topjes 14.07.05, 09:34 Kto jest za, kto jest przeciw, kto ma jakąś kretyńską uwagę - proszę o wpisy. Ja jestem ZA i takim forum się zaopiekuję. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pietrekm Re: Forum INWESTYCJE IP: *.toya.net.pl 14.07.05, 09:45 Ja jestem ZA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Forum INWESTYCJE IP: *.retsat1.com.pl 14.07.05, 10:44 Secesja Porozmawiajmy o Łodzi? Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Ale z drugiej strony... nie IP: *.retsat1.com.pl 15.07.05, 15:50 Po przemyśleniu sprawy wydaje mi się, że tworzenie odrębnego forum "inwestycje" jednak nie byłoby celowe. Ciężko byłoby wyodrębnić jego tematykę z tematyki "porozmawiajmy o Łodzi" - bo czy remont kamienicy to bardziej informacja inwestycyjna czy miejska? Albo taka renaturyzacja doliny Sokołówki? Kiedy nie ma ściśle zarysowanych granic, oba fora na tym by cierpiały. A ilośc wątków na "porozmawiajmy" jest na tyle niewielka, że nie tworzy się tu bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Forum INWESTYCJE IP: *.armada.pl 14.07.05, 11:14 to dobry pomysł jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Nie IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 14.07.05, 11:20 A ja jestem przeciw - znowu sprawy wazne zostana zepchniete na kolejne podforum zamiast byc na glownym, na ktorym obecnie przewazaja wypociny big_newsa i watki z cyklu "co kogo boli" albo "jesli kawa to tylko z mlekiem:))))))))" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Nie IP: *.retsat1.com.pl 14.07.05, 11:34 Na forum inwestycje przeniosłoby się po prostu część wątków z porozmawiajmy o Łodzi, więc dla strony głównej nie byłoby to chyba problemem. Natomiast co to marginalizowania dyskusji ważnych dla miasta czy regionu poprzez wpychanie je na fora rozwiązaniem byłoby crossowanie. Część wątków z Porozmawiajmy, lotniska i komunikacji jest stricte hobbystyczna i ciekawostkowa, w związku z czym dyskusja o nich nie zaiteresowałaby większośći użytkowników forum głównego. Część jednak powinna na głównej stronie się znaleźć. Najlepszym rozwiązaniem byłoby tu crossowanie niektóych wątków. Może warto by było pomyśleć nad opiekunami poszczególnych podforów którzy mieliby możliwość crossowania wybranych wątków? Co prawda pozostje kwestia wyboru, które wątki są ważne, no ale nie ma systemów doskonałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Nie IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 14.07.05, 13:33 Wytlumacz adminom tego forum co to jest crossowanie. Ile razy istotne watki przenoszone sa na "Komunikacje" czy "Polityke" Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Nie 14.07.05, 14:42 > Wytlumacz adminom tego forum co to jest crossowanie. Ile razy istotne watki > przenoszone sa na "Komunikacje" czy "Polityke" Nie wiem czy to zależy od adminów Łódź czy raczej adminów tych podforów? pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re 15.07.05, 12:29 Gość portalu: łażej napisał(a): >Natomiast [...] rozwiązaniem byłoby crossowanie. [...] >Najlepszym rozwiązaniem byłoby tu crossowanie niektóych wątków. Może warto by >było pomyśleć nad opiekunami poszczególnych podforów którzy mieliby możliwość >crossowania wybranych wątków? Admini społeczni nie mają uprawnień do crossowania wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Re 15.07.05, 15:11 > Admini społeczni nie mają uprawnień do crossowania wątków. A czy admini społeczni mogą jakoś zaangażować się w ten wątek bardziej? Bo nie wiem dlaczego Łódź ma być znowu gorsza od Poznania czy Wrocławia i takowego forum nie posiadać. Jak widać lud chce takiego podforum! :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Re 15.07.05, 21:09 Admin społeczny jest póki co jeden na FŁ. ;) Admin społeczny nie ma możliwości założenia nowego poforum. Takie bajery może tylko "sama góra" czyli Warszawa; przy czym po ostatnich burzach jakie były na FŁ po powstaniu nowych podforów, wątpię aby tak od razu na hop siup powołali kolejne. Procedura wygląda mniej więcej tak, że trzeba napisać do Warszawy list z prośbą o takie podforum i dość dobrym uzasadnieniem. Warszawa to czyta, czyta wątki, sprawdza tematykę i dopiero jeśli uzna, że prośba o nowe forum jest uzasadniona- wtedy je zakłada. Tu nic się nie da przyspieszyć, pogonić czy kogoś "z góry" przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Re IP: *.retsat1.com.pl 15.07.05, 21:32 ixtlilto napisała: > Admini społeczni nie mają uprawnień do crossowania wątków. A to fatalnie :/ W ten sposób szufladkuje się nieszufladkowe dyskusje. I to jest argument przeciwko zwiększaniu liczby forów. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Janek 14.07.05, 11:36 Zamiast tyle narzekać, napisz, bardzo proszę, coś co będzie lekkie z polotem i spowoduje dyskusję. Bo narzekać to każdy potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Janek 14.07.05, 12:47 wymagasz rzeczy niemożliwych, śledzisz przeciez uważnie karierę J.S. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Więc kto tu rządzi? :) 14.07.05, 11:41 Gdzie jest Master Admin forum Łódź i co on na tę propozycję :) Proszę o kontakt. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy TAK IP: *.p.lodz.pl 14.07.05, 12:27 Propozycje zakresu tematów: - inwestycje w Łodzi, ale także w regionie, - tematyka podstawowa: budownictwo (biurowe, handlowe, magazynowe, mieszkaniówka itd.) - sprawy dot. lotniska i komunikacji miejskiej moga być wzmiankowane, ale raczej nie dyskutowane (zamiast tego odnosniki do odpowiednich podforów), Kto da więcej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: TAK 14.07.05, 14:49 > Kto da więcej? ;) Ja to widzę jeszcze szerzej. A więc inwestycje pobudzające rozwój nie tylko budowniczy, ale i gospodarczy, społeczny itd. Dla mnie "Porozmawiajmy o Łodzi" to forum o dyskusjach o mieście, o historii, o zwyczajach, o ludziach, wydarzeniach - to nie jest to samo co spojrzenie "Inwestycje/Rozwój". Dlatego takie forum musi zostać stworzone i tym razem dopnę swego :) mam nadzieję ;) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ja mam kretyńską uwagę: 14.07.05, 13:18 czyli rozumiem że przperowadzasz zamach na forum "Porozmawiajmy o Łodzi" oddam swój głos po niemiecku jeśli można: JAIN Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: ja mam kretyńską uwagę: 14.07.05, 14:59 > czyli rozumiem że przperowadzasz zamach na forum "Porozmawiajmy o Łodzi" Dla mnie uwaga dobra. Na innych forach miejskich zazwyczaj nie ma takiego odpowiednika PoŁ. Dla mnie forum PoŁ jest ok - ale może powinno ewoluować w stronę forum dyskusyjnego o sprawach miasta. Ja kiedy pierwszy raz wszedłem na forum łodzkie to zadałem sobie pytanie "Łoj, tu nawet nie ma forum o Inwestycjach". Być może tracimy w ten sposób ciekawych interlokutorów? Poza tym forum Inwestycje powinno być bardziej wyraziste i konkretniejsze w praktycznych działaniach - bardziej na wzór Lotnisko. > oddam swój głos po niemiecku jeśli można: JAIN Wałęsa też ma na to swoje określenie ;) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek.m Re: Forum INWESTYCJE IP: *.server.ntli.net 14.07.05, 13:19 Ja się zgadzam. Powiem więcej, uważam, że powienien to być jeden z dzaiłów w jednym z głównych serwisów łódzkiej GW, np. w Innych Serwisach. Tak jest w innych miastach np. Warszawa, Poznań. Ale to tylko propozycja bo co do jakości i przede wszystkim szybkości z jaką pojawiały by się informacje/artykuły na tematy związane z inwestycjami w regionie łódzkim mogły by pozostawiać wiele do życzenia. Na pewno każdy zdaje sobie sprawę, że często ważne tematy (również inwestycje) nie są nawet wmiankowane na łamach łGW a forumowicze docierają do odpowiednich info. Forum Inwestycje całkowicie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: Forum INWESTYCJE 14.07.05, 13:32 Jak najbardxziej za. Moze to rozrusza ta tematyke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacho Re: Forum INWESTYCJE IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.07.05, 19:37 Bardzo ciekawa propozycja, jestem za bo Łódź to mój mały Heimat /było tu już coś po niemiecku/ Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Gdzie są admini? 15.07.05, 10:03 Ktoś ma doświadczenie w zakładaniu nowych podforów? Niestety mailowanie na redakcja@lodz.agora.pl oraz jabbur@gazeta.pl nie przynosi póki co żadnych rezultatów. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
cassani tak próbuję wszystkich zebrać do kupy 15.07.05, 12:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=26383081 Odpowiedz Link Zgłoś
topjes No niestety 18.07.05, 12:59 Responsywność administratorów jest powiedzmy lekko żenująca. Jedyny kontakt był od jabbura - a i to po moim kontakcie do niego - że mogę sobie założyć forum prywatne. I to była cała wiadomość. Na dalszą polemikę nikt nie reaguje. Tak się interesuje sprawami organizacji i życia forum - zaczynam rozumieć tych, którzy tu psioczą na adminów. Działa podejście "jest jak jest i niech nikt nie zawraca gitary bo mamy ważniejsze sprawy" :/ pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Halo Admini? 05.11.05, 20:46 Dacie nam, ludziom o wielkich marzeniach, w końcu to forum? Nie jest dobrze gdy o wizjach, planach, zamierzeniach dyskutuje się na 4 różnych podforach. Bo Inwestycje to wszystko to co nie jest bieżącym tematem - komunikacji, lotniska, społeczeństwa itd. Układ tematyczny nie jest wystarczający. Potrzeba nam struktury macierzowej. A wiec forów "w poprzek" - między innymi Inwestycji. Takim forum w "poprzek" jest np Polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
avatary ja jestem za. rozszerzyłbym to o tematy 05.11.05, 21:04 wokół inwestycyjne = czyli wszystko co może inwestora skłonić do podjęcia decyzji o lokalizacji ale i o to co go odstrasza. czyli co należy poprawić, aby te negatywizmy wyeliminować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Forum INWESTYCJE IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.12.05, 13:08 hue hue, zobaczcie sobie poziom zaangazowania adminow i redakcji w tym wątku - tak samo cie topjes zlali jak w tym ktory zalozyles wczoraj. po prostu nikt sie tym nie zajmie, nikomu sie nie chce, nikt ci nie udzieli odpowiedzi, bo i po co - "siejesz ferment" jak dla nich. jurek Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Forum INWESTYCJE 08.12.05, 13:14 Jestem przeciw i protestuję przeciwko spamowaniu przez topjesa. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Forum INWESTYCJE 08.12.05, 13:50 > Jestem przeciw i protestuję przeciwko spamowaniu przez topjesa. Widocznie, za mało znasz net by rozumieć znaczenie słowa "spam". Ale jest za to kolejny powód by wyrazić swoją niechęć, co? Piękna tolerancja... Odpowiedz Link Zgłoś
korsarz3 NIE Forum INWESTYCJE 08.12.05, 14:07 zgadzam się z tym co zamek napisał: > Jestem przeciw i protestuję przeciwko spamowaniu przez topjesa. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: NIE Forum INWESTYCJE 08.12.05, 14:25 > zgadzam się z tym co zamek napisał: > > Jestem przeciw i protestuję przeciwko spamowaniu przez topjesa. Bawi mnie juz Wasz opór :)) Bo co niby Wy robicie - jak nie spamujecie cały czas przeciw tej idei? :)))) Mamy równych i równiejszych? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: NIE Forum INWESTYCJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:34 Prawo głosu mają tylko czynni uczestnicy dyskusji i tylko zainteresowani tematem? Tylko ci co są za? Demokracja iście bolszewicka! Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: NIE Forum INWESTYCJE 08.12.05, 14:42 > Prawo głosu mają tylko czynni uczestnicy dyskusji i tylko zainteresowani > tematem? Tylko ci co są za? Demokracja iście bolszewicka! Przecież to Wy mi odbieracie prawo głosu pisząc, że: - tupię nogami - pieklę się - spamuję :))) To nie ja wyciągnąłem pierwszy te argumenty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Forum INWESTYCJE - NIE 08.12.05, 21:58 Już to było nie raz powiedziane i napisane czemu nie, ja się z tamtymi argumentami zgadzam. Nie dlatego, jak stara się insynuować Topjes, że to jest jego pomysł a on kiedyś zwrócił uwagę KFŁ na organizację wycieczki (wolne żarty Topjes!), ale dlatego że to pomysł zbyteczny i niepotrzebny - tzw przerost formy nad treścią. Odpowiedz Link Zgłoś
marekbry Re: Forum INWESTYCJE - NIE 08.12.05, 22:21 Zajrzałem dzisiaj na istniejące fora łódzkie. "Klub forumowicza łódzkiego", prawie nic się tam nie dzieje, rzadko pojawiają się nowe wątki, ilość postów zazwyczaj nie przekracza 10. A jednak istnieje. Po co? Czy nie jest to przerost formy nad treścią? A jeśli chodzi o forum "Inwestycje", to nie wiemy, jaki tam będzie ruch, bo nikt tego nie sprawdził. Nie wiemy, czy będzie to przerost czegoś nad czymś, czy może jednak potrzebne miejsce wymiany ważnych informacji. I powiem Ci tak: mogę uszanować, że ktoś ma inne zdanie, ale nie rozumiem, dlaczego nie można po prostu spróbować. Nie rozumiem również, dlaczego nie można się dowiedzieć, jakie są zasady tworzenia forów, choć domyślam się, że brak odpowiedzi na tę kwestię oznacza po prostu brak zasad, do czego nikt nie chce się przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Forum INWESTYCJE - NIE 08.12.05, 22:27 Po co tworzyć coś co już istnieje? O zasady pytać się adminów, ale nie społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Forum INWESTYCJE - NIE 09.12.05, 09:37 > Po co tworzyć coś co już istnieje? Nie istnieje w Łodzi forum Inwestycje. > O zasady pytać się adminów, ale nie społecznych. No pytam, pytam - po 48 godzinach nadal NIKT z nich nie raczył odpowiedzieć na moje pytanie. Ale to też pewnie moja wina, prawda? Zwykła kultura komunikacja wymaga by chociaż napisać "Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?"... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Forum INWESTYCJE - NIE 09.12.05, 09:46 Brak odpowiedzi? Proste - spamerów tudzież rozdąsane i rozkapryszone dzieci się ignoruje; czeka się, aż przestaną się drzeć i wierzgać. Aż się sobie dziwię, czemu ja tak w tej sytuacji nie robię, ale mniejsza - może jakaś litość we mnie wezbrała czy coś. Nawiasem mówiąc, odpowiedź Tebego wyjaśnia wszystko i po niej już naprawdę nie ma tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Forum INWESTYCJE - NIE 09.12.05, 12:41 > Brak odpowiedzi? Proste - spamerów tudzież rozdąsane i rozkapryszone dzieci się > ignoruje; czeka się, aż przestaną się drzeć i wierzgać. słodki jesteś, acz na bakier ze słownikiem :) sprawdź sobie znaczenia słów typu "drzeć", "wierzgać" - możesz odkryć, że znaczą zupełnie co innego niż myślałeś do dziś, że znaczą :))) Ale jestem pełen szczerego podziwu do NIECHĘCI i UPORU ludzi, którzy za wszelką cenę chcą tylko jednego - zachowania Status Quo. A wiadomo o co chodzi - o ten lęk, że jeszcze ktoś "u góry" dojdzie do wniosku, że forum KFŁ jest zbędne (o czym wie 99% forumowiczów) a forum "Porozmawiajmy o Łodzi" istnieje w 50% dzięki tematom Inwestycyjnych, z których ja generuję 20%. Ale co tam - przecież jaśnie pan zamek - którego na PoŁ niemal nie widać - wie lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Nie! 09.12.05, 09:38 > Skoro to watek glosowania - mowie nie. Zastanawia mnie, który już raz - i kto tu się podnieca ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Nie! 09.12.05, 15:54 > Zastanawia mnie, który już raz - i kto tu się podnieca ;)))) > Nie chce Cie martwic ale na pewno nie Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw_m Re: Forum INWESTYCJE IP: 81.219.73.* 09.12.05, 11:48 nie mozna byc przeciw tylko dlatego,ze dana tematyka mało nas interesuje, powtórzę się nieco,ale po grzyba podforum KFŁ-przecież od wielu miesięcy nikt tam nie pisuje,po co zasmieca ono głowną stronę forum? drugie nieuzywane forum-stworzone w zasadzie tylko po to zeby przenosić wątki, czy ktokolwiek założył tam jakiś temat? jeśli pełni funkcję śmietnika,to proponuję nadać mu nazwę forum smietnik. jesli gro ludzi walczy od miesięcy o forum inwestycje,to dajcie im szansę,przecież zaden problem po kilku miesiącach takie forum ,jesli będzie martwe zlikwidować. mam wrażenie,ze niektóre osoby są na nie,bo nie! nawiązując do pewnej wypowiedzi,to własnie nazwałbym przedszkolem Odpowiedz Link Zgłoś
histeryx przegrajcie sobie forum kafelskie na twardziele 09.12.05, 13:35 i zróbcie miejsce na forum inwestycyjne...TWA nie trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: przegrajcie sobie forum kafelskie na twardzie IP: *.mnc.pl 09.12.05, 13:36 zawsze mozna przeniesc KFL na prywatne Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: przegrajcie sobie forum kafelskie na twardzie 09.12.05, 15:48 > zawsze mozna przeniesc KFL na prywatne Za takie tezy można tu zginąć ;)))) Dla mnie idea PUBLICZNEGO forum KFŁ jest tak absurdalna, że aż szkoda o tym pisać. W dużej części to towarzystwo do walki o Status Quo i blokowania idei innych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Ciąg galszy wątku tutaj... 09.12.05, 13:31 Dziękuję bardzo wszystkim za słowa poparcia. Także bardzo dziękuję tym, którzy przeprowadzili dojrzałą i merytoryczną krytykę mojego pomysłu. Obecną dyskusję możemy zawiesić i oczekiwać na to się ma wydarzyć... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=33242585 Odpowiedz Link Zgłoś