jabbur 22.06.06, 14:12 Witajcie, Chcemy wprowadzić logowanie na forum Łódź. Dzięki temu będzie łatwiej opiekować się forum i rozmawiać z tymi, którzy nie zawsze pamiętają o zasadach netykiety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: Logowanie na forum 22.06.06, 14:13 Ja jestem za, z powodów o których napisałeś powyżej :) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Logowanie na forum 22.06.06, 14:17 i ja się podpisuję z powodów powyższych i tych nieujętych Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: jestem za 22.06.06, 14:18 Wystarczy, że ktoś opluje kogoś pod innym nickiem i znów będzie ciekawie! Tyle zabawy! A ile uciechy! Zabawa, radość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: jestem za 22.06.06, 14:20 jak wskazują inne wątki i zalogowany potrafi zamieszać Odpowiedz Link Zgłoś
agunia_29 Re: jestem za 22.06.06, 18:47 Wystarczy, że ktoś opluje kogoś pod innym nickiem i znów będzie ciekawie! Tyle > zabawy! A ile uciechy! Zabawa, radość!!! Haha bardzo smieszne.;-( Już to raz albo i dwa razy przeżyłam. Radości z tego powodu nie odczułam i nie życzę nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
aard "temat negatywny"? 23.06.06, 13:41 to nie jest po polsku, a w najlepszym razie nic nie znaczy. Ta definicja (jak to bywa z wikipedią) niewiele wyjaśni komuś, kto naprawdę nie wie, co to ironia :) DzierżJabbur! :p Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Logowanie na forum 22.06.06, 14:24 Wszystkie Dziady Borowe rozpoczynaja procedure pozegnania Dziadow_nieborakow. Owacje na stojaco i chusteczkowy powiew raz!!!! No i łza za łzą. Procedure Dziady zakoncza w odpowiednim momencie. Dzierżżżż!!!! a dzisiaj Dziadzie_nieboraku zapraszam na piwo z tej okazji. Chlapniem sobie pod ten rozstaniowy smutek. Odpowiedz Link Zgłoś
tarsylia Re: Logowanie na forum 22.06.06, 14:20 Jeśli to głosowanie to ja przycisnełam ręke i podniosłam guzik do góry Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Możliwy efekt, to wieeele nowych nicków 22.06.06, 14:23 typu "zalogowany1977". Można do niego napisać, sflugać go urzędowo i tyle. Ale myślę, że inicjatywa zacna i może glutowate to i owo przyhamować. przychamować. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius niekoniecznie 22.06.06, 14:25 Co bardziej chamskie nicki dostają od administracji tzw. młotkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Logowanie jest już od bardzo dawna. 22.06.06, 14:27 > Chcemy wprowadzić logowanie na forum Łódź. Rozumiem, że chodzi o wymuszenie obowiązkowego logowania. W zasadzie jak dla mnie może zostać jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
african_swallow Re: Logowanie na forum 22.06.06, 14:27 moim skromnym zdaniem forum stanie się jeszcze bardziej prywatne. ale moje zdanie jest mało istotne, zwłaszcza że: > Chcemy wprowadzić logowanie na forum Łódź. Dzięki temu będzie łatwiej > opiekować się forum i rozmawiać z tymi, którzy nie zawsze pamiętają o zasadach > netykiety to nie jest pytanie a obwieszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
african_swallow jeszcze jedno 22.06.06, 16:47 wymuszanie założenia konta na gazeta.pl nie jest do końca fair. ja takowe posiadam, ale łatwo zrozumieć kogoś kto nie chce mieć kolejnego pojemnika na spam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Aha aha 22.06.06, 14:33 Ale mam nadzieje, ze jak juz wprowadzacie taki system to popracujecie chwile nad ciaglym wylogowywaniem. Bo do kiedy moglem zaprzac dziada_nieboraka jakos mi to nie przeszkadzalo ale w przyszlosci moze byc to denerwujace nieco. A nawet bardziej niz nieco. Dziekuje. Dzierżżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielog z wyboru Re: Logowanie na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:37 no to do widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika ja jestem przeciw -argumenty na poparcie mojego zd IP: *.toya.net.pl 22.06.06, 15:02 ..aniaw sytuacji gdy bedzie trzeba sie logowac: 1.Bedzie mniej osob wchodzilo na forum 2.Ci ktorzy beda potrzebowac pomocy beda musieli zalozyc konto . 3.Ci co łamali etykiete i tak beda łamac bo beda zakadac kilka kont ,a dzieki temu duza ilosc kont bedzie zbyteczna 4.A co z forumowiczami z innych miast ?- jak maja zalozyc konto to nie beda wchodzic na forum , a powinnismy przyciagac forumowiaczow z innych miast ,szczegolnie gdy np chcieliby wypoczac i poziwedzac nasza aglomeracje lodzka Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: ja jestem przeciw -argumenty na poparcie moje 22.06.06, 15:05 > 4.A co z forumowiczami z innych miast ? Konta są ogólnogazetowe, nie ino łódzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: ja jestem przeciw -argumenty na poparcie moje 22.06.06, 15:07 Gość portalu: monika napisał(a): > 3.Ci co łamali etykiete i tak beda łamac bo beda zakadac kilka kont ,a dzieki > temu duza ilosc kont bedzie zbyteczna Ale łatwiej będzie ich namierzyć i unieszkodliwić:) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: ja jestem przeciw -argumenty na poparcie moje 22.06.06, 15:10 tylko jak unieszkodliwić ? Że mu Szprota pogrozi paluszkiem? Że powie że jest be i tak się nie robi ? Co po połajankach trollowi który toczy tu batalie ze sprzymierzonymi siłami TWA i nic sobie z tego nie robi. Jak się unieszkodliwia ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad_nieborak Bananem / ni bana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 15:12 Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: ja jestem przeciw -argumenty na poparcie moje 22.06.06, 15:12 excentrix napisał: > Jak się unieszkodliwia ?? Wysyła się linki na forum.abuse@gazeta.pl :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Alban Re: ja jestem przeciw -argumenty na poparcie moje IP: *.4web.pl 22.06.06, 17:31 Przecież o to chodzi żeby mniej osób wchodziło na to forum! Forumowa śmietanka będzie się wtedy mogła taplać, w swoich "och'ach i ach'ach". Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Głupi pomysł 22.06.06, 15:18 Przynajmniej na Łodzi. Tu się robi coraz bardziej "przestronnie". Starzy się wykruszają, młodego narybku prawie nie ma. Nie mówiąc już o tym, że osobiście stracę conajmniej jednego z moich wiernych "czytelników";) A poza tym nielogowani od czasu do czasu potrafili nieźle rozruszać to coraz bardziej nieruchawe forum. Tym logowanym na stare lata coraz mniej się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Głupi pomysł 22.06.06, 15:20 big_news napisał: > młodego narybku prawie nie ma. No jak nie ma? A Excentrix, a Aaa202? ## > Nie mówiąc już o tym, że osobiście > stracę conajmniej jednego z moich wiernych "czytelników";) Nie stracisz, koleś specjalnie dla Ciebie założy konto:D ## > A poza tym nielogowani od czasu do czasu potrafili nieźle rozruszać to coraz > bardziej nieruchawe forum. Ale co to za rozruszanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad_nieborak W razie jakby coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 15:23 Jak bedziesz potrzebowal, zeby ktos odezwal sie do Ciebie per "grubasie" to szpnij slowko:-) Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basia0071 Re: Głupi pomysł 31.07.06, 17:02 Masz rację.Znacznie ciekawsze teksty mieli nielogowaniLogowani niestety powtarzają ciągle to samo.To forum jest bardzo nudne, nieruchawe. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmywamy_watek w ogóle powinniście zamknąć to forum 22.06.06, 15:27 lub wprowadzić logowanie, coś na wzór forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11113 wtedy wszystkie yavoriusy i s-ka będą zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: w ogóle powinniście zamknąć to forum 22.06.06, 15:29 My wszystkie Yavoriusy świata nie zgadzamy się z tą opinią. A teraz, jeden po drugim, cichaczem idziemy do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Jestem przeciw IP: *.u.lodz.pl 22.06.06, 15:31 Jestem przeciw. Nie naruszam zasad netykiety (tak mi się zdaje:) Dlaczego mam być karany za kogoś, kto to robi? Poza tym nie mam konta na gazeta.pl i nie chcę mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmywamy_watek Re: Jestem przeciw 22.06.06, 15:37 Gość portalu: Michał M. napisał(a): > Jestem przeciw. Nie naruszam zasad netykiety (tak mi się zdaje:) Dlaczego mam > być karany za kogoś, kto to robi? Poza tym nie mam konta na gazeta.pl i nie > chcę mieć. Najlepiej jakby sznowny jabbur, przejrzał trochę to forum, i zobaczył kto je faktycznie rozwala tzn. kto sobie robi "jaja" z zadających pytania ludzi, kto rozmywa wątki, kto z tego forum zrobił sobie prywatną czaterię. Ale po co? Przecież jak zwykle można znaleźć sobie kozła ofiarnego, w postaci osób niezalogowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Logowanie na forum 22.06.06, 16:48 Jestem za z powodow wiadomych - latwiej ustrzelic trolla... Odpowiedz Link Zgłoś
tome.k Re: Logowanie na forum 22.06.06, 17:03 Jak dla mnie to dobrze byłoby wprowadzić obowiązek logowania a przy zakładaniu konta wymusić przepisanie całej netykiety, bo co niektórzy to nawet nie wiedzą co to jest... A poważniej, moim zdaniem to nic nie zmieni. Kiedyś nie było takich ograniczeń a łódzkie forum miało dobrą opinię. Życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Alban szanowny jabbur'ze IP: *.4web.pl 22.06.06, 17:40 niech ten wątek będzie odpowiedzią na zadane przez pana pytanie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=63&w=43944825 zalogowani się spisali, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Alban Re: szanowny jabbur'ze IP: *.4web.pl 22.06.06, 17:43 poprawka adresu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=43944825 zalogowani się spisali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Logowanie na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:41 Hmm, no to zegnajcie (?) :) A tak serio, to niewiele to zmieni, naprawde. Juz terqaz widac wysyp nowych (wielkrotnie glupich, wymyslonych na poczekaniu) nickow - wlasciciele zakladaja sobie konto tylko po to, by moc pozakladac nowe watki. A te wielokrotnie pozostawiaja wiele do zyczenia (w tresci, formie itp). A jak znudzi im sie uzywanie jednego nicka, zaloza sobie kolejne konto... Ale pozyjemy, zobaczymy. Byc moze rzeczywiscie stanie sie cud i zaczna znikac wulgarne, nieprzyjemne watki. Za to zostana same rozmowy stalych bywalcow, ktorzy powinni odbywac je na gg... A jeszcze a propos logowania - jestem w stanie zrozumiec taki wymog w przypadku "wysypu" nieprzyjemnych i niereformowalnych gosci, ktorych bez loginu nie mozna skontrolowac. Nie rozumiem jednak dlaczego obowiazek logowania zaklada sie na takich forach, jak np. "dziecko", "ciąża" itp. gdzie nieprzyjemne watki, spamy, wulgaryzmy i inne glupoty zdarzaja sie nader rzadko. Tam dyskusje prowadzone sa na konkretne tematy zwiazane z tematem forum i nie moge zrozumiec dlaczego np ja (gosc) nie mam mozliwosci zadac tam pytania czy udzielic komus porady. Uwazam, ze w w/w przypadku obowiazek logowania jest bezpodstawny. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Logowanie na forum 22.06.06, 19:23 Logowanie zawsze zmienia forum w ten sposób, że zwiększa się poziom dyskusji i ogranicza swobodę rozrabiaków. Nam jest łatwiej opiekować się forum i komunikować z tymi, którym trzeba coś powiedzieć - jeżeli są zalogowani. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Logowanie na forum 22.06.06, 19:30 To w takim razie wytłumacz mi, dlaczego chcesz na siłę uszczęśliwić Łódź wymogiem logowania, choć forum nie obfituje ani w konflikty, ani w nadmiar spamerów, a chociażby w pośrednio wzmiankowanym już przeze mnie Krakowie, gdzie bajzel jest niewąski, nie ma nawet obowiązku logowania przed założeniem wątku? Daj nam odpocząć od siebie i zajmij się forami, na których naprawdę jest coś do zrobienia. Aha, nie rozumiem tego sformułowania: "zwiększa się poziom dyskusji". Odpowiedz Link Zgłoś
zamek aby nie było zarzutu o OT, teraz bezpośrednio... 22.06.06, 19:35 ...na temat: Jestem za obowiązkiem logowania na WSZYSTKICH forach publicznych i prywatnych, bez rozróżniania, czy to jest Warszawa, czy Łódź, czy Kółka w nosie. Natomiast jestem przeciwko wyróżnianiu Łodzi w ten sposób w momencie, gdy gdzie indziej takiego wymogu nie ma. Niech obowiązek logowania zostanie wprowadzony wszędzie za jednym zamachem. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Zamku, poziom się podwyższa lub obniża, 22.06.06, 19:41 zaś zwiększają się lub zmniejszają zapasy w silosach, bicepsy zapaśników, piersi dziewcząt z holiłudu. Czy w czymś byłam pomocna? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Jak najbardziej :) 22.06.06, 19:54 Utwierdziłaś mnie w moim dotychczasowym przekonaniu. Dziękuję ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 No, w końcu wymieniliśmy repliczkę 22.06.06, 20:21 a teraz huzia na juzia! dalej rozwadniać, rozmywać, mącić kadyceuszem! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A Longi zawsze z polotem 22.06.06, 20:28 niczym płetwal błękitny na piachu Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A Longi zawsze z polotem 22.06.06, 20:34 jaka piekna riposta,aż mecz obejrzę tak mi dokopałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Chcą nam zamknąć usta! 22.06.06, 20:02 zamek napisał: > Natomiast > jestem przeciwko wyróżnianiu Łodzi w ten sposób w momencie, gdy gdzie indziej > takiego wymogu nie ma. Powiedzmy sobie szczerze - to co dzieje się z Łodzią i to, jak traktowani są jej mieszkańcy oraz osoby jawnie deklarujące swoją sympatię dla tego miasta, a przy tym jeśli jeszcze antypatię dla miasta-ssaka trzeba wreszcie ukrócić. Przestańmy wreszcie dać się tłamsić określonym sferom i ich poplecznikom. A reszta to dyskucja na forum o tym kto rządzi i komu powinniśmy dać szansę w najbliższych wyborach. Bo dlaczego prawdziwym łodzianom nie bojącym się o to że nie doskoczą na stołek w mieście-ssaku raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 errata 22.06.06, 20:07 Jest: > A reszta to dyskucja na forum o tym kto rządzi i komu powinniśmy dać szansę w > najbliższych wyborach. Bo dlaczego prawdziwym łodzianom nie bojącym się o to że > nie doskoczą na stołek w mieście-ssaku raczej nie. Winno być: > A reszta to dyskusja na forum o tym kto rządzi i komu nie powinniśmy dać szansy w > najbliższych wyborach. Bo dlaczego dać ją prawdziwym łodzianom nie bojącym się o > to że nie doskoczą na stołek w mieście-ssaku raczej nie ma co dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta no micheal to jest chyba to... 22.06.06, 20:11 konkurencja rośnie,gazeta.w traci żółtą koszulke...opiniotwórczą ale kto słowem walczy i świnie podkłada,trafi zawsze na lepszego. moze szef nie został gdzieś zaproszony? Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: aby nie było zarzutu o OT, teraz bezpośrednio 23.06.06, 09:32 Będzie wszędzie. Wprowadzenie za jednym zamachem byłoby zbyt radykalnym posunięciem - nie wiem czy nasze serwery dobrze by zniosły taką rewolucję. Dlatego wprowadzamy je stopniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Logowanie na forum 23.06.06, 07:49 zamek napisał: > To w takim razie wytłumacz mi, dlaczego chcesz na siłę uszczęśliwić Łódź > wymogiem logowania, choć forum nie obfituje ani w konflikty, ani w nadmiar > spamerów. Otóż obfituje, wystarczy poczytać wątki wegetariańskie i zobaczyć wyzwiska serwowane przez niezalogowanych anonimów, których łódzkie admiństwo jakoś nie chce zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Logowanie na forum 23.06.06, 09:16 Przejrzałem całą pierwszą stronę (wyświetla mi się 200 wątków) - dalej już mi się nie chciało - i nie znalazłem żadnego wątku wegetariańskiego. Zapewne stało się z nimi to, co czeka większość zatrolowanych wątków - niedożywione, zleciały na kolejne strony. Selekcja naturalna. Po co ingerować w działanie forum, które działa poprawnie? Poczytaj Dziada Borowego (nie będę linkował, post w tym wątku, ma tytuł "Logowanie na forum"). Mógłbym właściwie jego wypowiedź przepisać. Też nie idzie o zasadę logowania, bo ja się i tak loguję. Idzie o knajacki tryb jej wprowadzenia. Jabbur popełnia kolejną żenującą i bezczelną kompromitację, zachowując się wobec dłużej działających od niego na forum jak szczeniak. To my tu jesteśmy użytkownikami i forum jest dla nas. Skoro administracja ma w nosie nasze zdanie, to niech nie stosuje pozorów demokracji (vide post jabbura), tylko od razu, na odlew wprowadza zmiany. Niech się zachowują jak dorośli i mają nas całkiem w dupie. Zaspamowane, zatrollowane forum... Po raz kolejny odwołuję się do ewidentnego przykładu - Kraków. Ponieważ jednak to forum jest terenem najbardziej sromotnej porażki Jabbura jako administratora, więc zapewne ze strachu - bo innej argumentacji nie widzę - nie robi on tam już nic. Łódź w porównaniu z Krakiem to wygrabiona grządka, doprawdy. Ale każdy widzi to, co chce widzieć. Gdybym był aesem na Łodzi, wczoraj o 22 złożyłbym dymisję i poprosiłbym o zawieszenie nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Logowanie na forum 23.06.06, 09:18 zamek napisał: > Przejrzałem całą pierwszą stronę (wyświetla mi się 200 wątków) - dalej już mi > się nie chciało - i nie znalazłem żadnego wątku wegetariańskiego. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=36830101 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=42914774 ## > Łódź w porównaniu z Krakiem to wygrabiona grządka, doprawdy. Przepraszam za to, co teraz napiszę: buahahahahahahah... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Logowanie na forum 22.06.06, 19:34 forum i komunikować z tymi, którym trzeba coś powiedzieć - jeżeli są zalogowani np.co byś chciał mi powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Logowanie na forum 22.06.06, 19:57 abbur napisał: > Logowanie zawsze zmienia forum w ten sposób, że zwiększa się > poziom dyskusji i ogranicza swobodę rozrabiaków. Na jakiej podstawie te wnioski? Jakieś badania? Jesteś w stanie podać źródła? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Logowanie na forum 22.06.06, 21:54 a kiedyś...kiedyś kiedyś na FŁ w ogóle nie było przymusu logowania. I jak było? Było tak, że forum całkiem rozsadnie się rozwijało, zatem argument, że poziom się podwyższy jest moim zdaniem nietrafiony. Chciałbym również przeczytać odpowiedź na zarzut Zamka co do wyrywkowego wprowadzania "udogodnień" Odpowiedz Link Zgłoś
rokko Re: Logowanie na forum 23.06.06, 12:52 Chyba właśnie o to chodzi, żeby te konta zakładać. W końcu tak jak telewizja sprzedając czas reklamowy może żądać tym wyższej ceny, im większą ma publiczność, tak i portal internetowy tym więcej kasy może za reklamę mailową zażądać, im więcej ma zarejestrowanych użytkowników. A to, że część z tych kont będzie martwa, bo założono je dla napisania jednego posta na forum, to nawet lepiej - takie konta nie zajmują dużo miejsca na serwerze, nie obciążają łącz itd. a w statystyce są tak samo widoczne jak pozostałe. Natomiast na żaden tzw. "poziom dyskusji", czy na przestrzeganie netykiety to raczej nie wpłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Logowanie na forum 22.06.06, 18:08 Mam mieszane odczucia. Kto będzie chciał i tak założy konto. Jedno, drugie, następne. Kolejne ograniczenia, które tak naprawdę nic nie ograniczą i nic nie zmienią- moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Logowanie na forum 22.06.06, 18:30 Jabbur, zajmij sie przemkowa.bi, a od Łodzi trzymaj się na bezpieczna odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc excentrix/aaa2 i reszta zalogowanego towarzystawa IP: *.pl / 82.160.142.* 22.06.06, 18:45 wedlug zarzadzajacych forum, zalogowanie=kultura? wystarczy zerkonac jak co niektorzy zalogowani, zrobili sobie z tego forum prywatny folwark: wchodzi sie w cudzy watek nie baczac na jego temat, i prowadzi czat o "rybie i piwie"-po prostu kultura przez duze "K":D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościna Re: excentrix/aaa2 i reszta zalogowanego towarzys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 19:23 Ale przepraszamy za te cierpkie słowa... My po prostu zazdrościmy i sekujemy, bo jesteśmy bezradni, nie mamy siły przebicia i nikt nas nie lubi, malutkich nielożków.... Odpowiedz Link Zgłoś
prosty_banan to jest proste rozwiązanie 22.06.06, 19:51 Może i będzie skuteczne. Dobrze, że głównie, po prostu, czytuję. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta brak anonimowosci... 22.06.06, 19:57 o to raczej chodzi,przy logowaniu wystarczy że będą obowiazkowe pola do wypełnienia(wiem że można ściemniac) i mamy kompletny przegląd nastroju polskiego społeczenstwa,darmowa sonda+manipulacja co wkleić na pierwszą strone gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
kolin_lodz Re: Logowanie na forum 22.06.06, 21:13 Totalna bzdura. Najwięcej głupich dyskusji prowadzą zalogowani więc argumentacja o ochronie formu przed śmieciami jest niedorzeczna (może ktoś policzy ilość dennych postów napisanych przez zalogowanych i niezalogowanych w przeciągu jednego dnia). Ale tradycyjnie w naszym kraju musi się znaleźć grono, które najlepiej czuje sie w swoim grajdołku i dopływ "świeżej krwi" należy choć trochę utrudnić. Odpowiedz Link Zgłoś
prick.teaser Pokazałeś panie Jabbur że Republika Kolesiów 22.06.06, 21:32 nie jest ci obca. Po jakiego grzyba zakładaeś ten wątek, skoro już podjąleś decyzje! Pocałuj mnie w dupę-ambitny zwrot zalogowanej forumowiczki? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_klosz Szprotoland stał się faktem. 22.06.06, 21:42 Nie ma co się dziwić Jabburowi; jaki pan, taki kram prawica.net/images/nowe/towarzystwo.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Pokazałeś panie Jabbur że Republika Kolesiów 22.06.06, 21:56 prick.teaser napisała: > nie jest ci obca. Po jakiego grzyba zakładaeś ten wątek, skoro już podjąleś > decyzje! No ale chyba takie mechanizmy nie powinny już nikogo dziwić? Ostatnio dużo ciekawych spraw wychodzi na jaw, pewne sfery (byłych)wpływów robią się nerwowe i stąd też i takie nieskoordynowane ruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Pokazałeś panie Jabbur że Republika Kolesiów 22.06.06, 22:25 znów pozytyw,piep....warszawke to są ogrodnicy którzy nie tną gałązek tylko pnie ,a póżniej się dziwią że owoców nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar podFora zostaną bez logowania? 22.06.06, 23:10 Jeśli tak, to dla mnie ok. Nic to nie zmieni, bo trole dalej będa się bawić, ale ja przynajmniej nie będe musiał tego czytać ani widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: podFora zostaną bez logowania? 22.06.06, 23:26 A czy ktoś poda definicję tego jakże ostanio modnego słowa "troll"? Bo jak zauważyłem, to ktoś kto nie pasuje ludziom uzurpującym sobie prawo do nieomylności i wyznaczania poprawnego jedynie kierunku zachowań, poglądów i głoszonych treści. Jest jakaś szersza definicja? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: podFora zostaną bez logowania? 22.06.06, 23:34 To proszę o szerszą definicję forum. Ja sądziłem że to miejsce do wymiany poglądów i kulturalnej rozmowy, a nie rzucania obelg, wyzwisk, robienia pogawędek - chatu (czatu), podawaniu linków, do gadania samego ze sobą (pod róznymi nickami) itd. czyli to wszystko co sie tu dzieje ostatnio. Najśmieszniejsze jest to, że kilka osób też się kiedyś użalało, że tu TWA. Ludzie się albo powynosili, albo są na podforach, a oskarżenia nadal są, tylko pod adresem tych "sprawiedliwych weteranów". Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: podFora zostaną bez logowania? 22.06.06, 23:37 Dobrze że to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Bo to nieładnie pytaniem na pytanie odpowiadać. Ale nie jest .. nie, na pewno nie jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Z jednym się zgodzę 22.06.06, 23:41 hubar napisał: > To proszę o szerszą definicję forum. Ja sądziłem że to miejsce do wymiany > poglądów i kulturalnej rozmowy, a nie rzucania obelg, wyzwisk, robienia > pogawędek - chatu (czatu), podawaniu linków, To nie powinno być miejsce na podawanie linków. O, tu jakiś ktoś podał: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=44054088 Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_klosz ciekawe co excentrix na to powie 22.06.06, 23:48 hubar napisał: > robienia pogawędek - chatu (czatu) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Z jednym się zgodzę 22.06.06, 23:52 Tego nawet nie ma co komentować. Bardzo kulturalny pan dał adres interesującej strony. Jemu wolno. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Z jednym się zgodzę 23.06.06, 00:15 Szkoda, że tylko z tym. Znasz stronę, prawda: www.receopadaja.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Z jednym się zgodzę 23.06.06, 08:33 Chyba Go jak zwykle nie zrozumiales. Coz, dzien jak codzien. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Z jednym się zgodzę 23.06.06, 12:42 Chyba zrozumiałem, ale jak zwykle TWA się broni hehehehhehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Zapomniał wół jak cielęciem był 23.06.06, 13:38 Jeszcze niedawno, gdy sie tu bardziej udzielales to rozni kretyni zarzucali Ci, ze nalezysz do jakiegos mitycznego TWA tylko dlatego, ze piszesz wraz z innymi osobami, ktore bardziej lub mniej sie znaja. Wtedy zaprzeczales, teraz sam sie od nich niczym nie roznisz. To nie swiadczy dobrze o Twojej inteligencji. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Zapomniał wół jak cielęciem był 23.06.06, 15:52 Chyba jak zwykle nie zrozumialeś ironii. Coż, dzień jak codzień. To nie świadczy dobrze o Twojej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota ironia 23.06.06, 17:32 to dość subtelne narzędzie. ironizować to trzeba umić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Zapomniał wół jak cielęciem był 23.06.06, 21:33 To chyba dobrze swiadczy o mojej inteligencji, ze nie rozumiem _takiej_ ironi. Ale pamietaj, ze warto probowac. Trening czyni mistrza. Dzierżżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozmywamy_watek Re: Zapomniał wół jak cielęciem był 23.06.06, 16:01 dziad_borowy napisał: > Jeszcze niedawno, gdy sie tu bardziej udzielales to rozni kretyni zarzucali Ci, > > ze nalezysz do jakiegos mitycznego TWA tylko dlatego, ze piszesz wraz z innymi > osobami, ktore bardziej lub mniej sie znaja. Wtedy zaprzeczales, teraz sam sie > od nich niczym nie roznisz. To nie swiadczy dobrze o Twojej inteligencji. > Dzierżżż!!! Mityczne TWA hahaha. Ludzie którzy są przeciw forumowym układzikom, to zazdrośni kretyni hahaha. Na swój sposób jesteś inteligentny, bo bardzo sprawnie odwracasz kota ogonem. Rozmywanie niewygodnych dla forumowej ELITY wątków, to też wymysł zazdrosnych trolli? "Swój ma zawsze rację"-sam dobrze wiesz o co w tym wszystkim chodzi, forumowy potakiwaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Zapomniał wół jak cielęciem był 23.06.06, 21:36 1. Tak 2. Przykro mi, ze wszedzie widzisz uklady. Bardzo to przeszkadza w codziennym zyciu? 3. Na swoj sposob dziekuje za komplement. Dzierżżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Logowanie na forum 23.06.06, 00:03 Tak się zastanawiam w czym jest problem... - że Jabbur dał propozycje i nie poczekał na opinie? Otóż jego post to nie była propozycja ani pytanie, a stwierdzenie. Brakło wprawdzie informacji, że to już dziś nastąpi, ale notka się pojawiła. Już widzę tę burzę, gdyby nie zapowiedzieli wprowadzenia obowiązku logowania. - że trzeba będzie się logować? Zwróćcie uwagę, że większość wypowiadających się w tym wątku JEST zalogowana. Jak komuś się nie chce wpisywać hasła, zawsze może zapamiętać je w przegladarce i być ciągle zalogowanym. Poza tym już od dawna noszono się z zamiarem wprowadzenia obowiązkowego logowania. Najpierw na forach prywatnych, teraz na miejskich... docelowo na wszystkich. - czy poprawi się poziom dyskusji? Tego nikt nie wie. Co więcej obawiam się, że niektórzy na tym forum zrobią wszystko aby udowodnić tej złej Warszawie, że poziom dyskusji wręcz się obniżył. - dlaczego Łódź? Bo może obecni Admini pamiętają, że jakiś czas temu była tu masa rozsądnie myślących ludzi, którzy ze zrozumieniem przyjmą obowiązek logowania. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Logowanie na forum 23.06.06, 08:33 ixtlilto napisała; tóż jego post to nie była propozycja ani pytanie, a stwierdzenie. Czyli zastrzelił chłopa na rowerze,a póżniej o drogę się pytał? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Poza tym, 23.06.06, 07:51 Wasze argumenty o tym, że to będzie jedyne forum, na którym trzeba się logować, są nietrafione. Znam przynajmniej jedno forum, na którym logowanie jest obowiązkowe, właśnie dlatego że było zarzynane przez trolli. Proszę bardzo: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=643 Tak, wiem, to malutkie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Logowanie na forum 23.06.06, 08:31 Sama zasada wprowadzenia logowania w zasadzie mnie grzeje. Moze poza faktem, ze Łodz ni z gruszki ni z pietruszki zostala "wyrozniona" z niewiadomych przyczyn. (Yavor-to, ze Ursynow tez ma obowiazek logowania to zaden argument. Taki obowiazek powinien powstac, jezeli juz ma powstac, na wszystkich forach i kropka) Ale ok. Dziwi mnie natomiast i wku..a niemozebnie sposob, w jaki zostalo to przeprowadzone. Nasuwa sie jedno okreslenie: gowniarstwo. Moze forumowiczom nalezaloby sie odrobine szacunku i oprocz poinformowania, ze macie zamiar nalezaloby powiedziec od kiedy i chociaz zapisac to w naglowku forum? A nie cichaczem kliknac sobie w jakiejs losowo wybranej, wieczornej godzinie i bez slowa zmienic zasady? Mozecie sobie chyba uswiadomic fakt, ze laski nam nie robicie. Forum jest czescia portalu, ktory ma sluzyc wam zarabianiu pieniedzy, a forumowicze sa potencjalnymi klientami waszych reklamodawcow. To, ze traktujecie ich jako zlo konieczne swiadzcy o waszym braku znajomosci tematu i ograniczaniu sie tylko do kasowania postow i narzucania nowych regul. To tak jakby telewizja miala gdzies widzow i dowolnie i bez slowa zmieniala swoj program. Czy to taki znakomity sposob na wyciagniecie kasy od reklamodawcow? Watpie. Moglibyscie sobie to w koncu uswiadomic i zaczac traktowac forumowiczow jak partnerow w tym biznesie, a nie tylko ludzi, ktorzy uprzykrzaja wam prace.A wczoraj, dzieki wam drodzy admini uslyszelismy po raz kolejny: a teraz drogie dzieci pocalujcie misia w dupe. Bardzo wam dziekuje za te chwile wspomnien. Na zasadzie wzajemnosci bez wyrazow szacunku i antydzierżbór!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Logowanie na forum 23.06.06, 09:57 Przepraszam, jeżeli odebrałeś w ten sposób moją wypowiedź. To Forum istnieje dzięki Wam i tutaj nie ma o czym dyskutować. Logowanie nie jest dla "nas" - ma być dla Was. Wcześniej logowaliście się przy zakładaniu nowych wątków - nie przypuszczałem, że uznacie zmianę za radykalną - raczej za dokończenie pierwszego etapu. Stąd forma mojej wypowiedzi. Zła forma, ale mleko już się rozlało. Na forach z logowaniem łatwiej się dyskutuje i jest mniej trolli - aby trollować musisz mieć konto, a konto można zablokować. Dzięki temu mniej osób ma ochotę na szkodnikowanie - taki mechanizm występuje na całym Forum gazeta.pl. Równocześnie autorzy bardziej przywiązują się do swoich nicków. To też dobrze wpływa styl i poziom rozmów. Kwestia logowania na wszystkich forach wygląda tak, jak napisałem zamkowi. Będzie, ale nie chcemy robić z dnia na dzień rewolucji. Naprawdę przykro mi, że poczułeś się dotknięty. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Logowanie na forum 23.06.06, 20:00 > przypuszczałem, że uznacie zmianę za radykalną - raczej za dokończenie Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Logowanie na forum 23.06.06, 20:02 longeta napisał: małe pytanko-jak będzie wyglądał 5 etap?o 10 etap sie nie pytam,raczej mnie tu już nie będzie. na przykład gmina Łódź w ramach Warszawy-Ursus Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Logowanie na forum 23.06.06, 20:11 o ku....tego nie przewidziałem że zostanę warszawiakiem z przymusu Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Logowanie na forum 23.06.06, 20:14 może jeszcze piosenki każa spiewać np.warszawka da się lubić jeszcze nie narodzone a juz biedne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk Re: Logowanie na forum 23.06.06, 20:18 longeta napisał: > może jeszcze piosenki każa spiewać np.warszawka da się lubić > jeszcze nie narodzone a juz biedne dzieci. Wierzysz w to, że logowanie to pomysł Jabbura? Nie docenisz chyba tutejszych "vipów"... Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Logowanie na forum 23.06.06, 20:20 tak, tak, wszystko spisek Kropiwnickiego! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta obywatelu... 23.06.06, 20:23 przejdzmy do konkretów;adresy, nazwiska ,nicki Ja stawiam na jabbura,żle mu z oczu patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk Re: obywatelu... 23.06.06, 20:58 longeta napisał: > przejdzmy do konkretów;adresy, nazwiska ,nicki > Ja stawiam na jabbura,żle mu z oczu patrzy. Jest jeden pan na tym forum, który choruje jak nie jest adorowany. Choroba ta, jest tak silna, że czasami ten pan adoruje sam siebie. Lecz jak długo można popadać w samouwielbienie? Najwyrażniej niedługo, bo jedyny w swoim rodzaju forumowy mędrzec wpadł w depresję i zaczął się zastanawiać; dlaczego już go nikt nie adoruje? Mało tego, co niektórzy zaczęli nawet na niego naskakiwać: wytykać mu błędy, i naśmiewać się z jego forumowej twórczości. To wszystko przez nowych, rzekł Michał! Mam tego dość! Trzeba coś z tym zrobić: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=40822086&a=40830461 Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: obywatelu... 23.06.06, 21:31 Poczekam na druga stronę medalu,dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś