Dodaj do ulubionych

Nowatorski zabieg w szpitalu im. WAM

05.03.05, 15:51
Informacja bardzo ciekawa,szkoda tylko,ze zawierająca kilka nieprawdziwych
stwierdzeń.
Zabiegi ablacji są wykonywane w Polsce od 2lat.
16 lutego 2005 roku przeszedłem taki zabieg w I Katedrze i Klinice
Kardiologii Akademii Medycznej w Warszawie ul. Banacha 1a.
Zabieg przeprowadził zespół pod kierownictwem dr Edwarda Koźluka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Misiek Re: Nowatorski zabieg w szpitalu im. WAM IP: 80.51.90.* 06.03.05, 08:48
      Masz rację. Dziennikarzom bardziej zalezy na chwytliwym tytule niż na prawdzie.
      Pozdrowienia
      • Gość: Misiek2 Re: Nowatorski zabieg w szpitalu im. WAM IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.03.05, 10:16
      • Gość: misiek2 Re: Nowatorski zabieg w szpitalu im. WAM IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.03.05, 10:19
        Był to zabieg wykonany pod kontrolą usg wewnątrzsercowego.
        Nie sama ablacja a właśnie precyzja jej wykonania dzieki nowej technice.
        • cetes Re: Nowatorski zabieg w szpitalu im. WAM 07.03.05, 11:36
          Na Banacha też to robią.
          Zgadzam sie natomiast z wypowiedziami podkreślającymi konieczność wyposażenia
          naszych szpitali w nowoczesny sprzęt i godziwego wynagradzania lekarzy.
          Np.od r.2000 w moim przypadku pogotowie ratunkowe interweniowało 18 razy.15
          razy po kilka dni spędziłem w szpitalu.Przeprowadzony wcześniej zabieg mogłby
          te koszty znacznie obniżyć.A chorych cierpiących na takie schorzenie jest
          mnóstwo.
    • tadziob Re: Nowatorski zabieg w szpitalu im. WAM 06.03.05, 14:49
      "Bardzo ciekawa informacja, ale nowość polega chyba tylko na tym, że lekarze z
      WAM dostali nową aparaturę. Zabiegi ablacji wykonuje w Łodzi dr Jan Ruta ze
      Szpitala im. Szterlinga od paru lat. Ja przeszedłem taki zabieg 1 czerwca
      ubiegłego roku i od tego czasu mam spokój z arytmią. Wprawdzie zabieg dr Ruta w
      asyście dr Ptaszyńskiego i jeszcze jednego lekarza (którego nazwiska niestety
      nie znam) wykonywali obserwując moje serce na starym aparacie rentgenowskim
      Siemens (13 lat) ale wszystko udało sie świetnie. Ablacje wykonują też w
      Instytucie Kardiologii w Aninie (prof. Walczak) i w jeszcze jednym ośrodku w W-
      wie. Mamy świetnych lekarzy! Dajmy im tylko nowoczesny sprzet.
      • Gość: mistrz Re: Nowatorski zabieg w szpitalu im. WAM IP: 195.69.80.* 06.03.05, 18:09
        po1 szpital jest imienia Seweryna Sterlinga przy ulicy Sterlinga...nie znam
        nikogo o nazwisku szterling...

po2 WAM i Barlicki(kliniki miłe dla prof.Kuny) mają od dawna świtne kontakty z
        prasą i mediami...(wszystkie relacje TV są z pulmonologi prof. Kuny, a gazety
        non-stop piszą o WAMie...np. na okulistyce prof.Omuleckiego zrobią zabieg taki
        jak na WAMie ale w gazetach jest że prof.Goś zrobił coś nowatorskiego...tak już
        jest...to się nazywa artykuł sponsorowany

po3 szczegółów zabiegu termoablacji(choć dawno o niej słyszałem) nie znam...

po4 dajcie Polskim lekarzom sprzęt, warunki i odpowiednie płace a będzie poziom
        medycyny na poziomie światowym i bez łapówkarstwa i chamstwa!!ale do tego
        trzeba wysadzić ministerstwo!
    • Gość: nieznajoma Re: Nowatorski zabieg w szpitalu im. WAM IP: *.astral.lodz.pl 06.03.05, 19:34
      Każda arytmia serca jest inna. Nie można pisać , że WAM nie zrobił sukcesu -
      tak zrobił chłopakowi 17 letniemu i jeszcze innym to mało skoro NFZ nie chce
      płacić.
      • Gość: swingpop Re: Nowatorski zabieg w szpitalu im. WAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 20:11
        Wielkie słowa uznania !!!!!!!dla lekarzy z WAM-u super specjaliści,pacjenci
        takich informacji chcą więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka