Gość: Bogdan IP: *.p.lodz.pl 28.09.05, 13:43 Kierowca TIRa powinien odpowiadać jak za zabójstwo. A pewnie odpowie za "nieumyślne spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym". Jaki ładny eufemizm... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Wypadek pod Łowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 08:26 przejezdzalam tamtedy doslownie 2 minuty po.... widok straszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiry na tory tiry na tory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:37 to co wyprawiaja ci ludzie w tirach na naszych drogach wola o pomste do nieba. nie wspominajac nie tylko zagrozenia ale i utrudnien w ruchu jakie stwarzaja. ale czekac jeszcze zimy jak na lysych oponach beda wypadali na zakretach albo nie beda w stanie podjechac pod byle wzniesienie i znowu zablokuja nie jedna droge. na pohybel tirom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Wypadek pod Łowiczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:40 Tym peugeotem jechała moja przyjaciółka.Dopiero 2 lata upłyneły jak wyszła za mojego najlepszego przyjaciela.Mieliśmy jutro iść do kina...Ostatni raz pożegnamy się w poniedziałek.Nie wiem dlaczego sie tak stało ale coś jest chyba nie tak na tych naszych drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żychlinianka Re: Wypadek pod Łowiczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 00:54 Wyrazy współczucia, Marcin dla Ciebie i wszystkich bliskich Twojej Przyjaciółki. Ogromnie przeżyłam ten wypadek patrząc na ekran telewizora i myśląc co czuła ta młoda kobieta w tej chwili i dlaczego przez nieodpowiedzialnego kierowcę musiała zginąć. Brak słów. Często jeżdżę trasą i dostaję zawsze gęsiej skórki na widko tira, a ten odcinek drogi między Kutnem a Łowiczem, jest szczególnie niebezpieczny. Zginęło tu już kilkoro moich znajomych. Bardzo Wam współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Wypadek pod Łowiczem 30.09.05, 20:43 Hmmm, a mnie sie wydawało, że nawet na kursach na prawo jazdy uczą przewidywania sytuacji i wcześniejszego hamowania widząc sznur samochodów przed sobą. To co on do k... nędzy w ogóle nie hamował, że sprasował samochód pomiędzy jedną ciężarówką a drugą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwed Re: Wypadek pod Łowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:51 Dzisiaj jakiś bandyta z Tira z naczepą z Poznania ścigał się na Paderewskiego z szybkością 80 km/h. Czy takim nie powinno sie zabierać prawa jazdy i wysyłać ponownie na egzamin. Napewno miałby duże kłopoty ze jego zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: Wypadek pod Łowiczem 01.10.05, 15:09 przede wszystkim to tiry na autostrady,których nie ma,odpowiadają za to kolejne rządy a to co się buduje po 5 mln euro za kilometr to trochę mało. wjazdy do miast w kraju który znajduje się za odrą są osobno wydzielone dla tirów i cięzarówek,o sieci dróg nie wspominając. a na swoim podwórku co da się zrobić,to unikanie dróg tranzytowych przez kierowców i egzekwowanie dopuszczalnych prędkosci przez policję. a kolejnej ofiary naszych dróg po prostu szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Wypadek pod Łowiczem IP: 57.66.193.* 04.10.05, 16:40 Tym samochodem jechała moja Przyjaciółka. Przyjaźniłyśmy się od liceum. Była delikatna, dobra i jasna. Nigdy nikogo nie skrzywdziła. Ja ciągle nie mogę uwierzyć, że jej już nie ma. Była naprawdę cudowna. Nie można było jej nie kochać..... Wczoraj był jej pogrzeb. Szłam przed trumną. Nie mogę uwierzyć, że już nigdy do Niej nie zadzwonię i się z Nią nie spotkam. Ten kierowca nie tylko skrzywdził Ją, ale tych wszystkich, którzy ją kochali. Powinien iść na tyle lat do więzienia, ile Jej zabrał. Chociaż i tak nie wróci to Jej życia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Wypadek pod Łowiczem IP: *.orange.pl 06.10.05, 11:24 Kierowcy tirów muszą zdać sobie sprawę jakim są zagrożeniem dla samochodów na tych samych drogach. Muszą mieć więcej szacunku. Nie pluć na dach samochodu, który trąbi na tira zajeżdżającego drogę na lewym pasie. I nie zabijać. To co się stało wogóle nie powinno się wydarzyć. A teraz jest już za późno, chociaż zawsze myślałam, że jest jeszcze czas. Zeby porozmawiać, żeby pobyć. Żeby nadrobić ostatni rok. Teraz już się nie da i nic nie mogę na to poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BogdanO Re: Wypadek pod Łowiczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 22:42 W związku ze zbieżnością imion z autorem poprzedniego posta chciałbym wyjasnić, iż nie zamieszczałem i nie zamierzam zamieszczac zadnych publicznych komentarzy na temat wypadku, w ktorym zgineła moja żona. Odpowiedz Link Zgłoś