Dodaj do ulubionych

Znowi ci lekarze.

30.12.02, 12:24
www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1239839.html
W skrócie - w majestacie prawa lekarze z Opola zabronili prowadzenia
konkurencyjnego gabinetu lekarzowi-specjaliście z Katowic. To środowisko samo
usilnie pracuje na swoją opinię w społeczeństwie, a potem się dziwi, że taka
ona jest.
Obserwuj wątek
    • med_max Znowu ten kuubaa 30.12.02, 12:49
      Powiedz wreszcie chłopie, gdzie i w którym momencie Twojego życia doznałeś
      krzywdy ze strony "służby zdrowia".Bardzo jestem tego ciekaw.
      Pytanie do kuubyy: Czy znasz jakiś uczciwych, pracowitych lekarzy w Polsce?
      • kuubaa Re: Znowu ten kuubaa 30.12.02, 13:48
        Nie doznałem, bo omijam szerokim łukiem. Domyślam sie, że niepojęte jest dla
        Ciebie, że ktoś nie godzi się na nieprawidłowości, a nie ma w tym osobistego
        interesu. Gdyby inni też się niegodzili (np. gdy złodziej okrada NIE ICH
        samochód) mogłoby byc inaczej.
        Znam lekarza uczciwego - moja siostra. A czy pracowita nie wiem, bo nie bywam u
        niej w gabinecie.
        • Gość: med_max Wiele jest dla mnie pojete... IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.12.02, 14:13
          > Nie doznałem, bo omijam szerokim łukiem.

Tak, tak, omijaj, jak bedziesz miał zapalenie wyrostka, to się sam zoperujesz.

Domyślam sie, że niepojęte jest dla
          > Ciebie, że ktoś nie godzi się na nieprawidłowości, a nie ma w tym osobistego
          > interesu.

A co oznacza temat "I znów ci lekarze..."? Sugeruje, że to najgorsi z
          najgorszych. Chciałbyś głośno powtórzyć to zdanie uogólnienia?
          Powtórz: "Najgorsi z najgorszych". I co? Pełna satysfakcja? U Ciebie może tak
          ale u mnie nie, bo ja mam nadzieję,że jestem uczciwy ale nie mnie oceniać.

Gdyby inni też się niegodzili (np. gdy złodziej okrada NIE ICH
          > samochód) mogłoby byc inaczej.

Jakoś nie zauważyłem wątków o złodziejach samochodów i o innych nieprawych
          zawodach, np. o prawnikach

> Znam lekarza uczciwego - moja siostra. A czy pracowita nie wiem, bo nie bywam
          u niej w gabinecie.

a szkoda, lepiej poznałbyś temat.
          • Gość: gamdan Re: Fajnie byłoby... IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.12.02, 22:55
            ... gdyby ludzie zabierający głos w sprawie służby zdrowia opierali swoje
            opinie także na znajomości rzeczy, a nie tylko na wewnętrznym przekonaniu o
            słuszności własnych poglądów. Czasem lepiej poprostu zapytać.
          • kuubaa Re: Wiele jest dla mnie pojete... 30.12.02, 23:31
            Jestem jak najdalszy od uogólniania, mam też nadzieję że jesteś lekarzem
            uczciwym, fachowym i pracowitym. Oczywiście jak w każdym zawodzie takich nie
            brakuje, tyle że jest ich niepokojąco mało, coraz mniej. Szczególnie jeśli
            chodzi o uczciwość.
            Na temat adwokatów nie mówmy, bo ta profesja nigdy nie cieszyła się
            (zasłużenie) szacunkiem. Tyle że z usług adwokata można niekorzystać, a
            ewentualne szkody które wyrządzi są nieporównanie mniejsze. No i adwokaci nie
            mówią o jakimś powołaniu, ciężkiej pracy, niedocenianiu, bożej iskrze.
    • saperka Re: Znowi ci lekarze. 30.12.02, 23:19
      Popatrz, a ja znam prawie samych dobrych lekarzy.

A co do afer prasowych, to są za zwyczaj tanią sensacją i mówią o zdarzeniach
      jednostkowych.

Pozdrawiam serdecznie

Saperka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka