Gość: kibic zagrożone projekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 11:20 Do Dziennikarzy i Radnych ! Zainteresujcie się Państwo innymi projektami, zagrożonymi cofnięciem unijnych dotacji na poziomie kilkunastu milionów zł do zwrotu, które zostały zbagatelizowane prze obecną ekipę. Niektóre z nich opisane są w tzw. raporcie otwarcia a dotyczą m.in. dostępu do szerokopasmowego internetu i informatycznej obsługi petenta. Jak na razie sprawy te stanowią najbardziej strzeżoną tajemnicę dyletanckiej ekipy Sadzynskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppiotrek7 Specjalna Strefa Sztuki pozbawiona unijnych pie... IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 11:22 dziękujemy wam towarzysze komisarze ! a przy urnach będziecie mieli dodatkowy bonusik... Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Specjalna Strefa Sztuki pozbawiona unijnych pie... 29.09.10, 11:22 I zaraz trochę lżej, O jedną Strefę Sztuki Mniej! Może mi załatają dziurę w dachu,bo inaczej, psia krew się zawalę. Z poważaniem Kamienica Mieszkalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Kasę na remont dachów trzeba czymś przyciągnąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 13:22 Kasę na remont dachów trzeba czymś przyciągnąć, brakuje jej nie bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Specjalna Strefa Sztuki pozbawiona unijnych pie... IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 11:26 "I wiceprezydent Łukasz Magin, i prezydent Tomasz Sadzyński w rozmowach z "Gazetą" utrzymywali" jest błąd, powinno być: zastepca komisarza Łukasz Magin, i komisarz Tomasz Sadzyński, prezydentem to można byc w wyniku wyborow, a to są ludzie narzuceni z góry przez PO jeszcze przed referendum wielokrotnie tu pisałem, ze jesli odwołamy kropiwnickiego to Po rozwali wszystkie projekty przygotowane przez poprzedników, zostało coś jeszcze? bo lista jest już całkiem długa. Tomaszewski na pewno im podziękuje za to w kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Specjalna Strefa Sztuki pozbawiona unijnych p IP: *.croy.cable.virginmedia.com 29.09.10, 11:52 Watpie zeby Tomaszewski wygral - za bardzo sie Lodzianom kojarzy z Kropiwnickim. Mysle, ze wszyscy z olejem w glowie powinni glosowac na Waszczykowskiego - szczegolnie elektorat prawicowy, bo tylko ten gosc moze zatrzymac Jonskiego (bo raczej nie Zdanowska :)))). On nie wie wiele o Lodzi (wg. zeszlotygodniowego artykulu w GW), ale juz zdazyl zauwazyc, ze jest tu syf, kila i mogila. Czego nie zauwazyli ani Magin, ani Sadzynski, ani Kropiwnicki przez wiele wiele lat. Teraz, gdy juz zdiagnozowalismy problem - moze uda sie ruszyc z ratowaniem tego co nie zostalo jeszcze zniszczone przez radosne dzieciaki w stylu Magina i Jonskiego. No i oczywiscie moze tez wreszcie wprowadzone zostana zmiany majace na celu upodobnic Lodz do innych miast, np. Warszawy, z ktora Waszczykowski jest lepiej obeznany niz z Lodzia, ktora coraz bardziej przypomina wielka wies. Co do Tomaszewskiego - bylby o swietnym doradca dla Waszczykowskigo, bo pomoglby odkopac rozpoczete projekty za Kropiwnickiego, ktore Magin, Jonski & Co. probowali w pol roku zakopac gleboko pod ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Specjalna Strefa Sztuki pozbawiona unijnych p IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 18:25 nie twierdze, że wygra ale na pewno wypomni Wawszczykowski mogłby byc dobrą alternatywą do obecnych władz, jesli nie potrafią opanowac tego burdelu to może świerzy oddech z zewnątrz bym im w tym pomógł, jedno jest pewne trzeba koniecznie odsunac PO i SLD od władzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Specjalna Strefa Sztuki pozbawiona unijnych p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 19:37 Odsunąć od władzy koniecznie także pis. Czy waszczykowski jest z pis?Czy waszczykowski jest samorządowcem? zy waszczykowski kocha Łódź? Odpowiedz Link Zgłoś
kryswoj Miało być pięknie, a jest jak zwykle 29.09.10, 11:29 Miało być pięknie, a jest jak zwykle. Demontaż marzeń o kulturalnym mieście postępuje. Sny o potędze i o utopijnej kulturalnej postindustrialnej Łodzi, tym którzy mieli jeszcze odrobinę nadziei sugeruję włożyć między bajki. Czy w tym mieście może być jeszcze gorzej? Sobie i tym, którzy mają nadzieję na "normalność" sugeruję spakować walizki i czym prędzej się wynieść. W Łodzi zostaną naiwni, zaślepienie lokalni patrioci z różowymi okularami na nosie. Im szczerze współczuję i już nie podziwiam. Farsa i cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Choopaki się uczą,a my za to płacimy 29.09.10, 11:41 Sadzyński zaskoczony bo dotychczas wystarczało mieć poparcie partii i wszystko się udawało,a tu jakieś dokumenty, studia wykonalności i terminy? Skąd on bidula miał się na tym znać? Nic tylko podziekować Tuskowi za mianowanie komisarzem jakiegoś chłoptasia bez doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opos Walczak przez samorzad i sad! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 13:25 Andrzej Walczak prywtny przetsiebiorca, doradca i p+rlnomocnik preyzdenta Miasta odpowiedyialnz ya Specjalna Strefe Sztuki powinien stanac przez organamim kontrolnymi samorzadu i przez Sadaem za spowodowanie lub udzil w niegospodarnosci. Artykul to skandal i dowod na to ze Bomanowska jest nioerzeterlna dziennikarka pomijajaca fakty i usuwajaca w cien rzeczywistych odpowiedzialnych za kleske SSS. Walczaka wymieniala wszedzie jka komentowala SSS a teraz go pomija. Zasluguje pani na Hiene Roku takze i za to.Nie tylko za nieczciwe pisanie o EC1, Zydowiczu, Lynchu i gehrym. Lodzianie Waczak powinien odpwoedziec wraz z Sadzynskim przez sadem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Walczak przez samorzad i sad! IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 20:45 Na razie to ciebie czekają spotkania z sądem. I to będzie ubaw na max Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opos Re: Walczak przez samorzad i sad! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.09.10, 22:58 Nie moge sie doczekac.Wreszcie publicznie bedziemy mowic o tym jak Walczak "zarzadzal" jako pelnomocnik komisarza, a wczesniej doradca prezydenta SSS i jak doszlo do tego ze nie ma kasy na SSS. Boje sie tak sądu jak zeszlorocznego sniegu. Natomiast sam zaoprosze media na te rozprawe i mase swiadkow ktorzy potwierdza mije slowa. hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Walczak przez samorzad i sad! IP: *.toya.net.pl 30.09.10, 07:31 To będzie sprawa o pomówienie więc po pierwsze jak będziesz bredził o walczaku to cię sąd przywoła do porządku a media raczej nie zostaną wpuszczone ale twój tatko na pewno to opisze w liście otwartym. Jak ty nie masz o niczym pojęcia łącznie z funkcjonowaniem sądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opos Re: Walczak przez samorzad i sad! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.10, 12:55 Sad dopusci i walczaka i pania Dzika i wierzbicka i wycichowskiego (ktory skarzy Niemcow za brak platnosci za prace projektowe podwykonawcze dt SSS) i Bomanowska (kandydatke na Hiene Roku) i Moellera i Opalke i Kwietkowskiego-Bluma i innych.Zalozysz sie ze udowodnie ze Walczak ponosi odpowiedzialnosc za sytuacje SSS? hahaha! Wyjda tez sprawy powiazan Walczaka i Boanowskiej (chyba ze ty jestes Bomanowska!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Walczak przez samorzad i sad! IP: *.toya.net.pl 01.10.10, 07:26 Tyle że to będzie sprawa o pomówienie na której będzie omawiane twoje grubiańskie prostactwo, a wymienione przez ciebie problemy nie będą zajmowały sądu nawet minutę, chyba że założysz jakąś inną sprawę ale wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opos Re: Walczak przez samorzad i sad! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 14:02 hahahahaha! jesli mowisz o moich wypowiedziach to wszystko jest zgodne z faktami.jesli ty fakty nazywasz pomowieniami to zapewniam cie ze nie ma tekiego sadu ktory odmowi mi prawa udowodnienia jak jest powiazany walczak z bomanowska, jak z agnieszka dziki, anana wierzbicka, andzrejem faliczem, wojciechem wycichowskim.nikt mi nie odmowi powolania mna swiadka zdzislawe janowska, marka zydowicza,wlodzimierza tomaszewskiego, wlodzimierza fisiaka, elzbiety hibner, tomasza sadzynskiego, lukasza magina etc. A meddia same przyjda... hahaha dawaj czem predzej ten pozew.zobaczysz swojego idola w swietle ciekawych dokumentow i dowodow. zobaczysz siebie w ciekawym swietle ...pani bomanoswka ...wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Walczak przez samorzad i sad! IP: *.toya.net.pl 02.10.10, 18:12 Nie tylko pomówienia! Również powazniejsze przestępstwa. A tak wogóle z tego co wiem pawciu to najpierw będzie wniosek o zbadanie twojej poczytalności. Zresztą swojego chamstwa i prostactwa będziesz się wstydził tak czy inaczej jak dotrze do ciebie całość twego buractwa. Nawet jeśli taki ktoś jak ty ma rację to i tak mało kto chce go znać. Dawaj ten film buahaha kłamczuszku z wiochy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: Walczak przez samorzad i sad! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 18:18 Gość portalu: hehe napisał(a): > Nie tylko pomówienia! Również powazniejsze przestępstwa. A tak wogóle z tego co > wiem pawciu to najpierw będzie wniosek o zbadanie twojej poczytalności. Zreszt > ą swojego chamstwa i prostactwa będziesz się wstydził tak czy inaczej jak dotrz > e do ciebie całość twego buractwa. Nawet jeśli taki ktoś jak ty ma rację to i t > ak mało kto chce go znać. Dawaj ten film buahaha kłamczuszku z wiochy Ze też wybrałeś sobie hehe forum gazety na leczenie swoich kompleksów i dewiacji. człowieku spadaj, nie widzisz, ze nikt nie chce z tobą gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opos Re: Walczak przez samorzad i sad! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.10, 20:23 Powazniejsze przestepstwa??? hahahah ! Moze przeszedlem na czewronym swietle??? hahahaa. jakis ty żałosny! I do tego nie jestem pawciu.hahaha jestes durniem. to co mowie jest zgodne z prawda. a prawda kole w oczy takich jak ty i twoich idoli, ktorych musi bolec ze nie wszystkich mozna kupic. brzydze sie takimi jak ty i twoi idole. Odpowiedz Link Zgłoś
nandik To było do przewidzenia 29.09.10, 13:33 Uporczywe lansowanie przez Walczaka ( atlas), SSS kosztem CŁC Gehrego, zakończyło sie klęską Łodzi. Najpierw w.w. wraz z radnymi PO i SLD zrobili wszystko aby wyeliminowac CŁC Gehrego w walce o pieniadze unijne. Wszyscy łodzianie przygladali się jak Radn PO i SLD, a potem komisarze w sposób irracjonalny niszczyli z uśmiechem na twarzach wspaniały projekt, słynnego architekta, wyrzucajac przy tym 5 mln. zł do kosza. Nikt nie potrafił nam wytłumaczyć, dlaczego? Nikt nie chciał sie tłumaczyć...? W tle rysował sie powód, nie dopuscic, aby kase unijna od Zdrojewskiego otrzymał Ghery - tym bardziej, ze minister wielokrotnie podkreslał, ze tak nietuzinkowy projekt jak CŁC byłby nie tylko wizytówka Łodzi, ale i Polski i w pełni zasługiwał na unijna dotację... Kasa dla Łodzi była jedna i koordynator SSS wymyślił sobie, ze stosując brudna rywalizacje, załatwi ją SSS ( muzem). W efekcie walki zainspirowanej osobista niechęcia Andrzeja Walczaka ( Atlas) utraciliśmy : M. Zydowicza, Camerimage, CŁC Gehrego, Studio Lyncha, a teraz SSS! Od samego poczatku było wiadomo, ze budowa SSS jest uzalezniona od Realizacji Dworca Fabrycznego. Chociazby dlatego, ze ta słynna rura lezy na obecnie uzywanych torach, po których jeżdżą pociągi. Dlatego na pierwszy rzut oka mozna juz było ocenić, że P. Minister Zdrojewski nie da pieniędzy na coś co jest uzależnione od tak powaznej inwestycji jak Dworzec Fabryczny. wiadomo natomiast, że po referendum i zmianach w UMŁ przetarg na Dworzec jest w powijakach. Niekompetentni, zdziecinniali komisarze wytłukli w UMŁ wszystko to co wartościowe i zaczęli uprawiać w koszulkach z logo ESK propagande sukcesu. Ale to za mało, zeby minister Zdrojewski uznał, że SSS ma szanse realizacji, że jest ikoną Łodzi i ze załuguje na unijna kasę. To stanowczo za mało! Powtarzam to było do przewidzenia i pisałem o tym wiele razy. Spotykałem sie wówczas z Chórem krytyki i szyderstw i zapewnień, że Walczak może wszystko bo on ma kasę..... etc. Odpowiedzialność za rujnowanie Łodzi z osobistych pobudek ponosi p. Andrzej walczak, który skutecznie wyeliminował wraz z p. Bomanowska wszystko co sie kojarzy z Markiem Zydowiczem. Osobiste wojenki zrobiły z łodzi prowincję. Wstyd. Dlatego przy wyborze prezydenta Łodzi bardzo powaznie zastanawiam sie nad kandydatura p. Waszczykowskiego, który ma silna osobowość i jest wolny od układów i układzików, które rujnują moje miasto.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sten Re: To było do przewidzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 13:50 Zarzucasz że, wyrzucono 5 mln na projekt Gehrego. Ale jak nie powstanie SSS to wyrzucimy około 48 mln za projekt dla Niemców + koszta obsługi tego projektu ( sprawdzanie proj. przez firme zewnętrzną , kilkuletnia obsługa projektu przez zespól urzedników którzy sie tylko tym zajmują itd) czyli 10 razy więcej. Dlatego trzeba wszystko zrobic by SSS powstała. Odpowiedz Link Zgłoś
nandik Re: To było do przewidzenia 29.09.10, 14:32 Gość portalu: sten napisał(a): > Zarzucasz że, wyrzucono 5 mln na projekt Gehrego. Ale jak nie powstanie SSS to > wyrzucimy około 48 mln za projekt dla Niemców + koszta obsługi tego projektu ( > sprawdzanie proj. przez firme zewnętrzną , kilkuletnia obsługa projektu przez > zespól urzedników którzy sie tylko tym zajmują itd) czyli 10 razy więcej. > Dlatego trzeba wszystko zrobic by SSS powstała. Sorry, ale to sa brednie... Trzeba czym predzej uwolnić sie od tej nierealnej inwestycji. Po pierwsze drogiej dla Łodzi bo Marszałek nie wesprze jej finansowo ( 100 mln.zł), pieniadze unijne przepadły ( 200 mln. zł), projekt został poszerzony i niewykluczone, ze miasto samo z własnej kieszeni będzie musiało zapłacic za realizacje SSS ok 500 mln. złotych - pytam z czego??? i skąd? ... czy stać nas na kontynuowanie tak kardynalnego błedu, zeby realizować nikomu niepotrzebne MUZEUM za tak ogromna kwotę. A co z eksploatacja tej szklanej rury, która jak kazde muzeum nie bedzie zarabiała na siebie...?! Uwazam, ze nalezy szybko powrócić do CŁC Gehrego, które miało być kołem zamachowym NCŁ. Od dawna wiadomo, ze Centra kongresowo - festiwalowe są potrzebne i nakręcaja koniunkture miast, a tak nietuzinkowe jak nasze by stanowiło splendor dla miasta. Mało tego pM. Zydowicz przyprowadził do łodzi Inwestora, który chce w te budowe wnieść 250 mln. zł! A co zrobił p. walczak? Nic , nikogo z kasą nie przyprowadził, natomiast pozbawił ( wraz z p. Bomanowska) nas wszystkiego tego co nobilitowało Łódź, w Polsce i na świecie. Nie stac nas na wywalanie kasy na martwy obiekt ( SSS) - nie w tej kolejności, jestesmy za biednym miastem obecnie. Powinniśmy inwestować w realizacje, które rozkrecają ekonomicznie miasto i potrafia sie same utrzymać jak CŁC Gehrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedopalajacy Re: To było do przewidzenia IP: *.croy.cable.virginmedia.com 29.09.10, 18:24 Nandik dobrze mowi! Moze jako ostatni Lodzianin nie jedzie jeszcze na dopalaczach :) Waszczykowski na prezydenta - tak CLC+Lynch+Gehry z powrotem - tak Inaczej z tego miasta zostanie ruina + ZOO (bo ZOO jakos udaje sie przetrwac, pewnie przez to, ze jest na uboczu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: To było do przewidzenia IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 18:42 > Waszczykowski na prezydenta - tak Proponuje, abys w kazdym poscie pisal pod innym nickiem - trzy to za malo. Wtedy bedzie wygladalo, ze Waszczykowski ma szalone powodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co? Re: To było do przewidzenia IP: *.croy.cable.virginmedia.com 29.09.10, 19:09 Bede pisal pod iloma mi sie podoba. Nie probuje 'generowac' powodzenia tylko prezentowac wlasny poglad na sytuacje, a nick ustawiam w zaleznosci od przeslanki i artykulu. Skoro tak ci zalezy, to sam sie podpisz imieniem, nazwiskiem i peselem, albo zaloz sobie stale konto - bo skad mam wiedziec czy ty to rzeczywiscie ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: To było do przewidzenia IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 19:39 > Bede pisal pod iloma mi sie podoba. Wiem o tym, i to cie wlasnie czyni takim zabawnym pajacem. > Skoro tak ci zalezy, to sam sie podpisz imieniem, nazwiskiem i peselem Nie, ty sie podpisz. Ja nic takiego nie sugerowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do a Re: To było do przewidzenia IP: *.croy.cable.virginmedia.com 29.09.10, 20:26 > > Bede pisal pod iloma mi sie podoba. > > Wiem o tym, i to cie wlasnie czyni takim zabawnym pajacem. > pajacem jestes ty, ale pewnie nie musze ci o tym przypominac bo sam to wiesz najlepiej. co do zabawnosci - to moze moje wpisy bawia mnie (a tym bardziej gdy wkurza cwiercinteligenta w twoim wydaniu), ale jak dla ciebie sa bardzo powazne, a juz na pewno nie zabawne, bo uruchamia ci sie mania przesladowcza. wyobrazam sobie jak z piana na ustach sprawdzasz wszystkie wpisy na forum i porownujesz ip - moze to tez moje? moze to kolejny klon? moze tu jest jak w 'the real slim shady' - tylko ktory to klon, a ktory prawdziwy? potem siedzisz do pozna i nie mozesz usnac... szkoda mi ciebie, ale na szczescie nie jestes moim problemem, tylko twoich rodzicow. > > Skoro tak ci zalezy, to sam sie podpisz imieniem, nazwiskiem i peselem > > Nie, ty sie podpisz. Ja nic takiego nie sugerowalem. ja robie dokladnie i tylko to co chce. zyje i pozwalam zyc - dopoki nie napatoczy sie taki pajac jak ty, oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: To było do przewidzenia IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 20:46 > pajacem jestes ty A nie bo ty > wyobrazam sobie jak z piana na ustach sprawdzasz wszystkie wpisy na forum i por > ownujesz ip No rzeczywiscie, masz sobie co wyobrazac, musi ci sie strasznie nudzic > szkoda mi ciebie, ale na szczescie nie jestes moim problemem, tylko twoich rodz > icow. O, wlasnie tego brakowalo - tekstow pod adresem rodzicow. Ambitne, ze hoho. Teraz jeszcze tylko brakuje abys powiedzial o "dostosowywaniu sie do poziomu rozmowcy" i juz bedzie caloksztalt. > ja robie dokladnie i tylko to co chce Brzmi jak manifest nastolatka-grafomana - pewnie jestes jeszcze wegetarianiniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do a Re: To było do przewidzenia IP: *.croy.cable.virginmedia.com 29.09.10, 20:59 > > ja robie dokladnie i tylko to co chce > > Brzmi jak manifest nastolatka-grafomana - pewnie jestes jeszcze wegetarianiniem coz, na psychologa na pewno nie masz zadatkow, a tym bardziej nie na detektywa ani wrozke. ja nie bede zagadywac kim ty jestes, bo to nie ma zadnego sensu. natomiast wiem, ze uwazasz, ze rzadzisz tym forum i nie mozesz pogodzic sie z tym, ze ktos inny moze tu wejsc ze swoja opinia, a szczegolnie nowa osoba jak ja. natomiast twoje ulubione zajecie na forum to nie prezentowanie swojej opinii lub pomyslu, tylko negowanie innych i odbijanie pileczki. jestes wiec strata czasu, zapychaczem forum i ulubiencem gazety wyborczej, ktorej dostarczasz clickow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: To było do przewidzenia IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 21:54 > coz, na psychologa na pewno nie masz zadatkow, a tym bardziej nie na detektywa > ani wrozke. Na szczescie ty masz zadatki dosc pokazne. > natomiast twoje ulubione zajecie na forum to nie prezentowanie swojej opinii lu > b pomyslu Nie manipuluj, prezentuje swoja opinie na temat twojej osoby > ktorej dostarczasz clickow. Aha, a tymi swoimi wpisami gloryfikujacymi Waszczykowskiego "dostarczasz clickow" niezaleznej.pl czy Naszemu Dziennikowi? Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: To było do przewidzenia 29.09.10, 13:53 nandik napisała: - przy wyborze prezydenta Łodzi bardzo powaznie zastanawiam sie nad kandydatura p. Waszczykowskiego, który ma silna osobowość i jest wolny od układów i układzików, które rujnują moje miasto.... -------------------------------------- Opamiętaj się, bo chcesz leczyć dżumę cholerą. Waszczykowski to dyspozycyjny pisiorek - jeśli jego idol Kaczyński pociągnie za sznurki tego pajacyka i każe mu np. zaorać wieś, której nie lubi, czyli Łódż - to on to zrobi bez wahania!. Zrozum, tu nie chodzi o to miasto, które natęża się, żeby ryczeć jak lew a jest tylko małą PO-PiSkującą myszką w politycznym zoo... Odpowiedz Link Zgłoś
nandik Re: To było do przewidzenia 29.09.10, 14:18 wirusx napisał: > nandik napisała: > - > przy wyborze prezydenta Łodzi bardzo powaznie zastanawiam sie nad kandydatura p > . Waszczykowskiego, który ma silna osobowość i jest wolny od układów i układzik > ów, które rujnują moje miasto.... > -------------------------------------- > Opamiętaj się, bo chcesz leczyć dżumę cholerą. Waszczykowski to dyspozycyjny pi > siorek - jeśli jego idol Kaczyński pociągnie za sznurki tego pajacyka i każ > e mu np. zaorać wieś, której nie lubi, czyli Łódż - to on to zrobi bez wahani > a!. Zrozum, tu nie chodzi o to miasto, które natęża się, żeby ryczeć jak lew a > jest tylko małą PO-PiSkującą myszką w politycznym zoo... > A kogo odpornego na takich "walczaków" masz do zaproponowania.....? Widzisz, ja mysle i postepuję niezaleznie i nie łączę z zadnym z kandydatów swojej zawodowej czy innej przyszłości. Martwie sie o Łódź. Czuję, ze tylko człowiek tego kalibru co Waszczykowski moze zrobić z tym bajzlem porzadek. P. Waszczykowskiego oceniam pozytywnie po jego dokonaniach i drodze zyciowej. Odbieram go podobnie jak Bieleckiego w Warszawie. Obydwaj sa bezpartyjni. To ludzie bezkompromisowi i skuteczni. Poza tym swoja decyzje uzalezniam jeszcze od tego co nam zaproponuja i z jakimi gwarancjami realizacji "nasi" kandydaci....Czekam na ich programy wyborcze. Pragnę, aby Łódź nabrała oddechu, aby wreszcie bez przeszkód i gierek zaczeła sie rozwijać, aby wrócił Gehry ( CŁC), Lynch( Studio Lyncha), Zydowicz( Camerimage).... Pamietam, ze podczas walki o CŁC, tylko ludzie związani z PiS oraz Janowska z Tomaszewskim, wspierali M. Zydowicza..... Wszyscy pozostali kandydaci to, albo prowincjonalni, niedouczeni karierowicze, albo ludzie nieodporni na powiązania z łódzkim biznesem... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedopalajacy Re: To było do przewidzenia IP: *.croy.cable.virginmedia.com 29.09.10, 18:31 Lodz jest zaorana od pol roku przez PO i SLD! W pol roku nie ma juz CLC, ani SSS. Pewnie niedlugo zlikwiduja NCL. Ale na szczescie bedzie nowy stadion LKS-u.... przepraszam - Stadion Miejski. Poza tym to rzad PO nie przydzielil pelniacemu obowiazki prezydenta Lodzi (tez z PO) kasy na SSS - wiec co to swiadczy o planach tej partii wzgledem Lodzi? Wiec nie kompromituj sie broniac dzieci, ktore sa obecnie przy sterach, bo jesli ktos dziala na szkode miasta - to wlasnie PO i SLD. P.S. Tez bede glosowal na Waszczykowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nandik Re: To było do przewidzenia 29.09.10, 19:54 Gość portalu: niedopalajacy napisał(a): > Lodz jest zaorana od pol roku przez PO i SLD! W pol roku nie ma juz CLC, ani SS > S. Pewnie niedlugo zlikwiduja NCL. Ale na szczescie bedzie nowy stadion LKS-u.. > .. przepraszam - Stadion Miejski. > Poza tym to rzad PO nie przydzielil pelniacemu obowiazki prezydenta Lodzi (tez > z PO) kasy na SSS - wiec co to swiadczy o planach tej partii wzgledem Lodzi? > > Wiec nie kompromituj sie broniac dzieci, ktore sa obecnie przy sterach, bo jesl > i ktos dziala na szkode miasta - to wlasnie PO i SLD. > > P.S. Tez bede glosowal na Waszczykowskiego Niestety musze Ciebie zmartwić. Ze stadionem miejskim sprawa nie wyglada tak rózowo, gdyz za czasów Kropy został przeprowadzony konkurs architektoniczny na stadion 35 tysieczny, który przez wszechwiedzacego magina został na oczach dziennikarzy wyrzucony do kosza. Po czym dowiedzielismy sie, ze tak duze miasto jak Łódź zasługuje tylko na 16 - sto tysięcznika ( jesli chodzi o ilość widzów)! Prowincjonalne podejście do wszystkich spraw - w tym do budowy stadionu to charakterystyczna cecha Platformy i SLD. Chciałbym, aby PO mnie zaskoczyło pozytywnie, ( myśle jednak, ze to niemożliwe) jak na razie widze tylko brak profesjonalizmu, pomówienia, brak kompetencji, agresję, nepotyzm... Mały stadion miejski w Łodzi, to sa wyrzucone pieniądze, tym bardziej, ze obok stoi Atlas arena o podobnej chłonności. Trzeba być kompletnym tłukiem z dalikowa, zeby podejmowac takie decyzje i hamowac rozwój miasta. Na taki stadion nie przyjdzie zadna gwiazda w stylu U2, madonna....etc. Bedzie to tylko klubowy stadion, nic wiecej, nie będzie słuzył przy okazji łodzianom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaplin Specjalna Strefa Sztuki pozbawiona unijnych pie... IP: 195.26.77.* 29.09.10, 13:10 Just great... ciekawe czego sie jeszcze dowiemy po wyborach... ze nie zostana wybudowane autostrady w Lodzi... czy ze moze bedziemy mieli mega dziure w centrum miasta bo inwestycja zostanie wstrzymana... rece opadaja... sa dwa wyjscia albo w koncu kompetentni politycy/urzednicy zajma sie Lodzia albo do wladzy musza dojsc ludzie zupelnie nie zwiazani z polityka tylko chcacy cos w naszym miescie zmienic.. totalna zalamka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Specjalna Strefa Sztuki pozbawiona unijnych pie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.09.10, 15:00 Ale tendencyjny artykuł. Każdy kto choć trochę zada sobie trudu to dojdzie do prostego wniosku, że pieniędzy na ten projekt nigdy nie było. To że był na liście rezerwowej oznaczało ni mniej ni więcej, że dostanie kaskę jak wypadnie inny albo będą duże oszczędności na przetargach czy kursie Euro. Nic takiego nie zaistniało, więc wywalili projekt z powodów formalnych bo tak Ministrowi było najwygodniej. Ugotował w ten sposób włądze Łodzi i Walczaka, który zapewniał że minister da kaskę jak do maja tego roku zostanie złożona dokumentacja techniczna z pozwoleniem na budowę. Pozwolenie jest a kasy nie ma, no i znaleźli sobie kozła ofiarnego w postaci tych, którzy próbowali coś zrobić. Róbcie dalej takie akcje to już nikt w tym mieście palcem nie kiwnie, żeby się potem musiał tłumaczyże nie jest wielbłądem. A poprzedniej ekipy za taki syf z tym projektem jaki zostawili nikt już nie rozlicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Specjalna Strefa Sztuki pozbawiona unijnych p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 15:26 to, że poprzednie władze były skrajnie niekompetentne to wiadomo (za to w końcu podziękowali im Łodzianie odwołując Kropę), ale obecne władze i rząd to w końcu z jednej ławki koledzy, więc do kogo mieć pretensje za takie przerzucanie się w paiskownicy, jak nie do Zdrojewskiego i władz Łodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pająk Re: Specjalna Strefa Sztuki pozbawiona unijnych p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 15:27 Gość portalu: Ola napisał(a): > Ale tendencyjny artykuł. Każdy kto choć trochę zada sobie trudu to dojdzie do p > rostego wniosku, że pieniędzy na ten projekt nigdy nie było. To że był na liści > e rezerwowej oznaczało ni mniej ni więcej, że dostanie kaskę jak wypadnie inny > albo będą duże oszczędności na przetargach czy kursie Euro. Nic takiego nie zai > stniało, więc wywalili projekt z powodów formalnych bo tak Ministrowi było najw > ygodniej. Ugotował w ten sposób włądze Łodzi i Walczaka, który zapewniał że min > ister da kaskę jak do maja tego roku zostanie złożona dokumentacja techniczna z > pozwoleniem na budowę. Pozwolenie jest a kasy nie ma, no i znaleźli sobie kozł > a ofiarnego w postaci tych, którzy próbowali coś zrobić. Róbcie dalej takie akc > je to już nikt w tym mieście palcem nie kiwnie, żeby się potem musiał tłumaczyż > e nie jest wielbłądem. A poprzedniej ekipy za taki syf z tym projektem jaki zos > tawili nikt już nie rozlicza Chwila, chwila - jak to ostatniej ekipy nikt nie rozlicza, przeciez przy tym projekcie jest cały czas ta sama ekipa Tj. Walczak jako najpierw Pełnomocnik Marszałka potem Pełnomocnik Prezydenta do spraw zwiazanych ze SSS oraz Andrzej Falicz jako kierownik projektu d.s. SSS wraz z zespołem innych osób, które nigdy nie miały nic innego do roboty jak prace przy SSS. Ci ludzie za koordynacje i prace zwiazane z SSS odpowiadaja i zajmuja sie tym od czasów Kropy. mam nadzieje, że poniosa odpowiedzialność, a Pan Falicz z czerwoną twarzą przestanie chodzic i oplatać głupoty o sobie, gaworzyc za miejskie pieniadze, i zostanie wreszcie ten nieudacznik, przyjaciel walczaka, zwolniony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piramka Uuuuuuuuuuffffffffffffffff ...... IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.10, 15:09 Bardzo dziękuję ministrowi kultury za tą decyzję.Bo kultura kulturą a mój pies jednak gdzieś sr... musi.Tym bardziej,że był przywiązany do tego miejsca i tylko tam mógł bezstresowo oddawać kał i mocz a ja przy okazji pierdyknąć pół basa.I za jeszcze jedno dziękuję : schowanie dworca pod ziemię.Już nie będą się na nas patrzeć te kulturalne ryje zza szyb pociągów udające się do pracy w stolycy.DZIĘKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tan Tak, bo ministerstwo kultury ma inne priorytety IP: 83.238.7.* 29.09.10, 15:55 Finansuje przecież między innymi powstanie supernowoczesnego, ale nikomu niepotrzebnego muzeum jednego z papieży w Wadowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka K Re: Tak, bo ministerstwo kultury ma inne prioryte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 16:03 Ministerstwo nie bedzie dawało pieniedzy po to by przepadły. SSS. jest inwestycja, która zalezy od postepów prac zwiazanych z dworcem. Oczywiscie niemota falicz i jego opiekun W nigdy tego nie skojarzyli, a dziennikarka z gazety ślepo im ufała. Mamy teraz to co było nieuniknione. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Konieczny i możliwy jest odwet. 29.09.10, 15:58 Winny jest Zdrojewski, który na śmierdzące teatry we Wrocławiu dał kupę polskiej kasy. Ale walka się na tym nie kończy. Zdrojewski nie może spać spokojnie. Należy załatwić mu prędzej, czy później łaźnię(strach, pot i problemy). Nikt nie może rzucać kłód pod nogi za darmo. Pamiętajmy jednak, że to wina ewidentnie Zdrojewskiego i czekajmy, aż mu się noga powinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Konieczny i możliwy jest odwet. IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 16:29 A jakie to ma znaczenie dla rozwoju Łodzi że Zdrojewski bedzie mial problemy? Trzeba myśleć do przodu- robic wszystko by SSS powstała. Może trzeba sie będzie zrzucić- 700,000 łodzian po 600 zł i już by starczyło na budowę. Tylko trzeba to łodzianom wytłumaczyć że, na tym zyskają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pająk Re: Konieczny i możliwy jest odwet. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 17:11 Gość portalu: piotr napisał(a): > A jakie to ma znaczenie dla rozwoju Łodzi że Zdrojewski bedzie mial problemy? > Trzeba myśleć do przodu- robic wszystko by SSS powstała. > Może trzeba sie będzie zrzucić- 700,000 łodzian po 600 zł i już by starczyło na > budowę. > Tylko trzeba to łodzianom wytłumaczyć że, na tym zyskają Wiekszych bzdur nie czytałem. Zdrojewski to mądry minister, który nie uległ czarowi Wala z atlasa i politycznym naciskom. Uczciwie ocenił, że aby dofinansować SSS trzeba mieć gwarancje, ze ta inwestycja zostanie rozliczona w terminie. Inaczej trzeba by pieniadze zwrócić do Brukseli. Jak mozna mówić o rozpoczęciu budowy SSS kiedy nie ma nawet zaawansowanego przetargu na dworzec. Ludzie puknijcie sie w głowy! Obwiniacie ministra Zdrojewskiego za to, ze jest uczciwy i rozsadny. obwiniajcie walczaka i bomanowska za propagande sukcesu jesli chodzi o SSS i o to, ze z premedytacja niszczyli M.Zydowicza w Łodzi. obwiniajcie Walczaka i falicza za brak profesjonalizmu. Jeśli chodzi o tego drugiego - to pierwsza tłoczona kostka na Piotrkowskiej była tłoczona przez jego firmę i okazała sie fuszerka, która była do wymiany. ten pan w niczym sie nie sprawdził, aby pilotowac dla Łodzi jakąkolwiek inwestycję. Pieniadze wydane na jego pensję, są zmarnowanymi pieniędzmi. ( pomysleć, ze tyle osób głoduje i jest w potrzebie, a są tacy, którzy nie wiadomo dlaczego, zyją jak krezusi za państwową kasę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opos Konieczny odwet na Zdrojewskim? Nie Walczak winny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 16:33 Winny temu , ze SSS nie dostalo pieniedzy z Ministerstwa jest Walczak, niekompetnentny kompletnie w sprawach publicznej kasy. Sukces w kleju prywatnym nie oznacza ze te same mechanizmy zadzialaja tam gdzie obowiazauja inne standardy i przepisy. kasa to nioe zxnaczy rozum - panowie politycy. czasami fachowcy sa wsrod ubogich. Wielkosc i madrosc wladzy polega na wyszykiwaniu i szanowaniu madrych i utalentowanych, a nie tylko tych ktrzy maja kase i sa potencjalnymi lub faktycznymi sponsorami kampanii wyborczych. przychodzi z czasem koniecznosc zaplacenia kary. sadzynski powinien zostac skreslony z list do samorzadow, magin to Samo, Zewald to samo. Zydowicz wam powiedzial: zniszczycie decyzja o CLC Lodz! Nie bedziecie mieli ani Gehrego, ani camerimage, ani Lyncha...ani SSS bo realizowana jest zle i nie uzyska pieniedzy unijnych. Mial pan racje panie Marku.No tak ale pan taka inwestycje zrealizowal w p[ostaci Centrum Sztuki Wspolczesnej w Toruniu: pierwsze muzeum sztuki wybudowane w Polsce od 60 lat od podstaw. Pan prowadzil te inwestycje i zdaje sie w ciagu trzech lat powstala! Zdaje sie ze pan Zydowicz rowniez koordynowal przygotowania projektu i wniosku o rewitalizacje EC1 i....pieniadze sa ! Budowa ruszyla. tak, tak panie Sadzynski wstyd. Wyrzucile pan czlowieka ktory mogl panu SSS uratowac.Zdaje sie nawet inetrweniowal w tej sprawie co haniebnie opisala Boamnowska (kandydatka na Hiene Roku). Wstyd> Teraz walczak pana poswieci a Bomanowska mu pomaga i pan bedzie ofiara! nalezy sie panu. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl eeej 29.09.10, 18:47 Nie na takie rzeczy przymykano oczy jeśli chodzi o Wrocław. Poczytajcie trochę. Ale Łódź jest na wygranej pozycji, bo ma zadłużenie poniżej 45% budżetu. Tymczasem Wrocław około 55% swojego większego od Łodzi budżetu. Daleko na kumoterstwie się nie zajedzie. Ministrem może zostać "niekumoter mista" i wtedy płacz i oddawanie długów będzie bolesne. Zwłaszcza jak dojdzie do drugiej fali kryzysu, a dojdzie, bo taka fala jest zaplanowana na świecie. Jakby ktoś czytał prasę amerykańska i izraelską wiedziałby, że kryzys to nic innego jak walka z wypranymi na świecie pieniędzmi. Wrocław może się stać najbiedniejszym polskim miastem i nikogo to nie powinno śmieszyć. Z wielu rzeczy by się śmiano przed faktem - z przepowiadania śmierci Kaczyńskiego, z walących się wież WTC itd. Po prostu Wrocław jeśli będzie robił sobie wrogów to oni go po czasie zniszczą. A Wrocław ma już sporo wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: eeej 29.09.10, 19:01 Chyba nie w tym rzecz ile dług wynosi ale na co te pieniądze wydano. We Wrocławiu te inwestycje na kredyt się zwrócą w Łodzi te pieniądze utopiono w nietrafionych przedsięwzięciach. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: eeej 29.09.10, 19:07 Co Ci się zwróci? Teatr, popsuta kostka na rynku? Ponadto przed 2 falą kryzysu powinno się mieć jak najmniej długu, bo leczyć finansowo się będą silni, a nie słabi. Tymczasem Wrocław to słabeusz, Łódź też, ale ma mały dług. I może dobrze, ze nie wydamy kasy na SSS, będzie jeszcze mniejszy dług. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: eeej 29.09.10, 20:10 Zwróci się choćby remont śródmieścia dzięki któremu Wrocław wygląda jak miasto europejskie natomiast Łódź wygląda jak Wrocław w 1945 roku. Po prostu pożyczali pieniądze na konkretne potrzebne projekty a Łódź na finansowanie księżycowych projektów typu CŁC i dopieszczanie różnych podstarzałych reżyserów. Pieniądze te zostały zmarnotrawione a we Wrocławiu wykorzystane i dlatego to Łódź ma większy dług bo będzie jeszcze musiała duuużo pozyczyć żeby osiągnąć choć częściowo standard Wrocławia. A to bajdurzenie o kryzysie to sobie zostaw dla kogo innego bo ja się już tych bzdetów nasłuchałem, podobnie jak proroctw o końcu świata w 2012. I są to wiadomości z tej samej półki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keaz Re: eeej IP: *.gdynia.mm.pl 29.09.10, 20:27 1. Pojedz i zobacz jaki syf jest we Wrocławiu, chodzi o kamienice w sumie i rynek obecnie. 2. Nie maja hali godnej świata i w sumie nic nie mają sławnego. 3. Zadłużenie już daje się we znaki, bo banki nie chcą kredytować Wrocławia, jeszcze o tym usłyszymy głośniej. 4. Łódź nie marnowała pieniędzy, bo ma malutkie zadłużenie. To logiczne. 5. Od kiedy nawet kilkadziesiąt wyremontowanych kamienic powoduje rozwój?(hehe). 6. Kryzys jest faktem, a przewidywanie pogorszenia sytuacji nie należny nazywać bajdurzeniem. Chodzi o to, ze jeśli hipotetycznie założymy najgorsze, to Łódź jest przygotowana, a zadłużony Wrocław jest bezbronny i zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: eeej 29.09.10, 20:36 Jeśli Wrocław ma 55% zadłużenie i jest ono gigantyczne a Łodź 45% i jest ono małe to ja takie twierdzenie odbieram jako dowcip. Zadłużenie Łodzi jest faktycznie sporo większe tyle że zamaskowane i sprytnie zaksięgowane dlatego wielki kryzys nas nie ominie ale będzie tylko u nas i w podobnie zarządzanych grajdołach w ruinie. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl ++ 29.09.10, 19:09 Łódzka hala jest bardziej trafiona niż cokolwiek we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Cala Lodz to duze muzeum IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 19:25 Duze etnologiczne muzeum dziwakow. Tutejsze mieszkance wyczytuja z izraelski prasa przebieg kryzyzu swiatowej. Lodzianie wiedza z przepowiadania o śmierci Kaczyńskiego, z walących się wież WTC. Jak jeden czytelnik napisal, to w Lodzi dobrze funkcjonuje tylko zoo. Teraz wiemy, dlaczego: minigry.amor.pl napisał: > Nie na takie rzeczy przymykano oczy jeśli chodzi o Wrocław. Poczytajcie trochę. > > Ale Łódź jest na wygranej pozycji, bo ma zadłużenie poniżej 45% budżetu. Tymcza > sem Wrocław około 55% swojego większego od Łodzi budżetu. Daleko na kumoterstwi > e się nie zajedzie. Ministrem może zostać "niekumoter mista" i wtedy płacz i od > dawanie długów będzie bolesne. Zwłaszcza jak dojdzie do drugiej fali kryzysu, a > dojdzie, bo taka fala jest zaplanowana na świecie. Jakby ktoś czytał prasę ame > rykańska i izraelską wiedziałby, że kryzys to nic innego jak walka z wypranymi > na świecie pieniędzmi. Wrocław może się stać najbiedniejszym polskim miastem i > nikogo to nie powinno śmieszyć. Z wielu rzeczy by się śmiano przed faktem - z p > rzepowiadania śmierci Kaczyńskiego, z walących się wież WTC itd. Po prostu Wroc > ław jeśli będzie robił sobie wrogów to oni go po czasie zniszczą. A Wrocław ma > już sporo wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keaz Re: Cala Lodz to duze muzeum IP: *.gdynia.mm.pl 29.09.10, 20:08 > Duze etnologiczne muzeum dziwakow. > Tutejsze mieszkance wyczytuja z izraelski prasa przebieg kryzyzu swiatowej. > Lodzianie wiedza z przepowiadania o śmierci Kaczyńskiego, z walących się wież > WTC. > Jak jeden czytelnik napisal, to w Lodzi dobrze funkcjonuje tylko zoo. Teraz wie > my, dlaczego: A co to za dziwolągowy tekst? "Polska języka trudna mowa"? Nic nie zrozumiałeś, nawet tego, iż chodziło o to, że każdy by się śmiał z przepowiedni, gdyby ją słyszał przed wystąpieniem(i przykłady WTC ect.). I nie pisze się "kryzysu światowej" tylko kryzysu światowego głupcze z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Cala Lodz to duze muzeum 29.09.10, 20:38 Nie no, kto by się śmiał z przepowiedni końca świata, ja już pamiętam kilkanaście tych końców: w 1999, 2000, teraz 2012. Poważna sprawa chłopie tu się nie ma co śmiać tu trzeba pójść do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
egzorcysta_666 Czy autentycznie nie wiesz o co chodzi? 29.09.10, 20:46 Nie chodzi o przepowiadanie tylko o reakcję ludzi. Załóżmy, ze mamy rok 2007 i ktoś Ci mówi, ze Kaczyński umrze w 2010. Śmiejesz się z tego i o to chodzi. O reakcję. W sumie rzeczywistość MOŻE(nie musi) nas zaskoczyć i trzeba być przygotowany na wszystko. Z innej beczki - Wiemy, ze Wrocław niejednokrotnie popłynął w powodzi i jest miastem niebezpiecznym. W Warszawie też była powódź. Łodzi to nie grozi. Ale ja się nie cieszę, tylko współczuję, mimo, ze w tv powódź warszawska i wrocławska nie wyglądała tak jaką była w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Zadłuzenie Łodzi ok 45% bdt. Warszawy ponad 55% 29.09.10, 16:21 PIS-owców prosimy o zaprzestanie pisania pierdół bo to śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Specjalna Strefa Sztuki pozbawiona unijnych pie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 16:58 Tym panom już dziękujemy. Jeszcze tylko 2 miesiące i w RM: po-0,sld-0,pis-0, łodzianie 100%. Prezydent - łodzianin 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Czy tego Magina nie mozna wypieprzyc? IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 18:34 On albo zapewnia, albo straszy, albo jest bardzo zdziwiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak1000 Re: Czy tego Magina nie mozna wypieprzyc? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.10, 18:49 Brawo magin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Co jeszcze spieprzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Sadzyński na pozarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 19:17 to chłopiec juz niepotrzebny walczakowi, wybory sie zbliżaja trzeba omotać Zdanowską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simple Niezguły z PO precz z Łodzi!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.10, 19:55 To pewnie i nowego dworca nie będzie. Po krótkich i niesławnych rządach PO w Łodzi zostanie tylko smród. Nie myślcie, że po tym co nabroiliście będziemy na was głosować. Pani Zewald powinna wrócić tam, gdzie jej miejsce, czyli do szkoły. Jej znajomość problemów kultury jest żałosna, a troskliwość o dobro miasta, dla tego miasta zabójcza. Pan Sadzyński szczodrze sypie pieniądze na poroniony pomysł zrobienia Łodzi Europejską Stolicą Kurwa! Kultury, z którego to przedsięwzięcia nie będzie żadnej korzyści, a tylko powszechny śmiech. Nie ma zaś pieniędzy na czystość i porządek w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Niezguły z PO precz z Łodzi!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 20:56 Dodam także pisuarów i zakłamanych sldchów. Precz do sejmu i senatu. Łódź dla łodzian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do a Specjalna Strefa Sztuki pozbawiona unijnych pie... IP: *.croy.cable.virginmedia.com 29.09.10, 21:06 Tak, w wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annia Jak dobrze, ze za dwa miesiace wybory !!! IP: *.toya.net.pl 30.09.10, 06:01 Witam mam nadzieje, ze juz kazdy z nas widzi co sie zmienilo w naszym miscie po tych wielkkich zapowiedziach zmian. Mam szczera nadzieje, ze nie my lodzianie nie zmarnujemy glosu i nie bedziemy glosowac na nieudacznikow z Platformy Obywatelskiej A teraz jeszcze prezydenci wezma wolne by swoja kampania sie zajac. Jestescie od zarzadzania miastem !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROLA Dziwne to : pracownik wyleciał za znak drogowy, a IP: *.lodz.mm.pl 30.09.10, 21:35 a oszukujący, kłamiący i nie dopełniający swoich obowiązków vice Prezydent Magin i JOŃSKI JESZCZE PRACUJĄ ?!!! No cóż, MALUCZCY zawsze płacą za błędy i niewiedzę WYŻSZYCH URZĘDASÓW!!! TO SKANDAL !!! Pani kandydatko na Prezydenta z PełO !!! I pani na to pozwala ???? Czyli po wyborach nic sie nie zmieni - wywalać sie będzie nie - swoich, SWÓJ nawet leń i debilo POZOSTANIE NA STOŁKU !!! A to ładna perspektywa dla ŁOdzi. KROPA .... WRÓÓÓÓÓÓĆ ! Odpowiedz Link Zgłoś