Dodaj do ulubionych

Kuratorium gasi bunt rodziców

• Gość: darog Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 31.05.06, 12:48
      identyczna sytuacja była w tej szkole z moim dzieckiem jakieś 4 lata temu
      pozostała mi w pamięci myśl o kompetencjach i metodach pracy pedagoga
      szkolnego (niestety myśl jak najbardziej negatywna)
    • Gość: alosza12 Adaś nie daj się..... IP: *.icpnet.pl 31.05.06, 13:04
      Adaś nie daj się. Załóż belfrom kosz na łeb i kop ile wlezie.
      Niech buraki wiedzą, że w budzie rządzisz ty, a nie te popaprańce za 8 stów
      miesięcznie.
      Trzymaj się chłopie !!!
      • p.o.box.77 Re: Adaś nie daj się..... 31.05.06, 13:32
        Adasiowi chyba sie należy kurator z sądu dla nieletnich, który stwierdzi czy
        rodzice nie sa w stanie go wychować, czy może zmaina szkoły pomoże...

PS. niech ktoś mi wytłumaczy co do tego ma demokracja...
    • mcgoo Re: Kuratorium gasi bunt rodziców 31.05.06, 13:34
      no to niech rodzice łobuza płacą dodatkowo za godziny których za które nie chce
      zapłacić szkoła .. przeciez nauczyciele wykonują prace, ktoś im musi zapłacić -
      nie ma niczego za darmo
      • Gość: matka Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 13:40
        nauczanie pójdzie z godzin dyrektorskich. Straca inni uczniowie.
    • Gość: Krzysztof K. Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 31.05.06, 13:35
      W Krakowie była podobna historia. Matka takiego grzecznego dziecka stwiedziła,
      że to jest ADHD. W naszym kraju niedługo trzeba będzie wydawać patenty na bycie
      rodzicami.
    • Gość: ka2 tylko nauczyciel zgodzi sie pracowac za darmo IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.06, 13:44
      powiedzcie mi jaki przedstawiciel innej grupy zawodowej zostawalby za friko po
      godzinych zeby uczyc jakieg lobuza, sprzatac swiat, przesiadywac na zebraniach
      (radach pedagogicznych)
      ja tego nie pojmuje, jak oni sie tak daja doic
    • dzakarta Re: Kuratorium gasi bunt rodziców 31.05.06, 13:44
      Nie róbcie bachorów po pijaku!
      Swoją drogą to stwierdzam, że:
      - rodzice tego bachora są do dupy,
      - bachor jest do dupy,
      - nauczyciele są do dupy,
      - kuratorium też jest do dupy!
      Cała Łódź jest do dupy, skoro tam 9-letniemu gó..arzowi nie ma kto spuścić
      manto. Koniec świata!
      • Gość: absolwent XII Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: 217.97.129.* 31.05.06, 13:46
        Niestety, dzakarta też jest do dupy ...
    • Gość: rotua Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: 82.139.53.* 31.05.06, 13:50
      hahaha uwazaj bo Adaś może to czytac :P
      • mg2005 Ale jaja !... 31.05.06, 14:17
        A co zrobia jak biedne dziecko będzie teraz z 'poczucia krzywdy' bić pedagoga?

Absurdy przymusowej edukacji - jeden gó..arz rozwala całą klasę.
        I oczywiście "zakaz klapsa"...Brawo, 'pożyteczni idioci' !
    • Gość: maat Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.uz.zgora.pl 31.05.06, 14:15
      Wszystkie zajęcia z młodym kandydatem na przestępcę powinien mieć (bezpłatnie)
      prof. Śliwierski. Izolacja rodziców chłopca, dla niego w ostateczności szkoła
      specjalna o zaostrzonym rygorze. Polonista, matematyk - powinni dostać
      informację na piśmie, za co są karani dyscyplinarnie koniecznością "nauczania"
      tego młodego człowieka. Rodzice pozostałych uczniów - nagłośnijcie sprawę, bo
      to patologiczne zjawisko rozszerza się w Polsce. Pedagodzy - trzy lata ciężkich
      robót (tzn. pracy z dziećmi trudnymi), samodzielnie, bez wysługiwania się
      niewolniczo innymi nauczycielami. Potem resocjalizacja i odtrutka, szczególnie
      z XIX wiecznych obłędnych koncepcji wychowawczych.
    • sowa_46 Nie ma to jak być łobuzem. 31.05.06, 14:16
      Takie zachowanie należy tępić w zarodku, pewnie dzieciaki były zbyt grzeczne w
      stosunku do małego goowniarza i jeszcze od nikogo w pysk nie dostał więc uważa,
      że tak być powinno.
      Kilkanaście lat temu moja córcia też miała problem bo goowniarstwo zaczepiało
      ją w szkole więc zapytała mnie co ma robić, poradziłem jej w prosty sposób: nie
      zaczepiaj nikogo a jeżeli ktoś ciebie uderzy, po prostu daj w papę a ja będę
      się tłumaczył, poskutkowało. Tylko raz musiała zareagować i wytłumaczyć
      wychowawczyni, że pretensje należy zgłaszać do taty. Pani wychowawczyni
      dowiedziała się, że ja nie będę chodzić na skargę i szukać winnego a moje
      dziecko nie zaczepia, więc jeżeli ktoś zaczyna akcję to musi liczyć się z
      reakcją, "praw fizyki Pan nie zmienisz i nie bądź Pan głąb".
      Nie może być tak, że jakiś szczeniak będzie próbował bezkarnie na ile może
      pozwolić sobie w dokuczaniu pozostałym, od tego to krok do łobuzerstwa, prawo w
      naszym kraju, niestety, chroni łobuzów bo to oni je tworzą, gdyby było inaczej
      to łobuz zastanowiłby się dziesięć razy zanim kogoś tknie ale to musi się
      zmienić, wystarczy zrobić listę łobuzów i powoli ich likwidować, kiedyś do tego
      dojdziemy bo inaczej to nie da się normalnie funkcjonować.
      • Gość: Anna Re: Nie ma to jak być łobuzem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 14:27
        wwspółczucie dla nauczycieli, którzy mają uczyć tegoż Adasia, a szczególnie dla
        pedagoga- czyli mam rozumieć, że pedagogog będzie chodził za uczniem jak cień?,
        a swoje normalne obowiązki wykonywał wtedy, gdy już Adam pójdzie do domu???a co
        się stanie, jeśli w tzw. międzyczasie będzie potrzebna interwencja pedagoga w
        innym miejscu na terenie szkoły, albo chociażby rodzic czy kurator przyjdą do
        pedagoga w jakiejś tam sprawie?ciekawe
    • Gość: maria Re: Walcząc trzeba poprzeć Gazetę, Polsat, TVN IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 31.05.06, 14:29
      Gazeta . Polsat , TVN to bastiony tolerancji i wolnosci.Walcząc z Giertychem
      trzeba walczyć o 4 milionowe bezrobocie i internacjonalizm tych,którzy z
      narodów robią bezkształtną masę konsumentów.
    • olias Re: Kuratorium gasi bunt rodziców 31.05.06, 14:52
      super!! trzech ludzi będzie zajmować się gó..arzem, który ma niedojrzałych
      rodziców. jeden pedagog ma czuwać nad nim nawet na przerwie. Nauczyciele którzy
      będą za darmo prowadzić te qasi-lekcje są zachwyceni. Grozi im oskarżenie o
      znęcanie się nad dzieckiem i pobicie przez to dziecko. Że sfrustrowani rodzice
      zechcą się zemścić na szkole - czyli wsadzić nauczyciela do paki to pewne jak
      ament w pacierzu.
      A ja to wszystko sfinansuję. Również potencjalna rozprawę pzreciwko
      nauczycielowi. Ba, moze nawet odsiadkę nauczyciela.
      Dajcie mi to małe gówienko na 2 miesiace i list żelazny zwalniajacy mnie z
      jakiejkolwiek odpowiedzialności. Oddam aniolka.
    • Gość: Noel Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: 82.160.40.* 31.05.06, 14:54
      A dlaczego się tego obawiać przecież to GW sieje demagogię o wielkiej krzywdzie
      jaka spotyka w całej polsce każde dziecko - i w duchu solidarności z kolegami z
      SLD próbuje okłamać wszystkich ze sobą włącznie, że klaps jest "poniżaniem
      godności" dziecka ? Jestem pewien, że ten dzieciak był wychowywany bezstresowo...
    • Gość: lakrimoza Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.loco.pl / *.uwoj.bydgoszcz.pl 31.05.06, 15:07
      To tego pedagoga dla innych dzieci juz nie starczy???
    • maciej.sm Re: Kuratorium gasi bunt rodziców 31.05.06, 15:19
      rośnie nam kolejny wszechpolaczek
      s5.bitefight.pl/c.php?uid=65136
    • carlos.lamela rosnie nam nowy wicepremier! 31.05.06, 15:46
    • Gość: FreakyMisfit Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 31.05.06, 15:53
      Ot, kolejny bezstresowy bachorek. Niestety, w imię ekstremalnej politpoprawności nie można stosować kar cielesnych w szkole... hodujemy sobie młode wrzody na dupę.
    • Gość: maria Potrzebny Psychiatra IP: *.aster.pl 31.05.06, 16:01
      TO DZIECKO POWINNO BYĆ LECZONE PSYCHIATRYCZNIE A PRZYNAJMNIEJ KONSULTOWANE
      >DZIWNE ZE NIKT W KURATORIUM NA TO NIE WPADŁ>PROPONOWANE ROZWIĄZANIE JEST ZE
      SZKODĄ DLA UCZNIA I CAŁEJ POLSKIEJ SZKOŁY.
      • zapytaniaznak Re: Potrzebny Psychiatra -CHOLOG 31.05.06, 16:41
        PSYCHOLOG. To pewna różnica.
        Oczywiście COŚ TRZEBA BYŁO ZROBIĆ, a do czasu buntu nikt niczego nie zrobił
        (choć próbował) - i to jest problem! Brak reakcji.
        Sprawa nie jest prosta, bo Adaś ma kłopoty, ale z tego powodu problem ma cała
        jego klasa, na domiar złego rodzice Adasia postrzegają całość co najmniej
        "subiektywnie". Zresztą - może to właśnie wina rodziców ?
        Znam taki przypadek: Całkiem normalny chłopak ma po...nych rodziców. Zawsze
        przychodzą razem na zebrania, obwiniają wszystkich o złe wyhcowanie innych
        dzieci, itd. itp. Na "znak protestu" chłopak nie uczestniczy w imprezach
        klasowych, nie zaprasza "rozwydrzonych" kolegów itd. Skutek: coraz bardziej się
        alienuje.
    • Gość: ag Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.atol.com.pl 31.05.06, 16:03
      walić smarkacza i nie pztrzeć na otoczenie albo do poprwczaka lbub innej izby.
      a jak trafi w oko to co mamusia pójdzie za niego siedzić , co ?
    • Gość: matar Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.res.pl 31.05.06, 16:09
      taki uczeń to wyzwanie dla szkoły, nic nie da izolowanie go, ale w tej sytuacji
      trzeba nawet sądownie zmusić rodziców do współpracy, już za parę lat on i
      im "da popalić", takie sytuacje są coraz cząstsze w szkołach, według mnie to
      wynik bezstresoweqo wychowania, taki model wychowania wymaga mądrości rodziców,
      więc najpierw ich trzeba by wychować
    • Gość: tamara Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.06, 16:25
      no cóż!jeszcze się taki nie urodził co by wszystkich pogodził,wiec nie ma sensu rozstrzygac tłumaczyc i wogóle.ja wiem co to znaczy ADHD i wiem jak to jest więc nie jestem laikiem ,wiem jak to jest....smutne ale prawdziwe ...tylko trzeba głośno powiedzieć sobie:MOJE DZIECKO JEST CHORE I CHCĘ MU POMÓC.....
      • Gość: psycholożka Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:53
        ADHD to nie zachowania agresywne tylko nadpobudliwość, której może towarzyszyć
        czasami agrasja, co NIE jest regułą! Diagnoza nie jest prosta i nie można mówić
        że jak dzieciak ma niepochamowane zachowania agresywne to juz ADHD. Zwykle w
        zbyt wielu przypadkach się tą chorobę stwierdza bezpodstawnie. Znam ludzi z ADHD
        i twierdzę że ADHD NIE RÓWNA SIE AGRESJA.
    • neptus Re: Kuratorium gasi bunt rodziców 31.05.06, 17:24
      Kuratorium powinno od rodziców smarkacza z zaburzeniami wyekzekwowac leczenie
      dziecka, a jesli sie dalej będa upierac, złożyć wniosek o ograniczenie praw
      rodzicielskich.
    • Gość: wct Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 17:30
      W sumie to Kuratorium mogło go wziąć do siebie byłoby taniej, a moze Kurator
      też by cos " zarobił" i przy okazji olśniło go.
    • Gość: opt Zawsze znajdzie się jakiś pedagog z tytułami,który IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 31.05.06, 17:32
      o wychowaniu wie tyle ile przeczytał w książkach,a szkoła jak była tak i jest
      pozostawiona sama sobie i wszystko byłoby dobrze ,gdyby nie ta banda
      filozofujących pseudopedagogów i psychologów paraliżujących nauczycieli.A może
      niesfornemu dzieciakowi przydałoby się parę klapsów,ale co na to powiedziałyby
      różne stowarzyszenia opieki na d zwierzętami i inne.
    • Gość: gosc Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.leom.ec-lyon.fr 31.05.06, 18:26
      To teraz maly bandzior w nagrode dostanie indywidualne nauczanie? Na koszt
      podatnikow - tzn. takze rodzicow tych normalnych dzieci? Dla ktorych to dzieci
      zapewne brakuje pieniedzy na pomoce naukowe, podreczniki itd. A maly bandzior
      bedzie mial stworzone ekstra komfortowe warunki - kosztem tych normalnych
      dzieci. No zarabista logika po prostu...
      • Gość: Viola Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.167.rev.vline.pl 31.05.06, 19:13
        Jeśli rodzice go przyprowadzą do szkoły, to jak nie będzie miał ochoty to nawet
        do klasy nie wejdzie. I co wtedy? Znów dostanie szału, że ktoś coś mu karze, a
        dzieci znowu zamkną w klasach w obawie o bezpieczeństwo. I tak można w kółko.
        Niech ktoś kompetentny pomoże temu dziecku. Izolacja i osobista ochrona?
        Kiepskie rozwiązanie i nieskuteczne.
    • sumak.blyskawiczny Re: Kuratorium gasi bunt rodziców 31.05.06, 18:55
      Po przeczytaniu wielu zamieszczonych tu postów można zauważyć liczne głosy
      dostrzegające przyczynę problemu w domu rodzinnym chłopca. Przyłączam się do
      tych wypowiedzi w przekonaniu, że droga do uzdrowienia sytuacji prowadzi przez
      SZYBKIE postępowanie przed Sądem Rodzinnym i Opiekuńczym, w trakcie którego
      zostanie wnikliwie oceniona sytuacja rodziny i podjęte stosowne środki. To
      jedyna droga, która pozwola mi wierzyć, że trudny los chłopca odmieni się.
      Szczerze mu tego życzę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka