nierzucekamieniem a jak bylo z sw. Franciszkiem? 15.05.10, 13:07 też profanował? Odpowiedz Link Zgłoś
haniluk Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej katedrze 15.05.10, 13:07 jaki problem , jan paweł 2 "częst leżał nago przed obrazem matki boskej" , tak przynajmniej zeznawała jedna z zakonnic Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej katedrze 15.05.10, 13:09 To jest profanacja! To jest policzek w twarz dla całej ekipy! A mówiąc poważnie, bardziej sprofanować tego typu miejsc niż księża-pedofile czy w inny sposób łamiący prawo powszechnie obowiązujące lub zasady etyczne, nikt nie jest w stanie. Oni robią to na co dzień. Dlaczego zresztą uważa się, że to święte miejsce? Jaki jest tego powód? Bo chyba nie o pokropienie wodą chodzi? Jeśli tak, to w żadnym budynku "poświęconym" przez plebana nie powinno być toalet... Nie chodzi też chyba o obecność tam katolickiego Boga, bo ten - zgodnie z katolicką teologią - jest wszędzie. O co więc chodzi? Kto mi to wytłumaczy, ale bez zbędnej ideologii i typowej dla katolików zaciętości? Tylko fakty - co stanowi o świętości tego miejsca? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej kated IP: *.toya.net.pl 15.05.10, 16:04 sammler napisał: > O co więc > chodzi? Kto mi to wytłumaczy, ale bez zbędnej ideologii i typowej > dla katolików zaciętości? Tylko fakty - co stanowi o świętości tego miejsca? A co stanowi o świętości meczetu? Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej kated 15.05.10, 16:18 Odpowiesz na zadane przeze mnie pytanie? Dlaczego szukasz tematów zastępczych i wymigujesz się od odpowiedzi? S. PS Dla mnie meczet, podobnie jak i ten kościół, nie jest miejscem świętym. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Jak za komuny- funcjonariusze SB 15.05.10, 13:15 też mieli głęboką wiedzę dotyczącą Biblii, umieli zacytować. Chociaż ze mnie katolik o św Franciszku nie wiedziałem. Michnik oddelegowuje dziennikarza do śledzenia poczynań Radia Maryja, a może i paru skoro co parę dni mamy cytowane co bardziej smakowite kąski. Gdybym był niewierzący to po prostu by mi to latało i zwisało, a wy macie widocznie jakąś misję do spełnienia. Ciekaw jestem skąd to się bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy to jest misja? Re: Jak za komuny- funcjonariusze SB IP: *.pools.arcor-ip.net 15.05.10, 13:55 też mieli głęboką wiedzę dotyczącą Biblii, umieli zacytować. Chociaż ze mnie katolik o św Franciszku nie wiedziałem. Michnik oddelegowuje dziennikarza do śledzenia poczynań Radia Maryja, a może i paru skoro co parę dni mamy cytowane co bardziej smakowite kąski. Gdybym był niewierzący to po prostu by mi to latało i zwisało, a wy macie widocznie jakąś misję do spełnienia. Ciekaw jestem skąd to się bierze? Szastasz bracie przymiotnikiem "wierzacy" jakbys posiadal na niego monopol (o czym to sa przekonani czlonkowie wszystkich sekt). O tym czy ja w cos lub kogos wierze decydowal bede ja a nie czestotliwosc udzialu w gromadnych wyciach i zakleciach, jak tez opowiadaniu bzdur przy konfesjonale i w nagrode zjadanie ciala kogos na kim zostal wykonany wyrok kary smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: Świątynia znieważona!!! Zabić GADA!!! IP: 213.108.152.* 15.05.10, 13:16 Albo jesteś głupia albo jesteś totalnie wyprana z szacunku dla innych. Na pewno zadufana w sobie. Ponoć upadek zawsze poprzedza pycha. Nie oczekuj szacunku dla siebie. Do naszych cudownych ateistów forumowych: Łatwo Wam przychodzą oceny i znieważanie choć sami oczekujecie szacunku dla swoich poglądów. Jestem ciekaw czy w Arabii Saudyjskiej też byście mieli jaja bronić swoich przekonań. Mimo wszystko "funkcjonariusze KK" jak bezczelnie napisał jeden z forumowiczów nie nawracają na swoje przekonania w sposb wschodni. Zresztą takie pierdolenie na forum nic nie kosztuje. Można wszystkich obrażać bezkarnie pod dowolnym pseudonimem a i IP można zmienić. W realu jest już trudniej co nie? Chyba, że nie mieliście takich doświadczeń, że ktoś w pysk może dać. Szkoda bo wtedy połączenie czynu z odpowiedzialnością jest natychmiastowe. Mnie się nie podoba to, że facet nago biega po świątyni. Nie ma dla mnie znaczenia czy to kościół KK, czy cerkiew prawosławna, czy meczet, czy synagoga. Tym, którzy gardłują na forum zostawię do pomyślenia tylko jedno przesłanie: "Nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe". Szkoda, że to proste zdanie nie dociera do części pustych łbów. Tyle na temat fantastycznego dokonania kolesi od "sztuki". PS. Przesadnie religijny nie jestem ale nie jestem ateistą choć wielu przyjaciół jest ateistami, prawosławnymi, muzułmanami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Świątynia znieważona!!! Zabić GADA!!! IP: *.toya.net.pl 15.05.10, 13:23 Gość portalu: Zimny napisał(a): Do naszych cudownych ateistów forumowych: Łatwo Wam przychodzą oceny > i znieważanie choć sami oczekujecie szacunku dla swoich poglądów. > Jestem ciekaw czy w Arabii Saudyjskiej też byście mieli jaja bronić > swoich przekonań. Chyba, że nie mieliście > takich doświadczeń, że ktoś w pysk może dać. W arabii saudyjskiej to ty przede wszystkim nie miałbys jaj zeby bronic swoich przekonań, zreszta wszyscy tam zasłaniacie albo zdejmujecie krzyzyki. A co do dawania w mordę to kultura katolicka rozwija się i osiąga coraz wyższy poziom, gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateisci? Re: Świątynia znieważona!!! Zabić GADA!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 15.05.10, 13:43 PS. Przesadnie religijny nie jestem ale nie jestem ateistą choć wielu przyjaciół jest ateistami, prawosławnymi, muzułmanami. Brawo obronco swietosci. Duzo niezrozumialego belkotu, zero argumentow. Najwazniejsze w tym jest to, ze caly potencjal inteligencji twojej jest w piesci zawarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Świątynia znieważona!!! Zabić GADA!!! IP: *.toya.net.pl 15.05.10, 13:49 > Albo jesteś głupia albo jesteś totalnie wyprana z szacunku dla > innych. Na pewno zadufana w sobie. Ponoć upadek zawsze poprzedza > pycha. Nie oczekuj szacunku dla siebie. Pycha, powiadasz, panie "jestem od ciebie lepszy"? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieczarny Re: Świątynia znieważona!!! Zabić GADA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 14:28 Gość portalu: Zimny napisał(a): > Albo jesteś głupia albo jesteś totalnie wyprana z szacunku dla > innych. wg mnie ani to ani to, bo z szacunek nie oznacza bycia podporządkowanym cudzym kretynizmom ideologicznym > Na pewno zadufana w sobie. tak, wiemy ze dla ideologów i sekt nie ma nic gorszego niż ludzie pewni samych siebie takim nie można sieczki z mózgu robić i tyrać ich portfeli > Ponoć upadek zawsze poprzedza > pycha. gdyby tak było to kościół katolicki dawno by upadł > Nie oczekuj szacunku dla siebie. a to chyba jej sprawa czego ona będzie oczekiwać ? skoro batmanom wolno to jej tak samo > Do naszych cudownych ateistów forumowych: Łatwo Wam przychodzą > oceny i znieważanie to twoja wiara w te ideologie cie zniewaza ,gdybyś był od niej wolny nic nie mogło by cię znieważyć > choć sami oczekujecie szacunku dla swoich poglądów. szacunku nie ,raczej oczekujemy żeby nam nie wmuszano tych zabobonów a to spora róznica , ja tam lubie sie pośmiać tak samo z czarnych jak i z ateistów > Jestem ciekaw czy w Arabii Saudyjskiej też byście mieli jaja bronić > swoich przekonań. nie jesteśmy w Arabii Saudyjskiej ,a co do odwagi bronienia to jakoś nie przypominam sobie żeby papieże się w tej kwestii jakoś szczególnie wykazali za Hitlera > Mimo wszystko "funkcjonariusze KK" jak bezczelnie > napisał jeden z forumowiczów BEZCZELNY NO! klechy bez ogródek wyzywają od wariatów szczególnie jak pójdziesz po wypis z listy członków kościoła i jakoś nie protestujesz przeciwko temu ? > nie nawracają na swoje przekonania w sposb wschodni. Nie, tylko piorą mózgi dzieciom a jak nie dasz swojego dziecka to załatwią to tak, że dziecko samo będzie chciało i to bez twojego pozwolenia ("mamo, a oni mają takie ładne stroje, ja też chce przyjąc jezusa") > Zresztą takie pierdolenie na forum nic nie kosztuje. a co, marzy ci się pierdolenie w realu za pieniądze ? > Można > wszystkich obrażać bezkarnie pod dowolnym pseudonimem a i IP można > zmienić. nie mów ! > W realu jest już trudniej co nie? mnie nie > Chyba, że nie mieliście > takich doświadczeń, że ktoś w pysk może dać. jak zwykle, katolika cechuje przemoc i agresja :-D > Szkoda bo wtedy > połączenie czynu z odpowiedzialnością jest natychmiastowe. tak, dostałbym odszkodowanie od ciebie palancie a ty miałbyś wyrok skazujący jak na katolika przystało :-))) > Mnie się nie podoba to, że facet nago biega po świątyni. no i co z tego? a mnie się nie podoba że jesteś brzydki no i z tego jeszcze niewiele wynika > Nie ma dla > mnie znaczenia czy to kościół KK, czy cerkiew prawosławna, czy > meczet, czy synagoga. dla mnie też nie ma znaczenia > Tym, którzy gardłują na forum zostawię do pomyślenia tylko jedno > przesłanie: "Nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe". ale że co ? czy ja biegam nago po świątyni ??? oraz czy ja mam swoją światynię, ze nie chcę, żeby mi ktoś po niej nago biegał ? coś od rzeczy piszesz , wiesz ? > Szkoda, że to > proste zdanie nie dociera do części pustych łbów. do której częsci ? > Tyle na temat > fantastycznego dokonania kolesi od "sztuki". mnie też się nie podobało, za mało seksu :-)) > PS. Przesadnie religijny nie jestem ale nie jestem ateistą choć > wielu przyjaciół jest ateistami, prawosławnymi, muzułmanami. powinni cię za to beatyfikować oh ty łaskawco Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: Świątynia znieważona!!! Zabić GADA!!! 15.05.10, 15:42 Dla mnie golizna w kosciele nie bylaby wcale niemila. Zatem w moim "pustym lbie", jak to napisales, doszedlem do wniosku, ze dajesz mi prawo do lazenia po kosciele na golasa, bo, jak piszesz: "nie rob drugiemu, co Tobie nie mile". W kosciolach az sie roi od golizny. Zreszta Chrystus zostal ukrzyzowany tak, jak Go Pan Bog stworzyl, czyli calkiem goly. Zadziwia brak poszanowania dla zdrowego rozsadku u katolikow. Badzcie rozsadni, a nikt nie bedzie z Was kpil i "obrazal". Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire Iluminacjo! Jesteś 15.05.10, 13:23 Booooskaaaaa! Buźka ciepła, miekka i bezzębna, jak to mawiali w śp. Studio 202. :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Iluminacjo! Jesteś 15.05.10, 14:42 Dzięki bardzo za miłe słowa od wszystkich :) Moja intencja było rozluznienie bardzo "patetycznej tonacji", w której mieszczą sie w Polsce zarówno nadzy, jak i długowłosi :)) W kazdym razie, make love , not war - a dzisiaj - PAMIETAJCIE - jest w Łodzi NOC MUZEÓW. Warto pójść, bo atrakcji sporo :) Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire Nie rozumiem???? 15.05.10, 13:26 Za nic nie przepraszam, a jeżeli Ty się czegoś takiego w moim poście doszukałeś, to resztę czasu straw na szukaniu psychiatry, dobrego. Schizofrenia to nie tylko "piękny umysł", to także ciężka choroba. Do dzieła! Szukaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hm1954 Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej katedrze 15.05.10, 13:28 a czy panowie w czarnych sukienkach molestujący dzieci, żyjący w luksusach i dalej grabiący nasz kraj to nie profanacja ????!!!!!! niech mi ktoś odpowie ? bo ja nie mogę już wytrzymać jak niektórzy w ciemno bronią tych panów i tego co wyprawiają ?? henmil Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus A kiedy będzie monitoring w zakrystii, plebanii 15.05.10, 13:30 na lekcjach "religii" w szkole, czy w seminarium "duchownym"? I też będzie można tak łatwo "dotrzeć do nagrań"? No dawać mi tu odpowiedź, a szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia66613 Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej katedrze 15.05.10, 13:32 Przecież jak Bóg stworzył ludzi to byli nadzy. a to Ze musimy się ubierać to przez to że Adam i Ewa zjedli to jebane jabłko. To jak mógł sprofanować katedrę, wszedł do domu Boga tak ja Bóg go stworzył. No chyba że kościół coś ukrywa i dlatego tak się bulwersują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla ciebie Re: Świątynia znieważona!!! Zabić GADA!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 15.05.10, 13:34 A za co przepraszasz? Za swą głupotę? Przeprosiny przyjęte. Kazdy fanatyk religijny zarzuca glupote tym, na ktorych argumenty nie potrafi zareagowac. Oto jest wielka tajemnica belkotu (w tym wypadku katolowego). Odpowiedz Link Zgłoś
gsmolarz Re: Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej kated 15.05.10, 13:35 To może rozbierz się i na golasa idź na obiad do mamusi, jak nie rozumiesz o co chodzi. I połóż na talerzu na drugie danie swojego małego albo nagie cyce (w zależności od płci). Przecież Bóg stworzył cię nago. Teraz rozumiesz ćwoku? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej kated 15.05.10, 14:37 Niektórzy tak robią, co się dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Nagi młody mężczyzna biegał ... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 15.05.10, 15:06 "Przecież Bóg stworzył cię nago." Dokladnie tak... czemu wiec Bogu ma przeszkadzac nagosc? Coz, przecie tu nie chodzi o Boga, a tylko o (silnie) przewrazliwionych polskich "katoli"! Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej kated 15.05.10, 16:10 Bylem swiadkiem takich obiadow "u mamusi", gdzie wszyscy byli jak ich Pan Bog stworzyl. Sadzisz, ze dzialo sie tam cos zdroznego? Mylisz sie. Po kilku minutach szoku staje sie to calkiem normalne, a wszyscy zachowuja sie bardzo kulturalnie. Mnie gorszy upijanie sie na umor, co jest w Polsce nagminne, a nie zadna golizna. Jest wiele kultur na Ziemi, gdzie nagosc jest czyms naturalnym. Tam nikogo to nie razi. Wrecz przeciwnie, zakrywanie sie jest niestosowne i dziwaczne. To tylko przyzwyczajenia; czy dobre, czy zle, nie Tobie o tym sadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jag Re: Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej kated IP: *.lns3.way.bigpond.net.au 15.05.10, 13:38 Tak naprawde to dzieja sie o wiele gorsze rzeczy. W najblizsza niedziele do katolickich swiatyn w Polsce i na swiecie znow wybiora sie miliony ludzi. Wszyscy z nich, pod ubraniem, beda calkiem goli!!! Coz za zgorszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
ecicha-3 Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej katedrze 15.05.10, 13:44 A moze by tak ci nasi pozal sie boze artysci i tworcy naprawde zrobili cos pozytecznego,zajmuja sie ciagle skandalami,na bardzo niskim poziomie,jedyne na co ich stac to albo powiesic jaja na krzyzu,albo powiedziec o pijanej biblii,albo poprostu pokazac gola dupe.Nie naleze do dewotek,ale wszystko ma swoja granice. Odpowiedz Link Zgłoś
ri-pi Co za bzdury z tą profanacją ...... 15.05.10, 13:54 Co za bzdury z tą profanacją , przecież On przyszedł do Katedry tak jak Go stwórca stworzył. Widać nie ma nic do ukrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
marek03553 Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej katedrze 15.05.10, 13:56 a nie profanują świątyń, np. katedry w Poznaniu julkowi poetzowi podobni; nagus też człowiek - nie szata zdobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej kated IP: *.toya.net.pl 24.05.10, 22:30 dokładnie, zwłaszcza na zakrystii ? a ludzie w nawie nawet nie wiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
sas38 Fokus Biennale i Tomaszewski 27.05.10, 19:52 To już przestaje być tematem tabu. B. wiceprezydent udając wierzącego wspiera profanację świątyni. Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero ten co wisi na krzyzu tez nie wisi ani w sukience 15.05.10, 13:58 ani w kufajce, przepaske ma symboliczna wiec czego? Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo ale go przylapali 15.05.10, 14:01 ale go przyłapali. Nie spodziewał się ze inny ministrant czeka na niego z kamera aż wyjdzie od proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
big_mateo Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej katedrze 15.05.10, 14:04 Art. 194, 195 i 196 KK definitywnie mówi, że takie zachowanie jest przestępstwem. Profanacją tym bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak czy nie? Re: Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej kated IP: *.pools.arcor-ip.net 15.05.10, 14:11 "Gdyby mnie osioł kopnął, czy mam go skarżyć do sądu?" S. Czy nie jestes w stanie odpowiedziec sobie na to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
big_mateo Re: Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej kated 18.05.10, 13:44 Osioł to nie świnia, chłopcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieczarny Re: Świątynia znieważona!!! Zabić GADA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 14:14 dla ciebie głupota dla mnie mądrość Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Trzeba zabić nagiego młodego mężczyznę... 15.05.10, 14:29 a murzyni w Afryce chodzący nago .....to???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Trzeba zabić nagiego młodego mężczyznę... 15.05.10, 14:39 Trzeba wszystkich zabić bo to inne szatany są. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej katedrze 15.05.10, 14:48 Gdyby to zrobił z meczetem to... chyba nie muszę kończyć jak długie byłoby jego życie. I która religia jest religia pokoju i tolerancji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nagi młody mężczyzna biegał po łódzkiej kated IP: 67.159.44.* 15.05.10, 15:54 katolski dzikus chełpi się, że są bardziej dzicy od niego. brawo. tak, masz racje, pewnie w meczecie by go zabili, ze strony katolików mógłby oczekiwać tylko wpier**olu. Odpowiedz Link Zgłoś
zawirowany profanacja 15.05.10, 14:51 Co jest większą profanacją , człowiek biegający tak jak go podobno pan Bóg stworzył na wzór i swoje podobieństwo czy kapłan pedofil trzymający w swoich rękach najświętszy sakrament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: profanacja IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 17.05.10, 15:40 Oczywiscie masz racje, sluszna uwaga . Odpowiedz Link Zgłoś