Gość: szakal_el IP: 217.153.198.* 27.09.04, 22:02 Nareszcie !!! Cos sie ruszylo na Lublinku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: html A gdzie Tomaszewski? IP: *.toya.net.pl 27.09.04, 22:08 Zawsze towarzyszył swojemu panu. Nie widać go na zdjęciu. Jaka to strata. Przy Parku Technologicznym też go nie było. Czyżby to jakiś znak końca ery i kariery dzielnego Włodka? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: A gdzie Tomaszewski? 27.09.04, 22:09 Gość portalu: html napisał(a): > Czyżby to jakiś znak końca ery i kariery dzielnego Włodka? == Dzielnej Włodzimiery, chciałeś powiedzieć :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek_NORTHAMPTON Idioci !!! IP: *.server.ntli.net 28.09.04, 00:59 Latajmy wszędzie byle nie tam gdzie jest najwięcej rodaków oto dewiza naszego portu lotniczego :-) oby tak dale to się rozwiniecie za 1000 lat Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Idioci !!! 28.09.04, 01:40 Gość portalu: Olek_NORTHAMPTON napisał(a): > Latajmy wszędzie byle nie tam gdzie jest najwięcej rodaków... == Rozwiń myśl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość Re: Loty do Kopenhagi IP: *.omvg16.g.port80.se 28.09.04, 06:58 Oczywiście wszystko pójdzie w diabły bo bilety będą za drogie. Poco komu posiłek jak leci godzinę czy dwie. Ryanair to zrozumiał i dobrze idzie. Ale gdzie by tym betonom ze Skandynawii przyszło do głowy że dzisiaj samolot jest jak tramwaj. Ludziom chodzi o szybki przewóz, a nie o ich obrzydliwe żarcie i picie alkoholu. Będą jak wszystkie inne SAS samoloty wozić smród w kabinie. Bo pasażerów będzie jak zwykle niewielu, ale po tym ich żarciu to się nieźle grzmoci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protz Re: Loty do Kopenhagi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 12:13 > Oczywiście wszystko pójdzie w diabły bo bilety będą za drogie. Nie, nie pojdzie w diabli, bo Kopenhaga to wielki hub przesiadkowy. Z samych Łodzian latajacych do Stanow uzbiera sie paru paxów na Kopenhage. > Poco komu > posiłek jak leci godzinę czy dwie. Po to, ze jest synpatycznie cos zjesc. Co do artykułu, pani Blewąska w koncu konkretnie napisała bez rozpisywania sie na temat niejasnych planów i życzeń. A w ogóle w realu wygląda tak sympatycznie, ze az żal mi sie zrobio, ze tak krytykowałem jej artykuły. ;-D Ogolnie - jestem dobrej myśli co do tego połaczenia. Protz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Alkohol na pokładzie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.09.04, 11:27 Alkohol na pokładzie jest moim zdaniem niezbędny. Ludzie boją się latać i to jest naturalna rekacja na wysokość. Podanie alkoholu pozwala zmniejszyć stres. A warta 10 złotych mała butelka czerwonego wina nie powinna wpłynąć na taki wzrost cen, który spowoduje zmniejszenie przewozów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sven Pierdziensson Re: Loty do Kopenhagi IP: *.ericsson.net 15.10.04, 15:13 Na wstepie napisze, ze bardzo sie ciesze z tego, iz polaczenie do Kopenhagi w koncu zostanie uruchomione. Bylo nie bylo to port-hub - stamtad leci sie w swiat :) Co do zarcia natomiast, to "osc" zawarl kwintesencje posilkow w SASie :))). Kanapka z ryba (lub pasta rybna, taka z majonezem). Raz nawet wpadli na pomysl, zeby herbate dawac tylko w biznes-klasie, ale odeszli od tego ;)))). Lepiej zaopatrzcie sie w Espumisan ;)))). pozdreczko Sven, heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik Re: Loty do Kopenhagi IP: *.am.lodz.pl 28.09.04, 09:02 Jak samoloty do W-wy mogly byc pelne, jesli lataly ostatnio 3x w tygodniu i nie lataly w soboty i w niedziele? Po za tym, nie bylo zadnego lotu w srodku dnia i wczesniejszego powrotu wieczorem. Dodanie takiego polaczenia zwiekszyloby zainteresowanie. Na domiar zlego LOT wcale sie nie reklamowal. Odpowiedz Link Zgłoś
pmkowski Re: Loty do Kopenhagi 28.09.04, 10:18 Jest szansa na łączenie rodzin :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość Re: Loty do Kopenhagi IP: *.omvg16.g.port80.se 28.09.04, 11:03 LOT i SAS nie potrzebują się reklamować bo to podatnicy pokrywają straty. Im mniej pasażerów tym lepiej dla nich. Co innego Ryanair co ma bilety nawet po 40 zł (czytaj czterdziści!) w jwedą stronę jak są wolne miejsca, a odlot tuż tuż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSS Re: Loty do Kopenhagi IP: *.softomasz.pl 28.09.04, 13:48 Takie rejsy już w przeszłości w rozkładzie były (nawet w tegorocznym sezonie letnim), tylko jakoś nie było rezerwacji. Poza zimą kiedy niepewność komunikacji naziemnej poprawiała poziom rezerwacji ale też nie do poziomu uzasadniającego utrzymywanie połączenia, w innych okresach roku było ewidentnie źle. Takie są fakty. Jak długo można dla zasady i innych wzniosłych celów latać pustym samolotem. Połączenie z Łodzią ze względu na dystans i inne możliwości podróżowania nie było nigdy zadaniem dla EUROLOTU. Pomiędzy Łodzią a Warszawą samolot powinien latać w moście powietrznym co 1 najwyżej 2 godziny. Do tego jest potrzebny odpowiednio małopojemny tabor, którego EUROLOT nie posiada i posiadać nie powinien. Zadania tego przewożnika nie uzasadniają takiego rozszerzania listy taborowej. To raczej jest zadanie dla przewoźnika nastawionego na operowanie na trasach o zdecydowanie mniejszym potencjalnym ruchu, np na trasach pozawarszawskich. Być może te zadania zrealizuje Nowy Przewoźnik. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Yummy!!! :))) 28.09.04, 19:40 No to juz wiem jak do Londynu nastepnym razem :) 12.15 LCJ - 14.15 CPH 14:55 - 15:50 LHR - 5 godzin to szybciej niz przez Okecie - teraz wszytko zalezy od ceny chociaz jest pewien problem z powrotem 06:50 LHR - 09:35 CPH 09:45... no wlasnie - chyba nie ma szans zdazyc na te przesiadke :/ pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spottt Re: Yummy!!! :))) IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 28.09.04, 22:54 Dokladnie ten sam kierunek mnie interesuje a do tego super przesiadka do Bangkokou THAI tez w STARALLIANCE no a z BKK do SYD to juz blisko :) CPH 14:30 BKK 6:50 TG951 BKK 08:00 SYD 21:00 TG993 SYD 17:55 BKK 22:55 QF001 BKK 01:40 CPH 07:25 TG950 To tylko jedno z wielu dogodnych polaczen z Kopenhagi CPH 15:30 ORD 17:45 SK943/UA9391 CHICAGO Poza tym CPH to jeden z hubow Starallinace a to dobra wiadomosc dla tych co zbieraja mile w programie Miles&Morei nie tylko tyc ze wzgledu na ilosc polaczen. Pozdrowienia dla forumowiczow i pracownikow LCJ. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Yummy!!! :))) 29.09.04, 18:40 > Poza tym CPH to jeden z hubow Starallinace a to dobra wiadomosc dla tych co > zbieraja mile w programie Miles&Morei nie tylko tyc ze wzgledu na ilosc > polaczen. Wiem, wiem. Dlatego też zależy mi na Lufthansie albo Austrian. W SAS nie można tych mili wydawać. Zresztą nie wiem czy wszyscy wiedzą, że także w EAE można zbierać mile M&M :))) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alko4 Re: Yummy!!! :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 11:12 A czy Cimber należy do Star Alliance? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Loty z Lublinka IP: *.dial.inet.fi 29.09.04, 17:45 Fajnie. Niestety jednak NAPRAWDĘ wygra ten, kto jako pierwszy zdoła przyciągnąć Ryanaira (tylko potentat może sobie pozwolić na bilety naprawdę tanie). Łodzianie musieliby tylko przełknąć być może reklamowanie ich lotniska jako Warsaw-Lodz (tak robią np. reklamując Lubekę jako Hamburg czy Bergamo jako Milan). Ale chyba dałoby się przełknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Yuppi!!! :))) 15.10.04, 11:15 Jeśli cena się utrzyma to już wiem gdzie spędzam przedświąteczny weekend - w Kopenhadze :)))) i wiem też skąd polecę... ;))) Teraz mnie ciekawi ile będą kosztowały na stronach SASu bilety np z Łodzi do Londynu albo do Barcelony... pzdr topjes Do Kopenhagi polecimy od listopada Piątek, 15 października 2004r. 755 złotych (plus opłaty lotniskowe) będzie kosztować bilet na lot z Łodzi do Kopenhagi i z powrotem. Stałe połączenie lotnicze lotniska Lublinek ze stolicą Danii, które uruchomi duńska linia lotnicza Cimber Air, zacznie funkcjonować od 3 listopada br. Pojawienie się w Łodzi duńskiego przewoźnika wystraszyło konkurencję. Niemiecka firma EAE, która od marca br. utrzymuje połączenie lotnicze Łódź – Kolonia, rozważa możliwość zawieszenia lotów. Niemcy twierdzą, że liczba pasażerów latających na tej trasie jest dla nich niesatysfakcjonująca. Liczyli na około 20 pasażerów na pokładzie, a lata nim od 2 do 12 osób. Zarząd łódzkiego portu lotniczego wierzy jednak, że EAE uda się na Lublinku zatrzymać. Rozmowy na ten temat trwają. lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/411061.html Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Komentarz do przytoczonego artykulu 15.10.04, 11:23 > Pojawienie się w Łodzi duńskiego przewoźnika wystraszyło konkurencję. rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: Komentarz do przytoczonego artykulu 15.10.04, 11:29 > Pojawienie się w Łodzi duńskiego przewoźnika wystraszyło konkurencję. ... no chyba ze motolotnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protz Re: Komentarz do przytoczonego artykulu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 13:05 > > Pojawienie się w Łodzi duńskiego przewoźnika wystraszyło konkurencję. > > ... no chyba ze motolotnie ;) hehe, co racja to racja. A co do EAE, dla nie czytajacych ze zrozumieniem moja interpretacja poprzedniego artykułu, w którym wyraznie napisano, ze na dalsze terminy nie mozna rezerwowac biletow. W domysle, dalsze terminy to listopad, grudzien... Niech mnie ktos przekona, ze da sie przekonac EAE do utrzymania połaczenia, skoro linia siła rzeczy nie bedzie w ogole miała rezerwacji na ten okres. Protz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slavekk Re: Yuppi!!! :))) IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 16.10.04, 09:29 > 755 złotych (plus opłaty lotniskowe) będzie kosztować bilet na lot z Łodzi do > Kopenhagi i z powrotem Tiaaaa, można sobie sprawdzić na stronie z rezerwacja... Za chinskiego boga nie moge uzyskac innej ceny niz 4001 PLN (zawsze wyskakuje klasa biznes. Na "pocieszenie" dodam, że do Helsinek, które tak naprawde mnie interesuja nie wychodzi drożej...;-) Ktos wie, jaie sa parametry tej taniej taryfy i jak z niej skorzystac? Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Yuppi!!! :))) 16.10.04, 09:47 Gość portalu: Slavekk napisał(a): (...) > Na "pocieszenie" dodam, że do Helsinek, które tak naprawde mnie interesuja nie > wychodzi drożej...;-) na stronie SAS-u www.scandinavian.net możesz znaleźć Łódź-Helsinki-Łódź już za 1238,54 PLN. Polecam głębsze wgryzienie się w wyszukiwarkę. Ma taką opcję, że Ty wybierasz cenę, a ona podaje Ci wolne terminy. Powodzenia M..M > > Ktos wie, jaie sa parametry tej taniej taryfy i jak z niej skorzystac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slavekk Re: Yuppi!!! :))) IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 16.10.04, 10:24 > na stronie SAS-u > www.scandinavian.net Korzystam z tej strony... > możesz znaleźć Łódź-Helsinki-Łódź już za 1238,54 PLN. ...i taką cene znalazłem, tylko nie da się znaleźć lotu, który by można za tę cene wykonać...;-) Robię tak: 1. Wybieram trasę i daty, on proponuje oczywiście 3000PLN (do Kopenhagi bylo 4000...) 2. Z listy cen wybieram te nieszczęsne 1238,54 - on każe podać nowe daty wylotu i powrotu 3. Wybieram 15.11.2004 i 29.11.2004 a on odpowiada, że "The selected price could not be found. Please select another price in the price list." Po wybraniu nabliższej wyższej ceny sytuacja się powtarza. On (ono ?) nic nie proponuje tylko ciągle mi odmawia...;-) Dlatego pytam o to czego nie widać na stronie (BTW dlaczego k^%a nie ma tam odnosnika do opisu taryf?) - jakie parametry (data zakupu w stosunku do daty wylotu i czas pobytu) należy podać aby była możliwa taryfa ekeonomiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Yuppi!!! :))) 16.10.04, 10:57 O! Smuteczek :-(. Na dzień dzisejszy nie potrafię Ci pomóc. W takiej sytuacji pozostaje przyjść do kasy na Lublinku, pokazać pani palcem pozycję z cennika, który już wisi na szybie, i poprosić o bilet za tą konkretną cenę. Niestety nie pamiętam kiedy kasa jest otwarta :-( Pozdrawiam M..M P.S. Podobne problemy miałem z internetowym systemem rezerwacji LOT. W sieci WAW-FRA- WAW nie chciało być taniej niż 3800, a w biurze dało się załatwić za 1/3 tej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Yuppi!!! :))) IP: *.toya.net.pl 16.10.04, 11:27 Czy można kupić bilet Lodz - Kopenhaga - USA i Lodz - Kopenhaga - Londyn, bo to są kierunki od istnienia których zależy tak naprawdę przyszłość tego połączenia? Nie od Helsinek czy Oslo, bo za mały potencjał przewozowy w kontekście Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Yuppi!!! :))) 16.10.04, 11:31 Tak! Na ten przykład najtańczy bilet LCJ-LHR-LCJ (via Kopenhaga) jest za 625 PLN + Tax Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Yuppi!!! :))) IP: *.toya.net.pl 16.10.04, 11:48 A USA i Canada też? Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Yuppi!!! :))) 16.10.04, 12:14 Gość portalu: Albert napisał(a): > A USA i Canada też? Niestety nie. Przez internet też się nie da :-( Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Yuppi!!! :))) 16.10.04, 15:22 od czego zależy tak niska cena (to znaczy (chyba) o ile wcześniej trzeba kupić bilet?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ander Re: Yuppi!!! :))) IP: *.toya.net.pl 16.10.04, 18:26 Rejs w jedną stronę z Łodzi do Londynu (via CPH) 15 grudnia kosztuje 3 000 PLN. Rejs w jedną stronę z Warszawy do Londynu 15 grudnia kosztuje 730 PLN. Hm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ander Re: Yuppi!!! :))) IP: *.toya.net.pl 16.10.04, 18:32 Gdzie (raczej jak?) na scandinavian.net w rezerwacji online (z LCJ) można uzyskać tak niskie ceny?? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Yuppi!!! :))) 17.10.04, 13:06 hmmm... z takimi cenami połączenie faktycznie może osiągnąć sukces... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Yuppi!!! :))) 16.10.04, 23:44 > O! Smuteczek :-(. Na dzień dzisejszy nie potrafię Ci pomóc. > W takiej sytuacji pozostaje przyjść do kasy na Lublinku, pokazać pani palcem > pozycję z cennika, który już wisi na szybie, i poprosić o bilet za tą konkretną > > cenę. > Niestety nie pamiętam kiedy kasa jest otwarta :-( Niemniej jednak, to nie jest tylko przypadłość połączenia z Łodzią. Pamiętam jak w sierpniu szukałem biletu WAW-LHR i na stronie SAS było info i link z promocją - bilety do Londynu, Paryża itp za ok 600-700 zł. Niestety po wejściu na link wychodziły mi zawsze (w różnych terminach) ceny grubo powyżej 1000 zł. Coś jest nie tak z tym ich systemem sprzedaży internetowej. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Ten rozkład jest jakiś pokręcony... 17.10.04, 08:57 Zauważcie, że np nie da się W OGÓLE kupić biletu np z Londynu, Paryża DO Łodzi - nie ma Łodzi na liście miast. Wybierzcie sobie np lot z Helsinek - i zobaczcie, że na liście miast Polskich pojawiają się także Katowice. Zobaczcie sobie cenę (5-15 listopad) lotu Helsinki-Łódź-Helskinki - 1600 zł (spoko cena dla takiego Fina). A teraz zobaczie cenę lotu Łódź-Helskinki-Łódź - 6000 zł! Jeden wielki bajzel. Dlaczego na stronach SAS nie da się kupić biletu np Szczecin-Kopenhaga-Kraków? Tego też nie rozumiem. I jeszcze jedno - ja się cały czas obawiam, że wogóle nie będzie się dało kupić biletu do Londynu - czyli do jednego z najbardziej popularnych kierunków. Moim zdaniem samolot poranny z Londynu ląduje w Kopenhadze zbyt późno by ich system rezerwacji złożył z tego jeden lot. Zatem stawiam piwo, że nie będzie się dało docelowo kupić Round Trip na trasie Łódź-Londyn-Łódź. I to będzie moim zdaniem bardzo duży błąd. Łodzianom zawsze wiatr w oczy?... pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Śmieszne... 17.10.04, 09:27 Na onecie można zrobić dużo więcej niż na stronie SASu. Łódź-Kopenhaga - poniżej 1000 PLN kk.3a.pl/tmp/onet_cph.jpg Łódź-Londyn - tak jak przypuszczałem, poranny lot przez CPH nie wchodzi w grę kk.3a.pl/tmp/onet_lhr.jpg Łódź-Paryż - a tu już coraz ciekawiej... kk.3a.pl/tmp/onet_par.jpg Łódź-Rzym, Łódź-Barcelona - dno i muł, ok 4000 PLN, nic ciekawego Łódź-Helsinki - znowu dużo taniej niż na stronach SAS kk.3a.pl/tmp/onet_hel.jpg Konkluzja moja. To połączenie zostało tak usieciowione w SAS, że szkoda gadać. Generalnie poza KILKOMA kierunkami nadal mozemy spokojnie jeździć do Warszawy. A ruch turystyczny do samej Danii nie wystarczy by to połączenie się utrzymało. Jeśli SAS nie zmieni systemu rezerwacji dla lotów z Łodzi i nie przesunie godziny odlotu tak by można było zdążyć porannym z Londynu, to uważam, że może to być kolejne połączenie do zaorania za rok. Niestety znowu szczegóły rozwalają słuszną koncepcję. No ale - bądźmy dobrej myśli. Ja dalej będę czekał na porządne połączenie Lufthansy do Frankfurtu/Monachium + EasyJet/RyanAir do Londynu. Wtedy to lotnisko ruszy. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
topjes No proszę popatrzeć... 16.10.04, 23:41 ... jak to ładnie wygląda :))) kk.3a.pl/tmp/sas.jpg W końcu na równi z innymi miastami. To jest też ogromny plus w przypadku kupowania biletów przez cudzoziemców DO Polski. Jeśli ktoś leci w okolice Łodzi to zobaczy Łódź w końcu na liście i być może wybierze... pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Loty do Kopenhagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:21 Naprawdę chcę z całego serca by to połączenie wypaliło, ale w to nie wierzę. Cena moim zdaniem jest absurdalna. Powstaje kolejne połaczenie tylko dla biznesmenów (oczywiście nie dla właścicieli polskich firm - ich nie będzie na to stać). Po coplacić 750 zl za lot do Kopenhagii i powiedzmy kolejne 750 za lot stamtąd do Londynu czy Barcelony? Nie lepiej polecieć za te 750 zł Lotem z Warszawy już do celu? Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: Loty do Kopenhagi 15.10.04, 11:28 750zl + OPLATY LOTNISKOWE do Copenhagi w dwie strony, trzeba sprawdzic ile wyjdzie w code share do Londynu ale nie sadze zeby bylo taniej LOTem. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Loty do Kopenhagi 15.10.04, 12:05 > Po coplacić 750 zl za lot do Kopenhagii i powiedzmy kolejne 750 za > lot stamtąd do Londynu czy Barcelony? Nie lepiej polecieć za te 750 zł Lotem z > Warszawy już do celu? Znowu jest pomylenie spraw. SAS to nie jest tani przewoźnik - ale duża sieciowa linia. Połączenie do Londynu nie będzie kosztowało sumy połaczeń do Kopenhagi i z Kopenhagi do Londynu. Podawałem tu ostatnio przykładowe ceny połączeń np Wro-CPH-LHR, KRK-CPH-LHR ok 900-1200 zł. Podejrzewam, że z Łodzi będzie podobnie. Mi to wystarcza. Bilet LOTu czy BA to od 800 do 1400 zł - wiem bo latam. Spokojnie trzeba liczyć koło 1000-1200 jeśli nie zarezerwujesz dużo wcześniej - zwłaszca na atrakcyjne godziny. Bo za 800 zł to jest owszem - ale powrót z Londynu o 6:40 rano ://// Poza tym SAS ma ŚWIETNĄ renomę wśród ludzi, którzy latają. Dużo lepszą niż LOT. Mój jeden znajomy z Londynu cieszy się, że wchodzi SAS do Łodzi bo lubi latać SASem - zawsze ich wybiera kiedy tylko może. Trzeba pamiętać, że wśród osób latających wybór linii ma trochę znaczenie. A dla mniej zamożnej części społeczeństwa to mają być tanie linie z Łodzi - normalne linie w życiu nie będą obsługiwały lotów za 400 zł. Proste. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protz Re: Loty do Kopenhagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 13:11 > Naprawdę chcę z całego serca by to połączenie wypaliło, ale w to nie wierzę. Widze, ze mało osob zauważa, ze oferta Sas/Cimber moze byc naprawde atrakcyjna! (poczekajmy na code-share). Ceny, ktore sa podane sa naprawde na dobrym poziomie. Latanie dobrą linią lotnicza juz naprawde nie moze byc tańsze. Ja wierze, ze to połaczenie bedzie sukcesem. Niestety, jest też druga strona medalu. Jesli to połaczenie też nie wypali, mozna myślec o parku rozrywki i zaorać Lublinek. Protz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Loty do Kopenhagi IP: *.toya.net.pl 15.10.04, 15:26 Ja uważam, żeby to połączenie wypaliło musiałoby być co najmniej 5 razy w tygodniu. Przy najmniejszym problemie z terminem (np. konieczności noclegu i oczekiwania na powrót do następnego dnia) ludzie będą latać z Warszawy! Bo nie można wylecieć z Łodzi, a wrócić do Warszawy... A raczej byłoby to kosztowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Kicha :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 10:02 Do Nowego Jorku zestwia rejs Łódź-Kopenhaga-Londyn-NY, a powrót NY-Londyn- Kolonia-Łódź za łączną cenę 5700zł. To gdzie te połączenia z Kopenhagi???? Czy ktoś wie gdzie znaleźć (link) pełną listę rejsów z Kopenhagi? Pozdrawiam, MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res dziwny system rezerwacji IP: 82.177.98.* 17.10.04, 11:40 fakt dziwne to polaczenie. moze inaczej prawdopodobnie system rezerwacji cos szwankuje albo SAS jest nastawiony na sprzedaz u agentow, bo ceny jakie znalazlem sa conajmniej smieszne. Łódz- Kopenchaga w obie strony-22 listop-24 listop =4028 PLN a na przyklad Lotem z Rzeszowa bo z Rzeszowa jestem w te same dni=1318.11 PLN ta wiec nie wiem skad oni te ceny biora ale robia sobie totalna antyreklame, przeciez przy roznych promocjach za taka cene to do Sydney by mozna leciec :) Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: dziwny system rezerwacji 17.10.04, 20:27 > Łódz- Kopenchaga w obie strony-22 listop-24 listop =4028 PLN > a na przyklad Lotem z Rzeszowa bo z Rzeszowa jestem w te same dni=1318.11 PLN Bardzo dziwne. Na samoloty.onet.pl można kupić bilet na to połączenie nie za 4k ale za 1700 PLN. O co chodzi ze stroną SASu??? pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś