razan Hehe.... 20.12.05, 15:03 witam krótko: demokracja w szkole to jest poprostu jakas paranoja żeby uczen był równy nauczycielowi hehehe, przecież to bzdura ,czysta demoralizacja , bezstresowe wychowanie i dziecko które nie wie czym jest życie podające do sądu swych rodziców (w holandii onegdaj, ale moge sie mylic) , hehe świat się wali , za malo feudalizmu takiego jak na przykład na uczelniach no niech tam kto podskoczy heh ale tak jest lepiej i każdy to wie , każdy to w jakis sposób szanuje , a to co się wyprawia w szkołach średnich notabene za przyzwoleniem co wiekszości rodziców to jest żałosne , iście plebejska demokracja...... Odpowiedz Link Zgłoś
antziel Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 20.12.05, 15:03 a tyle się mówi o tych patologiach mordercach narkomanach młodocianych a to dowód tych form wychowawczych.Taki kraj jakie dzieci chowanie,czyli patologia i nic więcej,zbliżamy się do kategorii kraju pasterskiego.Pas na dupę tym wszystkim winnym tego stanu rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspen Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.delphi.com 20.12.05, 15:09 I bardzo dobrze, tak trzymać. nie podzwólmy się wyżywać nauczycielom po naszych pociechach. W ogóle to klasy powinny być monitorowane, wtedy i jedni i drudzy zachowywali by sie poludzku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arriva Do ASPEN IP: *.umcs.lublin.pl 20.12.05, 15:12 aspen napisał(a): > I bardzo dobrze, tak trzymać. nie podzwólmy się wyżywać nauczycielom po naszych > pociechach. W ogóle to klasy powinny być monitorowane, wtedy i jedni i drudzy > zachowywali by sie poludzku. Ciebie monitoruja w pracy, wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manakenpis Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:12 Fajnie pod tym krzyżem. Inkwizycja nadchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teacherone Gdzie masz mózg? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:14 na pewno nauczyciele powinni byc bardziej opanowani niż uczniowie ale gdyby te niewiniatka odzywali sie do rodzicow tak jak do nauczycieli to nie raz dostaliby w morde.to praca dla swietych, roslych, gluchych i slepych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt przeciez ta gó..ara nie chciala wrócic na miejsce IP: *.aster.pl 20.12.05, 15:17 film rejestruje wybuch nauczyciela po tym jak uczennica wykazała całkowite nieposłuszeństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Zgadzam sie z toba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:32 Dobrze ze film jest cały i widać jak dziewczyna stoi i dyskutuje z nauczycielem facet chyba z trzy razy jej powtarza wróć na miejsce a ta stoi i dyskutuje nie dziwie mu się takie go..ary potrafią wyprowadzić człowieka równowagi po chwili widać jak po stanowczym wróć na miejsce małolata odwraca się i z głupim uśmiechem idzie w stronę swojej ławki. Powinno się facetowi dać kilka dni wolnego aby odreagował a Panienkę wysłać na księżyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Podpisuje sie obiema rekami IP: *.watson.ibm.com 20.12.05, 16:35 Ta panienka ani troche nie jest zastraszona! Nawet jak nauczyciel wybucha, ta ciagle stoi, gdyby sie bala, zwialaby natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
serwal Re: Kara dla nauczyciela. 20.12.05, 15:30 Ech, tylko nawrzeszczał? No to co? Gdy ja chodziłem do podstawówki, to nauczyciele karali biciem linijką po rękach, "targano" za uszy, a wyzwiska od "osłów", "głupoli", "idiotów" itp. były na porządku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: 217.96.36.* 20.12.05, 15:32 Zastanawia mnie skad goscio wiedzial od kiedy nagrywac. Standardowo nagrywa wszystko? Wg mnie jest duze prawdopodobienstwo, ze to prowokacja. Nauczyciel tez czlowiek nie wytrzymal. Chcial tez obnizc stopien z zachowania co jest natualna reakcja jesli mu np. nabluzgala. Niczego nie przesadzam, ale uwazam ze prawdopodobnie specjalnie go sprowokowali zeby nagrac to na komorke. Naganne jest krzyczenie, ale trzeba zrozumiec czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwwa Kara dla nauczyciela, za brak BHP IP: *.chello.pl 20.12.05, 15:41 Oczywiście, nauczyciel dał się wrobić! Ale uczniowie skądś wiedzieli, że im się to uda! Znają go. Ja zostałem nauczycielem po wielu latach zarządzania dużymi zespołami dorosłych. I powtarzam uczniom: Wy jesteście aniołami w porównaniu z dorosłymi, którymi będziecie za lat kilkanaście lub parędziesiąt! Wszystkie dewiacje, jeśli występują w Waszym pokoleniu, są dopiero w stadium larwalnym! Nie wymyślicie takich afer, jak potrafią dorośli, z dużym stażem, nie spotkacie wśród Was takich indywiduuów, jak stare "repy" pracownicze! Jeżeli się stosuje zasady, jak przy pracy ze stadem dorosłych s..nów, nigdy się nie będzie ofiarą prowokacji tych początkujących łobuzów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:41 czy dzieci zachowują się odpowiednio.Proszę spytac nauczycieli to może przestaniecie pisać bzdury.Ja jeżdżę do pracy autobusem,słysząc język naszej młodzieży jestem zbulwersowany.Oni nawet nie starają się mówić normalnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowana Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:48 Nauczyciel dostaje naganę a następni uczniowie jeszcze bardziej maja nauczycieli w poważaniu i na nic tu się zdaja bajki o autorytecie itp to dzialało wśród ludzi cywilizowanych a teraz w szkołach przeważa dzicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAŚ Re: Kara dla nauczyciela, który wrzeszczał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:48 Pradoks!!! Nauczyciele będą szkoleni, jak trzymać nerwy na wodzy, a rozwydrzeni uczniowie będą skakać im po "łbach". Rodzice będą zajęci robieniem pieniędzy, nie wychowy- waniem dzieci, a wszędobylscy dziennikarze rozdmuchi- waniem tego typu spraw ( bo sami tak postępowali i tacy są ); różni "Rzecznicy praw" (dziecka,równego statusu..., Zieloni i Czerwoni , Geje i Lesbijki, Środa i Jaruga) będą brać pieniądze i dąć w Trąby Trwogi,Zgrozy i Obrazy, a młodzi sami się wychowają bo mają swoje prawa!? O tempora, o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.hq.eso.org 20.12.05, 15:49 No a wszystko rozgrywa sie pod wiszacym oczywiscie na scianie krzyzem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:54 Raczej spotkać się z prokuratorem:> Z tego co wiem rozmowa może być reistrowana tylko i wyłącznie jeżeli jest zgoda przynajmniej jednej z osób biorących udział w nagraniu. A opublikowanie w internecie tego zapisu jest nielegalen i powinno być ścigane z urzędu. pozdrawiam Ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.home.cgocable.net 20.12.05, 15:56 nauczyciel pedagog to tez czlowiek nie da sie wciaz i wciaz panowac nad soba nawet po tysiacach kursow z etyki a szczegolnie gdy cwana pannica zmowila sie z kolezka stala jak slup soli przy nauczycielu mowil do niej wielokrotnie by poszla na miejsce a ta bezczelnie stala i gapila sie na niego toz to totalna zmowa kolezka wlaczyl nagrywanie ot tak sobie??? gazeta wyborcz spada na pysk!!! rozumiem ze wielu nauczycieli stalo sie nimi bo najlatwiej bylo zdac do liceum plastycznego, muzycznego badzNAUCZYCIELSKIEGO! i cos takiego mialo miejsce na przelomie lat 80/90 kiedy to moje kolezanki z klasy- rozwydzone panienki nalogowo ciagnace wodeczke, papieroski oraz kolegow na rozbierane sesje - poszly do tych liceow wlasnie by zawodowki uniknac jestem z warszawy i takie rzeczy dzialy sie nie tylko w mojej szkole, choc moja podstawowka byla naprawde porzadna moja mama trzymala mnie krotko - chyba wlasnie dlatego nie jesten nauczycielem :))) Drodzy nauczyciele - nie wkladam was wszystkich do jednego worka - znam was wielu i jestem pelna podziwu dla waszej pracy i serca jakie wkladacie i dajecie i staraacie sie ale opisujac jakas grupe spoleczna: czy to sa uczniowie czy to sa nauczyciele - zazwyczaj najbardziej widoczne sa te zle cechy u uczniow i u nauczycieli najwazniejsze pamietac - nikt nie jest doskonaly - kazdy ma prawo do pomylek TROCHE POKORY dla nas wszystkich zycze p.s. moje bardzo osobiste zdanie: panienke i kolesia z cell p. zawiesic w prawach do calkowitego wyjasnienia sprawy nauczyciel - nagana +wytlumaczenie na forum szkolnym zasad dobrego zachowania"nie prowokuj - nie bedziesz ukarany) mowa ciala dziewczyny wyjasnia sprawe - jasnym jest jaka bezczelnoscia sie cechuje i w jakim powazaniu ma nauczyciela - wspolczuje mu takiej uczennicy w grupie to ze pokazal slabosc nie oznacza ze nie powinien byc nauczycielem - mowi sie przepraszam i tlumaczy sie zasady. jednakze w tej grupce uczniow niemozliwe jest powiedziec "przepraszam" bo zjedza zywcem - niekumaci pamietam w mojej szkole - technikum geodezyjne - profesorka powiedziala - przepraszam was za moje wczorajsze zachowanie, bardzo glowa mnie bolala, grypa mi sie zbiera. wiec raz jeszcze prosze - uszanujcie moj stan i badzcie cicho. dobrze? od tamtego czasu lekcja fizyki byla najbardziej ulubionym przedmiotem, z nauczycielem - czlowiekiem a nie swietym na piedestale. a ona sama najbardziej szanowana osoba :))) a dla mnie fizyka stala sie nagle prosta, bo takiemu czlowiekowi jak ona - chcialam zaimponowac wiedza - wiec kulam, kulam az zrozumialam! poza tym nauczyciele zawodowych przedmiotow przede wszystkim maja nauczac zawodow i pokazywac jak dorosli zachowywac sie powinni.a etyka, zachowaniem rodzice niech sie pozajmuja. nie pochodze z bogatego domu, moja mama wychowywala mnie sama - ale mialam 14 lat gdy wypozyczylam ksiazke o dyplomacji i do tej pory pamietam wiele z tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.toya.net.pl 20.12.05, 22:31 Ucze juz 20 lat. Czasami krzykne na ucznia, ale nigdy go nie wyzywam. Tak dobieram slowa, zeby go nie obrazic.To jest wielka sztuka, ktorej niestety trzeba sie nauczyc. Powinnismy byc przykladem dla uczniow. Niestety niektorym nauczycielom puszczaja nerwy, a wiekszosc po prostu sie nie nadaje do tego zawodu.Obserwuje uczniow na przewach i widze przemoc i brak wobec siebie szacunku. W obecnych czasach nauczyciel powinien byc swietym, aby byc ponad tym wszystkim :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.fis.ucm.es 20.12.05, 15:59 Jak to sie ma do zakazu prezentowania reklamy Plusa?? Krzycza czy nie?? Mowienie o zlym swietle jakie kladzie ta reklama na srodowisko nauczycieli, to chyba przesada skoro mamy do czynienia z takimi przypadkami w szkole. A moze chodzi o to ze w tym przypadku nakrzyczal na jedna uczennice (co jest OK) a w reklamie krzyczy na setke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kloss CELOWO SPROWOKOWALI NAUCZYCIELA IP: *.ajd.czest.pl 20.12.05, 16:04 Zaraz widać, że cała sytuacja została zaaranżowana. Jacyś "pomysłowi" (i wredni) uczniowie wysłali dziewczynę po to, by wyprowadziła nauczyciela z równowagi i by mogli nagrać całą sytację. Współczuję nauczycielom, którzy za marne pieniądze muszą się użerać z takimi elementami. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikustaw Nagroda dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 20.12.05, 16:10 Ten nauczyciel powinien dostac nagrode, ze potrafi zdyscyplinowac rozpieszczone bachory Wiecej takich nauczycieli, a bedziemy miec lepiej wyksztalcone spoleczenstwo i w koncu dogonimy europe A tym wyrostkom powinno sie zabrac komorki - to nie jest niezbedne w procesie nauczania Odpowiedz Link Zgłoś
robal_123 Nauczyciel nie jest niczemu winien!!!!! 20.12.05, 16:12 Witam! Jestem byłym uczniem IX LO. Pan mgr X - nauczyciel, który "brał udział w całej tej akcji" został sprowokowany!!! Mówię to ze 100% odpowiedzialnością! Znam go (uczył mnie przez 1 rok swojego przedmitu). I nie bronię go dlatego, że postawił mi 4 czy 5 na koniec roku (tak na marginesie wystawił mi 3 :( ) Jest to naprawde spokojny wręcz flegmatyczny facet. Ludzie!!! On na naszą klasę przez cały rok nie podniósł głosu, nieraz jak "szaleliśmy na zajęciach" to siedział spokojnie i czekał aż nasza banda się uspokoi... Ale nie dziwie się przebywać przez tyle czasu z takimi głąbami i półmózgami to może się źle odbić na jego zdrowiu!!! No i facet wkońcu nie wytrzymał... Szkoda, że nie jeb... tej laski... Bo ja bym to chętnie zrobił!!! Gratuluje "czarna owco"... Nieźle go wkurzyłaś!!! Jak oglądałem ten film to nie wierzyłem (i do tej pory nie wierze), że to był ten gość co mnie uczył przedsiębiorczośći... Panie mgr X ja i spora część osób z mojej byłej klasy jest z panem!!!!! P.S. Ale nieźle dał pan czadu :D, ale z drugiej strony może jedna z drugą siksą zrozumieją, że należy się normalnie zachowywać... Jeszcze raz podkreślam spora część absolwentów z IX LO jest z PANEM!!!!! Nawet spoko gość z pana był! I jeszcze dwa słowa do dziennikarza! Panie Marcinie Markowski kiedy to się panu znudzi?! Jest pan żałosny! Nieźle pan znów obsmarował IX LO!!! Ciekawe kiedy to się panu znudzi?! No i pamięta pan, że wszelkie fakty trzeba przekazywać w orginale?? A niektóre zdania z tego artykułu są pana osobistymi przemyśleniami, a cytaty są w połowie "usięte"!!! A pana osobiste odczucia mamy w d... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeleniogórzanin Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.12.05, 16:12 To kawał sk...syna z tego niby ,,pedagoga,, .A karą dla niego tylko nagana? Tego chama trzeba wywalić na zbity pysk ze szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
robal_123 Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u 20.12.05, 16:15 Stary Ty lepiej siedź z d... w tej Jeleniej Górze i się nie odzywaj!!! Nie znasz gościa to morda w kupełek!!! Chociaż jestem zdania, że każdy powinien wypowiadać się swobodnie na każdy temat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor NAGRODA! dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:17 tak jest ! wszystkie lekcje powinny byc nagrywane, zeby pokazac skretynialym rodzicom, co na lekcjach wyprawiaja ich jeszcze bardziej skretyniale dzieci! czas wziac sie gowniarzom za dupy i przywrocic NORMALNE relacje miedzy nauczycielem a uczniem, a nie skakac kolo dupy gowniarzom i uwazac, ze czasem ktorys idiota sie nie obrazil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: NAGRODA! dla nauczyciela, który nawrzeszczał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:23 nagana to dla dyrektora szkoly - za glupote w wydawaniu decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackk Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 20.12.05, 16:22 W normalnym kraju wnoszenie telefonow do szkoly jest zabronione. Takze pistolety,noze etc. Chcecie sie poddac szntazowi gowniazow? Tak dalej. to juz nikt na ulice nie wyjdzie. POWODZENIA WOLNOSCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atut Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 20.12.05, 16:43 Jackk, "Wyklety powstan Ludu......". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka gimnazjalist Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 20.12.05, 16:26 Taki nauczyciel przydałby się w gimnazjum nr 2 w białymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Kara dla nauczyciela, który nawrzeszczał na u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:28 nie znam sytuacji w tej szkole, ale trochę znam młodzież, to być może w takiej klasie można się powiesić albo wszystkich zastrzelić, niestety debilizm wpółczesnej młodzieży lekko przekracza moje wyobrażenia, ale demokracja postępuje, więc za niedługo na lekcjach będzie siedział ochroniarz z bronią, coby kochana młodzież się trochę opanowała, Odpowiedz Link Zgłoś