Dodaj do ulubionych

'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie???

IP: *.4web.pl 13.12.04, 10:45
Dzień dobry!:))))
Nie chodzi mi o antykwariat "Gratkę" ale o tanią ksiązkę , wycofywaną z
księgarń i z magazynów czyli nowe ksiazki po tanich cenach. Kiedyś była taka
księgarnia na Piotrkowskiej, w okolicach Empiku (vis-a -vis księgarni
Światowid,)ale ją zlikwidowali;//// Wie ktos , czy gdzieś ją przenieśli, albo
czy jest w okolicach centrum coś w tym stylu???
Obserwuj wątek
    • Gość: up Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? IP: *.4web.pl 14.12.04, 11:02
    • Gość: ab84 Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? IP: *.lodz.mm.pl 14.12.04, 11:11
      heh... a walsnie Gratke Ci polecic :)
    • Gość: ambit Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? IP: *.uml.lodz.pl 14.12.04, 16:59
      tania książka jest w końcu podwórka na Piotrkowskiej tam gdzie chińszczyzna.
      • Gość: b00g13 Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? IP: 217.153.198.* 14.12.04, 17:26
        co mi przypomina o B.U.Ł. jest tam też malutka księgarenka z tanimi ksiązkami.
    • Gość: amrita Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? IP: 212.191.172.* 14.12.04, 17:49
      ten sklep przenesli. Teraz jest na pietrynie obok Magdy (po drugiej stronie)
      NAzywa się bookman
      • Gość: ??? Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? IP: *.4web.pl 14.12.04, 17:51
        A po której stronie Piotrkowskiej?
        • Gość: ??? Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? IP: *.4web.pl 14.12.04, 17:53
          A sorry czyli naprzeciw Magdy:)))
          • amrita Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? 14.12.04, 20:32
            właśnie ::D

moze nie byc dokładnie na przeciwko, ale w pobliżu. I raczej ciężko go nie
            zauważyć =).
    • cobolt Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? 15.12.04, 01:20
      Jest kolo Sajgonek tuz przed Biedrona
    • Gość: szpilkaaa Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.12.04, 14:21
      na końcu Pietryny są 2 antykwariaty.Do pierwszego wchodzi się wprost z ulicy.
      Ostatni raz gdy byłam na rajdzie książkowych zakupów to znalazłam tam niedawno
      wydane książki które kosztowały koło 15 złotych lub trochę więcej. Ciekawe
      książki można znaleźć też w drugim antykwariacie do którego wejście znajduje
      się w bramie. trzeba zejść po schodach. Jednak osobom cierpiącym na niechęć do
      małych , przepełnionych pomieszczeń nie polecam, gdyż tam jest bardzo wiele
      książek, a bardzo mało miejsca.
      ostatnie miejsce jakie odwiedziałam, a o którym ktoś już wspomniał to
      księgarnia niedaleko Magdy . osobiście lubię to miejsce, chociaż poszukując
      słowników lepiej przejść się do księgarni językowej

pozdrawiam,
      udanych zakupów życzę:-)
      • b00g13 Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? 15.12.04, 14:31
        oj ten drugi to właśnie gratka :D
        • Gość: szpilkaaa Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.12.04, 14:35
          nie znam się na nazwach:P:P
          • Gość: ??? Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? IP: *.4web.pl 15.12.04, 15:31
            Tak, ten pierwszy antykwariat to "Silva Rerum", a ten drugi to "Gratka":)))))))
            Ale to, o czym piszę to nie był taki antykwariat, tylko wycofane książki, np.
            Kanon na koniec wieku za 40 zł, kiedy kilka miesięcy wcześniej cos z tego
            kanonu było za 85 w księgarni...To chyba najbliżej "tego" będzie ten Bookland ,
            niedaleko Placu Wolności.
      • geograf Re: 'Tania książka' w Łodzi !!! Gdzie??? 15.12.04, 17:24
        okolice Roosvelta/Piłsudskiego nazywasz końcem Pietryny?
        nieźle nieźle :]

P.S. Nie Bookland, ale Buchmann
        • Gość: Masmierk Przecenione gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 19:16
          A wiecie może gdzie sprzedają w łodzi przecenione gazety oprócz centralu II?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka