Gość: zja IP: 217.153.38.* 09.08.02, 13:40 Co robić w weekend w Łodzi? Najbliższy dodam... Pomysły? sugestie, ładne miejsca, pobliskie, zaczarowane, woda las, trochę historii... taki czas rekreacyjno, sportowo, poznawczy mi sie marzy... Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: Weekend w Łodzi 09.08.02, 15:07 NAjpierw podam Ci linki do najciekawszych, już podanych, pomysłów na forum Łódź, później napisze w skróce od siebie :-) (Przyjeżdżam na 3 dni do Łodzi) www2.gazeta.pl/?dzial=0511&forum=63&wid=661895&aid=661895 (Gdzie na kolacje przy świcach) www2.gazeta.pl/?dzial=0511&forum=63&wid=808870&aid=808870 (Co ciekawego w Łodzi) www2.gazeta.pl/?dzial=0511&forum=63&wid=2441581&aid=2451004 (Co Niemców zwali z nóg?) www2.gazeta.pl/?dzial=0511&forum=63&wid=698416&aid=698416 Do tego polecam zapoznać się ze stronami dotyczących Łodzi: (Ilustrowany leksykon zabytków) staralodz.cyberion.pl/index.html (Księży Młyn) ksiezymlyn.w.interia.pl/ ------------------------------------------------------ Ode mnie :) Przede wszytkim po prostu MUSISZ zobaczyć (za dnia) ->Piotrkowską, ->Księzy Młyn (okolice ulic Przędzalniana- Tymienieckiego-Fabryczna), ->ulice Ogrodową (poczynając od Starego Cmentarza, poprzez fabrykę i Pałac Poznańskiego, kończąc na Pomniku Dekalogu w Parku Śledzia) ->Cmentarz Żydowski na ulicy Brackiej (największy tego typu obiekt w Europie) ->Muzea: Sztuki (przy ulicy Więckowskiego); Miasta Łodzi (Pałac Poznańskiego- ul. Ogrodowa); Wnętrz Fabrykanckich (na Księży Młynie, przy Przędzalnianej); włók=iennictwa (NIE TYLKO MASZYNY I PRZĘDZA-na Piotrkowskiej przy kościele Ewangelickim) NATOMIAST NOCĄ- Piotrkowska i okolice- puby, restauracje, dyskoteki, warto zaopatrzyć się w dzisiejszą GW, dodatek: "Co jest grane?" z adresami lokali. Polecam zaopatrzyć się wprzewodnik i mapę Łodzi- Księgarnia Nike, przy A. Struga, pomiędzy Piotrkowską, a Kościuszki, po stronie północnej.) pozdrawiam- w razie czego pisz na mail :) Odpowiedz Link Zgłoś
aric Boże Geo 09.08.02, 15:13 Jesteś? Widzę, że znudził ci się odwyk, ale wejście masz porządne. Jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf ZAPOMNIAŁEM 09.08.02, 15:19 Zapomniałem o najważniejszym ;) Chciałaś doznać spotkania z naturą w tym pieknym mieście;) Polecam: Park Żródliska, a nawet dwa (piękne parki...) Park Poniatowskiego i na Zdrowiu (duże parki i jest gdzie pochodzić- w parku na Zdrowiu jest ZOO i lunapark) oraz... Łagiewniki (największy las w obrębie miasta w Europie..) dojazd autobusami 51, 51A, 51R, bądx 56 do Arturówka, który jest częścią tego lasu :) pozdrawiam serdecnzie Odpowiedz Link Zgłoś
do~ Re: ZAPOMNIAŁEM 09.08.02, 15:20 Geo.... Ale dales czadu! No, ale teraz to juz masz tu byc i pisac! Koniec odwyku! Teskniles? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zja Re: ZAPOMNIAŁEM IP: 217.153.38.* 09.08.02, 15:26 Geograf, padam do stóp i uniżenie dziękuję Bardzo bardzo. Z pewnością skorzystam :)) Miłego weekendowania. papa Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto (geograf) 09.08.02, 19:52 Geo- zrobiłeś dokładnie to co miałam ja zrobić- jak przeczytałam pierwszy post :))) Po dwa: super refleks i full servis! Gratuluje takiej odpowiedzi dla spragnionego informacji Turysty :) To się nazywa KaFeLek! ;) Odpowiedz Link Zgłoś