Dodaj do ulubionych

Ulica Palki

17.01.07, 20:01
Dzisiaj w radiu mówili ze chcą zrobić tak żeby jedna z ulic nazywała się
Palki. Niby za zaslugi. Bylaby to chyba pierwsza w Polsce ulica imienia pirata
drogowego. Zrozumiałbym jakby mu pomnik chcieli postawić. Albo jakąś tablicę z
jego zasługami przybić do ściany. Ale czlowiekowi? co przez głupotę
doprowadził do śmierci mlodego chłopaka, okaleczyl dziewczynę i na końcu sam
się zabił oddawanie takiego holdu to przegięcie. Pamietam relację z tv moment
po wypadku. Zwykły policjant mówł że kierowca jechal za szybko na dodatek
pogoda byla taka sobie. Pokazywali tez wrak samochodu. Kupka szmelcu i
poskrecanej blachy. No oko ze 160 tam pakował jak się wtulił w ciężarówkę co z
naprzeciwka jechala. To był dobry samochod. Przy 70 wszyscy by wyszli trochę
wystraszeni. Jakby sprawca przeżył to akurat by wychodzil z więzienia. A ONI
chcą ulicę nazwać tak jak się nazywał. JA SIę NIE ZGADZAM. JAK BY DOSZLO DO DO
ABSURDALNEJ DECYZJI NAZWANIA ULICY JEGO NAZWISKIEM TO BęDę TAM STAł Z
TRANSPARENTEM I BęDę DOMAGAL SIę NADANIA INNEJ ULICY NAZWY " OFIAR WYPADKOW
SPOWODOWANYCH PRZEZ NIENORMALNYCH KIEROWCóW". Tomek
Obserwuj wątek
    • sztamka Re: Ulica Palki 17.01.07, 21:34
      yavorius napisał:

> Wątek na ten temat jest tu:
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=55033288
      Nieważne, gdzie jest wątek.
      Ja też się nie zgadzam :D
      ...pyta klient:
      -To gdzie jest bank, w którym mamy się spotkać?
      -Na pałce.
      -Nie rozumiem..
      -No, na pałki.
      -Jest pani niepoważna, sor, dziękuję za kontakt.

to dobrze, że nie mieszkam na kurasia...
      • gray Re: Ulica Palki 17.01.07, 22:06

zdaje się, że nikt nie mieszka na kurasia...
        • sztamka Re: Ulica Palki 17.01.07, 22:57
          gray napisał:

>
          > zdaje się, że nikt nie mieszka na kurasia...

a jak nazywa się dawna R. Luksemburg?:)
          • sztamka Re: Ulica Palki 17.01.07, 22:58
            łał:))
            nie wiedziałam, dzięki
      • huann Re: Ulica Palki 17.01.07, 22:51
        sztamka napisała:

> to dobrze, że nie mieszkam na kurasia...

nie ma. była Róży Luksemburg, przemianowali na Kurasia Ognia, a teraz jest
        Złotnicza.
        morał?
        nie ma Róży - nie ma Ognia!
        • huann Re: Ulica Palki 17.01.07, 23:04
          > sztamka napisała:

nie ma za co ;p
    • barracuda7110 Re: Ulica Palki 17.01.07, 22:12
      Ważne, że był z właściwej opcji politycznej. Gdyby teraz żył to pewnie wstąpiłby
      do pisu i rządził na równi z nieskazitelnie czystym AL.
    • kociak57 Re: Ulica Palki 17.01.07, 22:42
      Ja nie chcę oceniać tego "wypadku" i jego sprawcy, bo do tej pory nic o nim nie
      wiecie!) Na pewno nie jeden z tych, których imieniem nazwane są ulice, gdyby
      miał okazję przejechać się dobrym autem zostałby nazwany piratem drogowym!)
      A ty leongvt, jak jeżdzisz? Mam nadzieję, że nie tak jak się nazywasz, bo w
      takim razie... miej nas w opiece!
      Narazie leon!)
    • leslaw_m Re: Ulica Palki 17.01.07, 23:10
      mam nadzieję,ze nigdy nie przekroczyłeś prędkości,
      oceniałbym palkę po dokonaniach,a nie wypadku który kazdy mógł spowodować.
      pani mistrzyni olimpijska też niby jechała 170,a teraz mówią ,ze tylko 110.
      • big_news Re: Ulica Palki 17.01.07, 23:20
        Z niektórymi szkoda gadać. Są tak zaczadzni, że nie potrafią dostrzec nic
        pozytywnego. Ten leon, czy jak mu tam, to świetny przykład.
        • leongvt Re: Ulica Palki 17.01.07, 23:31
          Widzę że nie chciało Ci się czytać co napisalem. Nie twierdzę że pan Palka nie
          mial zaslug. Dlatego napisalem zeby go inaczej wyroznić. Ale ulica jego imienia
          to duże przegiecie. Tomek
          • big_news Re: Ulica Palki 17.01.07, 23:48
            Owszem, czytałem. I uważam te "propozycje" za cokolwiek cyniczne. Ciekaw też
            jestem, czy równie bezlitośnie jechałbyś po każdym(!) innym polityku. Obojętnie
            z jakiej opcji by on nie był. I czy nigdy nie przekroczyłeś zasad ruchu
            drogowego. W życiu pewnie nie przekroczyłeś dozwolonej prędkości i nie
            przejechałeś linii ciągłej. Palka już za swoje wykroczenie zapłacił. I to
            najwyższą cenę. W każdym razie jeden błąd, nawet tak tragiczny w skutkach, nigdy
            nie zatrze Jego niewątpliwych zasług. Żebyś nie wiem jak próbował je umniejszyć.
            • skodabodzio Re: Ulica Palki 18.01.07, 00:02
              W życiu pewnie nie przekroczyłeś dozwolonej prędkości i nie
              > przejechałeś linii ciągłej.

W vzyciu nie jechalem tak waska droga jak ta na uniejow 160 na godzine. I
              ciaglej tez nie przekraczam wierzac ze zza zakretu nic nie wyskoczy.

Palka już za swoje wykroczenie zapłacił.

Zaplacilby gdyby do konca zycia mial na wozku spedzic jak jedna z tych mlodych
              osob co z nim jechala.

W każdym razie jeden błąd, nawet tak tragiczny w skutkach, nigd
              > y
              > nie zatrze Jego niewątpliwych zasług.

Jakich zaslug?! Kostki na piotrkowskiej ktora trzeba bylo wymieniac czy bycia
              prezydentem od ktorego zaczal sie upadek lodzi? Po prostu byl politykierem tak
              jak pozniej pozostali prezydenci, czekalski panas jagiello i teraz kropiwnicki.
              Nie zrobil nic dla miasta. A teraz koledzy chca zmienic nazwe jednej z
              wazniejszych ulic na jego czesc. Jesli juz sie tak uparli to jniech wezma jakas
              mala gruntowa uliczke gdzies na wsi bo co najwyzej na taka on zasluzyl
              • big_news Re: Ulica Palki 18.01.07, 00:07
                Masz jak widać sporą wiedzę na temat Palki. Pozazdrościć...
                No i jeszcze jak na złość, ten cwaniak wziął i wyziąnął ducha. Żeby tak można
                byłoby go skazać na kupę lat! Ach żeby tak stękał do końca żywota na wózku
                inwalidzkim! Ach żeby...
                Weź się puknij w czoło:/
              • leslaw_m Re: Ulica Palki 18.01.07, 00:11
                weż pod uwagę,ze to była lancia a nie skooda;)
              • yavorius Re: Ulica Palki 18.01.07, 07:27

