Gość: a Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:41 FALA - siedzące, niezadowolone panie w recepcji sprzedające bilety. Zero uśmiechu, zero info o promocjach, masz człowieku sam się wszystkiego dowiedzieć z powywieszanych plakatów.Ja tam nie przychodzę na czytanie tylko liczę na rzetelną informacje od kasjerki co się klientowi należy. Jak tak dalej będą podchodziły to zaraz się ta cała DROGA Fala zwinie bo się nie dba o klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle 20.05.09, 22:32 Firma NOKIA i ich super aparaty telefoniczne. Gdy się popsują to firmę to nie interesuje i mimo gwarancji - napraw sobie telefon SAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Samsung = Szajsung IP: *.run.pl 10.06.09, 15:52 SAMSUNG = SZAJSUNG, mamy 2 telefony D900i i U700 obydwa slidery. Po 4 i 5 miesiącach użytkowania padły gniazdka podłączenia ładowarki ( płaskie wejście). Ponieważ baterie mają słabe trzeba je często ładować i wtykać ładowarkę w gniazdko. "Autoryzowany" serwis Samsunga w Łodzi powiedział, że to uszkodzenie mechaniczne i olał naprawę gwarancyjną. Serwisy nieautoryzowane mają sterty tych telefonów i dobrze żyją z ich napraw. Tego typu rozwiązanie gniazdka jest wadą konstrukcyjną, którą producent ukrywa. Nokie od lat maja okragłe gniazdka które się nie psują. U700 po paru miesiącach wygląda jak znaleziony na ulicy - starta obudowa, luzy mechaniczne slidera. Nigdy wiecej SAMSUNG!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: Samsung = Szajsung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 23:23 Ja mam już drugiego samsunga i nie narzekam (odpukać). Mąż ma drugą Nokie i też ok, ale ładowarka taka sam jak przy Samsungu nie okrągła tylko płaska i w jednej i drugiej wszystko O.K więc może po prostu miałeś pecha? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle 23.06.09, 16:49 proponuje jeszcze dodatkowa liste beznadziejnych szkól i nauczycieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koś Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle IP: 217.76.112.* 29.06.09, 17:44 Ja pragnę dodać do "zacnego" grona auto -szkołę prowadzoną przes niejakiego pana J.Kłosińskiego. Szkoła nawet nazwy nie ma, ale nie to jest najważniejsze. Facet niesłowny ,sam się spożnia ,a wmawia innym niepunktualność .Kończysz kurs ale przygotowany do egzaminu nie jesteś .Pan Kłosiński to poprostu naciągacz ,propnuję go omijać szerokim łukiem ,przy takiej konkurencji na rynku nie mam pojęcia jak on się jeszcze utrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adda Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle IP: *.138.rev.vline.pl 15.07.09, 10:59 zgadzam się z tą opinią w 100%..byłoby świetnie, gdyby w ogóle ktoś w tej dziadowskiej firmie zechciał ruszyć dupę i odebrać telefon..szlag może człowieka trafić!! absolutnie nie polecam tej firmy nikomu Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle 26.07.09, 12:32 electro world- leniwi pracownicy nie raczą nawet wskazać drogi do poszukiwanego produktu :/ salon komputerowy na rogu piotrkowskiej i wigury, 'notebook cośtam'- jak weszlam do sklepu jeden sprzedawca wyszedł do 'spożywczaka" a drugi namięnie gadał przez telefon, po 5 minutach doszlam do wniosku ze nie mam na co czekac. gandalf travel- to juz nawet bez komentarza, opieszalosc, chciwosc i uslugi wykonane na najnizszym poziomie. z super wycieczki zrobili mi koszmar :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wilamek Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle 07.08.09, 10:48 Gazeta Wyborcza - nierzetelni dziennikarze, tytuły nastawione na tanią sensację, duża kreatywność w doborze faktów mała w szukaniu tematów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozeip Anagra, Vocandus IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.09, 13:27 Dwie prywatne szkoły tego samego właściciela. Płacisz - niemało - i wymagasz. Przy braku podstawowej wiedzy z przedmiotów teoretycznych otrzymujesz ocenę 2 lub 3 na semestr. Musisz być promowany do nast. klasy. Jeśli nie zdasz to przestaniesz płacić czesne... Wiedza nie jest przekazywana uczniom. Co najwyżej przez cały tok nauki trenuje się "jak przebrnąć przez maturę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulalala Re: Anagra, Vocandus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 09:01 zainteresowanych odsyłam do forum, tam już wypowiedziano się wystarczająco: www.gowork.pl/opinie_czytaj2,64264,w_tresci,anagra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMIL Re: Anagra, Vocandus IP: 91.193.160.* 14.04.10, 22:32 a dodam jeszcze że faktycznie są tragiczni ( czasem ) nauczyciele np mieliśmy taka Panią od francuskiego AGNIESZKE SEDZICKA - to była tragedia !!! ale na szczeście Nasza Dyrektora ja zwolniła ze szkoły - na nasza prosbe a szczególnie klasy 2 a !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Anagra, Vocandus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 12:18 Drogi Kamilu Dziekuje ci za pozytywny wpis. Rzeczywiscie, bardzo sie ciesze, ze zostalam zwolniona, co za ulga. Najlepiej jest oceniac jak sie zna tylko jedna wersje zdarzen. Nie nauczono cie w tej wspanialej szkole, ze nie powinno sie obmawiac nikogo z imienia i nazwiska skoro sie nie zna szczegolow sprawy? A moze mamusia nie nauczyla cie dobrego wychowania, a moze jedno i drugie. Dla mnie najwazniejsza jestem ja sama i teraz jestem szczesliwa, bo nie pracuje juz w tej szkole z WAMI. Pozdrawiam Agnieszka Sedzicka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony rodzic Re: Anagra, Vocandus IP: *.jn.lnet.pl 25.04.10, 10:58 Nie wiem o czym piszesz. Mam dziecko w "vocandusie" i to jakieś bzdury. szkoła jest super, rozwija wszystkie zdolności uczniów. Dyrekcja zatrudnia najlepszych nauczycieli - po ostrej selekcji. Wymagania stawiane sa wysokie zarówno dla kadry, jak i dla uczniów, ale Dyrekcja chce, żeby uczen po skończeniu szkoły mógł dostać sie na najlepsza uczelnię. Zapewne osoby, które pracowały, a teraz juz ich tam nie ma, bo np. były kiepskimi nauczycielami raczej dobrze o szkole nie powiedza, bo żal im , że nie mogą byc w takim miejscu, jak "vocandus". Ja za rok zapisuje tam kolejne swoje dziecko i wiem, że to, co daje ta szkoła, to cudowna przyszlość dla moich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Anagra, Vocandus IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.11, 19:02 No no tylko, że nikt nie zapisał takiego dziecka, które już wcześniej miało w tej szkole rodzeństwo. Jak już musisz coś napisać, z przymusu, na tak - to z głową. Myślenie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: Anagra, Vocandus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 21:17 www.dzienniklodzki.pl/stronaglowna/302046,lodzkie-poczatek-roku-szkolnego-ze-zgrzytem,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Anagra, Vocandus IP: *.147.193.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.11.10, 21:43 Vocandus to Szkoła godna polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Anagra, Vocandus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 14:28 Bardzo ciekawe kto ją poleca ahahhahaahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Anagra, Vocandus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 20:31 W ogole to fajna atmosfera w anagrze..ale jesli chodzi o calos to nie dosc ze placisz tyle kasy to jeszcze osobno plasisz za wszelkie imprezy<bal,targi itd>. Dyrektorka zakazala kserowac uczniom materiałów, przydziela uczniom obowiązek do odsniezania i zamiatania lisci, dupni nauczyciele..nie wiem z kad oni ich biora...koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: Anagra, Vocandus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 10:43 Szkoła jakich mało, wydaje mi się że większość rodziców chciałaby żeby ich pociecha uczęszczała do takiego miejsca, gdzie jest bezpiecznie, czysto i kładzie się duży nacisk na poziom nauczania. mnie niestety nie stać na podstawówkę w tym roku ale z pewnością postaram się wysłać syna do gimnazjum w vocandusie. mam nadzieję że wtedy poziom i opinie rodziców będą podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annapawlowskadl Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle IP: 62.29.173.* 09.08.09, 18:36 Odradzam ekipę remontową - Szymona F, zamieszkałego przy Al. Kościuszki i Grzegorza G. mieszkajacego na Dąbrowie Szymon F. lat 29-30, wzrost 190- 200 cm, dobrze zbudowany, nawet gruby, włosy ciemny blond, kręcone, rzekomo ma licencjat z marketingu na jakiejś prywatnej łódzkiej uczelni Grzegorz G. lat 50+, wzrost 160 cm, grubszy, jak sam mówił o sobie „tłusty i potliwy”, jełdzi zdezelowanym fordem granatowo - szarym, włosy przerzedzone, blond z odcieniem rudego, diastema (czyli przerwa między zębami, przednimi, górnymi jedynkami) Nie dość, że spartaczyli mi remont, (skasowali niemało 5 tys zł zza samą robociznę przy remoncie 21 metrowej kawalerki!), zniszczyli materiały - ścianka z luksferów nie ma kata prostego względem ściany przy której ją mieli postawić, a same luksfery kosztowały 1 tys. zł, to jeszcze poznikały materiały budowlane... Sprawa trafi do sądu Tymczasem szukam innych poszkodowanych przez tych pseudofachowców, a tych, którzy szukają ekipy remontowej czy budowlanej ostrzegam tylko nie oni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robcio nazwa firmy którą opisujecie IP: *.centertel.pl 28.10.09, 21:13 piszcie nazwę firmy która wam podpadła i profil działania w temacie postu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm - VOBIS IP: *.toya.net.pl 13.11.09, 20:17 Vobis to tragedia, jak ci się coś zepsuje nie licz na naprawę gwarancyjną ani jakąkolwiek odpowiedzialną postawę. Miesiąc temu oddałem do naprawy projektor na gwarancji i zwyczajnie przepadł. Telefonicznie nie dowiesz się nic. Pracownicy sklepu, w którym kupiłem urządzenie twierdzą, że to nie ich problem tylko producenta firmy Toshiba a oni są tylko pośrednikami (jakiś absurd). Wysłałem 5 maili do centrali ale jak dotąd, przez ostatnie 10 dni nikt nawet nie odpowiedział, że je przeczytał. Omijajcie tych straganiarzy z daleka!!! TM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm - VOBI IP: *.toya.net.pl 16.11.09, 11:46 Ja widziałem w tym sklepie na własne oczy jak załatwiaja reklamacje i zrezygnowałem z zakupu, facet musiał przyjść z pismem od rzecznika obrony konsumentów przy mnie a już byłem w trakcie załatwiania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Carrefour na Przędzalnianej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 10:47 oszukują klientów na każdym kroku Odpowiedz Link Zgłoś
avis_1 Ziemia Obiecana Jami 29.11.09, 16:31 Czy ktoś zna tą firmę, może ktoś tam pracował, albo pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ziemia Obiecana Jami IP: 188.33.210.* 29.11.09, 17:48 odradzam!!!!!!!!! Właściciele co najmniej dziwni. Odpowiedz Link Zgłoś
avis_1 Re: Ziemia Obiecana Jami 29.11.09, 18:03 A coś więcej? Pracujesz, czy juz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Ziemia Obiecana Jami IP: *.toya.net.pl 27.06.11, 22:04 to zbyt łagodne określenie dla ludzi tego pokroju. to najgorsza praca jaka się może trafić w życiu biały murzyn Odpowiedz Link Zgłoś
avis_1 Re: Ziemia Obiecana Jami 29.11.09, 21:20 Szukam osób, które tam pracowały gg 7421129 Odpowiedz Link Zgłoś
avis_1 Re: Ziemia Obiecana Jami 01.12.09, 21:10 Szukam kogoś, kto pracował w tej firmie. Sprawa bardzo dla mnie ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc śklep LOLA - Piotrkowska 59 IP: *.4web.pl 14.12.09, 14:58 Uważajcie na właścieciela ! Odpowiedz Link Zgłoś
dwapsyikot Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle 20.12.09, 13:17 www.bayzone.pl oferują do sprzedaży i wysyłają potwierdzenie kupna mailem, a potem po 10 dniach przysyłają maila , że nie zrealizują zamówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 23:04 Ja zrobiłem w bayzone zakupy łącznie za ok 40 tys zl, (przez 2 lata) bez problemów. Dobre ceny na kotły i grzejniki, telewizor i kino domowe doradzili rewelacja. Sprzedają to co chce się kupić a nie to co chcą sprzedać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient.2.5 Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.01.10, 07:59 Dokładam neo24. Odpowiedz Link Zgłoś
ikame apteka olmed 27.01.10, 15:30 apteka Olmed /olechów Kupowałam tam lek, który jest o 30 zł tańszy niż w innych aptekach, kilka opakowań, więc opłacało się dojechać kilka kilometrów. dziś, zadzwoniłam i zapytałam o aktualną cenę, usłyszałam, cena? aa.. dziś pani jej nie podam bo mi kierowniczka zabroniła. Na miejscu się pani dowie. Lek nie jest refundowany, więc cena na miejscu może się okazać wyższa albo nizsza, albo leku może już nie być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka apteka olmed- nie polecam IP: *.iwacom.net.pl 16.06.14, 11:03 Ceny, faktycznie mają niższe niż w innych internetowych aptekach, ale obsługa FATALNA. Po złożeniu zamówienia za ponad 300zł czas oczekiwania miał wynieść 2 DNI. Zamówienie złożyłam w poniedziałek, pieniądze zaksięgowane zostały we wtorek i już we wtorek po południu był status-"zamówienie gotowe". Po czym w środę status zmienił się na "zamówienie wstrzymane". Od rana na stronie trwały jakieś prace konserwacyjne, a telefonu nikt nie raczył odebrać. W końcu po napisaniu 2 maili, ktoś mi łaskawie odpisał, ale już w czwartek, że czekają na jakiś produkt (a faktura była wystawiona na wszystkie produkty- nawet na te, których de facto fizycznie nie było). Napisali mi maila, że czekają na lek, ale mogą już wysłać zamówienie, a pieniądze za brak produktu zwrócić. Zgodziłam się, bo bardzo potrzebowałam leków na weekend. Ale się nie doczekałam. W piątek znowu zamówienie zmieniło status na "gotowe", ale paczki nie dostałam. Weekend minął, a leków jak nie było tak nie ma. Dopiero w poniedziałek zjawił się spóźniony kurier bo przed godz 9:00 mimo, że była adnotacja do godz 8.30 lub po 18.00. Tak więc, paczka nie została przyjęta- leków już nie potrzebuję. Apteka w ogóle nie nastawiona na klienta, robią co chcą i niech się cieszą, że trafiają im się nowi klienci, którzy nie są świadomi jak zostaną przez nich potraktowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieważne kto Laskomex - Bardzo groźna firma sekta! IP: *.orange.sk 27.02.10, 09:45 LASKOMEX PPUH ul. Dąbrowskiego 249 93-231 Łódź NIP: 728-000-71-58 Regon: 004274467 NR REJ. ZSEIE: E0002192W tel. + 48 42 671-88-00 fax + 48 42 671-88-88 LASKOMEX to firma w której funkcjonuje groźna sekta Uniwersologiczna. Z resztą sami poczytajcie forum na temat tej firmy: forum.gazeta.pl/forum/w,63,101656695,101656695,laskomex_rekrutacja_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOP-SEKTOM Re: Laskomex - Bardzo groźna firma sekta! IP: *.fejk.se 27.02.10, 16:32 Uniwersologia - pseudonauka, paranauka, sekta, ruch antyspołeczny, religijny, inspirowany okultyzmem i silnie w nim zakorzeniony, powstały na modnej ostatnio fali New Age . Dobrze znana i powielana od wieków próba zaprzęgnięcia „mocy tajemnych” dla własnych, partykularnych i egoistycznie pojmowanych celów nie bacząc na konsekwencje i krzywdę wyrządzaną innym. Udając naukę w wyrafinowany sposób zaszczepia zło w ludzkich sercach i umysłach pod osłoną takich haseł jak „nowoczesne zarządzanie”, „miękkie technologie” itp. Jest pozostającym w całkowitej sprzeczności z nauką, nieudacznym zlepkiem pojęć, bezmyślnych zapożyczeń, półprawd, kłamstw i dezinformacji przystrojonym w pseudonaukowy język, na pozór nauką mogący się wydawać. Jej twórcą i głównym animatorem jest pewien kryptokomunista Poliakow, którego nieskładne wynurzenia są miksturą pochwały dla komunizmu i bełkotu człowieka chorego psychicznie. W formie spisanej stanowią one „biblię” dla uniwersologów. Ten stek bzdur trzyma się kurczowo ezoteryki i odwołuje niekiedy do astrologii, numerologii, kabały oraz innych sztuk mantycznych. Czyni to jednak wyłącznie instrumentalnie, z reguły bezmyślnie je profanując, aby za wszelką cenę tworzyć pozory „duchowości”. Wyznawców tej niby duchowej pseudo nauki, sekty, łatwo poznać po obsesyjnym podporządkowaniu życia, ich zdaniem magicznym liczbom 7 i 12. O zgrozo, ludzie ci mają zwierzęcy popęd do usadawiania się w samorządach, radach, zarządach, firmach, itp. by sączyć tam swą neopogańską, antychrześcijańską i antyludzką truciznę. W swych pokrętnych wywodach na każdym kroku, bez żenady profanują naukę używając w nieuprawniony sposób jej pojęć przez co uniwersologiczny bełkot pobrzmiewa chwilami „jak nauka”. W normalnych warunkach, tu cytat: „na uniwersologię nie dała by się nabrać nawet Doda”. Znane są jednak przypadki użycia tej doktryny do manipulacji i zniewalania zespołów ludzi w oparciu o przymus i podległość służbową. Przykładem jest tu pewna łódzka firma elektroniczna zajmująca się produkcją domofonów. Jej właściciele są tak bezczelni, że rekrutują nowych pracowników wedle tzw. „matrycy”, zbioru kilku liczb tworzonego z daty urodzenia przez prosty program komputerowy, będący dziełem „geniuszu uniwersologicznego”. Owa „matryca” często widnieje na dokumentach, wyznacza rytm wszystkiemu co dzieje się w firmie a każdy pracownik zmuszony jest nosić ją jako osobisty identyfikator. Ilość działów firmy to … , oczywiście 12, chociaż niektóre są bezludne, całkowicie wirtualne, tworzone jedynie by czynić zadość jakże ignoranckiemu pojmowaniu zasad numerologii. Pracownicy są tu poddawani silnej i nieustającej presji by uczęszczać do tzw. „szkoły światła”. Jest to miejsce kultu sekty eufemistycznie nazywane „koledżem”, „akademią” lub nawet „uniwersytetem”. Jego ponure wnętrze upstrzone jest neopogańskimi koszmarkami a biblioteka wypełniona po brzegi okultystycznymi piśmidłami. To tutaj ma miejsce haniebny proceder natarczywego wpajania szkodliwych idei, często młodym ludziom, z nie do końca utrwalonym spojrzeniem na świat, bezbronnym wobec tyranii uniwersologów-zwyrodnialców. Całe mnóstwo tu pseudomedytacji, „pracy z energiami” i innych praktyk typowych dla okultyzmu i czarnej magii. Każde „szkolenie” poprzedza niewinna z pozoru wizualizacja, która wprowadza ludzki umysł w stan zwiększonej podatności na przekaz podprogowy i czyni go bezbronnym wobec sugestii post hipnotycznych. Techniki te zwane „praniem mózgu” wykorzystuje się tu bez pardonu do łamania ludzkiej psychiki. Pojęcia „szkoła”, „akademia” oraz stroje studenckie i akademicki ceremoniał są tam używane całkowicie bezprawnie i samowolnie bowiem przybytek ów jako taki nie został oficjalnie uznany i nie jest nigdzie zarejestrowany. Bezmiar fałszu i obłudy dopełnia indywiduum głównego agitatora-werbownika i zarazem guru programowego sekty. Ta kobieta, przybysz zza wschodniej granicy, dość kiepsko władająca naszym językiem, obnosi się bezczelnie posiadaniem tytułu doktora nauk. Fakty są jednak takie, że odpowiedniego dyplomu nikt na oczy nie widział a wiedza ogólna, intelekt oraz erudycja lokują wzmiankowaną osobę najwyżej pośród absolwentów niezbyt renomowanej szkoły średniej. Nie jest wykluczone, że ów „dyplom”, nawet jeśli istnieje to bezwartościowy papierek wydany przez jakiś samozwańczy, nie uznawany oficjalnie „uniwersytet” na przykład „uniwersologiczny”, jakich całe mnóstwo za wschodnią granicą. Bez wątpienia cały ten proceder to brutalny i bezpardonowy werbunek do sekty z wykorzystaniem podległości służbowej jako, że naczelny guru sekty to zarazem właściciel firmy i pracodawca werbowanej osoby. Cała reszta pomniejszego kierownictwa sekty to grupa ludzi skupionych wokół włodarzy firmy. Ich bezwzględność, niespotykana determinacja oraz często ujawniana niepohamowana furia przywodzą na myśl chorobę psychiczną lub opętanie. Gdy jakiś pracownik odmawia udziału w „zajęciach szkoły światła” lub proces werbunku nie przebiega wedle oczekiwań guru, zostaje bezceremonialnie zwolniony z pracy. Jest to cyniczny mobbing, który z uwagi na sytuację rynku pracy obliczony jest na zastraszenie werbowanej osoby groźbą jej utraty. Ci, którzy ulegli presji i są już odpowiednio „uformowani” wraz z innymi, zwykłymi oportunistami stają się pretorianami właściciela firmy – guru sekty. Zostają pogrupowani w charakterystyczne „trójki” i często bywają uprzywilejowani, również płacowo. Niekiedy są delegowani do specjalnych „tajnych” działów gdzie planują strategie ekspansji sekty na zewnątrz oraz nadzorują na bieżąco proces werbunku. Stały dopływ „świeżej krwi” do sekty napędza szalona i nigdzie niespotykana rotacja kadr działająca wedle zasady: 3 miesięczny okres próbny, czytaj: wstępny werbunek, jeśli guru akceptuje kandydata ten w firmie zostaje, jeśli nie, jest zwalniany. Pragniemy podkreślić, że znakomita większość zatrudnionych w owej firmie to porządni ludzie, dzielnie opierający się indoktrynacji i werbunkowi, nie podzielający idiotycznych poglądów guru i jego świty. Płacą za to niepewnością jutra, zarobkami na poziomie 700 – 1200zł oraz brakiem jakichkolwiek perspektyw rozwoju zawodowego. Patrzą jak ich trud obraca się w niwecz a firma sterowana ręcznie przez nawiedzonego guru-menedżera balansuje na krawędzi upadku z powodu samobójczego użycia uniwersologicznych idiotyzmów do jej zarządzania. Firma-sekta prowadzi ekspansję na zewnątrz poprzez własne tzw. „szkolenia” i stara się brać udział we wszelakich zjazdach i sympozjach by „eksportować” swe niedorzeczne idee i przemycać między wierszami sekciarskie wtręty. Na kpinę zakrawa, że owa działalność może być wkrótce za sprawą krętactw guru i jego świty subsydiowana przez Unię Europejską. Do takich oto fałszerstw i wyłudzeń zdolni są „uniwersolodzy” z owej firmy. Póki co wyniki mają mizerne bo samozwańcza „kadra” sekty to ludzie bez przygotowania dydaktycznego, choćby śladów rzetelnej wiedzy, o bardzo przeciętnych możliwościach intelektualnych. Mimo tego działalność sekty trzeba uznać za niezwykle groźną i wysoce szkodliwą bowiem słuchacz zostaje niepostrzeżenie zainteresowany po czym bezwiednie wciągnięty w pseudonaukowe wywody stając się podatnym na podświadome wpływy. Konkludując, prosimy bezwzględnie wystrzegać się tworu o nazwie uniwersologia, bo choć w obecnym stadium jest wyjątkowo toporna, żałośnie dyletancka i wręcz kiczowata, przez co łatwo rozpoznawalna jako pospolita sekta to w przyszłości może dać asumpt do powstania innych, lepiej korzystających ze zdoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle IP: *.toya.net.pl 06.03.10, 17:44 Ja ostrzegam przed kursami w Cafe Del MOndo na ul Piotrkowskiej 53.Niczego nie uczą ,syf totalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otoja Vobis na Piotrkowskiej 207 vel Toshiba IP: *.toya.net.pl 15.03.10, 18:30 Za wszelką cenę chciano mi udowodnić zalanie klawiatury. Jednak rzekoma rdza okazała się zwykłym brudem. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc polecam!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 17:38 od niedawna zmieniła się obsługa w biurze Galeria Drzwi przy ul. Zachodniej.. jest dużo milsza i bardziej kompetentna:):)..Dotrzymują terminów!!!!!!!!!Naprawdę polecam!!!!!!Warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Serwis laptopow - Piotrkowska 270 lok. 1414 IP: *.toya.net.pl 27.03.10, 22:30 serwislaptopow.com Nigdy nie korzystajcie z ich usług. Osoba obsługująca jest arogancka i niekompetentna. Popsuł mi się po raz kolejny laptop, który był przez nich naprawiany. Kiedy oddałem go na reklamację pracownik stwierdził, że był rozkręcany i reklamacji nie uzna. Widocznie taką mają politykę w przypadku nieudanych napraw. A wydane pieniądze nie były małe. Bałagan w biurze mają niesamowity. Mogliby kiedyś posprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Serwis laptopow - Piotrkowska 270 lok. 1414 IP: 87.204.40.* 11.02.11, 18:03 My już z tą firmą współpracujemy ponad rok. Z naszego sklepu miesięcznie naprawiają nam ok 10-20 laptopów w zależności od miesiąca :). i nie mieliśmy z nimi żadnych problemów. Czasem reklamacje się zdarzają, jest to normalne ale są to sporadyczne przypadki. Dobry serwis to raczej podstawa a ostrożność nie zaszkodzi :) Próbowaliśmy wcześniej z trzema innymi serwisami w tym jednym z Łodzi ale ten wypadł najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Podaj słonko adres sklepu IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 01:42 Który ma 20-30 zrypanych laptopów do serwisu miesięcznie bo to ewenement w skali świata. Chyba wszystko co sprzedacie jest zepsute i trafia do serwisu sądząc z tych skromnych liczb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitty Re: Serwis laptopow - Piotrkowska 270 lok. 1414 IP: *.toya.net.pl 11.02.11, 18:10 A ja miałam reklamację laptopa u nich, ale uprzejmie mi go naprawili, mimo, że było tuż po terminie gwarancji, a nie musieli tego robić. I już było posprzątane jak byłam, więc raczej się pozmieniało na duży +. Ja jestem zadowolona z usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi z daleka od tej "firmy"!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 19:17 Już na samym wstępie kłamią!Nie mam nic do akwizycji ale takie zagrania są poniżej pasa.W ogłoszeniu napisali praca w magazynie,bez doświadczenia!Pytam czy oby na pewno a pani odpowiada,że tak i umawia mnie na spotkanie.Przychodzę pani ogląda cv i stwierdza że nie mogę mieć tej pracy bo tam wymaga się doświadczenia 6 miesięcy i proponuje prace asystenta sprzedaży(2,5 tys nie mói czego ale dla mnie sprawa jasna)!!Ok pomyślałam na drugi dzień dzwonie do firmy z innego telefonu pytam o prace w magazynie kolejny raz pani mówi że nie potrzebują doświadczenia i zaprasza na rozmowę!Zarzucam jej więc oszustwo i mówię że wczoraj o nich byłam.Sekretarka się zmieszała i podała kierowniczkę która tłumaczy że miała prawo zmienić wymagania gdyż przyszło wiele osób,jest niemiła i agresywna widać że ma nieczyste sumienie,bo poniosły ją emocje.Ok...zmienily sie warunki rekrutacji bo przyszło wiele osób brzmi logicznie,ale ja dzwoniłam na drugi dzień i znowu mówiła że bez doświadczenia i że mam przyiść a dzień wcześniej że półroczne i tylko asystent sprzedaży w moim przypadku!Nie wiem jak wygląda praca w tej firmie ale jestem wstanie to sobie wyobrazić skoro juiz na samym początku kłamia i muszą posuwać się o podstępu by ktoś chciał przyjść rozmawiać o tej pracy!!Porażka!!wcześniej nie mnialam nic do akwizycji,myślam że jak ktoś ma pewne cechy to nawet moze na tym wychodzić,ale po takich jazdach trzymam się z deleka!!Kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo!Oni nie mają ofert pracy o których piszą w gazetach!!MANIPULACJA ISTRATA CZASU! I BĘDĘ ODRADZAĆ WSZYSTKIM JAKĄKOLWIEK WSPÓŁPRACE ICH USŁUGI TEZ!!!Dotrę do ludzi którzy mieli do czynienia z TĄ firmą i zrobię im taką reklamę o jakiej nie śnili!!NIKT NIE BEDZIE ROBIL ZE MNIE IDiTKI!!!INNE firmy tez tak działają oferują pracę sekretarki,czy księgowej poczym okazuję się że na te oferty rzekomo nie macie szans ale znajdą dla was super posadę jako "asystent handlowa"EHhhhhhhhhhhhh Ja się zorientowałam bardzo szybko ale i tak jestem zła że tam pojechałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DMSYSTEM Re: z daleka od tej "firmy"!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 14:43 Teraz to się nazywa firma DM system i mieści się przy więckowskiego 33nr2 Ten sam lokal ci sami wyzyskiwacze. Działa to tak, w ogłoszeniu piszą : praca administracyjna, sekretarka, kierowca lub handlowiec. Na postkaniu mówią że handlowiec zarabia 2500 podstawy, a kierowca 1500, sekratarka tyle i tyle. I co wybierasz. Zawsze oddzwaniają że cię przyjmują, przychodzisz ładnie ubrany i dzień testu. Który polega na łażeniu po melinach i naciąganiu stare babcie na telefon i internet Netii. Nie mają samochodu nie mają magazynu a na rozmowie będą się pytać o znajomość programów magazynowych ;D Po prostu kpina, powinni pisać jawnie : szukamy akwizytorów, którzy będą pracować na czarno i mogą nie dostać wypłaty... Najgorsze to że marnują czas ludziom którzy tam przyjdą na tą rozmowę lub ewentualnie na ten dzień próby. Wątpie czy ktoś normalny przejeżdza się z nimi tramwajami na te meliny i podejmuje tą pracę. Ale frajera co za darmo pojeździ znajdą na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666doris666 DMS system/Ds system w końcu nie wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 20:47 Wszystko co tu piszą na temat pierwszych rozmów to zgadza się z moimi doświadczeniami. Miałam iść na dzień próbny jutro, ale poucze się na kolokwium..:) chyba będzie więcej z tego korzyści:) Pozdrawiam wszystkich co się nabrali...a mam taka rade jeśli firma ma swoja strone internetową i stałą nazwę firmy to raczej oznacza że nie ma nic do ukrycia ani czego sie wstydzić. A ja nie znalazłam jej nawet w zumi a w rejestrze kars albo sa pod inną nazwą albo są zarejestrowani w krakowie jako spółka jawna bo pod nazwą DM system tylko taka jest..więc nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666doris666 Re: DMS system/Ds system w końcu nie wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 20:50 a pod nazwą "M Group power" nie ma takiej firmy według rejestru KRS który jest dostępny w Internecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: z daleka od tej "firmy"!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.11, 17:33 no no a mialam isc na takie spotkanie. Kurde co za dziady niby praca w biurze a tu jednak po melinach biegasz i wciskasz kit. Dzięki bo mimo ze szukam pracy to szkoda czasu i kasy na przejazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny_anonim Re: z daleka od tej "firmy"!! IP: *.ip.netia.com.pl 26.07.11, 08:43 Potwierdzam minął rok, a oni wciąż pracują tak samo, te same ogłoszenia, sposób rekrutacji każą od razu przyjść z CV.Ogłoszenia widnieją w internecie, aż od czerwca!. Jak dla mnie to naciągacze! Nie polecam pracy na Więckowskiego 33 w lok. 2 . W tej chwili nie są przedstawicielami Cyfry +, tylko innej firmy zewnętrznej coś tam energetycznego. SZKODA CZASU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Re: z daleka od tej "firmy"!! IP: *.cdma.centertel.pl 16.01.12, 10:28 Cześć, pracowałam w tej firmie miesiąc. Na koniec miesiąca wypłacili mi 800 zł twierdząc, że to tylko za dwa tygodnie, w kolejnym miesiącu dostałam 300zł za nowy miesiąc. Gdy byłam ostatnio w firmie zapytać się grzecznie gdzie druga część wypłaty za mój pierwszy miesiąc, Magdalena poinformowała mnie, że ja te pieniądze już dostałam ( podobno ok 600zł). Jeśli też ktoś w jakiś sposób został oszukany przez firmę proszę piszcie na maila mala_blondyna@wp.pl lub dzwońcie pod numer 888563285. Pozdrawiam Mała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Re: z daleka od tej "firmy"!! IP: 79.162.227.* 09.02.12, 12:10 Hej, ludzie nie bójcie się przyznawać że ta firma oszukuje. Byłam w tym tygodniu u Magdaleny po pieniądze i ... dała mi 150 zł, za grudzień. . . Hmmm ? A gdzie moja kasa za listopad te 600 zł? Ona twierdzi ze mi je dała.... :/ Piszcie mala_blondyna@wp.pl i dzwońcie 888563285, macie tu jeszcze moje gg 15868615 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanisław polecam wszystkim którzy mają ambicje IP: 87.204.177.* 15.05.12, 16:19 Firma wypłacalna, pracuje tam i nie było jeszcze sytuacji,że było opóźnienie z wypłatą. Poza tym atmosfera w firmie dodaje skrzydeł:)Pozdr dla menagerów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martynka Re: polecam wszystkim którzy mają ambicje IP: *.toya.net.pl 26.06.15, 17:51 Bajki wyssane z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćmoklińska Urząd Miasta Łodzi IP: *.toya.net.pl 08.04.10, 14:25 Miejsce 26 urzędników zwolnionych w wyniku reorganizacji Urzędu Miasta Łodzi zajmują partyjni działacze, zasłużeni w przygotowaniu referendum w sprawie odwołania byłego prezydenta Jerzego Kropiwnickiego. Dyrektorem nowo powstałego Biura ds. Promocji Zatrudnienia został Piotr Bors - rzecznik kampanii referendalnej SLD, a asystentem wiceprezydenta Dariusza Jońskiego - inicjatora referendum - Sławomir Granatowski (zaangażowany w zbieranie podpisów były szef Federacji Młodych Socjaldemokratów). Żona Granatowskiego - Karolina - została zaś zastępcą dyrektora Wydziału Gospodarki Komunalnej. Reorganizacja w urzędzie polegała na likwidacji 9 starych wydziałów i biur i powołaniu... 10 nowych. (żródło - Express Ilustrowany) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAZIMIERZ Re: Urząd Miasta Łodzi IP: *.toya.net.pl 30.11.12, 12:52 A CZY ZWOLNIĄ URZEDNIKÓW, ODPOWIEDZIALNYCH ZA NIEPRZYGOTOWANIE MIASTA DO ZIMY? BO BĘDZIE PEWNIE JAK ZWYKLE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL M Re: Anagra, Vocandus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.10, 18:44 Anagra i Vocandus to bardzo solidne szkoły i nie czytajcie tych bzdur wypisywanych przez konkurencje !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: Anagra, Vocandus IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.11, 18:59 Jasne, jasne, a w tej bajce były smoki? Jeśli jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle? Dlaczego liczba uczniów nie zwiększa się, a często przez wakacje znikają całe klasy? Dlaczego uczniowie płacą przez 12 miesięcy w roku plus wpisowe - lepiej, niż na studiach, a nauczyciele często czekają na pensję z opóźnieniem miesięcznym do terminu zapisanego w umowach, a czasami i dłuższym? No i jak jest taka świetna atmosfera, godziwe płace płacone w terminie i w ogóle super, to czemu nauczyciele początkowo wynoszeni pod niebiosy i no po prostu "boscy" fachowcy z długoletnim doświadczeniem zmieniają się szybciej, niż miesiące w kalendarzu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Anagra, Vocandus IP: *.play-internet.pl 02.06.12, 20:36 Jakich bzdur? Przecież te opinie się powtarzają i wszystkie są negatywne. 200 osób. Anagra i Vocandus nie ma konkurencji więc opinie te piszą nauczyciele i uczniowie! Jak już sekretarka ma coś pisać to niech się skupi i wymyśli coś lepszego!Żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazumi Re: Lista nierzetelnych, RTV EURO AGD IP: *.toya.net.pl 20.04.10, 15:08 Wmawiają ludziom, że ubezpieczenie jest obowiązkowe...0,9% towaru przy każdej racie. W rzeczywistości okazuje się, że ubezpieczenie wcale obowiązkowe nie jest! 10,20,30 rat zero procent to kłamstwo, bo wciskają ubezpieczenie, a na stronie internetowej i przez telefon mówią, że to dobrowolność (ewentualność gdyby bank odrzucił wniosek bez ubezpieczenia). Nigdy już u nich nic nie kupie, naciągacze! O ubezpieczeniu mówili już nim wniosek poszedł do banku, czyli cel mieli jeden..wcisnąć je okłamując klienta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: Lista nierzetelnych, RTV EURO AGD łódź piłsuds IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 15:59 byłem kupić tv w euroagd na pilsudskiego w carrefurze, ludzie omijajcie ten syf jak najdalej, 3 tv które przynieśli sprzedawcy i wmawiali że nowe były porysowane z 2 letniej wystawki w porwnych pudłach pozaklejanych taśmami, nerwy i dizeń zmarnowany = syf jakich mało, w dodatku wielkie chamstwo i jeszcze pretensje że nie chce starego bubla kupić choć sprzedawca sam przyznał że z wystawy. co za debil. nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia2002 Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle 22.04.10, 21:05 ibelin26 napisała: > Ku przestrodze innym: > > Galeria Drzwi na Zachodniej - długi termin oczekiwania, olewanie > klienta, dostawa z trzytygodniowym opóźnieniem po kilkunastu > telefonach i awanturze. A ja tak od tzw kuchni chciałam. Pisane są wątki na forach i na różnych stronach internetowych typu: odradzam taką czy owaką firmę długie terminy, zły montaż, długi termin reklamacji. Dodam iż nie chcę nikogo usprawiedliwiać ani bronić. Poprostu chcę aby część z Was drodzy klienci tych wstrętnych sklepów choć trochę zrozumiała zasady działania producentów stolarki, którzy podają terminy realizacji często ich nie dotrzymując albo wydłużają je bez jakiejkolwiek informacji. Oczywiście komu się obrywa - to sklep dostaje po głowie a producenci typu: porta, dre, interdoor itp. mają gdzieś swoją dystrybucję. Większość firm kontroluje terminy realizacji i ewentualnie interweniuje u dealera gdzie zamawia dany produkt. Niestety realia są takie że pracownik dealera mówi że się dowie i oddzwoni człowiek czeka i znowu musi wykonać telefon w tej samej sprawie no i co się człowiek dowiaduje? że np. zamówienie nie zeszło jeszcze z produkcji a taki wielki producent jak Porta nie wie kiedy to nastąpi. Są oczywiście firmy, które faktycznie olewają klienta tylko chcą wyciągnąć pieniądze od ludzi, ale nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Drodzy klienci wierzcie firmy też robią awantury w waszym imieniu u swoich dostawców. To był jeden wątek który chciałąm poruszyć, teraz czas na drugi wątek montaż: Temat rzeka wiadomo często montażyści nie popiszą się bystrością umysłu wykonując usługę, ale to co wyprawiają sami klienci to ręce opadają np. w poniedziałek montaż drzwi wejściowych Gerda, który trwa ok 8 godzin, klient nie odstępuje montażystów na krok bacznie przygląda się wykonywanej pracy ( czasami przeszkadzając ), klepie po plecach że jest bardzo zadowolony nie pozwala pozamiatać pył po skończonym montażu wypłaca pieniądze i podpisuje protokół odbioru dopisując notatkę "montaż wykonany zgodnie z moim życzeniam". Po dwóch dniach wpada taki delikwent do sklepu z awanturą że montaż spieprz... sprzedawca pyta dlaczego? " bo ja chciałem mieć ościeżnicę wsuniętą 3cm wgłąb mieszkania, albo argument bo mi znajomy powiedział że tak nie powinno być. Kiedyś miałam taki przypadek: Kobieta zamówiła drzwi, termin trzy tygonie. Po dwóch tygodniach zadzwonił dealer iż drzwi już są, ponieważ ja w tym czasie miałam zapalenie nerek ( będąc pracującą ciężarną) na montaż umówili się sami montażyści. W tym dniu przyszłam do pracy mimo choroby i ciąży. Panowie pojechali po drzwi. Przy odbiorze oglądając je stwierdzili liczne rysy. Niestety klientka nie wieżyła więc je jej zawieźli do domu aby sama mogła ocenić wady. Ale nie będę przedłużać generalnie sprawa skończyła się tak że mnie wyzwała od oszustki stwierdzając iż napewno wiedziałam że drzwi są porysowane chcąc wcisnąć jej bubla, a ja głupia przszłam do pracy narażając zdrowie swoje i dziecka żeby babsko miało wcześniej drzwi ( na czasie też jej zależało bo malowali u niej klatki schodowe. Trzech takich klientów w ciągu dnia i można iść do psychiatry, a dodatkowo obelgi, straszenie sądem czy rzecznikiem praw konsumenta. Dlatego czasami nie ma co się dziwić że sprzedawca w takich sytuacjach nie jest zbyt miły. Reklamacje: czasami słuszne, czasami nie Miałam różne przypadki np. reklamacja na plamkę na szybie okna gdzie po przyjeźdze serwisanta okazywało się że to kupa muchy, lub reklamacje na wystające sztyfty przytrzymujące ramkę przy szybie w dzrwiach pokojowych. Jak tłumaczyła klientka " szmatka się jej zadzierała przy wycieraniu z kurzu" Producent przysłał jej pismo wyjaśniając że taka jest technologia produkcji, której nie można zmienić a sam sklep chciał jej te sztyfty zawoskować - to się nie zgodziła i rządała przez pół roku wymiany drzwi na nowe. Mogła bym tak pisać i pisać, a zaczynając ten temat pragnę zwrócić Wam uwagę na to że nie zawsze winny jest sklep i że praca z ludźmi jest naprawdę upierdliwa. Życzę wszystkim zawsze udanych zakupów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 00:09 Ibelin26...to klienta g.obchodzi, chce byc dobrze obsłużony i tyle, a Wasze problemy z dostawcami, dealerami itp. guzik wszystkich obchodza...dobra firma sobie z tym radzi bo to chleb powszedni, a jak nie to niech zmieni partnerow biznesowych i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
rencedokolan Re: Lista nierzetelnych, dziadowskich firm i skle 22.05.10, 11:51 Ku przestrodze !!! Do naprawiających auta: omijać warsztat przy ul. Cieszyńskiej w Łodzi. Nie wystawiają rachunków, wstawiają stare sprayowane częśći. Czy ktoś był u nich? Warsztat działa od kilku miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś