Dodaj do ulubionych

Gimnazjum nr 18

• Gość: Yuna Re: Gimnazjum nr 18 IP: 195.117.116.* 16.06.07, 15:13
      Hej...ja właśnie kończę "osiemnastkę"...trzeba przyznać, że jest to bardzo dobra szkoła, świetnie przygotowywuje do liceum, ale...
      po 1: jest cholernie ciasno...
      po 2: dyrektorka to najgorsza jędza [żeby nie użyć gorszych słów] na świecie..
      po 3: jeśli ktoś ma jakieś problemy osobiste [np w domu, albo z poważną chorobą..] to niektórzy nie potrafią zrozumieć, że można mieć z tego powodu kłopoty w nauce[duże zaległości..], a zwłaszcza właśnie "pani" dyrektor nie potrafi tego zrozumieć...i jadą po tobie tak, że hej, jakbyś był winny najgorszej zbrodni ... przykre doświadczenie
    • Gość: sdf sdf IP: *.dynamic.mm.pl 11.03.14, 20:36
      sdf
    • Gość: I.rminaKa Nie za bardzo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.14, 15:48
      UCZĘSZCZAŁAM DO TEGO GIMNAZJUM I MAM ZŁE WSPOMNIENIA. Uczniowie są nieuczciwi i złośliwi, a nauczyciele baaaaardzooooo surowi. Pamiętam jak byłam chora przez 2 tygodnie...gdy wróciłam do szkoły żaden z nauczycieli nie chciał mi usprawiedliwić tego, iż miałam zaległości. Natomiast moja koleżanka wybrała się do 29 gimnazjum, które jest o WIELE lepszą szkołą nie tylko ze względu na nauczycieli, ale także panującą tam atmosferę...ŻAŁUJĘ, ŻE NIE POSZŁAM Z NIĄ :(
    • Gość: Absolwent Ta szkoła jest śmieszna, lecz poziom wysoki IP: *.toya.net.pl 17.01.15, 00:18
      Jestem bardzo zadowolony z nauczania w tym gimnazjum. Nauczyciele naprawdę wymagający, i w większości z podejściem do pracy. Jednakże pewne afery szkole związane z tą szkołą są po prostu śmieszne. Ignorowanie przez dyrekcje jakichkolwiek skarg oraz interwencji rodziców. Należy zadać sobie pytanie, czy zależy nam na edukacji oraz komforcie pracy i nauki, czy na prestiżu pochodzącego ze spotkań z "osobowościami", które bynajmniej nie są (nie zawsze) osobami godnymi naśladowania. Atmosfera w śród uczniów bardzo przytłaczająca dla osób, które nie są tzw. "fejmami". Szkoła bardzo dobra, poziom nauczania wysoki, zwłaszcza chemia, fizyka oraz biologia, jak i polski oraz wos. Nie polecam dla osób o słabej psychice, które nie są asertywne. Są nauczyciele o "szczególnej specyfice", lecz można wczuć się w rytm szkoły.
    • Gość: ada 18stka IP: *.play-internet.pl 01.05.15, 21:42
      Pani od matematyki nie potrafi tłumaczyć, a pani od fizyki to osoba , ktora popiera tzw towarzystwo wzajemnej adoracji tzn. uwielbia te dzieci i tych rodzicow, ktorych zna
      • kas.99 Re: 18stka 02.05.15, 14:06
        O której pani od matematyki piszesz?Mam podobne spostrzeżenia!!!
    • kas.99 matematyka w 18stce 02.05.15, 14:50
      Pani T ciągle jest niezadowolona i narzeka na warunki pracy.Nie umie tłumaczyć ani przekazać wiedzy i obraża się na uczniów,że nie rozumieją jej przestarzałych metod nauczania i mają słabe oceny.Tłumaczy tylko wybranym a innym wmawia , że nic nie umieją ,nie motywuje do nauki matematyki a wręcz demotywuje.Tacy nauczyciele to przeszłość i jak najszybciej powinni zejść ze sceny nauczania.
      Nic dziwnego,że uczniowie nie rozumieją matematyki i podejmują naukę z niechęcią.Inni nauczyciele w tym gimnazjum potrafią rzeczowo przekazać wiedzę
      i korzystają z nowoczesnych metod nauczania więc osiągają dobre wyniki nie ukrywając swoich porażek i " niechciejstwa do pracy " za " plecami nieuczących się uczniów". Oby Pani dyrektor jak najszybciej dostrzegła problem i stanowczo zareagowała . "Takie będą losy Rzeczypospolitej, jakie ich młodzieży chowanie " trafnie zauważył Jan Zamojski.Wyniki uczniów są adekwatne do metod nauczania
      i zaangażowania nauczyciela i o tym cały świat już dawno wie.Statystyki mówią,ze rówieśnicy z Europy Zachodniej mają o 30% lepsze wyniki wiedzy matematycznej niż my.Ciekawe dlaczego? Są tacy zdolni czy mają nauczycieli z lepszymi metodami nauczania?
    • Gość: Iwona Gimnazjum nr 18 w Łodzi IP: *.toya.net.pl 25.07.15, 11:38
      Przepisałem sie do tej szkoły dopiero po roku nauki w 14.gimnazjum nr 14-masakryczne.Ćpanie w łązienkach,pieprzenie się i alkohol nawet na lekcji.Raz podpalili ławke.Potem wybili oko nauczyciele monetą bo cała klasa zaczeła w nią zucać.Potem rzucali sobie na matmie kondomem pełnym wody.Jeżeli jestes dresem to coś dla ciebei bo chłopca w rurkach i dziewczyny bez makijażu w mundurku nei spotkasz...
      Teraz giomnazjum nr 18.... bardzo dużo fejmów czyli osob bogatch, którzy mają mase lajków i ubierają się w drogich sklepach ... takze jeżeli jestes biedny to mogą cię zniszczyć.Poziom nauki masakryczny ale po kilku miesiąchach da sie przywyknąc. całym roku szkolnym miałem moze 20-30 nocy nieprzespanych. Nauczyciele są wymagający ale także przystępni na nasze prośby dotyczace sprawdzianów,kartkówek.NIE POLECAM PANI OD CHEMI. Jak jestem na jej lekcji to cały się trzęse-nei dlatego że dotsane 1 albo czegoś nie umiem-tylko ona sama jest postrachem i wielu uczniów nie przepuszcza do następnej klasy.Ale jeżeli z nia żyjesz dobrze to jest całkiem niezła. Jednak ja tak sie jej bałem ze nei przychodziłm na lekcjie do niej bo siedziałęm na korytarzu w ukryciu hahaha i potem miałem przej***ne. Najlepszy nauczyciel to jest Bartłomiej Ropelski-uczy niemieckiego. Jest na maksa wymagakjący. Uczymu się ok. 200 słówek w ciagu tyg. ( 3 godz tyg). Można z nim porozmawiac na kazdy temat .Organizuje spotkania z aktorami, piosenkarzami i ogólnei z celebrytami. Przychodza do nas ludzi z top model nawet niedługo krupa przychodzi i łukasz jemioł, natalai siwiec,rafał maślak,cezary żak,anna maria wesołowska i aktorzy których nazwisk nie pamietam.
    • Gość: AMA626 re: gimnazjum 18 IP: *.toya.net.pl 11.05.16, 18:01
      Nie mam porównania co do innych szkół, ja wspominam je bardzo źle. Wielu spośród nauczycieli traktuje uczniów nierówno tj. skupia dużo więcej uwagi uczniom, których rodzice są bogaci lub zajmuje wysokie szczeble (np. lekarz, nauczyciel akademicki), lecz moim zdaniem zdaniem wszystko zależy do tego jak się trafi. Panie od matmy wymagające, lecz pani T, na którą wiele osób narzeka jest najwspanialszym nauczycielem w tej szkole, jako jedyna chyba traktuje wszystkich tak samo (byłem wielokrotnie świadkiem, gdy z takim samym zaangażowaniem tłumaczyła matmę dziewczynie z autyzmem, która nic nie kuma jak i uczniom.. normalnym), troszczy się o problemy wszystkich, nawet osób, które nie są jej wychowankami. A co do jej prastarych metod nauczania to ja bardzo pochwalam, wolę pisać na tablicy z kredą a nie z mazakiem niż mieć lekcje z rzutnikiem, które jak dla mnie sa po prostu niewygodne. Bardzo docenia wkład w pracę. Drugi najwspanialszy nauczyciel to p. Z od niemieckiego, przecudowna, ciepła i sympatyczna osoba, oby jak najwięcej takich. Inny nauczyciel p. R to jedna wielka pomyłka. Homoś propagujący tolerancję, a sam poniża wspomnianą wczęsniej dziewczynę z autyzmem obgadując ją i śmiejąc się na lekcjach z inną klasą, ubiera się w rurki, w Internecie udostępnia zdjęcia w złotych majtkach, dając tym bardzo zły przykład młodziezy. Pani od informatyki tym co czasem wyprawia sprawia wrażenie chorej psychicznie xD ale idzie się z nią dogadać. Wuefiści mają wszystko w d*pie, za wyjątkiem osób wysportowanych, którzy są ich pupilami. Pani P od polskiego bardzo miła osoba, ale żaden z jej nauczyciel. Robi sprawdziany i klasówki i nie sprawdza ich i nie oddaje, umawia się na pisanie prac, a o nich zapomina. Gdy coś się od niej chce trzeba przypominać miesiąc, podczas gdy dla uczniów-fejmów ma czas na robienie durnych kartek po 2h, które mogłaby zrobić w 5min (nie chcę się teraz zaglębiać w szczegóły) - idealna osoba dla kogoś kto nei chce się uczyć, a chce żyć w szkole w przyjaznej atmosferze. Inni nauczyciele polskiego to jej dokładne przeciwieństwo :) ogólnie oceniam szkołę jako źle zorganizowaną pod wieloma względami, wiele nauczycieli jest niesprawiedliwych i niekompetentnych, ale zdarza się, że trafi się na kogoś na prawdę miłego.
      • Gość: mateusz Re: re: gimnazjum 18 IP: *.toya.net.pl 14.11.16, 16:45
        Pan Ropelski dla ścisłości niej jest gejem, tylko bi.
    • Gość: gim Re: Gimnazjum nr 18 IP: *.toya.net.pl 17.05.17, 16:05
      Same protesty. Przynajmniej raz w miesiącu zakazują przyjścia do szkoły. Powalona szkoła. Dobrze, że likwidują, bo i tak im się nie chce uczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka