Gość: jll Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-motyla IP: 31.6.225.* 10.09.11, 15:01 niewierzącym proponuje się zająć miliardami nieefektywnie wydatkowanych środków przez świeckie państwo którego tak pragną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spray Re: Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-mot IP: *.83.rev.vline.pl 10.09.11, 15:12 Tak, bo Kościół tak wiele Polsce daje, a niczego nie żąda, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-mot IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 21:40 Kościół niczego od Państwa nie żąda - domaga się jednie swej własności zrabowanej przez świecką władzę komunistyczną. Było kościoła i czy komuś to się podoba czy nie takie jest prawo własności. A co tak według ciebie ma dawać Kościół Katolicki? Tym którzy potrzebują to daje ale nie trąbi o tym by się chwalić. Chwalenie się nie swoimi osiągnięciami to domena liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referendum nieruchomości IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.11, 21:53 prof. Ewa Łętowska – jako rzecznik praw obywatelskich – protestowała z powodu przekazywania Kościołowi innych nieruchomości, niż upaństwowione po II wojnie światowej, ale jak widać nikt jej nie słuchał. Biorąc pod uwagę, że w Polsce nieruchomości należące do kościoła katolickiego w niektórych epokach obejmowały nawet 2/3 obszaru państwa, to mamy jeszcze przed sobą trochę do oddania Watykanowi. Na metody zdobywania tych nieruchomości przez kościół spuśćmy litościwie zasłonę milczenia. Ciekawych odsyłam do opracowania Mariusza Agnosiewicza na portalu Racjonalista.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: nieruchomości IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 22:21 Więc według Ciebie, to wporządku zabrać czyjąć własność ale oddać to już niewporządku? Masz pretensję do kościoła że był właścicielem 2/3 terenów Państwa? Więc lepiej kościół zlikwidować by nie oddawać prawowitej własności? Ciekawe podejście do tematu - chyba liberalne. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaszewski Re: nieruchomości 13.09.11, 09:48 Gość portalu: AS napisał(a): > Więc według Ciebie, to wporządku zabrać czyjąć własność ale oddać to już niewpo > rządku? > Masz pretensję do kościoła że był właścicielem 2/3 terenów Państwa? Więc lepiej > kościół zlikwidować by nie oddawać prawowitej własności? Ciekawe podejście do > tematu - chyba liberalne. Sprawdź lepiej, czy twój dom nie stoi na terenach jakiejś dawnej parafii. Wartość majątków zwróconych Kościołowi przekroczyła wartość majątków, które mu zabrano. Obecnie zwraca się to, czego Kościół dobrowolnie się pozbył bądź sprzedał, a także to, co przechwycił od ewangelików i Żydów, a potem mu odebrano. Nie jedna i nie dwie decyzje Komisji Majątkowej okazały się sprzeczne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referendum hicior netu "jak KK okrada Polske" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.11, 21:15 www.smog.pl/wideo/41297/jak_kosciol_okrada_polske_hit_internetu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: hicior netu "jak KK okrada Polske" IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 22:59 Pustosłowie bez pokrycia - powiedzień wszystko można - zresztą osoba narratora gwarantuje bestronność. Prnję przyatryć się może w ten sam sposób innym wydatkom Państwa - to dopiero może być ciekawy serial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referendum nieefektywnie wydawane środki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.11, 21:38 Gość portalu: jll napisał(a): > niewierzącym proponuje się zająć miliardami nieefektywnie wydatkowanych środków > przez świeckie państwo finanse.wp.pl/kat,104132,title,Kosciol-ma-sponsora-a-podatnicy-podwyzke-VAT,wid,12610713,wiadomosc.html?ticaid=1d005&_ticrsn=5 Odpowiedz Link Zgłoś
adude49 Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-motyla 10.09.11, 15:27 Panie Pawle, zdecydowanie popieram. Trzeba zacząć przeciwstawiać się coraz bardziej bezczelnemu zawłaszczaniu publicznej przestrzeni przez tych naszych talibów. Oni mają jak dotąd przewagę. Z kilku powodów. Główne to to, że są zorganizowanie ale również kunktatorstwo polityków. Poza tym, jak to talibowie, nie mają hamulców. Wystarczy poczytać niektóre z tych postów. Postaram się znaleźć kontakt do Pana i przyłączyć / poprzeć przy jakiejś następnej okazji przed a nie tylko po, w formie komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-mot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 00:57 >Trzeba zacząć przeciwstawiać się coraz bardziej bezczelnemu zawłaszczaniu publicznej przestrzeni przez tych naszych talibów. Masz rację. Dosyć tego. Domagajmy się likwidacji kalendarzy. Pełno wszędzie tego chrześcijańskiego badziewia. Wisi w każdym miejscu: w urzędach, szkołach, szpitalach. Ba, nawet posty na tym forum posiadają daty. I nawet nie chodzi o to, że to papież Grzegorz XIII go wprowadził, ale wszyscy doskonale wiemy od czyich to narodzin liczony jest rok 2011. To jest dopiero zawłaszczenie przestrzeni publicznej. To prawdziwy skandal, że nawet do przenajświętszej Unii Europejskiej musieliśmy wchodzić 2004 lat po narodzeniu Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozue Re: Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-mot IP: 212.191.75.* 12.09.11, 15:55 no tak od czyich urodzin - bo według upierdliwych historyków datę urodzenia Chrystusa określono na podstawie nieprecyzyjnych nawet jak na tamte czasy domniemań - ok. 300 lat po jego śmierci. Warto przyznać że precyzyjne (?) noty biograficzne na jego temat powstały 30-40 lat po wydarzeniach które opisywały npdst. ustnych (!) przekazów. Natomiast kalendarz wielokrotnie potem zmieniano i dostosowywano do zjawisk, przesileń czysto naturalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-mot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 00:08 Ale przecież nie ma to najmniejszego znaczenia dla istoty sprawy. Nieważne, czy mielibyśmy rok 2011, czy 2004, czy też 2031 - to zawsze będzie to rok liczony od narodzenia Chrystusa. Umówiono się, że zdarzenie to nastąpiło 2011 lat temu i większość świata to zaakceptowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozue Re: Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-mot IP: 212.191.75.* 13.09.11, 08:06 no więc masz odpowiedź na pytanie - nie ma to żadnego znaczenia jaka to była starożytna postać i kiedy się urodziła. po prostu w średniowieczu uznano że tak ma być gdyż wówczas światopogląd ówczesnych ludzi wyglądał tak a nie innaczej. Kiedy mówimy "O Jezu!" nie zawsze chcemy się zwracać konkretnie do tej postaci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-mot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 23:31 Chyba czegoś nie zrozumiałeś (bez urazy). Napisałem, że bez znaczenia dla tej dyskusji jest precyzyjne ustalenie daty narodzin Chrystusa, natomiast ogromne znaczenie ma fakt, że data ta została uznana za początek nowej ery. Oczywiście jaja sobie robię z wojujących antyklerykałów rozdzierających szaty nad rzekomym zawłaszczaniem przestrzeni publicznej przez Kościół, a nie widzących tego, co mają pod nosem. Przecież to dopiero jest zawłaszczanie (według ich durnych kryteriów). Odpowiedz Link Zgłoś
jonaszewski Re: Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-mot 13.09.11, 09:50 Gość portalu: Hanys napisał(a): > Ale przecież nie ma to najmniejszego znaczenia dla istoty sprawy. > Nieważne, czy mielibyśmy rok 2011, czy 2004, czy też 2031 - to zawsze będzie to > rok liczony od narodzenia Chrystusa. Umówiono się, że zdarzenie to nastąpiło 2 > 011 lat temu i większość świata to zaakceptowała. Zamienimy kalendarz na "2011 rok od śmierci cesarzowej Chin Zhao Feiyan" i będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uroczy księżulo Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-motyla IP: *.182.4.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.09.11, 10:54 Kościółek to fajny biznes. Dawno w to wszedłem. Wszystko za darmochę a szefowie w Watykanie dostają swoje i kochają swoje polskie baranki i owieczki. Ja jestem pracownikiem Watykanu i w tym ciemnym kraju jestem po to aby doić. Uroczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-mot IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.11, 13:56 Gość portalu: uroczy księżulo napisał(a): > Kościółek to fajny biznes. Dawno w to wszedłem. Wszystko za darmochę a szefowie > w Watykanie dostają swoje i kochają swoje polskie baranki i owieczki. > Ja jestem pracownikiem Watykanu i w tym ciemnym kraju jestem po to aby doić. > Uroczy Jak ty jesteś pracownikiem Watykanu, to ja jestem Pippi Langstrumpf. I czemu to ma służyć takie głupie gadanie jeśli nie tylko jątrzeniu. Pewnie robisz to z miłości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supertenmotyl Popieram medialnych ludzi mających siłę przebicia IP: *.p.lodz.pl 12.09.11, 16:39 Ja dałem ogólnie już ponad 30 pozytywnych opinii i komentarzy w wszystkich artykułach razem wziętych opisujące to niecodzienne wydarzenie . A cieszcie się i radujcie może kiedyś minie wspomożecie w kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: google0 Serce Łodzi - kolejny happening człowieka-motyla IP: *.skomur.pl 12.09.11, 22:24 Taki happening to świetny pomysł na takich napuszonych Kuleszów, wzywających prokuratorów na pomoc i wymyślających zbiórki na abstrakcyjne cele. A potem zdziwiony, że czasy już ni te i śmią go wyśmiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Demontaż zasad moralnych społeczeństwa IP: *.dip.t-dialin.net 10.10.11, 15:02 Trwa demontaż zasad moralnych w społeczeństwie. (Temu służą takie hapeningi) Potrzebne jest to do przeprowadzania niecnych operacji na Narodzie Polskim. Brak zasad działa jak znieczulenie, a o taką znieczulicę dotyczącą losu Narodu Polskiego idzie cała gra. W tej grze liczą się talko Ci co są uzurpatorami do decydowania o losie Polski, ich kumple co odnoszą materialne korzyści (odwdzięczają się finansowaniem wyborów) oraz zewnętrzne korporacje które czekają w kolejce (po Grecji, Hiszpanii, Włoszech, Irlandii itd....) na upadek ekonomiczny Polski i przejęcia jej jako masy upadłościowej przez syndykt Unii Europejskiej. Takie to losy czekają wszystkie osłabione kraje przez rządy złoczyńców. Biedny to naród co zawierza łatwowiernie swe losy ułudzie a nie rzetelnym zasadom i ludziom prawym. Odpowiedz Link Zgłoś