vernerpanton Coś mi się nie zgadza 25.05.11, 11:40 Jak można podawać do publicznej wiadomości, że Lynch jest ździwiony, że ec1 rewitalizuje się za publiczne pieniądze? Jeśli można przeczytać, że przestrzega on przed tym, że miasto za ec1 bedzie musiało oddać pieniądze unijne. Czyżby łódzka delegacja nie znała angielskiego? Słyszałem, ze Zdanowska prawie nie zna, a reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁODZIANIN Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 11:42 W tym mieście nigdy nic nie powstanie bo tu zawsze był i jest bajzel nie dopisania,zawsze tylko ciągłe ględzenie a efektów żadnych..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek_krk Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 11:55 Mieszkam w Łodzi od niecałego roku(studia) i nie do końca się orientuję o co dokładnie chodzi z panem Ż. Mógłby ktoś po krótce mi wyjaśnić o co się pożarli? Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensz1 Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 12:11 Mieszkam w Łodzi kilkadziesiąt lat i też nie wiem. Co więcej, jak zapytasz na tym forum, to część osób powie Ci, że Żydowicz to pasożyt, który wyciągał publiczne pieniądze, a później oszukał Łódź, tak jak wcześniej zrobił to z Toruniem, a prędzej czy później zrobi z Bydgoszczą. Druga część osób powie Ci, że to nie Żydowicz oszukał, tylko Walczak oszukał Żydowicza, a władze miasta chciały przejąć genialny pomysł i rzucały Żydowiczowi kłody pod nogi. I tylko dlatego uciekł do Bydgoszczy, bo już nie mógł wytrzymać. A tak w ogóle to wizjoner i animator kultury. A ja Ci powiem - nie wiem jakie oni tam mieli układy, nie wiem kto jest winien, ale wiem, że dzięki temu całemu bałaganowi to miasto stacza się coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimka Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 12:56 Wspomnijmy jeszcze ile kasy Żydowicz wyciagal na swoje pensje prezesa fundacji kiedy w rzeczywistosci byla to fikcja. Pan mysli wszystkim oczy szukajac wlasnego interesu. Jak dla mnie rewelka, ze zostal w Bydgoszczy poczekajmy kiedy i stamtad bedzie zmykal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do cudak mimki Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 12:59 Pani cudakowa pani da juz spokój. Ośmiesza sie pani. To pani brała kase za niobecność na posiedzeniach komisji tady miasta. Jest pani słaba radną i mało interesująca osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Fabryka w NCM? 25.05.11, 11:57 Eeee...to znaczy, ze ta fabryka tam zostanie? Cos chyba nie tak... Rynek Kobro a obok fabryka szyjaca materace???!!!! A architektow jest wielu, podobnie jak zdolnych rezyserow - np. wspomniany Polanski. Centrum moglby zaprojektowac Libeskind:). Z darowiznami w polskich warunkach moze byc jednak klopot - Lodz to nie Los Angeles pelne milionerow, gotowych sypac groszem na taki budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
vernerpanton Re: Fabryka w NCM? 25.05.11, 12:51 ulther napisał: > Eeee...to znaczy, ze ta fabryka tam zostanie? Cos chyba nie tak... Rynek Kobro > a obok fabryka szyjaca materace???!!!! > > A architektow jest wielu, podobnie jak zdolnych rezyserow - np. wspomniany Pola > nski. Centrum moglby zaprojektowac Libeskind:). Z darowiznami w polskich warunk > ach moze byc jednak klopot - Lodz to nie Los Angeles pelne milionerow, gotowych > sypac groszem na taki budynek. dla libeskinda nikt do łodzi nie przyjedzie, dla gehryego - tak Odpowiedz Link Zgłoś
vernerpanton Re: Fabryka w NCM? 25.05.11, 13:21 ulther napisał: > Ale moze za to centrum bedzie tansze? a może nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luiza Re: Fabryka w NCM? IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 19:58 Nikt nie przyjedzie do Łodzi z powodu jednego budynku! Gdyby Paryż był brudny i zrujnowany, też nikt by tam nie przyjechał z powodu jednej ( nawet słynnej ) wieży. Podobnie jest z Bilbao.Tam dokonano rewitalizacji zabytkowego centrum a w budynku jest wyjątkowa kolekcja dzieł sztuki.Budynek ogląda się przy okazji. Jak np. ładnie opakowaną biżuterię. Zrozum to wreszcie człowieku i daj spokój temu biednemu miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Fabryka w NCM? IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 20:08 do luiski ciemnej masy, , , , , No z taką mentalnoscia to napewno daleko łódź zajedzie...... ten budynek ma byc usytuowany w pewnym kompleksie zwanym NCŁ, gdzie bedzie i Specjalna Strefa Kultury i Ec1 wschód i zachód i Rynek Kobro i Dworzec i CłC mamy nadzieję i SSS tez nam sie to sni ponocach. tak więc od czegos trzeba zacząć a najlepiej od tego co jest przydatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimka Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 12:51 I wlasnie oto chodzi łodzianie chca zadbanych, drog, bezpieczenstwa i estetyki w miescie!!!! Z tego korzystaja na codzien a centrum okazaloby sie dobra droga do uwalenia Łodzi. Atlas Arena także miała pobudzić miasto różnymi imprezami a co mamy dług i festiwal trzody chlewnej!! Łodzi nie stac na projekty za 400 mln na jedno centrum...ile można bybyło zmienić za te pieniadze w miescie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do cudakowej mimki Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 12:54 Ni9ech pani leci robic herbatki Jońskiemu hahahaha. Co za idiotyzmy! Czyste drogi ? hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 13:01 Czlowieku proponuje elementarz nauki czytania dla 1 klasy!!! Czyste drogi to nie jakas fanaberia i mowimy tu o przyszlosci a nie do przeszlosci jak ty sie odwolujesz!!!! Jonski przewalil sprawe i jest kolejnym wyszczekanym politykiem co duzo gada a nic nie robi.Temat jest o pieniadzach ktore powinny byc przeznaczone na rewitalizacje miasta i lepszy stan drog a nie o (nie)dokonaniach z przelosci tak wiec cudowny GOŚCIU nie komentuj jak masz problemy ze zrozumieniem tekstu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vernerpanton Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 12:54 Gość portalu: mimka napisał(a): > I wlasnie oto chodzi łodzianie chca zadbanych, drog, bezpieczenstwa i estetyki > w miescie!!!! Z tego korzystaja na codzien a centrum okazaloby sie dobra droga > do uwalenia Łodzi. Atlas Arena także miała pobudzić miasto różnymi imprezami a > co mamy dług i festiwal trzody chlewnej!! Łodzi nie stac na projekty za 400 mln > na jedno centrum...ile można bybyło zmienić za te pieniadze w miescie!!! zawsze to powtarzam i czytam, ze inni też " to, ze sobie nie mozesz czegoś wyobrazic i nie umiesz tego zrobić, nie oznacza, ze jest to niemożliwe" A co do wiecznego sprzątania, które łodzianom prpopnujesz to już wiem jaka opcję reprezentujesz. Najwieksze kokosy zrobiliście na wywozeniu śniegu, czy przypakiem ojciec jońskiego nie ma firmy transportowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimka Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 13:07 Zmieniasz nicki a ciagle piszesz to samo i w dodatku kompletnie nie rozumiesz tektow pisanych przez forumowiczow. I rzeczywiscie ty masz za to bardzo rozbudowana wyobraznie bo pod kazdym tekstem widzisz sympatie polityczne. Szkoda, ze zyjesz tylko w tych swoich wyobrazeniach o Disneylandzie a nie widzisz realiow zwyklego zycia w miescie. Jak dla mnie bez tych wszystkich partii i ich zagrywek w miescie byloby o wiele lepiej. Dla mnie wazne jest na co pieniadze ida bo ja tu mieszkam i place podatki!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vernerpanton Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 13:14 Gość portalu: mimka napisał(a): > Zmieniasz nicki a ciagle piszesz to samo i w dodatku kompletnie nie rozumiesz t > ektow pisanych przez forumowiczow. I rzeczywiscie ty masz za to bardzo rozbudow > ana wyobraznie bo pod kazdym tekstem widzisz sympatie polityczne. Szkoda, ze zy > jesz tylko w tych swoich wyobrazeniach o Disneylandzie a nie widzisz realiow zw > yklego zycia w miescie. Jak dla mnie bez tych wszystkich partii i ich zagrywek > w miescie byloby o wiele lepiej. Dla mnie wazne jest na co pieniadze ida bo ja > tu mieszkam i place podatki!!!!!!! wiesz to twoje zmieniasz nicki - nie rusza mnie, ja wiem, że ludzie obiektywni czytając, skupiają się na treści, a nie prowadzą badania detektywistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
vernerpanton Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 13:20 Gość portalu: mimka napisał(a): > I wlasnie oto chodzi łodzianie chca zadbanych, drog, bezpieczenstwa i estetyki > w miescie!!!! Z tego korzystaja na codzien a centrum okazaloby sie dobra droga > do uwalenia Łodzi. Atlas Arena także miała pobudzić miasto różnymi imprezami a > co mamy dług i festiwal trzody chlewnej!! Łodzi nie stac na projekty za 400 mln > na jedno centrum...ile można bybyło zmienić za te pieniadze w miescie!!! dodam jeszcze, że sprzątanie i inwestowanie nie wykluczają się nawzajem, ktoś kto podważa budowę epokowych obiektów, bo trzeba sprzątać robi wrazenie, że ma problem ze sobą poważnej natury, albo chce napędzić kabzę firmom sprzątającym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanfan Zaufanie i ponura rola Jońskiego IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 13:04 W biznesie - takim przez duże B - osobiste zaufanie znaczy czasem więcej niż pieniądze. Gdy "nasi" nagle zaczęli wszystko rozwalać tnąc zwłaszcza Żydowicza, z perspektywy innego kraju mogło to wyglądać tak: W tej dalekiej Łodzi nA skraju cywilizowanego świata jest taki facet, który nieźle zna się na rzeczy i władze miasta, które popierają fajny pomysł. Wchodzimy w to. I nagle poijawiają się inne władze i tną tego faecta, odbierają to co dały poprzednie, cały czas palą głupa. Ani chybi szykuje się jakiś brudny skok na kasę. Nie wchodzimy. A teraz trzeba ponownie odbudować zaufanie i rzecz naturalna - z Żydowiczem. A propos - czy ktoś jeszcze pamięta jaką rolę odegrał Joński i jego banda w uwalaniu tych (ale i innych projektów)? A teraz całe odium spada na Hankę. Fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2216 Re: Zaufanie i ponura rola Jońskiego 25.05.11, 13:47 Rzeczywiście fuj... Brzydko pachnie ta twoja wypowiedź. Tylko, że to Rada Miejska odmówiła Kropiwnickiemu przyznania pół miliarda na ten cel, a tej radzie większość miała tak samo jak teraz PO, więc oskarżanie Jońskiego to wielka nieuczciwość. A na panią prezydent (jak widać jesteś z nią na ty) nie spada żadne odium, stara się jak może (każdy rozsądny człowiek to rozumie), tyle tylko, że większości obywateli Łodzi uprawnionych do głosowania to się nie podoba. Może jednak uda jej się ich przekonać do swoich planów, nic nie jest przesądzone. Chyba, ze tacy jak ty będą niepotrzebnie podgrzewać atmosferę. Natomiast ci panowie: Lunch, Gehry i Żydowicz rzeczywiście robią wrażenie mafii. I nieprawdą jest, jakoby tylko pan Żydowicz znał się na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
vernerpanton Re: Zaufanie i ponura rola Jońskiego 25.05.11, 13:54 jacek2216 napisała: > Rzeczywiście fuj... Brzydko pachnie ta twoja wypowiedź. Tylko, że to Rada Miejs > ka odmówiła Kropiwnickiemu przyznania pół miliarda na ten cel, a tej radzie wi > ększość miała tak samo jak teraz PO, więc oskarżanie Jońskiego to wielka nieucz > ciwość. A na panią prezydent (jak widać jesteś z nią na ty) nie spada żadne odi > um, stara się jak może (każdy rozsądny człowiek to rozumie), tyle tylko, że wię > kszości obywateli Łodzi uprawnionych do głosowania to się nie podoba. Może jedn > ak uda jej się ich przekonać do swoich planów, nic nie jest przesądzone. Chyba, > ze tacy jak ty będą niepotrzebnie podgrzewać atmosferę. Natomiast ci panowie: > Lunch, Gehry i Żydowicz rzeczywiście robią wrażenie mafii. I nieprawdą jest, j > akoby tylko pan Żydowicz znał się na rzeczy. tak tylko to jest mafia jakich by się chciało - profesjonalistów, pasjonatów, zapaleńców, intelektualistów, którzy poprzez swój stosunek do tego co robia i jak to robią wypracowali sobie pozycję w świecie. oby więcej takich mafiozów, a mniej politykierów i szczekaczy Odpowiedz Link Zgłoś
old_lodzer dałbym sie przekonać .. 25.05.11, 16:05 cytat: Może jednak uda jej się ich przekonać do swoich planów, nic nie jest przesądzone. Może dałbym sie przekonać, gdybym je poznał, szkoda zreszta, że nie ujawniła ich przed wyborami ..... Bo na razie to wygląda, że jej jedynym planem jest zachowanie poprzedniego układu przy władzy - przykład: Tomaszewski ... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2216 Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... 25.05.11, 13:40 W całej tej sprawie razi mnie jedna rzecz, której, jak widzę, nikt inny nie dostrzega. Otóż wydaje mi się, że skoro pan Żydowicz przeniósł się do Bydgoszczy i jest mu tam z tym festiwalem dobrze, a ponadto bydgoszczanie są z tego zadowoleni, to jest z jego strony bardzo nie fair, że prowadzi rozmowy z Łodzią, a do tego wyjeżdża z jej przedstawicielami do USA prowadząc tam wiążące zapewne rozmowy. Tak się nie robi, obowiązują elementarne zasady przyzwoitości, których najwyraźniej ten pan nie zna, a przynajmniej ich nie przestrzega. Dla mnie ten pan jest nieuczciwy. A w ogóle, to uważam, że do tej dyskusji należałoby zaprosić bydgoszczan. Odpowiedz Link Zgłoś
vernerpanton Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 13:51 jacek2216 napisała: > W całej tej sprawie razi mnie jedna rzecz, której, jak widzę, nikt inny nie dos > trzega. Otóż wydaje mi się, że skoro pan Żydowicz przeniósł się do Bydgoszczy i > jest mu tam z tym festiwalem dobrze, a ponadto bydgoszczanie są z tego zadowol > eni, to jest z jego strony bardzo nie fair, że prowadzi rozmowy z Łodzią, a do > tego wyjeżdża z jej przedstawicielami do USA prowadząc tam wiążące zapewne roz > mowy. Tak się nie robi, obowiązują elementarne zasady przyzwoitości, których na > jwyraźniej ten pan nie zna, a przynajmniej ich nie przestrzega. Dla mnie ten pa > n jest nieuczciwy. A w ogóle, to uważam, że do tej dyskusji należałoby zaprosić > bydgoszczan. straszny jest bajzel medialny, pan Zydowicz jest nada prezesem spółki CŁC, którą powołało miasto i która została utworzona po to by wybudowac CŁC Gehryego. Facet ma zobowiązania i je wykonuje. Co innego Camerimage, a co innego CŁC Gehryego na które radni juz wydali 5 milionów złotych. strasznie wszyscy wszystko myla i na tym jadą osoby niezyczliwe Zydowiczowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^ Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.11, 23:35 "...a do tego wyjeżdża z jej przedstawicielami do USA prowadząc tam wiążące zapewne rozmowy. Tak się nie robi, obowiązują elementarne zasady przyzwoitości, których najwyraźniej ten pan nie zna, a przynajmniej ich nie przestrzega. Dla mnie ten pan jest nieuczciwy. A w ogóle, to uważam, że do tej dyskusji należałoby zaprosić bydgoszczan." jacku2216 pierwsze dwa zdania dowodzą, że nie znasz tematu a ponad to nie czytałeś uważnie - Żydowicz nie pojechał z łódzką delegacją, bo to nie wyobrażalne na razie tylko wyszedł jej na spotkanie jako twórca pomysłu i jego realizator - to różnica i świadczy dobrze a nie źle o nim. Drugim zdaniem o zapraszaniu bydgoszczan to już głupotę ujawniasz. A Włoszczowian i Tuszynian nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... 25.05.11, 13:43 Marzymy o czymś takim: tu.tv/videos/simpson-gehry-con-sub Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2216 Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 13:52 Świetne. Jak z tego widać, pan Gehry zaczyna już być pośmiewiskiem na świecie. W takim razie pewnie odniesie sukces i wybuduje coś w Łodzi. Polacy słyną z kupowania rzeczy przestarzałych i ośmieszonych. Nawiasem mówiąc, autostrady, które teraz budujemy, już w tej chwili, jeszcze przed ich ukończeniem, są przestarzałe, gdyż cała Europa przechodzi na NR2C. Odpowiedz Link Zgłoś
vernerpanton Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 14:01 jacek2216 napisała: > Świetne. Jak z tego widać, pan Gehry zaczyna już być pośmiewiskiem na świecie. > W takim razie pewnie odniesie sukces i wybuduje coś w Łodzi. Polacy słyną z kup > owania rzeczy przestarzałych i ośmieszonych. Nawiasem mówiąc, autostrady, które > teraz budujemy, już w tej chwili, jeszcze przed ich ukończeniem, są przestarza > łe, gdyż cała Europa przechodzi na NR2C. Nie świetne, ale żałosne i wyprodukowane w czasie kiedy odbywały się sławetne sesje przedreferendalne ( 2009r) po to by wyrzucić gehrego i 5 milionów za kupioną koncepcje CŁC. jak można twierdzić, że prymitywne szydzenie z ludzi cenionych w świecie jest świetne! To łódź stawia w należnym świetle. Dziurą jesteśmy, prowincją umysłową również i nie liczmy na więcej Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2216 Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 14:37 Bałwochwalstwo w naszym kraju zawsze kwitło i to jest jego przejaw. Masz rację, że jesteśmy dziurą, a jesteśmy nią ponieważ króluje tutaj bałwochwalstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensz1 Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 14:43 Chcesz powiedzieć, że ten filmik nakręcili Łodzianie i zrobili to w kontekście naszych łódzkich problemów? Bez jaj! Odpowiedz Link Zgłoś
wodn_ik Nie ma forsy 25.05.11, 14:16 ani na SSS ani na CŁC, ani na nowe drogi.Niepotrzebna ta szarpanina.Miasto oczywiście będzie coś pozorować, ale potrzebni są inwestorzy z zewnątrz (żeby nie było tak jak z Falą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Wyjazd na pośmiewisko IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 15:33 Wygląda na to że , Zdanowska pojechała na pośmiewisko. Gehry poważniej traktuje jakiegoś organizatora imprez niż prezydenta miasta. Lynch wogóle nie chce z nią gadać. Pan Ż. przyprowadził do ich pracowni jakiś śmiesznych gości z jakimiś śmiesznymi propozycjami. Wcześniej już wszystko ustalił z Miszczami co mają odpowiedzieć tej "delegacji z prośbą o audiencje". Zdanowska naprawdę się ośmieszyła w ten sposób będąc dopuszczana do Miszczów.Wyjazd bez żadnych rezultatów po prostu wycieczka krajoznawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka1 Re: Wyjazd na pośmiewisko IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 15:41 @pp Czy ktoś z tej egzotycznej ekipy włada angielskim? Kto,( proszę o nazwisko) z nich rozmawiał bezpośrednio z "miszczami"? Jeśli nikt to żenada i kompromitacja. Pątnicy w Ameryce za nasze, łodzian pieniądze! Psia krew! Odpowiedz Link Zgłoś
al.pharg Re: Wyjazd na pośmiewisko 25.05.11, 15:43 Gość portalu: pp napisał(a): > Wygląda na to że , Zdanowska pojechała na pośmiewisko. Gehry poważniej traktuje > jakiegoś organizatora imprez niż prezydenta miasta. Lynch wogóle nie chce z ni > ą gadać. > Pan Ż. przyprowadził do ich pracowni jakiś śmiesznych gości z jakimiś śmiesznym > i propozycjami. Wcześniej już wszystko ustalił z Miszczami co mają odpowiedzieć > tej "delegacji z prośbą o audiencje". Zdanowska naprawdę się ośmieszyła w ten > sposób będąc dopuszczana do Miszczów.Wyjazd bez żadnych rezultatów po prostu wy > cieczka krajoznawca. Pośród tej ironii ja widzę sporo prawdy, ale innej niż jej autor chce przekazać. Marek Zydowicz jest bardzo ceniony przez ludzi wielkiego formatu, on świetnie porusza się wśród sław, ma wiedzę, pasję, wyczucie i pragnienie robienia rzeczy wielkich i smutne jest, ze nowe władze po tych wszystkich bolesnych przemianach nie potrafią tego dla promocji i rozwoju naszego miasta wykorzystać! Najważniejsze jest tylko, zeby sie przypadkiem on czy inni nie dorobili. To jest straszna hipokryzja bo eliminują ich ludzie, którzy niszcząc to miasto na nim się właśnie dorabiają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Wyjazd na pośmiewisko IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 16:31 Nie wiem czy prezydentowa mówi dobrze po angielsku i ile kosztowała ta wycieczka.Wiem tylko że , Zdanowska taką wizytą poniża swój urząd i mieszkańców Łodzi. Pan Ż. jechał pogadac sobie ze swoimi kumplami i do niego przyczepiła się na krzyw ryj delegacja łodzkich urzędników. Niby mieli ubłagać Miszczów żeby raczyli coś zrobic dla miasta które przecież Miszczom wisi i powiewa. Wyglada na to że ,ich tam przeczołgali i pokazali figę z makiem. Oczywiście wrócą z ustami pełnymi frazesów jak to wiele się namęczyli dla naszego miasta. Takie jechanie i błaganie na klęczkach prze jakimiś facetami którzy zajęci są innymi sprawami, jest uwłaczające dla urzędu prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
al.pharg Re: Wyjazd na pośmiewisko 25.05.11, 16:45 Gość portalu: pp napisał(a): > Nie wiem czy prezydentowa mówi dobrze po angielsku i ile kosztowała ta wycieczk > a.Wiem tylko że , Zdanowska taką wizytą poniża swój urząd i mieszkańców Łodzi. Lynch i Gehry zostali obrazeni przez władze komisaryczne łodzi i taki wyjazd był wskazany. Lynch promował jak mógł Łódź i ec1, jak równiez z Markiem Zydowiczem stworzyli pomysł na ec1 wraz z programem funkcjnalo- przestrzennym, który był podstawa do opracowania obecnie realizowanego projektu i uzyskania pieniedzy unijnych. Jesli Lynch sie przez komisarzy wycofa, łódź będzie musiała zwrócic kasę do unii, bo nie bedzie studia Lyncha, a ze względu na tę markę przyznano pieniądze. Co do Gehryego to ten równiez zrobił projekt, który komisarze wyrzucili na smieci. Trudno, zeby sam tutaj przyjeżdżał i przypominał o sobie. To łódź powinna wiedzieć czego chce i co najbardziej ceni. > Pan Ż. jechał pogadac sobie ze swoimi kumplami i do niego przyczepiła się na kr > zyw ryj delegacja łodzkich urzędników. Pan Ż. nie musi tam jeździć po to by w obecności łódzkich politykierów prowadzić swoje towarzyskie rozmowy. Żydowicz słuzył pomocą, tak sądzę. Był tam tez jako prezes spółki CŁC. > Niby mieli ubłagać Miszczów żeby raczyli coś zrobic dla miasta które przecież M > iszczom wisi i powiewa. Wyglada na to że ,ich tam przeczołgali i pokazali figę > z makiem. Oczywiście wrócą z ustami pełnymi frazesów jak to wiele się namęczyli > dla naszego miasta. Takie jechanie i błaganie na klęczkach prze jakimiś faceta > mi którzy zajęci są innymi sprawami, jest uwłaczające dla urzędu prezydenta mia > sta. To, zewrócą z ustami pełnymi frazesów to pewne, ale i przekłamań, bo trzeba jakoś kryć soja nieudolność i brak logiki w tym wszystkim. Ja sie nie mogę połapac o co Zdanowskiej, Kacprzakowi i Domaszewiczowi tak naprawdę chodzi? Oni pewnie by chcieli jakiegos sukcesu, ale, zeby sie to jakoś samo i za darmo zrobiło. Prawie jak z EC1, gdzie do sukcesu nie przyłozyli nawet palca, a się tą rewitalizacją chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Wyjazd na pośmiewisko IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 17:31 Wrócą opluci, bedą udawać ,że był deszcz. Kto tu naprawdę rządzi jeśli od prezydenta większy autorytet ma organizator imprez kulturalnych ? Decyzja o dalszej współpracy zależy od widzimisie Pana Ż. który nawet nie jest obywatelem Łodzi. W tej sprawie od prezydentowej nic nie zależy.Taka wycieczka , to obniżanie autorytetu miasta. I za to jeszcze musimy płacić ( choc wszystko można było telefonicznie ustalić ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Wyjazd na pośmiewisko IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 20:16 Gość portalu: pp napisał(a): > Wrócą opluci, bedą udawać ,że był deszcz. > Kto tu naprawdę rządzi jeśli od prezydenta większy autorytet ma organizator im > prez kulturalnych ? Decyzja o dalszej współpracy zależy od widzimisie Pana Ż. k > tóry nawet nie jest obywatelem Łodzi. W tej sprawie od prezydentowej nic nie za > leży.Taka wycieczka , to obniżanie autorytetu miasta. I za to jeszcze musimy pł > acić ( choc wszystko można było telefonicznie ustalić ) alez tak było od samego poczatku, ze Żydowicz przewodził. teraz trudno sie z tym pogodzić, ze kolą osoby od nas bardziej kumate i zaradne, ale to on szukał miejsca pod centrum festiwalowe i tak zainteresował sie przeznaczona do rozbiórki ec1. dzieki temu uratował nam zabytkowy obiekt. Ec1 byłoby wyburzone i nikt by nawet nie wiedział kiedy. taki jest Zydowicz - za to i za inne rzeczy go poza Łodzią cenią. Tutaj pare łebków pomawia go na okragło, bo jego pozycja jest zagrożeniem dla bywalców i próżnych pseudo awangardzistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Wyjazd na pośmiewisko IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 20:31 Nic nie mam do p. Żydowicza. Ma prawo odwiedzać swoich kumpli. Mam pretensje do prezydentowej że , daje tak sobą pomiatac degradujac ten urząd i ośmieszajac mieszkańców miasta. Błaganie ,poprzez protekcje prywatnej osoby, zeby jacyś faceci zajęli się sprawami miasta jest ośmieszające. ustawianie się na pozycji że, mogą ją bezkarnie przeczołgac, jest żałosne. Oczywiście po powrocie będzie paplanina z której nic nie wyniknie. Za ośmieszenie miasta delegacja dostała w prezencie wycieczke do USA i Disneylandu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Wyjazd na pośmiewisko IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 20:50 do pp. a moze Zdanowska naprawdę chce uratować NCŁ. ten wyjazd w takim razie był potrzebny. Nie wyobrazam sobie, aby Lynch po tym co z komisarzami przeszedł kiedykolwiek tutaj zawitał, albo, zeby odpowiedział tresciwie na jakikolwiek list. To samo z Gerym, przeciez gazeta wypisywała o nim same bzdury, a radni jego projekt kompletnie zdeprcjonowali. No to jesli tak wazny temat na który Łódź wydała pięć baniek miałby sie odrodzić, nalezało pojechać i wyciągnąc rękę do gerego, to jest naturalne. Jak nie przepadam za Zdanowska bo mi sie wydaje, ze jest nieskuteczna i tylko oplata, to uwazam, ze był to dobry ruch. Co znaczą te obecne władze, te postaci ( Zdanowska, kacprzak, Domaszewicz) oni teraz sa a za moment ich nie bedzie, tak jest w polityce. Natomiast tacy ludzie jak Gery czy Lynch zawsze są i pozostana na piedestale, bo oni swoimi zdolnościami i pracą wypracowali sobie pozycję i szacunek. Tak wiec uwazam, ze to tylko o naszej obecnej władzy dobrze swiadczy, ze sie tam pofatygowała. Gery chyba ma juz 82 lata, to chyba tez jest istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... 25.05.11, 16:01 Z szantażystami przyzwoici ludzie nie powinni rozmawiać! Odpowiedz Link Zgłoś
al.pharg Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż 25.05.11, 16:13 mineyko napisał: > Z szantażystami przyzwoici ludzie nie powinni rozmawiać! a ty dziadku idź na spacer pooddychać, zeby ci sie mózg dotlenił i przestań wreszcie bredzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Boli was prostaki że Gehry i Lynch ceni Żydowicza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 16:14 Gehry juz napisał, że Walczak go obraził i nie chce miec z nim do czynienia. Walczak położył SSS. Dzieki Zydowiczowi ruszyła rewitalizacja Ec1. Wiec jego skuteczność was OBNAŻA! Jestescie nieudacznikami. BOLI WAS, ŻE NIC NIE ZNACZYCIE DLA GEHREGO I LYNCHA. NA ZAUFANIE PROEFSJONALISTOW Z ZAGRANICY TRZEBA ZAPRACOWAĆ. TEGO SIE NIE DA KUPIC ANI POLITYCZNIE NAKAZAC. MALE ŻUCZKI Z CZYM DO LUDU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obnazony Boli nas "prostaki" ? A ciebie glowa ! IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 18:58 > Gehry juz napisał, że Walczak go obraził i nie chce miec z nim do czynienia. Wa > lczak położył SSS. Walczak, walczak, walczak... Mimo ze artykul byl o Zdanowskiei i jej kumplach z czasow wczesnoszarfoczapianskich to Ty jak zwykle oglaszacz liste swoich wrogow ! Czyli bredzisz nie na temat. Ale latwo cie rozpoznac, bo chociaz starasz sie zmieniac nicki i adresy ip to w kazdym Twoim poscie pojawia sie slowo "Walczak" ktorym najwyrazniej sie onanizujesz. > Dzieki Zydowiczowi ruszyła rewitalizacja Ec1. > Wiec jego skuteczność was OBNAŻA! Nie tylko obnaza ale i podnieca. Jestesmy podnieceni i obnazeni. Zwlaszcza jak piszesz slowa: "Walczak, walczak, walczak" > Jestescie nieudacznikami. "Walczak, walczak, walczak" > BOLI WAS, ŻE NIC NIE ZNACZYCIE DLA GEHREGO I LYNCHA. o to nawet zabawne :))) nie wpadlbym ze moze mnie TO bolec. w sumie probowalem kiedys nakrecic film telefonem komorkowym ale nie wyszedl mi tak dobrze jak np. "Zagubiona autostrada" wiec faktycznie nie udalo mi sie zaistniec na arenie filmowej ! > NA ZAUFANIE PROEFSJONALISTOW Z ZAGRANICY TRZEBA ZAPRACOWAĆ. > TEGO SIE NIE DA KUPIC ANI POLITYCZNIE NAKAZAC > MALE ŻUCZKI Z CZYM DO LUDU? Ze wzwodem ! Powtorz jeszcze kilka razy "Walczak, walczak, walczak" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Boli nas "prostaki" ? A ciebie glowa ! IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 19:37 o wrócił anioł stróż walczaka spod ip.toya - a gdzie ty byłeś palanciku? czyżby ? nie wierzę? Walczak dla nas wszystkich to groteskowa kukła, która zrozumiała, że mieć tylko kasę to być burakiem, dlatego się kleił w swoim czasie i do Żydowicza i do kazdego przy kim cos mógł uszczknąć dla swojej autokreacji. Byli tacy co Zydowicza przed ostrzegali i mieli rację.---------- - hue, hue, hue walczak, walczak, walczak !....... hue, hue, hue heheheheeh..:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do obrazonego Re: Boli nas "prostaki" ? A ciebie glowa ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 16:29 Walczak odpowiada za klęske SSS! Zdanowska to ukrywa! Chroni go! Dlaczego? Szy widziałeś taką wnikliwość pani zdanowskiej w odniesieniu do SSS? Czy tego pokretnego małego radnego Kacprzaka, albo kamisarza Sadzyńskiego - ktory odpowiada bezposrednio za to że nie zareagował na wołania Żydowicza by zweryfikować wniosek o kase unijna dla SSS bo starcimy 200 mln! I to ma znaczenie i związek ze Zdanowską! Pamiętaj, że Walczak przechwalał sie pod wpływem że stoi za czarnym PR dla Żydowicza. pamietaj, że on nadal chodzi opowiada, ze w EC1 bedzie biblioteka jego ksiązek w akwariach. pamietasz jak Bomanowska - z nim osobiście związana dziennikarka GW- pisała o tym, że Zewald (kolejna kuriozalna postać w PO- komisarz od kultury) chodzi z walczakiem i arabskim ksieciuniem po EC1 i pokazuja miejsca w których ksiązki akwariowe beda eksponowane. Draństwo tego pana jest oczywiste i wielu Lodzian sie o tym przekonałao. On wpływał na Kacprzaka, na Nowakową, Fisiaka, a teraz na Zdanowską! I to jest nieszczęście jak politycy ulegaja argumentom biznesmena, który ma swoje prwyatne interesy w tym co oni robią! To brzydko pachnie. Ale jest tak czytelne. RIO w SSS wykazało nadużycia. A pamietaj że kacprzak powiedzial, że wie i akceptuje że w SSS ( za 450 mln zł po powiekszeniu przez Walczak az 600 mln!) ma być prywatna galeria sztuki ! Atlasa Sztuki! I nikt nie robiła rabanu! Że jacys prowincjonalni architekci z niemiec bira za proejkt 37 a w komcu żadaja 46 mln! Że pracuja przy proejkcie koledzy Walczxaka: Wicichopwski, falicz etc. Ze on robi co chce bo mu władze na to pozwalają! To jest kryminał! I pani zdanowska, kontynuując działania sadzyńskiego będzie kozłem ofiarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyK Se-ma-for w EC-1 IP: *.iwacom.net.pl 25.05.11, 16:12 Proszę zauważyć, że na terenie EC-1 działa już łódzka ikona filmowa Se-ma-for i przynosi chwałę naszemu miastu. I nikt Se-ma-forowi nie daje milionów. A może władze miasta pomyślały by o dofinansowaniu np remontu budynku w którym jest to studio i jego Muzeum Bajki - odwiedzane przez tysiące dzieci. Może np. można by wyremontować w tym budynku ubikacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luiza Re: Se-ma-for w EC-1 IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 20:04 Właśnie, zadbajmy o to, z czego naprawdę możemy być dumni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Se-ma-for w EC-1 IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 20:18 alez dbajmy, tylko dlaczego UMŁ Semafora nie wspiera, tylko wydaje kasę na imprezki watpliwych lotów jak parada wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupku z semafora Re: Se-ma-for w EC-1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 16:34 Widzisz chłoptasiu jak to trudno cos wymyśleć by Unia dała ci kase! Widzisz jak trudno ! Więc nie zżymaj sie że inni potrafia tylko sie ucz i walcz z polityczna hołota która chce okradac prywatnych pomysłodawców EC1. Czy ty wiesz, że masz EC1 dzieki Żydowiczowi! Głupcze! Walczak chciał was wylać! wiesz jaką afere zrobił Zydowiczowi o to że poparł was u prezydentów? Powinienes Żydowicza na rękach nosic. Byłem świadkiem wścieku Walczak, który chciał EC1 pd-zachod na centrum multimedialne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin to ile kosztowała ta bezcelowa wizyta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 16:13 Pora zadać to pytanie - ile nas kosztowała bezsensowna i bezcelowa wycieczka pani zdanowskiej i jej przydupasów na koszt podatników? Wakacje w LA za publiczne pieniądze? To tylko w Łodzi wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robur Re: to ile kosztowała ta bezcelowa wizyta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 16:44 Kosztowała kompromitacja Zdanowskiej, która delikatnie się dowiedziała że Łódź nie ma co liczyć na dalszą współpracę tych panów ponieważ zawiedli się oni na władzach, mieście itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tak tak Wycieczka całkiem całkiem. Byli w Disneylandzie... IP: *.toya.net.pl 25.05.11, 19:02 Ciekawe czy opróczy Lyncha Żydowicza i Gehryego były tam jeszcze inne śmieszne postaci, np. Kaczor Donald albo Myszka Miki ? Jak to fajnie być prezydentem miasta, można się czasem PRZELECIEĆ do Stanów albo w nawet i w Stanach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes yes Re: Wycieczka całkiem całkiem. Byli w Disneylandz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.11, 00:47 Wychowywales sie na tym co my tworzylismy. Teraz sie lasisz jak najgorszy smiec z naszych krekowek....wstydz si!!! łobuzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tak tak Re: Wycieczka całkiem całkiem. Byli w Disneylandz IP: *.toya.net.pl 27.05.11, 18:18 > Wychowywales sie na tym co my tworzylismy. Teraz sie lasisz jak najgorszy smiec > z naszych krekowek....wstydz si!!! łobuzie!!! a wiec uwazasz ze to Ty jestes autorem kreskowki o Kaczorze Donaldzie ? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do taktaka Re: Wycieczka całkiem całkiem. Byli w Disneylandz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 16:39 hahaha! ale cie boli! hahaha Sames sławne i cenione postaci popkultury wymieniłeś. ty pozostaniesz nounejmem hahaha. mozna miec kase ale pozostac śmieciem i mozna nie miec kasy i byc kims, a najlepiej jak Gehry, Lynch i Zydowicz-miec i jedno i drugie. hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tak Re: Wycieczka całkiem całkiem. Byli w Disneylandz IP: *.toya.net.pl 27.05.11, 18:16 a ty kim jestes ? klownem, czy myszką mickey ? Odpowiedz Link Zgłoś
nandik brawo podoba mi się... 25.05.11, 22:48 wreszcie Łódź się przekonała jaka pozycję w oczach autorytetów ma Marek Zydowicz. ciekawe jak sie teraz szasta jego najpodlejszy wróg, który dprowadził nasze miasto do ruiny... A tak na marginesie, to mam watpliwości czy ktokolwiek z politycznych władz dorósł do celów jakie wytyczył sobie Marek Zydowicz. Brawo, bardzo mnie cieszy ten kolosalny kontrast. Człowiek doceniany i szanowany, a w Łodzi...? Kiedys dzieci będa sie o tym absurdzie i niesprawiedliwosci uczyć w szkołach. Półtora roku zmarnowalismy na jakąś SSS. Mało tego wydaliśmy bezsensownie 36 milionów złotych. nikt nie słuchał logicznych ostrzezeń, ze SSS jest pozbawiona racji bytu i sensu. mam nadzieje, ze to koniec. Nie jest powiedziane, ze Zydowicz wreszcie odwróci sie na pięcie i skorzysta z propozycji madrzejszych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapass Re: brawo podoba mi się... IP: 82.132.139.* 25.05.11, 22:58 Wystarczy przeczytac pismo od cooliersa jakie zmieścił w necie tumult i juz wiadomo dlaczego sie nie odwrócił jeszcze i nie poszedł. I prędko sie nie odczepi. Pomysł z rewitalizacją ec1 nawet ciekawy ale realizować go z Mareczkiem nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
cudlodzi Re: brawo podoba mi się... 25.05.11, 23:05 Gość portalu: Kapass napisał(a): > Wystarczy przeczytac pismo od cooliersa jakie zmieścił w necie tumult i juz wia > domo dlaczego sie nie odwrócił jeszcze i nie poszedł. I prędko sie nie odczepi. > Pomysł z rewitalizacją ec1 nawet ciekawy ale realizować go z Mareczkiem nie wa > rto. a gdzie byłeś miernotko od 19 do dnia dzisiejszego. Nie moge uwierzyć, ze jestes takim idiotą.Wyspałeś sie wieprzku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapass Re: brawo podoba mi się... IP: 82.132.248.* 26.05.11, 16:40 Uwielbiam twoje prostactwo buraczane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: brawo podoba mi się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 16:42 ...ale bez mareczka nioestety nie można! hahaha! trzeba będzie bulic kasę i to prawie 100 baniek! chloptasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do cud lodzi Re: brawo podoba mi się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 16:43 jestes super! Uśmiałem sie bo to opasuje do Gerlicza jak ulał! Odpowiedz Link Zgłoś
cudlodzi Re: brawo podoba mi się... 26.05.11, 17:51 Gość portalu: do cud lodzi napisał(a): > jestes super! Uśmiałem sie bo to opasuje do Gerlicza jak ulał! tylko ja miałem na myśli kogoś innego, bardziej ogólnie znanego, kto gdzieś wyruszył 19 - ego maja i jest podobny do wieprza... chamski w sposobie bycia tez jest - wszystko się zgadza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do cud lodzi Re: brawo podoba mi się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 18:00 Masz na myśli K? Tak! Masz racje. Jaky Lynch chciał nakręcic "Folwark zwierzęcy 2" to może wreszcie by ta świnia jedna z druga mogła coś dobrego dla Łodzi zrobić. Myślę , że Lynch musiał przypatrywac sie uważnie........hahaha Znasz taki film:" Dziwolagi"? (Freaks...no pomyślałem o K!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapass Ogłoszenie parafialne IP: 82.132.248.* 27.05.11, 18:57 Kiedy rozmawiasz sam ze sobą wychodzi jeszcze głupiej niż zwykle buraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapass Re: brawo podoba mi się... IP: 82.132.248.* 27.05.11, 18:56 Prawnik analfabeta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uradowany radość z życia - najlepsze co nam zostało, a CŁC ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.11, 22:52 "Delegację na lotnisku powitał Marek Żydowicz, twórca festiwalu Camerimage od półtora roku skonfliktowany z miastem." - DOSKONAŁE, TO JEST TAK ŚMIESZNE, ŻE TRUDNO WYRAZIĆ CZCIONKĄ, zresztą tytuł jest adekwatny. Z relacji w Wiadomościach Łodzkiej telewizji wyniosłem, że największym osiągnięciem delegacji jest broda Domaszewicza - taki dowcip z brodą. Wygląda na to że był najbardziej aktywnym członkiem delegacji i powinien otrzymać żółtą koszulkę lidera brody, a w Wiadomościach miał innego koloru. Może być tak, że pomimo ewidentnego postępu (zarostu) ten nie jest jego zasługą, bo rośnie bez pytania. W tym kontekście udział radnego przedstawiany w mediach jako dotyczący sprowadzenia prochów jest chyba czymś najwyższym na co nas stać finansowo i na tym polega strzał jegomościa, że prawidłowo ocenia potencjał finansowy i intelektualny miasta mierząc siły na zamiary. To niewątpliwe zwycięstwo już w dwóch konkurencjach niewątpliwie zapewniza mu przejście do dalszego etapu, czyli kolejnej wycieczki do stanów, tym razem na wschodnie wybrzeże do Libeskinda w celu pogadania o innych projektach, jakichkolwiek byle nie na materacu, bo przecież przy miliardowej inwestycji (cena zawyżona biorąc pod uwagę koszt stadionu narodowego ok. 1,8-2 mld - okaże się) odszkodowanie 50 mln za grunt to rzecz nie do przyjęcia. Wszak grunty gdzie indziej są za darmo i nie trzeba płacić, a właściciele materacy zapewniający 20 miejsc pracy już wmówili radzie czy tam jakiejś komisji że ich grunt i straty moralne oraz dla gospodarki holendreskiej, a zwłaszcza światowej warte są Gdańska i dostępu do moża o korytarzu rosyjnsko - holenderskim nie wspominając. To oczywiste. Bardzo się cieszę, że delegacja szczęśliwie wróciła na ojczyzny łono, bo tęskniliśmy. Czy mógłbym poznać markę tej znakomitej maszynki do golenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapass Re: radość z życia - najlepsze co nam zostało, a IP: 82.132.139.* 25.05.11, 23:00 Dostępu do MOŻA??? O które MOŻE ci chodzi misiu??? Jak to jest że wszyscy miłośnicy camerimage to analfabeci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaŁodzi analfabetom łatwiej krecic lody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.11, 23:04 do tego nie trzeba umiec ani czytac ani pisac ani rozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolus Re: radość z życia - najlepsze co nam zostało, a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 16:54 Warchlaczek? Wyszedł ze stajni z zazdrościa ze nie jest rumakiem. Ortograf z koziej wólki? hahahaha Oczywiście jak zwykle nie natemat. Jestes głupia świnia która ryj przy gnoju trzyma! hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapass Re: radość z życia - najlepsze co nam zostało, a IP: 82.132.248.* 27.05.11, 19:00 Współczuję ci doświadczeń. Wspaniałe te wiejskie skojarzenia, pyszne wręcz mój ty prostaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do uradowanego Re: radość z życia - najlepsze co nam zostało, a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 16:51 Gosciu! Naprawde masz talent. Może załóżmy portal w którym bedziemy tak pisać o tych patałachach czujacych sie Clintami Estwoodami łódzkiej sceny politycznej.Stary! Bedziemy mieli super ogladalność. Jak w to wchodzisz napisza na adres camerimage@camerimage.pl odnajdą mnie bo znimi współpracuje i napisze do nich ze jak sie odezwiesz zeby przesłali mi kontakt do ciebie. Masz talent> Naprawde śmieszny twój komentarz i niestety prawdziwy. Radeny Domaszewicz pojechał do konsul w Los Angeles by sie dowiedziec ze musi sprawe załatwiać z konsul w Nowym jorku! teraz wiesz dlaczego gehry i lynch nie chcą współpracowac z Lodzia bez Zydowicza. hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapass Re: radość z życia - najlepsze co nam zostało, a IP: 82.132.248.* 27.05.11, 18:59 To camer z tobą współpracuje??? Teraz jest dowód na to że pracują dla nich prostaki i analfabeci!!! Pawciu pisz dalej, to jest piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 replay pijawki typu idealnego? 25.05.11, 23:21 nczas.home.pl/publicystyka/zydowicz-%e2%80%93-pijawka-typu-idealnego/ Odpowiedz Link Zgłoś
cudlodzi Re: replay pijawki typu idealnego? 25.05.11, 23:36 nudny jesteś, mnie tam to co robi Zydowicz sie podoba. Trzeba być mistrzem poruszania się w kulturze, zeby mieć w świecie filmu szacunek i robić na tym kasę. Niezrozumiałe jest dla mnie stanowisko Łodzi. Przecież Zydowicz to cenny nabytek, który szybko wypromuje miasto, które żyje z nim w budującej zgodzie.Boże jacy wy głupi jesteście, że nie podejmujecie wyzwań jakie nam funduje.Łódx nie dorosła do tego co przeleciało przez jej przestrzeń. Dla M.Żydowicza będzie lepiej jak się od tego przeklętego miasta całkowicie uwolni. Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 Re: replay pijawki typu idealnego? 26.05.11, 07:13 cudlodzi napisał: > nudny jesteś, I vice versa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uradowany Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.11, 00:47 Spieszę z korektą własnego wpisu: powinno być oczywiście "do morza", czy już dobrze ? Przepraszam, no przepraszam, naprawdę nie chciałem, może aż tak nie bolało, może wogóle nikogo tym "ż" aż tak nie dotknąłem. No proszę się nie gniewać, proszę być człowiekiem i darować tą wpadkę językową co to niby przekreśla moje wszystko, że akt urodzenia mogę już podrzeć i iść do lasu. Tak bym chciał żeby nie było żadnych uprzedzeń - ani ze względu na religię, ani pochodzenie, ani płeć i kolor skóry oraz orientację, ani też z uwagi na "ż" w słowie. Może i może pisze się przez "ż", a morze przez "rz". Może mi się zwyczajnie pojebało na chwilę "ż" z "rz" - wszak jestem z Polski i znam jedno i drugie, lub morze mi się potegowało z może. Ja już naprawdę nie pamiętam, późno jest, czy miałem na mysli teoretyczną możność niemożliwości jak morze czy też tylko <morze rzeczywiste> niemożebności - zauważyła pani / pani, że oba wyrazy koło siebie przez "rz" w zawiasach - ładnie wygląda, prawda. Czy to czyni zadość i satysfakcji linijką po łapach nie będzie ? Widzę, że cenzorzy z trzeciej zmiany, czuwają, nie lubią trafień "w sedno", bo modne są trafienia w czółko, pudło lub do jelenia na gobelinie. Wygodne to może byłoby gdyby np. Gehry się potknął najlepiej z Żydowiczem na makiecie albo powiedział, że ładnie tam u nich nad morzem przez "ż", ale byłoby śmiechu jak w remizie, bo to przecież ocean przecież (oj dwa razy mi się przecież napisało) - widać przecież w atlasie lub wogóle i wogóle nie miałby już racji w niczym, bo jak można mieć rację po czymś takim. A przecież artykuły w GW są wzorem języka polskiego, a ludzie dalej piszą jak chcą i róbta co chceta w tym kraju stoi mocą. No to jeszcze się wypowiem na temat ciut (nie ma takiego wyrazu w słowniku, proszę nie wyszydzać, bo piszę co chcę i jak chcę i mam w dupie cenzorów przesladowców wolnej myśli, nikomu krzywdy nie czynię, przeciwnie doceniam osiągi delegacji i motywuję do większych). Otóż niektórzy amatorzy, jest ich nawet dużo, a profesjonaliści to już wszyscy - wiedzą, że Pan Libeskind jest wychowankiem architektonicznym Pana Gehrego, który jest jego zawodowym i niemal życiowym mentorem i promotorem i pierwszy drugiemu wiele lub prawie wszystko zawdzięcza, bez względu na posiadany talent. Ten nie jest wszystkim nawet w świecie zachodu, bo konkurencja jest taka, że na pomniki miejsca by zabrakło dla zdolnych ludzi na wszystkich kontynentach z gołą Australią w środku włącznie. Tylko u nas talent jest niczym, bo protekcja wszystkim i talent nie jest już potrzebny, bo mamusia protekcja wszystko załatwi. Tymczasem mądre ludy popierają swoich ale mądrych nie głupich. Kontynuując wątek można z góry przewidzieć, że ani jeden ani drugi architekt nie tylko nie pozwolą sobą poniewierać ale też nie pozwolą sobą nawzajem. Jeśli mocarze lokalnej sceny biznesowo - politycznej tego nie wiedzieli to jacy z nich mocarze. Trzeba było wejść do kantyny studenckiej i by wam wyjaśnili za wspólne zdjęcie. A tak najeżdzili się, natrudzili, pieniądze wydali, nie wyspali, no szkoda ludzi, to męczące. I co tu zrobić, żeby ten projekt powstał kiedy "ż" ważne ? Jak to się wszystko skończy może ładny film z tego wyjdzie, Lynch potrafi - na razie ma klimat, z czasem przyjdzie czas na fabułę, której w zasadzie w swoich filmach nie potrzebuje lub potrzebuje jej tyłem do przodu i my właśnie mamy taki tył do przodu jak w "Mulholland drv". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do uradowanego! Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 17:04 Dzięki! Znowu się szczerze usmiałem. Dzieki. Jestes gośc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapass Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: 82.132.248.* 27.05.11, 19:08 Patrząc na ostatnie osiągnięcia Lyncha to raczej film byłby nie do obejrzenia. A poza tym ostatni chyba sponsor na jakiego mógłby liczyć już nie jest prezydentem Łodzi. Nauczyłeś się używać słownika ale nadal grafomanię tworzysz nie do zniesienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ip toya palancie IP: *.play-internet.pl - najwiekszy cham na forum IP: *.toya.net.pl 26.05.11, 02:07 zobaczcie co za oszolom z IP: *.play-internet.pl, dzien bez slowa "Walczak" i steku wyzwisk to dla niego dzien stracony... Gość portalu: kacper napisał(a): > o wrócił anioł stróż walczaka spod ip.toya - a gdzie ty byłeś palanciku? czyżby > ? nie wierzę? > Walczak dla nas wszystkich to groteskowa kukła, która zrozumiała, że mieć tylko > kasę to być burakiem, dlatego się kleił w swoim czasie i do Żydowicza i do kaz > dego przy kim cos mógł uszczknąć dla swojej autokreacji. Byli tacy co Zydowicza > przed ostrzegali i mieli rację.---------- wlasciwie nie trzeba tego komentowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Wizyta na pośmiewisko IP: *.4web.pl 26.05.11, 08:44 Wizyta delegacji łodzkiej ośmiesza mieszkańców miasta. Dobijanie się do Miszczów za pośrednictwem prywatnej osoby .Żenujący sposób reprezentowania miasta. Miszczowie śmieją się w twarz prezydentowej i pokazują jej figę. Więcej zależy od prywatnego organizatora imprez kulturalnych niż od prezydentowej. 150 mln zł za sam projekt - to po prostu grzeczne pokazanie figi. Myśle że za 150 mln można wybudować pod klucz centrum festiwalowe a tu staruszek żąda tyle za projekt który wyląduje na półce z projektami SSS za 47 mln. Zamiast zajmować sie najważniejsza sprawa jaka jest przetarg na Dworzec fabryczny , prezydentowa lata sobie na kompromitujące wycieczki.Urna z prochami Kosińskiego- kompromitacja że, lepiej nie mówić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do palanta Re: IP: *.play-internet.pl - najwiekszy cham na f IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 17:10 Ty! To niech Walczak idzie do sądu. To byłobuy cos! Taka kompromitacja. odkrycie wszystkich intryg , nadużyc , błedów, układzików z nedzarzami politykami śliniacymi sie do jego kasy. No niech idzie chłop[czyna z betoniarką! niech stanie na udeptanej ziemi! NIE! On sie bedzie takimi palantami ( tak sie w nicku podpisałeś!) jak ty podpieral, za takimi smieciami ukrywał. Bo on nie ma ani kalsy, ani honoru, ani odwagi. Tchórz nasyłajacy innych na swych adwersarzy! Gardze nim! O tobie sie nie wypowiadam bo ciebie nie ma, jestes tylko kaprysem złego człowieka. Dlatego przegracie z Zyciem. Zobaczysz jak żle się wam będzie działo mimo kasy, bo zło przyciągnie zgryzoty i samotny ból. Zobaczysz. Przepowiadam tobi i twemu zleceniodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapass Re: IP: *.play-internet.pl - najwiekszy cham na f IP: 82.132.248.* 26.05.11, 21:00 Chciałbyś pawciu. Jak na razie tylko ty robisz z siebie idiotę i chyba ci z tym nudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ip toya palancie Re: IP: *.play-internet.pl - najwiekszy cham IP: *.toya.net.pl 27.05.11, 18:12 > Ty! To niech Walczak idzie do sądu. To byłobuy cos! Taka kompromitacja. odkryci > e wszystkich intryg , nadużyc , błedów, układzików z nedzarzami politykami ślin > iacymi sie do jego kasy. > No niech idzie chłop[czyna z betoniarką! niech stanie na udeptanej ziemi! > NIE! a ty ciagle swoje jak matre... "WALCZAK WALCZAK WALCZAK" chlopie masz wielkie kompleksy na jego punkcie... > On sie bedzie takimi palantami ( tak sie w nicku podpisałeś!) jak ty podpieral, zle przeczytales, podpisalem sie "IP TOYA PALANCIE" > za takimi smieciami ukrywał. Bo on nie ma ani kalsy, ani honoru, ani odwagi. tak, to on jest wszystkiemu winien, WALCZAK WALCZAK WALCZAK >Tchórz nasyłajacy innych na swych adwersarzy! Gardze nim! O tobie sie nie wypowi > adam bo ciebie nie ma, jestes tylko kaprysem złego człowieka. Dlatego przegraci > e z Zyciem. milo sie z toba rozmawia, nie ma to jak wymiana uprzejmosci z kims na poziomie... > Zobaczysz jak żle się wam będzie działo mimo kasy, bo zło przyciąg > nie zgryzoty i samotny ból. Zobaczysz. Przepowiadam tobi i twemu zleceniodawcy. ojoj nie wiem kto jest moim zleceniodawca, ale czy twoja wypowiedz to czasem nie sa grozby karalne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Walczak , falicz, sadzyński przed sad! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 17:14 Walczak, falicz, sadzyński przed sąd! Za nadużycia w SSS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP TOYA Re: Walczak , falicz, sadzyński przed sad! IP: *.toya.net.pl 27.05.11, 18:14 > Walczak, falicz, sadzyński przed sąd! Za nadużycia w SSS! no widze ze znowu zmieniasz nicki i numery IP ale jestes tak zaslepiony nienawiscia, ze jak zwykle zdradzaja cie twoje wlasne kompleksy i powtarzanie w kolko jednego slowa "WALCZAK WALCZAK WALCZAK" to powoli staje sie nudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapass Re: Walczak , falicz, sadzyński przed sad! IP: 82.132.248.* 27.05.11, 19:02 Ale on tym żyje od dwóch lat!!! To jego obsesja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Żyd... IP: *.toya.net.pl 22.09.11, 22:02 Wybaczcie,teraz ogladałam film dokumentalny o Lynchu ,i okazuje się że pan Linch jest w sekcie Macharadżego.Film zrobiony młodym żydowskim reżyserem.Jestem przerazona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 22:14 Gość portalu: ??? napisał(a): > Wybaczcie,teraz ogladałam film dokumentalny o Lynchu ,i okazuje się że pan Linc > h jest w sekcie Macharadżego.Film zrobiony młodym żydowskim reżyserem.Jestem pr > zerazona No i co z tego? czy ta sekta zabija, zeby sie tak rozemocjonywać i z szybkością swiatła odpowiednie bardzo stare wątki przytaczać? a ty w ogóle trzeźwa jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gehry i Lynch - nie zrobimy w Łodzi nic bez Ż IP: *.toya.net.pl 23.09.11, 13:24 Wiesz jak to jest?Człowiek w szoku zachowuje się nieracjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś