Dodaj do ulubionych

A teraz poprosimy o zdjęcia

• Gość: Pablo Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.retsat1.com.pl 02.04.06, 18:36
      Zdjęcia robisz super-fajnie objąłeś aparatem EC-2 i te bloki(wyglądają jakby
      stały tuż przy lotnisku).Teraz poprzez taki widok zapewne niektórzy przeniosą
      się z "25"na "07".A tak w ogóle to na kilku z ostatnich twoich fotek widać
      jakby coś tam powstawało(czy to przypadkiem nie będzie parking?)
      • Gość: Geo Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.04.06, 18:56
        To raczej działka związana z sortownią odpadów, ale czy wie ktoś cóż takiego
        powstaje na tym placu.
        • Gość: . Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.toya.net.pl 02.04.06, 19:19
          Znając pomysłowość naszych władz, to zapewne wysypisko przed sortowaniem.
        • piotrek_84 Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 02.04.06, 20:17
          parzon.prv.pl/pliki/100_3677.jpg
          • Gość: Pablo Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.retsat1.com.pl 02.04.06, 20:28
            No to już wszystko jasne ale ja nadal nie moge uwierzyć.Ach szkoda gadać!
            • Gość: . Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.toya.net.pl 02.04.06, 22:02
              Co oznaczało by, że nasza władza niezbyt poważnie myśli o lotnisku, a właściwie
              o długoterminowym działaniu! To dziady.
              • Gość: matej Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:00
                nowe terminale lotnicze buduje sie zazwyczaj po drugiej stronie lotniska
                nowe płyty drogi i drogi dojazdowe
                Frankfurt :
                dradio.kulturkurier.de/nl/up/artikel/68f25e0e72a0a224af418a5d7f4f4f53.jpgRosja
                i6.photobucket.com/albums/y204/Nemerov/Buses/0021.gif
                unas doskonałym miejscem jest własnie druga strona lotniska
                • geographer Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 02.04.06, 23:10
                  Bzdura!
                  To składowisko to po postu kolejna nieprzemyślana decyzja po pierwsze władz
                  miasta a po drugie władz portu które pozytywnie zaopiniowały tą lokalizacje.
                  Tereny wokół lotnisk to najdroższe tereny w miastach. To jest kompromitacja ale
                  oczywiście nikt za to nie poleci. Urzednik ma dożywotni immunitet za swoje
                  nieodpowiedzialne decyzje.
                  • Gość: matej Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 17:50
                    zgodze sie ze wysypisko w tym miejscu jest problemem jako poczatkowa lokalizacja kiedyś kiedyś.. jak powstało same składowisko było błędem
                    dzisiaj dopełniono ten błąd
                    ale z drugiej strony patrzac wybudować nowe wysypisko gdzie ? namówić okolicznych mieszkańców do tego trudne.. nawet przy inwestycjach ludzie niechcą oddać swoich działek bo to moja ziemia (dziadek robił za płot a ...) itd trudno jest przekonać ludzi do tego.
                    powiekszono w tym miejscu wysypisko .... błędne ale cuż..czasu sie niecofnie
                    znacie moze tereny gdzie wczesniej planowano inwestycje smieciowe ? czy sie zgodzili na to okoliczni mieszkancy ? czy są wugule takie miejsca gdzie można pobudować ?
                    • geographer Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 04.04.06, 18:02
                      Nie trudno tylko ktoś powinien za to odpowiedzieć!
                      Takie inwestycje lokuje się tam gdzie ziemia jest najtańsza i nieatrakcyjna dla
                      inwestorów. Jak powszechnie wiadomo tereny okołolotnskowe do najtańszych nie
                      należą. W grę wchodzi jeszcze czynnik geologiczny, ale on też całkowicie
                      dyskwalifikuje tą lokalizacje. mianowicie dobrze jest gdy składowisko odpadów
                      połóżone jest na utworach trudno przepuszczalnych. Niestety tamta lokalizacja
                      to głównie piaski fluwioglacjalne a pond to koryto rzeki przy płocie sortowni.
                      Po prostu lepiej być nie mogło!
                  • Gość: matej Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 17:52
                    oczywiscie ze nikt niepoleci ://
                    na takim rozwoju spraw o decyzji lokalizacyjnej smieciowiska lublinek był mały portem dla awionetek widocznie nik nieprzewidział ze będzie coś.
                    • geographer Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 04.04.06, 18:04
                      A ludzie bez wyobraźni powinni kopać rowy a nie wydawać decyzje
      • Gość: Emig Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:21
        To będzie nowe wysypisko śmieci dla Łodzi.
        Fajnie co?
        Będzie obok przyszłego T3
        • Gość: Pablo Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.retsat1.com.pl 02.04.06, 20:15
          To niemożliwe-żeby tak blisko T2 i tuż przy ogrodzeniu.Wierzę ci ale ja w to
          nie wierze:)))
          • Gość: luko Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.toya.net.pl 04.04.06, 08:38
            TO uwierz. Wladze miasta najpierw pozwolily na wyburzenie wpisanej do ewidencji
            zabytkow starej oczyszczalni sciekow. Nastepnie wycieto kawal lasu i zbudowano
            bialy, blaszany barak, a teraz wycieto las do konca, zagrodzono i zniszczono
            bardzo fajna sciezke wzdluz lotniska i zbudowano przechowalnie balastu - (teraz
            tak nazywa sie smieci). Widok dla turysty ladujacego w Lodzi pierwszy raz
            przeuroczy: wysypisko smieci, sklad balastu, smrod, syf. NIezapomniany pierwszy
            widok miasta. A kto choc troche mysli ten wie, ze przy wysypiskach i "balastach"
            jest zawsze mnostwo ptakow - tego, czego na lotnisku potrzeba przeciez
            najbardziej. Ciekawe czy wynajma sokolnikow na 3 zmiany :). Kocham wladze tego
            miasta. Coz za madrosc zyciowa.
      • mr.bing Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 03.04.06, 00:01
        Gość portalu: Pablo napisał(a):

> Zdjęcia robisz super-fajnie objąłeś aparatem EC-2

No ja bym raczej powiedział że to jest EC-4 ;)
        Nie zmienia to jednak faktu że zdjęcia są genialne.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Pablo Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.retsat1.com.pl 03.04.06, 14:27
          Gość portalu mr.bing napisał:

No ja bym raczej powiedział że to jest EC-4 ;)

Oj tam drobna pomyłka,ale dobrze,że zauważyłeś!
    • piotrek_84 Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 03.04.06, 17:52
      www.parzon.prv.pl - fotki z dzisiaj
      Widać, że przesuwają lampy oświetleniowe, które stały na środku chodnika:
      www.parzon.prv.pl/lublinek3042006/100_8532.jpg
    • piotrek_84 Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 04.04.06, 18:22
      parzon.prv.pl - fotki i z dzisiaj
    • default_user Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 04.04.06, 23:59
      Central sprzed paru dni i dzisiejszy Ryanek
      mmgrzelak.fotosik.pl/albumy/10923.html
      i jeszcze z dzisiaj:
      mmgrzelak.fotosik.pl/albumy/10921.html
      Pozdrawiam
      M..M
    • pawel-strzalka Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 05.04.06, 08:01
      tu są z lotu tak zwanego ptaka, tylko trza ściągnąć :]

rapidshare.de/files/17237215/PIC_0056.JPG.html
      rapidshare.de/files/17237299/PIC_0057.JPG.html
      rapidshare.de/files/17237336/PIC_0058.JPG.html
      i widok na drugą stronę płotu :>
      rapidshare.de/files/17237365/PIC_0063.JPG.html
    • teufel 02.04.2006 05.04.06, 11:01
      www.teufel.prv.pl/benek737.jpg
      • teufel 04.04.2006 05.04.06, 11:07
        A teraz pierwszy Dublin Ryanair'a

www.toya.net.pl/~teufel/benek737_dublin.jpg
        • Gość: Śliwus 6.4.2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:50
          A tu dzisiejszy spóźniony Dublin EI-DAG
          stojący na płycie tuż przed kołowaniem do startu.
          p9.labfoto.pl/photos/p/9/9/99e7397fd1dd7f70d2cd25afb4a6628b-1157195.jpg
    • protz Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 09.04.06, 13:03
      Wczorajszy nocny:

www.protz.neostrada.pl/3.jpg
      i standard:

www.protz.neostrada.pl/1.jpg
      www.protz.neostrada.pl/2.jpg
      • Gość: Aleczko Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 14:00
        Ale ładne zdjęcia. Mniam... :)
        • protz Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 09.04.06, 16:43

Dziekuje. More to come, mam nadzieje, z Centralwingsem.
          • default_user Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 09.04.06, 16:57
            protz napisała:

>
            > Dziekuje. More to come, mam nadzieje, z Centralwingsem.
            >
            a proszę;-)

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/sw9vfxnohcrn3rgu.html
            M..M
            • Gość: MiXeR Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.vline.pl / *.100.rev.vline.pl 09.04.06, 21:33
              Witam! Zdjęcia z soboty, Ryanair z Dublina. Przeprasza za siatkę widoczną na
              kilku zdjęciach ale ciężko jest "tańczyć" ze statywem przy siatce.

mixer90.fotosik.pl/albumy/11643.html
              • ander_epll Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 09.04.06, 22:37

> Witam! Zdjęcia z soboty, Ryanair z Dublina. Przeprasza za siatkę widoczną na
                > kilku zdjęciach ale ciężko jest "tańczyć" ze statywem przy siatce.

Aaa to chyba w sobote widziałem Ciebie tańczącego ze statywem przy "skarpie":)
                • Gość: MiXeR Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.vline.pl / *.100.rev.vline.pl 10.04.06, 15:01
                  Pewnie tak. Byłem z rodzinką, chcieli obejrzeć lądującego w nocy benka . A przy
                  okazji kilka fotek sie pstryknęło.

Pozdrawiam Michał!
      • teufel Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 09.04.06, 14:19
        Przyznaj się skąd robisz fotki :>
    • piotrek_84 Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 11.04.06, 16:49
      trochę fotek z dzisiaj - parzon.prv.pl
    • Gość: Zagłoba Zdjęcia - 12.04.2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:27
      zagloba.fotosik.pl/albumy/11975.html
    • teufel Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 12.04.06, 18:45
      www.toya.net.pl/~teufel/saab.jpg
      • teufel Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 12.04.06, 22:48
        www.toya.net.pl/~teufel/benus.jpg
        www.toya.net.pl/~teufel/jetair.jpg
        www.toya.net.pl/~teufel/learjet.jpg
        www.toya.net.pl/~teufel/wilczek.jpg
        www.toya.net.pl/~teufel/heli.jpg
    • okruch Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 12.04.06, 22:18
      Direst Fly:
      www.airliners.net/open.file/1030615/L/

Reszta jak zwykle na www.okruch.prv.pl

pzdr,
      okruch
      • Gość: Zagłoba Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:33
        Zwróćcie uwagę na malowanie tego Saaba. Był malowany całkiem niedawno, a na
        ogonie juz nieźle złazi farba. A może zrobili kalkomanię w ramach oszczędności ;)
        • okruch Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 12.04.06, 22:40
          No niesamowitą lipę odstawili z tym malowaniem :D Pomalowali go niecały tydzień
          temu :)
    • piotrek_84 Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 13.04.06, 12:00
      Fotki z dzisiaj parzon.prv.pl
      - dzisiaj Ryanair w innym malowaniu :)
      • teufel Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 13.04.06, 12:09
        A tak chciałem go sfocić :/
        • Gość: MiXeR Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.vline.pl / *.101.rev.vline.pl 13.04.06, 12:52
          Dlaczego nie pojechałem :( Jet taki piękny.
          • geographer Re: A teraz poprosimy o zdjęcia 13.04.06, 15:49
            Chyba sie potnę żyletką:(
            Już prawie byłem na lotnisku, telefon i musiałem wracać do pracy :(
            Taki kąsek!
            • Gość: Zagłoba Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:41
              Cholera, ja też żałuję! Taka gratko przeszła mi koło nosa. Byłem na lotnisku 10
              minut po odlocie, ale i tak bez aparatu...
              • Gość: gosc Re: A teraz poprosimy o zdjęcia IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 13.04.06, 20:56
                Dreamliner w wiekszym wydaniu...

www.airfoto.pl/?module=Photos&action=Search&id=B-18210&type=registry_ph
                • Gość: FL zdjęcia z 1 i 2 kwietnia IP: 193.109.123.* 14.04.06, 11:35
                  jeszcze nie podłączyłem pod moja stronę ale juz można looknąć.
                  www.republika.pl/lublinek/Arles1/index.htmlPozdr,
                  Kuba
                  • Gość: FL Re: zdjęcia z 1 i 2 kwietnia IP: 193.109.123.* 14.04.06, 11:42
                    www.republika.pl/lublinek/Arles1/index.html
                    lepszy link :):)
                    • Gość: FL nocne lądowanie i start Dublin15 Kwiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:42
                      Niestety tylko 8 sekundowa mrygawka i nie widać całego :)

Lądowanie:
                      republika.pl/lublinek/lcj12kwiet/ladowanoc.JPG
                      i Start:
                      republika.pl/lublinek/startnoc.JPG
                      • Gość: Zagłoba Re: nocne lądowanie i start Dublin15 Kwiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:04
                        > Niestety tylko 8 sekundowa mrygawka i nie widać całego :)

Pewnie Panasonic Lumix FZ ? Fajny aparat, ale jak dla mnie 8 sek. migawki to za
                        mało. Dlatego kupiłem SONY H1 (30 sek.)
                        • okruch Re: nocne lądowanie i start Dublin15 Kwiet 16.04.06, 00:13
                          Fotki z płyty:

www.okruch.prv.pl

EI-DLL - nówka sztuka, dostarczony do Ryana dopiero 12 kwietnia, a już drugi
                          raz w Łodzi :)

pzdr,
                          okruch
                          • protz Re: nocne lądowanie i start Dublin15 Kwiet 16.04.06, 12:41
                            > www.okruch.prv.pl

Śliczne!

Pare moich:

www.protz.neostrada.pl/1.jpg
                            www.protz.neostrada.pl/2.jpg
                            www.protz.neostrada.pl/3.jpg
                            www.protz.neostrada.pl/4.jpg
                            www.protz.neostrada.pl/5.jpg
                            www.protz.neostrada.pl/6.jpg
    • Gość: RTM Łódź-Warszawa IP: *.upc-e.chello.nl 26.04.06, 01:50
      Zapraszam: lublinek.fotopic.net/

Pozdrawiam,