Dodaj do ulubionych

w przyszłym tyg nowe połaczenie

IP: *.toya.net.pl 10.11.06, 06:50
kto ma zaprenumerowany newsletter centralwings otrzymał takie oto
ogłoszenie :

Pierwszy samolot do stolicy Francji wzbije się w powietrze już za nieco ponad
3 miesi±ce,
19 lutego 2007 roku, natomiast do Rzymu dzień póĽniej, 20 lutego 2007. Swój
bilet warto jednak zarezerwować już dzi¶. Pamiętaj, że im wcze¶niej
zdecydujesz się na podróż, tym mniej będzie Cię ona kosztować. Naprawdę nie
warto zwlekać!

To nie koniec! Już wkrótce otwarte zostanie kolejne nowe poł±czenie! Chcesz
wiedzieć jakie? Odpowiedzi szukaj już w przyszłym tygodniu na naszej stronie
www.centralwings.com.

Obserwuj wątek
    • ewamalgorzata Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie 10.11.06, 07:55
      No jakoś nie dopisali, że z Łodzi. Po co komu w Łodzi nowe połączenia po wyborach?
      Najbliższych nowych destynacji możemy się spodziewać za 4 lata. ||||||||||||||
      teraz - czekać, kiedy odwołają te;p
      • lodzermensch1 Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie 10.11.06, 08:26
        Zapomniałeś kolego o drugiej turze w wyborach na prezydenta.
        • lodzermensch1 Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie 10.11.06, 08:26
          Ups... a ja zapomniałem że jesteś koleżanką a nie kolegą, za co przepraszam.
          • Gość: Pawel Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.retsat1.com.pl 10.11.06, 16:53
            W sumie mogą coś jeszcze otworzyć bo patrząc na rozkład po powrocie z Paryża
            (21.00)samolot i tak będzie stał u nas jeszcze 11 godzin(dla przypomnienia
            odlot do Rzymu jest następnego dnia o 8)a więc może poleci gdzieś jeszcze.Duży
            ruch jest do Londynu-może Gatwick zamiast znowu Stansted,Niemcy,albo Barcelona.
            • Gość: monika Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.toya.net.pl 10.11.06, 16:55
              a ja bym chciala sztokholm :)ale to tylko marzenia:(
              • aiki-7 Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie 10.11.06, 18:56
                Ciągle czytam: "przed wyborami", "po wyborach odwołają". Jak będzie
                frekwencja, samoloty pełne, to nikt nie odwoła. Jesli okaże się jednak, że
                latają puste, to dlaczego miasto ma płacić przewoźnikowi za transport powietrza.
                Nie chciałbym być źle zrozumiany. Cieszę się bardzo z tych połączeń i
                chciałbym więcej, ale nie można do wszystkiego mieszać polityki.
                • Gość: liver Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 19:13
                  Otóż to! Nie mam pojęcia po co wypowiadają się na tym forum ludzie którym za
                  przeproszeniem wisi sprawa lublinka. Ciągle się spotykam z takimi dziwnymi
                  opiniami na temat naszego lotniska, że niby kto tam wogóle lata? o połączenie z
                  Londynem nie wypali bo kto będzie latał z 15 osób.... Paryż? kto tam bedzie
                  latał? Zaskakują mnie takie dziwaczne opinie bo wkońcu Łódź to drugie co do
                  wielkości miasto Polski, naprawde duże z ważnymi oddziałami światowych firm. To
                  miasto z takimi samymi potrzebami jak Warszawa, Kraków czy Wrocław. Tu ludzie
                  żyją tak samo i też chcą i potrzebują latać do różnych miast świata. Wiele
                  Polskich miast i to mniejszych od Łodzi posiada regularne połączenia z Europą i
                  tam się to opłaca i jest zapotrzebowanie, więc czemu miałoby tak samo nie być z
                  Łodzią? Może ludzie tak myślą dlatego że do tej pory nie mieliśmy lotniska bo
                  żadne władze nie wpadły na to że tak duże miasto potrzebuje portu... takie
                  myślenie i świadomość trzeba zlikwidować raz na zawsze bo jeswt błędne i nie
                  obrazuje faktycznego stanu. Ja wiem i większość forumowiczów też wie że i
                  tradycyjne linie są potrzebne w łodzi i mają szanse regularnie stąd latać. Ja
                  wiem że Łódź i jej lotnisko mają potencjał który trzeba wykorzystać i zmienić
                  wreszcie stereotyp!!!
                  • Gość: Nagano Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 19:19
                    Dokładnie to! Naszemu lotnisku potrzebna jest tylko duża kampania reklamowa w
                    całej Polsce. Niektórzy jeszcze nie wiedzą, że w Łodzi jest lotnisko...
                    • maxxman Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie 10.11.06, 20:02
                      Popieram z pełną mocą! I zmykam pokibicować Drużynie Pierścienia ;)

maxxman
                      • Gość: matej Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:39
                        ach czyli wszyscy przed tv
                        • Gość: matej Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 09:48
                          połączenie będzie wykonywane od czerwca i pewnie basen morza sródziemnego moze tak Barcelona
                          • Gość: cardiacus Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 15:36
                            Czy to na pewno chodzi o Łódź? czy też o nowe połączenie, np. z Poznania lub Wrocławia? Trzecie miejsce (wyłączając Shannon w ankiecie zajęły razem Edynburg i Kolonia). Stawiałbym na Edynburg. Pod warunkiem że to na pewno będzie połączenie z Łodzi. A może nadal CW jest zainteresowany stworzeniem bazy.. POZDRAWIAM
                  • Gość: matej Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:38
                    zgadzam się raz a porzadnie ...
                    coraz bardziej takich forumowiczów czytam
                    • Gość: nowy Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.toya.net.pl 11.11.06, 10:12
                      a wiadomo, gdzie będziemy latać jeszcze z Centralwings??
                      • kola256 Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie 11.11.06, 11:13
                        Mam pytanie:
                        Który port był na trzecim miejscu w ankiecie Centralwings?
                        • Gość: lublinek Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.toya.net.pl 11.11.06, 11:15
                          Coś mi się zdaje, że Dortmund
                          • Gość: jkjkj Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.11.06, 15:12
                            A nie przypadkiem Kopenhaga?
                            • Gość: gosc Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 12.11.06, 02:37
                              Kiedy wreszcie Lufthansa uruchomi polaczenie do FRA czy MUC? Zapelnienie
                              samolotu wielkosci CRJ nie powinno stanowic problemu.
                              LH czekamy...
                              • Gość: lublinek Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.toya.net.pl 12.11.06, 08:57
                                Ja sądzę, że lufthansa do nas nie przylecia długo,a potem wcale.
                                • Gość: lublinek Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.toya.net.pl 12.11.06, 09:19
                                  A może by tak np. easy jet, albo skyeurope, albo wizzair.Najlepiej wszystkie na
                                  raz.
                  • Gość: Tomasz.bu Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.joensuunelli.fi 12.11.06, 10:22
                    > przeproszeniem wisi sprawa lublinka. Ciągle się spotykam z takimi dziwnymi
                    > opiniami na temat naszego lotniska, że niby kto tam wogóle lata?

No ale co Ty się dziwisz - to samo jest z koleją. Za wyjątkiem pociągów do
                    Warszawy pozostały jakieś nędzne resztki i każdemu sie wydaje, że milionowa
                    aglomeracja pociągów nie potrzebuje i jeśli się zdarzy, że ktokolwiek stąd chce
                    dokądkolwiek jechać - to tylko zamiatać chodniki w stolycy. Takie jest
                    postrzeganie Łodzi w całej Polsce i miną wieki, zanim to się zmieni, jeśli Łódź
                    będzie tak "aktywna" w zwalczaniu tego przykrego stereotypu.
                    • Gość: FL Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:29
                      postrzeganie Łodzi w całej Polsce wcale takie nie jest.
                      to raczej Ty ją tak postrzegasz i na tym polega Twój i jeszcze wielu innych
                      osób problem.
                      Pozdr,
                      Kuba
                      • kola256 Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie 12.11.06, 11:55
                        Idźcie dzisiaj na wybory. Wybierzcie dobrych kandydatów którzy coś zmienią.
                        Ja zaraz idę...
                      • Gość: Tomasz.bu Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.joensuunelli.fi 13.11.06, 09:34
                        > postrzeganie Łodzi w całej Polsce wcale takie nie jest.

taaa. Jasne. Kolega dostał mandat w Krakowie. O mały włos wylądowałby na
                        komisariacie bo tamtejszy policjant myślał, że kolega robi sobie jaja mówiąc,
                        że Łódź jest w województwie łódzkim...

Poza tym - jak wytłumaczysz fenomen o którym napisano powyżej - każdy mówi - a
                        po co w tej Łodzi lotnisko.

Jak wytłumaczysz, że milionowa aglomeracja ma siatkę połączeń kolejowych na
                        poziomie miasteczka powiatowego i jako jedyne większe miasto w Polsce nie ma
                        ani połączeń kwalifikowanych ani międzynarodowych?

Że wspomne też przesuwanie S8 pod Bełchatów, bo przecież Łódź będzie mieć jakąś
                        autostradę.

I z łaski swojej daruj sobie jakieś kiepskie wycieczki osobiste, zwłaszcza, że
                        zapewne wiesz o mnie niewiele, ok?
                        • Gość: cardiacus Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:43
                          oczywiscie ze zgodze sie z tym iż łódź jest coraz lepiej postrzegana. Mam znajomych i rodzine rozsianą po całej Polsce, a takze w Europie. I kiedys rzeczywiscie postrzegano Łódź tak jak wielu z Was pisze.. negatywnie. Ale teraz to sie zmienia. Ogromna większość po wizycie w Naszym mieście wyraza sie pozytywnie i wskazuje, ze w ich miejscu zamieszkania jest przynajmniej tak samo, a nawet gorzej. Zgadzam się ze stwierdzeniem, że powinniśmy zacząć zmiany najpierw od siebie i walczyc chociażby z wandalizmem, ktory jest dla mnie niezrozumiały. Przeczytajcie troche historii miasta to może zrozumiecie ze Łódź ma wiele więcej do nadrobienia niż te piękne dla Was miasta jak Kraków czy Wrocław, które rzeczywiście poza miejscami turystycznymi wcale nie wyglądaja lepiej niż Nasze Ukochane Miasto.
                        • Gość: FL Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: 80.50.74.* 13.11.06, 09:45
                          Wiem o Tobie tylko tyle ile świadectwa dajesz w soich postach.
                          Co do postrzegania Łodzi "z zewnątrz" to pozwolę sobie zauwazyć, że od 3 lat
                          mieszkam poza nią i z całą odpowiedzialnościa mogę stwierdzić, że wizerunek w
                          ciągu ostatniego 1,5 roku zmieniał i zmienia się in plus w zaskakującym mnie
                          tempie.
                          PS - co mmnie obchodzi Twój kolega i jego przygody z krawężnikiem z Krakowa? Ma
                          się to do tematu naszej sprzeczki jak przysłowiowa pięść do nosa :)
                          Pozdr,
                          Kuba
                          • Gość: Tomasz.bu Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.joensuunelli.fi 13.11.06, 10:14
                            > Wiem o Tobie tylko tyle ile świadectwa dajesz w soich postach.

No to najwyraźniej powinieneś je czytać dokładniej

> mieszkam poza nią i z całą odpowiedzialnościa mogę stwierdzić, że wizerunek w
                            > ciągu ostatniego 1,5 roku zmieniał i zmienia się in plus w zaskakującym mnie
                            > tempie.

No i wspaniale. Co nie zmienia faktu, że łódzkie lotnisko cały czas musi
                            udowadniać wszystkim że nie jest przysłowiowym wielbłądem, a kolej dzięki
                            zdalnemu sterowaniu ze stolicy nawet nie ma na to szans.

> PS - co mmnie obchodzi Twój kolega i jego przygody z krawężnikiem z Krakowa?
                            Ma
                            > się to do tematu naszej sprzeczki jak przysłowiowa pięść do nosa :)

Ma znacznie więcej niż próby wmówienia mi jakichś tanich kompleksów.
                    • Gość: liver Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:33
                      Drogi Tomaszu, jeżeli sam nie zmienisz swojego postrzegania Łodzi, nie licz że
                      ten stereotyp miasta kominów, brudnego i zaniedbanego i jeszcze biednego
                      kiedykolwiek zostanie wyeliminowany ze świadomości Polaków. Kto ma to zmienić
                      jak nie my, mieszkańcy Łodzi i oklic? Ja zawsze mówiąc o Łodzi podkreślam jej
                      atuty, piękno i dynamike rozwoju. a brud i smród niektórych podwórek... mówi
                      się o tym tylko w Łodzi, że to taka piękna ulica a taka zaniedbana, a inne
                      miasta? przecież ten problem jest w każdym mieście, w Warszawie trudno przejść
                      koło dworca centralnego bo fetor jest niesamowicie intensywny, a przecież to
                      wizytówka główne miejsce w Wawie samo centrum, a Kraków czy Wrocław? piękny
                      rynek a za rynkiem ruina i smród. Ale to widzi się tylko w Łodzi, a co gorsza
                      my sami-mieszkańcy Łodzi podkreślamy to... Jeżeli Łodzianie widzą swoje miasto
                      jako brudne, zaniedbane, niebezpieczne i zacofane niech nie mają pretensji że
                      tak nas postrzega cała polska. Najwyższy czas to wkońcu zmienić i najlepiej
                      zacznijmy od siebie!
                      • Gość: Tomasz.bu Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.joensuunelli.fi 13.11.06, 09:41
                        Coście sie uwzięli wmawiać mi jaki ja mam stereotyp dotyczący Łodzi?! Napisałem
                        tylko, że Łódź jest pomiatana na poziomie planowania krajowego i ma to bardzo
                        głębokie korzenie w świadomości Polaków i ichniejszej pogardzie dla Łodzi.

Natomiast, jeśli już chcesz znać moje zdanie, to uważam, że na poziomie
                        wewnętrznym - czyli między Łodzianami nie ma sensu się oszukiwać - trzeba być
                        świadomym swoich słabości, bo to jest jedyna droga je wyeliminować.
                        Hurraoptymistyczny ton Wyborczej mi z reguły nie odpowiada.
                        • Gość: lublinek Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.toya.net.pl 13.11.06, 16:59
                          CZyli mówicie, ze nowe połaczenia z Łodzi w tym tygodniu tzn. kiedy Wtorek,
                          Środa, Czwartek, Piątek, Sobota, Niedziela.??lub jeszcze dziś
                          • simpilot Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie 13.11.06, 17:40
                            Nowe połączenie C0 poznamy jutro o 12, ale nie będzie ono z Łodzi.
                            • Gość: cardiacus Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:49
                              ten post to niczym kubeł zimnej wody na łeb.. ale czy w ogóle od wiosny możemy liczyć na jakieś nowe połączenia?
                              • Gość: Pawel Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.retsat1.com.pl 13.11.06, 19:33
                                "Nowe połączenie C0 poznamy jutro o 12, ale nie będzie ono z Łodzi"

W takim razie jakieś bliższe info poprosimy chyba,że to kolejny wymyślony tekst.
                                • simpilot Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie 13.11.06, 19:47

> W takim razie jakieś bliższe info poprosimy chyba,że to kolejny wymyślony
                                  tekst
                                  > .

Poczekaj pls do jutra, a będziesz miał okazję zweryfikować.
                                  • maxxman Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie 13.11.06, 20:12
                                    A czy zapowiada się coś z LCJ w ogóle?

Pozdrawiam,
                                    maxxman
                                  • jmanek nauczy sie od PiS-u... Wiem ale nie powiem 14.11.06, 01:10
                                    hmm troche to smutne że ktoś chce pokazać sie jaki to on jest ważny i ponad
                                    wszystkimi że ma info z pierwszej ręki a zdrugiej strony jaki maluczki jesłi
                                    pownien trzymac jezyk za zebami ale ta małość nie pozwala mu na trzymanie buzi
                                    krótko moze z obawy przed przed szefem..jakie to polskie
                                    • simpilot Re: nauczy sie od PiS-u... Wiem ale nie powiem 14.11.06, 09:22
                                      No cóż, przykro mi, że tak to odebrałeś. Nie było moją intencją jak napisałeś
                                      wynieść się ponad wszystkich. Sam wielu ciekawych informacji dowiaduję się z
                                      tego forum i uważam, że warto zabrać głos jak ma się coś merytorycznego do
                                      dodania w danym temacie. Wniosłem do dyskusji informację, faktycznie
                                      najpełniejszą jaką mogłem wnieść. Rozumiem, że wg Ciebie lepiej, żebym wogóle
                                      nic nie pisał.
                                      • Gość: heniek oczywiście że tak IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 09:47
                                        najgorszą informacją jest brak informacji
                                        • Gość: anioł15 Re: oczywiście że tak IP: *.era.pl 14.11.06, 12:09
                                          no i jest nowe połaczenie centrala --szkoda tylko że ze Szczecina
                                          • Gość: liver Re: oczywiście że tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:13
                                            niech szczecin też coś ma. może jeszcze Łódź coś dostanie... ale przyznajcie że
                                            Paryż i Rzym to i tak satysfakcjonujące kierunki co? Nie myślałem że ogłoszą z
                                            Łodzi 2 nie spodziewałem się tego po Centralu....
                                            • Gość: cardiacus Re: oczywiście że tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:06
                                              Ja także się nie spodziewalem że CW uruchomi aż 2 połączenia, ale jednak miałem nadzieję, że będzie jeszcze jakieś. Ale tylko nadzieję. W gruncie rzeczy nie bardzo w to wierzę. Jeszcze 3 tygodnie temu myślałem, ze będę zadowolony jeśli od wiosny wystartują łącznie 4 połączenia. Mamy na razie 3. Cóż.. wypada mieć nadzieję, że jeszcze jakieś wpadnie do naszego worka z napisem "Lublinek". Może ktoś z Was, forumowiczów, ma jakieś dojścia, kanały, z których wynika, że jest jeszcze szansa.. może Ryan albo Lufa, moze jakaś skandynawska linia.Pozdrawiam wszystkich.
                                              • Gość: lotnik Re: oczywiście że tak IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 16:10
                                                Rada Nadzorcza LOT negatywnie oceniła działalność CW i jest duże
                                                prawdopodobieństwo, ze w przyszłym roku Central zakończy działalność. Ciekawe
                                                czy zdazy chociaż raz polecieć z łodzi ?
                                                • Gość: xyz. Re: smutna rzeczywistość IP: *.4web.pl 14.11.06, 18:22
                                                  jeżeli to prawda to żenujaca wygląda władza i jej szef czyli p. prezydent
                                                  Kropiwnicki. A ile było zachwytu na temat Rzymu i Paryża . Ja pisałem o tym już
                                                  2 tygodnie temu. I niestety sprawdziły się moje krakania.
                                                  • Gość: cardiacus Re: smutna rzeczywistość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:03
                                                    ale panie xyz co ma właściwie prezydent miasta do ustaleń wewnętrznych firm? czy gdyby LOT zlikwidował połączenia z powodu bankructwa, to uważasz że prezydent Warszawy straciłby stanowisko????*1000. jesli zlikwidują połączenia z Lublinka to należy się martwić tym, że nie będzie lotów. Tylko po co ogłaszali by nowe połączenia? Poza tym jeszcze nic nie wiadomo i takie użalanie się i prucie flaków ze wszystkich i wszystkiego może tylko zaszkodzić> KOMU? Właśnie nam samym. Siejmy dalej takie "piękne" alternatywy, a skończy się na tym, że nikt nie będzie rezerwował miejsc na te loty (Rzym i Paryż)i w końcu je skasują. I to nie z powodu jakiejś negatywnej opinii. Poza tym nie wyobrażam sobie żeby z takiego powodu nagle CW zniknął. Chyba nikt nie chciałby stracić wpływów na naszym rynku. Konkurencja czyha. Moim zdaniem dojdzie do "niewielkiej" restrukturyzacji wewnętrznej (cięcia kosztów itp.)
                                                  • Gość: liver Re: smutna rzeczywistość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:03
                                                    No niestety wszędzie piszą o słabej sytuacji finansowej LOTu, Centralwings jest
                                                    tylko kulą u nogi, która miała poprawić kondycję LOTu, a tu.... 60mln strat,
                                                    tak podał Newsweek i Wprost:( Miejmy nadzieję, że coś się poprawi w związku z
                                                    sytuacją Centrala, bo w przeciwnym razie to polecimy na skrzydłach, ale nie
                                                    centrala tylko marzeń.
                                                • Gość: lotnik :/ Re: oczywiście że tak IP: 193.239.245.* 14.11.06, 20:12
                                                  Kolego, powiedz mi o jakiej Ty Radzie piszesz? To drugi wątek, w którym piszesz
                                                  dokładnie te same bzdury.
                                                  • Gość: liver Re: oczywiście że tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:13
                                                    Ogłaszanie lotów właśnie z tkich miast jak Łódź i Szczecin(narazie) do takich
                                                    miejsc jak Paryż, Rzym czy Dublin, które są w zasadzie pewniakami, to już jakaś
                                                    strategia ratunkowe Centralwingsa. tym bardziej, że te połączenia cieszą sie
                                                    dużym zainteresowaniem na innych polskich lotniskach, a nie są wykonywane w
                                                    Łodzi czy Szczecinie. Myślę że z 9 nowych połączeń jakie ma wykonywać od lutego
                                                    central jakieś się jeszcze pojawią w Rzeszowie bądź w Bydgoszczy. Popieram
                                                    kolegę, co ma Kropa do kłopotów centralwingsa? Niedługo to Kropiwnickiego będą
                                                    obwiniać nawet za to że ktoś z pasażerów nie spuści wody w toalecie
                                                    terminalu...
                                                  • Gość: xyz Re: oczywiście że tak IP: *.4web.pl 14.11.06, 23:03
                                                    p. Liwer chodzi o to że naszemu prezydentowi potrzebny był as w sprawie
                                                    lotniska. Od roku nie bylo nowych tras. A jeżeli l. Central padnie to nie
                                                    będzie lotow w tym i Łodzi. L. central nic nie kosztowało ogłoszenie o 2
                                                    nowych kierunkach z Łodzi jezeli maja wiedzę że nic z tego nie wyjdzie.
                                                  • Gość: FL Re: oczywiście że tak IP: 80.50.74.* 15.11.06, 10:34
                                                    podobnie jak nic nie kosztuje ich opbecna kampania reklamowa tych 2 połączń w
                                                    internecie, na outdorze i w prasie. Przestań pitolic chłopie bo wszystko ma
                                                    swoje granice.
                                                  • ewamalgorzata Re: oczywiście że tak 15.11.06, 20:57
                                                    Nie wiem, ile ich kosztuje kampania - wiem natomiast, ile czasu - w miesiącach
                                                    to się liczy - trwa zwrot pieniędzy za odwołany lot w Centralwingsie. Trzy dni
                                                    przed odwołaniem połączeń Łódź - Dublin była jedna z wielkich akcji promocyjnych
                                                    na te połączenia. Dokładnie - noc z piątku na sobotę. A we wtorek ogłosili, że
                                                    odwołują to połączenie. Rzecz się działa w maju. Pieniądze - mimo, że według ULC
                                                    - powinni zwrócić w ciągu 7 dni - oddali w sierpniu.
                                                    Może więc koszty kampanii w necie są mniejsze od przewidywanych zysków z
                                                    przetrzymania - lub w przypakdu upadku - nieoddania (bo jak to wtedy własciwie
                                                    jest?) kasy od tych frajerów, którzy się na akcję promocyjną skuszą?
                                                  • Gość: Ingo Re: oczywiście że tak IP: 213.17.170.* 15.11.06, 20:50
                                                    Podobnie jak nie będzie lotów centrala z innych miast. Ale jeśli te połączenia
                                                    wypalą i będą klienci to nawet jak CW upadnie to zajmą jego miejsce inni bo
                                                    będą wiedzieli, że jest klient a tam gdzie klient tam połączenia.
                                                  • Gość: xyz Re: oczywiście że tak IP: *.4web.pl 15.11.06, 21:27
                                                    p. FL koszty l. Central będzie redukować bo takie sa zalecenia spółki matki.
                                                    Trudno przypuszczać aby LOT zbankrutował ale l. Central to chyba realnie. LOT i
                                                    PPL zawsze nas olewały , oleją i teraz. Uzasadnienie bedzie takie - małe
                                                    zainteresowanie lotami z Łodzi i stąd klapa. Na dużą reklame i koszty nie ma
                                                    liczyć. A nasz prezydent miał powód do dumy ogłosił 2 nowe kierunki- myślę że w
                                                    ich realność to sam nie wierzy ( tak samo jak z lotami do Lwowa i Kijowa
                                                    pamiętacie jakie byly zapowiedzi że już , już wiozą umowę na uruchomienie lotów
                                                    i co minęlo kilka miesięcy i wszyscy o tym zapomnieli chyba).
                                                  • Gość: gość Re: oczywiście że tak IP: *.devs.futuro.pl 16.11.06, 08:30
                                                    A czy samoloty do Lwowa i Kijowa nie latały???
                                                    Połączenia były realizowane. Problem polega na przebrnięciu przez pewne
                                                    procedury, a z ukraińską stroną to bardzo trudne zadanie.Szczegóły problemu
                                                    pominę. Może w końcu uda się załatwić wszystkie formalności tak, aby połączenie
                                                    funkcjonowało jako rejsowe i stałe.
                                                  • Gość: WW Re: oczywiście że tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:12
                                                    A to ci co ogłaszali takie połaczenia nie wiedzieli o obowiazujących przepisach
                                                    i procedurach. No to gratuluje profesjonalizmu. Boze strzeż nas przed takimi
                                                    fachowcami.

Ciekawe, ze stowarzyszenie prorokowało, że tak się stanie jak tylko była
                                                    informacja o DF.

WW
                                                  • Gość: FL Re: oczywiście że tak IP: 80.50.74.* 16.11.06, 09:31
                                                    Nie zmienia to faktu, że DF dalej funkcjonuje na rynku na lotach krajowych i z
                                                    tego co wiem radzi sobie.
                                                    A co do posta p. xyz to mogę tylko współczuć (szczerze) poziomu pesymizmu. Mam
                                                    nadzieję ( a w zasadzie jestem przekonany, że się Pan miło rozczaruje.
                                                    Pozdr,
                                                    kuba
                  • Gość: MK Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.toya.net.pl 22.11.06, 10:26
                    > Zaskakują mnie takie dziwaczne opinie
                    > bo wkońcu Łódź to drugie co do
                    > wielkości miasto Polski, naprawde
                    > duże z ważnymi oddziałami światowych firm.
                    Zdumiewiająco wieli Łodzian po prostu nie wierzy po prostu w potenciał swój i
                    swojego miasta. I nie znam przyczyny. Przez 6 lat mieszkałem w Poznaniu, który
                    często przytaczany jest jako przykład dynamicznie rozwijającego się miasta.
                    Guzik prawda - rozwój Poznania jak i rozówj Wrocławia to w dużej częsci mit,
                    efekt sprytnej prezentacji miasta. Łódzienie nie mają się czego wstydzić.
                    Wystarczy tylko jeszcze zmienić swoje podejście. Więcej wiary, więcej zaangazowania!
                    • Gość: matej Re: w przyszłym tyg nowe połaczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:05
                      Łodzianie to malkomenci niewierzacy w nic ,brak zainteresowania i zangazowania.
                      pozdrawiam optymistów i MK
    • Gość: cardiacus Re: koniec nowych połączeń na wiosnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:41
      Pojechałem dziś na lotnisko w godzinach odprawy Londynu. Z czystej ciekawości postanowiłem rozpytać ludzi pracujących na lotnisku o to, czy nie wiedzą o możliwości uruchomienia kolejnych połączeń na wiosnę. Skierowano mnie w końcu do jakiegoś faceta w garniturze. Cóż.. miałem nadzieję, że powie "może tak może nie" , albo "nic nie mogę zdradzić". Niestety jednoznacznie dał mi do zrozumienia, że więcej połączeń od wiosny na pewno nie będzie. Potwierdził jedynie, że wśród pracowników chodzi plotka o rozmowie (ciągle i ciągle bez końca) z Wizzem na temat uruchomienia jakiegoś połączenia. Oczywiście rozmowę zakończył stwierdzeniem, że jeśli nawet Prezes z kimś tam rozmawia to i tak nie zdradzi. W każdym bądź razie z rozmowy wynikało jednoznacznie - więcej połączeń nie będzie. POZDRAWIAM.. nędza oj nędza...a taką miałem nadzieję.
      • Gość: gazeta.pl Re: koniec nowych połączeń na wiosnę IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 21:21
        Kurnia, tam prawie wszyscy w garniakach popylają (200 osób). Możesz zdradzić
        nazwisko gościa?
        • Gość: cardiacus Re: koniec nowych połączeń na wiosnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:29
          Wszyscy to może przesada. SORKI! mój błąd.. nie spojrzałem na plakietkę, ale to gość, którego bardzo często widzę na terenie terminala 2. Więc tam pewnie pełni swoją wajchę.
          • Gość: 124 Re: koniec nowych połączeń na wiosnę IP: *.pai.net.pl 16.11.06, 23:31
            pewnie trafiles na dyzurnego pesymiste. Z tego co wiem to pracownicy lotniska
            dowiaduja sie na koncu a czasem nawet po pasazerach ( Jak to bylo z CIA i BVA)
            • Gość: pytek Re: koniec nowych połączeń na wiosnę IP: *.4web.pl 17.11.06, 11:44
              p. Kasiu dziś mija "przyszły tydzień" gdzie ten kierunek . Może to kolejna lipa
              linii "C"
              • default_user Re: koniec nowych połączeń na wiosnę 17.11.06, 11:58
                Gość portalu: pytek napisał(a):

> p. Kasiu dziś mija "przyszły tydzień" gdzie ten kierunek . Może to kolejna lipa

Przecież ogłosili Szczecin-Dublin. Trzeba było czytać stronę C0 i Forum
                M..M
                • Gość: piter Lufthansa planuje... IP: *.toya.net.pl 18.11.06, 22:49
                  Niemiecki narodowy przewoźnik Lufthansa planuje od przyszłego roku uruchomić w
                  Polsce nowe trasy zagraniczne z lotnisk regionalnych. Najwięcej może stracić
                  narodowy przewoźnik. Do tej pory głównym rywalem LOT na lotniskach regionalnych
                  byli tani przewoźnicy. Teraz do gry zamierza się włączyć Lufthansa, która jest
                  już obecna na sześciu z dziesięciu największych polskich lotnisk. Na wiosnę
                  niemiecki przewoźnik chce uruchomić kolejne połączenia. - Polska jest dla nas
                  jednym z najważniejszych rynków, już na wiosnę chcemy zacząć latać z jednego lub
                  dwóch kolejnych polskich portów - deklaruje " Rz" Karsten Benz, wiceprezes ds.
                  sprzedaży iobsługi Lufthansy w Europie. Firma nie chce zdradzić, jakie lotniska
                  bierze pod uwagę. Najpewniejsze wydają się kandydatury Łodzi, Szczecina,
                  Bydgoszczy i Rzeszowa. Ekspansja Lufthansy może najbardziej zaszkodzić pozycji
                  LOT. Teraz pasażerowie będą mogli wybierać pomiędzy dwoma tradycyjnymi
                  przewoźnikami. W przyszłym roku Lufthansa ma otrzymać 35 nowych samolotów, które
                  będą wykorzystane zarówno na trasach europejskich, jak i transatlantyckich. Mimo
                  to Niemcy uspokajają. - Wszystkie nasze decyzje dotyczące rynku polskiego
                  podejmowane są po konsultacji z LOT, który jest tutaj naszym strategicznym
                  partnerem - zapowiada Karsten Benz. Dodatkową pociechą dla LOT może być fakt, że
                  pozostałe tradycyjne linie lotnicze niechętnie podchodzą do inwestycji w Polsce.
                  - Przyglądamy się rynkowi, ale na razie nie mamy w planach uruchomienia
                  kolejnych tras z Polski - powiedziała " Rz" Emilia Osewska-Mądry, dyrektor
                  British Airways w Polsce. Angielski przewoźnik realizuje 21 rejsów tygodniowo z
                  Warszawy i Krakowa na Wyspy Brytyjskie. To mu na razie wystarcza. Samoloty BA na
                  trasie pomiędzy Polską a Anglią są wypełnione w 90 proc. W razie rozszerzenia
                  siatki połączeń pierwsze nowe rejsy mogą być realizowane z Gdańska, Poznania lub
                  Wrocławia. To właśnie tymi lotniskami najbardziej interesują się Anglicy.

(Rzeczpospolita)
                  • Gość: piter I jeszcze plotki o Ryanie... IP: *.toya.net.pl 18.11.06, 22:52
                    Regarding expansion at Charleroi next year once the new terminal is opened)
                    Gering said that Ryanair have 10 new destinations on their wish list, including
                    destinations in Eastern Europe and North Africa

New rumoured FR destinations from CRL (from Sept 2007):

* Liverpool (reintroduction, in time for Capital of Culture)
                    * Bologna Forli
                    * Oslo Torp
                    * Morocco (I would expect RAK 1-3-5-7, FEZ -2-4-6-)
                    * Poland (Any of Krakow, Wroclaw, Gdansk, Warsaw, Lodz are likely)
                    * Slovenia (Other rumours would suggest Maribor)
                    • Gość: MK Re: I jeszcze plotki o Ryanie... IP: 195.179.2.* 22.11.06, 10:40
                      Gdzie to mozna przeczytac
                      • Gość: piter Re: I jeszcze plotki o Ryanie... IP: *.toya.net.pl 22.11.06, 13:47
                        Wzięte z Lotnictwo.fora.pl
                        www.lotnictwo.fora.pl/viewtopic.php?t=920&start=135
                        Na ile to wiarygodne nie mam pojęcia...
                  • Gość: matej Re: Lufthansa planuje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:36
                    hmm wszystko ok oprucz konsultacji z Lotem
                    Lot ma dosc duze obłozenia na trasie BYDG-WAWA i RZE-WAWA
                    niezdziwił bym sie ze tam własnie zuci połączenia pod naciskiem
                    jezeli myslą w LF racjonalnie i widzą tendencje wybiorą Łódz
                    • Gość: Expat Re: Lufthansa planuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:46
                      > Lot ma dosc duze obłozenia na trasie BYDG-WAWA i RZE-WAWA
                      > niezdziwił bym sie ze tam własnie zuci połączenia pod naciskiem
                      > jezeli myslą w LF racjonalnie i widzą tendencje wybiorą Łódz

naucz się w końcu chłopie pisać po polsku bo ciężko coś z tego zrozumieć .

Rozumiem że chodzi o to że : Lot ma duże obłożenie na trasach do Bydgoszczy i
                      Rzeszowa ale myślą w LF ( rotfl x 100 :D ) i pod naciskiem ( kogo ? ) przeniosą
                      połączenia do Łodzi ( dokąd ? )

Widzisz gdzieś sens i logikę w tym co napisałeś ? Czy ktoś może widzi ?
                  • Gość: MK Re: Lufthansa planuje... IP: *.toya.net.pl 22.11.06, 10:35
                    > Niemiecki narodowy przewoźnik Lufthansa
                    > planuje od przyszłego roku uruchomić w
                    > Polsce nowe trasy zagraniczne z
                    > lotnisk regionalnych.
                    Zapowiadali nowe połączenia JUŻ PONAD ROK TEMU:
                    www.mojeprzeloty.pl/nowosc.php?dzien=2005-09-26&org=lufthansa
                    Efekt? Żaden. Od tematego czasu żadnego nowego połączenia Lufthansy.
                    Już LOT jest lepszy bo otworzył w tym czasie jedną, nową trasę Katowice - Monachium.
                    • Gość: matej Re: Lufthansa planuje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:28
                      sabo czytasz jest jedno POZN - MUNCH
              • Gość: kasia Re: koniec nowych połączeń na wiosnę IP: *.toya.net.pl 19.11.06, 08:37
                podali nowe połaczenie niestety ze szczecina do dublina
                • Gość: pytek Re: koniec nowych połączeń na wiosnę IP: *.4web.pl 19.11.06, 11:08
                  p. Kasiu głowa do góry może za tydzień nie będzie we władzach p. Ł. -
                  najlepszego specjalisty od lotnictwa w naszym województwie.Pozdrawiam.
      • Gość: cardiacus wiosenny rozkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:04
        Mam małe pytanko do forumowiczów. Do kiedy mniej więcej linie lotnicze mają czas na ogłaszanie nowych tras, które uruchomione miałyby być na wiosnę? Bo może gdyby ta Lufthansa chciała latać z naszego lotniska to chyba już niedługo powinna to ogłosić. Pozdro
        • Gość: MarcinK Re: wiosenny rozkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:49
          Low costy starają się ogaszać rozkład letni (a przynajmniej nowe trasy) tak do
          połowy grudnia. W przypadku przewoźników tradycyjnych nie jest to tak krytyczne
          bowiem inny jest segment klienta dowożonego biznesowo do hubu zatem pewnie
          nawet przełom stycznia i lutego jest do przyjęcia.

MK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka