Gość: Grover IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.09.02, 23:13 newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=11196 Artykuł ciekawy... daje do myślenia, gdzie rodzą się przyszli gangsterzy :( Grover Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saperka Re: Kibice/Chuligani/Gangi... 23.09.02, 23:30 Niestety w dużej mierze prawdziwe.:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltfc Re: Kibice/Chuligani/Gangi... IP: 217.153.10.* 24.09.02, 12:11 całkowcie zgadzam się z Kolegą.. uogólnienie i to grube - to marginalne zjawisko. a najwięcej na ten temat mają do powiedzenia tradycyjnie ci, którzy stadion widzieli - z okien przejeżdżającego trawmaju... Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: Kibice/Chuligani/Gangi... 24.09.02, 10:25 Jak dla mnie tendencyjny i pisany "pod publiczkę" artykuł. Sam mogę wytknąć kilkadziesiąt błędów i niejasności. Faktem jest, że zjawisko "przechodzenia" istnieje, w/g mnie jednak autor generalizuje i to mocno. Piętnując bandytów rzuca cień na zwykłych ludzi chodzących na mecze. Jak sie poczuje po przeczytaniu takiego artykułu ojciec który chodzi na mecze z ... córkami??? Czy on też będzie bandytą??? (i to tylko dlatego że skrzyczał policjanta który użył gazu przeciwko jego dzieciom???) - sytuacja jest autentyczna. Zreszta, znam to środowisko od lat, niejedno widziałem i zobaczę. Nie mam zamiaru bronić chuligaństwa - ale po przeczytaniu tego artykułu poczułem się jak potencjalny rezydent nowego gagngu pruszkowskiego... A to jest przykre:( Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: Kibice/Chuligani/Gangi... 24.09.02, 12:29 p8 napisał: > Jak dla mnie tendencyjny i pisany "pod publiczkę" artykuł. Sam mogę wytknąć > kilkadziesiąt błędów i niejasności. Tak, jedna z nich mieści się w pytaniu, co ci ludzie robią, gdy nie są na meczu? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Kibice/Chuligani/Gangi... 24.09.02, 13:06 Widzisz, to jest tak że w tym tekście jest napisane że na stadiony chodzą tylko chuligani... a gdzie miejsce dla innych kibiców? Zgodzę sie z tym, że niestety na mecze chodzą czasem ludzie dla których nie jest ważny doping, widowisko, ale tylko to aby się "ponapierdalać" z kimkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: Kibice/Chuligani/Gangi... 24.09.02, 13:10 Artykuł jest bardzo fajny, ale to zdecydowanie mylne rozumienie, że na meczach są tylko chuligani. Ich jest na prawdę niewiele i sama policja jest sobie winna, że ich wczęsniej nie wyłapała, bo Ci co chodzą na mecze od razu widzą kto jest zainteresowany wydarzeniami na boisku, a kto tym czy przypadkiem nie ma gdzieś jakieśbójki do której można by się podłaczyć. Teraz faktycznie wyelinować ich będzie znacznie trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: Kibice/Chuligani/Gangi... 24.09.02, 13:25 janior napisał: > Artykuł jest bardzo fajny, ale to zdecydowanie mylne rozumienie, że na meczach > są tylko chuligani. Nie, artykuł jest właśnie mało fajny, gdyż potęguje to mylne rozumienie. Z góry ustawia kibicowanie jako element szkoleniowy gangów. Ignoruje takie fakty jak chociażby chuligaństwo na osiedlach. Tam też jest coraz bardziej niebezpiecznie, a z artykułu maożnaby wyciągąć wniosek, że to wina stadionów. > Ich jest na prawdę niewiele i sama policja jest sobie > winna, że ich wczęsniej nie wyłapała, bo Ci co chodzą na mecze od razu widzą > kto jest zainteresowany wydarzeniami na boisku, a kto tym czy przypadkiem nie > ma gdzieś jakieśbójki do której można by się podłaczyć. Teraz faktycznie > wyelinować ich będzie znacznie trudniej. To też mylne wyobrażenie. Niestety, ale sama policja sobie z tym nie poradzi i to niezależnie od jej aktualnej sytuacji finansowej. > Odpowiedz Link Zgłoś