Dodaj do ulubionych

PRACODAWCY - CO CHCECIE MIEĆ W LM?

20.02.06, 19:06
Czasem zastanawiam się,czy w Liście Motywacyjnym i na rozmowie kwalifikacyjnej kłamać w żywe oczy,czy nie kłamać?Ponieważ sami
pracodawcy czasem nie wiedzą kogo lub czego szukają.
Przykład:
Było to jakiś czas temu.Mam i miałem wtedy doświadczenie w handlu, lecz nie miałem jeszcze "średniego"(byłem w trakcie nauki-klasa
maturalna).Właściciel hurtowni pod koniec naszej rozmowy stwierdził,że ...." no tak,ale nie może się Pan wylegitymować maturą"...
.

Dziś wiem,że są podobne sytuacje.

Jeszcze jedno.Jakie chcecie odpowiedzi gdy pytacie o zarobki?
Obserwuj wątek
    • wij_drewniak Re: PRACODAWCY - CO CHCECIE MIEĆ W LM? 20.02.06, 21:12
      Nie kłamać, bo jak cie przyłapią to bedzie ci straaasznie głupio.
      No chyba że lubisz jak ci jest głupio.
      • profes79 Re: PRACODAWCY - CO CHCECIE MIEĆ W LM? 20.02.06, 22:17
        Ale można ubarwić. Ja np. od pewnego momentu nie przyznawałem się cv do ukończonego technikum, wpisując tylko studia. O słuszności tego kroku zdążyłem się przekonać raptem trzy tygodnie po przyjęciu do pracy.
    • yarro Re: PRACODAWCY - CO CHCECIE MIEĆ W LM? 20.02.06, 22:35
      Matura to jednak podstawa, nie sądzisz?
      • ares1970 Re: PRACODAWCY - CO CHCECIE MIEĆ W LM? 20.02.06, 22:40
        yarro napisał:

> Matura to jednak podstawa, nie sądzisz?
        >
        Ten przykład dotyczył 1998 roku.Wtedy jeszcze się uczyłem.
        • yarro Re: PRACODAWCY - CO CHCECIE MIEĆ W LM? 21.02.06, 01:16
          Rozumiem. Chodziło mi o to, że jednak pytanie pracowadcy o maturę nie było
          pozbawione sensu.
    • tmq Re: PRACODAWCY - CO CHCECIE MIEĆ W LM? 21.02.06, 00:33
      nie wiem jacy pracodawcy nie wiedza kogo szukaja... z reguly wychodzi podczas rozmowy ze klamiesz,
      zadna powazna firma nie decyduje sie na przyjecie pracownika tylko i wylacznie na podstawie rozmowy
      takiej sobie czy na podstawie listu motywacyjnego, chyba ze masz na mysli np. Zielen Miejska albo
      Panstwowe Ogrodki Dzialkowe, ewentualnie jezeli wlasciciel hurtowni szuka kogos na stanowiska
      "kierownika" parkingu. Wyjatkiem moze byc stanowisko jakies podstawowe, juniorskie czy stazysty.
      wyzsze stanowiska wymagaja jakiegos poparcia praktycznego czy tez wiedzy merytorycznej ktorej sie
      nieda oszukac
      • Gość: ares1970 Re: PRACODAWCY - CO CHCECIE MIEĆ W LM? IP: *.remcom.it.pl 21.02.06, 08:09
        Żałuje, ale nie zrobiłem wyższego.Więc nie mówie o stanowiskach kierowniczych.Tylko o "zwykłych".
        • tmq Re: PRACODAWCY - CO CHCECIE MIEĆ W LM? 21.02.06, 10:33
          nie trzeba miec wyzszego zeby miec jakas fajna prace. u mnie pracuje wiele osob czesto po sredniej i
          robia studia w trakcie pracy.
    • h8red Re: PRACODAWCY - CO CHCECIE MIEĆ W LM? 21.02.06, 08:35
      Jak będzie poważna firma to przelecisz przez całkiem ładne sitko, które zakończy
      się assesmentem, więc możesz pozwolić sobie na rozrzutność i wpisać prawdę ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka