Dodaj do ulubionych

Maratońska

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.02, 20:43
Maratońska między Armi Krajowej składa się z 2 dwukierunkowych ulic. Czy nie
byłoby lepiej, gdyby autobusy na tym odcinku jeździły tą wewnętrzną? Czy ktoś
z forumowiczów może tam mieszka i mógłby powiedzieć co na to mieszkańcy. Mi
się wydaje, że mieliby lepiej, bo bliżej do autobusu.
Obserwuj wątek
    • Gość: łażej Re: Maratońska IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.102.* 09.11.02, 20:52
      Gość portalu: Ja napisał(a):

> Maratońska między Armi Krajowej składa się z 2 dwukierunkowych ulic. Czy nie
      > byłoby lepiej, gdyby autobusy na tym odcinku jeździły tą wewnętrzną? Czy ktoś
      > z forumowiczów może tam mieszka i mógłby powiedzieć co na to mieszkańcy. Mi
      > się wydaje, że mieliby lepiej, bo bliżej do autobusu.

Nie jestem pewien, ale chyba ta ulica bliżej osiedla nosi nazwę Armii Krajowej.
      Ale mniejsza z tym. Nie wiadomo czy mieszkańcy osiedla by chcieli autobusy
      jeżdżące tuż pod ich oknami. Ponadto na Maratońskiej jest jednak dość spory
      autobusy (szczególnie rano), mogłyby trochę czekać zanim udałoby się im skręcić
      z przyosiedlowej ulicy na Maratońską "przytorową". Chociaż z drugiej strony
      mieszkańcy mieliby bliżej do przystanku, a z trzeciej strony jednak to by była
      różnica ledwie kilkudziesięciu metrów.

Moje zdanie jest podzielone :o)

pozdrawiam
      • Gość: P.G. Re: Maratońska IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 08:57
        Powinno być tak jak jest! Dzięki temu, że duży ruch jest na głównej
        Maratońskkiej mieszkańcy bloków mają w miarę cicho. A tak to co około 4 minuty
        ryczały by im Ikarusy pod oknami. A jak ktoś przejdzie 30 metrów dalej to chyba
        mu nogi nie odpadną...
      • saper_ Re: Maratońska 15.11.02, 20:07
        Oj Łażej Łażej... a przecież mieszkasz na Retkini... Armi Krajowej jest
        prostopadła do Maratońskiej i Wyszyńskiego. To jest ta ulica, która krzyżuje
        się z Wyszyńskiego przy stacji benzynowej pewnego koncernu skandynawskiego ;).
        A co do jazdy autobusów "wewnętrzną" Maratońską, to chyba nienajlepszy pomysł.
        Ta ulica rzeczywiście jest blisko bloków, no i jest w gorszym stanie niż
        ta "główna".
      • Gość: gość Re: Maratońska IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 12.12.02, 21:51
        Maratońska w projektach ma być bliżej torów kolejowych 3pasmową arterią w obu
        kierunkach.Będzie to połączenie Łodzi wschód zachód z wyjściem od wschodu
        (Rokicińska) na autostradę północ-południe i od zachodu z wyjściem na drogę
        expresową płn.-płd.S14.Byłaby to chyba wtedy najdłuższa arteria w Polsce w
        granicach miasta.
    • yaa Re: Maratońska 13.11.02, 13:37
      Mnie jest wszystko jedno - zwłaszcza, że tam nie mieszkam ;-)))
      Ale faktycznie spaliny i hałas chyba przeważają i powinno zostać tak jak jest.
      Pozdrawiam
      Yaa
    • Gość: Do. Re: Maratońska IP: *.133.186.195.dial.bluewin.ch 16.11.02, 01:07
      Niech lepiej zostanie jak jest, za to mogliby spokojnie poszerzyc glowna
      Maratonska. W koncu obok tylko trawa.
      Pozdr.
      Do.
      • Gość: flip Re: Maratońska IP: *.p.lodz.pl 16.11.02, 01:11
        A po co poszerzac?
        To w koncu maja te autobusy w miare ekologiczne - czy nie?
        Mozemy chyba przyjac, ze jesliby to bylo w krajach germanskich, to autobusy
        jezdzilyby pod oknami. Teraz wiec wreszcie wiadomo, dlaczego Wanda nie chciala
        Niemca.
        • do~ Re: Maratońska 16.11.02, 01:37
          O flipy nie spia? A czy flipy otwieraja czasem swoja skrzynke pocztowa?

Moznaby poszerzyc, bo (jesli mnie pamiec nie myli) gdy autobus stoi to jednak
          dosc ciezko ominac (mowie o odcinku przy Balonowej itp).
          Pozdr.
          • Gość: flip Re: Maratońska IP: *.p.lodz.pl 16.11.02, 01:43
            Alez do. - stojacego autobusu nie powinno sie omijac. U was w Genewie jest
            inaczej?
            ---
            No tak - la Suisse Occidentale...
            • do~ Re: Maratońska 16.11.02, 01:47
              U nas w Genewie autobusy maja swoj pas, wiec omija sie bez problemu :-P
              • Gość: milotram Re: Maratońska IP: *.toya.net.pl 16.11.02, 09:48
                maratonska ma dwie ulice pierwsza byla ta blizej bloków a druga wybudowano
                blizej torow .
                poczatkowo miala byc tylko ta przy blokach autobusy i samochody mialy skrecac w
                armii krajowej dalej wyszynskiego do bandurskiego .
                druga ulica powstala po zmianie organizacji ruchu stwierdzona jednak ze na
                dawnej marchlewskiego ( dzisiejszej wyszynskiego ) bylby za duzy ruch i dlatego
                dodano druga ulice.
                w okresie budowy osiedla ulicy maratonskiej na odcinku armii krajowej -janke
                mialo nie byc mialaby co najwyzej status drogi osiedlowej z ktroej to
                wjezdzalyby na retkindska ktora byla planowana do lotniska wraz z wydzielonym
                torwiskiem tramwajowym ( petla a lotisku ) -trasa tramwajowa mialaby byc
                wydluzona od retkinskiej /sympatycznej do lotniska -przy pieinnstej byl
                planowany nowy przystanek .
                niestety jak wiekszosc planow nie zrealizowano tj inwestycji

nie wiem czy pamietacie jjak bylo zamkniete skrzyzowanie w roku 99 wszystkie
                autobusy jezdzily po wyszynksiego --i tak w latach 70 mialo to wygladacv plus
                siec tramwajowa przedluzona do lotniska .
              • Gość: flip Re: Maratońska IP: *.p.lodz.pl 16.11.02, 21:34
                Czy nam sie wydaje, czy na tym zdjeciu widac, ze tego autobusu nie nalezy
                omijac: www.p.lodz.pl/I35/personal/jw37/urbtr/images/geneve-vie2.jpg ?
                :-)
                • do~ Re: Maratońska 17.11.02, 00:53
                  Zlosliwy flip.
                  Nie nalezy.
                  Zlosliwiec.
                  Ale kurna ma racje.
                  • Gość: flip do Do~ IP: *.p.lodz.pl 17.11.02, 01:36
                    :-)
                    ...Trittst in Morgenrot daher / Seh ich Dich im Strahlenmeer...

PS.: Do~, zobacz czy sie nie pomylilsmy w Bazylei i Amsterdamie jesli chodzi o
                    lokalizacje zdjec.
                    • do~ Re: do flipa 17.11.02, 02:15
                      Wszystko jest ok. Tylko nie rozumiem dlaczego znak zapytania przy Rokinie w Amsterdamie. To jest Rokin, przy hotelu Ajax :-))) Jeden motorniczy do mnie pomachal :-)
                      A to zdjecie przy palacu krolewskim (Amsterdam) szczegolnie mi sie podoba, bo takie fajne zderzenie: zabytki i nowoczesny tramwaj.
                      Co do tabliczek w Kairze: ta najstarsza to z suku. Zabawne, ze ma tlumaczenie, prawda? Mam wrazenie, ze moze pamietac czasy kolonialne :-)
                      Ciesze sie, ze Ci sie podobaly.
                      Pozdr.
                      A i jesli chciales mi powiedziec nastepna zlosliwosc to Ci sie nie udalo :-)))) Musisz to zrobic w jezyku, ktory rozumiem!!!!
                      • Gość: flip Re: do Do~ IP: *.p.lodz.pl 17.11.02, 02:32
                        Alez Dorotko, w ogole nie chcialem byc i nie bylem zlosliwy - bylem tylko
                        akurat spostrzegawczy :-) Nie bylem pewien tego Rokinu - niestety - a na
                        zdjeciach lotniczych zaden dom nie mial czerwonej dachowki (moze byly stare).
                        Ale to nic - usuniemy pytajnik przy najblizszej okazji.
                        Dziekuje.
                        • Gość: gość Maratońska IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 12.12.02, 21:57
                          Maratońska w projektach ma być bliżej torów kolejowych 3pasmową arterią w obu
                          kierunkach.Będzie to połączenie Łodzi wschód zachód z wyjściem od wschodu
                          (Rokicińska) na autostradę północ-południe i od zachodu z wyjściem na drogę
                          expresową płn.-płd.S14.Byłaby to chyba wtedy najdłuższa arteria w Polsce w
                          granicach miasta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka