topjes 03.04.05, 23:44 Tak się zastanawiam, że to straszny wstyd, że taki człowiek musiał za nas wszystkich złożyć kondolencje i wygłosić przemówienie... pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: makro-dyrektor Re: Kwaśniewski IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 03.04.05, 23:46 Tak sobie mysle, ze jestes beznadziejny Co by sie nie dzialo, wszystko i tak sie o jedno rozbija Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 03.04.05, 23:47 > Tak sobie mysle, ze jestes beznadziejny > Co by sie nie dzialo, wszystko i tak sie o jedno rozbija A możesz to rozwinąć? :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
dartles Re: Kwaśniewski 03.04.05, 23:53 A kto miał złożyć kondolencje... w imieniu narodu ?? Giertych, Lepper, a może Wałęsa... Kwaśniewski zrobił to przynajmniej tak jak należało... Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 03.04.05, 23:57 > A kto miał złożyć kondolencje... w imieniu narodu ?? Giertych, Lepper, a może > Wałęsa... Kwaśniewski zrobił to przynajmniej tak jak należało... Taaa, człowiek, który kłamie, kręci i kradnie - i nie ma dziś legitymacji moralnej do rządzenia tym krajem. Człowiek, który z kolegą Siwcem (czy to był Kalisz?) nie tak dawno naśmiewał się z Ojca Świętego po wyjściu z helikoptera. Rzeczywiście bardzo wiarygodne są te jego ubolewania. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
dartles Re: Kwaśniewski 04.04.05, 00:03 topjes napisał: > > A kto miał złożyć kondolencje... w imieniu narodu ?? Giertych, Lepper, a > może > > Wałęsa... Kwaśniewski zrobił to przynajmniej tak jak należało... > > Taaa, człowiek, który kłamie, kręci i kradnie - i nie ma dziś legitymacji > moralnej do rządzenia tym krajem. Człowiek, który z kolegą Siwcem (czy to był > Kalisz?) nie tak dawno naśmiewał się z Ojca Świętego po wyjściu z helikoptera. > Rzeczywiście bardzo wiarygodne są te jego ubolewania. > > pzdr > topjes Tak, tak... Kwaśniewski to zło wcielone... już chyba widzę kto rozpoczął ten wątek (mimo, że się nie znamy)... ja mówię zawsze krótko: o-s-z-o-ł-o-m. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 04.04.05, 00:05 > Tak, tak... Kwaśniewski to zło wcielone... już chyba widzę kto rozpoczął ten > wątek (mimo, że się nie znamy)... ja mówię zawsze krótko: o-s-z-o-ł-o-m. Zło wcielone? A Ty co - oszołom jakiś? Kwaśniewski to po prostu zwykły karierowiczek i polityczek jakich pełno. Czyli kłamstwa, łapówki itd. Dlatego żałosne było to jego ubolewanie wczoraj i tyle. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
dartles Re: Kwaśniewski 04.04.05, 00:15 On nie ubolewał, tylko przemawiał... czytał to co pewnie ktoś inny i tak za niego napisał... dużo bardziej ubolewał moim zdaniem Lis na TVN-ie i jego zachowanie mógłbym określić jako amatorkę i skandal. A Kwach zrobił to co miał zrobić i tak... jak powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Kwaśniewski IP: 217.153.156.* 04.04.05, 00:36 Lis to na polsacie, i faktycznie, słuchać go nie było sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 04.04.05, 09:07 > Lis to na polsacie, i faktycznie, słuchać go nie było sposób. Zdecydowanie. Tak sztucznego, żałobnego głosu to już dawno nie słyszałem. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: Kwaśniewski IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 09:28 Ale jemu za to właśnie płacą... I to niemało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Kwaśniewski IP: *.retsat1.com.pl 04.04.05, 00:22 Taki mały eksperyment myślowy - wyobrażasz sobie Jana Pawła II twierdzącego, że Kwaśniewski nie jest godzien by składać kondolencje? W moim imieniu ból i żal wyrażał PREZYDENT RZECZYPOSTPOLITEJ, wybrany w drodze demokratycznych wyborów, mający konstytucyjny mandat do sprawowania swojej funkcji. Zrobił to w sposób godny i właściwy. Podpisuję się pod tym co powiedział PREZYDENT RZECZYPOSPOLITEJ i z tym się identyfikuję Prawdę powiedziawszy wstyd i zażenowanie odczuwam po przeczytaniu tego co napisałeś. W naiwności sądziłem, że może rzeczywiście coś się zmieni. Miałem nadzieję, że postać Jana Pawła II nie będzie wykorzystywana do udowadniania własnych teorii, promowania politycznych tez, czy też walki z politycznymi przeciwnikami. Fajnie było pomarzyć. No ale mimo wszystko nadal jestem naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Kwaśniewski 04.04.05, 00:29 ze wszystkim się zgadzam. mógł tylko zrobić to w innej formie - miast w drętwy sposób przeczytać tekst z kartki jakby to było ogłoszenie o czymśtam trzeciorzędnym - po prostu pomilczeć ze wszystkimi w zadumie (prawdziwej, lub choćby udawanej). bo są wydarzenia, których największe nawet słowa nie mogą ogarnąć, a każda próba przynosi skutek odwrotny do zamierzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 04.04.05, 09:09 > Prawdę powiedziawszy wstyd i zażenowanie odczuwam po przeczytaniu tego co > napisałeś. W naiwności sądziłem, że może rzeczywiście coś się zmieni. Miałem > nadzieję, że postać Jana Pawła II nie będzie wykorzystywana do udowadniania > własnych teorii, promowania politycznych tez, czy też walki z politycznymi > przeciwnikami. Fajnie było pomarzyć. Cóż. Twarda rzeczywistość. Nawet po śmierci Papieża kłamca i oszust nie stanie się przykładnym obywatelem. Nie potrzebuję do niczego jego ubolewania w moim imieniu. Sam uboleję w swoim imieniu. Juz wolałbym aby Wałęsa ubolewał w moim imieniu. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat28 Re: Kwaśniewski IP: *.profiline.com.pl 04.04.05, 09:31 Jakby Wałęsa był urzędującym Prezydentem to by ubolewał w imieniu Polaków. A ponieważ urzędującym Prezydentem jest Kwaśniewski to jest to jego obowiązek (mam nadzieję, że nie tylko obowiązek) i to zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Kwaśniewski 04.04.05, 09:26 Ale przecież to jest takie polskie. Na pochybel, krytykować, pomimo że nie o to powinno w tym momencie chodzić, czepiać się szczegółów. Prezydent to co zrobił, zrobił godnie, ale moim zdaniem zrobił to za późno (Bush i wielu innych przywódców światowych wydało oświadczenie przed prezydentem rodzinnego kraju papieża). W moim przekonaniu powinna być natychmiastowa reakcja, wyrażenie smutku, żalu i bólu. Po jakimś czasie można było wydać oficjalne oświadczenie, takie jak ogłoszono ok. 23.30. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 04.04.05, 09:41 > W moim przekonaniu powinna być natychmiastowa reakcja, > wyrażenie smutku, żalu i bólu. O tym już nie chciałem nawet pisać. Też mnie zastanawiało coż też tak ważnego robi nasz Prezydent, że nie może słowa powiedzieć. Widać czkał aż mu napiszą tekst, który spokojnie odczyta. Co do przebaczenia. Przebaczyć można komuś kto wyraża żal i skruchę. Nie zauważyłem u niego nigdy skruchy za te wszystkieg głupie działania przeciwko narodowi polskiemu i kościołowi. Zatem niełatwo tu wybaczać. Nie mam siły Papieża. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
jaandrew Re: Kwaśniewski 04.04.05, 00:42 jak zwykle znajduje sie ktos co to musi nabruzdzic czlowieku a czego ty oczekiwales ze stanie i sie poplacze na oczach miliona widzow zrobil to co do niego nalezy w sposob godny. a jesli nie podoba ci sie prezydent to za chwile bedziesz mial innego i jak znam zycie to tez bedziesz na nim wieszal psy. wiec nastepnym razem zastanow sie zanim cos klepniesz bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Kwaśniewski IP: 195.69.82.* 04.04.05, 00:47 > Tak się zastanawiam, że to straszny wstyd, że taki człowiek musiał za nas > wszystkich złożyć kondolencje i wygłosić przemówienie... Ciesze sie, ze zaloba juz wam minela i mozecie sie skupic na tych (naj) wazniejszych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytający Re: Kwaśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 08:09 Palant - na razie ma do tego wszelkie parwo, a sam jesteś nielepszy Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Kwaśniewski 04.04.05, 08:16 Topjes, ten człowiek jest prezydentem Polski. Nie przepadam za nim, ale jest to człowiek z klasą i jego przemówienie zrobiło na mnie duże wrażenie. Nie mów mi, że wolałbyś Leppera :/ Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 04.04.05, 09:11 > ale jest to człowiek z klasą z klasą? "Nigdy nie spotkałem Pana Dochanala". A potem łup zdjęcia we Wprost jak stoi z Dochnalem. Jezu! To ma być człowiek, który w moim imieniu ubolewa nad śmiercią Papieża? Po prostu zmarnował świetny moment do tego by być cicho :// pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat28 Re: Kwaśniewski IP: *.profiline.com.pl 04.04.05, 09:34 Gdyby był cicho to ty krzyczłabyś, że niczego nie powiedział. Dla niektórych każdy moment jest dobry, żeby dokopać swoim politycznym przeciwnikom. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale na czas żałoby życie polityczne w Polsce ustało. I tobie też radzę się do tego dostosować i nie profanować już więcej pamięci o JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 04.04.05, 09:43 > Gdyby był cicho to ty krzyczłabyś, że niczego nie powiedział. Dla niektórych > każdy moment jest dobry, żeby dokopać swoim politycznym przeciwnikom. Przeciwnikom? Ten człowiek przestał być po prostu prezydentem dla mnie po ostatnich kłamstwach. Równie dobrze pan Ziutek mógłby to powiedzieć albo szef mafii pruszkowskiej - byliby równie wiarygodnii w ubolewaniu. A polityki do tego nie mieszajmy. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Kwaśniewski 04.04.05, 10:10 Mówiąc o klasie mialem na myśli jego przemówienia publiczne, nie całą "otoczkę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Kwaśniewski IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.04.05, 14:17 > z klasą? "Nigdy nie spotkałem Pana Dochanala". A potem łup zdjęcia we Wprost ja > k > stoi z Dochnalem. Jezu! To ma być człowiek, który w moim imieniu ubolewa nad > śmiercią Papieża? Po prostu zmarnował świetny moment do tego by być cicho :// A wiesz ile osob sie spotkalo z prezydentem w ciagu jego 10 letniej kadencji?? Rowniez Krolowa WB miala zdjecie z Dochnalem, to co moze ja powolac na swiadko do komicji sledczej? Zastanow sie troszke. Bush mial zdjecia ze wszystkimi czlonkami rady nadzorczej Enronu i nikt sie nie czepial. Mial tez zdjecie z Moskalem (wybitnym antysemita, zreszta Moskal mial zdjecia ze wszystkimi prezydentami USA od 1985 r.). I co? I nic! W taki sposob mozna obwiniac Prezydenta o przegrana polskiej reprezentacji na mundialu w Korei i Japoni, przeciez Prezydent sie z nimi spotkal przed wyjazdem i byl na meczy a Korea, pewnie namowil pilkarzy aby sprzedali mecz, bo wtedy Deawoo by zostalo w Polsce! Zastanow sie troszke. Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 04.04.05, 14:45 > W taki sposob mozna obwiniac Prezydenta o przegrana polskiej reprezentacji na > mundialu w Korei i Japoni, przeciez Prezydent sie z nimi spotkal przed wyjazdem > > i byl na meczy a Korea, pewnie namowil pilkarzy aby sprzedali mecz, bo wtedy > Deawoo by zostalo w Polsce! Zastanow sie troszke. Nie bądź naiwny proszę. Pan Kwaśniewski spotykał się z Dochnalem kilkukrotnie, w tym także osobiście (nie, że stał 5 metrów od niego na jakimś spotkaniu grupowych). Ale to mu nie przeszkadało powiedzieć przed ujawnieniem zdjęć, że Pana Dochnala nie zna i nigdy nie spotkał. Ech, no niektórym to nawet jak by sam Ojciec Święty zszedł i powiedział coś to i tak będą wiedzieć swoje :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Kwaśniewski IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.04.05, 15:00 > Nie bądź naiwny proszę. Pan Kwaśniewski spotykał się z Dochnalem kilkukrotnie, > w > tym także osobiście (nie, że stał 5 metrów od niego na jakimś spotkaniu > grupowych). Ale to mu nie przeszkadało powiedzieć przed ujawnieniem zdjęć, że > Pana Dochnala nie zna i nigdy nie spotkał. Ech, no niektórym to nawet jak by sa > m > Ojciec Święty zszedł i powiedział coś to i tak będą wiedzieć swoje :) A skad ty to wiesz? Z 'Wprost', ha smieszne. Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 05.04.05, 12:15 > A skad ty to wiesz? Z 'Wprost', ha smieszne. Nie wiem czy śmieszne. Nie rozumuję w ten sposób, nie ograniczam się w życiu. Jeśli coś ma sens a powie to Lepper albo Korwin-Mikke albo Kwaśniewski to się z tym po prostu zgadzam i tyle. Mnie artykuł we Wprost zmusił do refleksji - bo dosyć mocno trzyma się kupy. A zdjęcia mówią same za siebie. Nie można nie znać kogoś, kogo się przedstawia królowej - nie bądźmy aż tak naiwni! :) www.wprost.pl/ar/?O=74438&C=57 (drugie zdjęcie od góry szczególnie polecam) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Kwaśniewski IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.04.05, 12:43 Smieszne dlatego ze Wprost nigdy nie byl wiarygodnym zrodlem informacji, jego linia polityczna zmienia sie jak choragiewka na wietrze. Najpierw podziwiali Buzka i AWS, potem zaczeli wieszac na nim psy i uwielbiac Millera (przypomina czlowiek roku wedlug Wprost) teraz jest oczywiscie na odwrot, ale jestem pewien ze po dwoch latach sprawowania wladzy przez prawice (zakladam ze to bedzie PO i PiS, chociaz nie widze aby taka koalicja sie utrzymala) bedzie to wieszanie psow na nich. Niestety Wprost zamiast rzetelnie przedstawiac sytuacje i robic prawdziwe analizy i prowadzic na swoich lamach prawdziwa dyskusje, to zmienia swoje poglady jak tylko mu pasuje (zreszta nie tylko Wprost, ostatnio TVN ostro skrecil na prawo). A co do zdjec i artykulu, po pierwsze Kwasniewski rzekomo przedstawia Dochnala nie krolowej tylko Pani Prezydent Irlandii. Po drugie nie przedstawia go prezydent tylko szef protokolu dyplomatycznego (czy jak mu tam)[jesli sadzisz ze Prezydent zajmusie sie przedstawianiem jakiegos biznesmena komukolwiek to ty jestes naiwny), po trzecie przy takich wizytach prezydent/premier zabiera ze soba dosyc spora grupe biznesmanow, ktorzy dyskutuja nt. inwestycji i kontraktow ze swoimi odpowiednikami w danym panstwie. Jak Clinton czy Bush przyjezdzali do Polski to kazdemu z nich towarzyszylo prawie 200 przedsiebiorcow i jesli ktorys z nich okazal sie przestepca to nie znaczy ze prezydent mu pomagal! Po czwarte to ze Wprost nie zna zwyczajow panujacych w kancelarji prezydenta oraz zasad swiata dyplomacji to tylko swiadczy o braku wiarygodnosci tygodnika. No i na koniec taka mala refleksja, jesli Dochnal i Kwasniewski byli takimi swietnymi znajomymi to poco Dochnalowi byl Peczak ktory mial go umowic z jakims ministrem? Przeciez to sie kupy nie trzyma. Blagam ludzie czytajcie miedzy wierszami i nie wierzcie we wszystko co sie pisze. Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 05.04.05, 12:54 > No i na koniec taka mala refleksja, jesli Dochnal i Kwasniewski byli takimi > swietnymi znajomymi to poco Dochnalowi byl Peczak ktory mial go umowic z jakims > ministrem? Przeciez to sie kupy nie trzyma. Blagam ludzie czytajcie miedzy > wierszami i nie wierzcie we wszystko co sie pisze. Ok, ok. Jak skończyłem liceum to przestałem się aż tak pasjonować polityką więc taki wątek nie jest aż tak pasjnoujący dla mnie. Mam wrażenie, że dorabiasz filozofię do tego co widzisz - a dla mnie to działanie obce. Widzę, sam wyciągam wnioski. Z mojej strony to wygląda tak: - nie uważasz by prezydent kłamał w sprawie afery Orlenu i Dochnala - nie przeszkadza Ci to, że kpił z Ojca Świętego - nie przeszkadza Ci, że w Katyniu na mszy za polskich żołnierzy słaniał się na nogach (jasne, był chory ;) - nie przeszkadza Ci pewnie, że z generałem Jaruzelskim jadą do Moskwy I dlatego rozumiem dlaczego moje tezy Cię oburzają - bo obrażam człowieka, który wg Ciebie jest fajnym faciem :) Więcej chyba nic już nie wyjaśnimy? :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Kwaśniewski IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.04.05, 13:12 > - nie uważasz by prezydent kłamał w sprawie afery Orlenu i Dochnala Nie uwazam zeby klamal, bo jak dotad nikt nie przedstawil dowodow na to. Proste. > - nie przeszkadza Ci to, że kpił z Ojca Świętego Przeszkadz mi to i uwazam ze Siwiec na drugi dzien powinnien przeprosic i wyleciec z kancelarji prezydenta. > - nie przeszkadza Ci, że w Katyniu na mszy za polskich żołnierzy słaniał się na > nogach (jasne, był chory ;) Przeszkadz mi to, chociaz fakt faktem Kwasniewski ma slaba glowe :) > - nie przeszkadza Ci pewnie, że z generałem Jaruzelskim jadą do Moskwy Uwazam ze robi slusznie jadac do Moskwy na rocznice wyzwolenia europy z nazizmu. Stonsunki Polski z Rosja to zupelnie odrebny temat i nie bede sie teraz wypowiadal. A to ze jedzie Jaruzelski to zasluga Moskwy, czy powinien jechac czy nie, nie wiem, nie obchodzi mnie to za bardzo. Nie chodzi oto ze uwazam Kwasniewskiego za swietego, ale jesli juz mu stawiac jakiekolwiek zarzuty to niech chociaz beda podparte prawdziwymi dowodami a nie domniemaniami jego przeciwnikow politycznych. Przeciez taka polityka obroci sie przeciwko nastepnemu prezydentowi (tak jak sie to skonczylo dla Millera ktory z taka pasja atakowal Buzka, i skonczy sie tak dla Rokity). Troszenke rozwagi. Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Reasumując 05.04.05, 13:38 Cieszę się, że udało nam się dojść dokądś w tej dyskusji. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej P.S. IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.04.05, 14:18 > To ma być człowiek, który w moim imieniu ubolewa nad > śmiercią Papieża? Po prostu zmarnował świetny moment do tego by być cicho :// To by byl dopiero skandal!!! Jak sobie wyobrazasz zeby glowa tego panstwa siedziala cicho w tak tragicznym momencie? Pozdrawiam, Aleksej P.S. Z postu na post sobie zaprzeczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: P.S. 04.04.05, 14:39 > To by byl dopiero skandal!!! Jak sobie wyobrazasz zeby glowa tego panstwa > siedziala cicho w tak tragicznym momencie? > > Pozdrawiam, > Aleksej > > P.S. > Z postu na post sobie zaprzeczasz. Przecież sprostowałem to - tu się zagolopowałem, fakt. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: P.S. IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.04.05, 15:04 > Przecież sprostowałem to - tu się zagolopowałem, fakt. Ok, to juz sie nie bede czepial :) Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: Kwaśniewski IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 09:30 Tak najlepiej żeby odczytał to ks. Rydzyk... Niektórych naprawdę mocno już pojebało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Kwaśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 09:42 nie przepuścicie żadnej okazji, żeby dowalić tym, których nie lubicie? nikt z nas nie jest godny wygłaszać takich przemówień, ale spośród niegodnych, powinna to zrobić głowa państwa, a innej głowy państwa nie mamy. no i jeszcze - "kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamień" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: Kwaśniewski IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 10:09 Ej ej ja uważam, że powinien zrobić to Kwaśniewski i zrobił to bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes SPROSTOWANIE 04.04.05, 09:52 Ok, zatem nie zrozumieliśmy się. Zgadzam się z tym, że to głowa Państwa powinna wygłosić ubolewanie w imieniu narodu polskiego i zupełnie mnie nie interesują kwestie polityczne. Cała sprawa dla mnie sprowadza się do tego, że pan Kwaśniewski nie ma dla mnie żadnej legitymacji moralnej do bycia głową Państwa Polskiego. Nie po tym co się wydarzyło za jego prezydentury, a szczególnie po tym jak zszargał cały autorytet Urzędu Prezydenta RP w ostatnich tygodniach. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: SPROSTOWANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 09:54 tu się z tobą zgadzam, ale dopóki jest prezydentem, to on jest od wygłaszania tego typu przemówień i protestowałbym , gdyby zrobił to kto inny Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: SPROSTOWANIE 04.04.05, 12:28 > tu się z tobą zgadzam, ale dopóki jest prezydentem, to on jest od wygłaszania > tego typu przemówień i protestowałbym , gdyby zrobił to kto inny Tak, tu się też zgadzam. Przykro mi jeśli zabrzmiały moje słowa inaczej. Bo mi zupełnie jest obojętne czy byłby to Borowski, czy Wałęsa, czy Cimoszewicz, czy Rokita, czy Kaczyński - nie chodzi mi o politykę. Chodzi mi tylko o pana Kwaśniewskiego - że wstyd mi wewnętrznie, że to musiał być tego dnia on. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
yakoo Re: SPROSTOWANIE 04.04.05, 12:44 Nie zamierzem oczerniać, bronić, oceniać i wogóle wypowiadać się na temat wykonywania swoich obowiązków przez pana prezydenta Kwaśniewskiego. Chciałem przypomnieć, że umarł Wielki Człowiek... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: SPROSTOWANIE IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 10:12 To u nas w kraju nie ma wysokiego rangą i znanego polityka, który mogłby to wygłasić... Bo kłamią wszyscy Od Leppera, Giertych i Kaczyńskiego, po prezydenta. Trudno, takich mamy polityków w kraju. a to, że się tobie to nie podobało to już trudno. Ja nie nawidze Pana Kropiwnickiego, bo to szuja nie z tej ziemi, ale trudno wybraliśmy takiego prezydenta Łodzi niech nas reprezentuje... A, że wcześniej wybraliśmy Kwaśniewskiego na prezydenta kraju, niechaj też nas reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jaandrew Re: SPROSTOWANIE 04.04.05, 12:11 Cała sprawa dla mnie sprowadza się do tego, że pan Kwaśniewski nie ma dla mnie > żadnej legitymacji moralnej do bycia głową Państwa Polskiego. Nie po tym co się > wydarzyło za jego prezydentury, a szczególnie po tym jak zszargał cały autoryte > t > Urzędu Prezydenta RP w ostatnich tygodniach. prosze podaj przyklady to po pierwsze a po drugie nazwisko twojego kandydata na urzad prezydeta wtedy podyskutujemy Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: SPROSTOWANIE 04.04.05, 12:34 > prosze podaj przyklady to po pierwsze Pan Dochnal i afera Orlenu - wystarczy. > a po drugie nazwisko twojego kandydata na urzad prezydeta Nie ma nikogo takiego w Polsce - od lewej od prawej, z góry na dół - ale naprawdę nie mam powodu pasjonować się dziś polityką. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: SPROSTOWANIE IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.04.05, 14:12 > Cała sprawa dla mnie sprowadza się do tego, że pan Kwaśniewski nie ma dla mnie > żadnej legitymacji moralnej do bycia głową Państwa Polskiego. Sluchaj zostal wybrany w wyborach bezposrednich i to w pierwszej turze, wiec ze dla Ciebie nie ma zadnej legitymacji to juz Twoja sprawa. Ja nie rozumiem tego gadania, ze ktos nie ma legitymacji spolecznej do sprawowania urzedu. Ludzie wybory sa co 4 lata (parlamentarne) lub co 5 (prezydenckie) i nauczcie sie ze jesli kogos wybierzecie to bedzie rzadzil przez te lata i ma legitymacje spoleczna!!! > Ok, zatem nie zrozumieliśmy się. Zgadzam się z tym, że to głowa Państwa powinna > wygłosić ubolewanie w imieniu narodu polskiego i zupełnie mnie nie interesują > kwestie polityczne. Wiec oco Ci chodzi? Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: SPROSTOWANIE 04.04.05, 14:42 > Wiec oco Ci chodzi? O to, że wstyd mi przed sobą nawet samym, że akurat on musiał być teraz Prezydentem. Że akurat osoba, która żyje baaaaaaaaardzo sprzecznie z zasadami głoszonymi przez Papieża, że osoba, która toleruje żarty Siwca z Ojca Świętego musi wyrażać ubolewanie nad jego śmiercią. Jest to przykre. Bo nie czuję z Panem Kwaśniewskim jedności w bólu w tej chwili. Nie z kimś bez kręgosłupa moralnego. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: SPROSTOWANIE IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.04.05, 15:03 To juz Twoj problem czy czujesz z Prezydentem jednosc czy nie. Zostal wybrany na Prezydenta i koniec, czy Ci sie to teraz podoba czy nie, w tym roku wybory sobie zaglosujesz na kogos innego. A tak z ciekawosci kogo widzisz jako przyszlego prezydenta? Pozdrawiam, Aleksej P.S. A jak narazie zadne zarzuty wobec Prezydenta sie nie potwierdzily, nie ma zadnych dowodow (jak by byly to juz by je zgloszono do Trybunalu Stanu) i nie wiem czy wiesz ale istnieje cos takiego jak domniemanie niewinnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Kwaśniewski IP: 195.69.82.* 04.04.05, 10:37 Tak btw, niedlugo prezydentem zostanie Lepper albo inne faszystowskie scierwo, dopiero bedziesz szczesliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: Kwaśniewski IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 10:41 Ale niektórzy nie rozumieja, że przez te 10 lat wcale nie był złym prezydentem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Kwaśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:08 był, ale to już inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: Kwaśniewski IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 12:12 A to już kwestia gustu, pomimo wielkiej niechęci do niego podczas pierwszych wyborów, mnie bardzo mile zaskoczył. Robił co swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 04.04.05, 12:36 > Ale niektórzy nie rozumieja, że przez te 10 lat wcale nie był złym > prezydentem.... To temat na inne dni chyba? Dlatego go wszyscy lubią bo po prostu mało robił. Niewiele kontrowersyjnych decyzji, niewiele wzniosłocych projektów. Po prostu był 10 lat miły. A to Polacy lubimy - mierny, bierny, ale wierny. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: Kwaśniewski IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 12:39 Lepiej żeby sypał ziarno no tory albo oskarżał wszystkich na lewo i prawo bez dowodów... Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 04.04.05, 13:17 > Lepiej żeby sypał ziarno no tory albo oskarżał wszystkich na lewo i prawo bez > dowodów... Widzę inne rozwiązania - spróbuj spojrzeć szerzej. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Kwaśniewski IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.04.05, 12:47 Sam ten temat zaczales, do jasnej cholery, a teraz sie ciskasz Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 04.04.05, 13:18 > Sam ten temat zaczales, do jasnej cholery, a teraz sie ciskasz Ja jestem spokojny. To Ty się spróbuj uspokoić i nie pisać o ciskaniu. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
dartles Re: Kwaśniewski 04.04.05, 18:33 A wiesz co ja myślę Topjes?? 1. Niepotrzebnie w ogóle z Tobą zacząłem dyskutować, bo ktoś, kto jak Ty rozpętuje taką dyskusję na temat Prezydenta RP, który zachował się tak jak miał się zachować, zaraz po śmierci największego Rodaka jest delikatnie (bardzo mówiąc) nietaktowny. 2. Jeśli ktoś taki jest nietaktowny, to widać że miast pogrążać się w smutku (tudzież nie - jak prosił Jan Paweł II) woli robić "dym", co wskazuje na to, że niewiele przejmuje go temat najważniejszy. 3. Do Prezeydenta bardzo wiele Ci brakuje, nie wspominając już o tym, że należałoby nie komentować takich rzeczy w tak ważnej chwili (chociaż ja mam już serdecznie dosyć tego co widzę w TV) 4. Nie zajmujesz jasno zdania, ciągle je zmieniając a więc widzę w Tobie jedynie nabijacza postów lub reportera jakiegoś szmatławca... 5. Nie jestem osobą wierzącą, ale nigdy nie ośmieliłbym się nawet na rozpoczynanie tak beznadziejnego wątku zaraz po jego śmierci... a więc jeszcze raz... zdecydowanie nie pochwalam metod Lepperowsko-Rydzykowych i na Twoim miejscu też dałbym sobie spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Kwaśniewski IP: 195.69.82.* 04.04.05, 20:32 A nie, bo mnie irytuje taka "pseudo-zaloba", tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Kwaśniewski IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 15:08 Nie oceniajcie teraz Prezydenta, to z pewnością nie jest do tego odpowiedni moment... Bóg ocenia nasze czyny... Myślę, że wszyscy powinniśmy sie wyciszyć i mieć w myślach i sercach przesłanie miłości i wiary w drugiego człowieka, które głosił Papierz Świata. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
jaandrew Re: Kwaśniewski 04.04.05, 18:37 wyjedz z tego kraju czlowieku bedzie ci latwiej zyc, proponuje Kube u Fidela bedzie ci latwiej i moze mniej bedziesz mial do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadoo Re: Kwaśniewski 04.04.05, 20:14 Z łaski swojej, pierzcie swoje brudy, fobie gdzie indziej i w innym kontekście ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Kwaśniewski IP: 195.69.82.* 04.04.05, 20:32 Do tego zmierzam wlasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredyt Re: Kwaśniewski IP: *.kwadratowa.waw.pl / 213.17.162.* 04.04.05, 22:34 podzielam uczucie zażenowania i wstydu gdy zobaczyłem tego Cwaniaczka w sobotę o 23 przemawijącego w TV to ... pomyślałem że jednak Jego miejsce jest w Moskwie gdzie wkrótce wybiera się z Jaruzelem cóż, samo polactwo wybrało sobie takich przyWÓDCÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Kwaśniewski IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.04.05, 22:55 zazenowanie i wstyd mnie ogarnia widzac twoja postawe, na szczescie w polowie tylko jestem Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Kwaśniewski 05.04.05, 11:32 > zazenowanie i wstyd mnie ogarnia widzac twoja postawe, na szczescie w polowie > tylko jestem Polakiem Kolego drogi. Widocznie Tobie nie przeszkadza nasz Prezydent (używanie wielkiej litery to tylko z szacunku do urzędu, nie do osoby) - więc rozumiem Twoje oburzenie naszym stanowiskiem. Dla kogoś, dla kogo pan Kwaśniewski jest niegodzien sprawowania tego urzędu, człowiekiem bez zasad moralnych, człowiekiem który działa przeciwko swojemu narodowi, człowiekiem, który naśmiewał się z Ojca Świętego, człowiekiem, który nigdy za to wszystko nawet nie przeprosił - dla kogoś kto tak uważa, przyznasz chyba, że żenujące jest słuchanie jak mówi o naukach Papieża. Inna sprawa czy Kwachu jest taki czy nie - możemy kiedyś zatem podyskutować o tym w innym wątku, skoro teraz nie czas ku temu - z czym poniekąd się zgadzam. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.bc Re: oj polaczki, polaczki IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.04.05, 15:37 troche miłosierdzi i opamiętania! Czy nasz Wielki Zmarły tez tak myślał o Prezydencie? Polaczka nic nie nauczy, jeszcze tydzień i znowu zaczniecie sobie skakać do gardeł ale na mnie nie liczcie... Odpowiedz Link Zgłoś