Dodaj do ulubionych

1 września

01.09.04, 23:01
Pamiętacie swoje pierwsze dni w szkółce? ten pierwszy września w podstawówce
gdzie chłopcy w białych koszulach z aksamitkami, a dziewczynki także białe
bluzeczki z granatowymi spódniczkami.. ja bardziej kojarzę i wspaniale
wspominam szkołę średnią. Ten wspaniały bezstresowy czas kartkówek i
klasówek. Okres jak to kiedyś powiedział mój znajomy "wyrwania się z
łańcucha" imprezki, osiemnastki, ucieczki z lekcji, imprezki, wycieczki,
imprezki, (rozbijanie się) dosłownie! autami no i imprezki.. człowiek żył
mocno i szybko jak to w pewnym filmie;-) ale przecież "nic nie może przecież
wiecznie trwać.."
Obserwuj wątek
    • zetka5 Re: 1 września 03.09.04, 08:46
      no ja tam nie tęsknie za szkołą, 01.09 popadam w lekka melancholię ale moje
      serce rozczula widok małych szkrabów pedzących do szkoły. Na razie im się ta
      szkoła podoba ale do czasu... Nie powiem mnie tez sie podobało przez pierwsze
      dwa lata głównie dzieki Pawełkowi. Podkochiwał sie we mnie a swoją miłośc
      okazywał batonikami, wafelkami, gumą Donald... Karmił mnie tymi słodyczami
      codziennie aż utyłam i mnie porzucił dla mojej kolezanki z ławki, dla mojego 8
      letniego serduszka to byl dramat. To wydarzenie zaważyło na mojej psychice od
      tej pory nie lubie szkoły..
      Na marginesie, od kilku lat poszukuje gumy Donald, chodzi mi głównie o jej
      niepowtarzalny smak. Z tego co wiem to juz dawno jej nie produkują, może znacie
      COŚ o podobnym smaku?
      • dexterr Re: 1 września 03.09.04, 13:30
        Hubba-Bubba o smaku Donalda była kiedyś i gumy Turbo ze zdjeciami zachodnich
        aut do znudzenia przypominające donalda..
        • boczek2001 bullshit 03.09.04, 13:54
          nieprawda, guma donald coprawda miała podwójne wyżłobienia podobnie jak turbo,
          lecz była kształtem zbliżona do kwadratu; turbo natomiast była prostokątna...
        • zetka5 Re: 1 września 03.09.04, 15:09
          dexterr napisał:

> Hubba-Bubba o smaku Donalda była kiedyś i gumy Turbo ze zdjeciami zachodnich
          > aut do znudzenia przypominające donalda..
          nie może byc, Donald i Turbo były na rynku mniej wiecj tym samym czasie. A
          Huba-Bubba odpada nie interesuja mnie balonówki które po minucie traca smak.

oddam pół królestwa za Donalda!!!!
          • dexterr Mc Donald 05.09.04, 13:58
            Pozostałością po gumach Donald jest sieć barów szybkiej obsługi. W popularnym
            Mc Donaldzie nie ma w zestawie gum, nie mówiąc już o zestawach dla kierowców
            czyli setki i dwóch piw, powiększonych do rozmiarów 0,75l za jedyną złotówkę ;-)
            • zetka5 Re: Guma Donald - REAKTYWACJA 06.09.04, 02:19
              Zarządzający siecią przydrożnych barów powinni pomysleć o tym aby reaktywować
              istnienie mojej ulubionej balonówki i dodawac ja jako bonus do swoich słynnych
              zestawów. Byłby to smakowity duecik. A c do zestawów dla kierowców nie wiem czy
              to jest najlepszy pomysł.... no chyba że setka będzie dla pasażera a te dwa
              browarki kierowca wezmie na wynos i wypije je w domowym zaciszu!!
              Trzeba być ostrożnym, Chłopcy Radarowcy czuwają!!!!
              • zetka5 Re: Guma Donald - REAKTYWACJA 15.09.04, 01:23
                www.polskaludowa.com/codzienne/jpg/donald_02.jpg
                • dexterr Re: Guma Donald - REAKTYWACJA 15.09.04, 23:25
                  O tak, powróćmy jak za dawnych lat do czasów gumy Donald! Baltony i Pewexów
                  gdzie można było kupować tylko za dolary, a jak ktoś miał Pepsi w domu <wow> to
                  był dopiero rarytas ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka