Dodaj do ulubionych

Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnienia

• Gość: pasazer Re: Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnie IP: *.toya.net.pl 17.12.10, 22:54
      A kanary polują i litości nie znają...
      • Gość: . Re: Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 17:16
        > A kanary polują i litości nie znają...

Kanary nie są od litowania się, tylko od wyłapywania gapowiczów. Niestety niektórym się wydaje, że jak spadnie śnieg to już mogą okradać miasto i wozić się za darmo.
    • Gość: Amator Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnienia IP: *.blktn4.nsw.optusnet.com.au 18.12.10, 00:27
      Wyglada na to, ze za komuny bylo znacznie lepej z komunikacja. pamietam nie mniej srogie zimy a mimo to tramawje jezdzily w miare punktualnie. Przeciez nie bylo tylu samochodow a wszedzie mozna bylo sie dostac bez takich problemow jak teraz.
      • Gość: . Re: Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 17:21
        > nie by
        > lo tylu samochodow a wszedzie mozna bylo sie dostac bez takich problemow jak te
        > raz.

Nie, "a", tylko "więc". Za znaczną część obecnego paraliżu komunikacji miejskiej odpowiadają właśnie kierowcy korkujący miasto, parkujący na torowiskach, utrudniający odśnieżanie. Swoje robią też przesunięcia pieniędzy w budżecie z transportu publicznego na rzecz rozbudowy dróg. Od 20 lat transport publiczny jest w Łodzi poważnie niedofinansowany i to właśnie te zaniedbania wychodzą.
    • Gość: zmotoryzowany MPK wozi lumpów i biedotę, ktorym sie nie spieszy IP: *.toya.net.pl 18.12.10, 01:06
      poza tym ludzie jezdzacy MPK i tak nie kasuja biletow, wiec o co ten gips ? ja tam place podatki, kupuje benzyne, wsiadam do auta i jade ! i smiac mi sie chce jak widze tych zmarznietych ludzi na przystankach, w tych czapach wygladacie jak jakies kocmołuchy !!!
      • Gość: lump Re: MPK wozi lumpów i biedotę, ktorym sie nie spi IP: *.toya.net.pl 18.12.10, 08:12
        Nowobogacki co?
      • Gość: tryt Re: MPK wozi lumpów i biedotę, ktorym sie nie spi IP: *.toya.net.pl 18.12.10, 09:36
        i baranie tacy jak Ty blokują przejazdy i chodniki, nie wiem z czego się cieszysz, życzę Ci żeby Ci się to twoje AUTO rozwaliło w lesie, w środku nocy, przy temp. -20 stopni, zobaczysz jak to jest się pośmiać. Zmotoryzowanym benzyna do łba uderzyła.
        • Gość: zmotoryzowany Re: MPK wozi lumpów i biedotę, ktorym sie nie spi IP: *.toya.net.pl 18.12.10, 23:02
          > i baranie tacy jak Ty blokują przejazdy i chodniki, nie wiem z czego się cieszy
          > sz, życzę Ci żeby Ci się to twoje AUTO rozwaliło w lesie, w środku nocy, przy t
          > emp. -20 stopni, zobaczysz jak to jest się pośmiać. Zmotoryzowanym benzyna do ł
          > ba uderzyła.

a ja Tobie życzę abyś zdążył tramwajem na świąteczną kolację dojechać, najlepiej jeszcze przed rozdaniem prezentów ! o mnie się nie martw, do lasu nie jeżdżę więc nic mi nie grozi, poza tym ostatnio jest tylko minus 10 stopni, więc nawet czapki nie biorę do auta - nastawiam ogrzewanie, gaz do dechy i jadę gdzie chcę !
      • Gość: Zibi Re: MPK wozi lumpów i biedotę, ktorym sie nie spi IP: 89.107.158.* 18.12.10, 10:44
        Tylko kretyn sie smieje ze zmarznietych ludzi..Z ludzkiej krzywdy..
        Bilety do autobusu sprawdza przy wsiadaniu kierowca, wiec wszyscy placa za jazde..
      • Gość: . Re: MPK wozi lumpów i biedotę, ktorym sie nie spi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 17:21
        ja
        > tam place podatki, kupuje benzyne, wsiadam do auta i jade

Tak. Jedziesz aż się kurzy. Mijam Cię codziennie jak stoisz w korku na Mickiewicza.
      • Gość: agga Re: MPK wozi lumpów i biedotę, ktorym sie nie spi IP: 217.76.121.* 18.12.10, 19:01
        nie karmić trolla!
    • Gość: gosc Warszawa: 533min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 01:08
      Taki padł u nas rekord pierwszego dnia zimy, a 200min nie jest niczym dziwnym. Schowajcie się ze swoimi śmiesznymi opóźnieniami ;p
      • Gość: zakodowany stolyca IP: *.pai.net.pl 18.12.10, 07:31
        to dobrze ze u was tak jest u nas to nie moze byc dopuszczalne.U nas nie ma wyścigów szczurów
    • Gość: michał wesołe jest życie łodzianina. IP: *.pai.net.pl 18.12.10, 07:28
      tak to jest wprowadza się bilety czasowe miało być często i wygodnie fakt i tak było ale z każdym rokiem było rzadziej i coraz mniej wygodniej.Tną rozkłady na potęgę,tramwaje coraz starsze nie kupują nowych nie budują nowych tras to co tu się dziwić ze jeżdżą takie rozklekotane.Mpk chwali się że ma najwięcej niskopodłogowych autobusów dobre tylko z każdym rokiem autobusów ubywa z rozkładów.NP LINIE 1.3.4,5,7.11,15,50,52,57,59,64,69,72,73,74,75,76,77,78,80,81,82,83,85,86,87,95,98,99.Proponuje wprowadzcie tak jak był na początku z reformą lini tramwajowych i jak często wtedy jeździły tramwaje.
    • Gość: paac Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnienia IP: *.toya.net.pl 18.12.10, 09:32
      mamy przecież wspaniałą gospodynię, wybraną większością głosów, może więc wzięłaby się za robotę i ruszyła trochę drogowców, mpk i oczyszczających miasto. mam wrażenie że Panią prezydent oszołomiła możliwość obsadzania stanowisk swoimi ulubieńcami, to jest teraz najważniejsze...
    • Gość: adamowski1 Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnienia IP: *.toya.net.pl 18.12.10, 09:50
      Jak mają się nie spóźniać gdy miastem rządzą IDIOCI,godzina 16 ulica Jaracza przy Teatrze Wielkim,samochód straży miejskiej zamyka odcinek ulicy bo akurat miastu zachciało się śnieg wywozić.Debile zablokowali przez to okolice placu Dąbrowskiego,Uniwersytecką,Narutowicza,odcinek 500 metrów jechałem pół godziny,nie ma to jak BARAN na stanowisku,bo tylko baran decyduje się w godzinach szczytu wywozić śnieg z miasta.
    • grastep00 Punktualny jak łódzkie MPK.linie 81 87 18.12.10, 09:50
      Polecam osobom odpowiedzialnym za transport autobusowy w Łodzi kursowanie autobusów linii 81 i 87. Czy upał na dworze,czy zimno,czy snieg nigdy nie wiadomo czy dany autobus w ogóle przyjedzie. Ta anomalia dotyczy kursów w obu kierunkach .Cmentarz- M1 i M1-cmentarz.
      Czekający na w/w autobusy na przystanku na Dołach,widzą przejeżdzające 3 autobusy linii 57.81 a autobusów 81 i 87 brak.
      Internauci juz poruszali ten problem. Szkoda,że władze naszego miasta nie czytają uwag mieszkańców. Wybrana nowa p. prezydent,zapewniała lodzian,że miasto bedzie dla niej najważniejsze. Czyżby znowu Łodź trafiła na .........?
      Wczoraj 17 b.m. na przystanku przy ul. Inflanckiej ,w południe,na dużym mrozie pasazerowie czekali na którykolwiek z dwóch w/w około 50 min. Kiedy wreszcie skończy się w Łodzi ten bałagan? Gdzie są winni i kiedy odpowiedzą za bałagan PERSONALNIE ?
    • Gość: ylk Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnienia IP: *.lab.ics.p.lodz.pl 18.12.10, 10:20
      Miasto powinno walić kary MPK za opóźnienia. I to wcale nie małe. To co się dzieje to jest skandal - i nie mam na myśli tej zimy, ale również kilka zim wstecz.
      • Gość: gizmo Re: Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnie IP: *.toya.net.pl 18.12.10, 10:28
        Walić kary?. A swoim autem dojeżdżasz do roboty o czasie czy wstajesz wcześniej.
        • Gość: Sponsor MPK Re: Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnie IP: *.toya.net.pl 18.12.10, 10:53
          Ale to nie jest normalne, żeby nieustannie nawalały tramwaje (i autobusy), siadało napięcie, wykolejały się wagony i zamarzały zwrotnice! Z roku na rok jest gorzej, a zima w Polsce nie jest jakąś anomalią pogodową! Płacę za migawkę, jeżdżę przez miasto 2 x dziennie i codziennie mam problemy z dojazdem - przynajmniej część trasy lecę pieszo lub dopłacam do taksówek, bo ileż można spóźniać się do pracy (i wychodzę do niej wcześniej..). To na cholerę to MPK?
          I jestem za tym, aby kretynom blokującym torowiska odholowywać auta lub przywalać kilkutysięczne kary - wtedy nagle zaczną zauważać tory.
    • Gość: łojciec Najśmieszniejsze jest to że za taką usługę płacimy IP: 91.193.160.* 18.12.10, 11:17
      Najśmieszniejsze jest to, że za taką usługę płacimy(bilety, migawki), więc nie sądzę żeby coś się poprawiło, bo przecież mają co chcą, czyli naszą kasę.
    • rabbinhood wystarczy pomyśleć 18.12.10, 13:15
      wiadomo że skoro spada śnieg to nie wszystko można odśnieżyć, należy skoncentrować się na głównych szlakach i je odśnieżać, a trasy autobusów skoncentrować do przejezdnych szlaków. Zamiast maksymalnie pokrywać teren miasta gęstą siecią tras autobusowych wystarczy je skoncentrować. Nie jesteśmy Irlandią żeby autobusy jeździły wszystkimi ulicami. Pora pomyśleć o transporcie kombinowanym, czyli na 1 bilet możnaby z kolei przeskoczyć w tramwaj a potem autobus np w ciągu godziny.
      • Gość: Topik Re: wystarczy pomyśleć IP: 212.191.130.* 18.01.11, 03:18
        Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. A Ty siedzisz zbyt daleko od problemu, który poruszasz. Nie wiesz jakie czynności oraz problemy prawne wiążą się ze zmianą trasy. Ot chociażby oznakowanie i informacje na przystankach. Zmiana informacji dla pasażera. Zmiana winiet i ich opłata a to już wiąże się z kosztami, które w końcu musi przecież pokryć pasażer. A po ewentualnym wdrożeniu procedury zmiany trasy okaże się, że właśnie piaskarka posypała jezdnie i znów "w koło Wojtku"? Komunikacja to żywy organizm. A myślisz, że byłbyś zadowolony gdyby przeniesiono Tobie najbliższe przystanki o kilkaset metrów dalej? Pewnie wtedy byś pisał, że MPK jest wygodne ponieważ trochę śniegu a oni już nie chcą jeździć. A jeśli nie Ty to wielu innych by tak uważało.
    • Gość: pinokio Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnienia IP: *.132.rev.vline.pl 18.12.10, 14:30
      robimy co mozemy hi hi hi ha ha ha czyli mamy pasazerów gleboko w d.pie pozdrawiam rzecznik mpk PINOKIO
      • Gość: Ona Re: Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.10, 15:23
        Jak dobrze, że już nie mieszkam w Łodzi. Dwa lata się męczyłam i m.in. problemy z komunikacją miejską sprawiły, że wróciłam do swojego miasta, gdzie żyje się normalnie.
        To, co działo się w Łodzi to istny koszmar. Notorycznie byłam przeziębiona, czego skutki odczuwam do dziś.
        Jak w tygodniu "raz" udało mi się dojechać o czasie to był sukces.
        Ciągłe opóźnienia, awarie, brud, syf i zimno. Tramwaje i autobusy nieogrzewane.
        Latem z kolei przepoceni i brudni ludzie. Strach było usiąść, tak brudne były siedzenia.
        W moim mieście jest kulturalnie i czysto, kierowcy wypraszają pasażerów sprawiających kłopoty.
        Oczywiście zimą też zdarzają się spóźnienia, ale są one co najwyżej kilkuminutowe.
        • Gość: a Re: Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnie IP: *.toya.net.pl 18.12.10, 20:17
          > W moim mieście jest kulturalnie i czysto, kierowcy wypraszają pasażerów sprawia
          > jących kłopoty.
          > Oczywiście zimą też zdarzają się spóźnienia, ale są one co najwyżej kilkuminuto
          > we.

A co to za miasto?
          • Gość: gol Re: Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnie IP: *.toya.net.pl 19.12.10, 11:47
            Srock
          • Gość: Ona Re: Punktualny jak łódzkie MPK. 138 minut opóźnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.10, 21:48
            Nie jest tak duże jak Łódź, bo ma tylko 200 tys. mieszkańców. Wiadomo, w większym mieście są o wiele większe korki i większy ruch. Ale przecież większe miasta mają więcej możliwości np. pracy. Wpływów z podatków do miejskiej kasy powinno być więc więcej. Łódź jest ogólnie b. zaniedbana, nieważne czy to zima czy lato.
    • Gość: Gienio wielkie mi co, luzik! IP: *.static.ptr.magnet.ie 20.12.10, 11:29
      nie ma co robic paniki! u nas na wyspach nikt nei panikuje, nie ma autobusu to nie ma. zreszta nigdy nie jezdza o czasie. nikt sie tym nie przejmuje.
      easy ludzie easy!
    • robakandrzej zrozumcie eurocioty że tramwaj to przeżytek !!!!!! 21.12.10, 21:18
      od kiedy wymyślono oponę ciężarową mogącą udźwignąć 10ton koła stalowe przestały mieć zastosowanie w nowoczesnym transporcie ! no chyba że budujemy platformę na prom kosmiczny albo czołg chodziarz ten ostatni już dawno i tak śmiga na oponkach bo "nasz" ROSOMACZEK i tak jest dwa razy cięższy niż pierwsze tanki ........ tyle o technice
      podstawową wadą pojazdów szynowych jest ich torowisko zagracające świat ! i niepozwalające korzystać zeń innym typom pojazdów kołowych co gorsza !!!!!! torowiska w miastach zabierają kolosalną ich część tak cenną w dzisiejszych czasach - więc wymyślono metro !!!!

ale NOWOCZESNOŚĆ nie musi kosztować wielkich pieniędzy bo przed IIwś wymyślono NAJLEPSZĄ formę zbiorowego transportu w miastach czyli TROLEJBUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ale nasze miasto przez PRL a potem eurosocjalizm będzie broniło tramwaju jak oka w głowie
      bo socjalista myli się zawsze .

wyobraźmy sobie czteropasmowe Włókniarzy czy Kopcińskiego
      oczywiście z BUS pasa korzystał by zwykły autobus ! i straż a i pogotowie !

ale do tego trzeba WIZJI nowoczesnego MIASTA ! WIZJONERA ! a nie malutkich ludzi
      którzy głosują nad uchwałom o monopolu MPK ! do którego dokładamy astronomiczne kwoty z budżetu miasta bo ok 350 może 400 milionów ROCZNIE gdzie wpływy z biletów to może 1/3
      więc tak naprawdę jak jutro będziecie jechać tramwajem to nie za 2,40 ale za ok 7 zł będzie kosztował nas wszystkich Państwa bilet a wtedy wystarczy jechać własnym samochodem albo taksówka jak w LONDYNIE ! jakby zamiast MPK miasto dotowało TAXI to po pierwsze nie było by BEZROBOCIA po drugie nigdy nie zablokowało by sie miasto przez jakiś tam muzealny tramwaj i po trzecie konkurencja wymusiła by ceny dojazdu do pracy poniżej owych 7 zł bo taksówki kursowały by nieustannie ......ALE koniec marzeń to nie NEW YORK ......... wystarczyło by nam

zbudowanie linii Trolejbusowych bo najpiękniejsze w nas Polakach było to że w XX leciu między wojennym zachwyciliśmy świat GDYNIĄ Pana Kwiatkowskiego ! gdzie dziś jeżdżą właśnie trolejbusy
      .no i w Lublinie też

POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka