Dodaj do ulubionych

a co z tym adresowaniem kopert?

IP: *.lodz.mm.pl 01.12.05, 09:35
Czy ktoś z Was zajmował się może kiedyś zarobkowo adresowaniem kopert? (oferta pracy chałupniczej znaleziona w internecie) Jakoś mnie to ostatnio nęci, bo siedzę sobie w domku, pisać lubię, czas mam... No ale czy warto w to się bawić? Jak to wygląda od strony praktycznej? Wie ktoś coś?
Obserwuj wątek
    • cassani od strony praktycznej 01.12.05, 09:40
      to wygląda tak. bierzesz w lewą dłoń kopertę i kładziesz ją na płaskim podłożu.
      staraj się ją położyć dłższym bokiem wzdłuż lini klatki piersiowej o ile
      koperta jest standardowa, jesli jest niestandardowa, zmierz ją i puść na tym
      wątku to poprawię instrukcję. Następnie są dwie opcje:
      Opcja 1. dla osób praworęcznych: chwytasz pewnym ruchem prawą dłonią długopis
      (staraj się palcami, bo pełną ręką się niewygodnie pisze) i korzystając z
      dostarczonych informacji teleadresowych wpisujesz na kopercie dane. Ważne - na
      każdej kopercie powinnaś wpisać dane tylko jednego adresata!
      Opcja 2. dla osób leworęcznych: chwytasz pewnym ruchem lewą dłonią długopis
      (staraj się palcami, bo pełną ręką się niewygodnie pisze) i korzystając z
      dostarczonych informacji teleadresowych wpisujesz na kopercie dane. Ważne - na
      każdej kopercie powinnaś wpisać dane tylko jednego adresata!

Bardzo pokrótce to opisałem, ale mam nadzieję że moje wskazówki okażą się
      nieocenione.
      • cassani a jeszcze jedno 01.12.05, 09:45
        gdybys za jednym zamachem złapała fuchę składnia długopisów, to przed
        wypisaniem koperty złóż długopis. Nie odwrotnie!

Pozwodzenia :)
        • Gość: Kura domowa Re: a jeszcze jedno IP: *.lodz.mm.pl 01.12.05, 10:35
          Dziękuję Ci za cenne rady i poświęcenie mi aż takiej ilości czasu! Bardzo mi pomogłeś, bo do tej pory (tyle lat!!) tkwiłam w nieświadomości, nie umiejąc zupełnie poradzić sobie z zaadresowaniem zwykłej koperty! A swoją drogą widać, że w szkole, do której uczęszczałeś (a domyślam się, że Twa edukacja nie trwała długo) niewiele czasu poświęcano na ćwiczenie umiejętności czytania ze zrozumieniem! To wyraźnie u Ciebie kuleje, braki w tym względzie rzucają się w oczy! No ale ważne, że choć umiejętność adresowania kopert masz opanowaną do perfekcji! Gratuluję!
          Ponawiam swoje pytanie i oczekuję odpowiedzi od mniej sfrustrowanych i cynicznie nastawionych do życia - CZY WARTO PODEJMOWAĆ SIĘ TAKIEJ CHAŁUPNICZEJ PRACY, CZY TO JAKIEŚ NACIĄGANIE NAIWNYCH?
          • cassani o cholera - az się odniosę 01.12.05, 10:44
            szczególnie do tej edukacji.
            masz rację - kompletnie nie rozumiem co czytam. i vice wersja. ale zdziwie Cię
            bo edukuje się nieprzerwanie od 23 lat - ciągiem! ja po prostu jestem żywym
            przykładem niewydolności polskiego systemu edukacyjnego!

PS. słyszałaś kiedys o poczuciu humoru?

• Gość: anka Re: o cholera - az się odniosę IP: *.toya.net.pl 01.12.05, 10:56
              cześć cassani

NOWA WERSJA ANKI
              • cassani Re: o cholera - az się odniosę 01.12.05, 10:56
                cześć anka nowa wersjo.
                • Gość: anka Re: o cholera - az się odniosę IP: *.toya.net.pl 01.12.05, 10:58
                  co słychać u Ciebie?
                  nadal mnie inspirujesz do działania w pracy

NOWA W...
                  • cassani Re: o cholera - az się odniosę 01.12.05, 10:59
                    ja się cieszę że jestem inspiracją.
                    • Gość: anka Re: o cholera - az się odniosę IP: *.toya.net.pl 01.12.05, 11:00
                      szkoda że tak niewiele się do mnie odzywasz

NOWA W...
                      • cassani Re: o cholera - az się odniosę 01.12.05, 11:02
                        ja w ogóle sie nie odzywam. ja piszę :)
                        • Gość: anka Re: o cholera - az się odniosę IP: *.toya.net.pl 01.12.05, 11:04
                          no własnie
                          tu jest problem
                          ja chcę byś się do mnie odezwał :)))

NOWA W...
                          • Gość: cassani Re: o cholera - az się odniosę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:05
                            chyba nie da rady. odezwałem się przed chwilą ale nikt nie odpowiedział.
                            spróbuje jeszcze raz.

nie działa.
                            • Gość: anka Re: o cholera - az się odniosę IP: *.toya.net.pl 01.12.05, 11:06
                              a szkoda :(

to coś napisz choć

Nowa W...
                              • Gość: cassani Re: o cholera - az się odniosę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:07
                                ja ciągle piszę.
                                • nowa_wersja_anki Re: o cholera - az się odniosę 01.12.05, 11:08
                                  ale nie do mnie
                                  a obok
                                  • nowa_wersja_anki Re: o cholera - az się odniosę 01.12.05, 11:13
                                    no nic
                                    muszę z tym zyć
                                    najwyżej ja sobie zrobie krzywdę
                                • nowa_wersja_anki Re: o cholera - az się odniosę 01.12.05, 11:20
                                  cassani znów poszedł pracować
                                  :(
                                  • cassani Re: o cholera - az się odniosę 01.12.05, 18:26
                                    nie cierp z tego powodu - ja nie cierpię :)
    • Gość: td2003 Re: a co z tym adresowaniem kopert? IP: *.toya.net.pl 01.12.05, 10:51
      Przede wszystkim jeśli adres firmy to skrzynka pocztowa (żadnej ulicy,
      nr.lokalu) to spokojnie sobie odpuść. Na pewno zaraz po nawiązaniu przez Ciebie
      kontaktu z nimi zażądają jakiejś wpłaty (np. za koperty) i w razie jakichkolwiek
      problemów nie będziesz mogła, Szanowna Kuro, niczego wyegzekwować. Widziałem i
      czytałem kilka reportaży na ten temat. Cwaniaczki zakładają firmę na 3 miesiące,
      wynajmują skrzynkę pocztową, dają ogłoszenie, zbierają pieniądze a później po
      firmie nie ma nawet śladu. Jestem na 90% przekonany, że oferta, o którą pytasz
      to następni oszuści.
      • Gość: td2003 Re: a co z tym adresowaniem kopert? - cassani IP: *.toya.net.pl 01.12.05, 10:54
        A co do cassaniego, to oczywiście bardzo typowe na forach i w sumie sympatyczne
        poczucie humoru. Po prostu. Nie ma za co się obrażać.
      • Gość: Kura domowa Re: a co z tym adresowaniem kopert? IP: *.lodz.mm.pl 01.12.05, 10:59
        Dzięki za informację! Ważne, że ŻYCZLIWĄ! Jakiś adresy podają na swoich stronach, numery kont, na które należy wpłacić określoną kwotę (niewielką - fakt) na informacyjny katalog. Zapewniają, że istnieją od 1992 r. No, ale nie wiem, czy skontaktują mnie potem z jakimiś firmami, dostarczą owe koperty do adresowania, czy sama mam o te nie zabiegać... Nadal mam nadzieję, że ktoś przerabiał taką formę chałupniczej pracy w praktyce i mi ŻYCZLIWIE poradzi. Dziękuję z góry!
        • cassani jak jeszcze raz 01.12.05, 11:01
          między wierszami zasugerujesz ze jestem niezyczliwy to sobie zrobię krzywdę.

:)
          • Gość: anka Re: jak jeszcze raz IP: *.toya.net.pl 01.12.05, 11:02
            NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: anka Re: jak jeszcze raz IP: *.toya.net.pl 01.12.05, 11:05
              taki piękny Cassani i krzywda
              o NIE !!
          • Gość: Kura domowa Re: jak jeszcze raz IP: *.lodz.mm.pl 01.12.05, 11:07
            Matko kochana! Nie rób tego!! SUPER GOŚĆ Z CIEBIE! Naprawdę!! Nie masz czasem jakiejś kopertki do zaadresowania?
            • nowa_wersja_anki Re: jak jeszcze raz 01.12.05, 11:08
              na pewno ma
              i to nie jedną
              • nowa_wersja_anki Re: jak jeszcze raz 01.12.05, 11:10
                koperte? ...
    • brite Re: a co z tym adresowaniem kopert? 01.12.05, 10:57
      Zastanawiam się po co komu potrzebna taka usługa. Wystarczy MS Word/Excel i
      drukarka i w krótkim czasie mamy stosy zaadresowanych kopert. No chyba że chodzi
      właśnie o ręczne zaadresowanie, bo być może wypisana ludzką ręką koperta budzi
      większe zaufanie?
    • Gość: Kura domowa Re: a co z tym adresowaniem kopert? IP: *.lodz.mm.pl 01.12.05, 11:22
      No dobra! Na razie zmykam stąd - idę gotować pomidorówkę z makaronem! Dopiero potem usiądę z instrukcją wypisaną mi przez cassaniego i z jęzorem wywalonym na obfity biust poćwiczę to cholerne adresowanie! Dokładnie, punkt po punkcie...! Byleby tylko niczego z tych jego cennych uwag nie uszczknąć...! Trzymajcie za mnie kciuki, bo mogę nie opanować tej skomplikowanej czynności! Pewnie łatwiej byłoby mi skończyć kolejne studia, niż mazać po tych kopertkach! Cholera, ale się wpakowałam z tym pomysłem na chałupniczą pracę! Na co mi to było???
    • nowa_wersja_anki Re: a co z tym adresowaniem kopert? 01.12.05, 11:57
      w temacie
      :(
      BIG nie czyta bez tematu

adresowanie tych kopert to najczesciej lipa straszna
      wpłacisz kase i poadresujesz sobie te koperty i zostaniesz z nimi
    • waclaw_grzyb Re: a co z tym adresowaniem kopert? 01.12.05, 12:11
      Witam
      Więc z tym adresowaniem to jest tak. Kupujesz od nich zgrzewke (5000 szt.)
      czystych kopert. To jest inwestycja. Następnie je adresujesz. Potem idziesz na
      pocztę, kupujesz znaczki, naklejasz i wysyłasz. Proste.
      • Gość: Kura domowa Re: a co z tym adresowaniem kopert? IP: *.lodz.mm.pl 01.12.05, 13:27
        No to jaki w tym zarobek, skoro sama kupuję i ładuję w to własne pieniądze? Teraz już całkiem zgłupiałam! Widzę, że to zajęcie jednak nie na mój blond łeb! Ale dzięki wszystkim tym, którzy starali się mi coś w tym temacie wyjaśnić!
        • nowa_wersja_anki Re: a co z tym adresowaniem kopert? 01.12.05, 13:28
          bo to zajecie to oszustwo

bys dała kase
          i firma widmo znika
          • Gość: janu Re: a co z tym adresowaniem kopert? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:45
            Na co uważać szukając ogłoszeń pracy chałupniczej
            Firma powinna podać pełne dane teleadresowe (podanie numeru skrytki pocztowej
            jest bardzo podejrzane), pod wskazanym numerem telefonu musi odpowiadać żywa
            osoba, nie automatyczna sekretarka
            W przypadku podania kontaktu e-mail, powinien on być w domenie firmy, a nie w
            domenie jednego z darmowych dostaców poczty elektronicznej, na przykład:
            praca@materialybiurowe.pl
            zamiast
            praca@o2.pl
            Z góry eliminujemy firmy posługujące się numerami telefonu 0-700 (należy przy
            tym uważać na dość częsty "chwyt", stosowany przez oszustów, polegający na
            podawaniu numeru telefonu w postaci:
            0-70 032 22 655
            zamiast
            0-700 322 26 55
            Zanim rozpoczniemy jakąkolwiek współpracę, należy podpisać umowę - najlepiej
            osobiście, jak również zweryfikować dane firmy w odpowiednim urzędzie
            (Rejestrze Działalności Gospodarczej, Urzędzie Skarbowym, Krajowym Rejestrze
            Sądowym - KRS)
            Należy bardzo dokładnie przeczytać umowę, zwracając szczególną uwagę na
            obowiązki i zakres odpowiedzialności firmy, jak również to, do czego my się
            zobowiązujemy podpisując taką umowę
            Obiecywanie "gór pieniędzy" można od razu włożyć między bajki, odrzucając taką
            ofertę
            Odrzucamy wszystkie oferty typu MLM (multi-level-marketing), piramidki
            finansowe, np. klikanie w reklamy, czytanie maili
            Jednym słowem, należy zachować daleko idącą ostrożność. Powodzenia!
            • Gość: Kura domowa Re: a co z tym adresowaniem kopert? IP: *.lodz.mm.pl 02.12.05, 10:02
              Dzięki Ci Dobry Człowieku! Wielkie dzięki! Są jednak życzliwi ludzie na tym padole! Teraz już wiem, co robić - UWAŻAĆ, SPRAWDZAĆ, DOKŁADNIE CZYTAĆ nim cokolwiek podpiszę czy w ogóle rozpocznę! Pozdrawiam i życzę dobrego dnia!
              • Gość: cassani za późno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:27
                koniec ze mną. czara goryczy się przelała!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka