sunshine1207 09.08.09, 10:31 Wybieram się właśnie na ostatnie USG ciąży do Luxmedu. Chcę zrobić 3D. Prośba o Wasze opinie i polecenie, do którego z lekarzy warto się tam na takie USG pójść. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julia310781 Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 09.08.09, 21:03 Dr Krzyżanowski, a odnośnie 3D to już w każdym porządnym gab gin wykonują, a również i 4D. Odpowiedz Link Zgłoś
malibuemi Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 09.08.09, 22:21 Polecam dr Bartosiewicz. Robiłam w ciąży u Niego USG właśnie 3/4 D. Ładnie wszystko omawiał :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justae80 Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 12.08.09, 21:31 Również polecam dr Bartosiewicza. Bardzo dobrze odczytuje USG i jest wybitnym specjalistą oraz fajnym człowiekiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
quikm Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 15.08.09, 22:14 A ja polecam dr Szymulę - przyjmuje na radziwiłłowskiej. Przez całą ciążę robiłam u niego USG łącznie z 3D/4D. Jest bardzo dobrym specjalistą, może nie nalezy do najbardziej rozmownych, ale wszytko wyjaśni i na prawdę zna się na tym co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
pulalula83 Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 28.09.09, 11:01 polecam dr Swatowskiego i Krzyżanowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 28.09.09, 19:13 Pierwszą ciążę robiłam u dr Szymuli, drugą u dr Chołubka. Polecam obu :) Odpowiedz Link Zgłoś
tatamikolaja Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 30.09.09, 20:28 byle nie Barczentewicz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antuanet1984 Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 20.10.09, 15:34 Ja polecam dr Bartosiewicza.Dokładny,wszystko wyjaśnia co widzi na monitorku na bieżąco:) Odpowiedz Link Zgłoś
xszysia Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 21.10.09, 20:11 Krzyżanowski - choć ja nie robiłam akurat 3 D, ale zwykłe. Słyszałam jednak, że i w tym zakresie jest bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
xszysia Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 21.10.09, 20:12 poprawka. nie robiłam 4D. 3 D to u niego standard Odpowiedz Link Zgłoś
lopez27.1 Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 29.10.09, 21:05 Polecam Bartosiewicza robiłam u niego 2 usg.dokładnie wszystko tłumaczy i ma świetne podejście do pacjentki.Nie polecam Krzyżanowskiego miałam usg na którym widoczne były nieprawidłowości a on mimo iż zapytałam czy wszystko ok nic nie powiedział.Dopiero moja pani dr.mi powiedziała że na usg coś żle wyszło i że powinnien lekarz po badaniu mnie poinformować.poza tym podczas badania pan doktor milczał a jak go o coś zapytałam o coś powiedział :;Jak skończę to powiem i nic nie powiedział.Także nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
rademenes_h Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 29.01.10, 13:16 Lekarz na USG ma się skupić na badaniu, info o tym co jest na badaniu ma ci powiedziec lekarz prowadzący. Musisz odróżniać te rzeczy, to tak jakbyś chciała, zeby koleś co opisuje ci zdjecie zeba, powiedział, ze powinien być leczony kanałowo. Lekarz enie moga sobie wchiodzić w kompetencje, twój prowadzący cię zna i to on będzie decydował o dalszym leczeniu, dlatego tez ten co robi USG powinien w sumie ograniczyc się do zrobienia samego rzetelnego opisu. Z żoną chodziliśmy do Krzyżanowskiego na USG i powiem, że nie mam żadnych powodów do narzekania Odpowiedz Link Zgłoś
lopez27.1 Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 30.01.10, 21:43 Napisałam moje zdanie na ten temat .Wydaje mi się że lekarz który robi badanie i który zapoznał się z sytuacją(problemami w ciąży o których został przed badaniem poinformowany są bardzo istotne i widoczne podczas badania )powinien po badaniu zapytany czy wszystko ok wspomnieć o nieprawidłowościach.Nikt od niego nie wymagał żadnego wykładu na ten temat (ani opisu podczas badania na bierząco co teraz robi)Wystarczyło jedno zdanie :Proszę skonsultować się z lekarzem prowadzącym>>> Odpowiedz Link Zgłoś
alexpil Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 01.02.10, 08:21 Z doświadczenia swojego i koleżanek polecam Krzyżanowskieg i Błażukiewicza, dobry jest tez Chołubek i Szymula, no i Swatowski ale nie wiem czy on już bardziej na ilośc nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
laparyna91 Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 16.02.10, 12:35 polecam Błażukiewicza, zdecydowanie najlepszy z wyżej wymienionych Odpowiedz Link Zgłoś
manday82 Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 18.02.10, 09:19 polecam dr Barana przyjmuje podobno teraz w Luxmedzie, to dobry sprawdzony lekarz!! Odpowiedz Link Zgłoś
bogusz980 Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 22.02.10, 09:33 moja zona chodziła do dr Chołubka i była bardzo zadowolona, więc może proszę wybrać jego. Odpowiedz Link Zgłoś
michalineczkija Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 04.03.10, 15:19 ja kilka lat temu korzystałam z usg u dr Chołubka wiec może on byłby dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
latoroslanka Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 09.03.10, 12:01 polecam dr Chołubka jeżeli chodzi o usg 3/4D, świetnie wykonuje badanie, które jest bardzo wyraźne i dostałam od niego fajne zdjęcia którymi mogę chwalić się znajomym do tej pory:) Odpowiedz Link Zgłoś
oleczka-lena Re: UGS w Luxmed-kogo polecacie? 11.03.10, 08:56 Robiłam usg ginekologiczne u dr wnuczek na Zwycięskiej, to dobra specjalistka i przy tym bardzo sympatyczna polecam Odpowiedz Link Zgłoś