Dodaj do ulubionych

Koniec jarmarku na Piotrkowskiej.Wróci przed Wi...

IP: *.54.rev.vline.pl 21.12.11, 19:54
szkoda, można by było go pociągnąc do 23 grudnia , teraz wielu ludzi ruszy na swiąteczne zakupy a taki jarmark daje fajny świąteczny klimat
Obserwuj wątek
    • Gość: z Koniec jarmarku na Piotrkowskiej.Wróci przed Wi... IP: *.retsat1.com.pl 21.12.11, 19:55
      Do tej 20, to lekkie nagięcie czasu. Przedwczoraj byłem o 19,58. Czyli tuż przed (teoretycznym) zamknięciem. Wszystkie budy zamknięte, w okół pozamiatane, jakby nie były w ogóle otwierane. Żywego ducha nie było. Po co ta fikcja?
      • kapitan_marchewa Re: Koniec jarmarku na Piotrkowskiej.Wróci przed 21.12.11, 20:28
        E tam, już ponad pół godziny wcześniej zbierali się do domu.
        Podobno wszyscy fachowcy od handlu mówią od lat, że okres przedświąteczny to najlepszy utarg w roku. A już tuż przed świętami to hohoho..
        Ale nie w Łodzi? Tu zamknęli jarmark przed 22-23 grudnia. Najlepsze dni do handlowania i zarabiania.
        Bo wszędzie się opłaca tylko w Łodzi nie????
        Rzeczywiście to fikcja była..
        Pozdrawiam
      • Gość: ptq Re: Koniec jarmarku na Piotrkowskiej.Wróci przed IP: *.4web.pl 22.12.11, 21:25
        Ja też byłem przedwczoraj, o 19 czynne były chyba 4: kiełbasa, piwo, chyba miód i szmaciaki (pseudo zabawki). Chciałem zrobić świąteczne prezenty z jarmarcznych zakupów ale ostatecznie uratowały mnie galerie handlowe. Piękne ozywianie Piotrkowskiej, zastanówcie się organizatorzy jak bardzo marnujecie pieniądze. Choinka za paragon 100pln? Dzień wcześniej RMF FM kawałek dalej rozdał za DARMO 1000 choinek. Wesołych Świąt popaprańcy marnotrawcy. Nie macie żadnego pomysłu na pracę, którą powinniście wykonywać.
    • Gość: gość w sobotę ok 12 było otwartych 6 budek !!!!!! IP: *.toya.net.pl 21.12.11, 20:54
      .....
    • Gość: zsf Skończyło się zanim zaczęło... IP: *.toya.net.pl 21.12.11, 22:19
      Kocham Łódź.Tu można się dowiedzieć o zakończeniu wystawy/jarmarku/seansie etc z prasy, rada i tv ale tylko wtedy gdy się skończy.
    • Gość: a Re: Koniec jarmarku na Piotrkowskiej.Wróci przed IP: *.toya.net.pl 21.12.11, 22:55
      Co konkretnie takiego "świątecznego" jest w przaśnej budzie na ulicy, która bardzo by chciała być wielkomiejska i reprezentacyjna?
      • Gość: hehehe Najbardziej "reprezentacyjne" są knajpy z kebabem IP: *.4web.pl 23.12.11, 12:57
        Gość portalu: a napisał(a):
        > Co konkretnie takiego "świątecznego" jest w przaśnej budzie na ulicy, która bardzo by
        > chciała być wielkomiejska i reprezentacyjna?

Najbardziej "reprezentacyjne" są knajpy z kebabem, których pełno na "reprezentacyjnej" Pietrynie. Idź do Sphinxa lub jakiegoś Turka i poczuj ten wielkomiejski klimat hehehehe
    • bolas Smutne budy ... 21.12.11, 23:05
      ... co tu dużo gadać, te smutne drewniane budy pasowałyby może do jakiegoś wyciągu orczykowego gdzieś w górach. Ale na Piotrkowską ? Lubię czasem zakupić sobie gofra, czy chleb ze smalcem, ale jednak wolałbym widzieć na Piotrkowskiej, w sercu ukochanego miasta coś bardziej stylowego i pasującego do klimatu tego miejsca ...
      • Gość: a Re: Smutne budy ... IP: *.toya.net.pl 21.12.11, 23:46
        w
        > sercu ukochanego miasta coś bardziej stylowego i pasującego do klimatu tego mie
        > jsca ...

"młemłemłe wolny rynek młemłe rynek zdecyduje młemłemłe budy cieszą się powodzeniem młemłe znaczy muszą stać młeblebnleble nie mów ludziom co jest dla nich lepsze młeblebleblybly"

To tak w kwestii uprzedzania wywodów wszelkiej maści speców od wszystkiego, a od wolnego rynku i gustów w szczególności :>
      • Gość: :) Re: Smutne budy ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.11, 08:13
        ja się cieszę że cokolwiek się dzieje, że Piotrkowska nawet w skromny sposób ściąga do siebie mieszkańców miasta. Owszem, w porównaniu z takim Wrocławiem czy Warszawa jest troszkę biednie ale jest i to się liczy :) Byle nie zakładać rąk i nie robic nic.
    • terleo Koniec jarmarku na Piotrkowskiej.Wróci przed Wi... 22.12.11, 08:11
      A ja wolę gofry ze szmalcem.
      V. Dynger von Schmalz.
    • Gość: uczestnik tandeta IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.11, 10:13
      UMŁ chcąc zachować reprezentacyjny charakter ul.Piotrkowskiej powinien wspierać finansowo imprezy o wysokim standardzie, a nie taką tandetę /praktycznie same stoiska handlowe i właściwie to jedyna atrakcja/. Ktoś zapomniał chyba jak wygląda prawdziwy jarmark świąteczny. Jak coś robić to z klasą albo wcale i nie marnować publicznych pieniędzy.
    • Gość: rudi Koniec jarmarku na Piotrkowskiej.Wróci przed Wi... IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 10:22
      Może i tandeta, może i smutne budy, ale ktoś miał pomysł w przeciwieństwie do typowych łódzkich narzekaczy. Początek łatwy nie był, ale trzeba dać szansę. Z drugiej strony ile to kultury wyższej i elitarnych przedsięwzięć znajdziemy na Jarmarku Dominikańskim w Gdańsku? I to powinien być wzór dla łódzkich organizatorów. Ja tam trzymam kciuki.
    • Gość: pol Super sprawa i dobrze, że... IP: *.mnc.pl 22.12.11, 10:36
      ... było, ale to najgorsze. Do mnie goście przyjadą w wigilię i już nie będę mógł ich zaprowadzić na taki jarmark, który można spotkać w większości europejskich miast. Niestety u nas w najlepszym okresie, czyli między świętami, a nowym rokiem, go już jak czytam nie będzie. Wielka strata by oblicze naszego miasta się zmieniało na europejską stolicę. W Wiedniu jest to jedna z atrakcji turystycznych. Dlaczego nie u nas? Dlatego, że już nie będzie w okresie turystycznym, kiedy zjeżdżają do swoich rodzin z zagranicy Łodzianie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka