Gość: Szlagznowu IP: 62.29.173.* 02.06.10, 16:59 Krew człeka zalewa! Jakiego lip dupa? Od kiedy zwolniono w GW korektę czytać się tego nie da. Zobacz LIP DUB Uniwersytetu Łódzkiego! Przypadki, proszę państwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin1975 10/10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 17:15 Bardzo pozytywny "zakręcony" materiał. Brawo. Jedynie do czego się można przyczepić to sama końcówka... trochę nie pasuje ale to moje zdanie. Ogólnie 10/10 SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
sufler2006 Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń 02.06.10, 17:17 Nietety musze z przykrościa stwierdzić ze jest mocny średni a nawet nie boje sie powiedzieć kiepski.Studenci i twórcy pewnie maja radoche. Ale ja wyl.klip w polowie z racji tego że jest smutny oraz jakoś mało dynamiczny.Mam wrażenie ze muzyka nijak współgra z akcją a przeciez nie o to chodzi. Pomysł na początek z autem dobry.Później to już tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheW Re: Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam IP: 89.100.212.* 02.06.10, 17:19 Niestety bardzoooo slaby :( Wypadaloby sie najpierw tekstu nauczyc, bo niestety razaco widac ze aktozy tylko bez ladu i skladu usta otwieraja :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianco86 Re: Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 17:46 Dokładnie marnosc i tandeciarstwo tego klipu widać gołym okiem. Marna podróbka www.collegehumor.com/video:1922022 tam cała akcja i to co studenci prezentowali dostosowana była do piosenki a tu chyba twórcy wyszli z założenia że wystarczy znana nutka i banda przebierańców a będzie gites. Aż mi wstyd że zrobili to na "moim" wydziale. Może lepiej było wzorować sie na: www.collegehumor.com/video:1812947 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkon Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: *.toya.net.pl 02.06.10, 17:41 Lip-a! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Gratuluję IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.10, 17:42 Rewelacja! Serdeczne gratulacje! Kawał dobrej roboty! Zgrać to wszystko! BOMBA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Gratuluję IP: *.centertel.pl 02.06.10, 17:49 Może wyjdę na malkontenta, jednakże w porównaniu z wszystkimi innymi lip-dubami, które widziałem nasz łódzki prezentuje się wyjątkowo źle. Nie ma w tym życia, spontaniczności, wszystko jest sztuczne, studenci nawet nie potrafią tekstu. Sama piosenka również nieciekawa. Niemniej jednak szanuję twórców i samą inicjatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kol Re: Gratuluję - średnie to to IP: *.toya.net.pl 02.06.10, 18:15 Lip zupełni inaczej powienien zostać zrobinony nie kumam tych zmrożeń postaci... Lip ma byc zrobiony tak jakby to sie działo od tak... a nie sztucznie wkomnponowane... a najbardzie rozwaliła meni folia pod cegłami zeby nei pobrudzić podłogi :) ogólna ocena - 2+ ( za chęci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: *.toya.net.pl 02.06.10, 17:58 Faktem jest, że motyw freezingu nie wyszedł najlepiej, tak czy inaczej, zabawa była świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam IP: *.toya.net.pl 02.06.10, 18:07 Inicjatywa świetna! I moje gratulacje! alle... utwór kiepsko wybrany, bardzo kiepski utwór do tego rodzaju inicjatyw. Tekst szybki, mało wyraźny, ludzie nie nadążali albo w ogóle nie ruszali ustami. I mam wrażenie, że przed nakręceniem powinno się rozprowadzić wśród studentów skrzynkę wódki, bo u niektórych zero energii, luzu i uśmiechu! Mój apel: Następnym razem prosimy o większe nagłośnienie tej inicjatywy, przyjdzie dużo więcej barwnych, wesołych osób! Tak czy inaczej, brawo:) Pierwsze koty za płoty;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amg Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: *.toya.net.pl 02.06.10, 18:12 O k.... Składam papiery do uczelni z poza naszego miasta, bo tu widać ludzie czerstwi jak nigdzie. Trzeba być talentem, by wydać taką antypromocję, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Depesz Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: *.toya.net.pl 02.06.10, 18:43 Niestety - do innego, kreconego miesiac temu w naszym miescie lipduba sie nie umywa. Lodzki depeszowski lipdub do obejrzenia na YouTube: www.youtube.com/watch?v=47wIdSopHUc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKS Re: Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam IP: *.toya.net.pl 03.06.10, 13:25 + pomysł + znajomość tekstu - mała liczba ludzików i miejscówamała ale DM dużo lepszy od tego z UŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: *.wroclaw.mm.pl 02.06.10, 18:46 Do połowy jest OK, ale faktycznie, mogli wybrać inną piosenkę, taką, której słów każdy jest w stanie się nauczyć. Najważniejsza jest zabawa, ale w efekcie wygląda, jakby wszyscy się męczyli. Mam nadzieję, że wszelkie uwagi podziałają motywująco i kiedyś nasi studenci spróbują znowu:) Odpowiedz Link Zgłoś
prawy Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń 02.06.10, 19:05 W porównaniu z Lip dub Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu to ten nasz łódzki wypad BARDZO BLADO I MAŁO DYNAMICZNIE. Już nie czepiam się, choć mógłbym że ten nasz łódzki humor jakiś taki przaśny, drecholsko-lumpiarski a nie nowoczesny. No ale jak się wzięło na tapetę piosenkę o piciu, piciu i jeszcze raz piciu, oraz o wysikiwaniu minionej nocy (dobrze, że tego nie wkręcili jako wątku) to co się dziwić. Oglądając dokonania Poznania miałem wrażenie nowoczesnej uczelni. Po tym klipie UŁ skojarzyłby mi się z goła inaczej. No i co najważniejsze - całość wcale nie bawi. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kans Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: *.bnaa.dk 02.06.10, 19:07 niestety bardzo słabe.. pomysł z "zastygniętymi" scenkami bardzo nietrafiony, wszystko wygląda sztucznie i tak, jakby to był film z próby... :/ szkoda.. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.t3 Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń 02.06.10, 19:13 Zgadzam sie z przedmowcami. Wystarczy obejrzec lip dub SGH www.youtube.com/watch?v=rY4lkV1UgR4 albo ten superancki www.youtube.com/watch?v=JpdsslVbpUY Malo energii i widac, ze ludzie bali sie ekspresyjnie zachowywac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: *.retsat1.com.pl 02.06.10, 19:30 Masakra! przecież w tym miescie jest dużo tworczych ludzi którzy zrobiliby taki klip o niebo lepiej! czemu za promocję tego miasta biora się jakieś beztalencia?1 "Wyślemy go do zagranicznych uczelni, na stronę z lip dubami z całego świata" ...wysyłajcie ...będą mieli z kogo drwic ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam IP: *.toya.net.pl 02.06.10, 19:46 Szczerze to nie rozumiem całego tego szaleństwa wokół lip dub'ów Dla mnie cała idea tego klipu jest bez sensu, niczego nie prezentuje, totalny chaos. Ktoś może mi powiedzieć czego się mogę dowiedzieć z tego klipu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don pedro 8/5 Re: Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam IP: *.toya.net.pl 02.06.10, 19:56 Chodzi o pokazanie przyjaznej studentowi twarzy UŁ, pokazanie że studiują tu fajni ludzie. A tacy jak Ty czy ja to smutasy, głupki i się nie znamy. Ogólnie, jeśli ktoś podejmie decyzję o studiowaniu na tej uczelni na podstawie lipa dupy to znaczy, że jest matoł. Myślę, że takich jest wielu. Pomijam już że przyszły student zamiast być zawalony informacjami o uczelni, o możliwościach rozwoju itp. dostaje do oceny głupkowaty film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student UŁ Re: Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam IP: *.astral.lodz.pl 02.06.10, 20:45 i tu jestes w błędzie. Studia to nie tylko nauka ale i aktywnosc - wszyscy kujoni z srednimi 5.0 siedza w posredniakach bo nie potrafili wykazac sie inicjatywą. człowiek ze srednia 3.0 i z pomysłem zarabiać będzie duzo wiecej od takiego kujona. a u nas władze są do dupy. kazdy wydział robi co innego. Jeśli jedna z najwiekszych organizacji w Lodzi (mieście w ktorym są 3 wyzsze uczelnie artystyczne w tym filmowka znana na całym swiecie) nie potrafi zrobic teledysku to znaczy ze uczelnia nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam IP: *.toya.net.pl 02.06.10, 21:48 Ja nie twierdzę, że inicjatywa nie jest potrzebna. Sam w trakcie studiów angażowałem się w różne projekty i doceniam inicjatywę tych którzy potrafili zorganizować taką masę ludzi do udziału w kręceniu teledysku. Ja tylko twierdzę, że nie rozumiem idei tych teledysków, bo jak dla mnie one nie niosą za sobą żadnej treści. Po prostu tłum ludzi bez ładu i składu, z których każdy jest na ekranie nie dłużej niż sekundę, którzy coś tam sobie podśpiewują. Kurde, ale to jakieś takie płytkie i generalnie nudne. Nawet te lip duby SGHu, które tak były chwalone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student UŁ Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: *.astral.lodz.pl 02.06.10, 20:42 brak scenariusza... kazda kolejna osobe a w zasadzie kazde 20 scenek w przod widac od razu. nie widać jak ktos spiewa a to jednak imitacja powinna być. zgrania BRAK! pomysłu brak (zerżniete z kanadyjskiej uczelni w 50%) muzyka bez sensu i w kólko sie kreci i to NIE JEST LIP DUB! w libdubie nie ma zwolnien ani przyspieszen wystepuje czas realny! w skali od 1 do 10 1+ do teog powinien byż zrealizowany z 2 lata temu. do SGH to nawet sie nie umywa mimo ze sgh miał pare nudnych scenek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konar Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: 95.175.14.* 02.06.10, 21:12 Prawda jest taka ze w Polsce niedoscigniony jest UAM tam zrobili piękny klip a u nas początek wg mnie rewelacja do momentu włączenia przez gościa radia. Czym dalej tym gorzej. Generalnie w skali od 1 do 10 - 2+ własnie za początek i chęci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: *.toya.net.pl 02.06.10, 21:16 Po obejrzeniu tego materiału sam miałem wrażenie, że jest trochę słaby, ale z ciekawości obejrzałem też dla porównania lip duby innych uczelni i radykalnie zmieniłem zdanie. Pomysł łódzki zdecydowanie najlepszy a wykonanie napewno nie gorsze niż innych uczelni. Oczywiście wszystko jest kwestią gustu i pewnie niektóre uwagi są zasadne (np że tekst piosenki jest za szybko i aktorzy nie nadążali poruszać ustami zgodnie z tekstem) ale opinia, że klip jest za smutny mnie rozwaliła. Wydaje się najbardziej zakręcony i wesoły ze wszystkich, które widziałem. Akurat wydaje mi się że pomysł SGH był najnudniejszy. Ale można im wybaczyć bo to był chyba pierwszy lip dub w Polsce. Ja rozumiem polskie (a łódzkie szczególnie) narzekanie, jacy to my najgorsi, ale trochę obiektywizmu. Byłoby sporo do poprawienia, ale porównując do konkurencji jest całkiem nieźle. Widać, że zostało włożone dużo pracy i wysiłku. Gratuluje twórcom. Poza tym miło było znów zobaczyć swój wydział :-) Odpowiedz Link Zgłoś
np2009 Re: Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam 03.06.10, 09:39 Zgadzam sie z Toba w zupełności,mam takie samo zdanie...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad78 wyłączyłam po 3,27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 22:31 szkoda, że nie doczekałam do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: *.centertel.pl 02.06.10, 22:43 Generalnie słabiutko. Początek fajny, a później..., a później coraz gorzej. Piosenka skoczna, fajna, dynamiczna, natomiast zdaje się, że reżyser o tym zapomniał. Przede wszystkim akcja idzie ZA WOLNO. Nijak się to ma do piosenki. Gdyby tak za Panem z kamerą puścić jakiegoś ujadającego dobermana, na pewno wszystko wyglądałoby lepiej. Jakby od czasu do czasu podskoczył, też nic by się nie stało, a że obraz nie wyraźny byłby wtedy... who cares, liczy się atmosfera clipu. Aktorzy kompletnie nie znali tekstu, raptem kilka osób widać było, że zna tekst, a przecież to główny cel LIB DUB, oprócz pokazania szkoły. Tutaj tego wszystkiego zabrakło. Fajne przebrania, fajne motywy, dużo chętnych ludzi, ale wszystko razem dało marny efekt. Wracać do "studia" i jeszcze raz wszystko nagrać. Tym razem szybciej, skoczniej, więcej zabawy w kręceniu, a mniej spięcia i będzie git. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
hexplor Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń 02.06.10, 23:26 O Boże.. Niech oni sobie jakiś bifor zrobią na cpn-ie przed kręceniem kolejnego klipu. Całość wygląda jakby ich tam na siłę zaciągnięto. Teraz cała polska będzie wiedziała że w Łodzi totalna zamuła jest... Odpowiedz Link Zgłoś
witul85 Re: Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam 03.06.10, 00:00 Mieszkańcy całej Polski również dowiedzą się ilu malkontentów mieszka w Łodzi. Nie wiem dlaczego ma być gorsze od SGH? ilość postaci, strojów jest po naszej stronie, a tak w ogóle to nie należy do tych rzeczy przywiązywać uwagi. że niby pod jakim względem jest to ważne dla uczelni? Kto to powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzer Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 00:05 Niestety lipa dupa wyszla raczej a nie lip dub. Na esgiehu mimo ze amatorsko robiony i przy jednym ujeciu, mial wiecej energii. Tu przez to "artystyczne" ozywienie tylko pierwszego planu w ogole nie widac zycia, a zdaje sie ze na uniwerku powinno sie reklamowac zycie studenckie. Odpowiedz Link Zgłoś
youzyczka kiepski :/ 03.06.10, 01:36 niestety muszę to powiedzieć-kiepski. temat samego lip-duba oklepany, bo w zasadzie przedstawia to samo co lip-duby innych uczelni, nie ma w nim nic nowatorskiego. na dodatek, to co raziło mnie najbardziej, to to, że lip-dub w samym swoim założeniu polega na tym, żeby poruszać ustami tekst piosenki. tak jak w artykule zostało napisane-taki playback show. a tu ci studenci albo ruszają ustami jak ryby, albo koncentrują się na swojej roli zapominając o konieczności otwierania ust. zadję sobie sprawę z tego, że przygotowanie tego teledysku, nie należało do łatwych, ale jak już się coś takiego robi to powinno być zrobione porządnie a nie na łapu-capu, ot tak żeby poprostu było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: green.hat Zobacz lip duba Uniwersytetu Łódzkiego. I sam oceń IP: *.socal.res.rr.com 03.06.10, 03:34 Nie wyszło aż TAK źle. Odbiera się to jako amtorską produkcję i chyba tak ma to właśnie wyglądać. Natomiast tych kilka zdań po polsku, które nie należą do piosenki, zostało fatalnie przetłumaczonych na angielski w napisach. Ludzie, znajdźcie jakiegoś "nativa" i poprawcie to. W założeniu ma to byc promocja UŁ za granicą więc nie róbcie wiochy. Odpowiedz Link Zgłoś