Polski, to chyba jest to jakiś wyznacznik? ?
                  • lowiczanka.b Re: brak luksusowych restauracji niestety 27.11.13, 10:51
                    ludzie wolą narzekać niż coś czasem docenić, moim Zdaniem jest sporo dobrych restauracji w Lublinie. Chyba, ze ktoś stołował się w warszawskim mariocie i teraz wybrzydza :D
                    • majka.piec Re: braluksusowych restauracji niestetyk 29.11.13, 12:35
                      mi najbardziej podoba się w Toskanii, restauracji w Luxorze i Kardamonie, mają tam zawsze świeże pyszne jedzenie, no ale każdy woli inny klimat a ilu ludzi tyle opinii.
                      • Gość: WeronikaMyka Re: braluksusowych restauracji niestetyk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.12.13, 11:07
                        Kardamon jest genialny - wystrój i klimat ogólny świetny, poza tym mają rozbudowane menu i miła obsługę.
            • Gość: spoza LU Re: brak luksusowych restauracji niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 21:38
              Przy okazji i ja skorzystam. Dzięki za temat. Dawniej jadałem w
              Unii, ciekawe jak tam teraz? Wtedy było wyśmienicie i miałem
              zaszczyt poznać szefa tamtej kuchni. Ostatnimi laty z braku czasu i
              miejsca na parking zachodziłem do Ulic Miasta, teraz be? Nie będę
              sprawdzał, wierzę na słowo. Teraz to jest wyzwanie, znaleźć dla
              siebie odpowiednią restaurację. Zawsze wliczam to do miejscowych
              atrakcji, nie raz żałuję ale takie jest życie.
              • qqbek Re: brak luksusowych restauracji niestety 29.07.09, 09:35
                Gość portalu: spoza LU napisał(a):

> Przy okazji i ja skorzystam. Dzięki za temat. Dawniej jadałem w
                > Unii, ciekawe jak tam teraz? Wtedy było wyśmienicie i miałem
                > zaszczyt poznać szefa tamtej kuchni. Ostatnimi laty z braku czasu i
                > miejsca na parking zachodziłem do Ulic Miasta, teraz be? Nie będę
                > sprawdzał, wierzę na słowo. Teraz to jest wyzwanie, znaleźć dla
                > siebie odpowiednią restaurację. Zawsze wliczam to do miejscowych
                > atrakcji, nie raz żałuję ale takie jest życie.

Jeszcze 3-4 lata temu (nie wiem jak jest teraz) doskonałego kucharza miała
                "Lublinianka" (tzn. teraz Grand Hotel). Ceny zabójcze, ale jedzenie było przednie :)
                • patriotazlublina Re: Lublinianka... 29.07.09, 23:26
                  Cenowo nie było tak źle...
                  Obiad dnia już za 18 zeta (kiedyś-dawno nie byłem)...
                  Porcja malutka, ale świeża, smaczna i ładnie podana!!!

W lecie najfajniej jest na tarasie... Centrum Miasta-a tu CISZA!!! Niesamowite!!!!!
                  W zimie polecam "Bibliotekę"-tylko zamiast książek znajdziecie różne
                  trunki-nawet za "całą dużą wypłatę"-butelka!!!
                  Ale warto choćby zobaczyć!!!

Najlepsze i najdroższe lokale (w całej Polsce) nie miały takiego wyboru... Nawet
                  wina z początku XX wieku i inne w innych miejscach niedostępne...

Czy wiecie, że "Lublinianka"-jako jedyna w Polsce była w światowej sieci hoteli
                  "Sorat"?
                  • Gość: myśliciel Można luksusowo.Można i drogo... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.09, 23:41
                    Spełnia te warunki:

1. Hotel Europa.
                    2. Dwór Anna.
                    3. Dworek Graffa.
                    4. Hotel Przystań.
                    5. Restauracja Japońska-sushi na II piętrze "starej" Galerii Olimp.
                    6. Restauracja Chińska na Czechowie (pawilony na ul.Rogera).
                    7. Restauracja Więzienie (ul.Narutowicza) - można nawet jeść w celi i w
                    "więziennych" miskach... Jedyna taka w Polsce!

Ale najsmaczniejsze obiady (i tanie!) można było zjeść "U sióstr"
                    na Narutowicza (Pl.Wolności) przy "nowej" bibliotece-akwarium...
                  • Gość: Lublin ESK 2016 Re: Lublinianka... IP: *.41.58.15.sub.mbb.three.co.uk 02.08.09, 23:18
                    hehe byla z tydzien
            • Gość: ignorant Michelin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.13, 11:43

Troche bredzisz. Tylko jedna restauracja w Polsce ujeta jest w spisie Michelina.
    • Gość: łukasz31 Re: Restauracje w Lublinie IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 20:19
      Przytulną restauracją i dla osób niepalących jest Insomnia. Pomimo lokalizacji na miasteczku akademickim (ul.Skłodowskiej) w lokalu panuje wyjątkowy klimat, który tworzy wystrój bardzo niestandardowy, tzn. z jednej strony staroświecki a z drugiej nowoczesny. Zjadłem miętusa królewskiego z mieszanką dzikiego ryżu, a moja córcia świeży rosół z koperkiem. Oba dania były przepyszne, świeże, gotowane od ręki (zapachy). Czarująca obsługa, delikatna, polecam.
      • Gość: kinga Re: Restauracje w Lublinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.13, 14:51
        abstrahując od takich rzeczy jak wystrój, obsługa czy atmosfera (choć do najgorszych nie należą), ze względu na samą kuchnię, a zwłaszcza wyśmienite spagetti, warto wybrać się do restauracji w hotelu luxor. no po prostu palce lizać :) :)
        • Gość: anna Re: Restauracje w Lublinie IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.13, 15:08
          Nie byłam, bo słyszałam od osób, którym ufam, że kuchnia w Luxorze jest mocno przereklamowana...
      • Gość: anna Re: Restauracje w Lublinie IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.13, 15:07
        No proszę Cię, rosół też ugotowali od ręki?!
        • Gość: Prześmiewca Re: Restauracje w Lublinie IP: *.play-internet.pl 11.12.13, 20:07
          Nie "od ręki" tylko z nogi koguta.
    • ani87 [...] 06.08.14, 11:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sandriks Re: Restauracje w Lublinie 07.08.14, 11:10
      Oooo jak fajnie, że jest taki wątek! Tylko widzę, że odpowiedzi sprzed jakiegoś czasu. Które aktualnie miejsca warto obecnie odwiedzić na wieczorną kolację z mężem?
    • gucek_lbn Re: Restauracje w Lublinie 11.08.14, 13:00
      Bardzo smacznie i niedrogo można zjeść w Szkatule przy Narutowicza. Żarcie smaczne i zawsze świeże, można tez zamówić z dowozem na wynos. Ja zawsze jak jestem w pobliżu to wskakuję na obiadek własnie tam.
    • Gość: gosc Re: Restauracje w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.14, 15:59
      A jak tam w Megido?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka