Dodaj do ulubionych

Łódź ma nowe logo

• Gość: X Łódź ma nowe logo IP: *.pai.net.pl 04.03.07, 11:23
      Średnie to logo, bardziej pasuje do teatru lalek ;) Mało nowoczesne a do roku
      2016 jeszcze daleko. Designem przypomina logo prywatnego przedszkola.
      Spodziewałem się czegoś zupełnie innego.
    • Gość: LS Łódź ma nowe logo IP: *.pai.net.pl 04.03.07, 11:30
      no no no... to się chłopaki napracowali :) Logo przypomina znak drogowy i raczej
      nazwałabym je "logiem budowlanym". Miasto nie jest super śliczne, ale dlaczego
      ma być bardziej brzydkie przez swoje logo? Kolory! Są uderzające! Aż tak bardzo
      chcemy się wyróżnić?
    • Gość: vienna Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:48
      Każdy problem budowlany można rozwiązać w nowym serwisie BDB.

-----------------------
      BAZA DORADZTWA BUDOWLANEGO BDB
      www.bdb.com.pl
    • Gość: memenqwa Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:22
      Gdzie można kupić taką koszulkę?
      • Gość: hehehe Re: Łódź ma nowe logo IP: *.asta-net.com.pl 04.03.07, 14:38
        w lumpeksie :))))))
      • Gość: Ł Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:11
        ta korzulka nadaje sie na piżamę
      • Gość: producent Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:13
        produkuję barwnik do pisanek, te koszulki przydałyby się dla hostes, które będą
        reklamowały barwnik do jajek w marketach
    • Gość: znawca Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:15
      logo wygląda tak jak Kropiwnicki: ch..owo
      • Gość: PiaRowiec Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:11
        a ja uważam ze logo jest "poprawne" wizualnie, i generalnie jest przyjemne dla
        oka, choć nie ma specjalnie powalającej symboliki - jest tez pozytywne i
        energiczne. Wszystkich sfrustrowanych bardzo proszę nie porównujcie tego logo z
        Kropiwnickim - bo to wielka obraza dla tego logo :))))
        • Gość: Janusz Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:29
          To bardzo dobre logo. Jestem zadowolony, że coś w końcu ruszyło się do przodu.
          Nie przesadzajmy z krytyką, drodzy łodzianie!!!! Czy Wrocław ma lepsze logo???

Spójrzcie - www.wroclaw.pl/

Na pewno nie jest lepsze, bo tu przede wszystkim chodzi o promocje i dobrą
          organizację. Żadne logo nie będzie idealne i nie zadowoli wszystkich,
          Najważniejszy jest dobry wizerunek i tu od Wrocławia się powinniśmy uczyć!
          Panie Prezydencie, niech Pan weźmie przykład z prezydenta tego miasta.

Ciesze się również z współpracy prezydenta i marszałka, bo jeszcze wcześniejszej
          kadencji panowie nawet obok siebie w teatrze nie zasiedli.

Trzymam kciuki za projekt i jego młodych aktywnych wykonawców - oby tak dalej!

Janusz
          • Gość: n Re: Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 16:47
            jeżeli dla Ciebie wzorem jest logo Wrocławia...no to....chyba jednak nie będę
            komentować. jak tam jestem fanką: www.luxembourg2007.org/GB/index.html

• Gość: Mike Re: Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:35
              Ja tez jestem fanem www.luxembourg2007.org/GB/index.html
              Nasze logo jeszcze ujdzie, ale az sie boje co bedzie jak ta firma zaprojektuje strone, katalog itd
              www.mipro.pl/
              Zreszta widzialem juz mala probke. Bez komentarza
              • Gość: n Re: Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 17:47
                widziałam widziałam...szeregowa agencja reklamowa.. biedronka, tesco itp..czego
                niby mozna sie po nich spodziewac...
                • ww_lodz Re: Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław 04.03.07, 18:49
                  www.lodzartcenter.com/aktualnosci.php?id=60
                  Będę omawiał po kolei:
                  01) Najlepsze wg mnie!
                  02) Zawiera jakieś gluty.
                  03) Jedyne co mi się podoba to podanie współrzędnych geograficznych.
                  04) Bardziej kojarzy się z Łowiczem.
                  05) Bardziej kojarzy się z pałacem kultury.
                  06) Strasznie tandetne.
                  07) Od kiedy mieszkamy w Odzi?
                  08) Zbyt zwyczajne, nie kojarzy się z naszym miastem.
                  09) Czy takich ludzików nie ma przypadkiem w Manufakturze?
                  10) Peace & Love! Chyba nie o to w tym wszystkim chodzi.

Nie wiem czemu narzekacie. Logo, które wygrało jest naprawdę ładne, kolorowe,
                  co wg mnie odzwierciedla nasze miasto i ludzi, którzy w nim mieszkają!
                  • Gość: ehhhhhhhh Re: Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 18:55
                    "kolorowe" - pierwszy podawany argument każdego laika..."pogodne",
                    "wesołe"....no nie wiem....gdyby to był konkurs na logotyp dla przedszkola, to
                    faktycznie...dobrze gdyby takie było...dlaczego ludzie myślą stereotypami!!!
                    poza tym - zero wyobraźni, najlepiej podać kawę na ławę..
                    • Gość: cerwona_robotnicza Re: Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:07
                      Łodzi do Wrocławia daleko, nie ta nacja, jakby azjatycka. Logo byle jakie,
                      kojarzy się raczej z łowcami skór.
          • Gość: Baton Gdynia ma najlepsze logo IP: 204.8.40.* 04.03.07, 21:40
            www.gdynia.pl/

To jest perelka w morzu badziewia
    • pavliktoja Łódź ma nowe logo 04.03.07, 19:12
      jakies dziwne... wygląda jakby bylo pisane przez "u" zamiast "ó"...
      • Gość: lisunia [woodge] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:20
        ja podaję znajomym, że nazwę Łódź czyta się [woodge] i pięknie się uczą.

Logo mocno takie sobie, żeby nie powiedzieć gorzej!!
    • Gość: taktiken Łódź ma nowe logo IP: *.lanet.net.pl 04.03.07, 19:30
      Przygnębiające kolory. Design przypomina logo fabryk włókienniczych lub targów
      włókna z lat 70-tych. I ta strzałka w dół - smutne. Tak jak żart o kolorach
      politycznych.
      • ww_lodz Re: Łódź ma nowe logo 04.03.07, 19:32
        Kto tu mysli stereotypowo?!
        Ludzie, którzy uważają, że nowe logo nie powinno mieć w sobie łodki, czy
        ludzie, którzy uważają, że powinno mieć?!
        • Gość: ehhhhhhhh Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 19:42
          ludzie, którzy uważają, że logo powinno być "kolorowe", "pozytywne" i inne takie
          bzdury...a to, które zwyciężyło jest i tak jedynie "kolorowe" bo nie za bardzo
          pozytywne...
    • Gość: marian Łódź ma nowe logo IP: *.gdynia.mm.pl 04.03.07, 19:39
      Gratuluję kol. Brodzkiemu dobrego projektu.
      Brałem udział w konkursie.
      • ww_lodz Re: Łódź ma nowe logo 04.03.07, 19:46
        Lepiej, żeby było czarne i z łódką... Prawda?
        • Gość: ehhhhhhhh Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 19:53
          daleko idąca interpretacja mojej wypowiedzi...ale gdyby było dobrze
          zaprojektowane to dlaczego by nie:p
    • siwy_jogin Gdyby na dole nie pisało "Lodz" to myślałbym, że.. 04.03.07, 19:48
      to logo fabryki drzwi.
      Kreatywne jak ch.j
    • siwy_jogin Kreatywne jak ch.j 04.03.07, 19:50
      • Gość: krytyk Ty zapewne wymyslilbys lepsze..... IP: *.bethere.co.uk 04.03.07, 21:41
        • siwy_jogin Nie wymyśliłbym, bo nie jestem grafikiem, ale mogę 04.03.07, 21:55
          oceniać prace grafików z pozycji laika, tak jak laicy oceniają pracę lekarzy,
          prawników, ekonomistów. Artyści nie mogą być wolni od krytyki ze strony laików,
          jeśli tworzą sztukę użytkową. A laikom - nie tylko mi, jak widzę na tym forum -
          to logo się niezbyt podoba albo wręcz niepodoba.
      • Gość: Ola Re: Kreatywne jak ch.j IP: *.pg.com 05.03.07, 14:55
        A Ty prymitywny jak 2 Ch.je!!!
    • Gość: lodka Łódź ma nowe logo IP: *.manc.cable.ntl.com 04.03.07, 20:01
      nie podoba sie:(
    • guru133 Byłem pewien że to jest kropidło. 04.03.07, 21:11
      Jestem zawiedziony:(
    • Gość: krytyk Podoba mi sie IP: *.bethere.co.uk 04.03.07, 21:40
      fajne logo. inne, a przy tym ciekawe. nie razi oka, przynajmniej mojego oka :)
      good job and good luck! :)
      • Gość: jarguz Re: Podoba mi sie IP: *.dyn.optonline.net 04.03.07, 22:10
        LUC-pozdrawiam
    • Gość: AIDA DAGMAR To nie jest logo.To napis nieczytelny.Bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 22:26
      • Gość: Ola Re: To nie jest logo.To napis nieczytelny.Bez sen IP: *.pg.com 05.03.07, 14:49
        Latwo sobie pomalkontencic...a wy co zrobiliscie zeby logo wygladalo inaczej?
        Nie podejrzewam zebyscie wyslali projekt, co wiecej nie podejrzewam zeyscie w
        ogole mieli jakis pomysl !
    • pawel3891 Łódź ma nowe logo 04.03.07, 22:50
      hm,niestety nieczytelne, nic nie znaczy,
    • Gość: warszawiak TORUŃ 2016 !!! IP: *.acn.waw.pl 04.03.07, 22:52
      Życzę Łodzi i łodzianom jak najlepiej, ale uważam, że miasto powinno wycofać się
      z ubiegania się o tytuł Europejskiej Stolicy Kultury 2016 roku i oficjalnie
      udzielić wszelkiego poparcia Toruniowi. Dlaczego ? Bo założony w 1233 r. Toruń,
      będący już w XIV wieku jedną z największych potęg handlowych Europy po prostu
      lepiej świadczy o tym, że już w średniowieczu Polska należała do Europy. I jako
      nasze wspólne dziedzictwo stanowi bez porównania lepszą wizytówkę Polski niż
      Łódź, co doceniło m. in. UNESCO. Ma też nieporównywanie większe szanse na
      wygraną. A wyniszczające spory między Łodzią i Toruniem doprowadzą tylko do
      jednego: nie przyznania zaszczytnego tytułu ani jednemu, ani drugiemu miastu. A
      do tego nie wolno nam dopuścić !
    • Gość: uburama Myślałem że to będzie strzykawka z pavulonem IP: *.acn.waw.pl 04.03.07, 23:05
      • Gość: www Re: Myślałem że to będzie strzykawka z pavulonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:43
        odjeb się od Łodzi
      • Gość: lodzianka Re: Myślałem że to będzie strzykawka z pavulonem IP: *.toya.net.pl 05.03.07, 07:46
        myślę, że pavulon przydałby się osobie, która zaprojektowała logo "zakochaj sie
        w warszawie...." hehe
      • Gość: Ola Re: Myślałem że to będzie strzykawka z pavulonem IP: *.pg.com 05.03.07, 14:46
        Zenujacy jestes!!
    • icchaq Łódź ma nowe logo - tragedia 05.03.07, 00:18
      Nieczytelne, niezrozumiałe, do niczego nie nawiązujące. Ale czegóż można się
      spodziewać po obecnej ekipie rządców Łodzi? Im szybciej odejdą, tym lepiej dla
      miasta.
      • Gość: kiplo Re: Łódź ma nowe logo - tragedia IP: *.toya.net.pl 05.03.07, 09:52
        to nie rządcy projektowali tylko niezdolny najemnik procudenta druków
        biurowych. Wybierało jury czyli nikt nie ponosi odpowiedzialności. Na szczęście
        za 9 lat nikt tego gówna nie będzie pamiętał.
        Szympans lepiej by to ubazgrolił, przynajminiej z gestu a nie od ekierki.Żaden
        Francuz czy Niemec nie zrezygnowałby z akcentu w literze. Tylko polactwo się
        tego wstydzi - z kompleksów. Cała uroda i niepowtarzalność tkwi właśnie w
        naszych 3 literach z akcentami. Samo LODZ nic nie znaczy i wygląda dla
        obcokrajowca na jakiś skrót np w numerze rejstracyjnym. Strzałka w dół bardzo
        optymistyczna, U otwarte zamiast zamkniętego i D jak 'n' a ź w ogóle nie ma.
        Skandal i koszmar, wstyd mi za taki nieinteligentny wybór. To powinno być
        czytelne dla ocokrajowca. Żenada taka sama jak poprzednie tzw logo za
        prezydentury M. Czekalskiego. Rektor ASP i M.Janiak to firmują . DNO
        • Gość: e tam Re: Łódź ma nowe logo - tragedia IP: *.kan.pl 05.03.07, 12:12
          niestety... i to powtórzenie...lodz - lodz i 2016 - 2016...oraz podpis :"łódź
          europejska" no fakt...moze w 2016 będzie w końcu europejska, a nie wiejska..
    • Gość: observer Łódź ma nowe logo - niebieska strzała w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:23
      oznacza mocne dołowanie intelektualne obecnej ekipy prezydenckiej...
      Trzeba być ostatnim ciołkiem, żeby w logo miasta Łodzi nie wykorzystać jakiejś
      stylizacji łódki...
    • Gość: widzew niebieska strzała w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:24
      wróżba dla ekipy prezydenckiej...
      • Gość: mila logo jest fajne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:57
        jest fajne! ;)
    • Gość: zainteresowana lgo?!?!?! IP: *.blaster.pl 05.03.07, 11:19
      logo?! bez głębszej analizy bo to co rzuca się w oczy na samym początku to
      stylizowane 'Ł'. Strzałka skierowana w dół? W dodatku w lewą stronę? Pozytywnego
      przekazu to ona raczej nie niesie, sugeruje tendencje schyłkowe, upadek...
      Chyba nikt się nad tym logotypem za bardzo nie zastanawiał. Szkoda
    • Gość: Marek Żenada IP: 212.160.172.* 05.03.07, 14:03
      Żenada. W czym to było robione? W paint-cie?
    • Gość: Marek Kropiwnicki weź Ty się zastanów IP: 212.160.172.* 05.03.07, 14:07
      Kropiwnicki weź Ty się zastanów - logo, powiedz dlaczego tak wielu młodych
      ludzi wyjeżdża z Łodzi, bo tu nie może znaleźć dobrze płatnej pracy. Stwórz
      miejsca pracy i nie w garażach ani nie w fabrykach za 1000zł świątek - piątek
      bez nadgodzin i wolnych sobót.
    • Gość: kiplo Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 05.03.07, 16:51
      40 tys. zł już wyrzucone w błoto. Budżetowa złotówka lekka bo z pracy biednych
      ludzi. Pogarda dla mieszkańców i bezguście podyktowały taki wybór. Ciemniaki
      nadal u władzy od pół wieku.
    • Gość: szkoda Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 05.03.07, 18:24
      a taka ładna była identyfikacja "Łódź Biennale"...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka