pawel-strzalka 17.11.06, 08:24 muzyka.onet.pl/0,1435187,newsy.html pamietam, że kiedyś już były koncerty Unplugged robione w Łodzi przez TVP i Radio Łódź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
excentrix za to 25 listopada...... 17.11.06, 10:50 w Funaberii 2 ma wystąpić legendarny US 3. A na mieście nic nie widać... czy ja nie zauważyłem ? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: za to 25 listopada...... 17.11.06, 10:53 > A na mieście nic nie widać... czy ja nie zauważyłem ? no no, niech tylko spróbują powiesić plakat w niedozwolonym miejscu! youtube.com/watch?v=axG5wTTTMqE :-) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix a nie widzaiałem Cię wczoraj 17.11.06, 11:04 na VooVoo a rozglądałem się... za to koncert zacny w fajnym miejscu i tak chrzescijańsko było o pisowo. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: za to 25 listopada...... 18.11.06, 11:56 brite napisał: > no no, niech tylko spróbują powiesić plakat w niedozwolonym miejscu! > youtube.com/watch?v=axG5wTTTMqE Dobre. Proponuję, by w ramach "zatrzymania obywatelskiego" autor filmu zaczął zatrzymywać kibiców wszczynających burdy po meczach (najlepiej tych drużyny przeciwnej). Nie ukrywam, że przestrzeganie prawa i propagowanie takiej postawy mi imponuje, ale warto byłoby być w tej materii konsekwentnym. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: za to 25 listopada...... 18.11.06, 14:46 Nikt nie jest od wszystkiego. Jeden zajmuje się zaśmiecaniem miasta, ktoś inny zaparkowanymautem w miejscu niedozwolonym, inni egzekucją długów... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar MTV Unplugged w Łodzi [DŁ] 30.11.06, 12:40 Blisko cztery godziny Kayah nagrywała w łódzkim studio Toya pierwszy w Polsce, a zarazem Europie Wschodniej i Środkowej, koncert z cyklu MTV Unplugged. Wokalistce towarzyszyli znakomici artyści, a impreza dowiodła, że polskie MTV Unplugged mogą być dużymi wydarzeniami. Głównie jednak telewizyjnymi. Kayah wykonała 16 piosenek - kilka premierowych, parę takich, których dawno nie śpiewała, były też przeboje, m.in. "Trudno kochać", "Santana", "Testosteron", "Jestem kamieniem" czy cover "Get Down On It". Piosenkarce towarzyszyli znakomici muzycy, w tym kwartet smyczkowy. W jednym z utworów Kayah świetnie wspierała Anna Maria Jopek. Na scenie pojawił się także szwagier artystki - czarnoskóry Chaney Snow (Kayah powiedziała, że mówi na niego Czesław Śnieg), który wykonywał beatbox (naśladowanie ustami podkładu muzycznego) w kompozycji "Na językach". Natomiast w chórkach pojawiły się Katarzyna Kurzawska z zespołu Sofa oraz Kasia Wilk. Koncert na żywo obejrzało nieco ponad 200 wybrańców, wśród których oprócz fanów Kayah, byli Tatiana Okupnik, część muzyków grupy Blue Café, koledzy Katarzyny Kurzawskiej z Sofy, Bartek Królik z Sistars, Sebastian Karpiel-Bułecka z Zakopower, Marcin Kydryński oraz przez chwilę Michał Urbaniak. Całość zostanie wyemitowana w MTV 21 grudnia, a wiosną ukażą się płyty CD i DVD z nagraniem koncertu. Koncert trzeba uznać za wydarzenie, choćby z tego powodu, że Kayah to jedna z najznakomitszych postaci naszej sceny muzycznej i wokalistka sprawdzająca się w każdych okolicznościach, nawet jeśli danego dnia nie jest w najwyższej formie wokalnej. Tak było i w Łodzi. Ze sceny (dla której atrakcyjną scenografię przygotował brat artystki) popłynęło dużo dobrej muzyki. Rozczarować mogły zbyt mało zmienione i uatrakcyjnione, wobec elektrycznych, akustyczne wersje utworów oraz brak odpowiedniego klimatu. Jednak jak na początku zauważył kierownik planu - to jest koncert dla telewizji, a nie zgromadzonej w studio widowni, nie mam więc wątpliwości, że w MTV wypadnie on bardzo dobrze. - Przygotowując się do tego koncertu, nie spałam przez dwa tygodnie, tak bardzo się denerwowałam - powiedziała Kayah. - I bardzo się modliłam o to, by było już po nim. Jednak gdy w studiu śpiewałam ostatnią piosenkę, chciałam, żeby ta chwila trwała jak najdłużej, bo czułam się wspaniale. Przy niektórych utworach mnie samej przechodziły ciarki po plecach. MTV Unplugged to formuła koncertów z użyciem głównie akustycznych instrumentów. MTV zapewnia, że planuje kolejne tego typu koncerty z polskimi artystami. Nieoficjalnie mówi się, że następna ma być Anna Maria Jopek. Znając możliwości tej wokalistki, jej dążenie do perfekcji oraz niebywałą umiejętność budowania nastroju, można się spodziewać, że będzie to duże wydarzenie. Oby nagrane w Łodzi. (dp) - Dziennik Łódzki lodz.naszemiasto.pl/kultura/673358.html Odpowiedz Link Zgłoś