Dodaj do ulubionych

Uszczelka za 50 groszy. I machina urzędnicza ru...

• Gość: Xxx Uszczelka za 50 groszy. I machina urzędnicza ru... IP: *.zone8.bethere.co.uk 29.08.11, 12:27
      Spodobal mi sie komentarz jednego z urzednikow...
      "mamy problem z panem Kucharskim.." czy tylko ja to zauwazylem ???
      Oni maja problem ???
      To od czego ta banda leni urzedasow jest ?? i za czyje pieniadze pracuja???
      Gdybym ja powiedzial do szefa (tego ktory mi placi za prace) ze mam z nim problem no raczej od jutra mialbym wolne...
      na pysk i zatrudnic ludzi ktorzy rozwiazuja problemy a nie ..zebranka..glosowanka...kawcia..ciasteczko..i czy moze pan podkreci ta klimatyzacja bo mi cztery litery marzna..
    • Gość: qbba77 Kucharzewski trzymaj się!!!! IP: *.play-internet.pl 29.08.11, 12:36
      to, że problem trwa latami nie oznacza, że problem jest z Kucharzewskim!!! ja stawiam, że problem tkwi w złodziejskich praktykach urzędasów...
    • jaga33 Uszczelka za 50 groszy. I machina urzędnicza ru... 29.08.11, 12:47
      Jestem za panem Kucharskim,jak ma sile i cierpliwosc niech walczy. Tyle jest biurokracji,naciagania przez urzedy.Powodzenia
    • and_nowak A mógł sam wymienić 29.08.11, 12:49
      Jeżeli jest awaria i woda się leje strumieniem to można samemu dokonać naprawy, np. wołając pierwszego z brzegu hydraulika. Hydraulik taki założy nową plombę i potwierdzi stan wodomierza. Dla pewności można jeszcze poprosić sąsiada na świadka. I po sprawie!

Swoją drogą dziwny ten pan prawnik - mieszka od kilku miesięcy bez wody. Trąci to pieniactwem.
      • Gość: Nielot Re: A mógł sam wymienić IP: 91.212.223.* 29.08.11, 13:39
        Moze po wygranej sprawie wytoczy drugą o odszkodowanie za brak wody ;-)
        • Gość: Dark Angel Re: A mógł sam wymienić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.11, 14:12
          O ile wygra sprawę, co jest mało prawdopodobne.
          Tak czy inaczej za jego pieniactwo (inaczej tego nie nazwę) zapłaci zwykły, przeciętny Kowalski....
          • Gość: antyHipokryta Re: A mógł sam wymienić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.11, 14:38
            pieniactwem nazywasz dochodzenie sie swoich praw? chcial gosciu sam to wymienic bez pienaictwa- to zaczeli stekac ze nei moze, wiec jak nie moze to niech oni to zrobia, ale wg umowy niech zaplaca za naprawe sami,
    • Gość: podatnik Kucharski, tak trzymać!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 13:21
    • Gość: kabe Uszczelka za 50 groszy. I machina urzędnicza ru... IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 13:25
      I dobrze! Bravo dla tego Pana!
    • Gość: zbanowany Uszczelka za 50 groszy. I machina urzędnicza ru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 13:28
      Tak powinien sie zachowywac kazdy czlowiek wtedy moze urzedy byly by dla nas nie my dla urzedow. Sam pare razy "pieniac sie" doszedlem swoich racji ale tez w wielu wypadkach "machnolem reka" zwlaszcza wtedy gdy "walka o swoje" utrudniala mi codzienne zycie. Dlatego szacun dla faceta bo ja w jego sytuacji zacisnolbym zeby i zaplacil, fakt wielu urzednikow/fachowcow wlasnie na ym bazuje wiedza ze "zmecza" klienta i ten sie podda.
      Do tych co tak "krzycza" ze facet prawnik i ze tez "zdziera kase" z klientow ......... nikt was nie zmusza do kozystania z uslug prawnika ja np. zamiast prawnika pytam sie "googla" , gosc sie nie upiera ze cena uslugi za wysoka on chce miec alternatywe ze zrobi to sam.
    • shroeder1970 Bo 12 groszy... 29.08.11, 13:32
      >- Czy znam przypadek pana Kucharskiego? Jakże mogłabym go nie znać! Jego skargi kosztują nas krocie. Pracuje nad nim połowa moich ludzi - mówi prezes Matyszczak.

To do cholery naprawcie t e uszczelkę lub wymieńcie wodomierz!
      To nale zy do obowiązków wodociągów, a nie klienta końcowego!

Zdaniem prezes Matyszczak wcale nie chodzi o uszczelkę. - Chodzi o wodomierz, który zamarzł z winy pana Jerzego, bo ten nie dopełnił obowiązku dbania o urządzenie - mówi.

O wodomierz końcowy klient nie ma obowiązku dbać. wodomierz należy do wodociągów, niech sobie same dbają. Końcowy odbiorca wody ma tylko nie niszczyć urządzenia i nie zakłócać jego pracy. A reszta go nic nie obchodzi.

Mam nadzieję, że tych idiotów z wodociągów czy gminy NIK skontroluje i stwierdzi wyrzucanie pieniędzy na nieuzasadnione odmowy.
      Taniej jest naprawić i mieć z głowy. A teraz kosztuje to gminę/wodociągi kilkadziesiąt razy więcej.
      Jednak u nas łatwiej jest znaleźć problem do rozwiązania niż rozwiązanie do problemu.
      Pieniactwo z kolei będzie u nast tak długo mocno się trzymać, jak długo w urzędach będą królować homo sovieticus
      Więcej... lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10189184,Uszczelka_za_50_groszy__I_machina_urzednicza_ruszyla.html#ixzz1WPt3NPOF
    • Gość: Sic Uszczelka za 50 groszy. I machina urzędnicza ru... IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 13:35
      Bardzo dobrze, -chcemy wiedziec za co placimy.Brawo dla p. Jerzego. Ten M. niech sie zwolni, jak mu petenci przeszkadzają.
    • three-gun-max Ma facet rację 29.08.11, 13:40
      Urzędasy chciały go wydymać na 300 zł to teraz on wydyma urzędasów.
    • Gość: h m Urzednicy, policjanci itp itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 13:40
      powinni przyjac do wiadomosci. Spoleczenstwo robi zrzutke, zatrudnia kilka osob sposrod siebie, zeby zajeli sie naszymi wspolnymi problemami i sprawami. To sa instytucje publiczne, a wiec wlascicielami sa po trochu wszyscy czlonkowie spolecznosci. Dlatego tacy pracownicy powinni odpowiadac przez spolecznoscia.
    • tadestades szerszy problem... 29.08.11, 13:42
      Odnoszę wrażenie, że problemem nie jest uszczelka za 50 groszy ani wodomierz za 300 złotych. Problem jest w.... myśleniu. W myśleniu urzędników każdego szczebla - od gminy do rządu. Urzędnicy zapomnieli, że są siłą fachową wynajętą i opłacaną przez obywateli by załatwiać ich (obywateli) potrzeby. Tylko tyle i aż tyle. Komunizm w myśleniu urzędników polega na tym, że im się w głowach poprzewracało i myślą, że to obywatel jest dla urzędu! I - na marginesie - to myślenie występuje w każdym systemie, nie tylko w komunistycznym.
      P. Jerzy czuje się obywatelem, podmiotem relacji społecznych a nie posłusznym przedmiotem i wykonawcą poleceń władz.
      Brawo p. Jerzy! Tak budują się społeczeństwa obywatelskie a nie baranie.
      • Gość: zbanowany Re: szerszy problem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 14:04
        Fakt problem jest w "mysleniu" ...... urzednicy "mysla" i kombinyuja ......... przeciez nie moga stworzyc precedensu ze petent ma racje ....... bo potem sie okaze ze reszta choloty bedzie chciala zalatwiac swoje sprawy a urzednik jest od urzedowania a nie od rozwiazywania problemow choloty.
    • Gość: . dlaczego tylko licznik a nie cala instalacja ? IP: *.toya.net.pl 30.08.11, 22:59
      na tej zasadzie, mozna (bedac urzedasem z Lodzi) wydedukowac, ze cala instalacja tez nadaje sie do wymiany... facet ma racje, chodzi o zasade zeby nie dac sie oszukac - naciagnac na wykonanie niepotrzebnych czynnosci naprawczych;

nie jestem tylko pewien, czy uszczelka jest jeszcze elementem rurociagu, czy raczej elementem licznika ? bardziej prawdopodobna wydaje sie ta druga opcja...
    • Gość: fixer Uszczelka za 50 groszy. I machina urzędnicza ru... IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 05.09.11, 08:16
      Te urzedniczyny musza przeciez jakos uzasadnic koniecznosc istnienia tabunow za biurkiem. Wiec szukaja dziury w calym i tak juz bedzie.
    • Gość: ciach Paraliżuje pracę urzędu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.11, 07:12
      Trzeba zatrudnić więcej urzędników panie Matyszczak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka