Gość: Chłopek Re: List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage IP: *.grs-k0.g1.pl 19.03.10, 23:33 WYSPIAŃSKI PISAŁ: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG A WY PRZECIWNICY - CŁC, CZY TAK TRUDNO ZROZUMIEĆ ŻE CHOCIAŻ TA INWESTYCJA TAK DROGA TO JAKŻE POTRZEBNA ŁODZI JAK MOŻNA BYĆ TAK KRÓTKOWZROCZNYM I ZAKUTYM ŁBEM BY TEGO NIE WIEDZIEĆ.RAZ ZAINWESTOWANE PIENIĄDZE SPOWODOWAŁY BY ODCINANIE KUPONÓW OD TEGO NA CAŁE LATA.WASZA KRÓTKOWZROCZNOŚĆ TO JAK ŚWIĘTA INKWIZYCJA I MOŻECIE SOBIE NADAL UWAŻAĆ ŻE ŚWIAT JEST PŁASKI I PODTRZYMYWANY PRZEZ SŁONIE PRZY CZYM TRZEBA BYĆ BARANEM BY W TO WIERZYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Beznadziejny palant! IP: *.toya.net.pl 19.03.10, 23:36 Przestańcie zamieszczać te wypociny palanta z manią wielkości. Niech bierze "swój" festiwal i spada stąd nareszcie. I błagam,ne przyjmujcie z powrotem, jeśli za kilka miesięcy okaże się,że nikt w Polsce ani Europie nie chce jego "prestiżowego" barachła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giver Re: Beznadziejny palant!- IP TOYA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 23:47 odczep się od komputera zajebusie - przestań kompromitować łodzian! Żydowicz jest cool! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Beznadziejny palant!- IP TOYA IP: *.retsat1.com.pl 20.03.10, 00:08 cool jest passe. skąd ty jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bohdan Re: Beznadziejny palant!- IP TOYA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 00:48 Jak to skąd ? Z sekty Żydowicza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Beznadziejny palant!- IP TOYA IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 00:08 IP Toya ma w Łodzi co drugi mieszkaniec, bo to największa firma sprzedająca internet w tym mieście. Dobrze to wiedzieć, zanim zacznie się udawać łodzianina na forum. Ciekawe byłoby przyjrzeć się IP tych,którzy tak za palantem - Żydowiczem tęsknią. Mogłoby się okazać, że dziwnym trafem piszą oni z tego samego komputera, znajdującego się w miejscu, w którym aktualnie Żydowicz próbuje robić swoje "interesy". Uwierz mi, poza ludźmi,którzy ewidentnie czerpali korzyści z tego festiwalu,mało jest w Łodzi takich,którzy do tego pana czują choć cień sympatii. Podobnie zresztą,jest w każdym miejscu,które ten typ najpierw wykorzystał do promocji swojej osoby, a następnie opluł i obrzygał, bo nie chciało już finansować jego zachcianek. Ciekawe,czy znajdzie kolejnego naiwnego. Oby nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Beznadziejny palant!- IP TOYA IP: *.warszawa.mm.pl 20.03.10, 16:52 IP Toya ma wielu ale tylko jeden piszący bez opamiętania na tym wątku ma taki sam beznadziejny i chamski styl. Jedna osoba i mnóstwo zamieszania a wszytsko to z IP Toya. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look To jest jakas pantomima? IP: *.lodz.mm.pl 20.03.10, 09:02 Żydowicz wychodzi z Łodzi... idzie i stoi w miejscu, mimo, ze rusza nogami. Powinniśmy nie zaśmiecać informacji i skończyć z cytowaniem idioty. Ten festiwal to drogie gówno i dobrze, że odchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FruFru Re: Beznadziejny palant ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.10, 16:22 dlaczego krytykujesz kogos, kto cos robi i walczy o uczciwosc i sprawiedliwosc?? wierzysz politykom bo są uprzejmi a gazetom bo sa gazetami? Czy sie zastanowiles moze choc raz, dlaczgoe p. Zydowicz robi taki rumor? Ze moze cos jest na rzeczy, ze moze ma racje? Gydyby mu chodzilo o kase dla siebie to przeciez robilby to po cichu a nie wystawial siebie i projekt na atak opinii publicznej! Krzyczy wlasnie dlatego, bo nie walczy dla siebie!!! Ludzie otrworzcie wreszcie umysly, jestescie mamnieni i oszukiwani przez poltykow na okraglo, raz macie szanse ich przejrzec i zrobic cos dla waszego maista. Rece opadaja nad Wasza glupota i ciemnota. Takim spoleczenstwem faktycznie latwo jest rzadzic, Obejrzyjcie sobie "Wladcy marionetek" T.Skieleskiego, TVN... Wylewacie pomyje na czlowieka ktorego nie znacie, bo sie kryjecie za nickami - miejcie odwage napisac do p. Zydowicza pod swoim nazwiskiem, skierowac do niego swoje watplwosci i pytania - na pewno Wam odpowie. Prziec organizowla w czasie strajku spotkania z mieszkancami, dlaczgeo nie przyszliscie? Uznajecie tylkor acje jednej strony, anwet pewnie nie za bardzo wiece p-ko czemu wystapujecie - mozna skopac czlowieka to to robicie, jak glupie bezmyslne owce. A on sie nie moze bronic, bo atak jest anonimowy.Gratuluje - poczytajcie sobie "Folwark zwierzecy"... No ale acie co tak bardzo chcecnie, nie ma juz ani Camerimage ani ekipy Tumultu ani centrum festiwalowego - widocznie podoba Wam sie szara, beznadziejna Lodz, grunt, ze nowa ekipa sie nachaala, pan radny Bartosz wroci do Areny, zktorej wylecial za niekompetencje i bedzieice miec parade rownosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Beznadziejny palant ! IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 17:29 Konkretnie to paradę wolności i jeżeli chodzi o stronę muzyczną to na tę paradę przyjeżdzały gwiazdy większego formatu niż na lansy żydoicza Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Beznadziejny palant ! 20.03.10, 17:37 Gość portalu: kkk napisał(a): > Konkretnie to paradę wolności i jeżeli chodzi o stronę muzyczną to na > tę paradę przyjeżdzały gwiazdy większego formatu niż na lansy żydoicza A czym mierzysz "wielkość gwiazdy" warzysz czy przy pomocy linijki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Beznadziejny palant ! IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 17:51 Zostałeś właśnie miszczem warzenia, kup sobie słownik mądralo zanim zaczniesz się lansować i dowiedz się kto grał na paradzie. Sam wtedy ocenisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Beznadziejny palant ! 20.03.10, 18:05 Gość portalu: kkk napisał(a): > Zostałeś właśnie miszczem warzenia, kup sobie słownik mądralo zanim > zaczniesz się lansować i dowiedz się kto grał na paradzie. Sam wtedy > ocenisz. Hip hip hurra znalazłeś błąd ortograficzny. Ale skoro to tak wielkie gwiazdy grały na paradzie to chyba powinienem to wiedzieć bez szukania misiaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Beznadziejny palant ! IP: *.warszawa.mm.pl 20.03.10, 18:47 CZekamy na odpowiedź kkk jakie to gwiazdy i kto to na świecie słyszał o technobadziewiu w Łodzi??? Rozumiem, ze Polański Starski Lynch i inni są zdecydowanie mniejznani niż kilku bumbum hrum z twojej wiejskiej parady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Beznadziejny palant ! IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 19:28 No widzisz bobasie jaki jest twój szcunek dla sztuki, wolisz lans z hollywoodzkim badziewiem w tle, i słusznie, kiedys tacy jak ty gapili sie z braku rozrywki przez okno, a teraz wam migające puszczają obrazki. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Beznadziejny palant ! 20.03.10, 19:48 Gość portalu: kkk napisał(a): > No widzisz bobasie jaki jest twój szcunek dla sztuki, wolisz lans z hollywoodzkim badziewiem w tle, Nie wiesz misiu co wolę .To Ty w swojej głupocie zacząłeś się zastanawiać czy lepsze jest wino wytrawne czy słodkie nie zadając sobie pytania do jakiej potrawy . >i słusznie, kiedys tacy jak ty gapili sie z braku rozrywki przez okno, a teraz wam migające puszczają obrazki. Nie mój drogi chodziłem na "Konfrontacje".Wymagało to dużo więcej zachodu niz dziś pojechanie do jakiegokolwiek miasta w Europie na paradę(o ile jeszcze któreś organizuje ) P.S.nr1 Jak muzyka techno przetrwa 100 lat to pogadamy. P.S. nr 2 Co to jest "szcunek" , czy ma to coś wspólnego z oddawaniem moczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Beznadziejny palant ! IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 19:54 Muzyka bobasie starsza jest niż kino i bardzo cię już te migające obrazki ogłupiły skoro nie wiesz że każdy człowiek zasługuje na szacunek prócz takich bobasów jak ty którzy nie szanują innych, bycie lanserem to niewiele bobasie Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Beznadziejny palant ! 20.03.10, 20:17 Gość portalu: kkk napisał(a): > Muzyka bobasie starsza jest niż kino Rozmawiamy o muzyce, czy o techno? o kinie czy o snuciu opowieści? Opowiadanie histori (a tym zajmuje się kino) jest chyba troszeczkę starsze. >i bardzo cię już te migające obrazki ogłupiły skoro nie wiesz że każdy człowiek zasługuje na szacunek prócz takich bobasów jak ty którzy nie szanują innych, bycie lanserem to niewiele bobasie Poczytaj kochanieńki swoje wpisy i pomyśl chwilę na temat kto tu kogo obraża. Chcesz szacunku to najpierw go okaż. Znajdź jakiekolwiek moje wpisy obrazające kogoś. Twój każdy jest pełen jadu i pomyj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Beznadziejny palant ! IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 20:51 jakby sam zacząłeś bobasie, lansiarze już tak mają, na szczęście teraz już gdzie indziej będą po was płakali a my chociaż nie straculiśmy tyle co toruń. Dodam opierając się na waszych wyliczeniach że wtopić 500 milionów żeby uzyskać 10 rocznie zwrotu to niestety bardzo słaby interes. Na szczęście już was podobno nie ma więc ja olewam tę bezproduktywną dyskusyjkę z bufonem. Poczytaj na planszy w tesco co sie pije do krewetek wzbogacisz wiedzę niepomiernie. Będziesz mógł zaszpanować przed fryzjerką jak się pójdziesz ostrzyc Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Beznadziejny palant ! 20.03.10, 21:12 Gość portalu: kkk napisał(a): > jakby sam zacząłeś bobasie, lansiarze już tak mają, Ja? To ja pisałem "miszczu" i o "lansowaniu się" ..Jeżeli masz kłopoty z pamięcią kochanienki to chyba z czytaniem już nie (no chyba ,że nie rozumiesz co sam piszesz- trudno , niektórzy tak mają) > na szczęście teraz już gdzie indziej będą po was płakali a my chociaż nie straculiśmy tyle co toruń. Ale JA się nigdzie nie wybieram (a w Toruniu nigdy nie byłem). >Dodam opierając się na waszych wyliczeniach że wtopić 500 > milionów żeby uzyskać 10 rocznie zwrotu to niestety bardzo słaby > interes. Na szczęście już was podobno nie ma więc ja olewam tę > bezproduktywną dyskusyjkę z bufonem. Przyznaj się, matematyka nigdy nie była twoją mocną stroną >Poczytaj na planszy w tesco co sie pije do krewetek wzbogacisz wiedzę niepomiernie. Będziesz mógł zaszpanować przed fryzjerką jak się pójdziesz ostrzyc Widzę strasznie Cię uraziłem przykładem z winem. Wydawał mi się nie- winny. Ale jezeli masz z tym problem to zmień nick z "kkk" na "AA" wtedy będę omijał tematy związane z alkoholem w rozmowach z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Beznadziejny palant ! IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 22:58 Nie bobasie to ty masz problemy, pierwszy to czytanie ze zrosumieniem, a drugi to słoma w butach. Ja wogóle nie piję wina bo tym sie tylko bywalcy tesco podniecaja tacy jak ty. Mnie nie urazisz bo nie twoja liga tylko sam się jakby ośmieszasz ale widać musisz. Ten typ tak ma. Lansuj sie dalej ze swoją wiedzą nabyta niedawno ale wiesz, tylko skończony burak chwali sie posiadaniem elementarnej wiedzy, dobrze że już nie chwalisz się że umiesz jeść nożem i widelcem ale widać że niedawno przerabiałeś ten etap. Zastanów się buraku czym ty się chwalisz? Na jakiej wsi to jest powód do dumy. Napisz jeszcze że umiesz zawiązać krawat ale najpierw potrenuj przed lustrem. Tacy właśnie są lansiarze, synowie chłoporobotników. Nauczyli się używać kieliszka i nuże na salony chwalić się osiągnięciami. Jestem pod wrażeniem bo różne formy burakozy sie tu przewinęły ale snob burak to doprawdy nowa jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Beznadziejny palant ! 21.03.10, 00:26 Gość portalu: kkk napisał(a): > Nie bobasie to ty masz problemy, pierwszy to czytanie ze > zrosumieniem, Podaj przykłady >a drugi to słoma w butach. Ja wogóle nie piję wina bo tym sie tylko bywalcy tesco podniecaja tacy jak ty. Mnie nie urazisz bo nie twoja liga tylko sam się jakby ośmieszasz ale widać musisz. Problem w tym ,że nie zrozumiałeś nieszczęsnego przykładu z winem więc wytłumaczę łopatologicznie 1 Na camerimage przyjeżdżają operatorzy i reżyserzy. 2 NA paradę techno przyjeżdżali muzycy i DJ-e Jak chcesz ich porównywać? Dj-e mają kręcić filmy ,a operatorzy prezentować muzykę. I o to misiaczku chodziło w przykładzie z winem nie można określić czy wino słodkie jest lepsze od wytrawnego jest inne i do innych potraw.Zrozumiałeś w końcu. (zamiast wina słodkiego i wytrawnego możesz podstawić piłkarza i koszykarza .Powiem Ci w tajemnicy ,że zasada zadziała również) > Ten typ tak ma. Lansuj sie dalej ze swoją wiedzą nabyta niedawno ale wiesz, tylko skończony burak chwali sie posiadaniem elementarnej wiedzy, dobrze że już nie chwalisz się że umiesz jeść nożem i widelcem ale widać że niedawno przerabiałeś ten etap. Jaką wiedzą się chwaliłem. Niedługo stwierdzisz ,że przechwalam się umiejętnością zaczynania sdania z wielkiej litery > Zastanów się buraku czym ty się chwalisz? Na jakiej wsi to jest powód do dumy. Napisz jeszcze że umiesz zawiązać krawat ale najpierw potrenuj przed lustrem. Tacy właśnie są lansiarze, synowie chłoporobotników. Nauczyli się używać kieliszka i nuże na salony chwalić się osiągnięciami. Jestem pod wrażeniem bo różne formy burakozy sie tu przewinęły ale snob burak to doprawdy nowa jakość. I znowu będziesz twierdził serdeńko ,ze to ja obrazm rozmówców? A kiedy ustosunkijesz się do pytań merytorycznych. Bo jak na razie piszesz tylko o mnie (rozumiem ,ze z tymi konkretami to tak jak z matematyką .. nie za bardzo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Beznadziejny palant ! IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 15:08 Niestety ktoś taki jak ty, kto lansuje się że wie jak się je i siedzi przy stole niestety obnaża fakt że to szczyt jego umiejętności. Ale dobrze że choć tyle umiesz. Na marginesie dodam że widziałem transparent z hasełkiem chcemy kamerimidź na barlickim na hali wywieszony. Oni też już weszli w drugi próg podatkowy, nauczyli się jeść nożem i widelcem, Wiele was łączy z burakami z rynku, a właściwie wszystko. Tak wygląda łódzki snobizm, pyyyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Beznadziejny palant ! 21.03.10, 16:40 Gość portalu: kkk napisał(a): > Niestety ktoś taki jak ty, kto lansuje się że wie jak się je i siedzi > przy stole niestety obnaża fakt że to szczyt jego umiejętności. Ale > dobrze że choć tyle umiesz. Na marginesie dodam że widziałem > transparent z hasełkiem chcemy kamerimidź na barlickim na hali > wywieszony. Oni też już weszli w drugi próg podatkowy, nauczyli się > jeść nożem i widelcem, Wiele was łączy z burakami z rynku, a właściwie > wszystko. Tak wygląda łódzki snobizm, pyyyszne. A w kwestiach merytorycznych o co Cię wcześniej prosiłem masz coś do powiedzenia? Rozumiem ,że pomimo sprawdzenia w słowniku "merytoryczny " nadal nie wiesz o co chodzi. Na pewno masz jakiś znajomych którzy Ci to wyjaśnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Beznadziejny palant ! IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 16:52 Nadal jesteś pyyycha chłopak i na pewno masz znajomych którzy to doceniają. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Beznadziejny palant ! 21.03.10, 20:11 Gość portalu: kkk napisał(a): > Nadal jesteś pyyycha chłopak i na pewno masz znajomych którzy to doceniają. zazdrościsz? No.. przyznaj się ,że zazdrościsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Beznadziejny palant ! IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 22:08 Potrzebujesz kogoś takiego? No cóż głęboka potrzeba leczenia kompleksów widoczna gołym okiem. Niestety nawet jak ktoś zacznie ci kiedyś zazdrościć zobaczysz że problemy z luksusową słomą w butach nadal będą cię prześladować bobasie. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Beznadziejny palant ! 21.03.10, 22:40 Gość portalu: kkk napisał(a): > Potrzebujesz kogoś takiego? No cóż głęboka potrzeba leczenia kompleksów widoczna gołym okiem. Niestety nawet jak ktoś zacznie ci kiedyś zazdrościć zobaczysz że problemy z luksusową słomą w butach nadal będą cię prześladować bobasie. Widzisz Ja nie potrzebuję. Generalnie opinia ludzi niewiele mnie obchodzi .To Ty mój drogi zamiast rozmawić na temat ciągle mówisz o mnie . I kto tu ma słoneczko kompleksy. Ja w kazdym momencie mogę wrócic do rozmowy w temacie ,a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Beznadziejny palant ! IP: *.toya.net.pl 22.03.10, 21:16 Na szczęście już nie ma tematu, żydoicz go zakończył zanim dyskusja się rozpoczęła Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Beznadziejny palant ! 21.03.10, 17:06 kkk napisał(a): kup sobie słownik mądralo ------------------ Tobie też by się przydał, upierdliwy trollu, bo piszesz nieortograficznie: "Skończyło by się jak w Toruniu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość-Marność test Marka Żydowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 00:06 No ten Żydowicz, to łatwy on facet nie jest, ale żeby całe forum tak surowo go potępiało, to mnie zaskakuje. Może docenicie w nim jednak jednego z bardzo, bardzo niewielu, którym się chce wbrew przeciwnościom. Wzbudził w nas nadzieję na coś lepszego niż pawulon, beczki i psie kupy. Wydaje mi się, że również dzięki niemu, przez chwilę, sami zaczęliśmy o sobie lepiej myśleć. Z takimi Żydowiczami, oraz Walczakami i Suchanami i Sułkami i Żmudzkimi i Nowickimi i Pilawskimi i Janiakami, to jakoś raźniej do tej wymarzonej stolicy kultury. A tak, co, zostanie wybór między RTS i ŁKS... Odpowiedz Link Zgłoś
tolekbanan7 Re: test Marka Żydowicza 20.03.10, 00:27 > No ten Żydowicz, to łatwy on facet nie jest, ale żeby całe forum > tak surowo go potępiało, to mnie zaskakuje. To "całe forum" to 2-3 pitekantropów nadających z tych samych IP i przekonanych, że jak się wyświetla "IP: *.toya.net.pl" to nie można ustalić że to te same komputery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyk ;] mędrek przemawia przez mędrka IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 09:57 skoroś taki mądry, światły i wyuczony, to ustal liczbe komputerów po 'cząstkowym'adresie IP w którym znany jest tylko operator sieci, bez uprawnień administratora .. haha [przypomne tylko że TOYA ma ok 140 tyś abonentów korzystających z łącza NET] powodzenia życzę i bardziej REALNEGO spojrzenia na otaczający świat, wtedy będzie mniej śmiechu, zaś więcej marytoryki :) ps. a ja się ciesze że ten 'naciągacz' raz na zawsze ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: mędrek przemawia przez mędrka IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 18:00 Oni się tak pocieszają, że wszyscy ich kochają tylko jeden malkontent na forum na nich pisze, śmieszne są ich wnioski jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Wojtowicz List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage w ... IP: *.pai.net.pl 20.03.10, 00:20 Do nijakiego Żydowicza Marka, Chłopcze Drogi, Dzięki Festiwalowi, którego jesteś pomysłodawcą i chwała Ci za to, zrobiłeś prawie światową karierę. Miej świadomość, że dzięki temu Szczęściu nie podzieliłeś losu milionów, równie dobrze, a może lepiej wykształconych i może bardziej zdolniejszych od Ciebie młodych Polaków. Uszanuj więc to, co w dużej mierze dzięki przypadkowi osiągnąłeś i okaż więcej skromności, taktu i dyplomacji Droga, która zmierzasz zaprowadzi Cię donikąd. Naucz się współpracować z innymi. Nie bój się ich-nie uczkną Ci sławy. Pamiętaj, ze wszyscy wielcy samotnicy tego świata zawsze źle kończyli, zaś współpracujący z innymi osiągali sukcesy. "Oddaj Cesarzowi, co cesarskie", a osiągniesz sukces. Łódź, wbrew temu co piszesz, to najlepsza propozycja dla Twoich dokonań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huzar List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage w ... IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 00:48 Taaaka wiadomość! Żółwikom na naszym spotkaniu nie było końca... Krzyżaku nasz ulubiony, nie żebyś nam jakoś szczególnie przeszkadzał, byłeś już w zasadzie obojętny, ale twoja decyzja wyzwoliła jednak emocje i jeszcze bardziej poprawiła nasz humor. Pamiętaj jednak, że Łódź to biedne miasto i fantastycznie byłoby gdybyś rozliczył się z nami z paru wydatków. Żyj sobie spokojnie w innym, wybranym przez ciebie mieście w dowolnej części świata, ale pamiętaj, że odpowiednio nagłośnimy twoje rozboje finansowe jak w ząbkach nie zwrócisz wszystkiego co z Łodzi wyciągnąłeś i w związku z tym będziesz miał ciut przechlapane... Ale naprawdę jesteśmy z tobą, życzymy ci fantastycznych sukcesów, jak najdalej od Łodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla lodzi Re: List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.10, 12:52 Zapytaj siebie Huzarze. Dlaczego Andrzeja Walczaka nie rozliczasz za to ze pcha Lodz w idiotyzm Specjalnej Strefy sztuki. Zapytaj sadzynskiego dlaczegoi nic nie zrobil by rozliczyc Walczaka za doprowadzenie do tego ze projekt Specjalnej Strefy sztuki ma byc za 450 mln zlotych finansowany 1 100% przez Lodzian. A ma byc to galeria Atlasa sztuki! To jest ok? Wiem ze jestes zwiazany z Walczakiem.Wiem ze Walczak buduje czary PR Zydowiczowi w mediach. ale kontrole w SSS pokaza jakie byly tam mainipulacje i twoj GURU stanie przed opinia publiczna goly. Bomanowska i ta Gazetka nie pomoga. Zaplaca tez za to politycy PO. Taka juz jest kolej rzeczy. Zas Camerimage bylo i jest szansa dla Lodzi.Bo w przeciwienstwie do galerii na 37 tys m2 CLC jest tu wrecz niezbedne i tym bardziej wg. projektow Franka Gehrego a nie prowincjuszy z Niemiec.Osimieszasz sie czlowieku tym podlizywaniem sie Walczakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nim Re: List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 13:28 Prowincjuszy z Niemiec, słabo mi, wody! Panie Marku, jeszcze chwila i będzie trzeba nanosić poprawki na globusie, bo zajmie pan swą osobowością znaczący obszar ziemi. Fajnie tak wyciągnąć rękę i namalować na księżycu reklamę kamerimidż. Kogo obchodzi SSS? To pański miś zdycha, to pana już nikt w Łodzi nie chce słuchać i nie traktuje poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 15:32 Jedyny człowiek widoczny gołym okiem z orbity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huzianajózia Re: List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage IP: *.szczecin.mm.pl 20.03.10, 14:45 Drogi Żydowiczu! Popieram Huzara. Poczytaj co dalej jeszcze napisał gość o nicku GOŚĆ. Tobie nie trzeba robić czarnego PR, sam się wykańczasz. Dlaczego piszesz, że Camerimage jest szansą dla Łodzi - przecież przed chwilą wycofałeś festiwal z Łodzi! Nie szukaj pretekstu by wrócić! Teraz drży cała Polska - na jakie miasto padnie? Kogo Żydowicz będzie chciał wycyckać? Na razie cisza, nikt nic w Polsce nie wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage w ... IP: 87.204.177.* 20.03.10, 01:31 Inicjatywa była piękna, przykro to mówić ale Marek Zydowicz jest najsłabszym ogniwem swojego przedzięwzięcia - dokądkolwiek pójdzie nie ucieknie przed tym ograniczeniem. Żal festiwalu ale - NARESZCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Taką piosenkę śpiewała Ewa Błaszczyk IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 01:35 Ja nie odchodzę kiedy trzeba, choć nie wołają dawno mnie już, to na wieszaku w przedpokoju, wisi pomięty mój kapelusz. Ja nie odchodzę kiedy warto, zna mnie przydrożny czarny kot, gram wciąż tą samą zgraną kartą, jak smutny wariat albo łotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankieter List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage w ... IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 02:04 A ja się pytam, gdzie jest te 5999 brakujących podpisów, pod petycją do RM? Ile ich uzbierano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc podpisy najlepsze od niezorientowanych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.10, 08:12 chłoptasie Żydowowicza wczoraj prawie rzucali się pod nogi klientom hali targowej na Barlickim i wyłudzali od małozorientowanych babć podpisik na jakichs listach. Podpisy najważniejsze, jak widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bamshe No to krzyz na droge IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.03.10, 03:44 Skok na kase sie nie udal? Po przejeciu wladzy i odwoaniu prezydenta ucielo sie zrodelko z pieniazkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zboczku List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage w ... IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 05:41 Po raz kolejny mamy popis Marka Ż. - stek przeinaczeń, kłamstewek i prób wybielania swojej postaci. Bardzo ciekawa jestem jego dalszej tzw. kariery. Może któryś z "jego" operatorów nakręci o nim film - co to będzie - tragifarsa, komedia czy horror? Interesujące jest też całe forum - szok! Taka masa zachwyconych łodzian! Coś w tym jest! Chyba Żydowicz jest faktycznie nieobecny na forum, brakuje mi kilkadziesiąt jego wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage w ... 20.03.10, 07:53 Nikt nie płacze po Żydowiczu, no może oprócz studentów filmówki. Jak dla mnie to był skok na kasę i wybudowana za cieżkie pieniądze siedziba dla Camerimage Studios www.studio.camerimage.pl/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage 21.03.10, 17:22 jazzman1979 napisał: Nikt nie płacze po Żydowiczu, no może oprócz studentów filmówki. ------------------------ Studenci Filmówki mają głęboko w doopie to wieśniackie miasto i jego problemy. Nawet łodzianie, którzy w niej studiują. Pytani, czy po studiach zamierzają się związać zawodowo i prywatnie z Łodzią zawsze odpowiadają, że NIE, nikt tu nie chce zostać, i nic dziwnego, bo i po co? NIKT! Nie wierzysz? Zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hradzik 300 mln na hale sportową IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 08:01 Ale jakoś prawie 300 mln na nową halę sportową, to miasto mogło wydać z miejskich pieniędzy i jakoś się dało. Dlaczego nie zdobić tego CŁC? Tym bardziej, że miasto nie będzie w całości finansować tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytniak Re: 300 mln na hale sportową IP: *.lodz.mm.pl 20.03.10, 09:16 Hala przynosi zyski a CŁC obciach i straty. Do tej pory straty miasta przy dotowaniu gówna Camerimage są ogromne. Dla porównania = można by wyremontować Plac wolności i postawić stadion miejski na 25 tys. przez wydatki na festiwal przez te wszystkie lata obciachu. Tymczasem 80% ludzi w Polsce nie wie co to jest Camerimage. Na szczęście żegnamy gówno. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: 300 mln na hale sportową 20.03.10, 11:46 zytniak napisał(a): Do tej pory straty miasta przy > dotowaniu gówna Camerimage są ogromne. -------------------- Gówniarzu, do tej pory Camerimage przynosiło miastu 10 milionów zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytniak Re: 300 mln na hale sportową IP: *.lodz.mm.pl 20.03.10, 14:50 > Gówniarzu, do tej pory Camerimage przynosiło miastu 10 milionów > zysku. hahaha. Obliczyłeś to chińskim kalkulatorem? Prawda jest taka, ze nie masz zadnych dowodów, bo ich nie ma, że był zysk z gówna zwanego Camerimage. Ja podałem prawdziwe szacunki kwotowe, porównane do inwestycji gdzie miasto zapłaciło za gówno zwane Camerimage. Na szczęście to KONIEC gówna zwanego Camerimaga. I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herb Re: 300 mln na hale sportową IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.10, 12:56 Zytniak ty jestes najwiekszym gownem. Walczak chce wydac 450 mln na Specjalna Strefe Sztuki, Sadzynski sie godi i jego kolesie z PO i SLD tez. TY pewnie tez smieciu. Co moznaby za te 450 mln zrobic? Zapytaj Jonskiego kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: 300 mln na hale sportową IP: *.warszawa.mm.pl 20.03.10, 17:01 Oj żytniak żytnaik nie pij bo obciach to jesteś ty. W Łodzi nie ma hali kongresowej z prawdziwego zdarzenia takiej gdzie można zorganizowac i koncert bardziej prestiżowego wykonawcy, i kongres międzynarodowy albo np. szczyt klimatyczny jaki był niedawno w Poznaniu. Jednym słowem mie ma miejsca na organizację czegoś bardziej prestiżowego niż kongres Dody i czegoś co przekłada się na realne zyski, wzrost znaczenia maista na arenie krajowej albo międzynarodowej. TAkim miejscem miało być CŁC no ale po co takim żytniakom CŁC lepsza zapluta dziura w centrum miasta i obskrobane mury zamaist obeiktu któy zarobiłby na remonty innych obiektów. No ale aby to zrozmieć trezba miec trochę więcej wiedzy, oleum w głowie i zwyczajnej życiowej mądrości niż przeciętny stacz pod sklepem z flaszką. No ale jednm słowem jesteś głupi boś biedny jesteś biedny boś głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytniak Re: 300 mln na hale sportową IP: *.lodz.mm.pl 20.03.10, 18:19 Pierdołogadanie to mało. Udowodnij ze bryła zarobi na remonty? hahaha zal.pl To gowno kosztoewaloby miasto co miesiac kupe kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: 300 mln na hale sportową IP: *.warszawa.mm.pl 20.03.10, 18:57 Żytniak proszę powiedz co wiesz o organizacji sympozjum, kongresu międzynarodowego albo np. spotkania w trakcie prezydencji UE. JAk, gdzie w czym się to organizuje. Proszę powiedz jakie masz informacje na temat zainteresowania obiektami kongresowymi w Polsce i wielkości obrotów biznes który tym się zajmuje. Powiedz mi czego oczekują goscie kongresu od organizatorów. I jescze jedno wskaż mi miejsce w Łodzi gdzie mogę zaprosić 500 do 1000 delegatów w przyzwoitych warunkach na światowym standardzie? Jeśli mi wskażesz sensowne miejsce ozłocę Cię. Jeśli nie to nie wypowiadaj się o tym czy CŁC jest potrezbne czy nie. JA akurat wiem że jest. Od strony zwyczajnie biznesowej a nie tylko teoretycznej. A teraz dodam Ci jedno w Łodzi zorganizowanie ważnego spotkania na 200 osób stanowi nie lada wyczyn z braku infrastruktury. Zresztą Krakó, KAtowice i Warszawa już przystępują do budowy centrów kongresowych więc za chwilę będzie gdzie organizowac wydarzenia z prawdziwego zdarzenia. łódź oczywiście to ominie bo tutaj rządzi bezgraniczna tępota, płytkość i myślenie z perspektywą tygodniową. Więc nie płącz potem ja to jest źle bo sumiennie pracujesz ręka w rękę z tępakami torpedującymi istotny dla rozwoju projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage w ... IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 08:05 Nie wierzę, że ta PIJAWKA ponownie się tu nie zjawi. Ten PAN jest mocny swoim tupetem i chamstwem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nie płakałam po Żydowiczu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.10, 08:18 Stało się. Marek Żydowicz zabiera z Łodzi festiwal Camerimage. Że co? Nie może? Jak to nie może, kto mu zakaże? Umowa z miastem? Nie ma takiej umowy, która czegokolwiek zakazałaby Markowi Żydowiczowi. W jego działaniach ogranicza go jedynie grawitacja i być może Chuck Norris. Było tak. Żydowicz, prezes fundacji o niezwykle dowcipnej nazwie „Tumult”, której siedziba mieści się w byłym zborze ewangelickim na centralnym placu Torunia (to tak, jakby fundacja o nazwie „Pogrom” mieściła się w byłej synagodze), podarował Łodzi festiwal Camerimage w 2000 roku. Wróć. Wcale nie podarował, tylko przeniósł swoje prywatne przedsięwzięcie z Torunia. I postawił warunki. Miały być pieniądze i w najbliższym czasie siedziba, której Toruń nie mógł zagwarantować szybko rozrastającej się imprezie. Ponieważ inwestor to w Łodzi coś na kształt bożka, na Żydowicza z kasy miejskiej posypał się złoty pył, pozostawiono mu też wolną rękę w decydowaniu o projekcie i lokalizacji przyszłego Camerimage Łódź Center. Kiedy do przedsięwzięcia został dołączony w charakterze słupa David Lynch, stało się jasne, że Żydowicz może w Łodzi wszystko, wszędzie i każdemu. Tak się przynajmniej wydawało. W Toruniu nie wszyscy miło wspominają Żydowicza. Oprócz wrogiego przejęcia w dość dziwnych okolicznościach wpływów w Fundacji Tumult, Żydowicz ostro zwalczał tzw. szablą Olbrychskiego konkurencję, rywalizującą z nim o dofinansowanie z funduszy na kulturę. Do tego doszły liczne konflikty z radnymi, w których trzaskanie drzwiami stanowiło jeden z częściej używanych argumentów. Toruń okazał się po prostu za mały, żeby pomieścić naraz i Żydowicza, i swoich mieszkańców. Szef Tumultu zyskał opinię człowieka nieliczącego się z nikim oprócz siebie. Trudno nazwać przypadkiem, że przeniósł się do Łodzi. Do miasta, gdzie z powodu katastrofalnych zaniedbań władz głos społeczny należy do najsłabszych w Polsce. Dla pomysłodawcy Camerimage to był prawdziwy Dziki Zachód: oklaskiwany przez media mógł dowolnie kolonizować ten teren, bez groźby jakiejkolwiek kontroli ze strony urzędników czy przedstawicieli społeczeństwa. Przyznaję się i składam samokrytykę. Jestem z Łodzi. Przez lata popierałam plany Żydowicza, bo podobała mi się idea wybudowania Camerimage Łódź Center. Promocja, wysoka kultura, Lynch, Frank Gehry, po prostu sam miód na zrujnowane serce miasta. Tym bardziej że CŁC miało być częścią ogromnej inwestycji nazywanej Nowym Centrum Łodzi. W zrewitalizowanych obiektach dawnej elektrowni miały się znaleźć instytucje kultury, studia filmowe, Specjalna Strefa Sztuki. W 2007 koncepcję dla całego nowego obszaru zaprojektował odkurzony, ale nadal świetny architekt Rob Krier, który zaproponował zachowanie przyjaznej struktury miasta, przy minimalnych ingerencjach w zabytkową zabudowę. Miał być rynek imienia Katarzyny Kobro i uliczki, a w reprezentacyjnej strefie - żadnych wysokościowców! Mieszkańcy mieli odzyskać przestrzeń publiczną, która - inaczej niż w Manufakturze - służyłaby bardziej kulturze niż mamonie. Wierzyłam, każdy chciałby wierzyć. No, może z wyjątkiem mojego męża, który powtarzał, że i tak powstanie tu mega-Biedronka. I wykrakał. Na początku grudnia Żydowicz z Gehrym przedstawili projekt Camerimage Łódź Center, o którym już następnego ranka łódzka ulica nie mówiła inaczej niż „cargo” albo „przewrócona paleta kartonów z sokami”. Na prezentację makiety, za którą miasto zapłaciło 5 milionów, zaproszono tylko tych, których projekt zachwyca. A jeśli nawet cargo ich nie zachwyca, to zachwyca ich z całą pewnością Gehry. Mieszkańców, nawet tych z najbliższej okolicy, nie zaproszono wcale, ponieważ w Łodzi o gustach się nie dyskutuje, zwłaszcza ze społeczeństwem. Wiadomo: my, mieszkańcy Łodzi, jesteśmy żulami i trzeba wreszcie oczyścić z nas centrum. O tym, co dla nas dobre, decydują: urzędnik, architekt i Marek Żydowicz. Próżno by także szukać w projekcie Gehrego jakiegokolwiek szacunku dla otaczającej go historycznej przestrzeni, jakiejkolwiek zbieżności z antymegalomańską koncepcją Kriera. Ale nie o realny projekt poszło. Poszło o wirtualną kasę. W sumie Camerimage Łódź Center miało kosztować co najmniej 500 mln. Warto wiedzieć, że roczny budżet niezamożnej Łodzi to niecałe 3 mld zł. Żydowicz doskonale wiedział, że będzie miał lokalne władze w ręku. Cały czas blefował, snując opowieści o pieniądzach z Ministerstwa Kultury, o unijnych funduszach - i próbował wytargać od Łodzi kolejne miliony. Nie mówił radnym, że minister Bogdan Zdrojewski dość lekko obiecuje pieniądze właściwie każdemu, a na dotacje z Unii w najbliższym czasie raczej nie ma co liczyć. Bańka pękła, kiedy radni powiedzieli: sprawdzam i odmówili finansowania w ciemno. I wtedy obejrzeliśmy we wszystkich wiadomościach prawdziwy western. Kowboje Żydowicza okupowali salę Rady Miasta, on sam dowodził akcją jak prawdziwy Strażnik Teksasu. Szeryf Kropiwnicki nie uląkł się bomby i kazał urzędnikom dzielnie trwać za biurkami. W trakcie strzelaniny na łamach „Gazety Wyborczej” pomiędzy prezesem Tumultu a byłym współpracownikiem wyszedł na jaw żenujący fakt, że właściwe centrum festiwalowe było tak naprawdę przybudówką do części komercyjnej (apartamentowce!) i najbardziej zaciekły spór toczył się o to, jak wielkie klocki się tam wstawi. Oczywiście, nie zapytano przy tym o zdanie nikogo: ani władz, ani mieszkańców Łodzi. Oni w tym saloonie byli najmniej realnym elementem. Szczęście, że bomba w urzędzie też nie była prawdziwa (tajemniczy ktoś tylko dzwonił i straszył). Koniec tej awantury jest taki, że Marek Żydowicz zbiera grabki i opuszcza Łódź, tradycyjnie trzaskając drzwiami. Radni jeszcze się z nim szarpią, a cała Polska biadoli. Jaka ta Łódź krótkowzroczna, jaka to stracona szansa. A bierzcie go sobie, niech Wam stawia klocki, nawet całe cargo. Może macie już wyremontowane domy, porządne chodniki, jezdnie bez dziur, przyzwoitą edukację, może już leczycie alkoholików, pomagacie wszystkim ofiarom przemocy, a wasze ekologiczne autobusy przyjeżdżają na czas. Stać was na PlusCamerimage. W Łodzi te pieniądze naprawdę się przydadzą jej mieszkańcom. Dlatego nie płakałam po Żydowiczu. Do łez doprowadza mnie tylko Kapitan Kultura. www.krytykapolityczna.pl/Opinie/Nie-plakalam-po-Zydowiczu/menu-id-34.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekkr Re: Nie płakałam po Żydowiczu IP: 188.33.5.* 20.03.10, 11:16 Po drodze w Toruniu były jeszcze pralnie pieniędzy z afery alkoholowej,ciekawe jakie pieniądze chciał Pan Ż wyprać w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Nie płakałam po Żydowiczu 20.03.10, 12:20 gosc napisał(a): Wiadomo: my, mieszkańcy Łodzi, jesteśmy > żulami i trzeba wreszcie oczyścić z nas centrum ---------------------- Fakt! Zrób sobie spacer Piotrkowską a odechce Ci się ironizowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herb Re: Nie płakałam po Żydowiczu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.10, 13:03 Widac jak SLD owskie pismaki sie spinaja. Mikolajewska traz ten smieszny pisarczyk. Zapytajcie tchorze Walczaka dlaczego i jak przekonal Fisiaka i Sadzynskiego i PO i SLD by popieraly wdanie 450 mln zlotych publivznych pieniedzy na jego Specjlna Strefe sztuki. Gdzie jestescie werbalne lewaki? Gdzie wasza spoleczne wrazliwosc. CO kasa wazniejsza niz lud pracy. Co uklady i powiazania nie robia z czlowieka? Choc w tym wypadku tego slowa wobec was uzycie jest naduzyciem. Alez boicie sie niezaleznosci.Co tez te lata PRLu zrobily z umyslami waszych wuchowawcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nim Re: Nie płakałam po Żydowiczu IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 13:38 Pomówienia poważnych ludzi. Ciekawe czy komuś nie zechce się tego pociągnąć? Było by zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhn mam dość już tego człowieka IP: 109.243.213.* 20.03.10, 08:42 Jak Pan chce to niech Pan idzie, i niech Pan przestanie mówić o tym , bo już mam dość tych tekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: mam dość już tego człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 09:49 piszesz to już po raz 60ty - lecz się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Brudy - jak nie w polityce to w kulturze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.10, 08:44 Czy będziemy mieli w mieście naszym nową wielką aferę? Otóż nowe władze, wzięły się za wyciągnie trupów z szafy swych poprzedników i okazuje się, że ośmioletni okres byłego prezydenta przynosi nam gro afer – od spółek miejskich po kulturę włącznie! I właśnie to na kulturze znów chciałbym się zatrzymać! Po raz drugi Marek Żydowicz i jego dziwne działania! Ale żeby nie oskarżono mnie, o zniesławienie posłużę się szerszymi cytatami prasowymi! O znów chodzi? Ano o to, że przez lata Żydowicz był chroniony pod parasolem miejskich władz i poza organizacją festiwalu, zajmował się też robieniem w mieście własnych interesów. Takim interesem życia miało być nowe centrum miasta – z zrewitalizowanymi budynkami starej Elektro-Ciepłowni numer 1, gdzie powstać miało studio Davida Lyncha, multimedialna biblioteka, nowe centrum sztuki nowoczesnej, oraz w osobnym budynku Camerimage Łódź Center. „ Kiedy cztery lata temu powstawała Fundacja Sztuk Świata, założyciele: amerykański reżyser David Lynch, architekt i biznesmen Andrzej Walczak z Grupy Atlas oraz Marek Żydowicz, szef festiwalu Camerimage, złożyli publicznie deklarację, że - jeśli miasto da im zabytkową EC1 - zrobią z niej perełkę w centrum Łodzi. Obiecali, że w zrewitalizowanym budynku, rzadkim przykładzie secesji przemysłowej, powstanie centrum rozmaitych sztuk. Uchwała Rady Miejskiej precyzowała: bonifikata wynosi 99,9 proc. od 3 mln 982 tys. zł, czyli ceny sprzedaży nieruchomości. Warunek: ma być wykorzystana na cele kulturalne, nie związane z działalnością zarobkową. Triumwirat zapowiadał się atrakcyjnie i nietuzinkowo, każdy z fundatorów miał na koncie oryginalne przedsięwzięcia odnoszące sukcesy. Zaczęły się marzenia, że Lynch założy w Łodzi studio... Ale wartość, jaką miały zapewnić trzy twórcze osobowości, nie powstanie bo - jak w Łodzi powszechnie wiadomo - założyciele fundacji, mówiąc oględnie, nie są już przyjaciółmi. Ich drogi się rozeszły, Żydowicz powołując się na list Lyncha zdobył w fundacji decydujący głos, Walczak, po zapłaceniu fundacji miliona złotych za projekt przebudowy EC1, wycofał się. W ten sposób Marek Żydowicz oprócz swojej Fundacji Tumult organizującej Camerimage został jedynym decydującym w Fundacji Sztuk Świata. Mimo zastrzeżeń do projektu przebudowy EC1 przygotowanego przez Home of Houses z Poznania, miasto wydało pozwolenie na budowę. Kiedy rok temu na konferencji prasowej Marek Żydowicz prezentował projekt, powiedział, że nie wszystkim musi się on podobać, ale na zamówienie u Normana Forstera można sobie pozwolić, gdy się ma pieniądze. Gdy ich nie ma, trzeba się zadowolić tym, na co nas stać. Chodziło o pieniądze jego fundacji. Co innego, gdy dyskusja dotyczy pieniędzy z miasta, województwa czy ministerstwa na Camerimage Łódź Center - wtedy forsował projekt od najdroższego architekta świata Franka Gehry'ego. Kiedy miasto za symboliczną sumę oddawało budynek EC1 fundacji, ta wzięła na siebie odpowiedzialność. W grudniu 2007 r. Kazimierz Suwała, prezes fundacji i bliski współpracownik Żydowicza, podpisał z miastem umowę o współdziałaniu przy rewitalizacji EC1, w której fundacja zobowiązała się do opracowania programu funkcjonalno- użytkowego. Półtora roku później ten sam prezes Suwała podpisał umowę z instytucją miejską EC1 Łódź Miasto Kultury, na podstawie której z miejskiej kasy fundacja dostała 54 tys.zł na opracowanie tegoż programu funkcjonalno-użytkowego. Na tym nie koniec. W lutym 2008 r. ten sam Kazimierz Suwała podpisał umowę zobowiązującą fundację do sfinansowania nadzoru autorskiego dla wykonawcy projektu budowlanego. A we wrześniu 2009 r. za ten sam nadzór autorski dla Home of Houses przeznaczono 300 tys. zł z miejskiej kasy. W imieniu EC1 Łódź Miasto Kultury umowę podpisał szef tej miejskiej instytucji Adam Komorowski. Skoro więc miasto płaci za wszystko, niech weźmie EC1 z powrotem pod swoje skrzydła. Na dobry początek.” Wzrasta powoli zagrożenie, iż nowe miejskie władze z ramienia PO zamiast rozmawiać z szefem Camerimage, o kolejnej edycji festiwalu. – Zaczną pytać, na co poszły tysiące złotych, które miasto musiało wykładać samo za fundację, która się zobowiązała współfinansować projekty? Sprawa zaczyna pachnieć prokuratorem i sądem! justaboy.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?456278 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytniak To co napisałeś jest dowodem na to, IP: *.lodz.mm.pl 20.03.10, 09:09 że Żydowicz musi wypier...lać z Łodzi. Nie chcemy złodzieja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detektyw Wg.mnie to Bomanowska z Walczakiem plują na forach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 09:18 Najbardziej podłe wpisy są moim zdaniem od Walczaka i Bomanowskiej - ta sama treść,styl, stylistyka, sposób myślenia, wyganianie Żydowicza z Łodzi, nienawiść - wszystko na jedno kopyto! My łodzianie prosimy o opamietanie, bo czytaja nas tez z innych miast i myślą, że tutaj tylko takie kutaqfony mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 pytanie zasadne 20.03.10, 11:50 Gość portalu: gosc napisał(a): > Wzrasta powoli zagrożenie, iż nowe miejskie władze z ramienia PO > zamiast rozmawiać z szefem Camerimage, o kolejnej edycji > festiwalu. –Zaczną pytać, na co poszły tysiące złotych, które > miasto musiało wykładać samo za fundację, która się zobowiązała > współfinansować projekty? > Sprawa zaczyna pachnieć prokuratorem i sądem! Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Brudy - jak nie w polityce to w kulturze 20.03.10, 17:15 Otóż mylisz się każda fundacja może zdobywać pieniadze z róznych źródeł - również publicznych. Wazne bty wydawała na cele statutowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Re: Brudy - jak nie w polityce to w kulturze IP: *.warszawa.mm.pl 20.03.10, 19:04 PO przeczytaniu tego można stwierdzić jedno albo twórca tego artykułu bardzo odle manipuljeopinią publiczną albo jest tak tępy w zakresie znaomosci prawa, ze pisze nieśwaidome głupoty. W ym tekście nie ma ani jednego zdania faktycznie obciążającego i wskazującego na niezgodnosć z prawem. Ale tępota zaraz będzie widziała tu ogromną aferę. Typowo polski standard tępego bezmyślnego grubymi nićmi szytego pseudodziennikarstwa na zamóienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMERYT 65 List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage w ... IP: 212.191.6.* 20.03.10, 10:11 Z nieukrywaną satysfakcją będę obserwował szantażowanie przez tego Pana następnego miasta o ile takie się na terenie Polski znajdzie. Moskwa kilka lat temu powiedziała temu Panu basta.A może my ŁODZIANIE WEZMIEMY SPRAWY WE WŁASNE RĘCE I STWORZYMY ŚWIATOWY FESTWIAL OPERATORÓW FILM0WYCH. Przyjazd gwiazd to wyłacznie sprawa szmalu i dobrej organizacji. Co to za " światowy " festwial, który toczony jest rakiem permanentnej kłótni, egocentryzmu, egoizmu, cwaniactwa,stania ponad prawem jednego faceta ? ŁODZIANIE NIE DAJCIE SIĘ ZROBIĆ W KONIA Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage 20.03.10, 12:30 EMERYT 65 napisał(a): ŁODZIANIE WEZMIEMY SPRAWY WE WŁASNE RĘCE I STWORZYMY ŚWIATOWY > FESTWIAL OPERATORÓW FILM0WYCH -------------- Bredzisz. Stwarzanie czegoś, co inni już stworzyli to nie tylko plagiat ale też paranoja. Podaj źródło finansowania i wskaż miejsce. Weź sobie we własne ręce - wiesz co, jeśli jeszcze to masz masz, i nie bełkocz na forum o sprawach, których swoim rozumkiem nie ogarniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage IP: *.toya.net.pl 24.03.10, 20:07 Wszystkie festiwale filmowe na tej zasadzie są plagiatem. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage 20.03.10, 17:19 Gość portalu: EMERYT 65 napisał(a): > Z nieukrywaną satysfakcją będę obserwował szantażowanie przez tego > Pana następnego miasta o ile takie się na terenie Polski znajdzie. > Moskwa kilka lat temu powiedziała temu Panu basta.A może my > ŁODZIANIE WEZMIEMY SPRAWY WE WŁASNE RĘCE I STWORZYMY ŚWIATOWY > FESTWIAL OPERATORÓW FILM0WYCH. Przyjazd gwiazd to wyłacznie sprawa > szmalu i dobrej organizacji. Co to za " światowy " festwial, który > toczony jest rakiem permanentnej kłótni, egocentryzmu, egoizmu, > cwaniactwa,stania ponad prawem jednego faceta ? ŁODZIANIE NIE DAJCIE > SIĘ ZROBIĆ W KONIA To co nam przeszkadzało zrobić teki festiwal zanim Cameraimage zawitało do Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksa List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage w ... IP: *.tktelekom.pl 20.03.10, 10:14 To jest przykład człowieka, który potrafi dbać o własny (prywatny) interes. Camerimage nie równa się Żydowicz i bez tego Pana będzie istniał. Dlaczego nikt nie napisze, że głównie chodzi o stałą posadkę dla Pana Żydowicza a nie o przepłacony projekt starszego Pana z całym szacunkiem dla niego, który nie postawił na nim pewnie ani jednej kreski. Łodzi nie stać na tak drogą inwestycję tylko dla tego, że jeden Pan tak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to bylo nierealne ładnie napisane ale zupełnie nielogiczne. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.10, 10:41 Ładnie napisane, ale nielogiczne i nierealne. Pan Żydowicz jest może świetnym wizjonerem ale kiepskim ekonomistą. Miasto zobowiązało się do przekazania gruntu pod budowę Centrum oraz wniesienia kapitału na wykonanie koncepcji architektonicznej przez Franka Gehry'ego i na tym mógłby nastapić koniec dofinasowania. Należało szukac inwestorów prywatnych i z nimi stworzyć realną spółkę i projekt, kótry po przeprowazdeniu analizy finasowo-ekonomicznej oplacalności realizacji inwestycji po jakimś czasie (latach) zacząłby przynosić dochód. Prawdopodobnie miasto doi się latwiej. Harmonogram działań, który ustalił Pan Żydowicz od początku był nierealny: zlecenie i realizacja studium wykonalności niezbędnego do przygotowania wniosku o dotacje unijne w miesiąc/dwa? wraz z przetargiem? przecież to zgodnie z ustawą Pzp musi iść przetargiem. W naszym projekcie też ze środków UE Studium Wykonaln. z analizą fin-ekonom. oraz dokumentację środowiskową ze wszystkimi pozwoleniami robiliśmy pełny rok. (sama papierologia kosztowała ponad milion PLN) Btw :) niech się modlą, żeby im nie nasłali kontroli, bo się jeszcze okaże, że to co robili do tej pory tez było z pominięciem prawa polskiego. Dlaczego koncepcję zlecono Frankowi a nie wykonała go np. Zaha Hadid? Czy nie jest to ograniczenie koknurencji? Ale najbardziej mnie zadziwia przygotowanie wniosku o dotacje unijna z Ministerstwa wraz z pełną dokumentacją na konkurs którego wogóle nie było. Pan Żydowicz chyba liczył, że konkurs nie konkurs - miasto pieniądze wyłoży i tak... Zresztą konkurs jak to konkurs nigdy nie jest gwarancją, że dofinasowanie się uzyska... Nie mam żalu do Żydowicza - jest artystą, miał idee i jak dziecko nie wiedział, że takich inwestycji nie robi się w kilka miesięcy... mam żal do polityków w Łodzi, którym podlega sztab wykształconych ludzi, że tak długo dawali wodzić się za nos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: ładnie napisane ale zupełnie nielogiczne. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.10, 13:10 Harmonogram byl realny.Taka sama droga szla Specjalna Styrefa Sztuki tyle ze byle zle przygotowan przez Walczaka i jego ekipe i dlatego nie dostala kasy. jak sie nie znasz nie zabieraj glosu.Przetarg? jaki przetarg. Przetarg jest na etapiach pozniejszych. Poza tym osle jest roznica jak sprawe prowadzi spolka a kiedy prowadzi Walczak w imieniu Miasta. Zajmij sie SSS. Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: ładnie napisane ale zupełnie nielogiczne. 20.03.10, 15:42 Harmonogram był realny, wygrał gorzej przygotowany projekt. Wszyscy sprzysięgli się przeciwko CŁC. Ojej! Mafia prostaczków! Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.hubert UDALO SIE ! 20.03.10, 10:43 Ok, udalo sie rozwalic kolejny festiwal w Łodzi! Czy PO mogloby pokazac jakis terminarz rozwalania Łódzkich imprez, zebym wiedzial co padnie teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: UDALO SIE ! 20.03.10, 11:04 Czas na dochodowe imprezy i pożegnanie pasożytów. Mam zamiar popierać takie władze, które będą dbały o moje ciężko zapracowane i niemałe podatki. Czekam na dumę Łodzi - technoparadę i coś dochodowego. Jak chcesz, to zbierz ludzi i złóżcie się na CŁC. Ja się CŁC wstydzę, mama wyższe wykształcenie, pracuje uczciwie i mam prawo nie chcieć tej drogiej tandety. I każdy Łodzianin ma prawo do własnej, zdrowej ekonomicznie opinii. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: UDALO SIE ! 20.03.10, 12:36 minigry.amor.pl napisał: Mam zamiar popierać takie > władze, które będą dbały o moje ciężko zapracowane i niemałe podatki. Czekam na dumę Łodzi - technoparadę --------------------- Ha ha ha ha ha ha ha ha, złota myśl łódzkiego buraka, zasłużonego trolla tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: UDALO SIE ! 20.03.10, 13:25 > Ha ha ha ha ha ha ha ha, złota myśl łódzkiego buraka, zasłużonego > trolla tego forum. Tym wpisem pokazałeś kim jesteś i kim jest Żydowicz oraz jaka garstka ludzi go popiera. Masz kompleks braku matki, możliwe, ze jesteś dzieckiem w probówki, ale proszę - nie dręcz się tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: UDALO SIE ! IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 17:31 Nie przejmuj się trollami z sekty, grunt że poszedł doić gdzie indziej, choć nieco się obawiam że to tylko kolejna zagrywka żydoicza Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: UDALO SIE ! 20.03.10, 17:48 > Nie przejmuj się trollami z sekty, grunt że poszedł doić gdzie indziej, > choć nieco się obawiam że to tylko kolejna zagrywka żydoicza spluńmy przez lewe ramię... twu twu... idz i nie wracaj siło doiczysta :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Tak mi przyszło do głowy IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 20:14 Może zainwestujemy w shirty z napisami: Nie płakałem po żydoiczu, oraz:czcemy kamerimidz...w krakowie. To może być hit lata, pierwszą partię gratis można wysłać do tumultu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Re: UDALO SIE ! IP: *.warszawa.mm.pl 20.03.10, 17:16 Nie da się ukryć wirusie masz rację dawno tak burackiego tekstu z którego każdy rozsądny człowiek może się tyo uśmiać nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.hubert Re: UDALO SIE ! 20.03.10, 16:30 minigry.amor.pl napisał: > Czas na dochodowe imprezy i pożegnanie pasożytów. Alez ja sie z tym nawet moglbym zgodzic, tylko czekam teraz na te wielkie plany wielu imprez. Bo na razie wszystkie po kolei sa niszczone. Plany dochodowych imprez oczywiscie. I rozumiem ze parada techno, ktorej jestes zwolennikiem wplaci cos do budzetu miasta? Albo chociaz nic nie trzeba bedzie doplacac? Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: UDALO SIE ! 20.03.10, 16:42 > I rozumiem ze parada techno, ktorej jestes zwolennikiem wplaci cos > do budzetu miasta? Albo chociaz nic nie trzeba bedzie doplacac? 4 x TAK. Tylko jeżeli Technoparadę zorganizujemy bez dotacji miasta na samych sponsorach(wiadomo, że zyski dla kasy miasta są pewne - wiemy to z historii) to ----> będziesz popierał tą i jej podobne imprezy??? Nie będziesz się dziwił, że wywalamy z Łodzi pasożytnicze festiwale, które bez manny z nieba(kasy miasta) nie odbędą się?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: UDALO SIE ! IP: *.warszawa.mm.pl 20.03.10, 17:13 Mimigry skończ z tą Twoja dochodowością bo jesteś śmieszny i niedorzeczny, Twoje myślenie rodem z XIX wiecznego dzikiego kapitalizmu pokazało jak niesamowicie wyprano mózgi takim jak ty. Rozumim, ze Twoim ideałem jest maisto pozbawione jakichkolwiek niekomercyjnych rozrywek ale zapewniam Cię że wielu ludzi czeka na coś więcej niż koncert Dody i komedie romatyczne z Zakościelnym. Rozumiem, że dla Ciebie koncert Chopina jako niedochodowy nie ma arcji bytu ale większość świata tak nie uważa. I czas zauważyc, że większy prestiż, wyższy standard życia i więcej kasy na świecie mają maista gdzie tych niedochodowych imprez jest mnóstwo niż te pipidówy do jakich chcesz nas sprowadzić gdzie imprezy są tylko dochodowe - czytaj gdzie jedynym arystą sa Dody imprezami boks a resztę demolują durni kładziarze. A zresztą Camerimige jest dochodowy więc o czym gadać z takim Mimigry skoro chłop jescze nie dojrzał do zrozumienai prostych prawd o świecie. Mimigry dużo produkujesz się na forum a twoje doświadczeie opiera się na przeczytani książki do mikro i makro ekonomi. Jak dorśneisz zrozumiesz ciasność swojego dzisiejszego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: UDALO SIE ! 20.03.10, 17:38 > I czas zauważyc, że > większy prestiż, wyższy standard życia i więcej kasy na świecie > mają maista gdzie tych niedochodowych imprez jest mnóstwo.. Bo te miasta na owe imprezy stać. Stać je po tym jak się dorobiły stawiając niegdyś na dochodowość. Łódź to nie Paryż. Łódź jest właśnie na dorobku. twoje rozumowanie jest rozumowaniem krojczego z ambicjami rokefelera, więc reszty już nie komentuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Re: UDALO SIE ! IP: *.warszawa.mm.pl 20.03.10, 17:15 Duma Łodzi - technoparada w Parzęczewie może się podniecą. W innych cywilizowanych miejscach nikt nie zauważy śmiesznego żałosnego odgrzewanego kotleta któego era skończyła się na świeciejakieś 5 lat temu. Mimigry jesteś jednym wielkim śmiesznym człowieczkiem o tępocie niebywałęj. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: UDALO SIE ! 20.03.10, 17:29 minigry.amor.pl napisał: > .... mam prawo nie chcieć tej drogiej tandety. I każdy Łodzianin ma prawo do własnej, zdrowej ekonomicznie opinii. Oczywiście masz prawo do "taniej tandety" to nawet bardziej po Łódzku Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 17:46 Jesteś nieświatowy. Nie tylko motoryzacja, ale wszystko idzie na taniochę. Dlaczego? Nawet II-wojna światowa pokazała, ze tańsze czołgi, ale ich większa liczba jest lepsza i bardziej racjonalna? Amerykańskie Shermany i ruskie T-34 były taniochą w porównaniu z Tygrysem Królewskim z Niemiec. Ale jednak to one wygrały wojnę i są bardziej znane. Rosjanie i amerykanie też się przekonali, że nie da się stworzyć stacji kosmicznych i promów kosmicznych drogich, ale na wieczność. Awarię promów i stan stacji kosmicznej mówi sam za siebie. Przyszedł czas na rzeczy tanie, a wymienne. I tak pożegnaliśmy z Łodzi nic nie warte i drogie Camerimage. Uważam, ze Łódź idzie z duchem czasów i jest dzięki temu nowoczesna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk dokładnie IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 17:58 W edynburgu mają 500 festiwali więcej niż łódź jak nie lepiej, wszystkie one kosztują mniej niż jedno kamerimidż i każdy z nich jest na wyższym poziomie, za to żydowicza nie mają, może im go damy w prezencie. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: dokładnie 20.03.10, 18:15 Edynburg ma festiwale i biedę a Glasgow nie ma festiwali, ale ma gospodarkę. Ja poproszę gospodarkę, biedę i festiwale chętnie oddam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: dokładnie IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 19:30 No sorry tu się nie do końca zgodzę, ta bieda to jest jakby i tak 100 lat do łodzi dystansu in plus oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: dokładnie 20.03.10, 19:46 > No sorry tu się nie do końca zgodzę, ta bieda to jest jakby i tak 100 > lat do łodzi dystansu in plus oczywiście Porównałem z Glasgow Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: dokładnie 21.03.10, 17:42 Ha ha ha ha pokłóciły się trolle o to, który głupszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: dokładnie IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 18:30 I jak zwykle ty wygrałeś, tobie palmy pierwszeństwa na tym polu nie odbierze nikt Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 18:01 minigry.amor.pl napisał: > Jesteś nieświatowy. Nie tylko motoryzacja, ale wszystko idzie na taniochę. Jesteś nieświatowy. Trufle , kawior , szafran, jedwab nadal są drogie i pożądane .Fakt ,że dla określonego kręgu odbiorców, ale ci co je dostarczają w biedzie nie żyją i nie straszne im kryzysy. Dobra wysokiej jakości są były i będą w cenie. To się nazywa snobizm (w dobrym tego słowa znaczeniu) i jest wpisane w naturę ludzką. . Przyszedł czas na rzeczy tanie, a wymienne. Tanie rzeczy są jednorazowe,a nie wymienne > I tak pożegnaliśmy z Łodzi nic nie warte i drogie Camerimage. Uważam, ze Łódź idzie z duchem czasów i jest dzięki temu nowoczesna. Dokładnie taką samą drogą poszły na początku lat 90 łódzkie prywatne firmy szwalnicze i dziewiarskie - niewiele wart ,ale tani produkt. Okazało się ,że chińczycy robią taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 18:13 > Jesteś nieświatowy. Trufle , kawior , szafran, jedwab nadal są drogie i pożąda > ne .Fakt ,że dla określonego kręgu odbiorców, ale ci co je dostarczają w biedzi > e nie żyją... ...jest ich ponad połowę mniej, bo snobów jest dwie trzecie mniej, a po kryzysie chyba jeszcze mniej. Nadal twierdzę, ze dobre NIE może być drogie. Camerimage jest zdecydowanie za drogie. Czekam aż festiwal pojawi się w Poznaniu, gdzie liczą każdy grosz. Podobno tam Camerimage ma być w multipleksie czy hipermarkecie? To się nazywa oszczędność. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 18:30 minigry.amor.pl napisał: > > ...jest ich ponad połowę mniej, bo snobów jest dwie trzecie mniej, a po kryzysie chyba jeszcze mniej. Znowu się mylisz . Snobizm rozwija się w zaskakujacym tempie. Kiedyś szkoły były "dobre" lub "złe" teraz są "elitane". Teraz kazdy jest przekonywany ,że powinno go byc stać na "odrobinę luksusu" >Nadal twierdzę, ze dobre NIE może być drogie.Camerimage jest zdecydowanie za drogie To znaczy jak drogie w stosunku do innych festiwali tego formatu na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 19:06 > Znowu się mylisz . Snobizm rozwija się w zaskakujacym tempie. Kiedyś szkoły był > y "dobre" lub "złe" teraz są "elitane". Teraz kazdy jest przekonywany ,że powin > no go byc stać na "odrobinę luksusu" Typowe dane z dupy... Proponuje poczytać, nie powiem co bo skrytykujesz. Dodam, że chodzi mi o rezygnację z luksusów prawdziwych snobów, a nie dorobkiewiczów. Np. Bankrutwa na Florydzie - mekka snobizmu. > To znaczy jak drogie w stosunku do innych festiwali tego formatu na świecie? W stosunku do zysku miasta z tej "popijawy dla ekskluzywnych żuli" zwanej inaczej Camerimage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 19:32 Daj spokój to jakiś zakompleksiony miłośnik hollywoodzkiego kiczu głodny lansu za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 20:00 Gość portalu: kkk napisał(a): > Daj spokój to jakiś zakompleksiony miłośnik hollywoodzkiego kiczu > głodny lansu za wszelką cenę. Przeczytaj swoje wpisy misiątko i zastanów się kto tu leczy kompleksy? P.S.Na Cameraimage były nie tylko filmy hollywoodzkie (chyba ,że dla Ciebie kimo = Hollywood) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 20:06 możesz być burakiem ale wiedz że nie musisz a w wydaniu żydoicza kino=hollywood, wystarczy przegląd gwiazd z jego festiwaliku lansiarzy, jeden z was dopiero co chwalił się znajomością winka zaczerpniętą z ulotki dołączanej dla takich jak wy snobów w tesco, i to wszystko o was bobaski mówi, na całe szczęście to już ostatnie podrygi żydoicza wkoło kasy, coś jeszcze próbuje ugrać ale to już koniec. I dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 20:31 Gość portalu: kkk napisał(a): > możesz być burakiem ale wiedz że nie musisz a w wydaniu żydoicza > kino=hollywood, Masz rację Storaro , Wenders, Lynch,Nykwist, Ondricek, Saura, Bertolucci,Ivory itd -typowi przedstawiciele Hollywoodu Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 19:36 minigry.amor.pl napisał: > > Typowe dane z dupy... Mocny argument ..taki rzeczowy ...i konkretny >Proponuje poczytać, nie powiem co bo skrytykujesz. Prawdziwa cnota krytyk się nie boi > Dodam, że chodzi mi o rezygnację z luksusów prawdziwych snobów, a nie dorobkiewiczów. Np. Bankrutwa na Florydzie - mekka snobizmu. Ale mnie nie interesuje czy snob jest prawdziwy czy fałszywy (cokolwiek to znaczy)Ważne ,ze ma potrzebę być elitą i uważam ,że to daje się przełożyć na pieniądze dla tych którzy mu te poczucie zapewnią. > > W stosunku do zysku miasta z tej "popijawy dla ekskluzywnych żuli" zwanej inaczej Camerimage. Idąc tym tokiem rozumowania można napisać : jaki zysk ma miasto z imprezy dla "bandy otępiałych muzyką i piwem ćpunów sikajacych i rzygających po bramach i skwerach" zwannej potocznie paradą techno? Interesuje Cię ten poziom polemiki? Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 19:46 Spłycasz, ale nie bronisz CŁC. Nie wiem jaki masz cel? Zlikwidować krytykę CŁC, a ono się samo obroni? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 20:09 minigry.amor.pl napisał: > Spłycasz, ale nie bronisz CŁC. Dostosowałem poziom do twojej argumentacji. >Nie wiem jaki masz cel? Zlikwidować krytykę CŁC,a ono się samo obroni? Wątpię. Nie, nie obroni się . Moim zdaniem festiwal wyjdzie z Łodzi,a CŁC nie powstanie (co uważam za duży błąd).Walczę tylko z głupią argumentacją ,że "masowe" jest lepsze od "elitarnego" (specjalnie uzyłem cudzysłowów).Znajdź inne argumenty . P.S. W jaki miałbym zlikwidować krytykę? Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 22:30 > Dostosowałem poziom do twojej argumentacji. Żadnej mojej argumentacji nie chciałeś nawet zrozumieć. > Nie, nie obroni się . Moim zdaniem festiwal wyjdzie z Łodzi,a CŁC nie powstani > e (co uważam za duży błąd). Błąd, bo błąd... aha :)))))) Dziecinne. > Walczę tylko z głupią argumentacją ,że "masowe" jest > lepsze od "elitarnego" Nie napisałem, ze jest lepsze, ale że standardy światowe kierują się na masówkę. Tym samym masowe jest nowocześniejsze. Chyba przyznasz, ze tylko wielki tuman nie odróżni słowa nowoczesny od lepszy? Prawda? > P.S. W jaki miałbym zlikwidować krytykę? "Polska języka trudna mowa"... Że co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 23:05 Nie śmiejmy się już z tego luksusowego snoba bo nie kopie się leżącego, grunt że ich czas minął. Inna sprawa że na własne życzenie i z winy własnej głupoty a nie dzięki mądrym działaniom łodzian, ale liczy się skutek. Piotruś pan i jego bobasy za burtą. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 23:57 minigry.amor.pl napisał: > Żadnej mojej argumentacji nie chciałeś nawet zrozumieć. Ale ja rozumiem Twoja argumentację tylko się z nią nie zgadzam. > > Nie napisałem, ze jest lepsze, ale że standardy światowe kierują się na masówkę. Tym samym masowe jest nowocześniejsze. Chyba przyznasz, ze tylko wielki tuman nie odróżni słowa nowoczesny od lepszy? Prawda? Nie ma takich standadów .Na całym świecie jest oferta dla kazdego klienta zarówno dla masowego jak i elitarnego.Co do tego ma nowoczesność nijak pojąć nie mogę , gdyż na ogół produkty nowocześniejsze najpierw produkowane są z myślą o elicie , dopiero później "trafiają pod strzechy" > > > P.S. W jaki miałbym zlikwidować krytykę? > > "Polska języka trudna mowa"... Że co??? Masz absolutną rację. Zniknęło słowo "sposób" (chyba poradzisz sobnie z prawidłowym umiejscowieniem wyrazu) Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Tak można w nieskończonośc, ale... 21.03.10, 09:16 nie zaprzeczysz, że jeśli nie zbudujemy CŁC wg. słabego/kontrowersyjnego projektu Gehrego zostaną w kasie miasta pieniądze. To pewny finansowy zysk. Zyskujemy 500 mln zł bo Unia nie da pieniędzy na budowę bez konkursu architektonicznego. Takie są warunki dotacji unijnych. Podsumowując mamy pieniądze w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Tak można w nieskończonośc, ale... 21.03.10, 12:39 minigry.amor.pl napisał: > nie zaprzeczysz, że jeśli nie zbudujemy CŁC wg. słabego/kontrowersyjnego projektu Gehrego zostaną w kasie miasta pieniądze. To pewny finansowy zysk. Jakaś nowa teoria ekonomiczna.Niestety zysk to jest dodatni wynik finansowy inwestycji . Nie ma inwestycji - nie ma zysku. Jak będziesz miał kromkę chleba i będziesz głodny. To jaki zysk osiągniesz zdychając z głodu z leżącą obok kromką chleba? Zyskujemy 500 mln zł bo Unia nie da pieniędzy na budowę bez konkursu > architektonicznego. Takie są warunki dotacji unijnych. Znowu nieprawda.Tylko pieniądze na projekt nie podlegają refundacji, pozostałe tak (na budowę miał byc ogłoszony przetarg).Takie są warunki dotacji unijnych. > Podsumowując mamy pieniądze w kieszeni. Tak to pokaż mi te pieniądze . Bardzo proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: Tak można w nieskończonośc, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 12:50 do Zue-2 - az dziw jak bardzo trafiają do mnie Twoje argumenty ;~) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 20:22 Jesteś nieświatowy. Trufle , kawior , szafran, jedwab nadal są drogie i pożąda > ne .Fakt ,że dla określonego kręgu odbiorców, ale ci co je dostarczają w biedzi > e nie żyją i nie straszne im kryzysy Tyle tylko że nie muszą doić miejskiej kasy bobasie. Życzymy żebyś nareszcie został odbiorcą tych dóbr luksusowych i przestał się lansować wiadomościami zaczerpnietymi na ten temat z ulotki na stoisku tesco-delikatesy. Ty masz naprawdę bobasie nierówno pod sufitem ale na szczęście wasz czas właśnie mija i to bezpowrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 20.03.10, 20:41 Gość portalu: kkk napisał(a): > Tyle tylko że nie muszą doić miejskiej kasy bobasie. Życzymy żebyś > nareszcie został odbiorcą tych dóbr luksusowych i Ale ja nie chcę ,żeby Łodź była odbiorcą dóbr lususowych. chcę ,żeby zarabiała na ich dostarczniu. Wynika to jasno z moich postów. Jezeli tego nie rozumiesz to jest mi przykro. Przyjmij ,że nie były adresowane do ciebie. >przestał się lansować wiadomościami zaczerpnietymi na ten temat z ulotki na stoisku tesco-delikatesy. Znowu leczysz komleksy? >Ty masz naprawdę bobasie nierówno pod sufitem ale na szczęście wasz czas właśnie mija i to bezpowrotnie Ja nie jestem żaden "wy" ja jestem " ja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 23:03 Nie bobasie jesteś wy, typówka inaczej mówiąć, do ja to jeszcze ci daleko, o wiele dalej niż żydoiczowi do produkcji czegokolwiek ponadstandardowego. To są lata świetlne bobasie. Ty się najlepiej osobiście nadajesz do leczenia kompleksów, przy tobie wszystkie zanikną. Skoro ktoś taki jak ty ma się dobrze obszczymury mogą być z siebie dumni Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 21.03.10, 00:00 Gość portalu: kkk napisał(a): > Nie bobasie jesteś wy, typówka inaczej mówiąć, do ja to jeszcze ci > daleko, o wiele dalej niż żydoiczowi do produkcji czegokolwiek > ponadstandardowego. To są lata świetlne bobasie. Ty się najlepiej > osobiście nadajesz do leczenia kompleksów, przy tobie wszystkie > zanikną. Skoro ktoś taki jak ty ma się dobrze obszczymury mogą być z siebie dumni A teraz leć do przedpokoju , stań przy szafie i poproś mamę ,aby zrobiła kreskę na wyskości Twojej głowy. Po tym poście moim zdaniem urosłeś jakieś 5- 10 cm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 15:13 Nie mam zamiaru kopiować twych zwyczajów rodzinnych, baw się z własną mamą skoro musisz w ten sposób. Ciekawe czy ona też to lubi czy tylko się poświęca dla synka tym stawianiem kresek Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... 21.03.10, 20:20 Gość portalu: kkk napisał(a): > Nie mam zamiaru kopiować twych zwyczajów rodzinnych, baw się z własną mamą skoro musisz w ten sposób. Ciekawe czy ona też to lubi czy tylko się poświęca dla synka tym stawianiem kresek. A co Ciebie rodzice wysyłali tylko po flaszkę na róg (rozumiem już twoje rozdrażnienie w temacie wina) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: jesteś chyba dziadkiem i nic nie rozumiesz... IP: *.toya.net.pl 24.03.10, 22:22 nadal opowiadasz o tym co ci bliskie. Nic dziwnego że musisz leczyc komleksy psudosnobizmem, smętny z ciebie bobas Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl hahahahaha 21.03.10, 09:23 > Ale ja nie chcę ,żeby Łodź była odbiorcą dóbr lususowych. chcę ,żeby zarabiała > na ich dostarczniu. Camerimage luksusem dla snobów? AAAhahahahaha. Chyba pochodzisz ze wsi pod Brzezinami? Ta impreza dla upadłych artystów to luksus? Jakież to snoby na nią przyjeżdżały? Żartowałeś? Żartowałeś, prawda?? > Ja nie jestem żaden "wy" ja jestem " ja". Odpowiedź księżycowego ludka: Da da da, "Ty nie lubisz mnie, a ja tiebia"... da da da(wg. piosenki) Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: hahahahaha 21.03.10, 12:47 minigry.amor.pl napisał: > > Camerimage luksusem dla snobów? AAAhahahahaha. Chyba pochodzisz ze wsi po Brzezinami? Ta impreza dla upadłych artystów to luksus? Jakież to snoby na nią przyjeżdżały? Żartowałeś? Żartowałeś, prawda?? Znowu nie zrozumiałeś. Od początku twierdziłem ,że snobizm nie jest cechą garstki milionerów, ale cechą powszechną (Przeczytaj wcześniejsze wypowiedzi) > > Odpowiedź księżycowego ludka: Da da da, "Ty nie lubisz mnie, a ja tiebia"... da da da(wg. piosenki) Nie mój drogi w przeciwoeństwie do Ciebie i "kkk" nie uzurpuję sobie prawa do wypowiadania się w imieniu wszystkich Łodzian jak również nie jestem przedstawicielem poglądów grupy osób - wypowiadam się we własnym imieniu. Tego też nie zrozumiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: hahahahaha IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 15:11 To dobrze, trzymaj tak dalej luksusowa pokrako, pyszne są twe brednie dawaj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):):):):):):):):) hahahahaha już madox=kkk zjadł obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 16:08 Już klakier walczaka, albo on sam i wulgarny trollujacy ujadacz wylegl na zaczepki i domaga sie rozmówcy........:):):):):): Obiadek zjedzony? łózeczko pościelone?, buciki równo ustawione......? teraz w nagrodę komputerek...:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: hahahahaha już madox=kkk zjadł obiad IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 16:54 Każdy widzi Swiat względem swoich doświadczeń, nie współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):):):):):):):):) Re: hahahahaha już madox=kkk zjadł obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 17:06 jaka górnolotna myśl sfrustrowanego spamera Walczusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: hahahahaha już madox=kkk zjadł obiad IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 17:21 To już prędzej ty jesteś żydoicz bo styl podobny i podobne radości i doświadczenia. Więc wychodzi że nadal potrafisz tylko widzieć świat przez pryzmat swego doświadczenia. Cóż nie masz szczęścia bobasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):):):):):):):):) Re: hahahahaha już madox=kkk zjadł obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 17:48 Walu nie kleji się dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: hahahahaha już madox=kkk zjadł obiad IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 18:32 Dobre pytanie, weź koniecznie leki bo jeszcze ci się bardziej pogorszy bobasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):):):):):):):):) Re: hahahahaha już madox=kkk zjadł obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 18:36 Widzę, ze łatwo cie sprowokować, musisz byc bardzo spragniony towarzystwa. Nie trudx sie z odpowiedzią, znudziło mi się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: hahahahaha już madox=kkk zjadł obiad IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 18:43 Zdarza się bobasie, dzieci szybko się nudzą. Nie trudzę się zbytnio widocznie nie każdemu pisanie sprawia trud. Trzeba byc naprawdę nieźle szurniętym żeby czerpać satysfakcję z tanich proeokacji ale co ci zostało bobasie. Pocieszaj się że ci się udało, miło w każdym razie że jesteś bo czas w pracy szybciej zleciał. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: hahahahaha 21.03.10, 16:43 Gość portalu: kkk napisał(a): > To dobrze, trzymaj tak dalej luksusowa pokrako, pyszne są twe brednie dawaj dalej. Jeżeli masz nadzieję ,że po stercie twoich wypróżnień na forum na mój temat nazwę Cię w końcu " chamem, burakiem,gnojem ,debilem, popaprańcem" to nie licz na to . Nie jesteś mnie w stanie wyprowadzić z równowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: hahahahaha IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 16:56 Zeby cię wyprowadzić bobasie z równowagi musiałbyś ją najpierw osiągnąć a to jeszcze długa droga, na razie szczyt luksusu to wiedza jak jeść dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: hahahahaha 21.03.10, 18:01 Gość portalu: kkk napisał(a): > na razie szczyt luksusu to wiedza jak jeść dla ciebie. Składnia Misiatko, składnia P.S. Najlepsze w całej rozmowie z Tobą jest to ,że temat o " zachowaniu przy stole " nie został nigdy przeze mnie poruszony. Rozumiem ,że w zwiazku z trudnościami w rozmowie na temat postanowiłeś wymyślić łatwiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: haha!Sukces komisarczyków Łodzi IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 18:35 Te dwa posty wiele wniosły do dyskusji, zastanawiam się tylko w którym jest mniej treści. Daj już spokój bobasie choć nie masz co robić coś wymyślisz. Ja właśnie kończę pracę a w domu mam ciekawsze tematy niż żydoicz i jego przydupasy. Ale ciekawa jest ta historia choroby waszej. Odpowiedz Link Zgłoś
egzorcysta_666 A kłamiesz 21.03.10, 16:07 > Nie mój drogi w przeciwoeństwie do Ciebie i "kkk" nie uzurpuję sobie prawa do w > ypowiadania się w imieniu wszystkich Łodzian jak również nie jestem przedstawic > ielem poglądów grupy osób - wypowiadam się we własnym imieniu. Tego też nie zro > zumiałeś? Nie prawda. Minigry i kkk zawsze podkreslaja ze wypowaidaja sie w swoim imieniu. Udowonij jesli nie mam racji...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: A kłamiesz 21.03.10, 16:34 egzorcysta_666 napisał: > > Nie mój drogi w przeciwoeństwie do Ciebie i "kkk" nie uzurpuję sobie praw > a do w > > ypowiadania się w imieniu wszystkich Łodzian jak również nie jestem przed > stawic > > ielem poglądów grupy osób - wypowiadam się we własnym imieniu. Tego też n > ie zro > > zumiałeś? > > Nie prawda. Minigry i kkk zawsze podkreslaja ze wypowaidaja sie w swoim imieniu > . > Udowonij jesli nie mam racji...!!! A prawda forum.gazeta.pl/forum/w,755,108952494,108960020,Ile_jeszcze_bedziemy_tego_sluchali_.html forum.gazeta.pl/forum/w,755,108952494,108986127,Re_UDALO_SIE_.html Dla ułatwienia dodam chodzi o formę "my" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: A kłamiesz IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 18:40 To znaczy znowu czepiasz się formy a wypowiadasz się i tak w nie swoim imieniu bo ponoć nie jesteś ani marek ani z tumultu więc jakby bronisz innych, taki adwokat-amator. Grunt że nie trzymasz widelca pośladkami. Mój ty merytoryczny bobasie pyszny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: A kłamiesz 21.03.10, 19:06 Gość portalu: kkk napisał(a): > To znaczy znowu czepiasz się formy Potrafisz rozmawiać na temat, choćby wywołany przez Ciebie? Czy za każdym razem kiedy staje się niewygodny odwracasz kota ogonem. Zarzucono mi kłamstwo, proszono o dowody, przedstawiłem. Gdzie tutaj czepianie się. >a wypowiadasz się i tak w nie swoim imieniu bo ponoć nie jesteś ani marek ani z tumultu Mylisz kochany pojęcia "wypowiadać się w czyimś imieniu" i "wypowiadać się w czyimś interesie" (logika też w szkole tak nie bardzo szła , prawda?} >Grunt że nie trzymasz widelca pośladkami. Widze ,że próbowałeś > Mój ty merytoryczny bobasie pyszny jesteś. Żona też tak twierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: A kłamiesz IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 22:09 Złóż jej szczere kondolencje ale ma ten krzyż na własne życzenie. Mimo to biedna z niej kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: A kłamiesz 21.03.10, 22:30 Gość portalu: kkk napisał(a): > Złóż jej szczere kondolencje ale ma ten krzyż na własne życzenie. Mimo to biedna z niej kobieta. Ale ja mówiłem o ..Twojej P.S. Do reszty mojej wypowiedzi argumentów brakło misiątko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: A kłamiesz IP: *.toya.net.pl 22.03.10, 21:18 Tak ale jak widać z opisu myślałeś o swojej bo jakby sądząc z tekścików to wasze doświadczenia, nie wymysliłbyś tego sam przecie, musiałeś widzieć. Bezcenne przeżycia. Odpowiedz Link Zgłoś
nandik To forum to idealne miejsce dla frustratów 20.03.10, 11:40 Ludzie weźcie się do pracy, a moze najpierw uwierzcie w siebie - wtedy zobaczycie, że świat i Ci, którym tak bardzo zazdrościcie nie są az tak groźni jak wam się wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 Re: To forum to idealne miejsce dla frustratów 20.03.10, 11:46 i dlatego tu jeszcze jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage w ... 20.03.10, 11:48 See you later aligator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 23 List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage w ... IP: 212.191.6.* 20.03.10, 12:42 Mam dość wypowiedzi eksperta w Urzędzie Miasta Łodzi z wynagrodzeniem 7.000 miesięcznie. Co JEST WAŻNIEJSZE festwial czy własny interes szantażysty w trzech spółkach z udziałem miasta ? Kto polecił architekta mającego finansowe klopoty w USA ? Dlaczego burmistrz Nowego Yorku zrezygnował z jego usług przy strefie zero ? Kto bez przetargu zleca wykonanie projektu wartości 45.000.000 finasowanego ze środków publicznych? Kto będzie beneficjentem wybudowanego Centrum i kto będzie ponosił koszty jego utrzymania a kto będzie czerpał z tego zyski / Tych pytań jest wiele a za odpowiedż mamy wyzwania, strajki i szantaż oraz mieszanie młodym wolontariuszom w głowach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupo Re: List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.10, 14:33 J23 jetes durniem do kwadratu. Klamiesz i pomawiasz bezwstydnie. Walczak ci placi? Nie kalm ze Zydowicz jest w trzech miejskich spolkach. Zajmij sie Walczakiem ktory wpedzil Lodz w Wydatkowanie 450 mln zltych na galerie Sztuki ktora ma jemu sluzyc. Zreszta z tego bedzie jeszcze powazna afera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 13:49 Może skoro Panu Żydowiczowi zależy na niezależności festiwalu oraz jego międzynarodowej formie dobrym pomysłem byłoby organizowanie Camerimage co roku w innym Europejskim mieście. Pasowałoby to ostatnich wydarzeń. Objazdowy cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nim Re: . IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 13:56 A może jeszcze lepszym pomysłem było by zbudowanie miasta dla kamerimidż? W Brazylii dali radę zrobić nową stolicę, to siłami całego cywilizowanego świata powinno być łatwo. Projekt przewróconej palety daje się chyba łatwo skalować na większe powierzchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK List Marka Żydowicza: koniec Plus Camerimage w ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.10, 14:27 Było CCT, było CŁC, teraz będzie PCC. Jest jeszcze wiele kombinacji i bardzo się wszyscy zdziwicie, podlecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurator Walczak i Bomanowska prowokuja tu na forum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.10, 14:38 Zobaczymy jak Walczak zaspiewa w sprawie SSS? Co wtedy Bomanowska zrobi, jak dziwica orleanska przywdzieje zbroje? Hahaha. To jest tak przejrzyste, ze Walczak ze sfora ujadaczy napada na Zydowicza by odwrocic uwage od watpliwosci jakie budzi SSS. Tylko ze dlaczego politycy nie zbadaj tych watpliwosci dt wydawania 450 mln zlotych na SSS z publicznej kasy? PROKURATURA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 wiesz o przewałkach 20.03.10, 15:26 zgłoś prokuraturze, najlepiej na piśmie i nie zapomnij się podpisać Odpowiedz Link Zgłoś