Gość: X Łódź ma nowe logo IP: *.pai.net.pl 04.03.07, 11:23 Średnie to logo, bardziej pasuje do teatru lalek ;) Mało nowoczesne a do roku 2016 jeszcze daleko. Designem przypomina logo prywatnego przedszkola. Spodziewałem się czegoś zupełnie innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Łódź ma nowe logo IP: *.pai.net.pl 04.03.07, 11:30 no no no... to się chłopaki napracowali :) Logo przypomina znak drogowy i raczej nazwałabym je "logiem budowlanym". Miasto nie jest super śliczne, ale dlaczego ma być bardziej brzydkie przez swoje logo? Kolory! Są uderzające! Aż tak bardzo chcemy się wyróżnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vienna Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:48 Każdy problem budowlany można rozwiązać w nowym serwisie BDB. ----------------------- BAZA DORADZTWA BUDOWLANEGO BDB www.bdb.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memenqwa Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:22 Gdzie można kupić taką koszulkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Łódź ma nowe logo IP: *.asta-net.com.pl 04.03.07, 14:38 w lumpeksie :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:11 ta korzulka nadaje sie na piżamę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:13 produkuję barwnik do pisanek, te koszulki przydałyby się dla hostes, które będą reklamowały barwnik do jajek w marketach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:15 logo wygląda tak jak Kropiwnicki: ch..owo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiaRowiec Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:11 a ja uważam ze logo jest "poprawne" wizualnie, i generalnie jest przyjemne dla oka, choć nie ma specjalnie powalającej symboliki - jest tez pozytywne i energiczne. Wszystkich sfrustrowanych bardzo proszę nie porównujcie tego logo z Kropiwnickim - bo to wielka obraza dla tego logo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:29 To bardzo dobre logo. Jestem zadowolony, że coś w końcu ruszyło się do przodu. Nie przesadzajmy z krytyką, drodzy łodzianie!!!! Czy Wrocław ma lepsze logo??? Spójrzcie - www.wroclaw.pl/ Na pewno nie jest lepsze, bo tu przede wszystkim chodzi o promocje i dobrą organizację. Żadne logo nie będzie idealne i nie zadowoli wszystkich, Najważniejszy jest dobry wizerunek i tu od Wrocławia się powinniśmy uczyć! Panie Prezydencie, niech Pan weźmie przykład z prezydenta tego miasta. Ciesze się również z współpracy prezydenta i marszałka, bo jeszcze wcześniejszej kadencji panowie nawet obok siebie w teatrze nie zasiedli. Trzymam kciuki za projekt i jego młodych aktywnych wykonawców - oby tak dalej! Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 16:47 jeżeli dla Ciebie wzorem jest logo Wrocławia...no to....chyba jednak nie będę komentować. jak tam jestem fanką: www.luxembourg2007.org/GB/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:35 Ja tez jestem fanem www.luxembourg2007.org/GB/index.html Nasze logo jeszcze ujdzie, ale az sie boje co bedzie jak ta firma zaprojektuje strone, katalog itd www.mipro.pl/ Zreszta widzialem juz mala probke. Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 17:47 widziałam widziałam...szeregowa agencja reklamowa.. biedronka, tesco itp..czego niby mozna sie po nich spodziewac... Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław 04.03.07, 18:49 www.lodzartcenter.com/aktualnosci.php?id=60 Będę omawiał po kolei: 01) Najlepsze wg mnie! 02) Zawiera jakieś gluty. 03) Jedyne co mi się podoba to podanie współrzędnych geograficznych. 04) Bardziej kojarzy się z Łowiczem. 05) Bardziej kojarzy się z pałacem kultury. 06) Strasznie tandetne. 07) Od kiedy mieszkamy w Odzi? 08) Zbyt zwyczajne, nie kojarzy się z naszym miastem. 09) Czy takich ludzików nie ma przypadkiem w Manufakturze? 10) Peace & Love! Chyba nie o to w tym wszystkim chodzi. Nie wiem czemu narzekacie. Logo, które wygrało jest naprawdę ładne, kolorowe, co wg mnie odzwierciedla nasze miasto i ludzi, którzy w nim mieszkają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhhhhhh Re: Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 18:55 "kolorowe" - pierwszy podawany argument każdego laika..."pogodne", "wesołe"....no nie wiem....gdyby to był konkurs na logotyp dla przedszkola, to faktycznie...dobrze gdyby takie było...dlaczego ludzie myślą stereotypami!!! poza tym - zero wyobraźni, najlepiej podać kawę na ławę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cerwona_robotnicza Re: Łódź na nowe logo - nareszcie gonimy Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:07 Łodzi do Wrocławia daleko, nie ta nacja, jakby azjatycka. Logo byle jakie, kojarzy się raczej z łowcami skór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Gdynia ma najlepsze logo IP: 204.8.40.* 04.03.07, 21:40 www.gdynia.pl/ To jest perelka w morzu badziewia Odpowiedz Link Zgłoś
pavliktoja Łódź ma nowe logo 04.03.07, 19:12 jakies dziwne... wygląda jakby bylo pisane przez "u" zamiast "ó"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisunia [woodge] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:20 ja podaję znajomym, że nazwę Łódź czyta się [woodge] i pięknie się uczą. Logo mocno takie sobie, żeby nie powiedzieć gorzej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktiken Łódź ma nowe logo IP: *.lanet.net.pl 04.03.07, 19:30 Przygnębiające kolory. Design przypomina logo fabryk włókienniczych lub targów włókna z lat 70-tych. I ta strzałka w dół - smutne. Tak jak żart o kolorach politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź ma nowe logo 04.03.07, 19:32 Kto tu mysli stereotypowo?! Ludzie, którzy uważają, że nowe logo nie powinno mieć w sobie łodki, czy ludzie, którzy uważają, że powinno mieć?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhhhhhh Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 19:42 ludzie, którzy uważają, że logo powinno być "kolorowe", "pozytywne" i inne takie bzdury...a to, które zwyciężyło jest i tak jedynie "kolorowe" bo nie za bardzo pozytywne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Łódź ma nowe logo IP: *.gdynia.mm.pl 04.03.07, 19:39 Gratuluję kol. Brodzkiemu dobrego projektu. Brałem udział w konkursie. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź ma nowe logo 04.03.07, 19:46 Lepiej, żeby było czarne i z łódką... Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhhhhhh Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 19:53 daleko idąca interpretacja mojej wypowiedzi...ale gdyby było dobrze zaprojektowane to dlaczego by nie:p Odpowiedz Link Zgłoś
siwy_jogin Gdyby na dole nie pisało "Lodz" to myślałbym, że.. 04.03.07, 19:48 to logo fabryki drzwi. Kreatywne jak ch.j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Ty zapewne wymyslilbys lepsze..... IP: *.bethere.co.uk 04.03.07, 21:41 Odpowiedz Link Zgłoś
siwy_jogin Nie wymyśliłbym, bo nie jestem grafikiem, ale mogę 04.03.07, 21:55 oceniać prace grafików z pozycji laika, tak jak laicy oceniają pracę lekarzy, prawników, ekonomistów. Artyści nie mogą być wolni od krytyki ze strony laików, jeśli tworzą sztukę użytkową. A laikom - nie tylko mi, jak widzę na tym forum - to logo się niezbyt podoba albo wręcz niepodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Kreatywne jak ch.j IP: *.pg.com 05.03.07, 14:55 A Ty prymitywny jak 2 Ch.je!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodka Łódź ma nowe logo IP: *.manc.cable.ntl.com 04.03.07, 20:01 nie podoba sie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Podoba mi sie IP: *.bethere.co.uk 04.03.07, 21:40 fajne logo. inne, a przy tym ciekawe. nie razi oka, przynajmniej mojego oka :) good job and good luck! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarguz Re: Podoba mi sie IP: *.dyn.optonline.net 04.03.07, 22:10 LUC-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AIDA DAGMAR To nie jest logo.To napis nieczytelny.Bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 22:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: To nie jest logo.To napis nieczytelny.Bez sen IP: *.pg.com 05.03.07, 14:49 Latwo sobie pomalkontencic...a wy co zrobiliscie zeby logo wygladalo inaczej? Nie podejrzewam zebyscie wyslali projekt, co wiecej nie podejrzewam zeyscie w ogole mieli jakis pomysl ! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel3891 Łódź ma nowe logo 04.03.07, 22:50 hm,niestety nieczytelne, nic nie znaczy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak TORUŃ 2016 !!! IP: *.acn.waw.pl 04.03.07, 22:52 Życzę Łodzi i łodzianom jak najlepiej, ale uważam, że miasto powinno wycofać się z ubiegania się o tytuł Europejskiej Stolicy Kultury 2016 roku i oficjalnie udzielić wszelkiego poparcia Toruniowi. Dlaczego ? Bo założony w 1233 r. Toruń, będący już w XIV wieku jedną z największych potęg handlowych Europy po prostu lepiej świadczy o tym, że już w średniowieczu Polska należała do Europy. I jako nasze wspólne dziedzictwo stanowi bez porównania lepszą wizytówkę Polski niż Łódź, co doceniło m. in. UNESCO. Ma też nieporównywanie większe szanse na wygraną. A wyniszczające spory między Łodzią i Toruniem doprowadzą tylko do jednego: nie przyznania zaszczytnego tytułu ani jednemu, ani drugiemu miastu. A do tego nie wolno nam dopuścić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uburama Myślałem że to będzie strzykawka z pavulonem IP: *.acn.waw.pl 04.03.07, 23:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Myślałem że to będzie strzykawka z pavulonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:43 odjeb się od Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianka Re: Myślałem że to będzie strzykawka z pavulonem IP: *.toya.net.pl 05.03.07, 07:46 myślę, że pavulon przydałby się osobie, która zaprojektowała logo "zakochaj sie w warszawie...." hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Myślałem że to będzie strzykawka z pavulonem IP: *.pg.com 05.03.07, 14:46 Zenujacy jestes!! Odpowiedz Link Zgłoś
icchaq Łódź ma nowe logo - tragedia 05.03.07, 00:18 Nieczytelne, niezrozumiałe, do niczego nie nawiązujące. Ale czegóż można się spodziewać po obecnej ekipie rządców Łodzi? Im szybciej odejdą, tym lepiej dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiplo Re: Łódź ma nowe logo - tragedia IP: *.toya.net.pl 05.03.07, 09:52 to nie rządcy projektowali tylko niezdolny najemnik procudenta druków biurowych. Wybierało jury czyli nikt nie ponosi odpowiedzialności. Na szczęście za 9 lat nikt tego gówna nie będzie pamiętał. Szympans lepiej by to ubazgrolił, przynajminiej z gestu a nie od ekierki.Żaden Francuz czy Niemec nie zrezygnowałby z akcentu w literze. Tylko polactwo się tego wstydzi - z kompleksów. Cała uroda i niepowtarzalność tkwi właśnie w naszych 3 literach z akcentami. Samo LODZ nic nie znaczy i wygląda dla obcokrajowca na jakiś skrót np w numerze rejstracyjnym. Strzałka w dół bardzo optymistyczna, U otwarte zamiast zamkniętego i D jak 'n' a ź w ogóle nie ma. Skandal i koszmar, wstyd mi za taki nieinteligentny wybór. To powinno być czytelne dla ocokrajowca. Żenada taka sama jak poprzednie tzw logo za prezydentury M. Czekalskiego. Rektor ASP i M.Janiak to firmują . DNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Re: Łódź ma nowe logo - tragedia IP: *.kan.pl 05.03.07, 12:12 niestety... i to powtórzenie...lodz - lodz i 2016 - 2016...oraz podpis :"łódź europejska" no fakt...moze w 2016 będzie w końcu europejska, a nie wiejska.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Łódź ma nowe logo - niebieska strzała w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:23 oznacza mocne dołowanie intelektualne obecnej ekipy prezydenckiej... Trzeba być ostatnim ciołkiem, żeby w logo miasta Łodzi nie wykorzystać jakiejś stylizacji łódki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzew niebieska strzała w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:24 wróżba dla ekipy prezydenckiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila logo jest fajne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:57 jest fajne! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana lgo?!?!?! IP: *.blaster.pl 05.03.07, 11:19 logo?! bez głębszej analizy bo to co rzuca się w oczy na samym początku to stylizowane 'Ł'. Strzałka skierowana w dół? W dodatku w lewą stronę? Pozytywnego przekazu to ona raczej nie niesie, sugeruje tendencje schyłkowe, upadek... Chyba nikt się nad tym logotypem za bardzo nie zastanawiał. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Żenada IP: 212.160.172.* 05.03.07, 14:03 Żenada. W czym to było robione? W paint-cie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Kropiwnicki weź Ty się zastanów IP: 212.160.172.* 05.03.07, 14:07 Kropiwnicki weź Ty się zastanów - logo, powiedz dlaczego tak wielu młodych ludzi wyjeżdża z Łodzi, bo tu nie może znaleźć dobrze płatnej pracy. Stwórz miejsca pracy i nie w garażach ani nie w fabrykach za 1000zł świątek - piątek bez nadgodzin i wolnych sobót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiplo Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 05.03.07, 16:51 40 tys. zł już wyrzucone w błoto. Budżetowa złotówka lekka bo z pracy biednych ludzi. Pogarda dla mieszkańców i bezguście podyktowały taki wybór. Ciemniaki nadal u władzy od pół wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 05.03.07, 18:24 a taka ładna była identyfikacja "Łódź Biennale"... Odpowiedz Link Zgłoś