Gość: gość Re: Gimnazjum nr 22 IP: *.retsat1.com.pl 28.04.09, 10:58 Wciąż liczę na waszą pomoc w zakresie wyboru wychowawcy/patr:2 linki bpowyżej/,zwłaszcza interesują mnie wypowiedzi nt.p.Daneckiej jako wychowawcy,ale nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Gimnazjum nr 22 IP: *.retsat1.com.pl 28.04.09, 23:14 Aktualnych i byłych uczniów oraz ich rodziców pytam o wychowawców- tych najlepszych i tych słabszych.Kogo polecacie,kogo odradzacie? Podobno można wybrać wychowawcę,a moja córka,ja także, nikogo tam nie znam.Pytam też o używki.Czy "chodzą" po szkole?I w ogóle-jak tam jest?...PILNE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Gimnazjum nr 22 IP: *.toya.net.pl 06.05.09, 16:36 Używki, jak używki- w każdym gimnazjum są. Ale jeżeli córka nie wpakuje się w złe towarzystwo to nie ma czego się obawiać. Wychowawcy.. zależy kto jest 'do wyboru', że tak powiem. Podobno pani Danecka. Tutaj opinie są pomieszane. Jeżeli komuś zależy na nauce i chce wiedzieć jak najwięcej to myślę, że ten nauczyciel przypadnie mu do gustu. Jednak pozostali nie przepadają za nią zbytnio. Jest bardzo wymagająca, że tak powiem ;) Ogólnie, wydaje mi się, że matematyka w tym gimnazjum jest na wysokim poziomie, niezależnie od nauczyciela. Pani Borkowska.. nie, nie polecam. Kto jeszczce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Zapraszam Do 41 Liceum Ogólnokształcącego w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 23.02.10, 11:32 Cześć mam na imię Karolina, mimo, że nie chodziłam do Waszej szkoły słyszałam pozytywne wypowiedzi na jej temat. Jestem Uczennicą XLI Liceum Ogólnokształcącego w Łodzi. Serdecznie zapraszam do zapoznania się z ciekawą ofertą mojej szkoły. Panuje tu miła, sympatyczna atmosfera przyjazna uczniowi. Szkoła otwiera od września minimum 3 klasy(liczba klas jest uzależniona od ilości kandydatów).Sami zobaczcie.Zapraszam na Targi Edukacyjne i Dni Otwarte. Zapraszam również na naszą stronę internetową:41lo.pl..:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zapraszam Do 41 Liceum Ogólnokształcącego w Ł IP: *.retsat1.com.pl 23.02.10, 13:48 No tak tylko, że w twojej poziom jest bardzo niski a w gimnazjum 22 bardzo wysoki i mało kto wybiera takie szkoły jak 41 liceum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Zapraszam Do 41 Liceum Ogólnokształcącego w Ł IP: *.lodz.mm.pl 23.02.10, 21:05 Właśnie mało kto..Może czas to zmienić..Poziom szkoły zależy od uczniów, od ich starań..Szkoła nie jest taka zła, są gorsze. Nauczyciele moim zdaniem bardzo dobrze uczą..Mamy kilku nauczycieli z 15LO i jedną nauczycielkę z 1LO. Jak ktoś chce się uczyć i chce iść na dobre studia to nawet w trochę gorszym liceum może tego dokonać..Wystarczy tylko tego chcieć i poświęcić troszkę czasu..Pozdrawiam..:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły uczeń Mundurki IP: *.toya.net.pl 29.07.10, 21:43 Czy naprawde codziennie, sumiennie trzeba chodzić w mundurkach? Czy może można to troche złagodzić? Czy wiecie jaką wychowawczynią jest pani Szkopek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: śsrednia IP: *.toya.net.pl 12.02.11, 20:52 Uczę się w szkole 149 na Widzewie , więc jestem z poza rejonu, kilka nauczycieli poleca mi gimnazjum nr. 22 . Martwię się trochę czy się dostanę bo wiem że szkoła ta ma wysoki poziom . Czy mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć jaką trzeba mieć średnią min. by dostać się do tego gimnazjum . Ja sama mam obecnie średnią 5.00 zachowanie wzorowe. PROSZĘ O SZYBKĄ I SPRAWDZONĄ ODPOWIEDŹ ! ;) ( z góry dziękuję) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: śsrednia IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.11, 21:39 przyjmują od ok. 4.0. ale szkoła jest lekko przereklamowana, nie wszystko jest tak kolorowe jak mówią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos Re: śsrednia IP: *.toya.net.pl 02.07.11, 21:11 Żulerka jak mało gdzie. A Danecka wymaga, a uczy średnio. W dodatku jest wyjątkowo niesprawiedliwa - dziecko jej koleżanki miało mega taryfę ulgową, z resztą w I LO nie zagrzała miejsca. Borkowska jest również nieprzyjemną osobą ;), ale łatwo stawiała oceny. Polecam za to p. Śliwińską! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLY Re: Gimnazjum nr 22 IP: *.retsat1.com.pl 27.02.12, 16:50 Super szkoła ?! Chyba z pozycji nauczyciela bo na pewno nie ucznia. Nauczyciele nie skupiają się na swoim powołaniu czyli nauce dzieci tylko na gnębieniu uczniów. Mistrzostwo świata to matematyka! Nowy temat 3 zadanka na lekcji i 20 do domciu, niech się męczą rodzice w domu. Jeszcze lepsze są prace zadawane na wakacje lub na zimowiska. Dno nie szkoła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Gimnazjum nr 22 IP: *.toya.net.pl 27.02.12, 21:56 Chyba żartujesz! Jestem teraz w III klasie i uważam, że ta szkoła jest wspaniała. Owszem, jest dużo nauki, ale chyba właśnie po to chodzisz do szkoły. Atmosfera na lekcjach jest przyjemna a ludzie na przerwach mili. POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Gimnazjum nr 22 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.13, 14:21 > Owszem, jest dużo nauki, ale chyba właśnie po to chodzisz do szkoły. Atmosfe > ra na lekcjach jest przyjemna a ludzie na przerwach mili. POLECAM! W większości szkół jest przyjemna atmosfera na lekcjach i ludzie na przerwach są mili. W mojej szkole robiło się kilka-kilkanaście zadań, a praca domowa była w celu utrwalenia poznanej wiedzy, a nie jej zdobywaniu. Nie jestem absolwentem gim22, choćby z tego powodu, że za moich czasów nie było gimnazjów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent gim22 Ocena po trzech latach nauki IP: *.retsat1.com.pl 26.06.13, 22:10 Gimnazjum nr 22 ma takie średnie tylko dlatego, że do tej placówki przyjmowani są sami olimpijczycy i uczniowie z bardzo wysokimi średnimi. Na wyniki tej szkoły pracuje sztab prywatnych korepetytorów. W tym gimnazjum patrzy się tylko na rankingi a ucznia traktuje się nie jako jednostkę, ale jako masę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent gim22 Ocena po trzech latach pracy IP: *.retsat1.com.pl 26.06.13, 22:12 Gimnazjum nr 22 ma takie średnie tylko dlatego, że do tej placówki przyjmowani są sami olimpijczycy i uczniowie z bardzo wysokimi średnimi. Na wyniki tej szkoły pracuje sztab prywatnych korepetytorów. W tym gimnazjum patrzy się tylko na rankingi a ucznia traktuje się nie jako jednostkę, ale jako masę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry gość Re: Ocena po trzech latach pracy IP: *.retsat1.com.pl 27.06.13, 13:44 Jeśli chodzi o przyjmowanie, to już nie ma takich wysokich progów punktowych a w zasadzie można się dostać z poza rejonu ze średnią 3,5. O dziwo jakoś się jeszcze ta szkoła trzyma w rankingach mimo, że nie przykłada się tam zbyt wielkiej wagi do poziomu nauczania prezentowanego przez paru pseudonauczycieli. Gdyby nie oni to szkoła mogłaby wrócić do dawnej świetności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka gim 22 szkoła jest świetna IP: *.retsat1.com.pl 30.07.13, 14:42 Jestem tegoroczną absolwentką Gimnazjum nr 22. Uważam, że jest to wspaniała szkoła. Poza dwoma nauczycielkami, które są koszmarne, całe grono pedagogiczne jest w porządku. Atmosfera jaka panuje w szkole jest bardzo miła i przyjazna, jest tu bardzo bezpiecznie i spokojne. Jedynym minusem tej szkoły są mundurki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzicucznia Gimnazjum 22 w Łodzi IP: *.toya.net.pl 04.06.14, 19:12 Strzeżcie się tego gimnazjum! To jedna wielka odpytywalnia, klasówka goni klasówkę, kartkówka kartkówkę, każdy nauczyciel traktuje swój przedmiot jak najważniejszy, więcej każą robić w domu, niż uczą w szkole. Stres jest mega! Uczniowie wpadają w depresję, córka ze średniej w podstawówce 4.90 spadła do średniej ledwo 4.00 i to i tak dziewczyna przychodzi od razu ze szkoły do domu i uczy się nieraz do czwartej nad ranem! Nauczyciele zapowiadają sprawdziany, kartkówki po czym ich nie robią ( a dzieci mają stres) a najgorsze że wychwalają tę szkołę, nie mają w ogóle litości! Odpowiedz Link Zgłoś
cisiowanka Re: Gimnazjum 22 w Łodzi 22.08.14, 14:35 Moja opinia o gim 22 jest następująca: Bardzo dobrze prowadzone są przedmioty: matematyka - jestem u p. Daneckiej - jest surowa, dużo pyta, wymaga, robi długie sprawdziany, jest bardzo szczegółowa. Jednocześnie jest sprawiedliwym nauczycielem - nikogo nie faworyzuje, wszystkich traktuje równo, nieważne, czy jesteś kujonem czy nieukiem ;) Ale wiele pracy, ostrzegam! język niemiecki - p. Otorowska wymaga strasznie dużo, musisz się nauczyć każdego słówka. Na lekcjach można się naprawdę nieźle zestresować, nauczycielka jest surowa i nerwowa. ALE! Naprawdę się u niej dużo nauczysz, to nie będzie stracony czas, po 3 latach nauki czuję się naprawdę pewnie po tych lekcjach niemieckiego. chemia - nauczycielka, p. leźnicka nie jest bardzo surowa, dość przyjazna i nie ma stresu na lekcjach. Uczy dobrze, chociaż nie pyta (czasem robi jakąś tam niezapowiedzianą prackę w grupie na ocenę). Przystępnie tłumaczy, nie trzeba się uczyć z podręcznika do sprawdzianów - wystarczy sam zeszyt. Robi nam czasem konkursy, kto pierwszy wpadnie jak coś zrobić itp. Daje plusy za pracę na lekcji. Miła i wymagająca. Polecam ją także. fizyka- pani torenc dużo tłumaczy, nie obija się na lekcjach, cały czas cos robi. Mam mieszane uczucia co do niej, lekcje nie są ani szczególnie rewelacyjne, ale też na pewno nie złe. angielski - taki sobie, ujdzie. Teraz coś, co mniej polecam: biologia - p. szkopek - nic nie robimy na lekcjach, piszemy tylko punkty do tematu w zeszytach i dalej samowolka. Nie polecam. geografia - pani franus jest bardzo miłą, ciepłą osobą, ale najzwyczajniej w świecie nie chce jej się prowadzić lekcji, odpala prezentację i dalej róbta co chceta. Nic się nie nauczycie ;( wos - fajnie i wesoło na lekcji, ale co z tego, jak nawet do podręcznika nie zaglądamy, zero nauki. historia - podgórska coś cały czas gada, ale jakoś nie potrafi zaciekawić, zainteresować. Będziecie spali na lekcjach u niej :) informatyka- pani A. jest trochę nudna, a za JEDNO słówko do kolegi/koleżanki zaraz pyta. Lekcje są nużące, naprawdę :(( Za to u pani S. informatyka jest bardziej energiczna, żywsza, dużo robią w gimpie, jeśli ktoś lubi grafikę komputerową to zachęcam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mela Re: Gimnazjum 22 w Łodzi IP: *.146.80.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.09.15, 20:52 odnośnie p.Daneckiej,to z pewnością jest dobrym nauczycielem,szkoda tylko,że nie potrafi się przyznać do własnych błędów.Powinna się wstydzić tego,że uczniowie po napisanym sprawdzianie/klasówce, idą do niej w celu zweryfikowania oceny,gdyż mają niepozaliczane pkt. za zadania albo źle zsumowane,co w większości obniża ocenę uczniowi. Poza tym do dziennika elektronicznego wpisuje oceny wybiórczo czasami nawet myląc oceny jednego ucznia/uczennicy z drugim. Fakt jest wymagająca,ale czasami z tymi wymogami przesadza,gdyż dając do nauki uczniom materiał ponad plan, powinna go wytłumaczyć na tyle,żeby uczniowie mieli jakiś punkt odniesienia na kartkówce,którą potrafi czasami zrobić z czegoś,czego wcześniej nie uczyła. Moim zdaniem jest nauczycielem z powołaniem aczkolwiek takim,który zaczął się już wypalać dlatego sądzę,że powinna dać szanse młodszym,bo ucząc w ten sposób może zniechęcić nawet największego miłośnika tego przedmiotu Odpowiedz Link Zgłoś
acerola Re: Gimnazjum 22 w Łodzi 12.04.15, 09:33 Przepraszam ale choć trochę myślący rodzic zdaje sobie sprawę , wysyłając dziecko do dobrego gimnazjum ze będą tam klasowki na klasówkach A jak oni mogą mieć tak dobre wyniki - gonić dzieci do nauki Ja sama miałam wybór gim 19 gdzie jest luz i gim 26 gdzie jest klasówka na klasówce Chyba zdaje sobie pani/pan sprawę z tego ze zamiast pytać robią kartkówka dziecko wiec musi się uczyć a nie liczyć na to :może zapyta a może nie; Więc proponuje więcej myślenia dla rodzica, a zresztą chyba to nie problem przepisać do gorszego gim. Wtedy średnia się dziecku powiększy tylko nie wiem czy wiedzy przybędzie Odpowiedz Link Zgłoś
dorota702 Re: Gimnazjum 22 w Łodzi 20.05.15, 23:20 Witam, w sierpniu przeprowadzamy się z synem do Łodzi. Syn będzie chodził do Gimnazjum nr 22 (rejonizacja) - do 3 klasy. Z przeczytanych na forum opinii widzę, że syn będzie musiał popracować w wakacje, żeby wyrównać materiał. Czy ktoś z Państwa dysponuje namiarami na nauczycieli z tej szkoły, którzy udzielają korepetycji. Nie mam innego pomysłu jak zorientować się w różnicach w poziomie nauczania. Syn obecnie chodzi do dobrego gimnazjum, ale nie wiedziałam, że w 22 jest aż tak wysoki poziom. Podaję swojego maila: m_lena_m@wp.pl Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź Pozdrawiam wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada !!!! IP: *.toya.net.pl 13.04.15, 22:26 Szczerze nienawidzę tej szkoły i gdybym mógł cofnął bym się w czasie i wybrał inną. Jednak całe szczęście mam to wszystko już za sobą. Serdecznie pozdrawiam środkowym palcem panią Danecką. To fakt, dzięki poziomowi jaki był na lekcji w liceum nie miałem problemów z matematyką i za to jestem wdzięczny ( a trafiłem do dość dobrego liceum ) jednak psychicznie ta szkoła i ta pani bardzo mnie wykończyły. Wiąże z tymi 3 latami najgorsze wspomnienia. I za żadne skarby nie chce tego powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
gim-22 Re: !!!! 07.07.15, 15:19 Skończyłem tą szkołę w tym roku. I szczerze mówiąc mam bardzo mieszane uczucia. Każdy przedmiot na innym poziomie, więc opisze wszystkie. Niemiecki- możecie trafić na chorą psychicznie panią otorowską, lub bardzo miłą panią lenarcik. Poziom nauczania u obu bardzo podobno, tylko że po lekcjach z panią O. wychodzicie znerwicowani. Polski- Najlepsza zdecydowanie pani Janowiecka. Polecam również panią Śliwińską. U innych kiepsko Angielski- w 22 angielski leży i kwiczy. Bez dodatkowych lekcji będzie ciężko sie dobrze nauczyć. Matematyka- zdecydowanie najlepsza pani Danecka. Uczy dobrze, jest ciężko ale opłaca się. U pozostałych nauczycielek też jest całkiem ok Historia- no cóż, albo nudna jak flaki z olejem pani Podgórska, albo opowiadający o wszystkim z pasją i bardzo przyjazny pan Mrożewski (większość klas ma pani Podgórska) Chemia-najjaśniejszy punkt 22. Pani Leźnicka jest genialna, uczy świetnie. Widać efekty nauki Fizyka- tylko pani torenc. U pozostałych słabiutko Geografia- może być bardzo ciężko, ale z efektami nauki (pani zagner), albo lightowo, przyjemnie i bez żadnej nauki (pani franus) Muzyka-może być Plastyka- Pani olczyk jest dziwna, bardzo dziwna ale idzie przeżyć Informaatyka- bardzo ciężka sprawa. Pani arendt daje punkty ujemne prawie za nic i jest niemiła, pani sobieszczyk preferuje dziewczyny (jeśli pyta to na 90% chłopaka) Biologia- tutaj bardzo się zawiodłem. Pani szkopek uczy fatalnie. Najgorzej z całej szkoły. Praktycznie w ogóle nie uczy. Na lekcjach siedzimy i nudzimy się, bo nic się nie dzieje. Natomiast sprawdziany robi jakby uczyła genialnie. Z drugiej strony pani Milczarek. Genialna nauczycielka. Uczy bio bo to jej pasja i bez wątpienia polubicie u niej ten przedmiot WOS- pani Michalak fajna, ale nauczyć to was nie nauczy niczego. Jedyne co będzie miaa wymagania na miesiąc przed egzaminem Więc tak właśnie wygląda 22. Szczerze mówiąc to nie wiem czy poszedłbym tam teraz. Atmosfera, która kiedyś była świetna, teraz zeszła na psy. Co drugi pierwszoklasista pali papierosy, z alkoholem podobnie. Ciężko znaleźć kogoś normalnego i inteligentnego. Sądzę, że są lepsze gimnazja, więc jeśli macie dojeżdżać do 22 z daleka to proponuje znaleźć co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta otorowska-chora psychicznie IP: *.retsat1.com.pl 07.09.15, 14:29 Witam Nie polecam tego gimnazjum nikomu-Pani od niemieckiego jest niezrównoważona psychicznie,matematyczka zamiast tłumaczyć wstawia pałę za pałą i nie ma na nie mocnych.Zamiast wychowywać ,zachęcać,tłumaczyć gnoją do granic możliwości ;/ Oby tylko z powodu ich podejścia nie stała się tragedia .Nie wszystkie dzieciaki dobrze znoszą stres.z tego co wiem danecka pracowała wcześniej w liceum-ciekawe czemu przeniosła się do gimnazjum??? Odradzam wszystkim gimnazjum 22-nawet dyrektorka nie chce słyszeć o zmianie laski od niemieckiego choć notorycznie skargi na nią----to jest wszystko klika-gorzej niż w kościele ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starwars Re: Gimnazjum nr 22 IP: *.retsat1.com.pl 11.09.15, 14:44 Z tego co się orientuję w ubiegłym roku można było dostać się do tej szkoły z poza rejonu mając średnią 2.00 i wynik z testu po podstawówce na 10%... Tak więc wygląda to renomowane gimnazjum? W tym roku wiele bardziej ambitnych dzieci z obecnych klas II odeszło do innych szkół i w niektórych klasach się mocno przerzedziło. Smutno patrzeć jak dobra kiedyś szkoła leci na łeb na szyję w dół i nikt nie chce jej ratować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn113 Re: Gimnazjum nr 22 IP: *.pl 17.11.15, 20:05 Gimnazjum 22 na Retkini to najgorsze gimnazjum do jakiego można trafić! Absolutnie odradzam. Wysoki poziom? Ale jakim kosztem?! Ta szkoła to jedna wielka odpytywalnia, ona nie uczy ale polega na samych sprawdzianach, kartkówkach tak że jeśli ktoś chce mieć dobre oceny nie ma czasu nawet na obiad, tyle jest nauki. Nauczyciele oczywiście mówią że nie jest tak źle, że to konieczne do egzaminu a uczniowie przecież muszą się uczyć. Ale czy to uczniowie są dla szkoły,a nie ona dla nich? Chodziłem do tego gimnazjum 2 lata, przeniosłem się na ostatni rok i to była najlepsza decyzja w moim życiu. W nowej szkole było również dużo nauki ( ostatni rok) ale nauczyciele byli bardziej ,,ludzcy'', lepsza atmosfera, młodzież i ...nie oszukujmy się ale 22 wcale dobrze nie przygotowuje do egzaminu. Tam jest tak dużo nauki, że wszystkiego trzeba się uczyć w biegu, aby zdążyć. Jednego dnia sprawdzian, tydzień później już nic nie pamiętam, bo takie uczenie się zapisuje się w pamięci krótkotrwałej. W nowej szkole podniosły mi się oceny, brałem udział w konkursach na które w 22 nie miałbym czasu. Te 2 lata w 22 to można powiedzieć że były to 2 lata z życia zmarnowane. Strzeżcie się tej szkoły!!! Odpowiedz Link Zgłoś