joannabarska 24.07.09, 09:53 czyli wielki wstyd Ciemnogrodu białostockiego. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6854208,Egzamin_z_tolerancji__Pierwsze_wpadki.html? utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=856991 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lech.niedzielski Re: Esperanto 25.07.09, 15:14 joannabarska napisała: > czyli wielki wstyd Ciemnogrodu białostockiego. > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6854208,Egzamin_z_tolerancji__Pierwsze_wpadki.html? > utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=856991 To jedna wielka żenada i syf. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jbarska Re: Esperanto IP: *.lublin.mm.pl 26.07.09, 13:56 A swoja drogą smutne, ze esperanto to tylko hobby dla niektorych inteligentow.Moglo byc tak wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Esperanto 26.07.09, 16:09 Niestety na całym świecie nigdy nie brakowało,nie brakuje i brakować nie będzie kretynów i zwykłych sk***synów. Głupich nie sieją.Sami się rodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Esperanto 26.07.09, 17:26 zubelz napisał: > Niestety na całym świecie nigdy nie brakowało,nie brakuje i brakować nie będzie > kretynów i zwykłych sk***synów. > > Głupich nie sieją.Sami się rodzą. Ale w bastionach polskiej prawicy (podlaskie i podkarpackie) jest ich najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twuj lekarz Re: Esperanto IP: *.236.72-86.rev.gaoland.net 04.08.09, 20:42 podaj przyklady Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Esperanto 05.08.09, 20:23 Gość portalu: jbarska napisał(a): > A swoja drogą smutne, ze esperanto to tylko hobby dla niektorych > inteligentow.Moglo byc tak wspaniale! Wy czerwoni macie inklinacje do utopii. Chcieliście wprowadzić na całym świecie wasz ustrój "szcześliwości społecznej" bez państw i narodów z kierowniczą rolą partii na Kremlu, zachwycacie się pomysłem białostockiego Żyda, który nie miał ułamka procenta szans na powodzenie, ot taka zabawa lingwistyczna dla nielicznych hobbystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Esperanto IP: *.lublin.mm.pl 05.08.09, 20:41 Wy katole macie inklinacje do ciemnoty. Chcieliście wprowadzić na całym świecie wasz ustrój "szczęśliwości społecznej" z przewodnią czarną siłą na czele w Rzymie. Zachwycacie się pomysłem jerozolimskiego Żyda, który nie miał ułamka procenta szans na powodzenie, oddał za swoją ideę życie nie spodziewając się że kilkunastu cwaniaczków wyczuło pisma nosem obiecując ciemnocie raj i życie wieczne w zamian za wegetację w ubóstwie i utrzymywanie tychże cwaniaczków na koszt tej biednej ciemnoty. Fakt - przyjęło się, bo liczba cwaniaczków lawinowo się rozrosła - najłatwiej jest żyć na koszt ciemnoty. A ciemnota wierzy dalej. I tak trwa do dzisiaj. Na szczęście nie na całym świecie, nie wszyscy to ciemnota - i tę świadomą, wykształconą część populacji najgorliwiej zwalczacie. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Esperanto 05.08.09, 20:47 > Wy katole... a wy bosmanie tzn. kto? Kto Ty jesteś, jaki Twój światopogląd? Oprócz wiecznych inwektyw w stosunku do innych sam jak dotąt nie określiłeś się. Jak w takim razie Ciebie skrytykować, dokuczyć Ci? :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman już odpowiadam.... IP: *.lublin.mm.pl 05.08.09, 21:14 chociaż skoro tak często mnie wycinasz to powinieneś wiedzieć za co. Ale mniejsza. 1) urodzony w rodzinie katolickiej 2) ochrzczony 3) I komunia 4) bierzmowanie - nie kończenie szkół, kształtowanie się światopoglądu, ślub kościelny(bez entuzjazmu ale czego nie robi się dla kochanej kobiety). Obecnie nonteista. Zdecydowany przeciwnik kleru, zwłaszcza w wydaniu katolickim, zaciekły przeciwnik narzucaniu przez kk tzw. "wartości chrześcijańskich", zdecydowany przeciwnik uprzywilejowanej pozycji kleru i jego wyznawców wobec prawa. Zaciekły przeciwnik wszystkich tych, którym wydaje się, że przynależność do kk daje im prawo do gardzenia tymi którzy nie należą, którzy mają odwagę przeciwstawiania się klerowi, powtarzam KLEROWI i jego gorliwym wyznawcom, a nie kościołowi katolickiemu. Wszak kościół to wierni a nie kler. A nie każdy wierny to bezkrytyczny klerykał. Dla jasności - nigdy nie należałem do PZPR, ZSMP itp. tzw.(przez was) reżimowych organizacji. Do "Solidarności" też nie - zbyt wielu koniunkturalistów do niej należało, co zresztą przejawia się do dzisiaj: vide np. Spółki Skarbu Państwa i inne gdzie są tzw. konfitury, większość nowobogackiej hołoty i uwłaszczonych cwaniaczków. Komuniści też są wśród nich, ale miało być inaczej. Masz jeszcze pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: już odpowiadam.... 05.08.09, 21:20 Czyli nigdzie i w nic nie zaangażowany :). Bosmanie szkoda, że to się nie zmieści w sygnaturce :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a z czego to wnioskujesz? IP: *.lublin.mm.pl 05.08.09, 21:28 odpowiedziałem Ci w kontekście tekstu po którym mnie zaczepiłeś. Bo to Cie interesowało, nieprawdaż? Nikt tu się nie spowiada ze swoich zainteresowań, pracy zawodowej, umiejętności, zamiłowań. No, może folkatka czasem.I ja nie mam zamiaru. Jedno, to wiesz - żegluję. Nic kompletnie o mnie nie wiesz więc cóż Ci daje prawo wydawać takie sądy? Czy ja na podstawie twoich poglądów (tu głoszonych) i wypowiedzi oceniam cię? Wyłącznie dyskutuję z Tobą i tym co piszesz. Strasznie zadufany jesteś w sobie. A może tak ty coś o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublin ESK 2016 kononowiczowka IP: *.197.27.109.threembb.co.uk 26.07.09, 17:44 niestet ale bialystok to zacofanie i rasizm czesto to w prasie mozna przecztac wynika to z ciemnoty ludzi z tamtych brejonow smutne to jest niestety Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Jan Hartman napisał: 04.08.09, 19:18 Żydzi i antysemici żyć bez siebie nie mogą. Bez antysemitów Żydzi byliby zwyczajnym narodem, którym inni mało się interesują; bez antysemitów nie byłoby państwa Izrael. Gdyby zaś nie było Żydów, antysemici musieliby stworzyć inną legendę o światowym spisku mocy Zła albo wyżywać swą wojowniczość w sportach walki. Nie byliby jednak tym, czym najbardziej lubią być – tępicielami Żyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: kononowiczowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 13:58 hehe ale sie usmialem. Białystok ciemnota? i kto to mowi? popatrzcie na lublin gdzie wszystko "niedasie". W "ciemnym" bialymstoku maja o wiele lepsza komunikacje miejska (niedlgo bedzie 100% niskopodlogowych autobusow), wporowniu z ktora lubelska jest 100 lat za murzynami remonty drog na duza skale,odnowienie calego centrum, obcnie ciezko zobaczyc w bstoku dziurawe ulice, trasa bialystok- wawa o niebo lepsza od lublin- wawa. Poza tym rusza budowa stadionu na ponad 20 tys. budowa opery podlaskiej. Bialystok rowniez aspiruje do ESKK 2016 i ma spore szanse. A to ze kilku debili zaklucilo kongres esperanto to rzeczywiscie wielki powod do krytkyki calego regionu i to przez ludzi z jeszcze bardziej zacofanego regionu, zalosne. wystarczy porownac statystyki(inwestycje, bezrobocie). Aha i jeszce jedno wyjasnicie mi ze skoro lublin taki kulturalny jest to jakim cudem przystanki mpk w lublinie wygladaja jak po nalocie bombowym podczas gdy w bstoku ciezko znalesc zdewastowany przystanek? To jest ta "lubelska wyzsza kultura"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman do "jaco" IP: *.centertel.pl 07.08.09, 14:12 nie wiem skąd piszesz, ja piszę z Lublina, ale wnioskuję, że jesteś związany emocjonalnie z Białymstokiem. Tak jak ja z Lublinem. I nie dziwię się, że wqr......eś się na głupawe komentarze dot. Białegostoku, które wywołane zostały notatką o ekscesach kilku debili jak to nazwałeś. Mnie takie komentarze na temat Lublina też doprowadzają do qrvicy i dlatego doskonale Cie rozumiem. Dlatego, na Twoje ręce, pozwalam sobie w imieniu swoim i innych normalnych uczestników tego forum z Lublina przeprosić wszystkich Białostocczan za durne odzywki debili z lubelskiego forum(nie wszyscy oni są mieszkańcami Lublina). Pozdrowienia dla Ciebie i Twoich współziomków. PS: jestem zdania, że zarówno w Białymstoku jak i w Lublinie są tacy, którym zależy na rozwoju, świetności i sławie rodzinnego grodu. Niestety, często nie maja wpływu na to co się w mieście dzieje. Ale to już temat na oddzielne rozważania.Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Re: do "jaco" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 14:36 Mieszkam w okolicach Lublina choc pochodze z Bialegostoku stad mam porownanie. Wiem, że i w Lublinie są normalni ludzie ktorzy chcą cos zrobic a nie tylko narzekać i chwala im za to. Ty kolego Bosman jestes przykładem że są tu normalni ludzie. Oba miasta maja dużo podobnych problemow jednak mam wrazenie ze bialystok podbnie jak i rzeszow lepiej sobie radzą niz lublin. wyjatkiem jest moze budowa lotniska gdzie Lublin wydaje sie wyprzedzac Bialystok. Poza tym nawet czytajac bialostockie forum wydaje sie ze jest tam o wiele mniej narzekaczy lokalnych i niz na lublelskim. wiecej jest ludzi ktorzy chwala swoje miasto i twierdza ze nie chcieliby mieszkac gdzie indziej., Odnosnie Esperanto to dla tych ktorzy sledza artykuly z innych regionow w GW jak niejaka Barska to proponuje podawac wiecej linkow, nie tylko szkalujacych. Tak sie sklada ze w bialostockiej GW byly tez takie artykuly ze owy kongres byl bardzo udany i mimo powyzszych problemow uczestnicy byli bardzo zadowoleni. pozdrawiam normalnych forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman bywałem jakiś czas temu..... IP: *.centertel.pl 07.08.09, 15:47 służbowo w Białymstoku - koniec lat `90. Pamiętam przyjaznych ludzi i fajne, normalne miasto. Bez zadęcia ale i bez kompleksów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Re: bywałem jakiś czas temu..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 19:50 Dzis to juz zupelnie inne miasto, wiele sie zmienilo na plus. Ale Lublin tez jest ok i ciesze sie ze tu jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Esperanto 05.08.09, 14:52 joannabarska napisała: > czyli wielki wstyd Ciemnogrodu białostockiego. > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6854208,Egzamin_z_tolerancji__Pierwsze_wpadki.html? > utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=856991 Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twuj lekarz Re: Esperanto IP: *.236.72-86.rev.gaoland.net 06.08.09, 16:22 dziwne to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś