Dodaj do ulubionych

Koniec Fabryki?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 18:01
coz kazdy orze jak moze - wykurzy starych wlascicieli fabryki, potem otworzy
swoja "fabryke"....
Obserwuj wątek
    • hubar Re: Koniec Fabryki? 04.05.06, 19:32
      O jaki miły i sympatyczny rozmowny pan własciciel. Od razu mu wierzę i trzymam
      jego stronę.
    • Gość: osti Klub który już dawno (klimatycznie) podupada. IP: *.toya.net.pl 04.05.06, 19:33
      Średnia wieku gości: 20 lat. Dużo nawalonego gó..arstwa. Wulgarni, wyjątkowo
      bucowaci bramkarze. To Fabryka ostatnich czasów. Płakał raczej mało kto będzie.
      • Gość: łodzianin Klub który już dawno mocno podupada. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:08
        no własnie jakieś 4-5lat temy jak mili państwo właścicielstwi zaczeli wpuszczać
        do klubu panów w dresach bez karku i stawiać im darmo co tylko chcieli a ci
        robili tam co chcieli...ze sprowadzeniam dziwek, wciąganiem koksu w kiblach i
        rozróbach pod barem klub strasznie podupadł, rozeszła się stara wiara i klimat
        siadł...do tego przyczyniła się tez rozwydrzona strasznie córa właścicielska
        niejednokrotnie robiąca z siebie idiotke i wpuszczająca np. tego dnia tylko
        brzydkie dziewczyny aby od niej nie odciągac ludzi a innego panów np. w
        niebieskim podkoszulku bo sama taki miała!!

były tam wiele razy pustki, potem ludzie dziwni jak ze straganu z warzywami...

teraz po wielu latach nadrabiania straconego czasu i wyjeździe smarkuli
        właścicielskiej klub się podnióśł...część starej wiary powróciło ale niesmak
        został, (sprytnie wykorzystała to Kaliska w której wciąż na pierwszych piętrach
        jest klimatycznie a na samej górze znacznie mniej ale się można pogibac, choć w
        wyniku tego iż nie ma w Łodzi gdzie iść tam idą niemal wszyscy i po22nie ma tam
        gdzie szpilki wcisnąć)...i teraz się okazuje że przychoidz jakiś BUC i niszczy
        klub bo ma w d... ludzi tylko mu zależy na kasie(cóż taki jest
        kapitalizm)...ale chyba nie wierzy że jeszcze nowsza fabryka zaskoczy....nie
        ludzi co tworzyli starą wiarę i co tworzą klimat w klubach!!!

a co do wieku to zawsze od kąd pamietam tam był przekrój licealny....tak 16-
        20lat....tak tam było zawsze...na szczęście nie z przegięciami jak w west gdzie
        15 latki bez majtek to standart..przynajmniej pare lat temu!!
        • Gość: jinx Re: Fabryka IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 04.05.06, 21:03
          ja pamietam Fabryke kiedy bylem jeszcze w liceum, a bylo to prawie dziesiec lat
          temu. zawsze swietna zabawa. potem wracalem od czasu do czasu, ale przekroj
          wiekowy pozostal ten sam, wiec zeby nie wygladac jak drapieznik, ktory poluje
          na mlode gaski szybko sie stamtad zawijalem, chociaz pozniym wieczorem czy
          noca "stare" partie powracaly. jakby nie mierzyc to fajne miejsce, ale moze juz
          sie wyczerpalo. moze Rymarczykowie sprobuja stworzyc cos nowego, ale jak im sie
          nie bedzie chcialo to wcale sie nie zdziwie.
          pozdrawiam i zycze powodzenia, a nowemu wlascicielowi daje wielki usmiech i
          haslo "glupich nie sieja, sami sie rodza".
        • Gość: MARCIN Re: Klub który już dawno mocno podupada. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 23:38
          Czytając kiedyś taki artykuł pewnie byłoby mi żal.Fabryka była dla mnie i moich
          przyjaciół , znajomych miejscem wyjątkowym może nawet kultowym. Bywaliśmy tam
          dwa razy w tygodniu i świetnie się bawiliśmy . Tak jak napisał Łodzianin była
          tam stara gwardia. Ostatnimi czasy właściciele rzeczywiście sie zatracili,
          wpuszczają kogo popadnie i według mnie tylko na tym tracą .Podczas moich
          ostatnich 3-4 wizyt w tym lokalu dochodziło do awantur i bójek między tymi
          napakowanymi debilami co stoją na bramce a ludzmi bawiącymi się w środku. od
          pewnego czasu bojkotuje Fabryke , dlatego też jeśli zamkną ten lokal nie bedzie
          to dla mnie wielka strata. Może to i lepiej... Chciałbym żeby w pamięci zostały
          mi tylko te wszystkie cudowne chwile które spędzilem w tym lokalu i nie chce
          patrzeć na bande idiotów która psuje markę " naszej starej dobrej Fabryce"...
        • Gość: dragoness Re: Klub który już dawno mocno podupada. IP: *.snloca.dsl-w.verizon.net 05.05.06, 18:43
          widac ze ktos zna klimaty i nie jedno piwko wypil w fabryce pozdrawiam lodzianina!!
    • yarro Re: Koniec Fabryki? 04.05.06, 21:01
      Właściciel wyszedł jednym słowem na palanta. Już raz taki był, Adamczyk Bogusław
      i jego kamienica na Mickiewicza 13 (róg Kościuszki) gdzie widzimy jak
      gospodaruje własciciel, gdy wszystkich wypitoli...
    • Gość: brok Re: Koniec Fabryki? IP: *.lodz.mm.pl 04.05.06, 21:14
      Słyszałem, że właścicielka Fabryki potrafi się zachowywać bardzo nieładnie
      wobec gości, wiec nie ma sie co żałować...
      • maxxman Re: Koniec Fabryki? 04.05.06, 21:19
        No a jesli potrafi sie nieladnie zachowac wobec gosci, to ochrona Fabryki nie
        moze go jakos "zneutralizowac"? I juz?
        • Gość: roch Re: Koniec Fabryki? IP: *.lodz.msk.pl 05.05.06, 00:03
          Nie, dlatego że ochrona wcale nie jest lepsza. Już kilka lat temu tzw.
          ochroniarze z Fabryki należeli do najbardziej chamskich w Łodzi - nie było pod
          tym względem drugiego takiego lokalu. I dlatego ja osobiście na pewno nie będę
          żałował, że ten klub zniknie - i myślę, że nie tylko ja mam takie odczucia
    • monikabloch leszek blazkov 05.05.06, 07:00
      o ile dobrze znam tego człowieka to jest on właścicielem jednej z łódzkich
      dyskotek vivy i dlatego chce zamknąć fabrykę ,bo to dla niego zbyt duża
      konkurencja!!!!!!
      • Gość: xyz Re: leszek blazkov IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 07:40
        VIVA LIFE - czy Wam coś to mówi ???
        • Gość: xxx Re: leszek blazkov IP: *.toya.net.pl 06.05.06, 06:47
          jasne ,że tak pracowałam u tego krwiopijcy przez rok!!!!!!!!!!!
      • Gość: łodzianin nie to jakas bzudra!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 19:42
        słuchaj ludzie którzy chodzili do fabryki a ludzie z vivy to dwie różne
        historie...ludzie co chodzili ze mną do Fabry by nigdy nie zbrukali się
        chodzeniem do vivy...nie te klimaty nie ten styl!!
    • Gość: Feti Re: Koniec Fabryki? IP: *.toya.net.pl 05.05.06, 09:37
      Jak widac nie wszyscy potrafia sie bawic. Pewnie Pan "Nowy" chcialby troche
      kaski dla siebie z biznesu, biorac pod uwage, ze Klub ma swoja historie i
      obecnie co piatek i sobote jest pelen bawiacych sie ludzi. Wiec latwo Panu
      wlascielowi policzyc, ze moze moglby na tym zarobic :) A niech sie wypcha...ja
      tam na pewno wtedy nie przyjde !!! Jak jest za glosno kup Pan stopery w aptece.
    • Gość: cartney No i bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:02
      Ostatnio włascicielom klubu chyba sie w głowach poprzewracało, jakieś dziwne
      selekcje ( karty klubowe ) i najgorszego rodzaju chamstwo na bramce. Zgłaszalem
      z przyjaciołmi Nasze sugestie, ze klienta tak sie nie traktuje, ale nic to nie
      dawalo. Jak z mapy łodzkich klubów zginie lokal który od ostatniego czasu
      kojarzy sie z "wiesniakiem" na bramie to nikt się nie obrazi...
    • Gość: Mazi Re: Koniec Fabryki? IP: *.toya.net.pl 05.05.06, 10:16
      Może to i dobrze, że Fabryka przestanie istnieć... Czas na zmiany. I tak nie
      lubiłem tego lokalu. Jeżeli jednak nowy właściciel działa wbrew umowie, to
      należałoby go pokazowo ukarać...
    • Gość: rombajło Re: Koniec Fabryki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 11:10
      Szkoda jakby fabra miala byc zamknieta z powodu jakiegos zgreda z kompleksami.
      • Gość: jeje Re: Koniec Fabryki? IP: *.toya.net.pl 05.05.06, 12:08
        Szkoda lokalu i tyle. Co tydzień jest tam obecnie full wiary. I odkad pamietam
        srednia wieku klubowiczow nie byla jakas bardzo wygorowana. Jezeli klub odrodzi
        sie w tym samym klimacie ale bez selekcji na bramce robionej przez corke
        wlascicieli na zasadzie wlasnego widzi mi sie oraz bez wszechobecnej ochrony
        ktora nie jeden raz sama zaczynala dymy, to bede tam dalej chodzic.
    • Gość: j Re: Koniec Fabryki? IP: *.gepc.ge.com / 195.212.51.* 05.05.06, 13:27
      A mnie tam kiedyś okradli. Piwo drogie i niedobre.Za dużo ludzi wpuszczają
      naraz, a lokal niewielki. Toalety straszne.Chyba płakać nie będę.
    • Gość: z_cicha_pek Hmmmmm IP: *.toya.net.pl 05.05.06, 13:27
      W fabryce jestem generalnie odkad pamietam hehehehe i w sumie szkoda bo myslalem
      ze za 10 lat tez tam wpadne ... poczytalem sobie wasze wypowiedzi i wszyscy
      macie racje wiec nic nie musze dodawac moze poza malym apelem do jednego z
      bramkarzy NAJWYZSZA PORA PO 5 LATACH KUPIC INNY SWETEREK buahahahahahahahahaha jOł
      • Gość: krakov Re: Hmmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 15:43
        dal nas Fabrykowiczów to wielki cios, jest nas wielu !!! nas nie pokonacie !!!
        ale spoko, do 2009 damy rade !!!!!!!!!!!!!!!! kochamy Fabre !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Malina Re: Koniec Fabryki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:05
      Fabryka to cos wiecej niz tylko klub...stali bywalcy wiedza o czym mowie.Ja ten
      klub uwielbiam i mam nadzieje posyłac tam moje dzieci.
    • Gość: kkkk Re: Koniec Fabryki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:52
      nie ma nigdzie indziej w lodzi klubu z takim klimatem, z taka klimatyczna
      bramą...
    • Gość: fabrykant Pamiętacie akcję Kaktus? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.06, 01:08
      ...jak turysta z Wawy dostał od bramki szklanką w twarz i po założeniu wszystkich niezbędnych szwów wyglądał jak kaktus?

Skoro właściciele nie radzili sobie z bramką to może lepiej żeby nie było tego lokalu. Słyszałem (ale uczciwie powiem, że nie wiem na pewno) że Rymarczykowe w pewnym momencie stali się zakładnikami ramki.

Aż dziw, że żaden ze sklepanych klientów nie pozwał do sądu lokalu. Bądź co bądź obowiązkiem właściciela jest zapewnienie bezpiecznego pobytu w swoim lokalu.
    • Gość: zrasip Konca nie widac.....i dobrze IP: *.retsat1.com.pl 06.05.06, 04:48
      Ja osobiscie uwazam ze nie ma takiej opcji o zamknieciu fabryki a tym wszystkim
      nieudacznika ktorzy twierdza za fabra upada przypomnie co sie dzialo w tym
      lokalu od cala zime.Tak duzo ludzi chcialo tam przyjsc ze selekcja musiala byc.
      Polecam nowemu wlascicielowi budynku zeby sie pocalowal w d...I jak ma zamiar
      kogos pozwac do sadu to zapraszam,pozwij mnie baranie.
      Pozdrowienia dla starych fabrykantow
      • Gość: fabrykant Re: Konca nie widac.....i dobrze IP: *.toya.net.pl 06.05.06, 10:19
        jak jestes taki kozak to podaj swoje imie i nazwisko chociaz, bo tak to jestes
        troche smieszny z tym swoim odgrazaniem sie ;)
        • Gość: ... Re: Konca nie widac.....i dobrze IP: *.retsat1.com.pl 06.05.06, 15:42
          i ty jestes fabrykant??emerytowany chyba.
          • Gość: music instructor Re: Konca nie widac.....i dobrze IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.05.06, 19:57
            A moze by tak jakas pikiete zorganizowac przed kamienica? :) Jako staly bywalec
            moge potwierdzic, ze nowy wlascicel wyczynia niesamowite cuda - od wylaczania
            wody w srodku imprezy do wzywania patroli kazdego wieczoru wlacznie (zapewne
            jego sprawka jest takze podniesienie akcyzy na fajki, dammit!)

Lokal jest mekka dla wielu imprezowiczow i naprawde szkoda by bylo, aby jakis
            palant nam to odebral.

Co do pozostalych komentarzy, zgodzic sie co prawda moge, ze bramka w fabrze
            jest conajmniej nienajlepsza, ale *LOL* - Rymarczykowie zakladnikami bramkarzy -
            gratuluje pomyslowosci, mialem calkiem niezly ubaw czytajac to, tym bardziej ze
            nie palaja oni zbyt wysoka inteligencja, plasujac sie gdzies na poziomie
            pomidora (i nawet nowe wdzianka tego nie ukryja).

Reasumujac, chociaz watpie by nowy wlascicel kamienicy bylby wstanie wykurzyc
            fabrykantow, to jednak cala atmosfera do najprzyjemniejszych nie nalezy. Moze by
            zatem podjac jakies kroki prawne?

pozdrowienia dla stalych bywalcow,
            intructor

• Gość: chuck Re: Konca nie widac.....i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 16:02
              lokal BYŁ mekką...ale jakieś 10 lat temu - już nią nie jest...
              No i cóż - to prawda - nowe fatałaszki nie ukryją tego co najgorsze niestety
              pzdr
    • Gość: regie Re: Koniec Fabryki? IP: *.toya.net.pl 10.05.06, 01:16
      leszek zamknij im tą budę.i będzie spokój

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka