Dodaj do ulubionych

Przeprowadzka uczniów i nauczycieli

• Gość: 1Lk Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 217.149.244.* 25.01.05, 20:51
      Ja nie wiem jak mozna byc takimi skurw***** zeby wyrzucac ludzi ze szkoły tylko
      po to zeby sobie oszczedzic!!! Mało wam Kur** kasy??!! to jeszcze szkołe
      musicie zabrac??!! przez was musimy isc do jakis slamsów na strykowskom i nam
      sie to wcale nie podoba...trzeba sie tez liczyc z nami a nie tylko ze swoim
      portfelem.... i życze na koniec wam "drogie" popier****ne TPsa zeby ten wasz
      budenek który nam skurw***** zabieracie na łeb sie zawalił!!!!
    • Gość: Dziekan z ZSŁ Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:00
      Pozatym że wszyscy uczniowie ZSŁ kochaja TPsa, to chciałbym jeszcze dodac że nie oddamy naszych dziewczyn w rece " Dzięciołów " ze Strykowskiej.

"Jednąścią silni rozumni szałem ,
      niepodamy się w walce o naszą szkołę."
      !!!!!!!
      • Gość: Bla bla Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 217.153.156.* 03.02.05, 00:31
        HAhaha, ale mamy duzo dziewczyn w szkole - raptem 50, z czego wiekszosc to
        jakies bazyle
    • Gość: czarnula Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.vline.pl 25.01.05, 22:13
      ludzie co wy odwalacie??? szkoly wam sie zechcialo likwidowac i przenosic do
      innej!!!! normalnie to jest paranoja!!!łdz schodzi na psy ;/;/;/; pozdro dla
      ziomkow
    • marko_2 Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli 25.01.05, 23:30
      ja cie krece tych ludzi to juz powalilo !!! przeciez w nowej szkole bedzie duzo
      spiec miedzy Nami a nimi. oni chyba nie wiedza co robia. ucze sie w ZSL tak jak
      pewnie wiekszosc tutaj osob i nie wyobrazam sobie zmieniac placowki. a tak
      wogole, to jesli osoby uczace sie w ZSL maja w dupie to niech chociaz pomysla o
      nauczycielach. zamiast pieniadze na te durne reklamy mogliby se je w kieszen
      wsadzic i by nie musieli szkoly sprzedawac. i tak jak widze te beznadziejne
      reklamy to zmieniam kanal, wiec po co im to ?? albo niech nauczycielom prace
      zalatwia. ci ludzie co tam u gory sa to wogole maja glowy w portwelu . ale
      przeciez kazdy garniturowy pan poleci za TALARAMI !!! i swiata po za nimi nie
      widzi
    • Gość: marko_2 Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 195.69.80.* 25.01.05, 23:39
      ach ta polityka TALARÓW :) hehe
    • Gość: marko_2 Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 195.69.80.* 25.01.05, 23:52
      tak wogole to chyba trzeba bedzie jakis protest zorganizowac :) moze byc fajna
      zabawa :) i moze sie odczepia od Naszgo budynku
      • Gość: .. Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.toya.net.pl 26.01.05, 00:14
        popieram pomysl protestu!!
        • Gość: uczenzsl PROTEST IP: *.lodz.tpnet.pl 26.01.05, 11:10
          No to blokujmy kopcinskiego... na pewno nas zauwaza!
          • Gość: anonim Re: PROTEST IP: *.toya.net.pl 26.01.05, 11:24
            Jezeli chcemy protestu. - Musimy go dobrze zorganizowac! - To nie jest takie
            latwe, ze ktos krzyknie: "Protestujemy!", wyjdziemy garstka uczniow na
            Kopcinskiego i zaczniemy blokowac ulice. Zrobmy zebranie samorzadu
            uczniowskiego w szkole, sprobujmy wpierw zalatwic sprawe kulturalnie, a pozniej
            w razie czego bedziemy wykonywac "wieksze" kroki... (PS: Ja tez jestem za
            protestem, ale przemyslanym - nie glupim i spontanicznym - bo taki nic nie
            pomoze).
          • Gość: Gyver ZSŁ IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.05, 23:28
            Jestem uczniem ZSŁ i nie wyobrażam sobie kontynuacji swojej nauki w innej szkole! Wybrałem tą „zintegrowałem się” z nią i bardzo bym chciał ukończyć ją W TYM BUDYNKU, w którym obecnie się mieści. Zacznijmy działać, bo końcu nam ją sprzątną!
    • Gość: psemeq Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.toya.net.pl 26.01.05, 11:58
      chcialbym zobaczyc kogo bede brali do pracy po zamknieciu tej szkoly. beda chyba
      musieli brac ludzi z ulicy, nie znajacych sie na fachu albo swoja rodzine, ktora
      de fakto tez sie nie zna. to mnie bardzo ciekawi...
    • Gość: ZENON Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.insite.pl 26.01.05, 15:27
      Jeżeli chcemy zorganizować dobry protest to trzeba powiadomić odpowiednich
      ludzi, którzy się tym zajmują. Najlepszy z nich to chyba ANDRZEJ LEPPER on to
      dopiero robi blokady!!!
    • Gość: dariog Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli STRAJK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 17:37
      Mysle ze ten jakis protest to nie jest głupi pomysl, ale najo\pierw trzeba
      zrobic jak najszybciej zebranie samorzadu uczniowskiego co pomorze nam znalesc
      odpowiednia liczbe osob sklonnych do protestu.ale najlepiej trzeba narobic
      szumu w mediach np.Uwaga.ale mysle, ze jak TPsa ma juz kupca na nasz budynek to
      nie mamy po co walczyc, ale jesli jeszcze nie ma to mamy duze szanse.Ja moge
      sprobowac pogadac jutro w sprawie tego zebrania samorzadu szkolnego
    • Gość: Jareks5 Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 18:24
      Nie powinno się likwidować szkół w których nabór był na bierząco. Co teraz mają
      zrobić uczniowie których tak bezkarnie chce się przenieść. To obużające. Tak
      nie może być. Wiem bo nad moją szkołą też wisiała groźba likwidacji.
    • Gość: -= Samorząd ZSŁ =- Samorząd Uczniowski ZSŁ w Łodzi. - Informacje... IP: *.toya.net.pl 26.01.05, 19:11
      Witamy wszystkich uczniów ZSŁ w Łodzi im. S. Kaliskiego,
      Chcemy oznajmić, iż MY - "Samorząd Uczniowski ZSŁ" jesteśmy w trakcie
      podejmowania znaczących działań w celu obrony naszych praw i naszej szkoły.
      Jutro (dn. 27.01.2005r) będziemy podróżować po Łodzi w celu poinformowania
      odpowiednich organów władzy o naszych działaniach, celach i o tym na jaki los
      wystawia nas "Telekomunikacja Polska S.A.". Mamy nadzieję, iż w przeciągu dwóch
      najbliższych dni (Czwartek, Piątek) uda nam się sprostać naszym celom, oraz
      poinformować i porozmawiać z odpowiednimi mediami. Postaramy się również na
      bierząco informować uczniów ZSŁ o dalszych losach szkoły.
      Z Poważaniem, Samorząd Uczniowski ZSŁ w Łodzi.
      • Gość: Hecamaster (SF) Re: Samorząd Uczniowski ZSŁ w Łodzi. - Informacje IP: 217.153.198.* 26.01.05, 19:50
        Brawo Telekompromitacja Polska to normalna zagrywka ze strony TePsy nie ma kasy
        monopol sie kurczy , młodym ludziom którzy sie kształcą na kierunki które są
        ważne w telekomunikacji wręcz zabrania się dostepu do informacji a potem
        bedziemy mieli takich mułów bagiennych co to naweet telfonu nie potrafia
        podłączyc bo lepsi wyjąda na jakis staż za granicę.Giman nie chce przejąc
        szkoły i nikt nie chce z tym nic zrobi kropiwnicki nie daje kasy bo sam musi
        wyjechac na wakacje albo kupic czapki dla udzi z urzędu miasta.. co go
        pobchodzi jakaś najlepsza szkoła o takim profilu w łodzi???tak sie stawia w
        Polsce na oświate że nie ma kasy .jesli pójdziemy np do elektronika co nie jest
        powiedziane to będzie jusz totalna głupota bo ile osób może sie tulic w kibelku
        na fajce????tak w ogóle to będzie trzeba tam ludzi gdzie pójdziemy
        poustawiać ..no to tyle od Hecamaster® (SF Mafia) będzie ciężko ale damy rade
        ja jestem w pierwszej klasie i chciałbym przejść ze starym składem
        nauczycielskim oraz uczniowskim do nowej szkoły o ile to będzie potrzebne ale
        ZSŁ sie nie podda będziemy sie trzymać w kupic bo wkupie raźniej!!!
      • Gość: Demise Re: Samorząd Uczniowski ZSŁ w Łodzi. - Informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 20:34
        Co sie dzieje nie ma bata my ucznowie ZSŁ nigdzie sie nie wybieramy nie
        odejdziemy z nashej shkoły co to ma znaczyc ze pochodze sobie 1 rok do szkoły i
        co
        ????? mam sie przeniesc na Strykowska chyba ich głowa boli,w tej budzie mi sie
        podoba i nie odejde z tamtąd
        z poważaniem DEMISE
    • Gość: uczen 30 Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 21:21
      strykowskiej mowimy stanowcze NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pir... dyrekcje......
    • Gość: uczenzsl NIE IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 26.01.05, 23:20
      NIE!
      • Gość: ... Re: NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 14:47
        ale ześ ku.. dużo napisał.
    • Gość: obywatelZSL Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:19
      Od dawna TP pracuje na to aby przestać być monopolista na rynku w naszym co raz
      bardziej beznadziejnym państwie!BRAWO!!! Widze, że decyzją o likwidacji tak
      świetnej placówki utwierdzają nas w przekonaniu, iż TP wcale nie liczy sie z
      klientem, jak i ludźmi.Nasza szkoła jet chyba najbezpieczniejszą ze wszystkich
      łódzkich szkół, panuje tu bardzo sympatyczna atmosfera, a wszyscy nauczyciele
      są genialni, gotowi w każdej chwili poświęcic swój wolny czas po to tylko, żeby
      pomóc nam w każdym problemie!Jeśli tak bardzo przeszkadza TPsie to iż musi na
      nas łożyć kase to niech poprostu odda budynek URZĘDOWI MIASTA czy tam innemu
      organowi(jesli w ogóle stac ją na taki gest). Wiem jedno ,że my zrobimy wszysto
      co bedzie w naszej mocy aby nie przenosić się na Strykowską, jak to by nawet
      wyglądało- ponad pięćuset wyrzutków zwala sie na tą Strykowską, już widze jak
      jesteśmy tam traktowani i jak się uczymy bez naszych nauczycieli. Właśnie
      nauczyciele, to też świetny pomysł aby powiekszyli jeszcze grono bezrobotnych,
      rewelacja!!!Jeśli nie dostaniemy przynajmniej innego budynku, to to się nie
      skończy tak cicho, damy TP taki rozgłos,że natychmiast straci duże grono
      abonentów!
    • Gość: uczen3000000 Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:44
      pier....dyrekcje Tepsy!!!!!!! my chcemy miec własną szkołe a nie z jakimis
      debilami sie gniezdzic w tym ich syfie pier....
      • Gość: Anonim Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.toya.net.pl 27.01.05, 18:52
        Kolego? Czy ty jestes madry? Co ty w ogole wiesz co mowisz? Jakich slow
        uzywasz? W tym momencie dzialasz na niekorzysc wszelkiego rodzaju negocjacji
        jakie prowadza niektore osoby z ZSL z "wyzszymi organami" - Przeciez ktos to
        moze przeczytac w celu sprawdzenia jaka postawe przyjemujemy w tej sprawie...
        Jak to swiadczy o naszej szkole? Chyba nie jestes z naszej placowki tylko w
        celach propagandowych chcesz zadzialac na niekorzysc naszej szkoly. Puknij sie
        w glowe trzy razy zanim cos napiszesz na forum publicznym...
    • Gość: Absolwentka Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.toya.net.pl 27.01.05, 18:56
      Moim zdaniem Telekomunikacja powinna poczekać z ta decyzją. Wielu absolwentow
      tej szkoły pracuje w samej Telekomunikacji, cześc z racji ukonczenia klas
      profilowanych pracuje równiez w Poczcie Polskiej. Sami podcinają sobie
      skrzydła. Łatwiej bedzie wydawać pieniądze na szkolenia pracownikow czy na
      utrzymanie jednej szkoły?

Jest to niesprawiedliwe też dla maturzystów. Przyszłoroczni maturzyści maja
      jeszcze cały rok na 'oswojenie' się z nowymi realiami. A co z młodzieżą dajacą
      mature już teraz? Myslę że 4 miesiące na poznanie nowych nauczycieli,
      to 'odrobine' za mało.

Jest to posunięcie niesprawiedliwe i nie przemyślane. Miasto powinno
      zainterweniować w tej sprawie. Jezeli TP S.A. chce odzyskac budynek - prosze
      bardzo, ale niech nasz szanowny prezydent Kropiwnicki postara się o jakiś
      chociażby tymczasowy budynek zastępczy.

P.S.
      Pani Dyrektor szkoły na ul. Strykowskiej zapewne zaciera rece. Nic dziwnego,
      skoro szkoła ta nie ma najlepszej renomy, a ZSŁ jest szkołą na dosć wysokim
      poziomie nauczania...
    • Gość: megan Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 27.01.05, 19:32
      uważam że jeszcze można by szkołe przetrzymac.Jeszcze dwa lata. Do
      wygasnięcia.Uczniowie by skończyli a nauczyciele mieliby prace.Za dwa lata
      wogóle szkoły by nie było miasto nie miałoby problemu, tp tezi zamknełoby sie
      pusty budynek.Atakcierpia wszyscy my nauczyciele rodzice,I kto za topłaci Pan
      płacii pani.....................
    • Gość: Dziekan z ZSŁ Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:11
      Dla mnie najbardziej bulwersujące jest to iż uczniowie(rodzice) i nauczyciele o przeniesieniu ZSŁ dowiedzieli się z gazety wyborczej, a nie od dyrektorki szkoły !!! Tak naprawde to gdyby nie media to o przeniesieniu byśmy się dowiedzieli przed wakacjami i było by po sprawie !!! Ludzie co my byśmy zrobili bez mediów.
    • Gość: Anonim z ZSŁ Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:21
      Tak naprawdę to czy szkoła zostanie przeniesiona czy nie ??? jest już rozstrzygięte, tylko teraz zostaje pytanie gdzie ?? i tu pada w 80% strykowska, a 20% to jakiś inny budynek.

Ps.
      Szczerze mówiąc to się dziwie Tp sa. że chce skończycz w taki sposób z ZSŁ, przecież to uczniowie tej szkoły kształca się w takich zawodach, profilach. po to tylko aby mogli pracować w Tpi innych operatorach, ale cóż po jak się chce zaoszczedzić prowadząc szkoła, a potem doszkalać pracowników to proszę bardzo.
      • Gość: megan Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 28.01.05, 20:02
        musi tak skończyć, żeby pospłacać dłudi Francuza.
    • Gość: -= Samorząd ZSŁ =- Samorząd Uczniowski ZSŁ w Łodzi. - Informacje 2... IP: *.toya.net.pl 27.01.05, 20:49
      Drodzy Koledzy i Drogie Koleżanki. Wiemy na pewno, że z dniem jutrzejszym (w
      Piątek) wykonamy duży krok, który miałby zapewnić Nam wszystkim lepszy byt i
      perspektywy na przyszłość (dotyczącą Naszej placówki). Mamy nadzieję, wszyscy
      trzymacie kciuki za wykonywane przez Nas działania, które okażą się skuteczne
      (przynajmniej wszyscy byśmy tego chcieli)...
      • Gość: Hecamaster (SF) Re: Samorząd Uczniowski ZSŁ w Łodzi. - Informacje IP: 217.153.198.* 27.01.05, 21:06
        no w ogóle fajnie że nam powiedzieli,wpadamy po wakcjach do skoola a tu mamy
        powiedzmy Biedronke.Ale będziem walczyć o szkołe no nie??? W końcu nauczyciele
        Nasi też sie liczą
        • Gość: 0ld3r ZSŁ Re: Samorząd Uczniowski ZSŁ w Łodzi. - Informacje IP: *.lodz.mm.pl 27.01.05, 21:50
          Walcz walcz walcz. Ty walczysz ja walcze...
        • Gość: uczenZSŁ:( Re: Samorząd Uczniowski ZSŁ w Łodzi. - Informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 16:47
          Uważam, że uczniowie ZSŁ nie powinni być tacy zaskoczeni tym że nasza szkoła zostanie przeniesiona(broń Boże nie bronie TPSA). Gdy ja skladalem papiery do ZSŁ dyrektor mówil że szkoła może być przeniesiona. Sęk tkwi w tym że od tamtej pory (półtora roku) nic więcej na ten temat nie slyszałem. Dyrekcje wyprzedzila prasa i zrobil się szum. Marny liścik z wyjasnieniami nic nikomu nie powiedzial i nadal nikt nie wie gdzie wyląduje pierwszego wrzesnia. Smiechu warte:):):):)!!!
    • Gość: gościuwa Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 81.219.179.* 27.01.05, 22:27
      Kolejna paranoja w tym głupim kraju:/ Moze ktoś pomyślałby wreszcie o
      dzieciakach a nie kasie i układach politycznych??????!!!!!!!!!!
    • Gość: obywatelZSL Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:33
      No pieknie!!!! nowy dzień nowe fakty!Okazało się, że TP nie jest taka zła na
      jaką wyglądała, jednak nie moge zrozumieć dlaczego nie mogłaby dać budynek
      miastu, które mogłoby poprowadzić dalej szkołe. Ale oczywiści miasto napewno
      nas nie będzie chciało ,bo po co komu szkoła która coś juz osiągnęła, i ma
      całkiem nie zły poziom nauczania,najlepiej wepchnąć nas do jednego budynku z
      innymi, którzy będą nas dyskryminować i traktować jak intruzów, bo taka jest
      prawda ,i po co to nam. Wiadomo po co ,bo tak taniej, najlepiej zamknąć
      wszystkie szkoły i stworzyć jeden wielki moloch w którym uczeń będzi anonimowy,
      a zaoszczędzoną kaske wydać na podwyżki dla radnych, posłów i itp. I niech mi
      nikt nie powie ,że tak nie jest ( normalnie krew mnie zalała jak wczoraj
      usłyszałem, ze poseł Kalisz wydał 100tys. zł na bilet w kl. biznes do Japoni,
      kiedy mógł polecieć za ok 8tys. zł. Przecież to trzeba tepić, to są nasze
      pieniądze.A więc pieniądze są, i moga być jeśli się to wszystko skończy i
      zacznie porzytecznie wydawać nasze pieniądze.Wracajac do ZSŁ dzięki waszej
      gazetce dowiedzielismy się o całej sprawie, bo nasza szanowna kochana pani
      dyrektor na bank wiedziała o całej sprawie i chyba miała zamiar powiedzieć nam
      o całej tej przeprowadzce w ostatnim dniu szkoły. Swoją droga to by był sprytny
      pomysł, zero rozgłou, zero zamieszania. A TAK UCZNIOWIE ZACZYNAJA DZIAŁAĆ, i
      bardzo dobrze ,bo kto może walczyć o normalną Polske jak nie my młodz!
    • Gość: uczen_3LK Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:19
      co tu duzo mowic..TPSA i jeszcze raz tpsa..............
      Kasy maja od **** ale i tak chca wiecej.. szkoda ze akurat na naszej szkole chca
      sie "wzbogacic" ;/
      Mam nadzieje ze bez problemow zdam jeszcze tu maturke.. ale szkoda mi wszystkich
      innych co albo dopiero zaczeli albo ucza sie w technikum ;/
      jak bedzie protest to sie dalacze w liczbie sila.. imwiecej tym lepeij,
      nastepnym razem glosniej mowcie o probach protestu bo nic nieslyszalem!!!
      Pozdro @ll,
      a TPSA niech gnije...
    • Gość: ### Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:40
      likwidacja kazdej szkoly to glupota-nie mowiac juz o tej, ksztalcacej osoby o
      tak przyszlosciowych zawodach... bez komentarza!
    • Gość: apocaLipsa Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:25
      Ucichło.
      Protesty, konspiracje, sprzeciwy... Czyzby bunt przeciwko likwidacji (khem...
      przeniesieniu szkoly) na Strykowska wynikl jedynie w afekcie? Wyglada na to, ze
      tak. Kilka nieudanych prob samorzadu z powodu klod rzucanych pod nogi ze strony
      dyrekcji i niestety pozostal jedynie zal i szara rzeczywistosc. Sama mowie to
      ze swiadomoscia, ze niestety kilka jednostek o mianie ucznia nie moga nic
      zdzialac. To co sie stalo, bylo zamierzone i stalo sie za naszymi plecami.
      Wiedziala dyrekcja, wiedziala TPsux, wiedzieli reporterzy. To co mnie
      najbardziej smuci, to wcale nie jest fakt, ze dowiadujemy sie o przeniesieniu z
      gazety, a jedynie to, ze nawet dyrekcja nie dba o dobro uczniow.

Wiecej juz pisac nie bede bo to i tak "marnosc nad marnosciami". Nasz los w
      czyichs rekach...
      • Gość: zrezygnowany uczeń Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.toya.net.pl 10.02.05, 00:05
        Z tego wszystkiego widać, że nasz kochany dyrektor Chruściany niezły pasztee
        nam wysmażył, gazeta doniosła, że naszą szkołę kupuje Okręgowa Komisja
        Egzaminacyjna, bo to dla niej wymarzony obiekt. Problem polega na tym, że nasz
        uwielbiany Pan dyrektor wziął "rok" bezpłatnego urlopu i przeniósł się do tej
        właśnie komisji. Jak nietrudno się domyślić ułożył się z telekomunikacją o
        sprzedaży budynku OKE, bo dawne jego miejsce pracy go już nie interesuje -
        szkoła zlikwidowana "przeniesiona" on dostanie swoją odprawę, a za to, że
        zaniósł budynek w zębach dostanie podziękowanie od obecnej swojej dyrektorki i
        ciepłe stanowisko. Więc tak naprawdę to chodzi mu tylko o siebie. I to ma być
        pedagog? Po prostu źiółko, nie obrażając źiółka. Szkoła przed tym była
        wyremontowana za pieniądze naszych rodziców i cieszyliśmy się z tego. Z
        nauczycielami też dało się wytrzymać, było fajnie.
        • Gość: ZzZzZz Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 217.153.156.* 12.02.05, 01:03
          Kochany dyrektorek Kapusciany w kulki polecial i tyle...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka