slawekkra 02.03.07, 17:31 No to jak wygląda to logo? s Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kulturysta Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 02.03.07, 17:32 Trzymam kciuki, aby przyniosło szczęście Łodzi. I miasto zostało stolicą kultury, na razie wszystko idzie w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Łódź ma nowe logo - tragiczne bezguście IP: *.pg.com 05.03.07, 14:42 A sami wyslaliscie swoje projekty ??? Zrobiliscie cos zeby logo bylo inne? Oczywiscie ze nie - tylko malkontenctwo! Typowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Żenada IP: 212.160.172.* 05.03.07, 14:01 Żenada, czym to jest robione? Paintem? Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria55 Łódź ma nowe logo 02.03.07, 17:42 Gratuluję zakończenia konkursu. Gratuluję zwycięzcom. Widziałam wszystkie trzy wyróżnione prace i najbardziej podobało mi się logo Pana Tomasza KIPKI. Było ciekawsze, bo nowe i proste, a kolory łódki też można było zmieniać. To, wybrane, skojarzyło mi się głównie z Festiwalem Czterech Kultur. Takie było moje pierwsze wrażenie. Myślę, że wiele osób, właśnie z Łodzi, będzie miało też takie odczucia. Oczekiwałam czegoś innego, jedynego i tylko na 2016 rok dla naszego miasta, na ŁESK. Przecież Festiwal Czterech Kultur, który już ma "cztery kolory" może mieć jeszcze długą historię i jego symbol może się z tym logo "poplątać". Szkoda, że nie pokazano innych prac. Można też było wybrać np. 10 wyróżnionych prac i pozwolić łodzianom wybrać to najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Łódź ma nowe logo 02.03.07, 23:49 Już lepiej niech łodzianie akurat tego nie wybierają, bo znów wygra jakaś pokraczna łodka ze słoneczkiem i gwiazdkami unijnymi. Zapamiętajmy, że tylko w Polsce Łódź może kojarzyć się z łódką i tylko na zasadze podobieństwa językowego, chryste panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annamaria55 Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 15:05 Czasem lepiej pokazać kilka najciekawszych, zgłoszonych projektów (czyba 10 wystarczy) i pozwolić zabrać głos mieszkańcom miasta: tym młodym i tym starszym oraz tym bardziej lub mniej "wykształconym" (jak niektórzy piszą), ale łodzianom. Czasem pierwsze wrażenia "zwykłego - w plastyce" człowieka są cenniejsze niż wyszukane spojrzenia "znawców - artystów". Tak też jest z twórczością amatorów-plastyków często ignorowaną, lekceważoną i traktowaną z poniżeniem, bo "nie ma nazwiska", ale piękną, prawdziwą i płynącą z potrzeby tworzenia. We współczesnej twórczości niektórych artystów "z nazwiskami" natomiast nie wiadomo o co chodzi, nie wiadomo co z tym zrobić, ale to podobno WIZJA, DZIEŁO I DOBRA SZKOŁA. Samo życie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AloAlo Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 17:51 nowe logo znalazlam na stronie www.lodzartcenter.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:01 A mi się podobają wszystkie 3 propozycje, nie wiem czy to z łódką nie jest najlepsze! Ale może zbyt banalne - bo kto kojarzy w Europie, że nasz miasto ma łódkę w herbie? Zatem może dobrze się stało. Cieszę się że nowe logo jest przynajmniej kolorowe i dynamiczne, bo takie powinno być nasze miasto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uciekinier19 Re: Łódź ma nowe logo 04.03.07, 17:51 przygnebiajace to logo :> niewspolczesne takie :P Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Łódź ma nowe logo 02.03.07, 18:54 No i co to za logo, żółta łódź podwodna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwa Łódź ma nowe logo IP: *.pai.net.pl 02.03.07, 19:58 jestem pozytywnie zaskoczona! bardzo mi się podoba! wielkie gratulacje dla młodego pokolenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:30 Logo jest w stylu ASP. Rektor podnosl reke w gore, wiec urzednicy rowniez... no, ale moze byc... nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwa Łódź ma nowe logo IP: *.pai.net.pl 02.03.07, 20:44 a gdzie można wogóle zobaczyć loga finalistów? bo na artcenter raczej mi się nie udało :( Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Łódź ma nowe logo 02.03.07, 23:46 Do prawdy? A mnie się udało :) www.lodzartcenter.com/aktualnosci.php?id=60 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annamaria55 Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 18:08 No i co, tamte pozostałe są okropne? Uważam, że niektóre o wiele ciekawsze, a nie wszystko na jedno kopyto tzn.: ostatni plakat Festiwalu Czterech Kultur, logo Województwa Łodzkiego/Urzędu Marszałkowskiego w Łodzi i to nowe - cudowne, wspaniałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyziek Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:55 ja chcialbym zobaczyc pozostaleprace, bylem na konferencji i uwazam ze logo jest dosc tandetne, wlaszcza niektore warianty kolorystyczne..... pokazcie inne projekty i lodzinie zadecyduja, tak jak warszawiacy o msw Odpowiedz Link Zgłoś
carmela_soprano Re: Łódź ma nowe logo 02.03.07, 20:58 Pewnie chodzi o to: www.lodzartcenter.com/files/1_logo2016male.jpg I nie chcę wyjść na malkontenta, ale... no, nie podoba mi się i już. Przypomina mi okładki kryminałów z lat 70 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antonio Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 02.03.07, 21:19 Zgadzam sie, logo nie jest zbyt nowoczesne.. w 2016 moze byc wrecz archaiczne :) W skali 1-6 ocenilbym na 4. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:15 s mam nadzieję że znaczy super Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Łódź ma nowe logo 02.03.07, 21:38 Ale denne, to już lepiej się prezentują samochody nauki jazdy "L" z Piotrkowskiej 134 - dziś stały trzy na ulicy na której jest zakaz parkowania. A policja stała 50 m dalej. O czym mowa? To jest reklama miasta. Znowu prezydent kropek powie że się czepiają, a on tylko czopkę, szarfę, goździk rąsia....... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa312 Łódź ma nowe logo 02.03.07, 23:05 Osobiscie bardzo mi sie podoba to nowe logo. Daje duzy powieiw nowoczesnego spojrzenia na sama nazwe miasta i jest bardzo oryginalne w stosunku do innych wyrobow tego rodzaju ( jak niedawna "afera" z łodzią makowskiego i takie tam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obierek Łódź ma nowe logo IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.07, 23:38 pomysł bardzo dobry, ale zabrakło umiejętności - nowoczesna typografia to trudna sztuka, a to logo rzeczywiście trąci myszą z lat 70 tych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinowy Re: Łódź ma nowe logo IP: *.kulnet.kuleuven.be 02.03.07, 23:53 po pierwsze wyglada jak spikselowane proby czcionek w paincie, a po drugie wydawalo mi sie, ze lodz pisze sie przez 'u' kreskowane, a nie 'u' zwykle:) bo skoro to wyciecie ma odrozniac 'u' kreskowane od 'o', to po co wyciecie w 'd'. a calosc faktycznie jak plakaty koncertow z lat '70, '80:) slabiutko, juz prosta lodka bylaby bardziej chwytliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinowy Re: Łódź ma nowe logo IP: *.kulnet.kuleuven.be 03.03.07, 00:00 po obejrzeniu pozostalych propozycji zdziwienie jest jeszcze wieksze. wedlug mnie prawie kazdy projekt byl lepszy od wybranego. widac jury nie chce podkreslic w zaden sposob symbolu lodki, kultury ani nowoczesnosci. jak to czesto z pomyslami lodzkich wladz bywa, prawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregorion Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 00:53 Jak dla mnie najlepsze wygrało. Dość prosty piktogram, bez żadnych infantylnych łódek, serduszek czy ludzkich sylwetek i o ile dobrze mi się wydaje inne polskie miasta nie mają podobnego loga. A podobieństwo do polskiego designu lat `70tych jest chyba zaletą, nieliczne już łódzkie murale prezentują duuuuuuuużo wyższy poziom graficzny niż współczesne "osiągnięcia" tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 08:33 Na pierwszy rzut oka z daleka trochę się doszukiwałem co to jest. Literka Ł jest zbyt małej wysokości, powinno być jako pierwsza w logo wydłużona do góry a nie taka skrócona. Jak będzie w różnych barwach będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajo Re: Łódź ma nowe logo IP: *.ghnet.pl 04.03.07, 11:06 Całe szczęście, że nie ma żadnej łódki! Odpowiedz Link Zgłoś
bart_step Re: Łódź ma nowe logo 08.03.07, 11:12 > nieliczne już łódzkie murale prezentują duuuuuuuużo wyżs > zy poziom graficzny niż współczesne "osiągnięcia" tego typu. AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokologo Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 08:33 Bardzo fajny pomysł, ale Łódź i prezydent muszą sie naprawde postarac zeby powalczyc o nagrode. A logo calkiem fajne tylko troche ponure, takie malo modernistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 11:42 modernistyczne? hihi, to chyba dobrze, że nie nawiązuje do modernizmu...bo po co? chciałeś chyba powiedzieć, że nowoczesne..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tekus Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 09:04 O k...... ale logo. Jak Lodz Art Center bierze sie do roboty to nie ma ch... w miescie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łódź Art Center Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 11:13 Dzięki Tekus! Kimkolwiek jesteś takie słowa dodają nam powera! Logo jest dobre! Oczywiście zawsze można znaleźć wiele zastrzeżeń, nie ma idealnych logotypów - ważne że jest pozytywne i nowoczesne. A tak naprawdę najważniejsze jest to co z tym logo dalej zrobimy (my łodzianie), czyli dobra PROMOCJA!!! Trzeba tym miastem mocno zatrząść! I to od teraz! Zaczynamy odliczanie do 2016 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokoloko Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 11:56 nowoczesne??? nowoczesne to by było 40 lat temu... oczywiście trzymam za łódź kciuki, i mam wielką nadzieję, że staniemy się europejską stolicą kultury, ale logo jest niestety średnie, te 2 wyróżnione dużo lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 10:01 no niestety trąci myszką...i to bardzo..poza tym jest wielke błędów czysto projetkowych (na które się niestety nie zwraca uwagi na łódzkiej ASP)np. światło między literami...a sam znak jest dosyć kulfoniasty...baaaardzo łódzka ASP wychodzi i pracownia Balickiego, który zatrzymał się w latach 60tych...a Pan rektor nie jest projektantem...i nie zna sie na projektowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 10:04 szkoda, że wyborcza nie podaje nazwisk całej trójki i nie pokazuje ich wyróznionych...lepiej chyba się odnieść widząc mniej więcej jaki był ogólny poziom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alutek Re: Łódź ma nowe logo IP: *.pl 03.03.07, 10:20 no, fajnie by byl do jakby podali... ale w ogole to mi ulzylo jak zobaczylam to logo balam sie ze jak urzedasy wybieraja to bedzie: lodeczka, na wodzie, ze sloneczkiem, dymiaca fabryka w tle i podpis Comic Sansem Lodz Miastem Kulturalnym czy cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 10:31 co to za kretyn pisał ten artykuł??? to nie łódź ma nowe logo. tylko łódź jako europejska stolica kultury!!! to są 2 różne rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gt Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 11:20 hej!!! uważaj na słowa, to nie kretyn tylko Krzysiu Kowalewicz, jeden z najlepszych dziennikarzy w tym mieście! Skąd ludzie mają w sobie tyle jadu??? A logo jest okey! W końcu coś bez łódki i tandetnych skojarzeń. Przestańcie narzekać i sami zróbcie coś dla naszego miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 11:35 lekkie, pozytywne, kolorowe i młodzieżowe, baaardzo nowoczesne, a nawiązania do designu z lat 70 - bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 11:38 najlepszych dziennikarzy? chyba zajmuje się jedynie wolnymi "działkami". kiedyś gospodarka, teraz relacje...eehhh. Brak solidności i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gt Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 11:47 bluźnisz człowieku... nie obrażaj uczciwych ludzi. Chyba nie znasz tekstów Kowalewicza! Ma już dużo zasług dziennikarskich i wiele skutecznych "interwencji". Nowy, zajebisty dyrektor w Muzeum Sztuki to jego zasługa, drążył temat beznadzei w muzeum bezustannie, aż udałe się, i wiele innych. To jeden z najrzetelniejszych dziennikarzy w całej "Wybiórczej"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 11:51 myślę, że to nie zasługa Kowalewicza....a kompetentnego dyrektora Suchana:) i tego , że dzięki swoim doświadczeniom i wiedzy wygrał konkurs na dyrektora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurekw Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 21:28 tak, znam Krzyska, jest najlepszy z całej Wyborczej. Jego teksty są najlepsze i on jest też fajny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 11:47 moze faktycznie użyłem za mocnego słowa...ale tytył atykułu jedynie miesza ludziom w głowach...a sam artkuł jest mało rzetelny. a logo...wejdź na strony miast, które już były europejskimi stolicami kultury, (np. luksemburg) i porównaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iki Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 11:55 jest gut! żeby nasze miasto rozwijało się tak jak wszyscy piszą w rubryce "przystanek Łódź"! życze tego wszystkim i sobie też ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 14:36 ...logo rzeczywiście trąci myszą z lat 70 tych... Rektor ASP jest pweno zachwycony. Cala ta szkola tkwi w latach 70 tych. Zobaczycie jak bedzie wygladal budek po remoncie. Old school na maxa... no, ale moze tak ma byc... Odpowiedz Link Zgłoś
yah_42 Re: Łódź ma nowe logo 05.03.07, 00:05 moge wam zaprojektowac logo za darmo - jako dar z Poznania :) patrz nizej opis logo : lodz w lodzi = kultura na wodzie ~~~~\lodz/~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanisław Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 15:25 Jeżeli o wyborze logo decydowali urzędnicy, to wykazali przeciętny łódzki gust, jeżeli w tym wyborze maczali palce profesjonaliści, to Panowie, oddajcie tytuły i dyplomy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokladnie Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 16:27 To logo to marna proba logotypu. No bez jaj - porazka ! 1. Logo ma promowac Łódź. 2. Małysza potrafią wymówić - kwestia czasu, jeśli MY od początku zakładamy, żeby OLAĆ polskość to sorry. 3. Chodzi o to aby zagraniczniacy nauczyli się gdzie i co to Łódź. Rekomdendacja: - tylko nazwa POLSKA prawidłowa ŁÓDŹ - tak aby wiedzieli, że to kreska tu i tam. - wykorzystanie mapy Europy oraz ew. Polski aby im uświadomić, gdzie to jest - akcenty kultury Ja to napisałem w parę minut, a myślałem tyle co pisałem. Czy ludzie z ASP i inne wielkie tytuły nie mają pojęcia czym jest promocja/reklama/logo ? Dla mnie wszystkie projekty do kosza - jeszcze bym opierdzielił za takie rysowanie po godzinach - bo to projekty są na 1-2h - zero inwencji. Odtwórczość. W 2016 pewnie nie będę już w Łodzi jak tak idzie polityka i szanse to i pewnie będzie mnie mało to obchodzić jakie jest logo ale ... szkoda słów. TO kolejna wspaniała próba ugrania logo. Ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 17:09 Porażka??? Dla mnie na pewno nie. Lubię sobie pooglądać jak cokolwiek się wystawi do publicznej oceny i wszyscy na tym psy wieszają :) Miodzio :)))) Tak jest zabierzmy dyplomy Suchanowi, Janiakowi, Domańskiemu... i wszystkim członkom Jury :) A ja tam mówię: brawo za tak odważne logo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhhhhhh Re: Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 17:56 odważne??? hihi, czy widziałeś kiedyś prace balickiego??? nowe logo nawiązuje właśnie do nich, a były one odważne 30 lat temu! i jeszcze jedno, która z podanych osób jest grafikiem projektantem??? żadna! i właśnie osoby nie mające pojęcia o projektowaniu decydują o wyborze tak ważnego dla łodzi logotypu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 18:10 ...Tak jest zabierzmy dyplomy Suchanowi, Janiakowi... Suchan, ani Janiak nie glosowali na zwycieski projekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhhhhhh Łódź ma nowe logo IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 18:37 nie wiem kto na jaki projekt głosował...wygrał taki a nie inny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieeee Re: Nie podoba mi się IP: *.asta-net.com.pl 04.03.07, 14:35 mi też nie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr LUDZ IP: 195.150.178.* 03.03.07, 22:22 prawie wszystkie pokazane na stronie l.a.c, propozycje maja podstawowe wady: pokazane sa w dosc duzej wielkosci a w prawie kazdym napisy sa zupelnie nieczytelne, no wlasciwie w kazdym (za male czy za cienkie...) zwycieskie logo kwestia estetyki, ja mam wrazenie ze lata 80 (czyzby memphis zadzili wciaz!?), tylko znak h. niemierowicz jakos wybija sie w tym , ale ma tez swoje wady, przede wszystkim warstwa czytelnosci, tego nie da sie obronic, jest jeszcze powracajca kwestia pisowni, gdzie jak gdzie, ale po sygnecie mozna sie spodziewac ze bedzie stanowic miarodajny wzor, a tu jakby niejasnosc: ó czy u ł czy l, a to nie sprzyja czytelnosci wizerunku. wsrod wybranych pojawily sie tez znaki, ktore dowodza raczej braku orientacji w temacie CI, u tych ktorzy wybierali, znak z lodka-papierowa i gwiazdami to jakies nieporozumienie, no szkoda , ze takim sie chcecie chwalic. jest jeszcze temat: symbol wizerunek lodki, wiem ze pewnie dla mieszkancow tego miasta jest to zgrany temat, ale nie mial byc to znak dla nich, nie tylko, a wydaje mi sie ze rezygnacja z tego tak nieczestego przypadku za nazwa miasta ma taka semantyke to duza strata, najczesciej miasta borukaja sie z tym co ma stanowic ich symbol wizerunek, kroluja: wieze, zamki, korony, rzeki w roznych ukladach itd , a tu byla sprawa jasne i to jak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhhhhhh Re: LUDZ IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 12:37 jezeli chodzi o wielkość pokazanych logotypów, to faktycznie są one duże...ale czytelność to kwestia przeglądarki..wystarczy kliknąć prawym klawliszem myszki i wybrać "pokaż obrazek" przynamniej tak jest u mnie, w mozilli firefox.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: LUDZ IP: 195.150.178.* 04.03.07, 18:30 nie chodzi o poogladanie sobie na stronie, ale o wyobrazenie mozliwych aplikacji logo, w ktorym mozna przeczytac napisy dopiero jak calosc jest wielkosci 4cm na ekranie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhhhhhh Re: LUDZ IP: *.toya.net.pl 04.03.07, 18:50 rozdzielczość też jest gorsza na ekranie. Jeśli masz dobrą jakość druku, to naprawdę można maleńkie rzeczy drukować i są one czytelne. ja bym się bardziej martwiła tym, że wybrane logo nie będzie tanie, jeśli przyjdzie do drukowania pantonami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Łódź ma nowe logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 23:27 wymyślił je jakiś idiota - no bo żeby nie wykozystać w logo Łodzi łódki, to trzeba być walniętytm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak Łódź bez łódki w logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 23:28 czyli wymyślił to coś jakiś debil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin błękitna strzała w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 23:34 aż do dna symbolizuje stosunek wyborców do kropy nazajutrz po wyborach... i w ogóle tendencje dla Łodzi Miasta Odpowiedz Link Zgłoś