aard s_zootura ekonomiczna 03.06.04, 12:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13148103&a=13152120 Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Bartatura z nierogu 04.06.04, 12:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13165422&a=13166542 Odpowiedz Link Zgłoś
szprota ~~~~~~~~~~~uwaga organizacyjna~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 07.06.04, 18:02 Zanim przyjdzie nam zagłosować (po powrocie RedNacza, jak przypuszczam), należałoby pod głosowanie poddać jego dymisję. Jeśli nawet żadne z nas jej nie przyjmuje do wiadomości (jak ja), niechby zostało to powiedziane raz a dobrze, i o. Odpowiedz Link Zgłoś
neochuan Re: ~~~~~~~~~~~uwaga organizacyjna~~~~~~~~~~~~~~~ 08.06.04, 15:01 mówię więc: raz, a dobrze i o! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Rerekumkum 08.06.04, 15:17 Ja juz rzeklem, wiec... Dzierżborówki afrykańskie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak ja tymczasem zagłosuję ZA 10.06.04, 21:15 bo ja lubię być przeciw:-) A że Wy mnie przegłosujecie i tak, więc i tak będzie po mojej myśli (i tak i siak) Ale nuda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aard Hurra , jak w sejmie!!! :-)))) 14.06.04, 09:09 maginiak napisała: > bo ja lubię być przeciw:-) A że Wy mnie przegłosujecie i tak, więc i tak będzie po mojej myśli (i tak i siak) Ale nuda!!! I tu niespodzianka, drogi Maginaiczku. Otóż dymisja poowinna być (podobnie jak wszelkie kwestie nie uregulowane bezporednio w regulaminie Kapituły) odrzucona jednogłośnie, aby nie zostać przyjęta. Ergo JESTEM WOLNY!!!! Zgadzam się wszelako być p.o. Przewo do czasu wyboru nowego, co musi nastapić przed najbliższym głosowaniem na Salvadora. Proponuję zgłaszać tu kandydatury. Ja niniejszym zgłaszam Szprotę. I o. Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Drogi Panie Przewodniczący! 14.06.04, 10:10 Ja w kwestii nadzwyczaj formalnej. Otóż ja pytam, czy Szanowny Pan Przewodniczący, pisząc własnym pazurem iż: "Kapituła podejmuje decyzje zwykłą większością głosów" raczył zażartować? Bo jeśli tak, to z wielką przyjemnością informuję, że to co maginiak napisała w poście o numerze poprzednim, było również żartem takim jak stąd do Katowic. Dzierżbór niezłe żartowanko i Aard co Przewodniczącym ostanie na lament w paździerzu, hej! Odpowiedz Link Zgłoś
aard Szanowna Pani Członek! 14.06.04, 10:39 maginiak napisała: > Ja w kwestii nadzwyczaj formalnej. Otóż ja pytam, czy Szanowny Pan > Przewodniczący, pisząc własnym pazurem iż: > "Kapituła podejmuje decyzje zwykłą większością głosów" raczył zażartować? Otóż powyżej zacytowany fragment tyczy się głosowania li tylko nad przyznaniem Złotego Salvadora w k.c., natomiast wszelkie głosowania kapituły w kwestiach dotyczących jej samej (jak dotąd były to wyłącznie głosowania nad przyjęciem nowych Członków) wymagaja, prawem uswięconym Tradycją, obecności wszystkich Członków, którzy decyzje na takich głosowaniach podejmują wyłącznie jednomyślnie. Finis coronat dopust (a ja ide sobie zjeść magnum). Dzierżsiępowoli! Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Wywzód pani członek: 14.06.04, 11:11 Ty Drogi Panie Przewodniczący tradycją kota nie zawracaj. Bo po pierwsze nie stoi wyraźnie napisane, że owa większość głosów się jedynie głosowania ciapkowego tyczy. A skoro czarno na białym nie stoi, to przyznasz Rednaczu, że interpretacji może być tyle, ile członków, a im więcej członków, tfu, im więcej interpretacji tym lepiej, bo surreal jako żywiec rulez. Po drugie, ja nie jedno myślę, bo nic w sprawie tej nie podpisywałam a Pański paszprot bez podpisu jest nieważny. Po trzecie, Aardzie, czy przewodniczenie aż tak bardzo Ci niemiłe, że usilniej niż Samson przed wizytą u Golarza Filipa wyzwolić się pragniesz? Po czwarte, Twój opór jest bezcelowy. Odpowiedz Link Zgłoś
the_borg maginiak została zdroniona 14.06.04, 13:29 maginiak napisała: > Po czwarte, Twój opór jest bezcelowy. jakem asymilant Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Pan Członek prawde Ci powie: 14.06.04, 13:38 Jako rzecze Maginiaczek Twoj opor jest bezcelowy Aardzie. Formalnosci sa bleeee, a nawet jak chwilowo nie sa, to sa po to by je lamac, niszczyc i omijac i tak zrobimy, chocbys sie zapieral i w zywe piersi bil. Chcesz czy nie chcesz, dymisjonujesz czy nie, stalo sie i sie nie odstanie. Tak nam dopomoz Borg!!! Przewodzierż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Barracudura kozetkowa (jaskółki afrykańskie?) 07.06.04, 18:04 W ogóle cały wątek się nadaje! Odpowiedz Link Zgłoś
szprota merci, Yavorku ;* 11.06.04, 20:34 Zabierz głos w dyskusji nt. dymisji RedNacza, jeśli łaska (może i Ajmaka na nią ściągniesz...?) Odpowiedz Link Zgłoś
mikroprofesor Nie wiem, czy można... 16.06.04, 09:34 Z tego, co wiem, to kandydatat powinien być zalogoany, ale może... stomatologotura Odpowiedz Link Zgłoś
neochuan też nigdy nie wiem. 16.06.04, 13:30 dlatego wnikam i nie akceptuję (by: niekeltoi). aard - kiedy gruba drecha? Odpowiedz Link Zgłoś
aard Ani ja 16.06.04, 14:10 neochuan napisał: > dlatego wnikam i nie akceptuję (by: niekeltoi). aard - kiedy gruba drecha? Jak wybierzemy nowego przewodniczącego Kapituły lub nadejdzie chwila, że Aric (wiceprzewo) będzie chciał poprowadzić obrady. Odpowiedz Link Zgłoś
aard Bonzatura plująca 17.06.04, 09:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13498497 Odpowiedz Link Zgłoś
aard Ale nierog. Ale uwiecznić należy 17.06.04, 10:00 Może nie wygra, ale radochy Członkom dostarczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota ! 25.06.04, 12:11 Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana Odpowiedz Link Zgłoś
aard !!! 25.06.04, 16:36 szprota napisała: > Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana Niestety, spóźniłaś się :-( sam nie pamiętam już, co tam było :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
szprota 25.06.04, 16:42 Nie szkodzi, i tak juz mam swoje typy (moje nie przegrywaja i nie sa to remizy) Odpowiedz Link Zgłoś
aard Keridwenatura ponowna 18.06.04, 09:17 za ostatnie zdanie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13454669&a=13515304 Odpowiedz Link Zgłoś
aard Możemy 25.06.04, 11:04 Ale w realu czy indziejgdzieś? Powiedzmy zresztą, że itu itu. Np. Maginiac w Realu. Gróbokrehóję zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
aard Takajednatura 25.06.04, 11:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13699429&a=13699688 Odpowiedz Link Zgłoś
aard ============ GRÓBA === KREHA ============= 25.06.04, 11:09 W zastępstwie Zastępcy Przewodniczącego Kapituły, który wyraźnie olewa swoje obowiązki* ogłaszam niniejszym gołosłowanie nad edycją kolejną. Być może dziś jakiś mityng będzie dla tych, którzy mogą, a którzy nie mogą, niech głosują w głos - tutaj i zaraz. aA Rd * Zgłaszam niniejszym wniosek mniejszości o przeprowadzenie głosowania nad dwiema kwestiami formalnymi: a) przyjęciem bądź odrzuceniem dymisji Przewodniczącego Kapituły b) zawieszeniem Wiceprzewodniczącego w prawach Członka Kapituły ze względu na jego całkowity brak zaangażowania w prace Kapituły od wielu edycji. Odpowiedz Link Zgłoś
aard Kreha to kreha 25.06.04, 12:12 Będize w anstepnej edycji. Może z szansami większymi, bo w tej Keri raczej nie do pobicia jezd :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Mistrz, nie marudz :P 25.06.04, 13:03 Pojdzie w nastepnym, co to zreszta za roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Sprawy surr, ze formalne 25.06.04, 12:08 a) dymisje odrzucam b) wiceprzewo zawieszam Jesli Aardy i Neochuany moga bez posrednictwa netu, to moze dzis w Biblio, ze prywaardte usqtecznie? (vide watek b00g13 na RU) Odpowiedz Link Zgłoś
eyemakk Ma-j-katura part two (+h8red) 26.06.04, 02:53 nie tyle tresc, co ramy czasowo-tematyczne. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13724336&a=13724336 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13723672&a=13723672 Odpowiedz Link Zgłoś
aard 3,14jaw, Eyemakk, Dziad, Maginiak, Aric!!! [PRV] 28.06.04, 09:54 Proszę głosować! (pliz, bo kworum brakk) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Borowy głos 28.06.04, 12:36 A zatem glosuje na Keri ksiazkowotelefoniczna. Howgh! Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aard No to kworum już mamy :-) 28.06.04, 13:45 Ale zagłosowało dopiero 5 osób. Układ głosów jest 2:1:1:1. Czy pozostała czwórka nie chce wykorzystać szansy odwrócenia losu nagrody? Uprzedzając Wasze pytania: nie odpowiem, kto ma ile głosów :p Dzierżgłoswciemno! Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Mój głos: 28.06.04, 13:57 Oddaję swój głos na RMF FM. Albo nie, na Orientmana głosuję. Aardu, dlaczego nie ujawnisz? Czy WSZYSCY członkowie nie mają prawa wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
aard Wyjaśnienie 29.06.04, 08:39 maginiak napisała: > Aardu, dlaczego nie ujawnisz? Czy WSZYSCY członkowie nie mają prawa wiedzieć? Z przekory, rzecz jasna :-) (Ale Tobie mogę napisać mailem :p) Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak phi 01.07.04, 11:37 aard napisał: > (Ale Tobie mogę napisać mailem :p) niepoczeba, już sam zgadłem:-) Podpisano: Zoś Samoś. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy wiertarka 01.07.04, 11:43 W takim razie, zeby Aardy nie cierpialy na malosc klikania, to ja poprasze:-)))) DzierżjakmawiaAardaczkonsekwentnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aard słupki na sienkiewicza 01.07.04, 11:57 Na tamtym etapie (w nawiasie ostatecznie): 2(3) - Orientman 1(2) - Keri (książka) 1(1) - Keri (postmodernizm) 1(1) - Michael00 (gaśnica) Nawet jeśli przyjąć, ze posty Keri traktujemy łacznie, to wygrał O., bo zdecydował głos p.o. Przewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq p.k.a. eyemakk moj glos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 19:53 keri, to na pewno... ale czy tusz, czy ksiazka telefoniczna? hm... z racji tego, ze, moim skromnym zdaniem, nominowane pozycje powinny byc swego rodzaju dzielem literackim, dzielem powtarzam, a nie krotka forma.... ktora oczywiscie dzielem byc moze.... ok, dosyc pierdolenia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=12166246 Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius AniaPakerotura 28.06.04, 22:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13799697&a=13800463 Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: 3,14jaw, Eyemakk, Dziad, Maginiak, Aric!!! [P 28.06.04, 21:34 Ja na wątek o gaśnicy michaela00 (link gdzieś powyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
aard Michaelopoezjotura 29.06.04, 08:56 Może to bardziej poezja niż surrealim, ale warto: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13791011&a=13798340 Odpowiedz Link Zgłoś
neochuan MUUtura 29.06.04, 15:40 choć to nie tur, ale i tak byczo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13821897 Odpowiedz Link Zgłoś
aard Złoty Salvador przyznany! 29.06.04, 16:03 KKK (Komunikat Kapituły Konkursu) Ogłasza się co następuje: W dniu 16.04 br. przyznano oficjalnie po raz dziewiętnasty Złotego Salvadora W Kolorowe Ciapki (przy czym Złoty Salvador XIV edycji nie został przyznany) w kategorii za najlepszy surrealistyczny wpis na Forum Łódź poza Wątkiem surrealistycznym (WS) i Wątkiem Neosurrealistycznym (WN). Spośród czterech Nominacji Kapituła, przy obecności siedmiorga spośród dziewięciorga Członków, wybrała stosunkiem głosów 3:2:1:1 post zamieszczony przez Orientmana o następującej treści: "Hubar w ogole nie istnieje. A wlasciwie istnieje! Jest zerojedynkowym- szesnastkowym-dziesiatkowym wcieleniem zmiennoprzecinkowosci WSHE, multitaskingu UML, a nawet wywlaszczeniowosci Kamienia. Ale to nie wszsytko. Jego czynnik humanistyczny (vide zmiennoprzecinkowosci WSHE) powoduje, ze przejawia sie nam poprzez boty konceptualno-merytoryczne z namiastka wariacji na temat okresu rozowego oraz opadajacego ucha. Daje on znac o sobie implementujac analogowe formy przekazu na cyfrowym slupie ogloszeniowym dziennika-codziennika nietelewizyjnego.. Czyni to w wielu miejscach w tym samym momencie (element multitaskingu UML) co moze spowodowac szum informacyjny w obwodach-drutach-neuronach transmisyjnych jednostek starszej generacji. Bynajmniej nie chodzi mi tutaj o osoby starsze wiekiem, ale opoznione w rozwoju intelektualnym- binarnym-analogowym. Natomiast to, ze stara sie przekonac czytajacych-przyjmujacych-analizujacych do swoich przekonan moze byc spowodowane umacniajacym sie trybem wywlaszczeniowosci Kamienia. A kto za to placi? Jak to kto? Pan placi, pani placi.. Ci panstwo.. Tylko kogo to obchodzi? Z serdecznym pozdrowieniam dla Hubara i reszty Forumowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
neochuan Re: Złoty Salvador przyznany! 29.06.04, 16:05 bo naleśniki były zbyt wirtualne ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Nierog bo nierog ale fajowy... 01.07.04, 10:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13853255&a=13867530 Dzierżźżźżźżźżźżźżźżźż!!! Odpowiedz Link Zgłoś