Gość: tomga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 18:01 coz kazdy orze jak moze - wykurzy starych wlascicieli fabryki, potem otworzy swoja "fabryke".... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Koniec Fabryki? 04.05.06, 19:32 O jaki miły i sympatyczny rozmowny pan własciciel. Od razu mu wierzę i trzymam jego stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osti Klub który już dawno (klimatycznie) podupada. IP: *.toya.net.pl 04.05.06, 19:33 Średnia wieku gości: 20 lat. Dużo nawalonego gó..arstwa. Wulgarni, wyjątkowo bucowaci bramkarze. To Fabryka ostatnich czasów. Płakał raczej mało kto będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Klub który już dawno mocno podupada. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:08 no własnie jakieś 4-5lat temy jak mili państwo właścicielstwi zaczeli wpuszczać do klubu panów w dresach bez karku i stawiać im darmo co tylko chcieli a ci robili tam co chcieli...ze sprowadzeniam dziwek, wciąganiem koksu w kiblach i rozróbach pod barem klub strasznie podupadł, rozeszła się stara wiara i klimat siadł...do tego przyczyniła się tez rozwydrzona strasznie córa właścicielska niejednokrotnie robiąca z siebie idiotke i wpuszczająca np. tego dnia tylko brzydkie dziewczyny aby od niej nie odciągac ludzi a innego panów np. w niebieskim podkoszulku bo sama taki miała!! były tam wiele razy pustki, potem ludzie dziwni jak ze straganu z warzywami... teraz po wielu latach nadrabiania straconego czasu i wyjeździe smarkuli właścicielskiej klub się podnióśł...część starej wiary powróciło ale niesmak został, (sprytnie wykorzystała to Kaliska w której wciąż na pierwszych piętrach jest klimatycznie a na samej górze znacznie mniej ale się można pogibac, choć w wyniku tego iż nie ma w Łodzi gdzie iść tam idą niemal wszyscy i po22nie ma tam gdzie szpilki wcisnąć)...i teraz się okazuje że przychoidz jakiś BUC i niszczy klub bo ma w d... ludzi tylko mu zależy na kasie(cóż taki jest kapitalizm)...ale chyba nie wierzy że jeszcze nowsza fabryka zaskoczy....nie ludzi co tworzyli starą wiarę i co tworzą klimat w klubach!!! a co do wieku to zawsze od kąd pamietam tam był przekrój licealny....tak 16- 20lat....tak tam było zawsze...na szczęście nie z przegięciami jak w west gdzie 15 latki bez majtek to standart..przynajmniej pare lat temu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: Fabryka IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 04.05.06, 21:03 ja pamietam Fabryke kiedy bylem jeszcze w liceum, a bylo to prawie dziesiec lat temu. zawsze swietna zabawa. potem wracalem od czasu do czasu, ale przekroj wiekowy pozostal ten sam, wiec zeby nie wygladac jak drapieznik, ktory poluje na mlode gaski szybko sie stamtad zawijalem, chociaz pozniym wieczorem czy noca "stare" partie powracaly. jakby nie mierzyc to fajne miejsce, ale moze juz sie wyczerpalo. moze Rymarczykowie sprobuja stworzyc cos nowego, ale jak im sie nie bedzie chcialo to wcale sie nie zdziwie. pozdrawiam i zycze powodzenia, a nowemu wlascicielowi daje wielki usmiech i haslo "glupich nie sieja, sami sie rodza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: Klub który już dawno mocno podupada. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 23:38 Czytając kiedyś taki artykuł pewnie byłoby mi żal.Fabryka była dla mnie i moich przyjaciół , znajomych miejscem wyjątkowym może nawet kultowym. Bywaliśmy tam dwa razy w tygodniu i świetnie się bawiliśmy . Tak jak napisał Łodzianin była tam stara gwardia. Ostatnimi czasy właściciele rzeczywiście sie zatracili, wpuszczają kogo popadnie i według mnie tylko na tym tracą .Podczas moich ostatnich 3-4 wizyt w tym lokalu dochodziło do awantur i bójek między tymi napakowanymi debilami co stoją na bramce a ludzmi bawiącymi się w środku. od pewnego czasu bojkotuje Fabryke , dlatego też jeśli zamkną ten lokal nie bedzie to dla mnie wielka strata. Może to i lepiej... Chciałbym żeby w pamięci zostały mi tylko te wszystkie cudowne chwile które spędzilem w tym lokalu i nie chce patrzeć na bande idiotów która psuje markę " naszej starej dobrej Fabryce"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dragoness Re: Klub który już dawno mocno podupada. IP: *.snloca.dsl-w.verizon.net 05.05.06, 18:43 widac ze ktos zna klimaty i nie jedno piwko wypil w fabryce pozdrawiam lodzianina!! Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Koniec Fabryki? 04.05.06, 21:01 Właściciel wyszedł jednym słowem na palanta. Już raz taki był, Adamczyk Bogusław i jego kamienica na Mickiewicza 13 (róg Kościuszki) gdzie widzimy jak gospodaruje własciciel, gdy wszystkich wypitoli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brok Re: Koniec Fabryki? IP: *.lodz.mm.pl 04.05.06, 21:14 Słyszałem, że właścicielka Fabryki potrafi się zachowywać bardzo nieładnie wobec gości, wiec nie ma sie co żałować... Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Koniec Fabryki? 04.05.06, 21:19 No a jesli potrafi sie nieladnie zachowac wobec gosci, to ochrona Fabryki nie moze go jakos "zneutralizowac"? I juz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roch Re: Koniec Fabryki? IP: *.lodz.msk.pl 05.05.06, 00:03 Nie, dlatego że ochrona wcale nie jest lepsza. Już kilka lat temu tzw. ochroniarze z Fabryki należeli do najbardziej chamskich w Łodzi - nie było pod tym względem drugiego takiego lokalu. I dlatego ja osobiście na pewno nie będę żałował, że ten klub zniknie - i myślę, że nie tylko ja mam takie odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
monikabloch leszek blazkov 05.05.06, 07:00 o ile dobrze znam tego człowieka to jest on właścicielem jednej z łódzkich dyskotek vivy i dlatego chce zamknąć fabrykę ,bo to dla niego zbyt duża konkurencja!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: leszek blazkov IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 07:40 VIVA LIFE - czy Wam coś to mówi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: leszek blazkov IP: *.toya.net.pl 06.05.06, 06:47 jasne ,że tak pracowałam u tego krwiopijcy przez rok!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin nie to jakas bzudra!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 19:42 słuchaj ludzie którzy chodzili do fabryki a ludzie z vivy to dwie różne historie...ludzie co chodzili ze mną do Fabry by nigdy nie zbrukali się chodzeniem do vivy...nie te klimaty nie ten styl!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feti Re: Koniec Fabryki? IP: *.toya.net.pl 05.05.06, 09:37 Jak widac nie wszyscy potrafia sie bawic. Pewnie Pan "Nowy" chcialby troche kaski dla siebie z biznesu, biorac pod uwage, ze Klub ma swoja historie i obecnie co piatek i sobote jest pelen bawiacych sie ludzi. Wiec latwo Panu wlascielowi policzyc, ze moze moglby na tym zarobic :) A niech sie wypcha...ja tam na pewno wtedy nie przyjde !!! Jak jest za glosno kup Pan stopery w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartney No i bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:02 Ostatnio włascicielom klubu chyba sie w głowach poprzewracało, jakieś dziwne selekcje ( karty klubowe ) i najgorszego rodzaju chamstwo na bramce. Zgłaszalem z przyjaciołmi Nasze sugestie, ze klienta tak sie nie traktuje, ale nic to nie dawalo. Jak z mapy łodzkich klubów zginie lokal który od ostatniego czasu kojarzy sie z "wiesniakiem" na bramie to nikt się nie obrazi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazi Re: Koniec Fabryki? IP: *.toya.net.pl 05.05.06, 10:16 Może to i dobrze, że Fabryka przestanie istnieć... Czas na zmiany. I tak nie lubiłem tego lokalu. Jeżeli jednak nowy właściciel działa wbrew umowie, to należałoby go pokazowo ukarać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rombajło Re: Koniec Fabryki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 11:10 Szkoda jakby fabra miala byc zamknieta z powodu jakiegos zgreda z kompleksami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeje Re: Koniec Fabryki? IP: *.toya.net.pl 05.05.06, 12:08 Szkoda lokalu i tyle. Co tydzień jest tam obecnie full wiary. I odkad pamietam srednia wieku klubowiczow nie byla jakas bardzo wygorowana. Jezeli klub odrodzi sie w tym samym klimacie ale bez selekcji na bramce robionej przez corke wlascicieli na zasadzie wlasnego widzi mi sie oraz bez wszechobecnej ochrony ktora nie jeden raz sama zaczynala dymy, to bede tam dalej chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Koniec Fabryki? IP: *.gepc.ge.com / 195.212.51.* 05.05.06, 13:27 A mnie tam kiedyś okradli. Piwo drogie i niedobre.Za dużo ludzi wpuszczają naraz, a lokal niewielki. Toalety straszne.Chyba płakać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_cicha_pek Hmmmmm IP: *.toya.net.pl 05.05.06, 13:27 W fabryce jestem generalnie odkad pamietam hehehehe i w sumie szkoda bo myslalem ze za 10 lat tez tam wpadne ... poczytalem sobie wasze wypowiedzi i wszyscy macie racje wiec nic nie musze dodawac moze poza malym apelem do jednego z bramkarzy NAJWYZSZA PORA PO 5 LATACH KUPIC INNY SWETEREK buahahahahahahahahaha jOł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakov Re: Hmmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 15:43 dal nas Fabrykowiczów to wielki cios, jest nas wielu !!! nas nie pokonacie !!! ale spoko, do 2009 damy rade !!!!!!!!!!!!!!!! kochamy Fabre !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Koniec Fabryki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:05 Fabryka to cos wiecej niz tylko klub...stali bywalcy wiedza o czym mowie.Ja ten klub uwielbiam i mam nadzieje posyłac tam moje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: Koniec Fabryki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:52 nie ma nigdzie indziej w lodzi klubu z takim klimatem, z taka klimatyczna bramą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabrykant Pamiętacie akcję Kaktus? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.06, 01:08 ...jak turysta z Wawy dostał od bramki szklanką w twarz i po założeniu wszystkich niezbędnych szwów wyglądał jak kaktus? Skoro właściciele nie radzili sobie z bramką to może lepiej żeby nie było tego lokalu. Słyszałem (ale uczciwie powiem, że nie wiem na pewno) że Rymarczykowe w pewnym momencie stali się zakładnikami ramki. Aż dziw, że żaden ze sklepanych klientów nie pozwał do sądu lokalu. Bądź co bądź obowiązkiem właściciela jest zapewnienie bezpiecznego pobytu w swoim lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrasip Konca nie widac.....i dobrze IP: *.retsat1.com.pl 06.05.06, 04:48 Ja osobiscie uwazam ze nie ma takiej opcji o zamknieciu fabryki a tym wszystkim nieudacznika ktorzy twierdza za fabra upada przypomnie co sie dzialo w tym lokalu od cala zime.Tak duzo ludzi chcialo tam przyjsc ze selekcja musiala byc. Polecam nowemu wlascicielowi budynku zeby sie pocalowal w d...I jak ma zamiar kogos pozwac do sadu to zapraszam,pozwij mnie baranie. Pozdrowienia dla starych fabrykantow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabrykant Re: Konca nie widac.....i dobrze IP: *.toya.net.pl 06.05.06, 10:19 jak jestes taki kozak to podaj swoje imie i nazwisko chociaz, bo tak to jestes troche smieszny z tym swoim odgrazaniem sie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Konca nie widac.....i dobrze IP: *.retsat1.com.pl 06.05.06, 15:42 i ty jestes fabrykant??emerytowany chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: music instructor Re: Konca nie widac.....i dobrze IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.05.06, 19:57 A moze by tak jakas pikiete zorganizowac przed kamienica? :) Jako staly bywalec moge potwierdzic, ze nowy wlascicel wyczynia niesamowite cuda - od wylaczania wody w srodku imprezy do wzywania patroli kazdego wieczoru wlacznie (zapewne jego sprawka jest takze podniesienie akcyzy na fajki, dammit!) Lokal jest mekka dla wielu imprezowiczow i naprawde szkoda by bylo, aby jakis palant nam to odebral. Co do pozostalych komentarzy, zgodzic sie co prawda moge, ze bramka w fabrze jest conajmniej nienajlepsza, ale *LOL* - Rymarczykowie zakladnikami bramkarzy - gratuluje pomyslowosci, mialem calkiem niezly ubaw czytajac to, tym bardziej ze nie palaja oni zbyt wysoka inteligencja, plasujac sie gdzies na poziomie pomidora (i nawet nowe wdzianka tego nie ukryja). Reasumujac, chociaz watpie by nowy wlascicel kamienicy bylby wstanie wykurzyc fabrykantow, to jednak cala atmosfera do najprzyjemniejszych nie nalezy. Moze by zatem podjac jakies kroki prawne? pozdrowienia dla stalych bywalcow, intructor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuck Re: Konca nie widac.....i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 16:02 lokal BYŁ mekką...ale jakieś 10 lat temu - już nią nie jest... No i cóż - to prawda - nowe fatałaszki nie ukryją tego co najgorsze niestety pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regie Re: Koniec Fabryki? IP: *.toya.net.pl 10.05.06, 01:16 leszek zamknij im tą budę.i będzie spokój Odpowiedz Link Zgłoś