Z tego co wiem, to Palka zginął na Strykowskiej, a to raczej nie jest droga na Uniejów...
            • leongvt Re: Ulica Palki 18.01.07, 00:05
              Co widzisz cynicznego w tablicy pamiątkowej. To co ja robię za kierownicą to
              sprawa moja i drogowki. Napisz proszę o tych wielkich zaslugach. Moze o jakiś
              nie wiem. Dla mnie nie był on jakimś specjalnie zaslużonym człowiekiem. Ot
              postać z malej polityki jakich wiele. Przynajmniej tak wychodzi jak w googlarke
              wpisać jego nazwisko. Jeśli by informacje jakie znalazlem w Internecie przyjać
              za punk wyjścia do oceniania zaslug to mnie wychodzi ze tablica pamiątkowa to by
              było akurat to co się należy. Tomek
              • big_news Re: Ulica Palki 18.01.07, 00:10
                A co ja Ci tam będę pisał?! Przecież Ty i tak z góry swoje wiesz...
                Powiem tylko tyle, że akurat Palka z Kropiwnickim oraz Słowikiem, zrobili za
                komuny więcej w Łodzi niż wielu innych razem do kupy wziętych. I tyle.
                • leongvt Re: Ulica Palki 18.01.07, 00:34
                  poczekamy na nową ustawę lustracyjną. To już niedlugo. Pewno wtedy się okaże kto
                  był kim. Oczywiście było w tamtym ruchu bardzo dużo uczciwych ludzi. Slowo ruch
                  nie padlo przypadkowo. Niedawo był proces pomiędzy jednym z senatorow a pewną
                  panią. Pani ta nazwala specjalistę od malych owadow niezbyt ladnie. W tv mowila
                  jak i dlaczego. Działala w organizacji RUCH. Dowodził tam specjalista od owadow.
                  Wychodziło że ich znajomość nie polegała jedynie na roznoszeniu ulotek i
                  krytykowaniu na tajnych ( ha ha ha ) zebranich komunistycznej wladzy. I jak to w
                  takich razach bywało całkowicie przypadkowo zgarnęla ich stosowna służba. Pani
                  ta opowiadala ze caly czas ten co ją przesluchiwal mwił zeby powiedziala jak
                  było, bo i tak już wiedzą od owadziego specjalisty. Pękla 10 dnia jak jej
                  pokazali zeznania szefa grupy. Złozył je 10 dni wcześniej. Od tego momentu
                  powialo chlodem w jej stosunkach z osobą niezwykle zaslużoną dla nowego ladu i
                  porządku. Ja bym na Twoim miejscu za bardzo nie szafowal nazwiskami. Jeszcze nie
                  wiadomo kto jest kim. Przed naprawdę zaslużonymi i nie umoczonymi w donoszenie
                  na przyjacioł pierwszy czapkę zdejmę. A teraz pisz o tych zasługach. Jak Ci się
                  nie chce to moze być w punktach. Tomek
                  • primitivo Re: Ulica Palki 18.01.07, 09:52
                    jestem bardzo ciekaw owych "niewatpliwych zaslug dla miasta", jedyne co kojarzy mi sie z tym nazwiskiem to wlasnie ow tragiczny wypadek ktory spowodowal i wstyd mi teraz ze nie pamietam wazniejszych faktow z historii mojego miasta, dlatego tez przylaczam sie do leona i wnosze o uswiadomienie mnie w trybie pilnym
                    • leongvt Re: Ulica Palki 18.01.07, 20:15
                      I nie dostaniesz odpowiedzi. Coś mi się widzi że najprościej było napisać że
                      zrobił dużo i się zaslużył. Ale co zrobil i jak się zaslużył nikt nie wie. Nawet
                      ten co tak bardzo krzyczal o zaslugach nie ma nic do napisania. Coś mi się widzi
                      że muszę zalożyć nowy wątek. Ostatecznie nie widzę nic niestosownego w tym że
                      czegoś nie wiem. Tomek
              • uerbe Re: Ulica Palki 18.01.07, 09:32
                leongvt napisał:

> To co ja robię za kierownicą to sprawa moja i drogowki...

Jeśli się za kierownicą onanizujesz to tak, twoja sprawa. Natomiast jeśli łamiesz prawo to już nie jest "sprawa twoja i drogówki". Wyjaśnię łopatologicznie - jeśli ktoś chodzi po ulicy z nożem i najdzie go chęć zarżnięcia tym nożem twojej rodziny to nie jest to tylko "sprawa jego i sekcji kryminalnej" - paniał?
      • leongvt Re: Ulica Palki 17.01.07, 23:25
        Tylko ze akurat ten wypadek spowodował ktoś kto uzurpowal sobie prawo do
        tworzenia nowych praw. Los jest jednak okrutny. Nie mozna tworzyć nowych
        lepszych praw jeśli samemu nie przestrzega się starych, dobrych i sprawdzonych.
        Bo co jak co można powiedzieć o Prawie o Ruchu Drogowym ale napewno nie to ze
        było to dzielo komunistow z PZPR mające na celu uwalenie Polakow. Tomek
    • evonka serio? 18.01.07, 09:06
      serio bedziesz tam stał? nawet jak bedzie deszcz padał?
      • yavorius No. 18.01.07, 09:09
        I najdłuższą ulicą w Łodzi nie będzie "Świętej Teresy od Dzieciątka Jezus"
        tylko proponowana przez "tfurcę" wątku - "OFIAR WYPADKOW SPOWODOWANYCH PRZEZ
        NIENORMALNYCH KIEROWCóW" [pisownia oryginalna]
        • longeta Nie jestem za zmianą nazw ulic 18.01.07, 09:14
          Jakby nie patrzeć to część naszej historii i straszny rozpiżdziel organizacyjny
          połączony z finansami mieszkańców.

Co innego przywracanie starych nazw ulic:-)
          • evonka Re: Nie jestem za zmianą nazw ulic 18.01.07, 09:26
            hmm.. a jakie byly stare nazwy? może warto przywrócić jakąs..?
            • longeta Re: Nie jestem za zmianą nazw ulic 18.01.07, 09:30
              evonka napisała:

> hmm.. a jakie byly stare nazwy? może warto przywrócić jakąs..?

W łodzi? Tego nie wiem,ale w Brzezinach przywrócono:
              Piłsudskiego,Reformacką i św.Anny,zostawiono np.Armii Czerwonej:-)
              • evonka armii czerwonej 18.01.07, 09:33
                byla w łodzi, ale zminiono na mickiewicza/piłsudskiego... wcześniej w tym
                miejscu była zdaje sie ulica południowa, ale moze się mylę... wiec dlaczego nie
                przyrócono Południowej???
                • yavorius Re: armii czerwonej 18.01.07, 09:34
                  Południowa to była kiedyś Rewolucji 1905 r.
                  • yavorius tzn. na odwrót ;-) /nt 18.01.07, 09:34
                    • evonka to jak sie nazywała kiedyś armii czerwonej? 18.01.07, 09:47
                      ta co teraz jest mickiewicza/piłsudskiego?
                      • yavorius Re: to jak sie nazywała kiedyś armii czerwonej? 18.01.07, 09:51
                        Wydaje mi się, że Główna ;-)
                        • graz.ka Re: to jak sie nazywała kiedyś armii czerwonej? 18.01.07, 10:14
                          yavorius napisał:

> Wydaje mi się, że Główna ;-)

Tak, pamiętam :)
                        • lavinka Re: to jak sie nazywała kiedyś armii czerwonej? 18.01.07, 10:14
                          U nas stołeczną (dwana stołeczna) przemianowali na Popiełuszki. Rondo
                          babka(dawne rondo babka) na zgrupowania Radosław w skrócie rondo Radosława....
                          lav
                        • huann Re: to jak sie nazywała kiedyś armii czerwonej? 18.01.07, 11:21
                          Główna, a w latach pięćdziesiatych Stalina. jak Piotrkowska w latach
                          czterdziestych Hitlera.
                          cud, że się czasowo rozminęły i nie skrzyżowały ze sobą, bo byśmy mieli niezły
                          Sajgonek pod Centralką!

• graz.ka Re: armii czerwonej 18.01.07, 10:13
                    O! Własnie miałam to powiedzieć :) Południowa byłaby OK.
                  • nett1980 Re: armii czerwonej 18.01.07, 12:12
                    A Rewolucji za Piotrkowska to Prochnika ,hehe , a Kosciuszki(Spacerowa),za
                    Zielona to Zachodnia, ehh my sie przyzwyczailismy ,ale przyjezdni ...
    • zamek Re: Ulica Palki 18.01.07, 10:50
      Na szczęście zdążyłem się wyprowadzić z okolicy Strykowskiej, zanim dojdzie do
      tej żenującej politycznej popisówy.
      • huann Re: Ulica Palki 18.01.07, 11:22
        zamek napisał:

> popisówy.

PO-PiS-ówy :)
    • huann o, wątek się skurczył coś? /nt 18.01.07, 12:19

• lavinka Nie,to Ty urosłeś ;-) nt 18.01.07, 12:23

• sztamka Re: o, wątek się skurczył coś? /nt 18.01.07, 12:29
        też mi się tak zdaje. Kilkanaście postów, tych niecenzuralnych i tych o SB
        usunięto. No czemu? :D
        • longeta Re: o, wątek się skurczył coś? /nt 18.01.07, 12:31
          Tak,Oni już tu są;-)
        • yavorius Re: o, wątek się skurczył coś? /nt 18.01.07, 12:34
          sztamka napisała:
          > Kilkanaście postów, tych niecenzuralnych i tych o SB
          > usunięto. No czemu? :D

No właśnie temu ;-p
          • longeta Re: o, wątek się skurczył coś? /nt 18.01.07, 12:38
            No nie,to ja się tak nie bawię(foch)żeby jakiś knot z warszawy zabawiał się w
            cenzora bleee!

Nie o take Polskę walczyłem;-)
    • dziad_borowy Re: Ulica Palki 18.01.07, 16:37
      Ja juz kiedys postulowalem zmiane nazwy na Centrum Zdrowia Matki Palki. I co?
      Nikt sie nie zaiteresowal ta cenna inicjatywa.
      Dzierżżż!!!
      • sztamka Re: Ulica Palki 18.01.07, 17:01
        eee, bo nie byłeś radnym-idiotą. Stąd brak odzewu. A nóż by się udało? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka