topjes 08.08.05, 10:00 No proszę, Piotrkowską porównano do Wawelu ;) Jak widać - często postrzegają nas w Polsce także pozytywnie. www.lotniskodlalodzi.org/media-zrzut.php?id=104 pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: O Łodzi w Katowicach 08.08.05, 10:32 przepraszam bardzo, ale GDZIE porownano Piotrkowska do Wawelu? W tym zdaniu: "W Krakowie, Lodzi, czy Rzeszowie wiedza, ze kazdy gosc sprawniony Wawelu, Piotrkowskiej, Bieszczad, to zyski dla miast, kupcow, hotelarzy." Jesli to jest Twoim zdaniem porownanie, to ja przepraszam,ale mozesz mi przypomniec jak nazywal sie najslawniejszy minister propagandy na swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: O Łodzi w Katowicach 08.08.05, 16:11 > przepraszam bardzo, ale GDZIE porownano Piotrkowska do Wawelu? > W tym zdaniu: > "W Krakowie, Lodzi, czy Rzeszowie wiedza, ze kazdy gosc sprawniony Wawelu, > Piotrkowskiej, Bieszczad, to zyski dla miast, kupcow, hotelarzy." > Jesli to jest Twoim zdaniem porownanie, to ja przepraszam,ale mozesz mi > przypomniec jak nazywal sie najslawniejszy minister propagandy na swiecie? > Lewą nogą się dziś wstało? ";" się nie widziało? Niemniej wymieniają w sznurku Wawel, Pietrynę i Bieszczady - więc o czymś to chyba świadczy prawda? Chyba coś autor miał na myśli. Napiszę szczerze, że Twoje malkontenctwo łódzkie przybiera czasem niebezpieczne rozmiary :) Więcej wiary chłopie :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: O Łodzi w Katowicach 08.08.05, 16:32 Popieram, Topjes :) To bardzo pozytywny artykuł dla nas! W końcu wymieniono Piotrkowską obok Wawelu. Zyskujemy właściwe nam miejsce. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: O Łodzi w Katowicach 09.08.05, 15:15 Nie wymieniono Piotrkowskiej obok Wawelu w celu POROWNANIA tych dwoch miejsc,ale dlatego, ze wczesniej wymieniono obok siebie Krakow i Lodz. Panowie, nieco zimnej wody za kolnierz polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: O Łodzi w Katowicach 09.08.05, 23:45 Zgadza się, ale jednak świadczy to o postrzeganiu Piotrkowskiej słusznie jako ciekawej i ważnej atrakcji turystycznej! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: O Łodzi w Katowicach 10.08.05, 00:32 Gdybym był złośliwy (ale nie jestem), podsunąłbym pomysł, że taki przykład może wynikać z ich nieznajomości Łodzi...znaja tylko Pietrynę, więc ją wymienili...Ekhu ekhu. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: O Łodzi w Katowicach 09.08.05, 15:20 Jeszcze jedno. Wyobrazam sobie euforie w Rzeszowie. W koncu ich miasto ustawiono w jednym szeregu z Krakowem, a Bieszczady porownano do Wawelu. To Ci dopiero wyroznienie! Tak zwanym nawiasem,to o Piotrkowska to trzeba porzadnie zadbac,bo jest na niej coraz gorzej, a brud, bieda i menelstwo bardzo rzuca sie w oczy w momencie, gdy nie widzialo sie tego przez dluzszy czas. O ile ja traktuje to z sentymentem,o tyle przyjezdni, goscie, zwiedzajacy nie maja juz takich uczuc jak ja... Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: O Łodzi w Katowicach 09.08.05, 23:47 Oj prawda, prawda. Tu pole do popisu mają władze miasta, policja i straż miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: O Łodzi w Katowicach 11.08.05, 14:11 > Wyobrazam sobie euforie w Rzeszowie. W koncu ich miasto ustawiono w jednym > szeregu z Krakowem, a Bieszczady porownano do Wawelu. To Ci dopiero wyroznienie > ! Nie rozumiem. Przecież Bieszczady są sto razy fajniejsze od Wawelu. To niech Wawel się cieszy, że go zestawiono razem z Bieszczadami. > Tak zwanym nawiasem,to o Piotrkowska to trzeba porzadnie zadbac,bo jest na niej > > coraz gorzej Tu się zgodzę. Tylko co to ma do rzeczy z tym, że potrafią nas postrzegać bardzo dobrze, stawiając w jednym rzędzie z Wawelem i Bieszczadami??? pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: O Łodzi w Katowicach 11.08.05, 16:07 topjes napisał: > Nie rozumiem. Przecież Bieszczady są sto razy fajniejsze od Wawelu. To niech > Wawel się cieszy, że go zestawiono razem z Bieszczadami. > eeee....:| > Tu się zgodzę. Tylko co to ma do rzeczy z tym, że potrafią nas postrzegać > bardzo dobrze, stawiając w jednym rzędzie z Wawelem i Bieszczadami??? To, że skończmy z entuzjazmem i patrzmy realnie. Wymieniają Piotrkowską, bo jest to właściwie jedyna ogólnoznana atrakcja turystyczna Łodzi. Atrakcja, z którą jest coraz gorzej... (Podobne zdanie mam na temat euforii po opublikowaniu danych dot. ilości turystów, którzy przyjechali do Łodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: O Łodzi w Katowicach 11.08.05, 17:14 > To, że skończmy z entuzjazmem i patrzmy realnie. Ale czym się tu entuzjazmować? Po prostu są ludzie, którzy postrzegają Wawel, Bieszczady i Piotrkowską jako podobną atrakcję dla turystów. Tylko tyle i aż tyle :) pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś