Gość: darog Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 31.05.06, 12:48 identyczna sytuacja była w tej szkole z moim dzieckiem jakieś 4 lata temu pozostała mi w pamięci myśl o kompetencjach i metodach pracy pedagoga szkolnego (niestety myśl jak najbardziej negatywna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alosza12 Adaś nie daj się..... IP: *.icpnet.pl 31.05.06, 13:04 Adaś nie daj się. Załóż belfrom kosz na łeb i kop ile wlezie. Niech buraki wiedzą, że w budzie rządzisz ty, a nie te popaprańce za 8 stów miesięcznie. Trzymaj się chłopie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Adaś nie daj się..... 31.05.06, 13:32 Adasiowi chyba sie należy kurator z sądu dla nieletnich, który stwierdzi czy rodzice nie sa w stanie go wychować, czy może zmaina szkoły pomoże... PS. niech ktoś mi wytłumaczy co do tego ma demokracja... Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Kuratorium gasi bunt rodziców 31.05.06, 13:34 no to niech rodzice łobuza płacą dodatkowo za godziny których za które nie chce zapłacić szkoła .. przeciez nauczyciele wykonują prace, ktoś im musi zapłacić - nie ma niczego za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 13:40 nauczanie pójdzie z godzin dyrektorskich. Straca inni uczniowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 31.05.06, 13:35 W Krakowie była podobna historia. Matka takiego grzecznego dziecka stwiedziła, że to jest ADHD. W naszym kraju niedługo trzeba będzie wydawać patenty na bycie rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka2 tylko nauczyciel zgodzi sie pracowac za darmo IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.06, 13:44 powiedzcie mi jaki przedstawiciel innej grupy zawodowej zostawalby za friko po godzinych zeby uczyc jakieg lobuza, sprzatac swiat, przesiadywac na zebraniach (radach pedagogicznych) ja tego nie pojmuje, jak oni sie tak daja doic Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Kuratorium gasi bunt rodziców 31.05.06, 13:44 Nie róbcie bachorów po pijaku! Swoją drogą to stwierdzam, że: - rodzice tego bachora są do dupy, - bachor jest do dupy, - nauczyciele są do dupy, - kuratorium też jest do dupy! Cała Łódź jest do dupy, skoro tam 9-letniemu gó..arzowi nie ma kto spuścić manto. Koniec świata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent XII Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: 217.97.129.* 31.05.06, 13:46 Niestety, dzakarta też jest do dupy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotua Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: 82.139.53.* 31.05.06, 13:50 hahaha uwazaj bo Adaś może to czytac :P Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Ale jaja !... 31.05.06, 14:17 A co zrobia jak biedne dziecko będzie teraz z 'poczucia krzywdy' bić pedagoga? Absurdy przymusowej edukacji - jeden gó..arz rozwala całą klasę. I oczywiście "zakaz klapsa"...Brawo, 'pożyteczni idioci' ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maat Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.uz.zgora.pl 31.05.06, 14:15 Wszystkie zajęcia z młodym kandydatem na przestępcę powinien mieć (bezpłatnie) prof. Śliwierski. Izolacja rodziców chłopca, dla niego w ostateczności szkoła specjalna o zaostrzonym rygorze. Polonista, matematyk - powinni dostać informację na piśmie, za co są karani dyscyplinarnie koniecznością "nauczania" tego młodego człowieka. Rodzice pozostałych uczniów - nagłośnijcie sprawę, bo to patologiczne zjawisko rozszerza się w Polsce. Pedagodzy - trzy lata ciężkich robót (tzn. pracy z dziećmi trudnymi), samodzielnie, bez wysługiwania się niewolniczo innymi nauczycielami. Potem resocjalizacja i odtrutka, szczególnie z XIX wiecznych obłędnych koncepcji wychowawczych. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Nie ma to jak być łobuzem. 31.05.06, 14:16 Takie zachowanie należy tępić w zarodku, pewnie dzieciaki były zbyt grzeczne w stosunku do małego goowniarza i jeszcze od nikogo w pysk nie dostał więc uważa, że tak być powinno. Kilkanaście lat temu moja córcia też miała problem bo goowniarstwo zaczepiało ją w szkole więc zapytała mnie co ma robić, poradziłem jej w prosty sposób: nie zaczepiaj nikogo a jeżeli ktoś ciebie uderzy, po prostu daj w papę a ja będę się tłumaczył, poskutkowało. Tylko raz musiała zareagować i wytłumaczyć wychowawczyni, że pretensje należy zgłaszać do taty. Pani wychowawczyni dowiedziała się, że ja nie będę chodzić na skargę i szukać winnego a moje dziecko nie zaczepia, więc jeżeli ktoś zaczyna akcję to musi liczyć się z reakcją, "praw fizyki Pan nie zmienisz i nie bądź Pan głąb". Nie może być tak, że jakiś szczeniak będzie próbował bezkarnie na ile może pozwolić sobie w dokuczaniu pozostałym, od tego to krok do łobuzerstwa, prawo w naszym kraju, niestety, chroni łobuzów bo to oni je tworzą, gdyby było inaczej to łobuz zastanowiłby się dziesięć razy zanim kogoś tknie ale to musi się zmienić, wystarczy zrobić listę łobuzów i powoli ich likwidować, kiedyś do tego dojdziemy bo inaczej to nie da się normalnie funkcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Nie ma to jak być łobuzem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 14:27 wwspółczucie dla nauczycieli, którzy mają uczyć tegoż Adasia, a szczególnie dla pedagoga- czyli mam rozumieć, że pedagogog będzie chodził za uczniem jak cień?, a swoje normalne obowiązki wykonywał wtedy, gdy już Adam pójdzie do domu???a co się stanie, jeśli w tzw. międzyczasie będzie potrzebna interwencja pedagoga w innym miejscu na terenie szkoły, albo chociażby rodzic czy kurator przyjdą do pedagoga w jakiejś tam sprawie?ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Walcząc trzeba poprzeć Gazetę, Polsat, TVN IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 31.05.06, 14:29 Gazeta . Polsat , TVN to bastiony tolerancji i wolnosci.Walcząc z Giertychem trzeba walczyć o 4 milionowe bezrobocie i internacjonalizm tych,którzy z narodów robią bezkształtną masę konsumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Kuratorium gasi bunt rodziców 31.05.06, 14:52 super!! trzech ludzi będzie zajmować się gó..arzem, który ma niedojrzałych rodziców. jeden pedagog ma czuwać nad nim nawet na przerwie. Nauczyciele którzy będą za darmo prowadzić te qasi-lekcje są zachwyceni. Grozi im oskarżenie o znęcanie się nad dzieckiem i pobicie przez to dziecko. Że sfrustrowani rodzice zechcą się zemścić na szkole - czyli wsadzić nauczyciela do paki to pewne jak ament w pacierzu. A ja to wszystko sfinansuję. Również potencjalna rozprawę pzreciwko nauczycielowi. Ba, moze nawet odsiadkę nauczyciela. Dajcie mi to małe gówienko na 2 miesiace i list żelazny zwalniajacy mnie z jakiejkolwiek odpowiedzialności. Oddam aniolka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noel Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: 82.160.40.* 31.05.06, 14:54 A dlaczego się tego obawiać przecież to GW sieje demagogię o wielkiej krzywdzie jaka spotyka w całej polsce każde dziecko - i w duchu solidarności z kolegami z SLD próbuje okłamać wszystkich ze sobą włącznie, że klaps jest "poniżaniem godności" dziecka ? Jestem pewien, że ten dzieciak był wychowywany bezstresowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lakrimoza Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.loco.pl / *.uwoj.bydgoszcz.pl 31.05.06, 15:07 To tego pedagoga dla innych dzieci juz nie starczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.sm Re: Kuratorium gasi bunt rodziców 31.05.06, 15:19 rośnie nam kolejny wszechpolaczek s5.bitefight.pl/c.php?uid=65136 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 31.05.06, 15:53 Ot, kolejny bezstresowy bachorek. Niestety, w imię ekstremalnej politpoprawności nie można stosować kar cielesnych w szkole... hodujemy sobie młode wrzody na dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Potrzebny Psychiatra IP: *.aster.pl 31.05.06, 16:01 TO DZIECKO POWINNO BYĆ LECZONE PSYCHIATRYCZNIE A PRZYNAJMNIEJ KONSULTOWANE >DZIWNE ZE NIKT W KURATORIUM NA TO NIE WPADŁ>PROPONOWANE ROZWIĄZANIE JEST ZE SZKODĄ DLA UCZNIA I CAŁEJ POLSKIEJ SZKOŁY. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Re: Potrzebny Psychiatra -CHOLOG 31.05.06, 16:41 PSYCHOLOG. To pewna różnica. Oczywiście COŚ TRZEBA BYŁO ZROBIĆ, a do czasu buntu nikt niczego nie zrobił (choć próbował) - i to jest problem! Brak reakcji. Sprawa nie jest prosta, bo Adaś ma kłopoty, ale z tego powodu problem ma cała jego klasa, na domiar złego rodzice Adasia postrzegają całość co najmniej "subiektywnie". Zresztą - może to właśnie wina rodziców ? Znam taki przypadek: Całkiem normalny chłopak ma po...nych rodziców. Zawsze przychodzą razem na zebrania, obwiniają wszystkich o złe wyhcowanie innych dzieci, itd. itp. Na "znak protestu" chłopak nie uczestniczy w imprezach klasowych, nie zaprasza "rozwydrzonych" kolegów itd. Skutek: coraz bardziej się alienuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.atol.com.pl 31.05.06, 16:03 walić smarkacza i nie pztrzeć na otoczenie albo do poprwczaka lbub innej izby. a jak trafi w oko to co mamusia pójdzie za niego siedzić , co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matar Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.res.pl 31.05.06, 16:09 taki uczeń to wyzwanie dla szkoły, nic nie da izolowanie go, ale w tej sytuacji trzeba nawet sądownie zmusić rodziców do współpracy, już za parę lat on i im "da popalić", takie sytuacje są coraz cząstsze w szkołach, według mnie to wynik bezstresoweqo wychowania, taki model wychowania wymaga mądrości rodziców, więc najpierw ich trzeba by wychować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamara Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.06, 16:25 no cóż!jeszcze się taki nie urodził co by wszystkich pogodził,wiec nie ma sensu rozstrzygac tłumaczyc i wogóle.ja wiem co to znaczy ADHD i wiem jak to jest więc nie jestem laikiem ,wiem jak to jest....smutne ale prawdziwe ...tylko trzeba głośno powiedzieć sobie:MOJE DZIECKO JEST CHORE I CHCĘ MU POMÓC..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholożka Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:53 ADHD to nie zachowania agresywne tylko nadpobudliwość, której może towarzyszyć czasami agrasja, co NIE jest regułą! Diagnoza nie jest prosta i nie można mówić że jak dzieciak ma niepochamowane zachowania agresywne to juz ADHD. Zwykle w zbyt wielu przypadkach się tą chorobę stwierdza bezpodstawnie. Znam ludzi z ADHD i twierdzę że ADHD NIE RÓWNA SIE AGRESJA. Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: Kuratorium gasi bunt rodziców 31.05.06, 17:24 Kuratorium powinno od rodziców smarkacza z zaburzeniami wyekzekwowac leczenie dziecka, a jesli sie dalej będa upierac, złożyć wniosek o ograniczenie praw rodzicielskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wct Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 17:30 W sumie to Kuratorium mogło go wziąć do siebie byłoby taniej, a moze Kurator też by cos " zarobił" i przy okazji olśniło go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Zawsze znajdzie się jakiś pedagog z tytułami,który IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 31.05.06, 17:32 o wychowaniu wie tyle ile przeczytał w książkach,a szkoła jak była tak i jest pozostawiona sama sobie i wszystko byłoby dobrze ,gdyby nie ta banda filozofujących pseudopedagogów i psychologów paraliżujących nauczycieli.A może niesfornemu dzieciakowi przydałoby się parę klapsów,ale co na to powiedziałyby różne stowarzyszenia opieki na d zwierzętami i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.leom.ec-lyon.fr 31.05.06, 18:26 To teraz maly bandzior w nagrode dostanie indywidualne nauczanie? Na koszt podatnikow - tzn. takze rodzicow tych normalnych dzieci? Dla ktorych to dzieci zapewne brakuje pieniedzy na pomoce naukowe, podreczniki itd. A maly bandzior bedzie mial stworzone ekstra komfortowe warunki - kosztem tych normalnych dzieci. No zarabista logika po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Kuratorium gasi bunt rodziców IP: *.167.rev.vline.pl 31.05.06, 19:13 Jeśli rodzice go przyprowadzą do szkoły, to jak nie będzie miał ochoty to nawet do klasy nie wejdzie. I co wtedy? Znów dostanie szału, że ktoś coś mu karze, a dzieci znowu zamkną w klasach w obawie o bezpieczeństwo. I tak można w kółko. Niech ktoś kompetentny pomoże temu dziecku. Izolacja i osobista ochrona? Kiepskie rozwiązanie i nieskuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Re: Kuratorium gasi bunt rodziców 31.05.06, 18:55 Po przeczytaniu wielu zamieszczonych tu postów można zauważyć liczne głosy dostrzegające przyczynę problemu w domu rodzinnym chłopca. Przyłączam się do tych wypowiedzi w przekonaniu, że droga do uzdrowienia sytuacji prowadzi przez SZYBKIE postępowanie przed Sądem Rodzinnym i Opiekuńczym, w trakcie którego zostanie wnikliwie oceniona sytuacja rodziny i podjęte stosowne środki. To jedyna droga, która pozwola mi wierzyć, że trudny los chłopca odmieni się. Szczerze mu tego życzę! Odpowiedz Link Zgłoś